|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 20:02:14   
vianne
Da na hitro odgovorim glede količine mleka....


... jaz sem ugotovila da ga imam kar naenkrat premalo tako, da se je Tibor jokal in zvijal na joški. Potem pa sem si skušala sčrpati pa ni nič teklo. Pa doma imam vago in je glede na sesanje in martranje spil premalo...
    

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 21:58:15   
tanja29
Oj oj.
Jolly - lepo je bilo tole prebrat, da tvoj mali princ ne joka in da si bosta lahko malo oddahnila. Upam da bo tako stanje dolgotrajno...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Jaz sem tudi danes moji Manci noska ščistila, je bilo tut velik materiala notr...user posted image
Pa je takoj lažje zadihala. Joj, kok so še nebogljeni teli naši dojenčki, a ne?
No, pa zdaj pa grem, ker se je zbudila in gremo papcat.
Pozdravček vsem


(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: oktoberski lumpiji 08
6.11.2008 22:36:41   
smeja2
Evo valla samo zate user posted image k sva že stare znanke user posted image
Rodila sm 16.10. punčko MIO. Imela je 3820g in 52cm. Glavo je imela tako kot Tim veliko 37cm. Porod je bil pa krasen. 2 urci pa smo končal. Hvala bogu nisem mela epiziotomije in to je res razlika!!user posted image Mislim da je pomagalo, da sm si pridno masirala presredek.
Drgač smo pa super. Glede na našga prvega škrata Tima se mi zdi Mia ful bl pridna. Res pa je da sedaj na zadeve čist drgač gledam in sem veliko bolj sproščena, pa tud nič ne kompliciram in zaupam sama sebi. Zraven pa z lahkoto še tavelikga zrihtam.
Sej včasih sm vas še kej na vaši temi septembrčki2005 spremljala. Sam zdej pa še kle na oktobrčkih ne folgam user posted image user posted image .
Ampak sm se pa potrudila dons, a neuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 7:17:05   
jolly123
A katera ve a se sojino mleko da dobiti na recept al mora biti dokazana alergija kao da ti ga dajo?

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 7:26:32   
PikicaStonoga
jolly kolkr sem slišala mora bit dokazala alergija al pa če maš ful priajzno zdravnico in poskusiš ;) sem pa tud jaz vesela, da je tvoj  tud kakšno urco priden in upma, da bo čim več takih uric ...

danes je pa za mano naporna noč ...že zvečer jo je začelo nekaj zvijat in matrat, napenjat, da groza, bila je sita in previta, jokala pa kot dež, pa jaz z njo, ker ji nisem mogla pomagat ;( jo je potem ati prevzel, ker če je bla pri njem vsaj jaz nisme jokala user posted image  no potem sva ugotovila, da se ful pomiri in ne joka, će je pri meni na joški, mal je jedla ampak bolj je blo to tko tko za pomiritev, tud ni spala, samo zaprla oči, da se spočije, pa se t gledala, ko jo joe zvilo, je vleka, ne vem, ji je pomagalo in tako smo "prespali" noč mit rije na eni postelji in sem čist zlomljena! 2x sem jo vmes previla in je drekec ful smrdel, pa če je to kej povetano, tud mene je včeraj zvijalo, sem imela drisko, pa sploh ne vem zakaj, ker nisem nič takega pojedla ...ble vsa obe čist bogi ...zdej zjutraj se je stanje umirilo, sva se najedli in previli in zdej spi v moji postelji, počakam še 5 min in jo prestavim v njeno posteljico, upam, da uspešno, da se jaz naspim vsaj za kakšno uro ...

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 8:33:48   
stunfek
joj, tole zvijanje in napenjanje res ni nic kaj prijetno gledat, a ne? pa tolk nas je, ki imamo s tem probleme. jaz sem se tudi vceraj kar z njim jokala...samo jaz ga nisem imela komu dat :( da bi ga se kdo drug tolazil. Jaz ga potem stiskam in lupckam kot nora in se cmerim zraven ker mu ne morem pomgat. se najbolj zaleze, da ga dam na previjalno in ga masiram in telovadim z nogicam (kolencka potiskam k trebuhu). potem ponavadi kar tam zaspi brez plenice.

tiste, ki imate fante...mene moj, da ne recem kaj uspe cisto vsako rajzo dobit nepripravljeno in me polula. skoz mam kaj na lulcku ampak recimo ce ne rugace me polula, ko mu polulano plenicko iz pod rite dam in smuknem pod rito novo...puf...mam ze moker trebuh. Kot bi cakal, da me dobi nepripravljeno. vceraj me je tolkrat polulal in potem se parkrat pobruhal, ko smo podirali kupcka, da sem ostala brez majc!

sicer smo imeli srednjo tezko noc. do treh je bilo super potem pa krci in ne zaspat. kaj bi dala za aksne vetrovne kapljice al pa kaj...tukaj m je pediate samo rekel, da nic dajat in naj samo redno poskrbim da podre kupcek, pa se bo nehalo prdenje user posted image podiranje kupcka ni nasa jaka strana user posted image


_____________________________

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 9:01:47   
mbd0411
Stunfek,tudi mi smo polulaniuser posted image .Kadar hočeš.Zadnjič je še kakal tako,da sem ga imela polno po majici-mislim...
Joly123,sojino mleko ni na recept,tudi druga hrana ne za tiste,ki imajo dieto.Žal.Je pa drago.Ne kupuj ga v lekarni-sem ti to že napisala.Ga imaš tudi v drugih trgovinah-vsaj večjih-Tuš Interspar,Spar,Dm...
Zanima me samo še to,s čim čistite noske.Pri nas je v redu,a če nas preseneti...


_____________________________

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 9:58:49   
Mandek
No, za nami je dokaj mirna noč, se je pa zjutraj začela matrarija in je mala čisto boga. Sam jok in zvijanje...noče jesti, sedeti, spati, se nositi ali biti v jajčkiuser posted image . kaj nam še preostane? Trenutno si jo menjava jaz in njena babi, da vidimo kako bo vse skupaj...Šla bi že ven pa je to neumno trapasto vreme in sva obsojeni na stanovanjeuser posted image
v vozičku bi se vsaj malo pomirila...
Sploh ne vem od česa jo zvija. Že 14 dni ne pijem mleka in ne jem mlečnih izdelkov pa se zadeva še ni izboljšala. Včeraj zvečer sem ji dala Novolac proti kolikam, ampak ni nič boljšeuser posted image Ponoči sva se dojili, danes je prehudo, da bi spravla kaj vase, revčica. Tok se mi smili, ampak sploh nimam pojma, kaj naj...
Posvetovalnico imamo 25.11., čeprav bo še v četrtek stara en mesec. Ostali jo imate točno na en mesec al so kakšna odstopanja v datumu?
Kako pa zgleda ta posvetovalnica...mislim, kaj vse pregledajo in povejo?

_____________________________

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 10:27:17   
jolly123
Pri nas je posvetovalnica šele pri 6-tih tednih, midva jo imava šele v torek. Mater sej do takrat se lohk otroku še marsikaj zgodi, ne vem zakaj tako dolgo.

Noska pucamo z enim aspiratorjem, bomo pa nabavili baby vac baje je ful v redu in gre res vse ven z njim.

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 10:51:49   
stunfek
jaz imam chiccotov aspirator...tak na vdih. menda je tisti baby vac res super....jaz bi ga kupila ampak tukaj ga nimajo :( chiccotov mi sicer odgovarja, samo ti zmanjka sape...si predstavljam da gre z unim na elektriko res vse ven.
mu pa v noska zvecer stisnem eno celo nivea ampulo fizioloske in potem uporabim ta aspirator...ponoci potem mamo cisto mir z noskom.


_____________________________

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 11:09:52   
škorpion
Ojla

Vidim da imate tudi ostale probleme z krči. Moram reči da jih mi blažimo z kuminovim sirupom in z čajem od kumina, kamilic in janeža, imamo tudi kaplice proti krčem, tako da malo kombiniram. Če pa krči ne minejo pa dam mojega lumpa na roko tako da gleda v tla in ga božam po hrbtu in "tepem " po ritki in pomaga.
Mandek: jaz bi ti proporočala, da najprej probaš samo z novalacom in jo nič ne doljiš. Jaz sem imela z hčerko isti problem. Celo noči nismo prespali, podnevi pa cel dan jokali. Če pa jo začne zvijati pa probaj z stvarmi ki sem jih napisala zgoraj. Seveda pa si mleko tiste dni stisni da ti ga ne bo čisto zmanjkalo. Kajti  v posvetovalnici ti bodo rekli da ti ne morejo nič pomagati, da moraš to obdobje dati pač skozi in da moraš dojiti in da proti krčem ne obstaja nič . Jaz sem jih seveda poslušala, dokler nisem doživela živčnega zloma. Potem pa je mož prinesel domov novalac, dala sem ji flaško nakar je ona spala 13 ur skupaj. Upam pa da ti bo uspelo.

No za seznamček pa moram povedati: rodila sem 18.10 fantak luka, težek je bil 3820 in velik pa 53

< Sporočilo je popravil škorpion -- 7.11.2008 11:11:36 >

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 12:06:26   
janja 27


user posted image
user posted image
user posted image




user posted image user posted image user posted image   J U L I J 
user posted image user posted image user posted image

11.07.08

  mamici SNESKA  (32 let, LJ) VITA, 790 g in 35 cm





user posted image user posted image user posted image  A V G U S T user posted image user posted image user posted image

25.08.08

mamici LANA34  (35 let)  MATIC  980 g in ? cm  





user posted image user posted image user posted image   S E P T E M B E R user posted image user posted image user posted image
 

10.09.08
 
mamici VEKI_222 (29 let, Trbovlje) TIMOTEJ  2630 g in 48 cm



19.09.08
 
mamici JOLIE (29 let, NM) TEA, 1650 g in 44 cm
 
 
22.09.08

mamici TANJI29 (29 let) MANCA, 2730 g in 48 cm
mamici BLANKA1 (23 let, MB) FIONA, 3500 g in 50 cm
mamici FREJA  ANJA 2880 g in 48 cm
 
26.09.08

mamici JOLLY123 (27let, KR) TAJ  2750 g in 48 cm
mamici SONČEK75 (33 let,LJ) UROŠ  3600 g in 52 cm
 

27.09.08

mamici B.M. (MB) MATIC 3220 g in 48 cm  








user posted image user posted image user posted image   O K TO B E R muser posted image user posted image user posted image



01.10.08

mamici LAKRNEŠ (22 let, LJ) HANA, 3720 g in 54 cm
mamici  VIANNE (30 let, Pivka) TIBOR  2980 g in 48 cm


02.10.2008

mamici JANJA27 (30 let, PO) METKA, 4010 g IN 53 cm
mamici VALLA (LJ) TILEN  4200 g IN 55 cm


03.10.08

mamici JANA_K (23 let, Vipava) JAKOB  3440 g in 55 cm


 04.10.08

mamici LEVINJAA (30 let, LJ) MAJA 3710g in 51 cm
mamici AJETAM (22 let) TJUŠ 2850 g in 51 cm
mamici ZVEZDA17 (25 let, Idrija) TIAN  3740 g in 55 cm

06.10.08

mamici TIMNALA (27 let, Mozirje) NACE 3490 g in 51 cm
mamici *TALCY* (24 let) TIJAN 3.720 g in 52 cm


07.10.08

mamaici RENDI (29let, KP) ENEJA 3750g in 52 cm
mamici DREAM ( Trbovlje, 32 let) MATIC 3240g in 51 cm
mamici ACJOM (23let, LJ)  KLEMEN 3920g in 54 cm


09.10.08

mamici COCCINELLA (29let, Domžale) GAJA MAZVITA  4300g in 53 cm
mamici BODOČA MAMI (Ptuj) LARISA 3200g in 49 cm
mamici AFNICA MALA (LJ) NELI  3080 g in 50 cm
mamici TINAV  LARISA ? g in ? cm
mamici KLAVIDJA27 (MB) MIHA 3500g in 51cm


10.10.08

mamici BARBY800 (KR) JULIJA  2960g in 49 cm
mamici MASERATI ( LJ ) IZTOK 3730 g in 52 cm


11.10.08

mamici BARBARA33 (LJ 32let) ZALA   2580 g in 47 cm
mamici TAMARA85   LANA  ? g in ? cm

13.10.08

mamici LIZA01  LUNA ? g in ? cm
mamici DAJADADA  TIM 3780 g in 53 cm
mamici SARCY21 ( LJ ) MARK  3630g in 50 cm
mamici SUZY124  MAJ 3110g in 50 cm

14.10.08

mamici LUČKA1 (LJ) VAL 3040 g in 51 cm


15.10.08


mamici TEJČIKA29 (CE) ALINA 2650g in 48 cm
mamici IRAIRA ALYA 3700g in 53 cm


16.10.08

mamici MANDEK (CE 25 let) ZALA 3080g in 47 cm
mamici SMEJA2  MIA 3820gin 52 cm


17.10.08

mamici URŠKA// (MB 29 let) NEJC 3440g in 50 cm


?8.10.08

mamici ŠKORPIJON (CE 27 let) LUKA 3820g in 53 cm


19.10.08

mamici MARISA.  NEA 3200 gi n 48 cm
mamici MARISHA MARK 3415 g in 51 cm


20.10.08

mamici MBD0411 (CE 35 let) NIK 3420g in 51cm
mamici LENA35 (36 let) BLAŽ 3880g in 55 cm
mamici BILLA (31 let, obala) JAŠA 4150 g in 56 cm


22.10.08

mamici CORTI  HANNA 3480g in 52 cm
mamici JERIKOU(LJ) JONAS 3980g in 53 cm


23.10.08

mamici TEDY(LJ) TANA 3010g in 51 cm
mamici NATALI07 (KR, 33 let) KATARINA  3910g in 52 cm
mamici STRUNFIKA   JAN   3280g in 53 cm
mamici M_MOJCA ( Trbovlje, 24 let) NIK  3540g in 51 cm
mamici ANNNY (Jesenice) TOM MATIJA 3910g in 56 cm



24.10.08

mamici ZALATM (Trbovlje) NIKA 3750g in 56 cm
mamici LOVELY (LJ) INYA NADA   ? g in ? cm


25.10.08

mamici PIKICASTONOGA (LJ) TIJANA 2940g in 50 cm
mamici STUNFEK ( INDIJA, 35let) AKASH 4235g in 55 cm


28.10.08

mamici KAŠTRUN  AJDA 3900 g in 54 cm


??.10.08

mamici ŠKORPIJON (CE 27 let) LUKA 3820g in 53 cm





user posted image user posted image user posted image  N O V E M B E R user posted image user posted image user posted image


01.11.08

mamici SONČNICA24  NIK ? g in ? cm




user posted image user posted image user posted image     R   A   Z   M   E   R   J   E  user posted image user posted image user posted image  


user posted image    - 29     user posted image - 31


(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 12:16:19   
timnala
Oj!

Da mal pohvalim nasga fantka..tak je priden ze 3 dni, da to ni za verjet..jokamo se minimum, lepo spi, se nahrani, mal se zanima za okolico in spet spi, ponoci pa zdej tudi na 3 urce..kr ne morm verjet.. Zdi se mi pa tudi, da smo se ze malo navadili eden na drugega, da mami zdej ze ve, kaj bi malcek rad in da tud malcek cuti, da mu mami takoj ustreze.. Pr nas je blo ocitno res mleko krivo (ki sem ga jaz zelo rada uzivala v vseh mogocih oblikah) pa zdej 3 dni ne pijem caja za dojenje, ker mi ga je zmanjkalo in poglej poglej..vse ok! user posted image

Posvetovalnica - imelo smo jo vceraj, pregledajo pa tezo, dolzino, kakec (ce ma ravno pokakano plenicko), ocke, sluh, kozo, gibe...pa se s starsi se pomenijo kako je kaj doma, krcki, dojenje... Skratka, jaz sem bila zelo zadovoljna. Mali pa ful priden user posted image

Danes smo bili pa na pregledu v porodnisnici zaradi zlatenice, ker je vceraj dala napotnico, da gremo preverit, ker ima mali tako temno polt (kao dojenckova rdecina in rumenilo). Pa je vse ok, tudi kri so mu vzeli - in mali bil lepo tiho in priden, kljub temu, da je bil lacen, ker je jedel ob pol 7h zjutraj pa pol do pol 12h nic.. Je pa to rumenilo lahko prisotno dlje casa, ce samo dojis, ker v materinem mleku je ena snov, ki malce zaustavlja izlocanje bilirubina (ki gre ven s kakcem).

Zakaj pa vas malcki polulajo, ko jih razvijete pa lahko preberete tukaj..mi smo sicer na bombazkah, ampak verjetno bomo kdaj poskusili diaper free, ceprav se najbrz ne kmalu, ker nas ponavadi kaka med dojenjem ali pa kmalu po dojenju. Polulajo pa nas zato, ker oni NOCEJO biti mokri ali pokakani in v bistvu v plenicko spustijo samo toliko, da si malce olajsajo mehur, na polno se pa polulajo, ko so na fraj. Mi jim pa s plenicami dobesedno sporocamo, da je ok, ce lezijo v lastnem urinu in blatu.
 
http://med.over.net/forum5/read.php?1,4473621,4966667#msg-4966667

Aspiratorja zaenkrat se nismo rabili, mamo pa tistega, ko na dih ven potegnes.

Pozdravcek,
timnala

_____________________________

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu škorpion)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 12:16:29   
vianne
Ojla,

morda imam še pol ure časa preden se Tibor zbudi pa se vam na hitro oglasim.

Sem ugotovila zakaj imam kar naenkrat premalo mleka. Pred dojenjem sem si črpala in sem si načrpala do 300 ml mleka iz obeh jožkic. No in potem ko je naš miško tako lepo vlekel sem se odločila, da se bomo dojili. In začetka je bilo super... ja, dokler je bilo veliko mleka in ni bilo potrebno martranja je bilo vse o.k. Ko pa je bilo potrebno bolj posesati pa se je ustavilo. In tako moje joškice niso bile nikoli do konca spraznjene in posledično je bilo iz dneveva v dan manj mleka...
Tako da se sedaj zopet črpam in upam, da bom kmalu dobila dovolj mleka user posted image ... joj, joj.

Drugače pa se mi zdi da nas vedno bolj martrajo krčki. Sem dobila neke globule Colikind. A jih morda katera pozna? Ker ne znam italijansko in nemško nisem ravno sigurna kako jih dozirati. Če katera ve bi bila zelo vesela razlage.

štunfek jaz sem bila že polulana in pokakana. Pri tazadnjem še dobro da ni neslo tako visoko ker drugače bi dobila dobro porcijo direkt v usta. Me je poflaskal vse po vratu user posted image .
Kupčkanje pri nas je tudi bolj na nuli. Se moramo kar močno pomartrati da nam uspe...
... joj komaj čakam da malo zrastejo, ker tole črpanje na tri ure, kupčkanje, krčki, uspavanje... meni je naporno.
Ste omenile posteljne aktivnosti z vašimi dragimi... ja kdaj pa bi vam to uspelo. Midva se skušava vsaj malo pocartati pa tamali kar začuti kdaj in je takoj jok in stok user posted image . Zadnjič je moj hotel pogledati formulo v miru... si lahko mislite koliko mira je bilo. Pa še napačen je zmagal user posted image .

Tako sedaj pa se grem sčrpat. Se počutim kot krava molznica ko vidim tiste curke ki špricajo v mašinco...user posted image .



(odgovor članu škorpion)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 12:23:08   
janja 27
ojla


mi smo imeli danes posvetovalnicouser posted image user posted image user posted image madona je bla gužva ker naša pediatrinja ima danes sam bolne izjemoma naročijo za posvetovalnico ma imajo full gužvo tko da so me dali na petekuser posted image user posted image user posted image tko da sem čakala na hodniku..v glavnem vse je ok...metka ima že 5 kguser posted image user posted image user posted image user posted image in velika celih 56 cm manca mi je imela te cm komaj pri treh mesecihuser posted image user posted image user posted image ta jo bo prerasla..... pikice so od čiščenja kože tko da ni alergija kot sem jaz delala panikouser posted image user posted image ja ker manca mi ni imela enega mazoljčka.....no sam da je to da ni kaj drugega....drugače pa je metko pregledala...srčko trebušek hrbet pogledala kako dvigne glavico na trebuščku pogledala uhca....ustka če so kaki sori noter....rokice nogice kako so gibljive...v glavem celoten pregled...mene vpršala kako je bil porod kako se jaz počutim seveda če dojimo kako je s spanjem krčki..-no mi spimouser posted image user posted image user posted image včeraj mi je zaspala ob desetih zvečer in do petih zjutrajuser posted image user posted image user posted image user posted image pol smo se tri krat pokakali  se previli seveda trikrat in zaspali nazaj do osmihuser posted image user posted image user posted image

joj punce k vas berem kako vaši ponoči jokajo in so budniuser posted image user posted image user posted image jaz spoh ne vem kako je to ...upam da se stanje ne poslabša..no jaz tud pri manci s spanjem nisem imela problemov...je spala tko kot metka pri prvem mesecu že polnih 6 uruser posted image user posted image user posted image ........

sedaj pančka ker smo ji ritem danes mal podrl is posvetovalnico in jo budili...ona bi drugače spala od devetih do dvanajstih..

pikicastonoga lahko te je zvijalo po lekadolih...mislim da si napisala da si pila čajčke z lekadolom....ker mene je tud zvijalo tisti čas k sem pila lekadole za zbijat vročino....no pri meni potem metka ni imela problemovuser posted image user posted image

danes sem dobila kaplice ad3 ji moram dajat do enega leta po 7 na dan...začneš z dvema druga dan štiri itd do sedem...tko mi je zdravnica rekla..upam  da jo ne bo krčlo kaj po kaplicah hčerko od moje kolegice je fulll....

glede user posted image user posted image meni je čišča končala 3 teden po porodu..tko da midva sva potem po pari dneh prec....nisem nič čakala pregleda....tiud pri manci ga nisem...sam tam sva po 4 tednih ker sem bila mal šivana....pa seveda je bil takrat prisoten še strah....kako bo to zgledalo....no prvič porodu je mal čudno...no boste same vidleuser posted image user posted image user posted image ...sicer pa kadar boste pripravljene -  nekatere smo prec....druge čakajo potrditev g .....ene pa potem še par mesecev ne.....







_____________________________

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 13:19:35   
Tejčika29
Hojla!

Včeraj smo imeli nemirni večer, je naša skoz kar nekaj jokala in htela zizat. Umirila se je ob 10- ih potem pa omagala v spanec (na joški seveda). Danes je bolje razpoložena, čeprav utrujena in je prej po podoju takoj spet zaspala.

Midva z dragim se zaenkrat samo še gledava, ha, ha, oz. cartama, ker jaz se še kar čistim po 3 tednih, tudi šivi niso ok, ker sem si malo pretrgala v nedeljo ko sem se v avto vsedla. Najbrž bomo počakali pregled in potem...

Tale dež pa ubija, sploh ni mogoče iti ven, ker non stop dežuje, včeraj sem skočla ven, pa naju je na koncu že pralo, danes pa ni šans, ker ne neha nikakor.

Lepo da je petek in da bomo skupaj čez vikend, se že veselim!


(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 14:50:53   
Natali07
valla - midva z Urbanom sva hodila na fizoterapijo v Kranj in enako v razvojno. Pri nas smo pa začeli že pri 3 mesecih in končali šele pri 21 mesecu. Kajti shodil je pri 17 mesecu. Katarina je bolj močna in upam, da tudi če bomo hodili, da ne bo tako dolgo trajalo. Če pa bo pa bo, saj se pa malo več ukvarjamo z otrokom in je to samo bolje.

jolly123 - ne razumem čisto ali ti mu daješ direktno navadno sojino mleko ali pregomin, ki je na osnovi soje? No če želiš izključiti alergijo moraš poleg tega da mu daješ hipoalergeno mleko tudi sama biti na dieti brez mleka, ker drugače ne boš nič ugotovila.
Če pa želiš prijemati mleko (pregomin na osnovi soje ali allernovo na osnovi kravjega mleka - hipoalergena mleka) na recept mora biti alergija potrjena s strani uradne medicine- Pozitivni morajo biti ali krvni ali kožni testi in na podlagi tega potem da zdravnik alergolog predlog v Ljubljano na komisijo in ti odobrijo mleko. Mi smo dobili 60 škatel mleka na recept pri Urbanu. Res pa da sem zasledila, da ponekod pa že pediater predpiše nealergeno mleko samo na kakšen način mi pa ni jasno. Kajti jaz sem z dopisom komisije iz Ljublane šla do pediatra , ki je napisal recept za mleko in nato na zavarovalnico, kjer so štemplali recept in odšteli količino škatel na receptu od dodeljenih 60 škatel. Šele nato z receptom v lekarno, kjer sem dobila mleko.

mbd0411 - kje si pa ti vidla sojino mleko za dojenčke v trgovinah? Kolikor jaz vem se prodaja samo v lekarni. Upam, da ne misliš da bi dajala navadno sojino mleko dojenčku, saj tudi navadnega kravjega mleka ne dajemo.

Še to glede soje. Je tudi zelo alergena in ponavadi če je sum alergije na Kravje mleko se odsvetuje tudi soja oz. v zelo majhnih količinah je dovoljena, ker otroci alergični na KM zelo hitro razvijejo alergijo tudi na sojo. Meni je takrat diatetit rekel, da maksimalno 1 deci na dan in takarat nič drugega iz soje. jat sem pila tako sojino mleko samo kak teden in je tudi po soji ratal pikast.

Mene pa zanima kakšen je normalen kakec. Naša ima rumen z nekimi pikicami not, občasno je pa tudi sluz in nitkasto. A je to normalno? Je mogoča katera to vprašala pediatrinjo.
Sem danes pozabila vprašat, ko smo bili pri pediatrinji, ker so naši zatekla prsa - ima trda in rdeča. pa je rekla, da je to mastitis pri dojenčkih zaradi mojih hormonov in da naj samo hladim s fizološko raztopinouser posted image . Za enkrat ni kakega vnetja. Pa tudi od bratca se je že nalezla prehlada in ima zamašen nosek in rdeče grlo. Jaz pa kar ne upam pucat noska z nobeno pripravo, se mi zdi še tako mehko vse.

(odgovor članu Tejčika29)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 15:00:24   
Mandek
Evo ga...prebrala sem nešteto strani literature in prišla do ugotovitve, da našo pikico najbrž matra tisto KM, ki je ostalo v meni (nehala sem ga piti par dni nazaj, ostane pa 3 tedne v meni), možno pa je, da sem zaradi alergije na oreščke prenesla kaj tudi nanjo. V glavnem...resno me ima, da bi za en dan poskusila adaptirano mleko in da vidim, če se bo stanje izboljšalo. Ampak mi je tok hudo ob tem...Kaj pa, če Zala potem ne bo več želela mojega? Zdej se ubadam s takimi rečmi, da peče glava, ampak mi smo precej bogi, Zalika pa joče kokr,da bi ji kožo trgal stran...user posted image

Prejle sem ji masirala trebuščka in je pomagal, ko sem jo hotla pa nazaj povit, je pa zagnala tak krik, da je bla vsa vijolčna...Trenutno mamo mir, zvija jo ne, ampak večer šele pride:(





_____________________________

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 15:06:02   
Barbara33
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga

Mandek in ostale - kaj početi z dojenčkom ko je buden  - ko je Tijana budna, jo dam v jajčko in je en čas pridna, ko pa se ji ne da več gledat naokoli, se pa igram z njo :) Predlagam knjigo MISELNI RAZVOJ DOJENČKA IN MALČKA Igre za spodbujanje umskih sposobnosti od Jackie Silberg, izdala Učila. V njej najdete igre za otroke o 0 - 36 mesecev. Luštna knjiga, polna idej!

Npr. da mal prepišem ...

(0-3 mesece, prva igra v knjigi) 
Igra: POLJUBČEK, POZDRAVČEK

Kaj so pokazale raziskave: Čim več ljubkujemo dojenčka in ga držimo v naročju, tem bolj smaozavesten in neodvisen bo, ko bo starejši.

S to igro boste spodbudili pristno vez z dojenčkom.

- Držite dojenčka v naročju in se zibajte naprej in nazaj.
- Med zibanjem mu govorite:"Poljubček, pozdravček po zraku leti in tam se ustavi, kjer (povejte dojenčkovo ime) živi.
- Ko izgovorite dojenčkovo ime, ga poljubite na glavo, nos, prstke ...
- Ko bo otrok večji, bo morda sam prosil, da se igrata to igro.


LP, PIKICASTONOGA


Pikicastonoga: hvala za informacijo o tejle knjigi, jo bom takoj šibala kupit, ko bo možnost - se priporočamo še za kakšno idejo do takrat ... Komaj čakam, da dobim ruto, ker greš potem lažje v kakšno trgovino, kot pa v lupinico, pa potem v voz, pa z vozom ne moreš povsod, ...

Ma drugače punce pa vas v tem času, ko mi da moja nova šefica Zala čas, glih uspem prebrati (to je običajno takrat, ko si zraven še črpam, tako, da tudi to ni čisto čas brezdelja:)), napisati pa res bolj malo. Moram pa rečt, da mi tale naša komunikacija res ogromno pomeni in sem že full nasvetov ali potrditev dobila od vas.



(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 15:14:23   
Barbara33
danes je pa za mano naporna noč ...že zvečer jo je začelo nekaj zvijat in matrat, napenjat, da groza, bila je sita in previta, jokala pa kot dež, pa jaz z njo, ker ji nisem mogla pomagat ;( jo je potem ati prevzel, ker če je bla pri njem vsaj jaz nisme jokala
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga



Pikicastonoga, tole je moglo biti zate oziroma kar za vse tri res naporno, saj poznam, ampak napisala si pa tolk dobro (tisto, da, če jo je imel ati, potem vsaj ti nisi jokala), da sem se zdele do solz nasmejala user posted image - in je prav pasalo, saj je tole kar eno malce napeto obdobje, se mi zdi ...

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 15:25:23   
Lucka1
Berem vas glede noska - jaz imam ponoči tudi občutek, da ma Val poln nosek - slišat je, kot bi se mu nabiralo nekje zadaj zadaj, oglaša se tako, kot odrasli "moški ki naredijo tisti ta-mastni pljunek" - če ve katera kaj mislim?tisto ko prav ekstra potegnejo? Ampak ko pogledam nosek, pa izgleda prazen?? a je pri vas podobno - tiste ki ste z aspiratorjem ven ogromno potegnile? Ali je bilo videt, da imajo vaši lumpiji user posted image nosek zamašen? Mi aspiratorje niti nimamo - verjetno je chiccotov samo ta, ki ga opisujete, da ne bo user posted image kaj napačnega prinesel user posted image user posted image iz Baby centra?

PikicaStonoga - ja hvala za odg glede mleka - si res ne predtavljam kako sicer vedet, da ga nimaš dovolj? Ker tudi naš Val se občasno na joški zivja in razburja (kot opisuje vianne), vendar izgleda bolj kot krči, ki jih ima tudi sicer....

(odgovor članu Barbara33)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 15:28:27   
Natali07
mandek - mislim , da so adaptirana mleka veliko slabšega okusa kot mamino mleko, še posebej pa tista nealergena mleka . Zato mislim, da ni bojazni, da  ne bi več pri tebi pila. Sam nisem pa sigurna, če bo po enem dnevu že bolje. saj mogoče pa jo matrajo samo krči, ker še nima rzvitega črevesja in ne zaradi alergije na KM. Zakaj si pa pomislila na alergijo? A ima še katere druge znake?

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 15:34:05   
Lucka1
Stunfek tule še eni ponosni starši, ki so bili že večkrat polulani, pokakani k sreči še ne, ker smo ujeli v tetra pleničko, na kateri je ležal, ampka priletelo je s tako silo, da bi verjetno neslo daleč naokoli, če ne bi ujeli user posted image user posted image user posted image

Glede user posted image user posted image user posted image pa imam tudi jaz v spominu, da je bolj počakat do prvega gineko pregleda - bolje to, kot da kaj fašemo, potem se pa ne pocajtaš ne vem kolk cajta....bognedaj kakega vnetja....ja, je pa počasi začelo tudi nas mikati....ampak se da pomagati na ostale načine do takrat user posted image

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 15:53:47   
Lucka1
joj, še tole sem se spomnila - čajčki proti krčem - kako jih dajate in koliko? Jih pijete tudi ve, ali date samo user posted image ?
PA KJE SE KUPI ali same mešate? Prosim za nasvet, ker poskusit ni greh....krčke imamo pa precej...

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 16:46:14   
mbd0411
Natali07!!!!!
Glede sojinega mleka za dojenčke,sem zgleda preveč nevedna.user posted image .Pač sem videla SOJINO MLEKO.Se opravičujem.Sem pa to spraševala joly123,če se ne motimuser posted image Zanima me kaka je razlika.
Za kravje pa itak se ve,da naj nebi dajali dojenčkom,čeprav to veliko mamic dela.
No mi smo na dojenju in aptamilu.Verjetno bo najbolje,da tako tudi ostane,razen če bo mleka kdaj le dovolj.Pa slabo kaže.






_____________________________

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?