|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 16:48:53   
Dream
IZVIRNO SPOROČILO: janja 27



danes sem dobila kaplice ad3 ji moram dajat do enega leta po 7 na dan...začneš z dvema druga dan štiri itd do sedem...tko mi je zdravnica rekla..upam  da jo ne bo krčlo kaj po kaplicah hčerko od moje kolegice je fulll....

glede user posted image user posted image meni je čišča končala 3 teden po porodu..tko da midva sva potem po pari dneh prec....nisem nič čakala pregleda....tiud pri manci ga nisem...sam tam sva po 4 tednih ker sem bila mal šivana....pa seveda je bil takrat prisoten še strah....kako bo to zgledalo....no prvič porodu je mal čudno...no boste same vidleuser posted image user posted image user posted image ...sicer pa kadar boste pripravljene -  nekatere smo prec....druge čakajo potrditev g .....ene pa potem še par mesecev ne.....





Mi imamo tudi AD3 kapljice, pa mi jih ni ravno za dajat, ker sem opazila, da se po njih zvija. Imamo pa čisto drugače predpisano kot vi - začeli smo z eno kapljico na dan in naj bi postopoma povečali do 5 in potem jemali do 1 leta.

user posted image  - očitno sem med tistimi, ki še par mesecev ne bojo user posted image  Sploh ne pomislim več na to, pa ne vem, ali je to zaradi vseh novosti, ki se dogajajo ali sem mogoče čisto izgubila voljo user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 18:45:34   
vianne
IZVIRNO SPOROČILO: Dream


user posted image  - očitno sem med tistimi, ki še par mesecev ne bojo user posted image  Sploh ne pomislim več na to, pa ne vem, ali je to zaradi vseh novosti, ki se dogajajo ali sem mogoče čisto izgubila voljo user posted image



Evo šeena taka ki  nima volje do user posted image . Sem preveč okupirana z user posted image in se sploh ne morem sprostiti in na kaj drugega misliti...

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 19:04:26   
vianne
Jaz sem kupila kuminov čaj v lekarni, ki pa Tibor ni ravno navdušen nad njim. Mu pa v mleko dajem kapljice Biogaia.

Več si lahko preberete na spodnjem linku

http://www.biogaia.si/index.cfm?A6F61F62BCDD485EBDB0DF88895F25E8

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 19:08:27   
vianne
IZVIRNO SPOROČILO: Natali07


Mene pa zanima kakšen je normalen kakec. Naša ima rumen z nekimi pikicami not, občasno je pa tudi sluz in nitkasto. A je to normalno? Je mogoča katera to vprašala pediatrinjo.



Rumen kakec z grudicami je normalen. Je tudi naš tak. Pa tudi bolj na zeleno je O.K., ki pa ponazarja da ga dajejo vetrovi. Glede sluzi in nitkastega stanja pa ne bi vedela... ma verjetno ni nič takega.
Danes pa se je naš bolj penasto pokakal vendar sumim kaj bi lahko bilo narobe. Sem mu dala neke granule (homeopatske) proti krčkam... vendar mu jin ne bom več.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 19:15:07   
vianne
No sedaj pa imam še jaz eno vprašanje.

Tibor poje 110 ml in je po dveh urah zopet lačen. Malo mi je čudno ker do sedaj je spal vsaj tri do štiri ure... a je možno da imam mleko bolj švoh.
Kakšne barve je vaše mleko (tiste ki si črpate). Moje je tako bolj belo. Na začetku (1-3 tedne po rojstvu) je bilo zelo gosto in rumeno... sedaj pa bolj vodeno in belo...

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 19:40:14   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: Natali07



jolly123 - ne razumem čisto ali ti mu daješ direktno navadno sojino mleko ali pregomin, ki je na osnovi soje? No če želiš izključiti alergijo moraš poleg tega da mu daješ hipoalergeno mleko tudi sama biti na dieti brez mleka, ker drugače ne boš nič ugotovila.
Če pa želiš prijemati mleko (pregomin na osnovi soje ali allernovo na osnovi kravjega mleka - hipoalergena mleka) na recept mora biti alergija potrjena s strani uradne medicine- Pozitivni morajo biti ali krvni ali kožni testi in na podlagi tega potem da zdravnik alergolog predlog v Ljubljano na komisijo in ti odobrijo mleko. Mi smo dobili 60 škatel mleka na recept pri Urbanu. Res pa da sem zasledila, da ponekod pa že pediater predpiše nealergeno mleko samo na kakšen način mi pa ni jasno. Kajti jaz sem z dopisom komisije iz Ljublane šla do pediatra , ki je napisal recept za mleko in nato na zavarovalnico, kjer so štemplali recept in odšteli količino škatel na receptu od dodeljenih 60 škatel. Šele nato z receptom v lekarno, kjer sem dobila mleko.




Dajem samo pregomin, z dojenjem sva zaključila ravno iz tega razloga, da izključim alergijo. Se mi zdi da je stanje po tem mleku kar boljše, sicer je še vedno stokanje in malo jokcanja ni pa več nekega histeričnega dretja, pa ponoči tudi ne spi kot da bi ga nekdo klal, zbujamo se le še zaradi zamašenega noska.
No bomo še naprej na tem mleku, pa bomo videli kako bo stanje. Pa v posvetovalnici bom prosila za napotnico za alergologa.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 20:24:13   
Natali07
jolly123- račune od pregomina pa spravljaj, ker če boste imeli potrjeno alergijo, ti bodo na zavarovalnici povrnili denar. Močno pa upam, da nimate alergije.

mbd0411 - oprosti če sem ti zatežila, nisem hotela da tako izpade. Sem pa razložila samo zato ker imam s tem izkušnje in da ne bi katera res probavala dojenčku navadnega sojinega mleka. Kajti pri pregominu (ki je iz soje) so odvzete alergene snovi, enako tudi pri allernovi (ki je iz kravjega mleka) so odvzete alergene snovi, tako da ga alergiki na KM lahko pijejo.



(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: oktoberski lumpiji 08
7.11.2008 20:30:39   
mbd0411
Hvala lepa za razlago.Tu pa sem res nevedna.Sem pač mislila-sojino meko in bla pametna kje je cenejeuser posted image .Nič hudega,zdaj vem.Je pa super,če se da dobit na recept,čeprav spet ni fajn če so otroci alergični.




_____________________________

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: oktoberski lumpiji 08
8.11.2008 11:18:51   
Lucka1
KENGURUJČEK punce - zanima me vaše mnenje in konkretna uporaba kengurujčkov pri dojenčkih - v Baby centru je eden, ki gre najprej v vodoraven položaj do 4 meseca, potem navpično, ko otrok že drži glavico, itd.... KAJ MISLITE? Ga katera uporablja? Je katera govorila s pediatrom ali ortopedom glede tega?
Vsak nasvet bo prav prišel....imamo krče in kolike , pa bi si malo roke spočili ....verjento nas je takih tukaj kar nekaj user posted image

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: oktoberski lumpiji 08
8.11.2008 14:02:21   
M_mojca
Živjo mamice!! user posted image
Po dooolgem času se vam spet oglašam! Po porodu sem popolnoma "okrevala" že nekaj dni po njem, šivana nisem bila, vse je bilo ok.
Naš Nik pridno je in pridno raste. Je pa res, da ne spi kaj veliko. Kar precej je pokonci, tudi po dve ure skupaj ne zaspi in potem ne spi dolgo. No, danes je očitno izjema, saj mi spi (trkam) in upam da bo tudi ponoči tako. Danes smo se do treh zbujali na eno uro, potem pa mi je prekipelo in sem mu naštimala flaško aptamila, pa je spal tri ure skupaj. saj pravim še vedno se lovimo.
Drugače pa tudi pri nas krčki niso izjema. No ja, ga bolj črviči, a je vseeno hudo, ko ga gledam in gre tudi meni na jok. Da potem lažje kaka in se sprda, mu dam komarčkov čaj.
Sicer je pa pravi požerušček, glede na to da je star danes samo 16dni! Poleg zize mu morem obvezno dati še aptamil, ker drugače nima dost in joka. Tako da spije tam od 80-100!
Nas pa nekaj nosek matra, saj ima eno nosnico zapacano - tisto, kjer ima tudi učko malo bolj packasto. Baje da je to zaradi ozkih solzevodov. Kaj pa jst vem....patronažna je tako rekla. Ponoči se tako matram z aspiratorčkom (imam navadnega, ročnega), pa mu nič ne potegnem ven, kljub temu, da mu dam tudi kapljice, da bi šlo lažje. Kakšen nasvet??
Mene pa malce depresija daje na momenteuser posted image user posted image ....kar jokam, sem obupana, zdi se mi da gre vse narobe, da nikoli ne bom mogla nikamor več it, da sem slaba mama....joj, joj.... potem me moj dragi tolaži, pa sestra, mami... Sej pravim, na momente me kaj zgrabi in pol je jok. Še katera s tako težavo??
Zdej pa šibam gledat kaj naš Nikec počne! Prebrala vas bom tudi ob "priliki", ker zdaj nimam časa.
Mamice, držite se, čuvajte svoje malčke!user posted image user posted image

_____________________________

23.10.2008 je na svet pokukal najin pikec po imenu Nik

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: oktoberski lumpiji 08
8.11.2008 14:20:29   
blanka1
ojla
Glede kengorujcka je tako, moja sestra ga je uporabljala zelo veliko ze od samega zacetka, ker je mali ful jokal in ga je nosila na sprehode, ker v vozicku se je jokal.
Jaz ga se ne uportabljam ker je naša ful pridna in se rada vozi v vozicku ko pa malo zrasete pa jo bom, poleg tega smo se široko povijali in zaradi tega se tezje spravim malo not.
Včeraj smo se potepali in je bla ful pridna in to še ni nič, zvečer jo je malo šrafalo in potem je ob 23 zaspala in spala CELIH 7 ur, kar hodla sem okrog nje če je kaj narobe, ker ponavadi mi spi 4 ali 5 ur pa pol.
Ja in kako kaj drugače, mi smo ze malo utečeni v ritem in je full zabavno.se smejemo igramo in pogovarjamo, pojemo ...
   Zanima me če imate kakšen ritual pred spanjem? Ali berete pravljice ali pesmico zapojete? ali mi lahko opišete!

(odgovor članu M_mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: oktoberski lumpiji 08
8.11.2008 15:09:21   
*talcy*
OJLA ....
joj punce sem mi smilite ko takole prebiram kake krčke imajo vaši srčki ... kot pravim mi pojma nimamo kako to zgleda pa verjetno če bi bili bi jokala poleg njega kot dež ... tako da trkam na les da bo stanje tako kot je ...

stunfek ... ja tukaj še ena k jo fantič kar dostikrat polula ... tud pokakani smo že bili vsi okoli user posted image  ...

punce jaz kar imam problemov s našim fantičem je sam to da mi ne kaka oz. ga podražim s palčko enkrat na dan in pol mi kaka ma zelooo na trdo ...
kaj mi priporočate naj mu dam da bo lažje kakal???

(odgovor članu blanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: oktoberski lumpiji 08
8.11.2008 15:38:38   
sončnica24
Samo toliko da se vam javim mi smo včeraj prišli domov, počutimo se vredu veliko se cartamo samo malo slabše jemo ampak tudi to bomo strenirali.

Pa še to vsa čast resnično vsem ki ste rodile po naravni poti.

Se oglasim ko bo kaj več časa, zdaj ma ati dopust in ga malce izkoriščamouser posted image

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: oktoberski lumpiji 08
8.11.2008 15:40:15   
janja 27

JUTRI PRAZNUJE SVOJ  



user posted image user posted image user posted image user posted image     PRVI  MESEC    user posted image user posted image user posted image user posted image


user posted image

GAJA MAZVITA od mamice COCCINELLA

LARISA od mamice BODOČA MAMI

NELI  od mamice AFNICA MALA 

LARISA od mamice TINAV


MIHA  od mamice KLAVIDJA27


user posted image



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image




(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   [Brisano sporočilo]
8.11.2008 16:18:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu janja 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: oktoberski lumpiji 08
8.11.2008 17:58:48   
Dream
Stunfek, jaz sem ravno včeraj dobila tako porcijo, da sem se morala dobesedno sleči pred njim, da sem ga sploh lahko previla do konca. Sem se počutila kot striptizeta pred lastnim sinčkom user posted image  K sreči sem imela vhodna vrata stanovanja zaklenjena, da ne bi slušajno tašča uletela in me videla napol slečeno... user posted image  Sicer pa se najraje polula takrat, ko je nagec.

Včeraj smo malce praznovali 1. mesec, pa s tortico smo ga slikali, vendar se tako grdo drži, da sploh ne vem, če bi dala takšno fotko komu za pogledat. Je bil očitno čist nerazpoložen za pred objektiv...

Danes smo bili končno spet na enem daljšem sprehodu, pa se je spet user posted image  dež nekaj sili. K sreči je zdržalo toliko, d asmo prišli nazaj domov. Tako, sedaj smo se pa zbudili in bo treba jest.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: oktoberski lumpiji 08
9.11.2008 8:34:05   
stunfek
dobro jutro. ni se nobene na spregled? upam, da ste imele mirno noc. mi smo bili kar v redu. ceprav ne podaljsa spance preko dveh do treh ur. hci je ze spala celo nocko ko je bila stara kot je zdaj on. on pa se vedno na dve uri pokonci ponoc :)

mamo pa kar probleme s krcki. bo ze minilo, a ne?
:) se prehitro bodo shodili...


_____________________________

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: oktoberski lumpiji 08
9.11.2008 9:02:10   
jolly123
Jutro, ja mi smo itak zgodnji, naš je bolj jutranji tip pa že po standardu vstajamo enkrat med peto in šesto. Če mamo smolo pa včasih tudi že ob treh user posted image

Jaz sem malo zbolela očitno je ta hudi tempo prišel za mano, sem šla včeraj zvečer malo ven na pijačko, pa sem po eni uri prilezla nazaj, ker me je grlo bolelo za znoret, me je kuhalo, čez sekundo zeblo. Ponoči sem spala v debelih štumfih in puloverju http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a093.gif

Se pozna, da imamo zadnje tri dni dokaj miren ritem, saj skoraj ne vemo da ga mamo. Sej je še vedno siten, pa jokca, pa včasih ne bi spal, samo ni več tistega maratonskega histeričnega dretja pa clo odspi mi malo čez dan. Včeraj celih 8 ur najprej 4 p apotem spet 4 ure, tko da še jaz malo odremam. Upam, da ni kako zatišje pred nevihto, da si ne nabira glasilk za naprej user posted image

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: oktoberski lumpiji 08
9.11.2008 10:12:46   
janja 27



JUTRI PRAZNUJE SVOJ  



user posted image user posted image user posted image user posted image     PRVI  MESEC    user posted image user posted image user posted image user posted image


user posted image


 JULIJA od mamice BARBY800


IZTOK od  mamice MASERATI

user posted image



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image






(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: oktoberski lumpiji 08
9.11.2008 10:14:08   
lena35
Ojla!Punce  nisem imela časa da vas bi brala vse po vrsti ampak me zanima ali so vaši user posted image  kaj mozolčkasti po obrazu .Naš Blaž je ratal zdaj kr zelo in ne vem kaj naj nadim.Prosim povejte če imate kakšne izkušnje in ali mažete s kakšno posebno kremo.user posted image

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: oktoberski lumpiji 08
9.11.2008 10:22:10   
janja 27
jolly lepo da st saj malo odsplai mogoče pa bo sedaj okuser posted image user posted image user posted image joj bogica sedaj pa je še za tabo prišlo vse skupaj tko da si zbolelauser posted image user posted image user posted image no sej itak k ne dojiš lahko vzameš kaj da boš boljšuser posted image user posted image user posted image user posted image

meni se tudi sedaj zdi še prezgodaj za kak ritual pred spanjemuser posted image user posted image so še premajhni....pravljice in pesmice pridejo na vrsto kasneje...zame je tud en ritual kopanje no mi kopamo dvakrat na teden v banji drugače jo vsak dan umijem z toplo vodo....

danes se kaže sončke upam da bo tko tud popoldan da bomo šli lahko na en sprehod z vozičkomuser posted image user posted image user posted image vreme spet slabo kaže drug teden spet neko deževjeuser posted image user posted image user posted image bo boljš spomladi....





_____________________________

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: oktoberski lumpiji 08
9.11.2008 10:24:20   
janja 27
lena naša je bla vsa mazoljasta po obrazu in trebuščku in mal po rokicah...jaz nisem z ničemer mazala ..pediatrinjo sem vprašla kaj je to pa je rekla da se koža čisti jaz sem najprej pomislila na alergijo...tko da kr pusti bodo zginili sami od sebe....pri manci so zginli pa prišli novi je blo tako stnaje kr 14 dni sedaj je boljš ma ima še vedno kak mazoljček.....

_____________________________

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: oktoberski lumpiji 08
9.11.2008 10:55:11   
PikicaStonoga
Jutro ...

lena ...tud naša imam kdaj mozoljčke pa zginejo, pa spet pridejo ...koža se čisti ...normalen pojav, nič ne mažem...

janja27 ...dobr da si me spomnila na lekadol ...meni na kraj pametni ne bi prišlo ..očitno je zaradi tega zvijalo obe ...ker zdaj je pet ok ...torej mislim da niso bili krčki ...a otroci, ki imajo krčke, jih imajo vsak dan ali pa tako čisto naključnio, lahko tudi samo 2x na teden?


(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: oktoberski lumpiji 08
9.11.2008 11:41:54   
lena35
Hvala za odgovore saj sem jaz tudi pomislila na alergijo al pa da sem kaj narobe pojedlauser posted image

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: oktoberski lumpiji 08
9.11.2008 14:06:15   
PikicaStonoga
Kako ste dekleta?

Mi smo današnjo noč prvič prespali zdoma ...pri babici in dediju :) Midva sva že prej zaradi malega stanovanjca hodila za vikende enkrat k mojim drugič k njegovim, da se vsaj malo sprehodiva, ker doma ne moreva user posted image  pa da zadihava ;) pa bomo zdej dokler se ne preselimo v hiško s tem nadaljevali ...
No včeraj smo prišli do babi in dedija, mal zafeštali in prespali, danes gremo nazaj domov :) Smo se odločili, da namesto, da vsak posebej k nam hodijo gledat piško in se stiskamo, naredimo od enkrat in za vse skupaj kr pri banbi in dediju in smo mal povabili tete, strice, sosede, no ta mladi (bratranci in sestrične) bodo pa k nama prišli posebej, da še kakšno rečemo ;) In tako smo imeli dve torti pa odojka, sarmico, piškotov vrh glave ...zdaj smo ravno s sprehoda, ker je bil tak lep sonček user posted image  potem ko se Tijana zbudi, se pa nahranimo, spakiramo, gremo so njegovega bratranca na torto za RD potem pa domov v naše gnezdece ...

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?