|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 10:52:29   
Tejčika29
Štinfek - tudi jaz imam Chiccotovo in je ne podlagam ker je za 6 mesecev že podložena, potem pa se ta obloga odstrani in leži globje.

MBD - meni je čaj Koroških lekarn super, 2 skodelici na dan, zjutraj in zvečer in to je to.

(odgovor članu Tejčika29)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 11:35:46   
Natali07
Sem se že dvakrat razpisala pa me vedno ven zabriše, tako da bom sedaj bolj kratkauser posted image .

Dojenćki, ki se samo dojijo je minimum da pridobivajo na dan 20g. To vem, ker so mi pri prvem že v poordnišnici težile sestre, da je preveč zgubil na teži in da naj dodajam potem mi je pa vse zbruhal in je pa zdravnica znorela in rekla, da dojen otrok manj pridobiva kot zalivančki. Mi je na odpustnico napisala da je 20g na dan dovolj če se samo doji.

stunfek - tudi naši so se naredile pikice pod vratom, enake kot po licih in čelu. Jaz mislim, da je to samo čiščenje kože in da ni potrebno z ničemer mazat, ker se zako koža prej ščisti.

valla - kje pa imate vi pediatra? A v medvodah? Kam pa si hodila na fizoterapijo? Jaz sem tudi z Urbanom hodila na fizoterapijo in verjetno bom morala tudi s Katarino, ker so mi že v porodnišnici kazali pravilnega rokovanja z dojenčkom in tudi zdravnica je omenila. Očitno je tudi to lshko podedovano.

Kar pa se mleka tiče pa res ne vem od česa je odvisno. Sem pa prepričana da ne od čajev, mleka... Kajti pri prvem sem bila na dieti brez mleka, jajc, krompirja..... tudi čajev za dojenje nisem smela, ker je ratal takoj flekast. Skratka imela sem zelo okrnjen jedilnik in sem grozno shujšala na 11kg minusa kot pred zanositvijo, pa sem Urbana dojila polno 6 mesecev, nato pa vse do 13 meseca, ko sem mislila, da bom šla v službo in sem ga zato odstavila. Se je pa takrat še vedno dojil zjutraj in zvečer. Moja mami in sestra pa nista nič dojile, ker nista imele mleka - no mogoče kak mesec nič več. Najbolje je, da se čim manj obremenjujemo in če lahko dojimo potem dojimo, če pač ne moremo pa ne moremo.

(odgovor članu Tejčika29)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 11:40:58   
lena35
No pa da se vam še jaz malo javim ,ker imam zelo malo časa .Miško pridno spi jaz pa si mram mleko črpati ker sploh ne vleče in ga morem hraniti po flaški.Črpanje me zelo utrudi saj imam mleka za izvoz po 300ml iz ene dojke naenkrat in to vzame ful časa.Blaž je zelo priden spi kr veliko samo ponoči se po ene 4krat hranima,krčev še pa zaenkrat nima.user posted image user posted image na teži pa tudi lepo pridobivamo.Imam pa problem ker sem tk na psu s prebavo da mi je huje kot bi rodila ko grem na blato.Kaj naj naredim?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tejčika29)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 12:23:32   
škorpion
No evo mene. Na hitro sem vas malo prebrala in moram reči da imamo kar iste probleme.

Najprej kar se tiče rdečih pikic pod vratom. To se čisti koža pri novorojenčkih in najbolje pustiti pri miru, ali pa mogoče malo napudrati, da je koža čim bolj skuha, da se dojenčku ne naredi kakšen hujši izpuščaj, tako kot se je pri moji prvi hčeri.

Moram priznati da tudi jaz nimam ne vem koliko mleka, tako da ga dojim samo 2-3x na dan druga pa mu dodajem flaško. Pa se niti ne sekiram če bi mi zmanjkalo melka, kajti tudi hčera je zrastla ob adaptiranem. Samo ena slabost je pri teh mlekih, da se dojenčki bolj redijo, sploh če so temu podvrženi.

Kar se pa krčev tiče, pa da ne govorim, saj zelo malo spimo. Kupili smo že pol lekarne pa ni nič kaj učinkovitega. Zdi se mi da najbolj pomagaja kapljice koroških lekaren ali pa kuminov sirup. Bomo pa vidli naprej kako bo še vse potekalo.

natali07, ko sem brala tvoj komentar o kilah, sem se kar malo zamislila ker mi je še toliko ostalo od poroda, da bo treba kar kmalu na dieto. Se mi je sedaj kar malo ustavilo.


(odgovor članu lena35)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 12:36:26   
janja 27


JUTRI PRAZNUJE SVOJ  



user posted image user posted image user posted image user posted image     PRVI  MESEC    user posted image user posted image user posted image user posted image


user posted image


ENEJA  od   mamice RENDI


MATIC  od mamice DREAM


KLEMEN od mamice ACJOM








user posted image



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

[/quote]

_____________________________

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 12:58:10   
PikicaStonoga
Natali07 poskusi drugič napisat manj pa hitro gor obesit pa spet manj pa gor obesit, tako da namesto enega napišeš 2 al pa tri poste. Ker finta je tem, da če pišeš dolge poste in še kaj počneš zraven, pride do časovne zakasnitve in javi napako, tudi meni jo je , zdej pa prakticiram z večimi posti in ni več teh težav, da bi pisala zastonj user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   [Brisano sporočilo]
6.11.2008 13:25:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu PikicaStonoga)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 13:41:07   
Lovely
Čaw,

Lena35, jaz sem bila ful zaprta in sem v lekarni kupila en sirup s tekočo laktulozo, ki ga lahko pijejo tudi dojenčki, temelji na sladkorju iz mleka in mi je pomagal. Zdaj pa ful pijem kompot iz suhih fig in sliv pa ful pazim, da ne jem hrane, ki me zapira. Če pa mi bo spet isto grem nazaj na kompot, ker tudi železo jemljem in to tudi zapira tako da moram še ekstra bolj pazit.

A ima katera sling? Jaz razmišljam, da bi si kupila, sem slišala, da je zelo fajn pa niti ne vem kje se pri nas dobi, sem videla v Angliji pa na Ebayu pri nas pa ne.

Mi smo kar OK, danes me je pikica malo presteašila , ker je jokala, kot da bi jo zvijalo pa prdela je ful. Včeraj je kakala ful tako da je to ne more napenjat. A tako zgledajo krčki???Smo jo sicer pomirili, me je pa kar strah kaj bo, ko se mi zbudi...

Glede user posted image  pa meni niti na pamet ne pade k me vse boli še zmeraj in imam 13. dan po porodu še zmeraj izcedek, sicer večinoma rjav se mi pa še vsake tokm krvavo pocedi. Tko da no way da se me kdorkoli dotakne user posted image .



_____________________________

Lovely

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 13:42:08   
Lovely
sej sem čist zblojena... popravljam prvi odstavek ... grem nazaj na sirup...

_____________________________

Lovely

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 13:46:47   
Mandek
Pozdravljene!
Smo pa kar pridne na teh starših,a? lepo,lepouser posted image

Na hitrico sem vas prebrala, da vidim kako stvari stojijo drugje in kako se privajate na novo življenje...Jolly, imaš res pestro, ampak pravijo, da je to faza, ki jo je potrebno dati skozi.Mi smo zadnjih 5 dni tudi precej bogi...Zala je začela zavračati dojko, nekajkrat je poskusila, nato pa v histerični jok. V strahu,da ni mogoče lačna, sem si črpala mleko in ji dajala po flaški. 100ml za dve uri, nič več... Je to normalno? Mar ne bi moglo to zadostovati za...hm...4 ure?Celo noč? Ja,sej vem, sanjaj sanje...
No, paniko nadaljujem tako, da kupim Novalac proti kolikam (uf, smo bli bogi 100 na uro) in ji dam zvečer. danes ne vem več, kaj ji je pomagalo, niti ali so resnično bili krčki ali kaj za user posted image , ampak po tem mleku težko,težko kaka in smo spet na istem. Danes opuščam dodatke in jo že ves dan pristavljam k dojki,da se navadiva nazaj na sesanje. Zaenkrat je pridkana in sesa (ne protestira), razen, ko jo zagrabi napenjanje, postane vsa rdeča in hlasta za zrakom, v želodčku pa štala...Revica.
Včeraj sem ji dala dodatek ob 11.30 zvečer, mala zaspi, ji podložim pleničko nakar bruhne v histeričen jokuser posted image . Ta jok je trajal do 2 zjutraj...priznam, imelo me je, da bi se vrgla čez okno. Še dobro, da jo je očka peljal poslušat pesmice, ker mami ni bila več za to (po celem dnevu joka,stoka,vika in krika???Ja, Jolly...te razumem). No, danes zjutraj ugotovim, da sem najbrž slaba mama, ker se moja hči v spanju oglaša kot kak star pjanček, meni je pa to normalnouser posted image . Prišla do sklepa, da ima verjetno zamašen nosek in da ji otežkočeno dihanje ne da spati. Kaj naj storim?
Prosim za vse možne predloge, kako rešiti to zadevo...Imam aspirator in fiziološko...nimam pa kapalke, ker mi jo je patronažna pozabila pustiti. Kako rešujete to ve?

In ja...kako vam uspe prespati več kot 3 ure v enem kosu? meni je to višek znanstvene fantastike....Kapo dol vsem, ki imate tako urejeno-no, pridnim otročkomuser posted image .

Zdej grem pa pod tuš preden se oglasi novi alarm in bom spet v službi njenega Veličanstva...

Topel pozdravček,
mandek in zala


_____________________________

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 14:02:39   
Urška//
Ojla

Se še jaz na hitro oglasim, Nejček aja še iz sprehodauser posted image , vmes zizizizi pol pa dalje ajoajouser posted image

naš je še kar pridenuser posted image , malo ga zvija proti večeru, ampak ni sile, ponoči pač papca na tri urce včasih tudi potegne do pet, ampak pol takoj nazaj zaspi

z mlekom je taktak, se sicer samo dojima in zredil se je za 640guser posted image ,ampak morem včasih dat zvečer obe ziziki ker mu je premalo očitno, pa čez dan bi on zizal na urco do dveuser posted image , me že kr bradavice bolijo ampak bom preživela

pikice tudi imamo, mažemo bebival hladilno, pomaga

user posted image jaz že bi ampak še ne bo šlo, krvavim več ne, boli pa še,pri taprvi sma sicer po 4 tednih,bomo vidli


naša Lara ima še kr malo krizo, je užaljena za vsako figo,če jo kaj skregam se kr joka, pa uboga tudi bolj malo, upam da jo hitro mine

ajde lepo se mejte

papa


_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   [Brisano sporočilo]
6.11.2008 14:08:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Urška//)
  Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 14:16:01   
timnala
HEja!

Vidim, da se imamo vse bolj ali manj pestro user posted image  Jah, radosti materinstva kaj cmo user posted image user posted image

Mi imamo danes en mesec user posted image user posted image user posted image  in smo ravno iz posvetovalnice. Nas malcek se je zredil za malce vec kot kilo in zrasel za 5 cm..juhu!!! Rekla je tudi, da je lepo rejen in sluh ima tudi v redu, kakec tudi, priden je bil ful..morava it pa na pregled, ker ima bolj taksno obarvano polt in v porodnisnici ni imel zlatenice je pa rekla, da je lahko taksna zakasnjena in da se rajsi prepricajmo, da ne bi bilo kaj narobe. Aja, pa glavico vedno rad drzi v levo stran. Sva ga ze midva ponavadi sukala tako, da je gledal na drugo, ampak se kar obrne in zdaj je se pediatrinja rekla, da naj ga tako obracamo, da bo gledal kontra. Drugace smo pa zdravi in lepo rastemo user posted image
Aja, pa ful mi je zanimivo, da mi tolk ljudi "cestita" (celo danes pediatrinja), ker samo dojim. Moram pa reci, da je pr nas tud trajalo en do dva tedna, da se je vse skupaj vzpostavilo in sem se tudi fejst trudila - mali pa se hrani na dve uri. Zdej pa ze ene dva tedna pojma nimam kolk mam mleka (prej sem si se crpala, mal za evidenco) in kolk mali poje - glede na to, da ma na dan ene 7 orng prelulanih plenick (mamo bombazne, tak da se res opazi) pa da lepo spi in glede hrane ni tecka..se sploh ne obremenjujem kolk mam mleka. Ocitno dovolj..pa tud zakodirano mam v glavi, da ga hocem pol leta izkljucno dojiti..to pa menda tud pomaga. user posted image
Glede user posted image  po porodu mam tud jst informacijo, da pocakas na prvi pregled pri G in ce da zeleno luc - Akcija!!! user posted image

Moram pa reci, da so se pr nas krcki FUL umirili, ker res ne jem NIC mlecnega (ocitno je bilo to res krivo - ker kravje mleko je ena top alergenih stvari za dojencke). Ce pa mal jokca, mu dam pa ene 3-4 kapljice vetrovnih kapljic pa se pomiri in je v redu.
Z vozekom je tudi vec kot zadovoljen in spi cel sprehod pa se kr v kosari ga nesemo v stanovanje in spi naprej.
Npr. vceraj sem bla pa ze kontra prestrasena, ker je cel dan spal..kr gledala sem, ce se diha, ker nisem navajena tega, da mi cel dan prespi. Spal 3 urce, se najedel in spet spal 3 urce..kr nisem mogla verjet..ponoci je pa zdej ze 3 dni nasel ritem, da jeva okol polnoci pa potem okol 3h in potem okol 6h. Priden pob! user posted image
Pa ful uziva v lezalniku - vceraj sem mu ga namestila in prej sva ga cez dan dajala v dnevno sobo v kosaro od vozicka, ampak ima tako visok rob in mu ocitno ni bilo vsec, v lezalniku je pa vse vidi okoli in je prav priden notri.
Je pa tudi pediatrinja takoj opazila, da je zelo radoveden in zahteven otrok..hm..bejz no bejz user posted image

Lovely, jaz sem si narocila hotsling preko ebaya, sam sem si ga dala malo dostukat, ker je bil malce pretesen. Drugace pa lahko najdes slinge in rute itd. na www.mojskratek.si - mas tudi razlage zraven.

Jolly123, sam zdrzi, da se vam stanje umiri, drzimo s tabo in te podpiramo!!!

Uf..sem se razpisala..se mi ravno ljubi, ko mali spi..

Pozdravcek in cimprijetnejsi dan z vasimi malci,
timnala

_____________________________

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 15:23:31   
PikicaStonoga
Pozdravljene!

Najina piška sicer bedi v lupinici, ati jo pa mal gunca ;) in se meni z njo ...tako da ima mami čas! user posted image

Posti - jaz ga včasih pišem celo v wordu, ker počnem zraven tisoč in eno stvar in ko po nekaj urah končam prilepim ;)

Lovely - tud mene zanima, kako zgledajo krčki (hvala bogu da ne vem), našo je samo ene dva večera nekaj matralo in kako urvo ni mogla zaspati in je skoz jokala ...samo kaj je to bilo ne vem user posted image  poleg tega pa mi je patronažna rekla, da krčki nastopijo po 3. mesecuuser posted image

Mandek - glede čiščenja noska kani kakšno kapljico fiziološke v noska, če tud to ne bo pomagalo, vzami kos vate, jo pomoči v vodo in zvaljaj med dlanema, potem to potisneš v noseka in vrtaš in dobiš mucke ven - dosti bolj prijazno kot pumpice, ki so grobe za male pikice (tako je patronažna sčistila nosek naši pikici, jaz pa tudi danes zjutraj) user posted image  

Timnala - tale link s škartki pa meni ne delauser posted image  

Urška - mene je leva bradavica pred dvema dnevoma tokl bolela, da sem jokala zraven, ko sem dojila - danes je boljše. Je šel moj sicer po nastavke v lenarno, vzel Aventove, ker jih je ona tam priporočila, ampk sem raje jokala, ker z nastavkom ni šlouser posted image  je tako čudne oblike in tako velik da ga naša mala res ne spravi v usta ...tiste, ki uporabljate nastavke, na katere prisegate? Upam, da jih ne bom več rabila, ampk če se bolečina vrne, morm vedet za vsak slučaj ...

Zdaj pa grem še kej nardit ...

Lep dna še naprej!


PIKICASTONOGA

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 16:01:13   
Mandek
PikicaStonoga-tudi jaz sem mela Aventove nastavke za dojenje,ampak so res prevelki in sem opustila tako lajšanje bolečin. Ker sme mela krvave bradavice, sem dva dni črpala mleko in ji ga dajala po flaški, meni se je pa fino zacelilo in ne boli več.

Pred 20-imi minutami smo spet meli vik in krik...Mala se je podojila, preoblekla sem jo in previla, potem je bila čisto mirna, kar naenkrat pa v jok (aja, vmes je zaspala med dojenjem). Potem sem nardila pa tko kot naredi naš oči...bebico zavila v deknco, da je zgledala kot kakšna bubica, jo stisla k sebi in smo šle poslušat pesmice. Zaspala v roku parih minut. Danes smo že cel dan na dojenju in ne vem,koliko poje. Zbuja se na pol ure...ko sem črpala, je spala vsaj 2 uriuser posted image . Ampak bom vztrajala!user posted image ¨

Nekaj sem že prebrala, pa vseeno...koliko povprečno spijo vaši malčki in kaj počnejo, ko so budni? Naša se noče nositi po rokah, noče ležati, komaj jo prisilim,da je par minutk v jajčki (v ležalniku sploh noče biti)...menda se kr joče,no...Sem kr žalostna, ko berem, da ostale bebe pa veselo opazujejo okolico in nič ne jokcajo...

zdej bom šla pa mal dremat...ponoči ne spimo več, namrečuser posted image

_____________________________

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 16:14:14   
Lucka1
Ojla mamice....glede količine mleka pa tudi mene zanima....kako veste, da ga imate premalo? user posted image user posted image
Jaz samo dojim in do sedaj, ko nisem brala vas, o tem sploh nisem razmišljala user posted image , zdej pa me zanima kako res veste? Jaz Vala dojim še vedno 10 minut na eni strani, podremo kupčka, potem pa na drugi dojki kolikor hoče - običajno max 10 minut.  Nisem nič črpala ali merila....
Pa še NAČIN me zanima - do kdaj prakticirat obe dojki vsakič? Je to kako pravilo? Ali vedno tako?

Pa LEP POZDRAV MAMICE, ki ste se ponovno začele oglašati, čeprav ste "izginile" po rojstvu vačih user posted image - več nas je, več odgovorov se bo našlo na vsa vprašanja user posted image

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 16:18:15   
Lucka1
Pa še tole sem se spomila - ena je pisala, da pije čaj iz komarčka in janeža in da pomaga? Ali pomaga proti krčem user posted image ali pomaga, da je več mleka??? user posted image user posted image Ker krče imamo nažalost tudi mi in vsak nasvet prav pride user posted image

Pa še glede čaja, ki ga dajete user posted image proti krčem - a to ni važno koliko so stari? Ker nam so rekli, razn mleka nič, potem pa ne vem, al se sme user posted image - verjetno samo važno da je pač steklenička sterilizirana in voda prekuhana, ne? Saj ne more škodit? IN PA KJE KUPIT TE ČAJE??

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 16:22:48   
PikicaStonoga
Mandek in ostale - kaj početi z dojenčkom ko je buden  - ko je Tijana budna, jo dam v jajčko in je en čas pridna, ko pa se ji ne da več gledat naokoli, se pa igram z njo :) Predlagam knjigo MISELNI RAZVOJ DOJENČKA IN MALČKA Igre za spodbujanje umskih sposobnosti od Jackie Silberg, izdala Učila. V njej najdete igre za otroke o 0 - 36 mesecev. Luštna knjiga, polna idej!

Npr. da mal prepišem ...

(0-3 mesece, prva igra v knjigi) 
Igra: POLJUBČEK, POZDRAVČEK

Kaj so pokazale raziskave: Čim več ljubkujemo dojenčka in ga držimo v naročju, tem bolj smaozavesten in neodvisen bo, ko bo starejši.

S to igro boste spodbudili pristno vez z dojenčkom.

- Držite dojenčka v naročju in se zibajte naprej in nazaj.
- Med zibanjem mu govorite:"Poljubček, pozdravček po zraku leti in tam se ustavi, kjer (povejte dojenčkovo ime) živi.
- Ko izgovorite dojenčkovo ime, ga poljubite na glavo, nos, prstke ...
- Ko bo otrok večji, bo morda sam prosil, da se igrata to igro.


LP, PIKICASTONOGA

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 17:05:30   
PikicaStonoga
Lučka1, nobena uaenkrat ni odgovorila kako vejo kolk mleka imajo ...:( po mojem so si ga  črpale in izmerile, da so vedele, kolk so malčki pojedli al pa imajo doma tehtnico in so malčke tehtaleuser posted image  Mah dokler se naša pikica redi se ne bom sekirala in obremenjevala ...kar pa se tiče dojenja, je menda najboljše pri vsakem podoju na obe dojki, da enakomerno nastaja mleko ...sama meni to vendo ne uspe, pa kaj zdaj ...ker če jo odvlečme stran od ene potem na drugi noče več jest, včasih vmes zaspi, pa če spi, valda je ne morm dat na drugo in tko ...tko da če lahko podojim mal na vsaki strani , če pa dobr vleče jo pač pustim, pa naslendjič začenm na drugi strani ...kot pravim se ne obremenjujem s tem kaj je čist prav in kaj ne ...ker kot smo že ugotovile ...eni pravjo tko drugi drugače pol pa bod pameten ...dokler naši malčki rastejo ...

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 17:23:50   
PikicaStonoga
Glede lupinice …kot je že valla omenila, se lupinice, kadar se otroka vozi v avtu, ne podlaga, podloži se jo samo za dnevno sedenje oz. spanje v njej .  Finta je v tem, da se podloži ritko (s plenico), potem se uporabi eno brisačo, k se jo ovije na strani in da pod nogice. Vmes se da notr otroka, da lepo leži, glavica počiva na prsih, videt je tako sključen, ampak dejansko je tak položaj pravi. Rokice počivajo na trebuščku.  Zgoraj se doda, če je potrebno še eno plenico, da se fiksira glavico, da ne more nihat levo in desno, spodaj pa tudi pod nogice podložiš še eno plenico (po potrebi). Nogice morajo prosto bingljat čet plenico, dojenček se  z nogicami ne sme odrivat od podlage.  Upam, da bo zdej kaj bolj jasno, pa upam, da mi uspe zraven pripet slikce eno brez in eno z naši Tijano, ki pa na tej slikci ful grdo gleda …


(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 17:26:04   
PikicaStonoga
Mah ne znam slikic pripet ...lahko hitro kazera pove, kako emd besedilo dat slikce?

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 18:30:28   
PikicaStonoga
Slikc sem nisem znala pripet, sem jih pa dala v album! :)

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 19:35:36   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: mbd0411

Jolly123,a dojiš al dodajaš??
Nisem čisto sigurna,da vem...user posted image




Dodajam, smo prešaltali na sojino mleko da izključimo ali potrdimo alergijo.

Sem vas hotla vprašat a je kakšna dobila mozolje med nosečnostjo?? A so šli že kaj dol? Mater jaz sem toliko mozoljasta že od nosečnosti, nisem bila še v celem življenju toliko in še kar ne kaže, da bi kaj zginilo se stalno novi delajo, sploh ne vem kaj narest...it k dermatologu al kaj? Ker tole je
že kriza...še takega pudra ne delajo, da bi lahko vse zakril.
No pa sej koker da sploh kam grem, kaj se sekiram  user posted image  

Sem šla pa danes iskat v baby center eno pumpico za noska, ki potegneš z usti ven, rezultat....uf marija kaj smo vse ven potegnili. Pa še vedno ma cel kup sranja not, mi je sape zmanjkal pa nisem mogla več  user posted image saj ne bi verjela če ne bi videla koliko svinjarije imajo lahko taki mali not, sej ni čudno da ne spi revež, kdo bi pa spal.
No in pol ga odložim grem kao pripravit vse za kopanje, hranjenje itd...sem bla ziher da se bo drl kot jesihar ta čas, ker ponavadi se. On pa čist tiho, leži in gleda okrog  user posted image Hja očitno mu je pasalo pucanje nosa, pa čeprav imamo še veliko za spucat...
Zdaj sem ga pa nafutrala in dala spat, pa je kar tiho, ne spi, ampak je tiho...meni nič jasno, da je kaj takega pri našem otroku sploh možno  user posted image user posted image

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 19:47:51   
PikicaStonoga
V album sem dodala še nekaj slikic najine Tijaneuser posted image

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 19:50:48   
*talcy*
mandek .... 100 ml poje tudi moj pa pol spet čez dve uri tko da mislim da ni panike če tolk pojedo .... novalac proti kolikom sem mu tudi jaz dala pa je ful pomagalo zdaj pa imamo prot zaprtjem ker težko kaka se pokaka ma tko trdo da to ni res ...

sicer pa mi skor ne vemo kaj so krčki moram potrkat da bi vsaj tko šlo naprej ker je skor kot da ga ne bi imeli user posted image user posted image user posted image  ....

za vse druge ki imate težave z njimi pa upam da čimprej mine vse to da boste lahko uživale v materinstvu...

danes smo stari poln mesec user posted image  in ima dobre 1,2kg več user posted image  ... sicer pa smo ga danes tudi prvič kopali in je bil tko priden da sem se sam čudila res sem bila presenečena ....
glede mozolčkov jih ima tud moj po obrazu in pod vratom pa baje to gre samo in nič mazat al tikat se bo sčistilo ...

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?