|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
16.12.2008 19:47:43   
nova10ka
2ursae imaš ZS

(odgovor članu kmarija)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
16.12.2008 21:39:59   
živa
IZVIRNO SPOROČILO: sanwebdra

Slepota se začne šele pri -12,00. Jaz imam -4,75 minusa - zdaj pa ti meni, katera je bolj slepa?

Ne bo držalo user posted image . Jaz imam - 18 na obeh očesih pa še toliko vidim, da lahko npr. vozim avto user posted image .
Poslabšanje med nosečnostjo in po porodu je pa možno, ker se zaradi hormonov spremenijo razmere v očesu, svoje doda tudi napenjanje pri porodu ... zato imam jaz zaradi visoke dioptrije vedno elektivni CR.

Pri očalih je pa tako - kot pravi sanwebdra - večja dioptrija = manjša slika. Pri meni je slika npr. že tako majhna, da mi ostrina nič ne pomaga. Leče so boljše, ker ti slike ne zmanjšajo, ampak le izostrijo.

In če imaš probleme z živcem, bi jaz ob priložnosti šla tudi k oftalmologu, ker pri optiku ti načeloma naredi pregled le za take stvari, da oceni, kaka očala naj ti predpiše, pri oftalmologu pa ti dejansko pregleda stanje očesa, pritisk, ozadje ipd. Vsaj po moji predstavi je tako in po mojih izkušnjah.

Kasija, držim pesti, da dobiš vrtec na Škofljici. Bi pa jaz v takih razmerah tudi imela Eliana doma, ker je to res predolgo za takega micenega pikca, da bi bil zdoma.

2ursae, kdaj naročaš copatke? Ti pošljem ZS, takoj ko jih izberem.

Lp,

živa 

(odgovor članu sanwebdra)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
16.12.2008 22:32:53   
sanwebdra
Pandica, samo zate!user posted image  

klikni

< Sporočilo je popravil sanwebdra -- 16.12.2008 22:33:15 >

Ko te dete vpraša, čeprav nikoli nismo doma imeli prižganega Big brotherja: "Mami, si jedla sir?"

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
16.12.2008 23:07:01   
skuštrana
Helou...

Jasna, jaz bi že prišla na Juula, upam da mi rata..Sem že M nekaj omenila user posted image Aja, veš da je izrazil željo, da bi on tudi šel na kakšen njihov seminar..Vau, ..Sem pa danes uporabila hočem-nočem metodouser posted image in je palila..Sem morala nekaj naredit in takoj ko sem se usedla sta oba2 froca priletela k meni pa sem jim glajno in glasno povedala, da nočem da me motita ker moram nekaj pomembnega naredit in da hočem da se gresta igrat v sobo  sta (jaz nisem mogla verjet svojim očemuser posted image ) se obrnila in šla v sobo..In sta se pol ure igrala tam..Vau..
Povej V., da me je zadnjič full koleno bolelo, nisem mogla spat ponoči user posted image

Mišk, ti morfologijo, mene je pa danes prvič brcnil-auser posted image Aja, če te zanimajo pouchi (še niso na strani ) mi javi...Imam full enobarvnih, tudi temnih barv..Samo da ti prišepnem - sling je boljši in bolj uporaben user posted image

2ursae, moje ogromno naročilo si dobilauser posted image Za celo Rijekouser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu sanwebdra)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
16.12.2008 23:51:08   
Pandica
Dober večer mamice user posted image

Hvala vsem za razlage glede slabovidnosti, dioptrije, kontaktnih leč in vsega ostalega. Saj sem vedela, da ste vse pravi naslov za vse user posted image

Sanwebdra   hvala za link user posted image a ti pa hodiš k Pircu, da si mi dala njegov link? user posted image
A ti drugače vedno nosiš leče al kak?

živa   mogoče malo smotano, ampak še nikoli nisem imela posla z oftalmologom se mi zdi. Vsaj ne, da bi se spomnila user posted image
Torej, kako pridem do njega? A moram k moji osebni zdravnici, da mi da napotnico zanj ali kako je postopek?
Sicer pa jaz ne vidim vredu na daleč kot sem že napisala in še neke cilindre imam tut, samo, ko se ne spoznam na to user posted image torej bi lahko vseeno nosla leče? Pa jih mogoče malo kombinirala za doma z očali?

Mišk   bravo za super opravljeno morfologijo user posted image

Skuštrana   tebi pa za prve brcike user posted image   joj, kako je to lep občutek, ko začne dete v tebi res migati tako fejst, da ga začnemo mamice čutiti, ne?

VANILI   kje si pa ti? Nisem vajena, da se nič ne javljaš.

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
17.12.2008 10:55:52   
jasna
Pandica, saj pri optiku te pregleda oftalmologuser posted image . Pa če je ambulanta vsaj približno opremljena, bi moral tudi očesno ozadje pogledat. Drugače pa dobiš napotnico pri osebnem dr., pa se pol naročiš v ambulanto. V našem ZD npr. se čaka za otroke okoli 14 dni, za odrasle ne vem. So pa na oftalmo drugače nenormalne čakale vrsteuser posted image .

skuštrana, brcikeuser posted image - pa ful hitrouser posted image  (sem ti mal favšuser posted image ) . Koleno pa... je bilo za pričakovat user posted image  user posted image . V. pa o raznih tečajih tudi slišat nočeuser posted image . Sem pa v nedeljo tudi jaz uporabila mal novega znanjauser posted image . Je E. jokal zadaj v avtu, da hoče ostati pri babici in sem mu rekla da ga čisto razumem, da je žalosten (in nobenega nadaljnega nakladanja). Tako hitro se ni še nikoli pomiriluser posted image . Naslednji dan je pa A. nekaj trmaril, pa slišim možička kako razlaga, da čisto razume da je jezen in ima vso pravico bituser posted image . Zgledi vlečejouser posted image .

kmarija, lepo te je spet bratuser posted image

mišk, super za morfologijouser posted image

živa, hvala , ker sem lahko malo pojamralauser posted image

< Sporočilo je popravil jasna -- 17.12.2008 10:57:51 >

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 1606
17.12.2008 11:15:56   
oktoberka
No, da še js povem da sem mela včeraj pregeled pri g in detece lepo raste, srček fino utripa... Skratka zaenkrat vse bp.
Dons sm bla pa še pri os zdravnici zaradi bolniške in me je dala na komisijo, tako da v roku 1 tedna dobim odločbo.

Skuštrana uf, brcike... Zakon, a ne? Mene že prou fejst premetava sm pa tje. Pa trebuh že ornk valovi, sploh če ležim. Drgač apa tud js čutm brcike že od 15. tedna.
Kater teden si ti zdej?

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
17.12.2008 11:49:30   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

2ursae, moje ogromno naročilo si dobilauser posted image Za celo Rijekouser posted image

a več, da nisem še ničesar dobila user posted image , daj poskusi še enkrat, lahk da sem kaj po nesreči izbrisala, ker se zgodi, da dobim veliko spama in pol sam šibam "delete" user posted image

klaudija, Borove mere pri 14m: 10520 g in 81 cm.

Boru smo ušeska poštimal, se je dalo sčistit le z fiziološko, AB ne bo treba user posted image , zdaj mu je pa ostala še viroza, bošček kašlja, smrka in hodi naokol z vročino.

copatki: tiste, ki imate namen, prosim, da čimprej javite, kaj boste, ker bom jutri naročala, da tole čim prej odbrenkam.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 1608
17.12.2008 11:51:12   
janja
No user posted image -ke, me veseli, da še z nami delite svoje občutke. Brcike, joj neki najlepšega!
Moram povedat, da je Nova10ka spet na urgenci. Jo bom šla mal pogledat, upam, da ni kaj hudega.

O dioptriji ne bom razlagala...sem tud jaz med tistimi, ki manj vidijo. Zaenkrat imam že nekaj let -1,5, pa nosim očala le v avtu, al pa ko gledam TV. Tako da o lečah zaenkrat nisem razmišljala. Če bi pa morala nositi očala non-stop, pa bi razmislila tudi o tej možnosti.

Ta teden smo spet v vrtcu. Iz smrkanja se ni nič razvilo. HB. V ponedeljek sta imela v vrtcu tudi dedka mraza, ki jima je prinesel žogo. Mama božiček pa še niti po nakupih ni šla, ker sploh ne ve, kaj naj kupi. Igrač imamo že tako preveč, cunj pa tud. Kakšne ideje?!

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1609
17.12.2008 12:01:41   
oktoberka
Ojojuser posted image user posted image user posted image Nova 10ka!!! Kaj pa je narobe? Še vedno krvavi? V katerem tednu je?
 Janja Sporoči ji, da držim pesti zanjo!

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1610
17.12.2008 12:35:17   
jasna
janja, prenesi novi10ki pozdrave in povej, da močno stiskamo pestiuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: oktoberka
detece lepo raste, srček fino utripa... Skratka zaenkrat vse bp.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

janja, veš kaj je v našem pismu božičku pisalo? Superman igračko, spiderman igračko in risanko Levji kralj, kjer ima Simba krono glaviuser posted image . Jao meni, spidermana sem že videla, supermana pa nikjer. Risanka pa??????? Drugače pa so meni za darila luštne tudi pravljice na CD. (tega ni nikoli prevečuser posted image )

2ursae, super za ušesekuser posted image , pa da še ostalo hitro mineuser posted image

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1611
17.12.2008 12:50:34   
2ursae
nova10ka user posted image  zate in za tvojo pikico.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 1612
17.12.2008 15:09:12   
mama06
janja - tudi z moje strani prenesi novi10ki, da ji držim pesti, da je z user posted image vse OK in da mislim nanjo.

skuštrana,....skratka vse nosečke, bravo za brcike in lepo rastoče trebuščkeuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
17.12.2008 17:38:06   
skuštrana
Nova10ka, drži seeeeuser posted image

2ursae, javi če si dobila...

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
17.12.2008 18:35:17   
nova10ka
ojla, hvala vsem za user posted image . sem doma, sem ok, ups (to je ljubkovalni nick za našega novega človeka) je tudi ok. sem bila pa že kar panična, saj že 8 dni po kapljicah krvavim (stara kri) in ko sem  v ponedeljek klicala svojega G, je rekel, naj pridem v sredo k njemu na urgenco in to tešča če bo slučajno potrebno čiščenje... sem bla valda pol čist pod stresom. tale moj G me že počas ob živce spravljam saj je preveč naspidiran in ful nima časa razložit stvari (poleg tega, da moram za svak pregled čakat 2-3 ure, čeprav pridem ob uri, ko sem naročena). samo zdajle res ni pravi trenutek za menjavo...

klaudia - imamo legote iz lidla in so superuser posted image

janja  - hvala danes za družbo

2ursae - a je zadosti ZS z naročilom od včeraj ali ti pošljem še s slikicami

Neposredna povezava do sporočila: 1615
17.12.2008 19:22:12   
nova10ka
aja, še tole sem pozabila

JULL; jasna, skuštranka - super sta, ko nas obveščata o delovanju jullovih metod. čim več takih informacij prosim. jaz sem kompetentnega otroka kar dobro preštudirala, samo hočem - moraš in druge verbalne metode za tjašo še niso čisto primerne. kaj od julla se vama (in ostalim) zdi uporabno na enoletniku? jaz pazim, da pač spoštujem njene osnovne potrebe (ona ve, kdaj je lačna, zaspana itd in tega ji ne odrejam), ji tudi rečem "hočem, nočem, moraš" ampak to drugo ravno ne pali (je še malo premala).

(odgovor članu nova10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
17.12.2008 20:21:52   
janja
nova10ka - malenkost, če ti je moja družba kaj koristila. Si pa res slabo izgledala - vem živčki naredijo svoje. Zdej pa lepo papcaj, da bo imel mali človeček zadovoljno mamico. Ampak pretiravat pa ni treba, kar počivaj še malo.

jasna - jaz bi tud kakšno knjigo od Julla mal brala. A je katera primerna za Andraževe tegobe (neposlušnost, grdo govorjenje, trma)?  Mam zadnje čase kar probleme z njim, pol ga pa še Urban opazuje in kar je še huje oponaša.

Kje pa je vanili?

Ljubljančanke, a se bomo pred novim letom še kaj videle? Me je tud miška1 danes spraševala.

(odgovor članu nova10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
17.12.2008 20:25:30   
janja
jasna - hvala za namig glede daril. Jaz sem tud zadnjič kupila delo, ko je bil noter DVD Rori dirkalnik in zraven še Rori avtomobilček. Ga bom dala kar med darila, pa zraven še eno majico s spidermanom (mi je ravno danes rekel, ko je oblekel hlače s spidermanom, zakaj nima še majice!).

ah, alarm

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1618
17.12.2008 20:45:20   
mehurčica
Oktoberka in Skuštrana, brcikeee!user posted image

Nova10ka
, še jaz se pridružujem zuser posted image , čeprav si že doma. Pa naj bo še za naprej.

Katera je zadnjič vprašala, zakaj hodim v Ptuj k gin? Ker je iz MB šel tja delat in ker se poznamo, bom ostala pri njemu, ker mu lahko kdaj kaj dodatno zagnjavim, če me bo kaj skrbelo.user posted image

Janja, za darilo se pridružujem mnenju Jasne, da so CD s pravljicami dobra ideja. Jaz sem moji tašči naročila naj kupi Zvezdico Zaspanko pa za Mačka Murija ji bom še rekla. Drugače pa kako knjigo ali pa če vam je mogoče zmanjkalo vodenk, papirja, plastelina... Aja, zdaj sem se spomnila. David se ful rad igra Memory. Sem danes videla Spiderman memory oz. spomin v BC. No, kupila ga nisem in zaenkrat mu ne bom nič omenila, ker bi seveda "JAAA, BI MEEEEL!" sledilo.user posted image
Je pa v pismo napisal igrce z Ninjami, Powerrangersi, helikopterji(nobene ne dobi- božiček ne najde in ne podpira preveč igrc pri 5 letih), kapo in rokavice tudi s takimi motivi, letalo za streljat(sem našla od Spidermana in se mu bo zmešalo od veselja) in helikopter na daljinsko. Helikopter mu bova verjetno kupila. Kape in rokavic s Power rangersi ali Ninjami ne najdem.

Jelke že imate postavljene? Mi jo ponavadi že kar hitro postavimo, ampak letos nam še ni zneslo. Sicer pa tako ne vem kako bo Eni reagirala zraven okraskov.user posted image Sem naredila zvezdice iz barvnega papirja, pa plastične, lesene in iz slame še bomo dali gor - vampi, golaž, mešano.user posted image Glavno, da bo Božiček mel kam darila za dat.

Joj, jaz sem danes taaaak utrujena...user posted image user posted image Ne vem kaj mi je. Imam občutek, da mi bo glavo razneslo.

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

(odgovor članu nova10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1619
17.12.2008 20:45:31   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

2ursae, javi če si dobila...

dobila user posted image .

pri nas imam pa novo ljubezen: Pujso Pepo user posted image . Ko jo vidi, začne govort "pepe, pepe" in se čist topi, smeji se pa k pohan maček. Neverjetno je pri nas, vsak dan se nauči kakšno novo besedo.

nova10ka, juhuhu, da sta z upsom (user posted image  kje si staknila ta naziv) ok

Neposredna povezava do sporočila: 1620
17.12.2008 20:59:27   
janja
mehurčica - mislim, da sta si najina kar podobna. On bi tud spidermana, pa bionicle, pa lego kocke. Zato sem se odločila, da dobi eno spiderman majčko ali pulover. Pri nekomu bo verjetno dobil lego kocke. Pa DVD, lahko tudi plastelin. Memory se tudi rad igra, pa ga že imamo. Pa domine tud. Sestavljank ima trenutno dosti. Sem razmišljala, če bi mu kupila leseno uro, da bi se naučil koliko je ura. Knjig imamo nešteto - še moje (moja mami je delala v Mladinski knjigi, pa smo za dedka mraza vedno dobili kup knjig). Bom vseeno kombinirala še s kakšnim oblačilom, ki ga potrebuje. Joj, me kr jezijo ta obdarovanja, ker se mi zdi, da je naenkrat vsega preveč. Pol je pa tu še Urban. Seveda moram še za njega kaj kupit, da ne bo A rekel, a njemu ni pa nič prinesel.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1621
17.12.2008 21:30:27   
skuštrana
Nova10ka, samo da je vse ok..In da tako tudi ostaneuser posted image user posted image

Beseda moraš - hm, se mi zdi da je Jul ravno ne odobrava...Hočem, nočem in to je touser posted image

2ursae, user posted image sem narobe poslala, sem črke v mailu pomešala..nosečnicauser posted image

Janja
, julove knjige niso tipične knjige o vzgoji, ki navajajo problem in rešitev, ampak so bolj kompleksen in drugačen pristop k starševstvu nasploh..Recimo, če hočeš spremenit otrokovo vedenje moraš najprej spremeniti svoje, ker za odnos v družini smo vedno odgovorni starši..In ne otroci.

Oktoberka, jaz sem sedaj v 14t..

Jasna, sem šla bolj detajlno preračunavat in ni šans, da mi je pdp 26.6., se ne izide..Nekje med 16. in 20. bouser posted image

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1622
17.12.2008 21:32:04   
mehurčica
IZVIRNO SPOROČILO: janja
Pol je pa tu še Urban. Seveda moram še za njega kaj kupit, da ne bo A rekel, a njemu ni pa nič prinesel.
Ja, tudi jaz sem v bistvu iz tega razloga za Eni kupila darilo. No, za rojstni dan sicer ni nič dobila od naju, razen torte, ampak je prinesla tašča in njen partner, tako da on sploh opazil ni, da od naju ni nič dobila.

Sem pa Eni zdaj kupila tisto didaktično škatlo. Pa muco dobimo čez slaba 2 tedna, tako da bo to še eno dodatno darilce za nas vse.user posted image Sem pa mislila, da bi dala pod jelko dinarčke za muco(da nam je kao Božiček dal), ampak me je danes user posted image razveselil z nekimi dodanimi penezi. Tako da bova tudi midva dobila kaj uporabnega oz. že nujno potrebnega.user posted image

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1623
17.12.2008 22:37:12   
Pandica
Dober večer,

Mehurčica   a veš, da sem glih mislila na tebe, če že imate muco in vidim, da še vedno ne user posted image   dobra si, da vzdržiš tako dolgo, da ne greste po njo user posted image
Pri meni namreč to nebi bilo mogoče user posted image

nova10ka   tudi jaz mislim nate, hb, da je vse vredu user posted image

mama06   vi ste še vedno v Krajnski gori?

vse nove user posted image     kako vas je lepo brati  user posted image   ko pišete o brcikah in vsem ostalem user posted image
Res ste v blaženem stanju user posted image

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 1624
17.12.2008 23:45:35   
valči
Nova10ka,bravo za upsa in tebe,da sta vreduuser posted image sem mislila nate in držala pestiuser posted image

darila,čeprav sem doma,mi gre na kratko s časom,razmišljam,da bi kar preko spleta naročila preko Baby-centra.Sem že večkrat in bila zadovoljna.

Mehurčica,upam,da čimprej dobite muco.
Naš fantič pa Spaidremenov,Ninje,,,ne porajta prav nič.Ga ne zanimajo.
Legokocke,risanje,petje ga bolj.Pa cartanje z menoj.Od božička si želi dinozavra,ki hodi,Lara pa punčo.Bi ji kupila Roxane,če ne bi bila tako dragauser posted image 40 evrov mi je preveč,čeprav mi je všeč.Bo verjetno dobila kako drugo veliko punčko.Kake ideje morda?

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako disciplinirati otroke, mlajše od treh...
Postavljanje meja, spodbujanje želenega vedenja in odvračanje od nezaželenega se lahko začne že, ko je vaš otrok še doje...
Če boš mojemu otroku kdaj rekel: »Ne povej...
V našem domu so presenečenja dovoljena... skrivnosti niso.

Ste že kdaj...?
binyy

Ste že kdaj sexali v dvigalu?

da (4%)

ne (66%)

ne, ampak si želim (17%)

ne, najraj sem na postelji (12%)

Število vseh glasov: 237

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!