|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberski lumpiji 08
9.11.2008 15:45:37   
Lucka1
joj mozoljčki - tudi mi jih imamo od včeraj - in to na sredi čela in malo po glavici - take rdeče pike, vsega skup
kakih 20-25.....so to samo mozolji? Ali bi morali imeti še bele pikice?? Namreč tudi mene skrbi, da ne bi bila kaka alergija....že sama jih imam dovolj in ne privoščim tega Valu.

Jolly, upam, da si bolje, madonca komaj se mal user posted image umiri, pa tebe zvije?? To je res user posted image .

Glede lulanja in kakanja pa bo verjetno še ful smejanja ob raznih nesrečah - čeprav ko se zgodi ni nič smešno, ko pa potem za nazaj razmišljam se mi zdi vseeno user posted image ....Val se je včeraj tako pokakal, da je šlo mimo plenic (cele so bile posrane, pa še po hrbtu in trebuhu gor je šlo!!!!)....no, pa ga previjem, dobro umijem in preoblečem....čez 20 minut pa ponovno ista zgodba...user posted image ....ga spet preoblačim in potem se še tako polula, da je polulal mene, user posted image in še sveže oblekice ki sem jih pripravila za oblečt....NO, TOLIKO O TEM...



(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: oktoberski lumpiji 08
9.11.2008 15:49:34   
stunfek
Mojemu jajcmanu se je danes uspelo polulati tako, da je polulal sam sebe po obazu!! user posted image

Danes sem ga pvic "zapustila" za 3 urce. Pazila sta ga babi in dedi in mali je pridno prespal 2,5 ure mojeodsotnosti in preostale pol urce bil priden kot angelcek. Kako pa je pasalo it malo v shoping sama z mozem :) shoping je bil v glavnem samo za ta mauckota invmes sem kar ene parkrat v mobitel sla njegove slikce gledat...hahaha. Sam je blo res fino it amlo stran. Sem ga prav pogresala in celea preljubckala ko sem se vrnila :)


_____________________________

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: oktoberski lumpiji 08
9.11.2008 16:23:49   
Lovely
Čaw mamice,
 
da se še jaz malček oglasim… Pri nas bi rekla, da smo nekako ujeli en tak ritem, da papamo na 3-4 ure. Vmes spimo ali pa se pogovarjamo (Pikicastonoga, sem že naročila knjigico, ki si jo priporočila za ideje kaj početi z njo ko je budna), malček tudi pojokcamo če nam kaj ne paše, a ne kaže, da bi bili krčki. Malo jo sicer včasih napenja preden kaka in kar veliko prdi a zaenkrat se mi zdi je za zdržat. Da potrkam. Še zmeraj mi ne vleče najbolje pri dojenju in sva s patronažno ugotovili, da naša  miška spodnjo ustnico dosti nazaj vedno drži in se mora ful potruditi, da pravilno zagrabi bradavico – da jo ima na jeziku… Tako da pridno vadimo, a se kar razburimo po 15 minutah in ji potem dam spumpano mleko. Seveda mi ga zvečer zmanjka in ji dodajamo aptamil čez noč.
 
Vianne: jaz si tudi pumpam in je bilo mleko na začetko tako kot si rekla nekako rumenkasto, zdaj pa je belo in bolj vodenkasto – imava isto torej mora biti OK user posted image
 
Lučka1: jaz sem si ravno včeraj naročila sling, ker mi ga je že ful mamic priporočilo in komaj čakam, da ga dobim. Baje je fajn.
 
M_mojca: jaz sem pri sebi opazila, da sem še bolj čustvena, kot sem bila med nosečnostjo. Kar jokam od sreče ko pogledam ko se mož in Inya cartata naprimer in sem oh in sploh raznežena. Zaenkrat mi še ni udarilo na bad. Je pa treba pazit na nenadna velika nihanja v razpoloženju. Opazuj se in se ne prepusti negativnim mislim.
 
Jolly: ful dobro, da vam gre na boljše. Hitro se pozdravi.
 
Glede rituala za lahko noč pa mi tudi še nimamo kaj posebnega, v pižamco se oblečemo okrog 20h, zadnji obrok in previjanje okrog polnoči tako da nam pri posiranju kupčka ponavadi zaspi do ene 4h… Če pa ne zaspi takoj pa tudi zapojemo kako pesmico.
 
Sem pa ugotovila, da je že pri svojih 16 dnevih starosti ugotovila, da je zelo fajn če se jo nosi okrog in je kar tečka, ko jo dam v ležalniček. In sem danes kar vztrajala in je bilo kar težko... ne moreš verjet da tako hitro teli malčki poberejo te navade... No, popoldne je že sama ležala in gledala okrog brez joka user posted image , bom pa neizprosno stroga do babic in dedkov od zdaj naprej. No way da jo bom skoz nosila ko bova sami...
 
LP

_____________________________

Lovely

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: oktoberski lumpiji 08
9.11.2008 16:37:23   
timnala
Ojla!

Mi smo pa s sprehoda pa vmes smo se oglasili pri zlahti od user posted image . Nasmu malemu so ocitno obiski ful zanimivi, ker je cisto tiho in sam uziva in opazuje, ce pride kdo na novo.
Predvcerajsnjim so prisli moji sosedje vrstniki - 15 komada iznenada user posted image  No, sej so se najavili prej in je blo ful lustno - so mu prinesli darilo in bozansko dobro torto..pa ful smo se presmejali in nacvekali. Nacetu je pa tud dogajalo, k so ga cartali in seveda je bil v srediscu pozornosti. Bil lepo priden in tiho, pa enmu kolegu pol zaspal v narocju user posted image  Sam vceraj je bil pa bolj nemiren cel dan, tak da je ocitno blo mal prevec zanj vseeno.

Glede oblacenja..a vi strogo oblacite v pizamce in preoblacite vsak dan malcke? Namrec nas ce ni polulan in pokakan, ga mam dva dni v isti oblacilcih, ker kot prvo ne smrdi, kot drugo ni umazan in kot tretje, se ful buni pri oblacenju. Itak ga mam pa v pajackih al pa majckah in zabicah, tak da se mi ne zdi pr takmu malcku smotrno ga ekstra v pizamco oblacit zvecer..

Tiste, ki uporabljate bombazne plenicke, kak ste kaj zadovoljne?

A ktera kopa malcka v cebricku? Nas je ocitno postekal, da je lustno in prav uziva, midva z dragim pa zraven, ko ga opazujeva. Kopam ga pa na ene 3 dni.

Jst sm sla pa ene 2x za pol urce po opravkih..prej sem user posted image  nahranila in uredila, pol ga pa pustila atiju v varstvo pa je men zelo pasalo, njima pa tud ni nic falilo.  user posted image

Lepo nedeljo vam zelim se naprej,
timnala

_____________________________

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: oktoberski lumpiji 08
9.11.2008 17:48:49   
stunfek
timnala, jaz uporabljam bombazne plenicke...oziroma moram rect bambusove plenicke od racmana. sem ful zadovoljna, res. edina pripomba, ki jo imam je, da jih imam premalo...imam jih 21 (18 bambusk in 3 bombazne) in mi komaj komaj znese. Morda jih prepogosto menjam al kaj :) Susim jih zunaj na soncku...tle je itak skoz sonce :) in nimam susilca...mogoce je tudi to problem. No, enkrat se mi je zgodilo, da mi jih je zmanjkalo in sem mu dala ponoci pampersko. Sicer pa se ful lepo perejo, nobene svinarije...tiste papirnate podloge popolino, ki jih imam so SUPER. Se tudi nabavijo pri Racmanu.  Mene je namrec ful skrbelo kako bo, ce si nisem samo ekstra dela dala ampak roko na srce mi je prav v veselje imeti te mehke bambuske na dojenckovi ritki.

Jaz tudi lahko potrdim vianne, da je moje mleko tako precej belo ampak bolj vodeno, na zacetku pa je blo bolj rumenkasto. Kolk pa si ti lahko izcrpas vn vianne? Pa ti lovely?  Jaz sem mislila kolk ga imam malo potem sem si zacela crpati, da bi videla kolk je tega in sem si nacrpala 80 ml ali pa 90 ml, kar se mi pa zdi cisto super. Ne vem no, odvec ga ravno nimam ampak mislim, da bi z malo bolj mocno voljo lahko pisla na zgolj dojenje brez dodajanja. Komaj cakam, da tast in tasca spokata domov ker potem bo vse bolj sprosceno in takrat bom res se potrudila in probala samo dojit. Se 8 dni :) pa gresta. Dovolj ju imam, res! kako pa gre vam lovely? :)

drugace nic novega. jutri gremo na pregled.  bom povprasala za nosek kaj se lahko naredimo, da bi bil brez smrklja in pa kako je s temi krcki. Tukaj namrec strogo dajejo navodila, da anj ne dajem nobene zadeve, Nobenih kapljic nista user posted image kar mi je tukaj vsec je, da lahko njegovo pediatrinjo (pa je ful strucko in ful priznana oseba) poklicem na mobitel tudi v nedeljo (danes smo jo) in ji je to cisto normalno in sprejemljivo :) takoj, ko si njen pacient dobis mobitel na katerega je dosegljiva skoz. si predstavljate, da bi pri nas bili taki pediatri, a?
Se spomnim, ko smo se iz Indije preselili v slovenijo z 9 mesecno Anusko sva se pol leta za vse tegobe klicarila njenega pediatra v Indijo, ker pri nas se nama je zdela katastrofa. In vedno je tocno vedel kdo sva inse ful angaziral. Sva mu brala sestavine dol iz skatlic od zdravil in je vedno svtoval kaj dat kaj ne. res totalna faca.

No, mi gemo ze spat. mali se nekaj zvija v spanju in prdi...upam, da ga ne bo tolk sraufalo, da se bo prebudil zaradi tega. Dzim pesti, da bo danes cim manj krckov za vse! Miren spanec vsem!


_____________________________

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: oktoberski lumpiji 08
9.11.2008 18:29:31   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: stunfek

kar mi je tukaj vsec je, da lahko njegovo pediatrinjo (pa je ful strucko in ful priznana oseba) poklicem na mobitel tudi v nedeljo (danes smo jo) in ji je to cisto normalno in sprejemljivo :) takoj, ko si njen pacient dobis mobitel na katerega je dosegljiva skoz. si predstavljate, da bi pri nas bili taki pediatri, a?
Se spomnim, ko smo se iz Indije preselili v slovenijo z 9 mesecno Anusko sva se pol leta za vse tegobe klicarila njenega pediatra v Indijo, ker pri nas se nama je zdela katastrofa. In vedno je tocno vedel kdo sva inse ful angaziral. Sva mu brala sestavine dol iz skatlic od zdravil in je vedno svtoval kaj dat kaj ne. res totalna faca.





Mamo takega pediatra tudi v Kranju, ti da svojo mobiel številko in ga lahko pokličeš kadarkoli, samo nažalost gre v penzijo. Je že tok star, da j emel še mene čez user posted image user posted image

jao naš otrok se je pa danes zdrl za vse tiste dni, ko je bil tiho...user posted image Pa smo že upali, da bo konec... user posted image

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: oktoberski lumpiji 08
9.11.2008 18:37:16   
Lovely
Stunfek, jaz sem moje popokala domov v ponedeljek user posted image . Veš kaka razlika!!! Tašča se mi je upala prijavit, da se počuti odveč... A res??? Sem ji lepo kulturno povedala, da je normalno, da sva mi2 z možem zdaj čist v tamali in da v bistvu z nikomer ne bi želela deliti teh prvih dni ampak ker MORAVA zaradi okoliščine, da sta pač od daleč da sva sklenila tak kompromis, ker valda želiva, da ju stara starša vidita takoj ob rojstvu, če pa TEGA ne šteka pa sorry. In še če pričakuje, da jo bom zabavala vmes ali pa ji tamalo dajala non stop ko pa se medve spoznavava - spet sorry. In ti povem, šok terapija je pomagala. Ali pa le površinsko... Biga me, jaz sem imela pol mir do odhoda. Pa mož me je čisto podprl. Joj kok  sem se zdaj spihala. Veš kok sem ju imela dost!!! Pa ni isto kot če imam svojih staršev dost - saj veš, ne moreš tašči zmetat ven besed, ki jih lahko mami...

No, mi smo se pokakali in se gremo zdaj malo cartat, ob cca 20h imamo naslednjo seanso hranjenja. 

Lahko noč vsem.    

_____________________________

Lovely

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: oktoberski lumpiji 08
9.11.2008 20:59:35   
Lucka1
Pa še 1x vprašam.... glede noska - jaz imam ponoči tudi občutek, da ma Val poln nosek - slišat je, kot bi se mu nabiralo nekje zadaj zadaj, oglaša se tako, kot odrasli "moški ki naredijo tisti ta-mastni pljunek" - če ve katera kaj mislim?tisto ko prav ekstra potegnejo? Ampak ko pogledam nosek, pa izgleda prazen?? a je pri vas podobno - tiste ki ste z aspiratorjem ven ogromno potegnile? Ali je bilo videt, da imajo vaši lumpiji nosek zamašen? Mi aspiratorje niti nimamo - verjetno je chiccotov samo ta, ki ga opisujete, da ne bo kaj napačnega prinesel iz Baby centra?



(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: oktoberski lumpiji 08
9.11.2008 22:21:32   
*talcy*
ojla.... jaz vas SPET sprašujem ... kaj naj dam mojemu tamalmu da mi bo kakal? pijemo novalac  in ful ne gre kakat tud če pijemo tega prot zaprtju ... kaj dajate ve če vaši ne grejo kakat????????????????

timnala jaz ga preblačim na vsake dva dni ga ne vsak dan saj pol bi stalno prala pa likala pa .................... saj ni umazano če ga na dva dni preoblačimo ... spat pa gre v istem ko ga imam čez dan .. najraje imam te pajace ki se odpirajo odspodi da pol sam odpneš in preoblečeš brez kakšnega slačenja hlačk pa to ....

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: oktoberski lumpiji 08
10.11.2008 6:48:23   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: Lucka1

Pa še 1x vprašam.... glede noska - jaz imam ponoči tudi občutek, da ma Val poln nosek - slišat je, kot bi se mu nabiralo nekje zadaj zadaj, oglaša se tako, kot odrasli "moški ki naredijo tisti ta-mastni pljunek" - če ve katera kaj mislim?tisto ko prav ekstra potegnejo? Ampak ko pogledam nosek, pa izgleda prazen?? a je pri vas podobno - tiste ki ste z aspiratorjem ven ogromno potegnile? Ali je bilo videt, da imajo vaši lumpiji nosek zamašen? Mi aspiratorje niti nimamo - verjetno je chiccotov samo ta, ki ga opisujete, da ne bo kaj napačnega prinesel iz Baby centra?





Mi imamo isti problem, zdaj sem kupila aspirator na vdih v baby centru pa gre kar nekaj ven, čeprav ga slišim, da ima še veliko notri. Tko da smo zdaj naročili baby vac, ki ga vse ful hvalijo in upajmo da bomo s tem bolj uspešni, ker danes od treh naprej se je spet premetaval, ker je bil nos poln in ni hotel več spat.

Drugače je pa bil naš  včeraj spet ful tečen, čist nič mu ni bilo prav, drl se je nonstop. Zvečer po kopanju pa je zaspal še v istem trenutku ko sem ga nesla do postelje in je spal 7 ur  user posted image
Sicer je začel nekaj stokati po treh urah, sem mislila da bo vstal, pa sem šla pogledat, pa sem ga samo prestavila na drugi bok, pa je spet spal naprej. Upajmo, da bo še kdaj to ponovil user posted image

Mene pa skoz bolj grlo boli, sploh ne vem a naj požiram slino ali naj jo ven pljuvam, ker tok boli. A mislite, da se lahko Taj kaj naleze od mene ali kako druge rešujete te probleme?

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: oktoberski lumpiji 08
10.11.2008 6:49:20   
jolly123
Talcy a tisto s palčko in masiranjem ne pali več al kako? Drugače pa baje pali še voda in cuker samo ne vem v kakšnem razmerju. 

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: oktoberski lumpiji 08
10.11.2008 7:27:24   
Barbara33

Lučka1: jaz sem si ravno včeraj naročila sling, ker mi ga je že ful mamic priporočilo in komaj čakam, da ga dobim. Baje je fajn.
IZVIRNO SPOROČILO: Lovely


Lučka prosim te za info, katerega si naročila in kje - jaz sem si pri mojškratek naročila sleepy wrap  in sem bila čisto razočarane, saj to ni zame - res ne. Potrebovala bi nekaj bolj enostavnega. Zdaj bom prosila za zamenjavo.



(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: oktoberski lumpiji 08
10.11.2008 8:23:00   
Lovely
Dobro jutro,

Barbara33, jaz sem si naročila Pouch Hot sling, tega ima moja svakinja in mi je OK.
Mi smo ok prespali noč z enim hranjenjem ob 3h, nič posebnega, zdaj pa čakamo na patronažno, da me nadzira kako prvič sama okopam našo sončico Inyo. Komaj čakam, čeprav sem kar malo nervozna, jaz sem res čisti začetnik s temi baby zadevami.
Glede noska mi še nimamo težav, imam pa aspirator na vdih iz baby centra, mi je pa patronažna rekla, da teh aspiratorjev naj ne uporabljam do 3. meseca, ker čahko kaj v nosku poškodujem... zdaj pa bodi pameten, če bi Inya imela zabasan nos ne vem če bi mi ratal z vatko vse ven dobit, OK s fiziološko mogoče malo več samo brez aspiratorja si pa ne predstavljam...
Glede preoblačenja: mi se okoli 21h oblečemo v pižamico okrog 21h, ko ima čas za previjanje in za jesti. Zjutraj pa se oblečemo v dnevna oblačilca v katerih je ponavadi ves dan, če se kaj ne zgodi... Ne vem, meni se zdi pomembno da loči dan in noč - da je en tak občutek, da je v drugačnem oblačilcu za spanje in da je v temni sobi v posteljici - drugače kot podnevi...

Imam pa eno vprašanje: vem, da dojenčki neenakomerno dihajo, ampak vseeno. A se vam dogaja, da včasih bebica tko vdihne kot če bi ful časa jokala (pa sploh ni jokala) - a veste kaj mislim tako v manjših vdihcih naenkrat en vdih. Saj ne vem če znam opisat ampak jaz sem to pri naši opazila parkrat in se valda ful ustrašila, vsi okoli mene pa pravijo, da je to normalno... Morda stupid question a bom pomirjena če slišim kako vašo izkušnjo. Pa v spanju se včasih kao ful ustraši. Kaj o tem? 

Lep dan vam želim
aja, pa eno user posted image  za vse. Jaz kar spijem eno zjutraj.


_____________________________

Lovely

(odgovor članu Barbara33)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: oktoberski lumpiji 08
10.11.2008 8:56:22   
mbd0411
Živjo!

Talcy
,blagor ti,če ti uspe da ga preoblačiš na 2 dni.Jaz ga v enem dnevu 3x.Je pa res,da ga za spanje oblečem v sveža oblačila oz. v pižamico,ki jo tudi včasih uspe imet 2 noči.Ne vem no,čez dan ga vsi neki po rokah nosijo,vsak ima svoj vonj,pa nasploh ga rada preoblečem...Je pa tudi umetnik kakanja,ker je ves pokakan,kadar se.user posted image
Joly123
,vi se pa počasi umirjate.Saj bo.Gre iz ene skrajnosti v drugo.
Zanimivo,mi pa nimamo zaenkrat seveda nosek nič zamašen.Imamo pa zatp popek še svež.Noče in noče se posušit.Odpadel je že 1 teden nazaj,samo se malo gnoji.Kopanje bo še malo počakalo,čeprav ko se pokaka bi ga najraje kar pod tuš dalauser posted image
Jolly123 pojdi k zdravniku,če te boli grlo,da ti kaj da.
Se dojimo in dodajamo.Teža gre počasi gor.Bo verjetno en suhecuser posted image .Čaj tudi pije,potem pa takoooo ropota po pleničkiuser posted image
Ponoči spi 5 ur skupaj,potem se dojima,dokler ne zaspiva kar tako,do jutra.Sem potem čisto zlomljena,ker se tud premaknem neuser posted image

Zanima me kje naj dol potegnem muziko za dojenčke..Sem to že 1x našla na e muli,zdaj pa ne najdem nič.user posted image





_____________________________

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: oktoberski lumpiji 08
10.11.2008 9:31:03   
janja 27
ojla

mi smo se tud danes ponoči sam enkrat dojili in to ob 5 h sedaj še vendo spi no čakam da se bo zbudila ker mi bo jošk ekspldiraluser posted image user posted image user posted image

jaz tud preblačim tri do štrikrat na dan vse ker mi poliva vendar tud jaz nisem zagovornik da je v enih in istih cinajh dva dni..ne vem ....se strinjam z mbd...ti nimaš čistih rok...pa partner tud ne ...pa seveda še kdo ga prime itd....meni je patronažna rekla da enkrat na dan preoblečt vse čisto...sicer pa jaz pajackov ne likam...jih dam v sušilca in pospravim....user posted image user posted image

evo metka je pogledala..grem jošk spraznituser posted image user posted image user posted image


_____________________________

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: oktoberski lumpiji 08
10.11.2008 9:47:25   
Dream
IZVIRNO SPOROČILO: *talcy*

ojla.... jaz vas SPET sprašujem ... kaj naj dam mojemu tamalmu da mi bo kakal? pijemo novalac  in ful ne gre kakat tud če pijemo tega prot zaprtju ... kaj dajate ve če vaši ne grejo kakat????????????????



Mi dodajamo Novalac proti polivanju in je sedaj dosti bolj zaprt, tako da se včasih precej namuči, da kaka, kar pomeni, da ne spimo do 1h-2h zjutraj. Ko je bilo najhuje, sem mu dala 5 ml raztopine Lactecon (pogoj je, da je user posted image  star 1 mesec), ki jo pijem tudi sama (ker mi nič drugega ne pomaga). Sicer pa mu pred obrokom dam malo čaja (kumina, janež; lahko pa tudi kupiš otročki čaj, kjer je še nekaj več zelišč).

Preoblačimo ga dostikrat, pižame do sedaj nismo uporabljali, sem pa enega pajacka dala na mesto pižame, ker gre user posted image  na jetra. Pravi, da je takšen kot punčka v pajacku s srčki... No, tako da ga sedaj zvečer spreoblečem in je to kao pižamica. Oblačil prav tkao ne likam, vržem v sušilca, zložim in je to to.

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: oktoberski lumpiji 08
10.11.2008 11:04:20   
afnica mala
Neli tudi dodajamo Aptamil Ar- ponoči dva obroka, pa me je skrbelo, da bo zaprta, ampak kakamo 3x dnevno-obilno.
Preoblačanje- na dva dni in ponoči je v istih cunjah. Razen, če se pokaka čez, ampak to je ponavadi takrat, ko imamo body- čez pa ima plenico zaradi širokega povijanja. Zato raje uporabljam mako majčke, da mi je ni treba ponoči cele preoblačit.

sluz- tudi naša ima nekje zadaj že dlje časa sluz, pa ji ga s fiziološko ne morem stopiti. Ne upam pa si ji vleči ven z aspiratorjem- imam enega od chicca- pa lahko potegneš sluz iz tam nekje zadaj?Potem pa hrope. Ampak nosek je pa čist.

Mozoljčki- še vedno jih ima- od 11 dne dalje- to pomeni že 20 dni.

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: oktoberski lumpiji 08
10.11.2008 11:11:24   
afnica mala
Pikicastonoga- a napišeš še enkrat naslov knjige kaj početi v budnem stanju- ne najdem kje si napisala.  Hvala

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: oktoberski lumpiji 08
10.11.2008 11:25:32   
PikicaStonoga
Jutro mamice!!! :)

Moja pikica pančka, ati je pa šel danes na parcelo nekej delat ...jaz bom pa najprej vas pozdravila, potem si bom pa zajtrk naredila. user posted image

Lovely - glede dihanja mislim da je res normalno ker tud naša Tijana to naredi, zgleda kot da bi prej jokala in mora zajet trak al pa taki kratki vdiheci kot da bi blo ne vem kako hudo na tem svetu a ne ;) Nič ne skrbi.
Čiščenje noska - tudi meni je patronažna rekla, da so ti aspiratorji čist pregrobi in ga zaenkrat še sploh nisem kupila, res pa je, da hujših problemov z noskom zanekrta ni ...vse rešim s kakšno kapljico fiziološke in z mokro povaljano med rokami vatico, s katero ven dobim kako mucko.
Preoblačenje - če se ne pokaka al pa polije al pa polula, je ne preoblačim, ker se mi zdi brezveze, da bi non stop prala in likala, torej je tud po dva dni v enih oblačilcih, včasih celo še tretji dan,s e pa zgodi tudi, da jo na dan parkrat preoblečem, torej odvisno po potrebi.
Pranje in likanje - še vedno ne vem, kako dati na dvojno izpiranje, prvič sme že prala kr z enojnim izpiranjem in videt bo vse ok, kožica ni občutljiva. Kar se tiče likanja, nimam sušilca, tako da zanekrta na hitor potegnem, tolk da ni zmečkano, kar je bombažnega, kar je pa plišastih pajackov, ki se niti ne zmečkajo pa nimma namena likati in si delati delo.
Večerni rituali - meni se zdi pomembno, da bo dolgoročno ločila dan od noči. Vem, da zdaj še ne, ampk če bomo en čas počeli zvčeer kakpno stvar bo enkrat menda ja dojela, da je t o zaradi nočkeuser posted image  MIdva pižamce še nimava, je kr v tistem kot podnevi, ji pa vsak večer pred spanjem vrtiva CD z uspavankami. Verjamem, da bo enkrat potme prepozala glasbo za spanje.
Glasba za dojenčke - tudi mene zaniam, kje dol z interneta potegniti glasbo za dojenčke, ker sme počasi že naveličana tega enega CDja ki ga vrtiva, mi je pa škoda denarja, da bi jih kupovala v Baby centru ...kaj pa če si jih malo prepečemo in pošljemo po pošti al pa se ob priliki dobimo in si mal zamenjamo ...ker prazni CDji so pa poceni ; )Jaz imam doma CD Sladko spančkaj, Glasba za dojenčke 2 (Slavko Avsenik ml. instrumentalna) in Fondove pesmice in glasba za lahko nočs simfoničnim orkestrom RTV SLovenija.
Lulanje in kakanje - pri nas je tud tako, da se večkrat pošula, ko jo ravno umijem in dam spodaj svežo plenico :) pravijo, da je to zaradi spremembe temperature.
Kakanje -žal nimam nasveta kako in kaj dat oroku, da bi kakl, naša je skoraj vsak dan pokakakna, kakšne dan ni, pa mislim da ni s tme nič narobe.
Duda - zanimajo me ideje, kako narediti, da otroku zvečer ne bi duda iz ust padla? Nekje se mi zdi, je dala 1x eno idejo, pa zdaj se ne spomnim več ...
Krčki - Smo pa včeraj imel spet malo krčkov, ampk ni hudega, še enkrat vprašam tisti ki imate krške, kako pogosti so? Pri nas parkrat na teden v lažji obliki zvečer trajajo par ur, mal jo nosiva in tud za pol urce zaspi in se spet zbudi v  bolečinah, pomaga ji, da ji dam na zizo al pa da ji dam dudo in sesa.
JOlly - tud mene veseli, da se stanje vsaj malo umirja. Tud če je kdaj zatišje pred nevihto, je verjetno tako lažje, kot pa da imate skot nevihte a ne ;) Sje bo, vsaj takrta ko spi po 7 ur, se SPOČIJ in anbiraj moči za še kak teden, ko bo potem pri 3 mesecih vse minilo ;) Pa pojdi do zdravnika, da te pogleda!
Črpanje, iztiskanje mleka - tiste, ki si črpate, ali imate črpalke, katere? Kako ste zadovoljne? Ali si kakšna črpa samo včasih zaraid bolečih bradavic? Ali potem to ročno ali vseeno kupite črpalke?
Razpokane bradavice - s čim preprečujete pokanje bradavic? Ali jih s čim mažete? Jaz z bepantenom pa po parih dneh ni nič boljše, še vendo boli kot user posted image
Popek - naš še ni suh, se še ne kopamo ...imamo pa in banjico in čebriček, pa bomo videli, kaj nam bo bolj ustrezalo ...jaz osebno si ne znam predstavljati, kako to izvajati v čebričku ...kako otroka sploh držati, ja na pol sedi?
NO zdej sem pa že takoooooooooooooooo lačna da morm nehat in nekaj pojest user posted image
 
Pa lep dan in se kmalu spet beremo!
 
PikicaStonoga

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: oktoberski lumpiji 08
10.11.2008 11:31:18   
PikicaStonoga
afnica mala evo ...

MISELNI RAZVOJ DOJENČKA IN MALČKA Igre za spodbujanje umskih sposobnosti od Jackie Silberg, izdala Učila. ž
V njej najdete igre za otroke o 0 - 36 mesecev. Luštna knjiga, polna idej.

Ta knjiga vam bo dala idej za igro in ukvarjanje z otrokom do tretjega leta starosti otroka. Za vsako tromesečje je opisanih kakšnih 15 iger.

LP!

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: oktoberski lumpiji 08
10.11.2008 12:07:21   
blanka1
joj mi pa danes prva noc ko nismo spali. Malo so dajajli taki krci da je kak joj, in se sedaj se ne more prav naspati, ker jo se kar krci dajajo. Tako da pišem ta post ze eno uro, ker moram skoz hoditi k njej jo malo ponosit ali pa malo po tresti in je o.k. potem.
Glede noska smo imeli mi skoz te tezave, pa sem izpirala in potegnila ven. pa to vsak dan 4x-5x in po dolgem času je bolse nima ponoci vec tega obcutka da ima od zadaj se nekaj.



(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: oktoberski lumpiji 08
10.11.2008 12:08:57   
timnala
Dan!

Pa grem kr lepo po vrsti..
Preoblacenje..kot sem ze napisala, tudi jaz preoblecem na ene dva dni oz. po potrebi, ce mamo kaksno "nesreco" :o)

Dihanje..tudi nas vcasih tako zajame zrak oz. se ustrasi v spanju. Men je ze v porodnisnici rekla, da imajo malcki ful bolj razvit sluh od nas in da vcasih se ustrasi, ker slisi kak zvok, ki ga mi sploh ne.

Čiščenje noska..zaenkrat se ni bilo treba..trkam na les user posted image

Likam cotke kakor imam cas..vcasih se mi nabere in potem dam tudi nezlikane gor. Perem pa s cist bio praskom oz. bio baby praskom, ki ne pusca usedlin na oblacilcih in plenickah.

Lulanje in kakanje..nas kaka po ene 5x na dan, tak da z zaprtjem res nimamo problemov, lula pa tud ful, ker so bamboozli mokri cez in cez user posted image

Jolly..tud jaz vesela zate, da malcek mal spi! user posted image

Glasba za dojencke..jst sm nasla eno ful lustno glasbo od Raimonda Lap-a. Lahk kupis cdje, ampak jst sm si na eMule dol potegnila 5 cdjev. Rece se jim pa Lovely Baby. So pa CD1, CD2, CD3 in se Lovely Baby Mozart in Lovely Sleepy Baby. Prej sem mal vlekla dol baby einstein (klasika), sam mi je to bolj lustno za poslusat.

Crpanje mleka..sem si crpala kake 10 dni po prihodu iz porodnisnice, ker so mene tud ful bolele bradavice pa eno sem imela cist ranirano..kupila sem crpalko od Tommee Tippee - men je super. Nasploh mam skor vse te pripomocke od njih.

Bolece bradavice - najbolj pomagajo hladilne blazinice od Multi-Mam. Das pod prsno blazinico, je cisti lanolin in ti ni treba spirat pa se hladi zraven. Je pa ena dost za obe dojki - jst jih razrezem in dam na vsako en konc. Ceprav jst jih ne uporabljam vec, ker mam ocitno ze rosfraj bradavice in me ne boli in skeli ze lep cajt nic vec user posted image user posted image

Mali Nace je pa postal tako priden otrok, da to ni za verjet.. ful je faca in res zdej lepo spi, krckov skor nimamo, razen mal zvijanja, ko se dojimo, ker takrat najraje prda pa kaka, drugace pa lepo je in spi in mal radovedno gleda okol. Kakor sem ze omenila - pr nas je videt blo kravje mleko in mlecni izdelki, ki sem jih jaz uzivala, ker zdej mamo res mir.

papa,
timnala

_____________________________

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: oktoberski lumpiji 08
10.11.2008 12:21:33   
afnica mala
Neli spančka, vmes se je zbudila in jokala- se ji spahuje in jo moti, potem pa joka. Sem jo imela v naročju 20 minut pa je nazaj zaspala. Tako, da sem prebrala vse kar ste napisale v preteklih 4 dnevih.
Ponavadi sva na sprehodu takle čas, ampak danes se vreme sploh ne izboljšauser posted image Mogoče po naslednjem obroku.

Pikicastonoga hvala ti. Upam, da pride prav. Ali spančka ali pa je v naročju. V ležalnik sva jo dala enkrat pa je čist znorela. Edino na previjalni je pridna- tudi 1 uro, gleda medvedke- ene brezvezne majhne medvedke, pa še nežne barve so, ki so narisani na previjalni. Nad njo pa vrtiljak, pa je ne zanima glih prevečuser posted image   Pa igralni vrt imamo- (z glsbo mozarta, pa ogledalo ima, pa za brcat, pa obešanke)- ni ji všeč.

A če podložiš lupinico- jo lahko imaš v njej? Tega nam v materinski niso povedali, le da ni priporočljivo da je v ležalniku, lupinici, stajci- ja, potem je le po rokah, al kako? Bom danes možu pokazala tvoj album, kako bi jo lahko podložila v lupinici.
Če je ful razdražena in joka, ji pomaga-moje petje- pa nimam glih posluha. Včasih se besedilo kar zmislim kao Neli moja lubica, pikica..., pa si zberem eno melodijo. Všeč ji je pa tudi Siva pot, za ples imava pa Bogi wogi- ena goveja pesem od ne vem katerega slov. benda. user posted image
Lep pozdrav

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: oktoberski lumpiji 08
10.11.2008 14:09:59   
Natali07
Naša katarica je prišla spet na ustaljen ritem. Je včeraj čez dan in prejšnjo noč jedla na eno do dve ure. Sem se že spraševala če mi je začel primankovat mleka. ampak ni to, ker je ponoči lepo spala 5 ur in se enkrat dojila in to na eni strani. Danes jo je patronažna ponovno stehtala in je v enem tednu pridobila 290 g kar je več kot dovolj za dojenega otroka.

valla - Urban je bil oz je še hipoton in asimetričen. Skratka pri 5 mesecih še ni dobro držal glave, še posebej je imel težave z eno strajo. Usedel se je pri enem letu in takrat tudi začel sedeti. Ampak sedaj pa teče, šiba, pleza... skratka povsod ga je dovolj in mislim, da hodi lepše kot njegovi vrstniki in da je tudi bolj gibčem. Tako, da sem prav vesela da se je vse tako lepo porihtalo glede na to kako je bil hipoton (slabe trebušne mišice), res pa je da sva veliko delala doma in na fizoetrapijah.

Sedaj pa še jaz dodam svoje komentarje.

lulanje, kakanje- naša je vsakič pokakana, tako da z zaprtjem nimamo težav in enako je bilo pri pvem. Vem pa da pravijo, da jim daš malo sladkane vode. Pediatri pa celo pravijo, da je za dojenčke normalno če so 5 krat na dan pokakani ali pa če kakajo samo enkrat na teden.

preoblačenje- jaz jo zvečer enkrat med 19:00 in 20:00 uro umijem, ker kopali se še nismo, ker je popek še svež in napravim v pižamico (pajaci iz celega)  in to je ves naš nočni rital zaenkrat. V začetku sem jo tudi sama imela po dva dni v istih oblekcah in sem se spraševala kako, da sem Urbana kar naprej preoblačla ali je res tolk kakal in lula, da je bil kar naprej moker. No intudi pri Katarinci se je sedaj začelo da jo preoblečem lahko tudi po trikrat na dan, ker tolk lula in kaka, da vse čez prideuser posted image . Kadar pa se previjave pa obvezno tud lula, še raje pa kaka ko dobi svežo planico. prejšnjo noč sem jo 5 krat previla predno sem jo uspela napravit v pižamico, ker je kar naprej kakala ko sem ji dala svežo planico.

črpanje mleka - jaz si ga črpam samo kadar ponoči spi več kot 5 ur in še ne kaže da bi se zbudila. ker takrat mi že vse teče in tudi grozno boli. Drugače si pa ne črpam, ker je bistvo ponudba in povpraševanje. Če bi si več črpala bi imela več mleka kot bi ga spila in bi me neprestano bolele prsi. Z bradvicami pa nimam več težav, so me bolele samo na začetku in takrat sem si jih občasno mazala z bepantenom. Drugače si jih pa po dojenju obrišem oz malo mlekca razmažem (naj bi bil za vse zdravilen) in pokrijem z blazinicami za dojenje.

kingirujček - jaz sem ga dobila pri prvem otroku in sem ga občasno uporabljala. Predvsem takrat ko je bil bolj jokec in sva šla tako na sprehod, da je opazoval okolico. pa na morju nam je prišel prav , ko smo se sprehajali po plaži in je bilo z vozičkom težko manevrirat. Drugače ga pa fizoterapevti odsvetujeje , tako kot ležalnike, lupinice, hojice, stajice... in vsa pomagala. Otrok naj bi bil čimveč na tleh in razvijal svoje gibalne sposobnosti. Tako, da ga pri Katarini ne bom uporabljala razen v nujnih primerih, če bo deževalo in bom morala po Urbana v vrtec. Ker drugače ne vem kako bom to izvedla. Sem pa vidla več mamic s slingi in mislim , da je to dobra zadeva.

jolly123 - glede prehlada - Ko se je rodil Urban sem sama zbolela po kakem tednu. Dobila sem vročino, bolelo me je grlo, pa se Urban ni nalezel. Tudi ko je pri njegovih 5 mesecih očka dobil norice (staknil jih je v posvetovalnici, ker jih v otroštvu še ni prebolel) jih Urban ni dobil. Mi je rekla pediatrinja, da je odporen ker ga dojim. No pri Katarini je pa drugače. Ker je Urban prehlajen in kašlja se je že pri enem tednu starosti od njega nalezla tudi Katarina tako, da ima zamašen nosek, kašlja in rdeče grlo. Me je kar groza ko začne kašljat. Enako sem zbolela tudi sama. Tako, da nekega pravila očitno ni saj sem dojila Urbana in tudi Katarino dojim pa tudi Urban je bil rojen v januarju ko še razsaja cel kup virusov. Ampak on ni imel nikoli niti zamašenega noska. Tako, da mi je sedaj to cel projekt čistit nosek.
Drugače pa le pojdi k zdravniku, da ti da kaj oz. vzami kak lekadol (ga lahko tudi doječe mamice - ampak ti si rekla, da ne dojiš) da se čimprej pozdraviš.

lucka 1 - če se čisti koža mislim, da se mora sčistiti tam do 1, 5 meseca. Pri Urbanu se je enako začelo tam pri 14 dnevih, da je dobil rdeče flekce in so se iz obraza razširili na trup. So mi pediatri govorili da se čisti koža, pri enem mesecu pa da gre verjetno za alergijo. Tako, da počakaj in če se stanje umirja in se ne širi se povsej verjetnosti čisti koža. Tudi naša katarina je čisto mazolasta po licih in čelu, ampak mazolčki zginjajo in se pojavljajo novi. Je pa to popolnoma drugače kot je imel Urban zato tudi sama močno upam, da ona nima nobene alergije.
Ravno sta šla očka in Urban na testiranje na Jesenice, da ugotovijo če mu je kaka alergija že minila.

pikicatonoga - če jo samo občasno zvija jo lahko od kake hrane ki jo ti poješ. Mislim, da krči so vsak dan in to celo ob istih urah.






(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: oktoberski lumpiji 08
10.11.2008 14:39:38   
PikicaStonoga
natalie07 - ko bi le vedela kaj je ...smao dvomim da je hrana, ker pazim, kaj jem, in včasih jem dva dneva enako hrano npr. pa enkrat jo zvija drugič ne ...tkao da mi je to uganka ;)

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?