ditta
|
helou! jaz sem še vedno 2 v 1, čeprav spet celo noč nisem spala zaradi popadkov. izgleda, da so še vedno samo lažni, vendar veliko bolj boleči. hvala bogu imam jutri pregled in upam, da bom izvedela kaj več o tem kaj se dogaja našemu fantičku v mojem bušiju. komaj čakam, da ga spoznam in da se vsi skupaj doma cartamo. aiken je čudovita, kljub temu, da je maksimalno razvajena in trmasta. prejšni petek smo imeli končno sistematiko in cepljenje. naša punca je tako težka že 11900g in visoka 85 cm. zobkov ima sedaj že 16, saj so tudi spodnje trojke končno predrle in imam noči malce bolj normalne. sedaj se zbudi samo še za vodo, včasih pa zaradi mokre pleničke, lakote,...in takrat pač menjamo pleničko tudi ponoči in ji dam stekleničko z mlekom. nimam pojma kdaj in kako jo bom tega odvadila, ampak za enkrat mi kar odogovarja, da se še vedno tako crklja,...njej pa očitno tudi. zobke pusti čisti še vedno samo meni, pa še to je včasih zraven trma in jok,... predvsem je to takrat kadar je preveč utrjena in zaspana. aiken je še vedno nora na igrače, najbolj pa na plišaste igrače vseh vrst in dojenčke. z pliškoti gre vsak večer spati in zato si jih tudi za vsak večer posebaj sama izbere, kdo jo bo pospremil spati. z možem se večkrat nasmejiva, ko jo gledava kako spi objeta z ogromno muco, ježkom, zajčkom in miško,...rokice ima še vedno prekratke, da bi uspela objeti vse na enkrat, vendar jih hoče imeti vse ob sebi oziroma v svojem objemu. ponoči se včasih zbudi in reče ježa - kar pomeni ježek in takrat ji morava isto sekundo dati ježka, bog ne daj kaj drugega, da zaspi nazaj. mož se je parkrat zafrknil in ji dal v roke drugo igračko, kar pa je kljub temi in hudi zaspanosti takoj ugotovila in začela jokati kot zmešana. včasih se mi zdi aiken še vedno taka mala piška miška, včasih pa vidim, da je že pravi strokovnjak za vrtenje okoli malega prsta. tako imava sem in tja prave borbe. npr. glede rožic, ki sva jih posadili v lonce na balkonu. sem in tja v stanovanju in na balkonu opazim potrgane cvetove,... in mala premetanka, kadar jo gledam, ko stoji ob rožicah in vprašam kaj dela, odgovori " boža boža" in jih nežno poboža z rokico in voha ter zraven dela smešne face,... ko pa jo včasih opazujem, ne da bi ona vedela, da gledam, jih začne trgati in dajati v usta, žepe, za majico,... glede lulanja in kakanja, smo mi še vedno pri pleničkah. če je nagec, vedno pove, da bo lulala ali pa kakala,...vendar noče na kahljico niti v wc. tako neštetokrat brišemo lužice in celo pobiramo kakce. moj mož jo zadnje mesece previja večrat kot jaz, sploh kadar je pokakana in se mora umiti v bideju,...in tako jo je naučil, da je kakec drek in ko se aiken pokaka pride povedati, da je v sobi drek ali pa reče da so bobi - bobki, ker včasih kaka bobke in potem ji mož razlaga, da je kakala bobke. včeraj smo bili spet na zbilju in hvala bogu se aiken ne boji več labodov. imela je namreč fazo, ko se je skoraj cel teden bala čisto vseh živali. kriva sem seveda jaz, ker sem zakričala in naredila paniko, ko nas je napadel labod. in posledično se je aiken kar cel teden bala vseh živali,...tudi polža, mravlje,... zdaj pa je tega hvala bogu spet konec in se vseh živali spet veseli. aja sej res punce. a ima mogoče katera doma risanke o dinozavru dibotu, ki je bil na tistem francoskem otoroškem programu tiji ali nekaj takega. aiken je namreč čisto nora na pujso pepo, ki pa sva jo uspela zloudati,... nikakor pa ne najdem tega dinozaura dibota,...aiken pa vsak dan poje din, din, din dino dibo, in miga z ritko tako, kot mali dinozaver dibo. aiken je pravi fanatik na risanke in ker sva obe doma jih zjutraj skoraj obvezno gleda, medtem, ko jaz kuham kavo in pripravljam zajtrk. tako se je čisto navadila na tisti otroški program tiji, ki pa so ga z novo programsko opremo na siolu ukinili. glede morja še nič ne vemo kam in niti ne točno kdaj. zagotovo pa za malce dlje časa v začetku septembra, ko se je večina ljudi že napočitnikovala in bomo lahko v miru uživali v morju, soncu in dolgih sprehodih. mene mika nešteto stvari, od toskane, provanse, nekaterih hrvaških otokov, grčije, ... vse pa je odvisno od našega novega člana in aiken. maksimalno se bova z možem prilagodila in izbrala dopust, ki bo najbolj primeren glede na njune potrebe in počutje. čez poletje bom ob priložnosti šla z obema v volosko, če bom prepričala mami, da se mi pridruži, saj sama z aiken in novorojenčkom, ne bom zmogla.
|