|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Noseča vsak mesec znova
4.12.2018 14:14:06   
Mariposa08
No M je že tu tako da nič ne bo ta mesec , oziroma to leto .. dvomim, da sem ravno take sreče, da bi pa zadnji mesec v letu uspelo , uživajte punce v praznikih , se še kaj slišimo, ne ravno pogosto , ker enostavno mi je preveč , če sem na forumih .. pošiljam vsem velik objem !! 

(odgovor članu abracadabraa)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
   RE: Noseča vsak mesec znova
4.12.2018 19:37:10   
Lillyy
KitKat, tebe je tudi kaj špikalo kot da pride M? Saj vgnezditvene pa nisi imela? Ti tudi ne abracadabra? A G sta že klicali? Ne vem kako hitro se to pokliče 😀Mariposa, zelo mi je žal za M 😔😔 ne skrbi, vse pridemo na vrsto. Zdaj kar december uživat. Hvala za želje 😀😀 Naty, kako je počutje? Ella, kako se ti držiš?Mene špika in imam občasne krče ... Torej M je blizu

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
   RE: Noseča vsak mesec znova
4.12.2018 20:28:37   
naty1989
Lilly

Ja počutje je kr ok, boljše kot včeraj. Res je bil tak bolj slab dan. Drugače pa nič posebnega, ju3 sem že 8 dan po M, pa ni dolgo kaj se je pokazala. Tako da še kr hitro gre ta čas. Ja upajmo res Lilly, da pridemo na vrsto, samo je res dolga ta vrsta, da še kar čakamo in čakamo. Bog ve kere smo že zdaj v vrsti, če smo že kje blizu 😋 .

Kaj pa veš, mogoče pa ne bo M. Imaš že kak znakec? Hja ne vem za to vgnezditveno, mogoče pa je res to to. Boš pred M kak test naredila ali boš počakala? 

Verjamem da ne upaš upat, to jaz tud več ne upam. Včasih se že bojim pomislit na to, da bi lahko uspelo, ko je potem spet ista pesem 😖 . Dobro ampak moramo bit pozitivne nekako.

Nič želim ti lepo poroko in uživaj maksimalno pa pozabi na M in vse te zadeve povezane z njo 😊 .

Abracadabra

Ne morem mimo vprašanja, če je ta mesec ko ti je uspelo bilo kaj drugače? No razen da si jemala clomid. Si bila bolj sproščena, si več slončkala? Ali si se vdala, ko bo pač bo in je v tem fora? V čem je bil point ravno tega meseca,haha ( sicer bolj za šalo, kot za res, ampak vseeno ). 

(odgovor članu Lillyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
   RE: Noseča vsak mesec znova
4.12.2018 21:11:11   
abracadabraa
Mariposa, zal mi je :( za M in slabo voljo :(

Lilly, naty... Brez nobene vgnezditvene.. Nic.. Ta mesec sem si rekla ah ni ratalo. Vem. Niti minimalnega znaka.. Edino zgaga mi je nagajala.. In grlo bolelo ponovno ko sem ze ozdravela od prehlada.. To sem brala pri vec da je grlo pohecalo.. Zdaj pa ce ima to res kake veze... Ne vem.. Nisem pa nic manj se sekirala ali manj nacrtovala.. Samo presenetilo je evo :) 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
   RE: Noseča vsak mesec znova
4.12.2018 21:22:31   
Ella221118
Lily držimo pesti da se m ne prikaže :))
Jaz sem ok, malo stresno se je sicer začel tale december, ga nisem navajena takega.. sem pa res prvič kot zaposlena stopila vanj :)

Mariposa žal mi je da ni tudi pri tebi uspelo :/ Bi bilo očitno res že prelepo da bi tolikim naenkrat.. A vidva tudi gresta na spermiogram? Kam pa? Prvič so bili predvidevam dobri rezultati? :) Upam, da neboš čisto zapustila foruma.. vem da je hudo, tudi jaz sem prvih par dni po M raje dala vse na stran.. se malo zaprla v svoj svet in blokirala vse kar ima veze s to temo. Po toliko mesecih neuspeha se mi zdi da že vsakič drugače reagiram.. ne vem sploh kaj naj sama s sabo :) Če preračunam je vse skupaj za mano že 11 ali 12 neuspešnih mesecev.. Velika lekcija potrpežljivosti med drugim :)

Abracadabra, ni recepta torej praviš user posted image .. verjetno je dosti tudi clomid pomagal bi jaz rekla :) To me prav najbolj muči včasih ko razmišljam, da je mogoče kakšna tako "enostavna" rešitev, pa moramo vseeno čakat teh 12 mesecev da se kaj premakne.. zato pa me tudi tako vleče na vse te samoplačniške preglede user posted image .. konec koncev časa se nikoli ne dobi nazaj :)


(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1380
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.12.2018 8:07:56   
naty1989
Abracadabra

No v glavnem je super, da je res uspelo. Pa čeprav je potrebovalo malo več časa vse skupaj kot smo na začetku mislili. Glavno da je rezulatat pozitiven. Pa da si olajšana da se ne bo treba več dalje truditi in razmišljati kaj če še kr ne rata...

(odgovor članu abracadabraa)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.12.2018 9:49:07   
Aleksandra91
Punce poskusite s čajem krvomočnice.. jaz sem ga recimo tudi pila.. ne vem če je to pripomoglo k zanositvi, vseeno je pa nek boljši občutek, da delaš nekaj v tej smeri... Se pa spomnim, da mi je na takrat prvem pregledu, ko sem bila, ko ni bilo M in ko si bili testi - , rekla G, da imam zelo zadebeljeno materično sluznico, tako, da je čaj svojo nalogo opravljal tako kot mora user posted image


Jaz nekako ne vem kako bom preživela tale praznični december, ker imam naslednji pregled 3.1. ....


Seveda bo vsem uspelo punce! user posted image Zdaj ko za nazaj gledam, se verjetno malo preveč osredotočamo samo na tiste dni na sredini ciklusa (+ / - par dni), saj ne rečem, da to nič ne drži, ampak je naše telo res sposobno marsikaj.


Aja kar se tiče čaja za moške, ki izboljšajo spermije, tudi obstaja.. mislim, da jih ima PLAVICA - Jože Majes, poglejte malo po spletu, kako se mu reče ne vem, sem pa enkrat zasledila, da obstaja user posted image

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1382
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.12.2018 14:29:57   
Mariposa08
Ella koliko časa od M si že ? Ja tudi pri meni je že 10.krog , takrat je uspelo 10.krog , upam da bo zdaj tudi čeprav upanja nimam . Težko je , vsak dan vidim in slišim vsaj za 5 nosečnic in se težko spopadam s tem , priznam. Za vse sem vesela in jim seveda privoščim ampak enostavno se moram kar malo izplirati od tega ker če ne se mi bo še zmešalo od konstantnega razočaranja. Ja prvič so bili rezultati dobri , zdaj na prvi pogled je kazalo tudi vse ok, nekam potrm še pošljejo semena , da pregledajo vse , če je vse tako kot mora biti, 1 teden se čaka na izvide. Šel je pa moj v Dravlje v Ljubljani, sva iz Lj :) , cena je pa 45€ . Iz katerega konca pa si ti ? Ja vem volje kar zmanjka , še posebej zdej ko bojo prazniki sem si želela im upala, da bomo že 3- je pa kot kaže še ne bomo . Ne bom čisto zapustila forum ampak malo moram dati vse to na stran , ker mi branje po forumu o nosečnicah čisto nič ne pomaga , čeorav sem itak za vsako zeli vesela :) 

(odgovor članu Ella221118)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.12.2018 22:50:54   
naty1989
Mariposa08

Te zelo razumem, sva kr na istem. Tudi jaz se morem včasih prav izolirat ob vseh teh misli na zanositev, ker se ti že res lahko zmeša,haha. Samo ko ti misli tako švigajo po glavi, da jih ne znaš več mirit. Celi kaos je včasih v glavi...ponavadi pomaga samo malo prespat zadeve. Ampak sej čez mesec gre še kr lepo, potem pa spet dobiš konec meseca tisto rdečo prijatlco, pa se spet vse negativne misli zberejo na kup in spet misliš,da pa tebi ne bo nikoli ratalo...ah začaran krog. Pa ponavadi je prvi dan grozn,drugi pa je že boljši, se pač nekako pobereš in greš naprej. Kdaj pa kdaj pa pride tak dan ja, ko je malo težko, ampak kaj hočemo,drugega kot it naprej tako ne moremo. 

Tudi jaz upam, da si se že potolažila in da se še kaj javiš, ko boš boljše volje

Jaz sem zdaj čist fajn volje, kot da ne bi delala na zanositvi.

Ella

Ja dosti si že daka skozi in si še tu vidiš. Če pogledaš nazaj vidiš, da si že marsikaj preživela. Bi si človek mislil, da že imaš debelo kožo od vsega, ampak ni čisto tak ne.

Pa meni se zdi, da zelo podobno reagiram vsak mesec ob razočaranju. Skoz je težko in je slab in žalosten dan. Vedno grem nekak čez isto. Prav želim si, da mi ne bi več prišlo do živega naslednje razočaranje (če bo), samo mislim da bo podobno. 

Včasih je res samo malo potrebno da nam uspe, ampak ko ne vemo kaj je tisto malo. Ko moraš čakat lep čas da greš do G. Pa še potem traja spet da izveš kaj se dogaja v tvojem telesu pa tu so še naši partnerji, če je z njimi vse ok, ah dosti je enih stvari za pregledat...pa lahko da še ugotovijo ne, lahko rečejo vse ok, pa še kr ne rata. Najhujša je pa psiha, ki te vedno bolj načenja in še pomagat si ne moreš. Pa še zdravniki ti drugega ne morejo rečt kot naj se sprostiš...ah prav strah me je že kake take obsedenosti, res. Ko zapadeš v to, je zelo težko prit ven. 

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.12.2018 23:02:41   
naty1989
Aleksandra91

Ja se strinjam s tabo, najboljše je imet celi mesec pokrit, kar ne pomeni da more bit vsak dan, ampak tako v nekih mejah normale, na 3 dni, kako pač nanese. Vsi pa vemo, da ne moreš tega tako načrtovat, da bi res bili spolni odnosi čez celi mesev vsak drug dan ne. Pac logično je da ti tudi vedno ni, pa tudi če je tega preveč tudi ni več ok. 

Ma jaz sem že v tem času vse kombinacije probala, ni da ni. Čisto na začetku, takoj po M, pa 7,8 dan po M, pa pol itak ko je sredina (da ja ne zgrešim), pa vedno sem razmišljala da je lahk O tudi po 17,18 ali 20 dnevu ali kasneje...
V glavnem kombinacije takšne in drugačne. Ampak ni bilo nič. 

Ma po mojem pa se preveč z vsem skupaj ukvarjamo kdaj bi pa kdaj ne, pa zato ne uspe. Smo preveč pod stresom, kljub vsemu da nočemo, se ravno tako pojavi.

Tako zdaj se nekako ne ukvarjam več toliko s tem, pač kako nanese. Se pa potrudim še vedno, da je le mesec pokrit in sredina, pač trudim se, ampak z neko distanco in mogoče ne več tako zagnano kot prej. 

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
   RE: Noseča vsak mesec znova
5.12.2018 23:49:14   
naty1989
Pa malo vzpodbudnih besed pred spanjem. Ravno včeraj sem brala zgodbe, kako so nekatere težko prišle do otroka. Recimo Katarina Venturini (plesalka)se je trudila 4 leta. Res je da je bila starejša, 39 let, ampak je dala marsikaj skozi. Prvo leto je imela tak neuspešno, potem preglede in trud naprej, pa vsak mesec isto razočaranje...potem so sledili postopki in gledali so koliko jajčec je pridelala. Vsi postopki kar jih je imela so bilo neuspešni, ampak vseeno ni izgubila upanja še je vztrajala do dne, ko je rekla zdaj pa konec, ne grem več. Sprijaznila se je, da ji pač ni namenjeno. In kaj se je zgodilo potem? Ne boste vrjele. Ratalo ji je, naravno, brez vsakršnje pomoči in potem ko so jo zdravniki že skoraj odpisali. In zdaj je srečna mamica. Pa tudi brala sem zgodbe, kako je ena mrzlično hotela zanositi, za vsak mesec je mislila da bo, pa je bilo vedno isto. Vsak mesec je bila bolj obsedena, vedno bolj je tonila, ko je 1x spoznala, da tako več ne gre naprej. In da se mora nekako izkopat iz te obsedenosti. Začela je delo na sebi, da se je začela sprijaznjevat, da ne more tega izsilit. Drugače je bila zdrava, ampak jo je psiha skoraj uničila. Potem ji je uspelo. Po letu in pol. Ampak je potem ko se je odločila za drugega otroka spet zapadla v isto brezno obsedenosti, predvsem je bila 100%, da ji bo uspelo hitro, ker je zdrava in ker še drugič ne more imet take smole. Ampak je potrebovala 2 leti do otroka. 
No in sem se malo zamislila ob tem. Vsekakor nočem postat obsedena s tem. Ponavljam si njene besede ko je najtežje, da žal tega ne gre izsiliti in da če bom taka bo samo še slabše. In ne boljše. Ja pa še nikoli ne moreš bit 100% prepričan da bo uspelo ker mogoče ravno zaradi tega ne rata. 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1386
   RE: Noseča vsak mesec znova
6.12.2018 8:29:03   
kitkat88
Lilly zgoraj sem videla, da si spraševala... mene je prej ful špikalo, zato sem tudi šla delat test toliko prej... potem tik pred menstruacijo se je umirilo, takrat sem potem čakala kaj bo...ali bo kje kljub pluseku prišla menstruacija al ne... vgnezditvene nisem imela, sem pa se, ko sedaj nazaj študiram, enkrat sredi noči zbudila zarad špikanja v jajčnikih in pritisku tam spodaj, ampak krvi nobene. Se je pa ujemalo z ovulacijo in potem časovno z vgnezditvijo. drugače pa sem ta mesec imela najmanj nekih znakov... ponavadi sem bila bolj napihnjena po ovulaciji, prsi so me ponavadi bolj bolele kot sedaj pred menstruacijo.. res ne vem, mislim, da si punce to same v glavi preveč želimo in čakamo na znake. Isto sedaj jaz ko čakam, na ta prvi pregled... vsak pik in špik analiziraš, al je to znak al ni, so sploh znaki ali niso, je vse ok...

se mi zdi da si punce same delamo škodo, ko preveč razmišljamo... si delamo stres... en banalni primer...jaz sem sedaj cel čas ko sva se trudla in ni šlo, pazila, da ne pijem alkohola, da ne jem nekih surovih stvari, suhih klobas, kavo zmanjšala na čisti minimum.. se skoraj že obnašala kot da sem že noseča.. ker kaj pa če! ta mesec sem si po menstruaciji rekla k*** gleda, prazniki pridejo ne bom se stresirala zdaj s tem, glavno, da imam mojega možeka, ki me ima rad, naredla si boma lepe praznike, ni to zdaj življenjskega pomena, bo ratalo ko pač bo.. če ne februarja ko grem v ambulanto... ko bom zvedla, da sem noseča, bom začela delat taki cirkus glede tega vsega.. sem si še k sreči biftek privoščila, ki ga sedaj itak ne smem več:) in glej po zeeeeeeelo dolgem času sem imela spet tapravo ovulacijo (s tistim izcedkom kot beljak), ker sem res malo odklopila od tega (prisilit sem se mogla), tudi s foruma sem probala it malo stran.. težko je vem, da ne razmišljaš preveč, ampak vidim, da si punce same delamo samo škodo s tem razmišljanjem... sej tudi potem ko vidiš plusek, je sprva nepopisno veselje, v naslednjem trenutku pa spet pridejo nove skrbi, prvi pregled v 10. tednu, spet analiziranje vsakega znaka, je zdaj to to, al ni, spet negotovost se bo obdržalo, ali bom na tleh... ko snežena krogla po bregu zna bit, ni konca skrbi... user posted image Res probajte odklopit, si mogoče rečt, zdaj bom uživala med prazniki, pride lep čas in držim pesti, da vam rata! En velik objemček vsem! <3

< Sporočilo je popravil kitkat88 -- 6.12.2018 8:41:52 >

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1387
   RE: Noseča vsak mesec znova
6.12.2018 8:40:12   
K1234
Malo bolj slabo se znajdem na teh forumih ampak upam da sm se prav obrnila  :D
Da vam zaupam se mojo zgodbo ker smo tu pac vecina teck nenoseck.
Septembra je bilo eno leto kar sva se zacela trudit in se danes ni nic. Je pa res da sem prej imela vedno redne M na 28dni zdaj sem jo imela nazadnje zacetek junija. Torej pol leta nazaj. Kar verjetno je tudi znak da ovulacij sploh bilo ni. Sem pa kak teden nazaj naredila O test ker me je res po dolgem casu fejst zvilo zjutraj v jajcniku in ja! Bile so dve iste crtice koncno!! Tako da sva bila malo bolj pridna tiste dni. Drugi dan po poztivnem O testu pa sem imela rjav izcedek in je trajal tri dni. Res cisto malo ampak je bil. Smatram to pod znak ovulacije.. no ce je res bila bom najsrecnejsi clovek na svetu ze zato da vsaj vem da jajcniki delujejo :) glede na mojo statost 24 pa naj nebi bil to problem ampak saj veste. Leta vec niso vazna pri zdravstvenih problemih. Kakorkoli.. zdaj cez 14dni sva narocena v kliniki za neplodnost in bojo povedali kaj vec. Kar strah me je izvidov 🤔
Lahko pa da se je kaj prijelo in bom zvedla da sem ze nosecka. 

Sva pa oba pila dobre 3 mesece caj krvomocnice tako da mozno da je tudi to kaj pripomoglo k ovulaciji.
Joooj 15krog ze torej :)


Lepo bodite sotrpinke in upam da se nisem narobe "podpisala" pod to temo :)

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
   RE: Noseča vsak mesec znova
6.12.2018 12:43:56   
naty1989
Pozdravljena K1234

Dobrodošla med nami sotrpinkami,haha. Ja večimo smo tu vsaj do zdaj bile nenosečke, ampak nič tečke. No včasih pa že moreš biti malo tečka. 

Ja problem so tvoje M, samo kako je mogoče da je prej bila, potem pa ne? Pa si šla do G. Ker je res težko, če ni M potem je tudi O vprašljiva. Če so redne M so tudi O, no vsaj naj bi bile skoraj vedno. Če pa ni M, je pa zadeva še bolj zapletena. Ja mogoče ti tudi M nekako sprožijo, pa da je potem redna, posledično pa je O tudi tam na sredini cikla. 

Sicer ni rečeno da če ni M tudi O ni, ampak je O potem zelo neredna in jo je zelo težko trofit.
Kako si pa zdaj vsak mesec delala O teste, da si vedela če je O ali ne? Pa kako si konec meseca vedela ko ni bilo M, če si mogoče zanosila ali ne?

Zelo dolgo se že trudiš, res je. Ja upajmo da ti uspe porihtat najprej M in še O. Jaz imam npr.redne M pa sem že tudi v 11.krogu. Pa tudi še ni bilo nič. Čeprav O imam, verjetno redno. 

(odgovor članu K1234)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
   RE: Noseča vsak mesec znova
6.12.2018 12:47:30   
Ella221118
Mariposa, danes sem 10. dan po M. Veš da je meni čisto isto, prav vsak dan slišim za kakšno novo nosečko, se mi zdi da s komerkoli se pogovarjam, samo čakam da mi pove kdo je spet noseč. Ali pa vsakič ko grem malo fb prečekirat vidim vsaj eno novičko povezano s tem. In itak da privoščim vsem, ampak vseeno so zadaj potem v glavi tiste misli "zakaj vsi samo jaz ne", "zakaj je nekaterim tako lahko", "ni fer"in podobno.. pa verjamem, da ni bilo vsem lahko.. ampak tako je to dandanes, nikoli ne veš kaj se nekomu dogaja v življenju. Včeraj sem tudi spoznala eno punco, zdaj je v 5m nosečnosti in sicer z dvojčki.. pa je rekla da sta se trudila od lanskega oktobra in je že mislila da ne bo nič, potem so pa prišle druge stvari, o katerih sta mogla razmišljat (menjava službe, stanovanja), sta dala nosečnost malo na stran in evo, se je zgodilo. In to kar dvojna sreča :) Mi je pa šlo kar na jok ko sem jo gledala s tistim trebuščkom.
O super, potem je tudi zdaj ok spermiogram verjetno ane:) Midva sva se tudi v Dravlje naročila :) Drugače pa nisma iz tistih krajev ampak okolica Celja. A mi poveš prosim približno kako to zgleda, mojega kr malo skrbi user posted image Kaj pa za bioenergetika sta se naročila ali sta dala malo na stran to idejo?

Naty ja mislim da smo kar vse tukaj dale že dosti skozi.. Mislim da ko bom enkrat gledala nazaj na to obdobje bo definitivno eno izmed težjih. Pa kar se tiče reagiranja vsak mesec- ja, do neke mere je vedno isto, torej razočaranje in žalost. Bolj se mi spreminja miselnost v smislu "kako naprej".. so meseci ko dobim veliko motivacije in z veseljem vidim vse v povezavi z otročki in nosečnostjo, potem včasih pride ravno obratno in nočem sploh slišat za to ker me čisto zbedira, ali pa se odločim da zdaj se pa nebom več obremenjevala in gledala plodnih dni in ničesar povezanega s tem, pa potem meseci ko imam vsega dovolj in hočem sama ukrepat (bioenergetik, samoplačniške preiskave..) .. uglavnem malo sem že zmedena od vsega skupaj.. želim si da bi vedela katera pot je prava :)

Aleksandra, jaz pijem krvomočnico zdaj že 4.mesec..sluznica je tudi pri meni lepo odebeljena, tako da nekaj že je:) Bi tudi priporočala vsem da poskusijo, saj zgubit ni kaj :) Pa tudi okus je ok.
Drugače pa držim pesti da ti hitro mine do pregleda :) Čimmanj skrbi in čimveč veselja :)

Kitkat no jaz sem tudi zdaj decembra napol tako, vsaj kar se tiče sladkorja nič kaj ne pazim, pa za vikend grema tudi ven na eno praznovanje in se bo ziher pilo, tako da kar bo bo :) Razmišljama tudi da si kupima kakšne letalske karte in greva v začetku leta malo na toplo.. do zdaj sem tudi s tem malo oklevala ker sem vedno mislila "kaj pa če bo uspelo in bi se potem kaj zakompliciralo", zdaj pa se prepuščam.. no vsaj tako trenutno razmišljam haha, potem ko pridejo dnevi pred napovedano M se je težko držat vsega tega..

K1234 dobrodošla še tukaj :) Sem ti že mislila napisat tam v oni temi, da se nam pridruži, pa si me prehitela :) Vidim, da si res še mlada, najmlajša od nas zdaj mislim da :) Pa imaš kljub temu že dolgo pot za sabo, se pa k sreči začenjajo stvari premikat naprej :) Seveda ti želim, da uspe že v tem mesecu, če pa slučajno ne bo, pa vsaj veš da boš kmalu imela več informacij oz. ti bodo zdravniki pomagali pri uspehu :) Ali že veš mogoče vzrok za neredne menstruacije oz. tako dolge cikle? So ti preverjali za policistične jajčnike? Čudno da si sploh mogla tako dolgo čakat glede na to da imaš tako neurejene cikle. Torej zdaj čez kak dober teden boš delala test nosečnosti? :)

(odgovor članu K1234)
Neposredna povezava do sporočila: 1390
   RE: Noseča vsak mesec znova
6.12.2018 22:12:31   
K1234
Natty in EllaHvala za tole dobrodoslico in da vam lahko se jaz pojamram;) sm kr vesela da sem nasla tole temo ko te malo potolazi da nisi sam v tem in da tudi nekdo razume. Ker najlazje je recit samo ah saj bo saj imas se cas.. Ampak zelja je pac velika :)
Ja pot je ze kar dolga za mano tako kot za tabo naty kljub rednim M. Ella za tebe nisem zasledila koliko dolgo in kaj je tocno problem?:/ kolko ste pa ve stare? Pa brez zamere :D
Menstruacija je bila pred tem vedno redna tudi ko sem se imela kontracepcijo in po njej. Potem pa kar iz lepega dneva ne duha ne sluha. 
Prejsna G mi ni nic kaj pametnega povedla zakaj..ces da je maternica vredu razen ciste sem imela ki so kasneje same pocile in je bil mir. Potem sem G menjala ker sem se selila in takrat spet nisem imela 4 mesece M pa mi je rekla da bo ze prisla ko bo cas d ni potrebe po paniki. In naj delam O teste. Delala sem jih 1 mesec vsak dan in nic. Nato sem jih delala en teden vsak dan ko sem cutila spikanje v jajcnikih in malo vecjo potrebo po slonckanju al kako tu recete :D pa tudi nic. Naslednji mesec zopet vsak dan in nic. Glede nosecniskih testov pa sem vsak teden enega naredila ker je bilo ze obupno cakanje oz ugotavljanje kaj je zdaj to in kdaj pricakovati sploh plusek ali M. Da ne govorim o znakih ki so bili samo v glavi. Katastrofa ko neves pol leta kdaj naj bi kaj prislo ali kaj pokazalo.potem sem nehala ker je vse to lepo po denarnici udarilo. Obup vam recem. Uglavnem G mi je dala napotnico pred dvema mescoma ko je ze minilo debelo leto poskusanja na kliniko za neplodnost in mi rekla da se bo to tam vse preverilo in da je skoda da mi kaj na pamet govori kaj bi lahko bil vzrok za izgubo M in neredne cikle.No..zdaj vsaj vem tako kot si mi Ella rekla da po ppzitivnem O testu tisti rjavi izcedek naj bi bilo res zaradi O. Upam da je tako pa se mogoce kaj zdaj dogaja. Odklopit pa itak.. kako?????? Res je da se nama bliza poroka in je malo na strani bilo vse skupaj o otroskih sanjah itd.ampak ko pride do tistih ttenutkov je v glavi vedno kaj pa ce bo zdaj kaj pa ce kaj pa ce.. 
Ja Ella naredim test predno grem na kliniko torej se kak dober teden:)Drzim pesti vsem in cestitam vsem ki jim je ze ratalo :))

(odgovor članu Ella221118)
Neposredna povezava do sporočila: 1391
   RE: Noseča vsak mesec znova
7.12.2018 0:40:00   
naty1989
Ella

Ja nosečke so povsod, to so zanalašč, da nas malo dražijo. Tudi jaz sem izvedela za eno, ki je noseča, najboljše kolegice sva bile v oš, pa še slike dava na fb, da se že trebušček vidi in vse to. Sej sem vesela in vse, ampak sem se odločila, da teh slik ne bom gledala, mogoče potem ko bo meni uspelo, ampak takrat tako ne bo aktualno več,haha. 

Ful se nam dogaja ja v vseh teh mesecih. Ogromno vsega je. Hm katera je prava pot čez vse to? Uh kr težko vprašanje. Ja prava pot bi jaz rekla je še vedno čim manj razmišljat o tem, če se le da. Da vso zadevo zminimaliziraš. Ne šteješ, ne računaš, preprosto probaš ne razmišljat. Vem vedno ne gre, ampak mogoče bo nam uspelo tako, da se bomo bolj odklopile, pač sčasoma. Zdaj pa je odvisno tudi od posameznika, kako pač nekdo najlažje prenese poraz, eni se zjokajo, eni se zjezijo do konca, kričijo, nekateri si govorijo da sej bo, ali pa si rečejo da so naredili vse in več ni mogoče pa je potem lažje...mogoče je fajn tudi kam it, na kak izlet, ali se magari komu potožit, tudi pomaga...najt moramo nek način vsaka svoj in se potolažit, pa it naprej. 

V glavnem jaz želim vsem čim manj neuspehov in čim lažje preguranje vsega tega, kar pride zraven. Pač čim boljše spopadanje s to bolečino. Mogoče pa postanemo odporne, pa bomo vedno lažje preživele vse kaj nas še čaka.

Ti si že blizu O ne?

(odgovor članu Ella221118)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
   RE: Noseča vsak mesec znova
7.12.2018 7:31:53   
naty1989
Ella

Sem še pozabila napisat, ja tudi meni ni vseeno za to in še bolj če tega še kr ne bo. Ne vem vse skupaj te že potre do te mere da hočeš nehat. Me je kr strah tega ja. Upajmo da bo šlo skozi. Ne želim slabo mislit. 

Res je, da so se tudi druge trudile in marsikatera je šla čez vse to in še hujše skozi. Ampak če nam drugi to rečejo se mi zdi, da ni tako hudo, pač si mislimo da tako pač je. Če se pa nam dogaja isto, ali pa mogoče ne tako hudo pa se nam podira svet ne. Vedno se nam zdijo naši problemi ogromni, večji od drugih, nerešljivi...ampak če pogledamo naokrog pa jih ima veliko teh težav, eni še večje. Tako da vsekakor nismo sami v tem. Pač mi vidimo samo kako je nekdo srečen ko mu je uspelo, samo kaj pa je dal skozi pa kar malo izzveni ne. 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
   RE: Noseča vsak mesec znova
7.12.2018 7:44:47   
naty1989
Jaz pa občudejem pare, predvsem ženske, ki so mogle dat te postopke čez, umetne oploditve in vse in da je bilo pri nekaterih neuspešno, poraz za porazom...grozno res. Že tako je leto dni čakanja in porazov dosti, pa še naprej, da še vse preglede daš skoz pa še kr se ponavlja...in potem čakanja na oploditev pa še kr ni konec pa še tam ki porazi...ah res boge ženske, jaz se res sprašujem kako preživijo to, ali so že imune na bolečine? Ne vem jaz se res ne vidim, ne upam se videt tam.

Aja ti si iz Celja? Te si štajerka kot jaz. Jaz sem iz Slov.Bistrice. V Celje ne zahajam dosti, sva pa s fantom večkrat ribe lovila na Šmartinskem jezeru, mislim tak kampirala, včasih po celi teden 😊.

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1394
   RE: Noseča vsak mesec znova
7.12.2018 11:07:38   
naty1989
Kitkat

Ti dam čisto prav, ko si se razpisala o vsem tem, da se preveč sekiramo...tudi je res da si same ustvarjamo znake in težave, ki jih morda ni in zato nastanejo zares težave. Vse je popolnoma res, ampak vseeno je pa čas tisti, ki poskrbi za nas ko je seveda to mogoče. Pretentat, da bi hitreje zanosile se ga pa ne da. Tako da vse moramo dat nekako to skozi, hvala bogu da večini po 1.letu rata, jaz imam še vedno upanje da le bo. Žal je edino slabo da še nisem tam, ampak ker mi ne manjka več dosti imam tudi še nekaj dobre volje, ki je še ostala, da preguram do tja. Pač enostavno drugega kot se sprijaznit, da še ni to to, res več ni mogoče. Zdaj pa prej se sprijaznemo, boljše za nas in našo zanositev seveda. 

Drugače pa imam res dosti več pozitive, upam da pomaga,haha. 

Je pa res, da če ti uspe je veliko lažje reči saj bo, ne se sekirat...na drugi strani ko ti ni uspelo je pa kr malo težje vse skupaj. Ampak jaz vrjamem da bo, kot se sama pohecam da še ja nisem za v staro šaro, da mi ne bi moglo uspet, ni hudič no,haha. Ampak vse ob svojem času pravijo. 

Fajn bodi še naprej

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1395
   RE: Noseča vsak mesec znova
7.12.2018 11:26:35   
Ella221118
K1234 ja res najlažje je rečt "saj bo", "saj je še čas", predvsem tistim ki se ne znajo poistovetit z našo situacijo, in žal se potem tega tudi največ sliši. Pomaga pa nič kaj. Pri meni je bilo tako, da sva lani oktobra začela delat na otročku in je potem uspelo v 5. krogu, ampak žal so bile na prvem pregledu slabe novice in sem mogla na splav s tabletko v 8 tednu. Od takrat pa še ni bilo sreče.. je pa zdaj 8. krog od takrat.. torej aprila nekje bo eno leto in lahko grem uradno naprej na preiskave, če do takrat ne bo uspelo. Problem pa ne vem kaj naj bi bil.. mučijo me rjavi izcedki pred in po M, ampak ultrazvok ni pokazal kakšnih polipov ali miomov oz. nič posebnega. Šla sem samoplačniško na testiranje progesterona in je bilo ok. Zdaj pa grema še samoplačniško na spermiogram 17.12. .. nisem najbolj potrpežljive sorte user posted image Stara bom pa 26 konec meseca :)
Res mi je čudno da ti ginekologinja ni nič več povedala glede M oz. iskala vzrokov.. ker kolikor vem kar je do 3 mesece zamujanja se še lahko šteje pod "normalno", več kot to pa bi rekla da sigurno ne. Ampak dobro, zdaj je bila O, tako da nekaj se je premaknilo :) Upamo na najboljše :) To je še toliko huje, če moraš res tako dolgo čakat da gre en cikel skozi..

Naty ja meni se tudi zdi da je že zanalašč tako haha. Malo se nekdo heca z nami :) Za mojo O predvidevam na bo nekje v ponedeljek.. bom delala teste, so mi ostali še od prejšnjega meseca. Je pa ponedeljek ravno tako smotan, ker sma v soboto in nedeljo na obisku pri kolegici in nevem kako bo kaj s slončkanjem.. Kaj pa ti, kdaj jo pričakuješ?
Glede postopkov pa nevem.. trenutno me jih še ni ravno strah.. vidim jih kot neko končno opcijo, zadnje upanje če drugače ne bo šlo. Če sem že vse to do zdaj preživela, bi tudi tisto. Samo da primem čimprej bebico v roke :) Občudujem pa itak zdaj že vse ki morajo skozi vse to.. že to prvo leto je zelo težko, potem če še pride kak splav še toliko bolj, če so pa še postopki neuspešni si pa sploh ne upam predstavljat. Ogromno je ene bolečine, ki pa jo večina nas drži za sebe oz. deli mogoče samo s partnerjem.. Ampak z veseljem vse to pozabim ko nama uspe. Samo res upam, da ne bo več treba dolgo čakat.
O a res še ena štajerka? :) Sem mela v glavi da ste vse bolj iz ljubljanskega konca :) Šmartinsko je res super ja, mi smo tudi dosti tam v toplejših dnevih :) upam da pridejo spet čimprej.. tale december je še ok, potem se pa taakoo vleče do pomladi, vsaj meni..

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1396
   RE: Noseča vsak mesec znova
7.12.2018 12:24:22   
K1234
Ella vem kako je ko si nepotrpezljiv! Kr dalje koliko se le lahko hitro naredi. Popolnoma razumem. Ker potem je pot spet dolga ko se kak problem na novo najde. Hjo evo mlade smo res pa ze taki problemi :)Zal mi je za angelcka da se je tako naredilo ampak ja naprej in enkrat bo tisti caroben plusek ko se bo obdrzal :) Tudi jaz nevem kako to da mi nobena od G ni hotela razlozit tega. Vse kar je bilo je ali stres ali prehrana.. sej kdo pa ima danes prehrano poslihtano v nulo in da o stresu sploh ne govorim :)Glede teh tvojih rjavih izcedkov pa tudi cudno.. telo je res nepredvidljivo. Kakorkoli vsem nam bo ratalo in bo tale forum poln pluskov :))Srecno z naslednjo O in slonckanjem pa tudi ce kar kolegico izselita za pol urce :P malo za salo malo za res :)Tudi jaz iz stajerskega konca (Mb) tako da je nekaj v zraku :D

(odgovor članu Ella221118)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
   RE: Noseča vsak mesec znova
7.12.2018 12:45:25   
Lillyy
K1234, dobrodošla! :) bomo stiskale pesti tudi zate in ti pošiljale pozitivne misli.Jaz pa danes že dobila rjav izcedek, tako da samo še čakam da se ulije. :( Sem malo potihem upala, da bi uspelo, ampak ja. Tudi jaz sploh ne vem katero pot ubrat. Se bom poskusila čim manj sekirat. Moj pravi, da zato ni uspelo, ker še nisva poročena. Morda pa bo res potem.Sem bolj na hitro preletela vaše objave ... me par dni ne bo na forumu. Močno stiskam pesti za vse, da bi se kmalu pridružile Kitkat in Abracadabri. 

(odgovor članu K1234)
Neposredna povezava do sporočila: 1398
   RE: Noseča vsak mesec znova
9.12.2018 15:50:59   
naty1989
Ella


Tudi jaz nisem neke hudi potrpežljive sorte, ampak te to nekako prisili, da postaneš malo bolj potrpežljiv, čeprav še ti vedno delajo živčki, pa si misliš joj naj že bo 1x prosim ne me več mučit,haha. Včasih oz. tu še najbolj potrpežljivi postanejo nervozni zraven,haha. Ne morem več ostat ravnodušen. Včasih te ima že jeza, potem že samo moliš naj že bo, na trenutke si misliš eh bo že ko bo ( teh trenutkov ni sicer dosti ), pridejo tudi trenutki ko si misliš sej tak ne bo pri meni nič, potem to mine pa imaš še kar nekaj upanja za naprej da bo, samo počakat moraš..cela zmeda v glavi nastane. Ampak v vsakem primeru moraš počakat na tisti pravi trenutek, tako ali drugače. Aja, torej bo bolj slabo s slončkanjem ta mesec? ja glej, če je pravi mesec bo O in vse ostalo poskrbelo, da bo mogoče tudi O prišla kasneje torej ju3, pa se bo vse poglihalo, drugače pa sej veš, naslednji mesec je spet nova priložnost, mogoče bo pa tista prava :). Poglej, če te potolažim, jaz sem vse te mesece maksimalno izkoristila te plodne dni, pa še okrog plodnih dni, prej in kasneje, mislim da ni bilo meseca, kateri bi res brez da bi se trudila šev mimo. Sploh ta zadnji mesec, ko mi je G rekel da bo O v roku 3 dni, sem se res trudila in vse, pa tudi ni bilo nič, žal. Samo M je prišla kot ponavadi. Ker res zadnji emsec ni bilo variante da se O zgreši, še ko sem šla po O h G na pregled ponovni, je rekel da so plodni dnevi bili, ampak kljub temu ni šlo skozi, je že kaj druga bilo narobe, se ni vse poklopilo tako, žal :) Tako sej je trud vse ok, ampak če ni pravi trenutek res ne moreš narediti čisto nič. Dobesedno se lahko na zobe mečeš, pa ne bo. Tako da glej, ni še vse izgubljeno, če bo uspelo tako bo, tako je usojeno.


Jaz pričakujem O nekje od srede, pa do nedelje, ponedeljka,torka. Težko rečem samo določen dan, ker imam nihanje pri M, lahko je 30.dan, lahko 32, ali tudi 34. Tako da se vse skupaj malo prestavlja, lahko se tudi zamakne da je pozneje, težko je rečt ne. Jaz se tako trudim standardno kot vsak mesec, pa mogoče jaz O presenetim, tako da mi ne bo mogla več ubežati,haha.


Ja sej pravim, mene druga ni strah kot te bolečine, ki te vedno znova doleti, ko je neuspešen mesec za tabo. Vedno je upanje in vedno poraz in to se ponavlja in ponavlja, ne vem 1x imaš samo dosti vsega. Bo boljše da o tem ne razmišljamo preveč, čeprav včasih pač imaš tak dan ko te je strah kaj te še vse čaka. Drugega kot pogovor s partnerjem ti ne preostane, ampak finta je ker recimo za moške to ni tako grozno, oni mogoče to dojemajo tako kot je, če ni pač ni in jim ni tako hudo kot nam. Tako da nas ne razumejo tako. Pač oni ne dobijo M, in ne občutijo tega kot me, pa še žesnke smo, ko smo že tako bolj čustvene, bilokatero žensko pa če je še tako močna, še nekaj časa drži v sebi, potem pa tudi njo stre. Ene prej, ene kasnej, ampak je mogoče njih potem dosti huje. Me ženske pač zdaj ko želim zanositi M jemljemo kot osebni poraz, kot da nas je telo zavrnilo, kot da nam noče dati tega kar je tak naravno in to kar imajo/dobijo vse, samo me ne, moški pa ne jemljejo tako osebno vsega tega. Ah no, mogoče nam bo pa čas pomagal da bomo malo drugače gledale na to, pa da si ne bi k srcu preveč jemele, kot da je zdaj konec vsega lepega, če nam ni uspelo :).


December je še kr vredu ja, pridejo prazniki, se dogaja pa kar gre čas, oz.ne mislimo tako na to, sej pozabimo ne, ampak tako smo malo bolj sproščene na trenutke, pa je vse malo lažje skozi dat. Joj potem pa januar, ah najslabši mesec vsaj meni, tako dolgo kot je in turoben, žalosten, raje bi imela 2 decembra kot en januar, uh. Ampak še vedno nekje ostaja upanje, da pa le januar preseneti kljub temu da ga nimam rada, upajmo no. Potem ga bom imela pa najraje od vseh mesecev,haha :). No kak pa preživiš januar pa kr steče, februar je krajši, že to je dobro, potem marec je pa že kar vredu, pa še jaz imam rd in bo kr minilo. No zdaj sem že malo zajadrala preveč naprej, še vedno je december :), jaz pa že v marcu :D.



K1234


Sem to pozabila odgovorit na še en post prej, pa bom zdaj vse skupaj :). Jaz sem stara 29, še 3 mesece pa bom 30 :). Tako da sem starejša od vaju. Tudi zato pri meni malo dalj traja vse skupaj, sploh zaradi let. In še dobro da sem se odločila zdaj za to, ker bi po 30 še dalj vse trajalo, kljub temu da si načeloma kr zdrav. Pohvalno je zate in tudi za Ello, da sta se odločime za to tako mladi, jaz pri vajinih letih še nisem razmišljala o otrocih, sem mislila da imam še čas, žal nisem vedela da bo potrebno čakati malo dlje, če bi vedela bi se ziher prej odločila, ampak zdaj je kar je, časa žal ne morem zavrteti nazaj. Seveda ni nobene zamire, saj zato smo tu, da si lahko vsaj povemo vse kar nam leži na duši. Drugim se ne moreš tako zaupati, ker nas ne razumejo, so živeli v drugih časih ali niso imeli težav s tem in smo pravzaprav sami s seboj v teh težavah. To pa je samo slabo za nas in predvsem za našo zanositev. Aja, če ni skrivnost, kako dolgo pa ne jemlješ več tabletk? Res te občudujem, da si vse to dala skozi, dobro jaz čeprav sem jezna na svojo M vsak mesec, vsaj pride in potem vem na čem sem, da pa morač čakat je pa še 3x hujše in še vse daš v te teste in vse, pa še mogoče misliš oz.upaš da so le lažni, pa da je vseeno kaj ratalo, ah. Res moraš imet jeklene živce,haha ( pa brez zamire ). res ti iz srca privoščim, da bi se porihtalo vse to, pa tudi če dobiš M, da bi vsaj potem bila redna naprej, No seveda ti želim da je ne bi bilo, ampak tako, da lahko potem veš kdaj imaš O in se začne neko normalno življenje naprej ne. No tako da vsaj to da boš delala preglede je dosti vredno, tako je še nekaj čakanja v vsem skupaj, ampak boš vsaj vedela pri čem si, ali da bi ti M sprožili, ali da jemlješ kaj da se ti uravna, ker brez M bo res težko zanositi. Sej ne rečem da se lahko naredi, samo zelo zelo težko. Ne vem, upajmo na najboljše in vso srečo še naprej :).


Ja znaki so pa tak, to je tudi dosti od psihe, tudi jaz sem imela v tem času že ogromno različnih znakov, ni da ni, sploh prve mesece, ko sem bila čisto na trnih, ker sem mislila da je ziher ratalo,haha. Pa sem bila napihnjena, prsa so me bolela, pa špikalo me je, tudi na wc sem hodila pogosto, včasih mi je že bilo slabo malo...vse je že bilo, ampak na koncu pa samo navadna M. Tako ad ne dam več dosti na te znake, skoraj ne vrjamem več vanje :). Mislim, da je včasih boljše da ni znakov, kot da jih je preveč :).


Stres pa tako imamo vsi, danes se je zelo težko izogniti temu, ampak mislim da se vseeno tudi da zanositi kljub stresu, ker drugače tako ne bi nobenemu uspelo. Ker če tako pogledaš ko se trudimo zanositi in potem ni in ni, je tudi stres in se mu zelo težko izognemo, skoraj nemogoče je. Pa tudi dlej ko poskušaš je samo še težje, še več stresa...pa na koncu tudi mnogim le uspe. Včasih mogoče zdravniki sami ne vejo kaj bi rekli, pa je že kr stres vsega kriv. Glede prehrane pa tako jemo vsi nekje enako, pač kaka hrane je je, tu žal nimamo dosti vpliva, razen da imamo vse domače na vrtovih, kar pa tudi ni mogoče. Ah sej pravim, če bi bilo tako, potem ne bi nobenemu uspelo, res je da potrebujemo eni malo več časa, ampak vseeno. Bi pa rekla, da je stras bolj škodljiv kot hrana vseeno. Samo včasih enostavno ne moremo iz svoje kože, da bi nam bilo kar čez noč vseeno, če bo kdaj uspelo ali ne, medtem ko smo se vse te mesece grizli zakaj ne uspe ne, ne gre ne.


O iz Mb si? jaz sem 10 let tam živela, no potem se sem preselila. Imam pa veliko žlahte iz Mb - ja.


Lilly


Upajmo, da še M vseeno ni prišla? No poskusi uživat kot sveže poročena, pa se probaj čim manj sekirat, mogoče pa ima tvoj fant prav, da morata biti poročena potem pa bo :). Pa javi še kaj, če bo kaj novega :)

(odgovor članu Lillyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
   RE: Noseča vsak mesec znova
9.12.2018 16:09:57   
Mariposa08
Ella glede spermiograma , nič dali mu bojo posodico in bo šel v neko sobo , tam oddal seme in potem bo moral počakati, da bo šel še do zdravnika , kjer bo ta semena prvo pogledal pod mikroskopom kako plavajo  in se bo z njim malo pogovoril o zdravju in tako to vse , nato grejo semena na natančnejšo analizo ( nevem kam ) , in v cca 1 tednu je izvid. Nene bom šla ne k bionergetiku ne nikamor , bom pustila kar bo pač bo itak pi novem letu moram k G  , ki bo vejrrtno dala naprej preiskave , verjetno tudi napotnico za neplodnost. 


Lillyy zdaj si predvidevam že poročena :) lepo uživaj lepe trenutke kot gospa , mogoče pa kakšnega potnika nazaj prineseš ;) 


Moja M se je končala , nič ne upam , te prazniki ne kar malo žalostijo pa sen se jih vedno tako veselila in kupivala darila to leto pa sem totalno brez volje . Ko gledam kako mamice z otročki kupujejo darila .. ampak bimam kej ko bo namenjeno takrat bo . 

Naty kako si ti kaj ? No evo san kmali bova obe imele O , ti verjetno prej kot pa jaz . 


K1234 dobrodošla med nami :) glede izostanka M , zanimivo da tvoja G ni nič ukrepala. Jaz sem imela dostikrat izostanek M in sem vedno dobila Dabroston tbl za sprožitev M , baje ni dobro predolgo bit brez M ( nevem zakaj ! ) , no če si pa O sedaj imela pa upajmo , da bo kaj dobrega :) 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?