|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Noseča vsak mesec znova
29.11.2018 21:41:09   
abracadabraa
Tocno to.. Psiha prav res nagaja.. Ko sploh ne ves a dolocene stvari, znake imas res, ali samo glava ti dela da si jih domisljas.. Ze manjsa slabost v teh dnevih pred M takoj zacne glava si filme predvajat.. Ah.. Vglavnem.. Smotani dnevi, smotani obcutki.. 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
   RE: Noseča vsak mesec znova
29.11.2018 22:02:38   
Ella221118
Naty, zelo mi je žal za tvojo M :( sem res že mislila, da je uspelo.. joj :(
Jaz sem tudi zdaj že par dni taka tečka, vse mi gre na živce in raje se izogibam še slikam otrok.
Oprosti drugače, nevem zakaj sem mislila da se ti najdlje trudiš.. kako dolgo pa se potem abracadabra in mariposa?
Res upam, da bo december čaroben za nas, čeprav sem trenutno tako brez volje da raje sploh ne razmišljam o tem. Sva se pa s fantom naročila na spermiogram, tako da grema še to 17.12.. Preveč mučno mi je to čakanje, ne bi zmogla še 6mes.

Abracadabra, upam da ti hitro minejo ti dnevi in pa seveda, da nas razveseliš s kakšno dobro novičko :) Enako velja za Mariposo :)


(odgovor članu abracadabraa)
Neposredna povezava do sporočila: 1352
   RE: Noseča vsak mesec znova
30.11.2018 14:43:46   
naty1989
Abracadabra

Ja res postane že vse mučno, po eni strani si blizu, po drugi pa tako daleč. Ponavadi glava res naredi svoje znake, to mogoče že vse za tabo pride, po vsem tem času neuspehov...ah bo že, ne smeš si preveč k srcu jemat pravijo. Čeprav to v teoriji drži, v praksi pa bolj težko. Sej pravim z bebico pod srcem ali pa že imaš otroka je lahko rečet ne se sekirat ne, pa sej bo...  Če pa si še brez je pa toliko bolj težko se ne sekirat. Pa ko saj bo mogoče ne pomaga več.

In kako si danes? Kaj boljše?

Ella

Ni za kaj. No saj tudi jaz sem že pomislila, da bi bilo kaj, vsaj dobro je kazalo. Samo izgleda žal ni bilo sreče tokrat. Kaj hočemo, mogoče pa je res še prehitro, da bi kar bilo. Saj še ni leto, dobro sej ni rečeno da bo takrat kaj, ampak ok, bomo že vsaj vedeli v čem je problem če je ne. Ker če ni v 1.letu, potem je nekje kak večji problem ne. Malo še bomo že počakali.

Super da gresta na pregled. Tudi jaz grem do G spet po M. Tako da bomo videli dalje. Najbrž bo me tudi G bolj resno vzel, ko zdaj ni bilo in bojo tudi bolj podrobne preiskave prišle. Sej veš, ko 1x prideš tja pa pojamraš, da ne moreš zanosit si mislijo da pretiravaš, pa te ne jemljejo tako resno da bi te podrobno pregledali, potem ko pa ni, pa si že mislijo da je mogoče le nekje težava. In se vse začne razvijat v pravo smer. 

Jaz tudi ne morem več teh otrok gledat, meni še ni problem po tv pa tak, ampak v živo bolj. Ko imajo okrog mene skoraj vsi že male otroke. Jaz sem še edina ko nima in si malo v bedu zaradi tega. Se probam če se le da tudi od tega malo odmaknit. Imam zelo rada otroke pa vse, jih obožujem, ampak jih več ne želim primit v naročje, se temu izognem če se le da, ker nočem da mi je še huje ob vsem. 

In danes je kaj boljše? M je že šla? 

(odgovor članu Ella221118)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
   RE: Noseča vsak mesec znova
30.11.2018 14:59:37   
naty1989
Ella

Aja kako pa gre tvoj fant samoplačniško na pregled? Vem zelo mučno je čakat še tako dolgo. Sploh se zdaj sluši 6 mes.ful dosti, cela večnost, ampak sej potem nekako preživiš do takrat. Pri meni je bilo tako, da sem bila 5 mesec tako iz sebe, ko ni ratalo, da sem na vsak način hotela it do G na pregled, res sem mislila da ne bom preživela do tam 10,11 meseca probavanja. Še več ko 4 mesec ni uspelo, sem skoraj že hotela nehat, tako mi je bilo težko, sem rekla fantu ko je reko, kako dolgo bo še treba vztrajat, da jaz tako ne bom tako dolgo, nisem mogla niti pomislit da bi, prav grozno je bilo. No ampak mi je uspelo s časoma, pa še tako grozno se ne počutim več. No v glavnem hotela sem rečt, da potem ko je ves ta čas minil, ko je bil čas za it do G, zares pravi čas, pa me je bilo strah it,haha. Prej pa umirala od želje, da bi kr naslednji dan šla. Ampak ja, je že moglo tako bit, ker vem, da me tam po 5 mes.probavanja noben ne bi resno jemal, mislim da bi se mi še smejali. Še zdaj je G reko, da še mam kr cajt, da ni nobene panike.

No malo sem zabluzila spet,haha.

Naj vam hitro mine, pa da čimprej dočakamo sonček, ker danes je res bolj žalosten dan 😊

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1354
   RE: Noseča vsak mesec znova
1.12.2018 17:22:56   
Ella221118
Naty, je boljše ja.. ampak še vedno se mi zdi da bom ta mesec malo bolj na distanci kot ostale, ko sem z veseljem gledala nosečniške videe na youtubu user posted image .. Glede na to da je december, mislim da se tudi sladkorju nebom toliko izogibala.. uglavnem poskusla bom bit bolj sproščena in čimmanj razmišljat o tem :) Navsezadnje je tudi v prvo na tak način uspelo :)
M je drugače še vedno tu.. počasi se bo poslovila, verjetno bo v ponedeljek konec.

No ti imaš pa še pregled, tako da se bo verjetno res začelo kaj premikati v boljšo smer :) Držim pesti, da ne bodo več zavlačevali in grete v akcijo, da se ugotovi, kje je problem - če je. :)

Za fanta sem pa kar pisala na kliniko v Ljubljano, pa so ga naročili. Lahko bi že prej prišel sicer, ampak v času ovulacije sem rekla da vseeno raje ne, ker potem je čisto izgubljen mesec, glede na to da 3 dni prej ni priporočljivo user posted image .

Ja res, če bi mi na začetku rekli da bo tole tako dolga in mučna pot, bi tudi rekla da nebom preživela haha. Ampak zdaj smo že daleč. Upam, da blizu cilja :)

Abracadabra, Mariposa.. kako kaže? M upam da ni :) Kakšni znaki?

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1355
   RE: Noseča vsak mesec znova
2.12.2018 22:28:55   
Rozainmodra
Hej punce. Jaz sem spet nazaj :) Nič posebnega se ni dogajalo,samo cel mesec smo preživeli v prehladih, pljučnici, vodenih kozah in še čem :) vmes je imel še moj dragi mož pregled pri urologu. Diagnoza je bila točno to, kar sem si mislila, da bo. Nobene prave rešitve. Skratka isto kot prej. Možna rešitev, ki bi bila le kratkotrajna, vprašanje koliko bi se poznalo na kakovosti spermijev. Pregledal je spermiogram in menda ni za obupat :) čeprav vseeno ni preveč dober. Naj se koncentrirava na dan ali dva ovulacije, Izogibanje savnam in toplim vrelcem. Pa verjetno si je mislil: sprostita se. :) In prav je imel. Tega nama sigurno manjka, vsaj meni. Morda bi že zanosila, če bi malo izklopila.
Ko sem po telefonu slišala, da ni nobene pametne rešitve za problem s cisto in je celo dodatni problem našel, mi je šlo na jok. Potem, ko mi je razložil celotni pogovor na pregledu, da urolog meni, da res ni tako slabo, da nebi mogli imeti še enega otročička, sem sprejela stanje. Pravzaprav se sploh nisem več obremenjevala. Vame se je naselil nek mir in spet tisti občutek, da bova ponovno starša.. Zdaj so decembrski dnevi, upam, da bodo malo bolj sproščeni, kot so bili novembrski. Sicer pa, midva sva že starša, Bogu hvala za to, vem. Imava družino, če pa nam bo dan še kakšen, ga bomo z odprtimi rokami sprejeli.

(odgovor članu Ella221118)
Neposredna povezava do sporočila: 1356
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.12.2018 8:00:35   
abracadabraa
Pozdravljene.. No, evo mene.. Da malo opisem te dneve..Sej sama sebi grem na zivce kak dan.. Seveda neucakana sem 3dni pred M sla delat test.. In se mi je zdelo da vidim zeeelooo zeeloo rahlo crtico.. Ampak mojem nisem sla kazat ker itak sem jaz to privide imela.. Na dan M sem seveda ponovila.. In jaz spet vidim 2crtici... Hmm.. Pa si mislim mogoce clomid daje lazni pozitivni rezultat.. Ponovila se 2x v soboto z razlicnimi testi.. Pozitivno... Pa z jutranjim urinom.. Zato sem si rekla poskusim se zvecer ko je manj horomona da vidim ce kaj zazna.. In ja, pozitivno... Jaz se kar ne verjamem... Ne vem.. Cutim spikanje kot bi pred M.. In zadnji dan, so me zacele rahlo prsi bolet.. To pa je vse..Punce..ne upam si niti veseliti, ker se vedno ne verjamem.. No, saj sem zelo vesela, itak.. Ampak sem v strahu.. Ne dojamem :))) 

(odgovor članu Rozainmodra)
Neposredna povezava do sporočila: 1357
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.12.2018 11:30:29   
kitkat88
Abracadabra ista zgodba pri meni... menstruacija zaostaja, vsi testi so mi pokazali pozitivno, ampak tudi v ponedeljek ko sem naredila nisem vidla črtice, sem mislila, da je negativno in tudi jokala cel večer... zvečer pred spanjem, grem vzamem test iz koša in sem jo videla in sem rekla ajd bom ponovila jutri, to je sam privid.. in drugi dan nežna črtica zjutraj... potem sem ponovila še v sredo s Clear Blue digital in mi je izpisalo nosečnost 1-2 tedna... petek sem čakala cela prestrašena, če bo ali ne bo menstruacija... in je ni bilo.user posted image Tako, da upam, da je res to to, bila bi presrečna. Abracadabra čestitam! Sem pa tudi jaz cela prestrašena, nekak ne morem prav verjet in dojet. Upam, da bo vse ok... mučno je sedaj čakat na prvi pregled ali se bo videlo vse tako kot mora biti. Punce vse samo s pogumom naprej, ko že misliš, da boš obupal ponavadi res rata. Držim za vse pesti!

(odgovor članu abracadabraa)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.12.2018 11:55:01   
abracadabraa
Kitkat a res? Ii cestitkee tudi teeebiIn hvala
A imas kakse znake ti? 

(odgovor članu kitkat88)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.12.2018 12:06:13   
naty1989
Ella

Ti kr jwj sladko brez slabe vesti. Sej včasih se moraš malo pregrešit. Res je, da ni dobro pretiravat, ampak malo pa že lahko. Pa zdaj je tak čas, da se dosti peče...

Ah res je zelo dolga pot, ne vem. Jaz sem že kar malo obupala tu zraven. Težko že vrjamem, da bo kaj. Pa še vse to čakanje, pa sploh ko je zdaj cikel bil na 34.dan, ah se mi zdi da ne bom dočakala sploh več. Moja M je pa tud že šla, v soboto zjutraj že. Ampak res to čakanje, ne vem težko mi je že vztrajat tu, ko imam vedno manj upanja. Bomo videli no.

Abracadabra in kitkat

Ja super da vama kaže pozitivno, to so res lepe novice. Saj vama bo uspelo bosta videli. Da se je vsaj nekaj premaknilo, da ni spet tisti - ali samo ena črtica. Ali bosta še zdaj teste delali ali gresta do G? Pri meni pa ne vem, obupujem že počasi. Zdi se mi kot da se trudim za nič, samo za M na koncu. V katerem krogu pa bi naj tebi uspelo kitkat?
Čisto vrjamem da ne vrjameta,haha. Jaz isto ne bi, jaz že zdaj skoraj ne vrjamem več v to mojo zanositev,ah. Kaj hočemo, nočem biti negativna, samo skoraj nimam več izbire 🤔 . 

(odgovor članu kitkat88)
Neposredna povezava do sporočila: 1360
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.12.2018 12:17:48   
kitkat88
Naty ne obupaj! Tudi jaz sem bila že čisto na tleh, februarja sem naročena v ambulanto za neplodnost, ker je tudi moja ginekologinja sumila na endometriozo. Sedaj pa ne vem niti kakšen vpliv ima to na nosečnost.

Abracadabra sem ti pisala v zs.

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1361
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.12.2018 12:31:18   
Aleksandra91
Abracadarbra in Kitkat - čestitke, držim pesti močno, močno, da ostane pri pluseku user posted image user posted image

(odgovor članu kitkat88)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.12.2018 13:14:30   
abracadabraa
Kitkat, verjetno bom mogla iz racunalnika pogledati, preko telefona nikakor ne najdem teh sporocil..
Naty, hvala*Upajmo na najboljse.. Danes bom poklicala ginekologa da vidim kaj pravijo oz.kdaj me narocijo.. 
Naty, uspelo bo tudi tebi. En velik objem. Pa vsekakor bom tukaj se aktivna na forumu. 

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 1363
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.12.2018 13:14:57   
abracadabraa
Aleksandra, hvala..Kako si pa ti kaj? 

(odgovor članu abracadabraa)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.12.2018 13:15:08   
Ella221118
Ooo puncii, končno spet dobre novičke!! user posted image Juhuu, čestitaam!!! user posted image Pa se je res začel december čarobno :)) Upam, da ostane vse ok in da se javljata še naprej :) V katerem krogu vama je zdaj uspelo? Je bilo kaj drugače kot prej? Ok, abracadabra, pri tebi itak clomid.. res super da je tako hitro poštimal stvari! user posted image Zdaj pa samo še Mariposa manjka da napiše da je pri njej tudi plusek :) Potem pa še ostale do konca leta user posted image .

Naty, tudi meni je na trenutke zelo hudo.. ampak se trudim ostat pozitivna oz. vsaj da ne razmišljam negativno. Zdaj mam M napovedano točno na božič.. upam na najlepše darilo, ampak si ne dvigujem upov. Nekako se bolj vdajam v usodo. Malo me je strah spermiograma, ker če bo slab dejansko nevem kaj se da potem tu narediti.. Ah ja.. najraje bi šla za en mesec na drug konec sveta, stran od vsega, čist na off.. tako kot je bilo prvič in je potem uspelo.

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 1365
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.12.2018 13:18:12   
abracadabraa
Hvala ella:) zame je bil to 12.krog vse skupaj in 1.s clomidom.. Kar ne morem verjet da je res..niti si ne upam veselit prevec.. Kar strah me je ko berem po forumih :/ ampak, morem vseeno mislit pozitivno :) 

(odgovor članu Ella221118)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.12.2018 13:34:02   
Aleksandra91
Zaenkrat sem kar v redu user posted image
Se mi je pa 2 dni nazaj začelo dogajat, da me je začelo spodaj na sredini (spet) špikat, na momente kar močno.... malo me skrbi, da ne bi bilo kaj narobe, ker imam čez 1 mesec šele pregleduser posted image tale čakanja na preglede se takooooo vlečejooo user posted image

Ampak moram biti pozitivna!!!! user posted image Me pa prsi še vedno grozno bolijo in pa zrastle so, kar je pa super user posted image aja, pa slabosti, ki so zaenkrat še vzdržne, utrujenost in brez apetita pa grozno...

(odgovor članu abracadabraa)
Neposredna povezava do sporočila: 1367
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.12.2018 14:31:00   
naty1989
Abracadabra

Ah ne brat preveč forumov, potem boš samo negativno razmišljala. Včasih je boljše da ne veš kaj te čaka, ker bi se samo sekiral potem. Kako pa si kr test naredila ali ti je M zamujala? 
Sej bo vse ok, boš videla, že to da so se stvari spremenile je super. 
Ja hvala za vzpodbudne besede, sej bo boljše počasi.

Mhm 12.krog ja leto. Nimaš kaj. Prej skoraj ne moreš pričakovati, ker res rabi toliko časa. Ah jaz še imam ta mesec in še enega. 
Kitkat
Hvala za vzpodbudne besede, pride tak dan, tak trenutek, da si bolj slabe volje...pa sej 1x bo boljše. Se že izboljšuje. 

Poročajta še naprej, če bo kaj novega.

Ella

Ja pride tak dan, da si ne moreš pomagat. Pa to čakanje včasih prinese s seboj tudi slabo voljo. Ampak mine počasi tudi to. Ja skušam bit pozitivna, da bo tudi nam 1x uspelo, sam da bi bilo že blizu,haha. 

Tudi mene je strah spermiograma, ne vem pričakujem ne nič, upam da je vsaj normalno. Pač zlata sredina, ne pričakujem zdaj nekih ekstremno dobrih razultatov ( če so toliko bolje ), ampak tako da se da naravno zanosit. Že to bi bila srečna. 
Boš pa potem bolj pomirjena ko data to skozi, sploh če je vse ok. Bo lažje preživet do takrat ko bo 😊. 

Tako da držim pesti, da bo vse ok, ko greta.

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 1368
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.12.2018 14:33:49   
abracadabraa
Naty, prvo test sem naredila 3dni pred M, ker sem neucakana bila.. Pac sem si rekla vsaj bom vedla da ni uspelo in ne bom na trnih kdaj bo M.. In potem se na dan pricakovane M..Kar nisem mogla verjet.. Res sem mislila da si samo domisljam

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1369
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.12.2018 14:38:24   
naty1989
Ella

Aja za to če je slab spermiogram pa ne vem če se da s kakšnimi tabletami porihtat, ali je potem samo umetna oploditev možna. Mogoče probajo kaj porihtat ali pomagat tako, da ne dajo kr na umetno ne. Pač odvisno tudi kako se potem telo odziva na to, ali se ali ne. Res ne bi vedela. Upajmo da je vse ok, raje ne razmišljajmo negativno 😊 . 

Ah tudi jaz bi šla kam daleč na koneč sveta, sma že 2. Ampak mislim da bova kar morale ostati tu in počakat 😖 .

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1370
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.12.2018 14:41:14   
naty1989
Ja ti vrjamem res, tako dolgo nič in ne veš če sanjaš ali je res,haha. Verjetno še zdaj ne moreš prit k sebi,haha. To je dobro, da si prej naredla vsaj veš kaj je, da tista slaba volja mine, tisto prvo razočaranje... no super te je presenetilo.

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1371
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.12.2018 17:57:36   
Lillyy
Aaaaaaaa Abracadabra in KitKat čestitke! Koooolk sem vesela za vaju! 😍😍😍😀😀 Vse bo ok, bosta videli 😁 Evo, pa je december le super mesec 😁Ella, ti glavo kar pokonci. Ko se bosta sprostila, kot si sama rekla, bo uspelo. Lahko pa se bo cista odstranila tudi sama 😁Naty, ti upam, da si že ok 😁 M je mimo?Mariposa oglasi se kaj 😀Aleksandra, ti je že kaj slabo? Nuhalna bo pa en dva tri 😀Jaz sem včeraj imela čisto malo enega rjavo rdečega izcedka po slončkanju. Sem pa še 5 dni pred M. Ne upam, da bi slučajno bila vgnezditvena. Je pa čudno, ker sem običajno imela izcedke najprej 3 dni prej. Ne pa 6. Sem pa taka jokava danes cel dan. Skratka, jaz nič ne upam 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
   RE: Noseča vsak mesec znova
3.12.2018 18:30:14   
abracadabraa
Hvalaaa lilly! Srcno upam da bo vse kot mora biti! Po tolkem casu tak uspeh, mora it dobro. Mora :) 

(odgovor članu Lillyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1373
   RE: Noseča vsak mesec znova
4.12.2018 10:16:32   
Mariposa08
Abracadabraa in Kitkat čestitam :)) !!! Sem zelo vesela za vaju ! No pa boste vsaj nekatere preživele v veselju te praznike :) 

Pri meni ni nič novega , čakam M , noseča nisem , test je -, tako da se bo vsak čas ulila M , upanja tudi za naprej nimam, moj gre danes na spermiogram , je bil 3 leta nazaj pa sem vseeno rekla, da naj gre spet zato da usaj veva na čem sva . Samo še december , ampak dvomim da bi ravno v zadnjem mesecu v letu uspelo , če ne bo moram januarja do G ki mi bo verjetno dala napotnico za neplodnost . Držitr se pa se še kaj tipkamo:) sem bolj malo aktivna na forumu , ker enostavno ne zmorem , se potem samo obrrmenjujem s tem zakaj nikoli ne uspe . 
Lillyy tebi pa srečno poroko želim, jo imaš v kratkem in pa upam da te M ne pbišče :))

(odgovor članu abracadabraa)
Neposredna povezava do sporočila: 1374
   RE: Noseča vsak mesec znova
4.12.2018 12:52:16   
abracadabraa
Hvala mariposa :) mocno stiskam pesti da vendar se koncno posreci. Ce M se ni lahko da bo ze zdaj.Ce ne pa vsaj magicni december da vama uspe* objemcke vsem*

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najbolj ujemajoči astrološki pari so ...
V članku preveri, kateri so najboljši kozmični ljubezenski pari.
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?