|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mehiske telenovele
21.11.2008 18:21:12   
Anonimen
in meni se tudi več ne da komentirat...


Ni bil stran vrzen denar za magisterij user posted image .

(odgovor članu cupacups)
  Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: mehiske telenovele
21.11.2008 18:51:22   
cupacups
saj veš "pametnejši odneha"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: mehiske telenovele
21.11.2008 19:00:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Občaen pogled na španske limonade pri 1.5 letniku ne bo imel nobenega vpliva, niti pri desetletniku niti pri 15. letniku. Če pa to traja in traja in traja ter ima tak vzor še doma, potem pa pusti posledice.

Upam, da sem bila razumljiva.




Saj jaz sem govorila o občasnem gledanju.......user posted image

Glede ostalega pa se mi več ne da komentirati........



Ja, saj se strinjava, kolikor te razumem. Meni ni občasno gledanje nič spornega. Problem je, če je tega veliko, vsak dan, pa poznam nekaj takih primerov, kjer gledajo tv cel dan, telenovele cel dan, še posnamejo si jih. To je pa že odvisnost. In odvisnosti - torej skrajnost - imajo vedno negativne posledice, pa naj si gre za gledanje tv, telenovel, drogo, igrice, prenajedanje, vsakodnevno nakupovanje ali celodnevno visenje na RR user posted image .

Avtorica pa tudi mislim, da je govorila o občasnem gledanju oz. bolj o tem, kako otrok reagira na drug jezik. Naša se tudi začne smejat, ko mene sliši govoriti angleško ali italijansko z dobavitelji. Smešna mami user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: mehiske telenovele
21.11.2008 19:20:08   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: cupacups


Torej večina vaših odgovorov je predvsen nasproti televizije.
Jaz pa Vam lahko povem le eno...Moji otroci gledajo televizijo, pa karkoli že pač gledajo....
In to, da bi pred otrokom skrivali določene podake,ki se dejansko dogajajo po svetu je brez smiselno.
Se pravi Vi jih dobesedno skrivate pred svetom in realnostjo...je lepo,da ščitite otroke, vendar jih dajte na primeren način.Kaj ko otrok odraste, in bo sam odšel na cesto, pa Vas takrat ne bo zraven in se bo s svojimi očmi soočil z tem našim sedanjim svetom? Se  Vam ne zdi, da bi morale otrokom pojasniti kar se dogaja in kar vidijo, ne pa da jim zatiskate oči?



jaz pa žal ne morem mimo tega, da vklopim svoje mišljenje ob tem odstavku.  Če bi bila ta debata na forumu otrok (in ne dojenček) in bi se pogovarjali o 10. ali starejših otrocih (ne pa o 10. mesečnikih), bi se s tabo več kot strinjala. Tako se pa nikakor ne morem in me preseneča, da ena magistra otroške psihologije in pedagogike sploh kaj takega napiše.

Torej, govora je o 10. mesečnikih, ki so izpostavljeni mehiški telenoveli v taki meri, da se odziva glasbi in menda celo španskemu jeziku, ko le sliši prve zvoke. Govora je o 10. mesečnikih (ali pa enoletnikih, dvoletnikih), za katere je očitno tebi primerno, da gledajo streljanja in mrtve ljudi na poročilih iz afganistana, itd...
Res je, otrok ne moreš spraviti v vatko in pričakovati, da ne bo nič hudega do njih prišlo. Je pa naloga in obveznost starša, da pravilno in ob pravilnem času podaja "realnost" iz sveta. Z drugimi besedami, nič ni narobe, če ve, da se po svetu pobijajo in da se dogajajo grdobije, narobe pa je, da se mu to predstavi na najbolj kruti način (recimo z mrtvimi ljudmi po tv) ob najbolj neprimerni dobi otroka, kot je recimo ravno tam nekje do 10. leta, ko se otroku začne odpirati svet izven igrač in igric (btw nisem nič študirala, me pa psihologija zelo zanima. Vse, kar je napisano izhaja iz mojega zornega kota, zato me prosim ne napadat z nekimi učnimi zadevami).

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: mehiske telenovele
21.11.2008 23:37:29   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: cupacups

Sem zaključila Mag...preučevala psihologijo,pedagogiko in fiziologijo....tako da se nekaj vaših odgovorov da lepo analizirat in definirat.

Torej večina vaših odgovorov je predvsen nasproti televizije.


Predraga Magistra...res ne vem iz česa si magistrirala, da si nas lahko tako analizirala in definirala.  Iz psihologije najbrž ne. Kajti si nas napačno analiziriala. VEČINA nas ne nasprotuje televiziji, temveč določenim oddajam/filmom, ki bi naj bili primerni za določeno starost otroka in seveda je bil s tem  "napaden" tudi "nivo" staršev.

Mislim, da lahko to trdim in to s samo gimnazijsko psihologijo, brez titul.



_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: mehiske telenovele
21.11.2008 23:50:14   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: cupacups

Vsak izmed nas ima pač svoj karakter in svoje odražanje osebnosti...ne morem pa jaz soditi nekomu, ki ga ne poznam...in niti nebi mogla soditi nekomu,ki ga poznam.

Nisem pa pričela pisati tega, da bi jaz komu solila pamet, ampak enostavno ste šle nekatere predaleč...in bi se morale namesto Vašega provokatorskega odraza vgrizniti včasih v jezik, bi verjetno naredile s tem veliko boljšega, kot pa zanetile ogenj tam kjer ga ni treba.





Noben ne sodi nekomu, temveč izraža svoje mnenje, kakor ga tudi ti. In če so to mnenje razlikuje in to včasih prekleto razlikuje....potem se zgodi, da nekdo vzame to kot nekaj slabega, celo poniževalnega....TUdi prav.  In tako, kot praviš...vsak ima svoj karakter, vsaj je svoja osebnost, ja.... torej vedi, da bo na isto temo padlo x-možnih odgovorov....vedno...dokler bodo ljudje razmišljali s svojo glavo in ne bodo kot ovce..

Vgrizniti v jezik, je kot gledanje mehiških nadaljevank...nekaj, kar je samo delno(skoraj nič) realno, nekaj, kar lahko človeka zavede in mu  konec koncev  samo škodi, ker misli, da je perfekten. In kaj si zapisala? Da nihče ni popoln. Tako je...nihče.

Provokacija ina vedno tako negativen prizvok...kar pa ne pomeni, da ima tudi vedno negativne posledice. Včasih s provokacijo pripelješ človeka tako daleč, da začne razmišljati(ja res je...eni sploh ne razmišljajo) ali pa da se vsaj zamisli nad tem, kar dela ali piše oz. kar delajo drugi oz. pišejo. In to je nekaj pozitivnega, pozitivnega za človeka, ki se zaveda, da se nikoli ne "izučimo" do kraja...torej pametnega človeka.


Ne vem no...včasih se sprašujem, koliko visoko izobraženih kadrov imamo v SLO, pa vendar se mi zdi, da so večinoma teoretiki. In le-te se res težko "porabi" v praksi. TOrej titula še ne pomeni funkcionalno razmišljanje, temveč teoretično izpopolnjenost, ki pa žal v praksi ne funkcionira tako... Zato se zamisli...vsaj jaz bi se na tvojem mestu in mestu še marsikaterega.

Pa brez zamere...moje osebno mnenje, za katerim stojim...kadarkoli.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: mehiske telenovele
22.11.2008 7:25:09   
liliana

Če so sledeči stavki zgolj izražanje svojega mnenja, ne vem zakaj ste tako užaljene ob copacupsovih odgovorih......

Lepo prosim, ne tupite otrok, če same ne zmorete več, kot gledanje teh nadaljevank….. 

Mlade, sodobne in napredne mamice pa res ne. Te gledajo TV in da ne bi kaj zamudile hranijo svoje malčke z zdravo eko hrano iz raznil lončkov kot je npr. hipp..... 

fajn da maš čas z njo gledat mehiške nadeljevanke...zelo pohvalno....sam škoda da si mela čas narest otroka, če zdej ne veš kej bolj pametniga z njim počet…….  

No, evo...Zdej bo pa še več pred TV-jem presedela...  

na žalost, bi se lahko reklo...verjetno bi blo treba vzgojo nekako uzakonit in strogo štrafat vse kršitelje bi blo veliko več zdravih, normalnih osebkov na tem svetu  

škoda no, da si mag če mamo take strokovnjake, tak ni čudno, da smo tam kjer smo.   Zato se zamisli...vsaj jaz bi se na tvojem mestu in mestu še marsikaterega.

Pa še ve vzamite copasupsine poste kot konstruktivno provokacijo in se zamislite same nad sabo......user posted image

< Sporočilo je popravil liliana -- 22.11.2008 7:27:16 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: mehiske telenovele
22.11.2008 8:20:17   
cupacups
dobro jutro lili...
se mi zdi da bi se morala ta tema že zdavnaj končati...ampak tudi jaz nisem mogla preko enih besed.
Pač eni otroci bodo pocukrani, romantični....drugi bodo pa osorni, nesramni in brez čustev ....sej se že od nekdaj drzžba deli na par slojev...kdo pa je za to kriv? če ne starš? ti si več vreden, mi imamo več denarja....in takšni potem ostanejo tudi otroci, predvsem v O.Š.Pa je lahko tisti z nižjega razreda lepše vzgojen, pa ga bo tisti iz višjega sloja dotolkel z besedemi, ker se je od svoje mame naučil kako žalite ostale.Moram reči res lepa gesta.
Pa govorim generalno ne osebno zdaj.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: mehiske telenovele
22.11.2008 9:00:31   
Anonimen
Noben ne sodi nekomu, temveč izraža svoje mnenje, kakor ga tudi ti. In če so to mnenje razlikuje in to včasih prekleto razlikuje....potem se zgodi, da nekdo vzame to kot nekaj slabega, celo poniževalnega....TUdi prav. In tako, kot praviš...vsak ima svoj karakter, vsaj je svoja osebnost, ja.... torej vedi, da bo na isto temo padlo x-možnih odgovorov....vedno...dokler bodo ljudje razmišljali s svojo glavo in ne bodo kot ovce..

Vgrizniti v jezik, je kot gledanje mehiških nadaljevank...nekaj, kar je samo delno(skoraj nič) realno, nekaj, kar lahko človeka zavede in mu konec koncev samo škodi, ker misli, da je perfekten. In kaj si zapisala? Da nihče ni popoln. Tako je...nihče.

Provokacija ina vedno tako negativen prizvok...kar pa ne pomeni, da ima tudi vedno negativne posledice. Včasih s provokacijo pripelješ človeka tako daleč, da začne razmišljati(ja res je...eni sploh ne razmišljajo) ali pa da se vsaj zamisli nad tem, kar dela ali piše oz. kar delajo drugi oz. pišejo. In to je nekaj pozitivnega, pozitivnega za človeka, ki se zaveda, da se nikoli ne "izučimo" do kraja...torej pametnega človeka.


Ne vem no...včasih se sprašujem, koliko visoko izobraženih kadrov imamo v SLO, pa vendar se mi zdi, da so večinoma teoretiki. In le-te se res težko "porabi" v praksi. TOrej titula še ne pomeni funkcionalno razmišljanje, temveč teoretično izpopolnjenost, ki pa žal v praksi ne funkcionira tako... Zato se zamisli...vsaj jaz bi se na tvojem mestu in mestu še marsikaterega.

Pa brez zamere...moje osebno mnenje, za katerim stojim...kadarkoli.


Hvala, da tipkas namesto mene :).

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: mehiske telenovele
22.11.2008 9:04:17   
Anonimen
Pa je lahko tisti z nižjega razreda lepše vzgojen, pa ga bo tisti iz višjega sloja dotolkel z besedemi, ker se je od svoje mame naučil kako žalite ostale


Pa kje ti zivis user posted image , a si iz kaksne mehiske usla?

Glej, ti povem zelo direkt.
Jaz sem skoraj vedno zelo zelo ditektna in brez dlake na jeziku. Povem, kar mislim, brez lepotnih dodatkov in z nekaj besedami.

Mnogim to ne pase, ker je resnico tezko prenasat.
Uzaljeni so ponavadi sami, zaradi lastne nesposobnosti sprejemanja resnice.
Zaljiva pa sem enkrat na pol leta in takrat se to vidi z lune.

Tako da...sto let razlike med lastnim mnenjem, ki je ustvarjeno na podlagi lastnega razmisljanja in ne splosnega druzbenega prepricanja...in zaljenjem.

(odgovor članu cupacups)
  Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: mehiske telenovele
22.11.2008 9:33:54   
cupacups
lepo te prosim....
Ja ušla sem direktno iz esmeralde...

Boš rekla da se ne delajo družbene razlike?????
Že med odraslimi se dela , kje šele otroci...pa samo reci da ni res.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: mehiske telenovele
22.11.2008 9:36:14   
cupacups
in direkntnost je včasih dobrodošla, je pa en problem...direktno izažanje svojih misli na čisto napačni podlagi.tako da tako direkno izažanje mišljenja ni primerno....in se uvršča v pasivno izažanje mnenj.zakaj boš pa že ugotovila.

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: mehiske telenovele
22.11.2008 9:41:52   
Anonimen
tako da tako direkno izažanje mišljenja ni primerno....


Ti pa si vzgojena :).
In poucena.

(odgovor članu cupacups)
  Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: mehiske telenovele
22.11.2008 9:42:23   
Anonimen
je pa en problem...

 
In, v cem je problem?

(odgovor članu cupacups)
  Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: mehiske telenovele
22.11.2008 9:44:12   
Anonimen
Boš rekla da se ne delajo družbene razlike?????


Sicer si ze popolnoma iz teme. Pa ni treba s petimi vprasaji se cudit, ker to tako kapitalno vprasanje.
Ne rabi imeti clovek magisterija iz psihologije, da bi mu bilo jasno, da ljudje SMO razlicni in da kot razlicni posamezniki tvorimo razlicne druzbene skupine.

(odgovor članu cupacups)
  Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: mehiske telenovele
22.11.2008 9:44:43   
Anonimen
zakaj boš pa že ugotovila.


Tebi je kot magistri to gotovo izpod casti povedat.

(odgovor članu cupacups)
  Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: mehiske telenovele
22.11.2008 9:59:47   
cupacups
ne ni mi iz podčasti povedat, deleč stran od tega...
Kot pa si sama rekla ljudje smo si različni..seveda smo si različni, to pa še ne pomeni da moramo zaradi tega delat posamezne družbe v katerih bo zaničevanje druge družbe.sicer pa brezveze, imaš prav daleč stran od temeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: mehiske telenovele
22.11.2008 11:00:21   
liliana
Mič II zakaj se pa ti čutiš zdaj užaljeno in prizadeto......user posted image

Zaradi sebe, ali zaradi mnenja soforumašice ali pa zato, ker ima neka soforumašica pač magisterij, ti ga pa nimaš........?

Res smo šli malo iz teme, vendar so posti že od samega začetka zgubili nit s temo......vprašanje aiše je bilo kratko......in sicer.....

"a kater od vasih malckov tud tolk uneto bul v televizijo ko so na sporedu mehiske telenovele??
tud ko slis sam reklamo za to, se parkira pred tv in gleda not...."

In iz tega je nastala takoj cela moralna pridiga........



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: mehiske telenovele
22.11.2008 11:18:40   
Anonimen
Nic nisem uzaljena, me je pa zmotil attitude, jaz sem magistra in vem...Ampak je ze off the topic kot smo ugotovili.

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: mehiske telenovele
22.11.2008 11:32:01   
liliana
To si ti tako razbrala......user posted image

Jaz sem copacups razumela tako, da je pač razložila, da je opravila magisterij, proučevala tudi pshilogijo, vendar njeni otroci vseeno gledajo televizijo in je razložila svoje stališče zakaj.......nikjer pa ni bilo povedano "jaz vem, ker imam magisterij"......

V njenem drugem delu pa ste se nekatere pač spoznale......in to je čisto druga pesem......

Sama sem pa bila res zelo presenečena nad odzivom, ko ste se praktično v vsakem postu norčevale iz njenega akademskega naziva......tako kot ste se prej iz nekaterih drugih spet norčevale, ker gledajo telenovele.....torej ni dobro biti niti nad niti pod vašim nivojem.......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: mehiske telenovele
22.11.2008 11:40:30   
evi28
A tole še kar traja!?user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: mehiske telenovele
22.11.2008 11:40:42   
Anonimen
Sama sem pa bila res zelo presenečena nad odzivom, ko ste se praktično v vsakem postu norčevale iz njenega akademskega naziva......tako kot ste se prej iz nekaterih drugih spet norčevale, ker gledajo telenovele.....


Pa kaj naj izrazam spostovanje in ne vem kaj do tistih, ki otroke posedajo pred televizorje, da so le ti delezni balgodejnih ucinkov telenovel? Ma daj no, neumnost prve klase. Bo kdo res mislil, kako dobra stvar je to.

Spostujem pa ljudi ne zaradi njihovega naslova, s katerim se vehementno hvalijo, ko prvic nekam vstopijo, ampak zaradi tega, kar so, kar naredijo in kako razmisljajo. Pa mi je vseeno, ali imajo sest razredov osnvovne sole ali pa dva doktorata. Naziv sam po sebi se ne pomeni nic, tudi ce ga pises z veliko zacetnico.

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: mehiske telenovele
22.11.2008 11:41:35   
Anonimen
A tole še kar traja


Ja, mehiska user posted image .
Tko to je, ko noter pades, ne mores nehat user posted image .

(odgovor članu evi28)
  Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: mehiske telenovele
22.11.2008 11:43:39   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: evi28

A tole še kar traja!?user posted image user posted image user posted image




Telenovele tudi nekaj mesecev trajajo.......user posted image

(odgovor članu evi28)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: mehiske telenovele
22.11.2008 11:46:29   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Sama sem pa bila res zelo presenečena nad odzivom, ko ste se praktično v vsakem postu norčevale iz njenega akademskega naziva......tako kot ste se prej iz nekaterih drugih spet norčevale, ker gledajo telenovele.....


Pa kaj naj izrazam spostovanje in ne vem kaj do tistih, ki otroke posedajo pred televizorje, da so le ti delezni balgodejnih ucinkov telenovel? Ma daj no, neumnost prve klase. Bo kdo res mislil, kako dobra stvar je to.

Spostujem pa ljudi ne zaradi njihovega naslova, s katerim se vehementno hvalijo, ko prvic nekam vstopijo, ampak zaradi tega, kar so, kar naredijo in kako razmisljajo. Pa mi je vseeno, ali imajo sest razredov osnvovne sole ali pa dva doktorata. Naziv sam po sebi se ne pomeni nic, tudi ce ga pises z veliko zacetnico.


Pa saj meni ni treba podrobno razlagati kako dober in pravičen človek si......



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Novorojenček: Prvi dnevi doma
Porod je za vami, zdaj pa je čas, da se navadite na novo življenje s svojim dojenčkom. Poskrbite za dobro prehrano in či...
Dojenje: "Mozoljčki" na bradavicah...
Neverjetno, za kakšne podrobnosti je poskrbela Narava! Poglejte si video, kako pomembno vlogo imajo tiste drobne pikice,...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?