|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Neverjetno,kajne
1.12.2008 17:59:18   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: uwaga

Eno je " špilat" srečno familijo, drugo je pa krpat partnerstvo in na novo gradit zaupanje, po možnosti vpričo otrok.
To ni "najlažje"!



Tudi s tem se strinjam :)

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Neverjetno,kajne
1.12.2008 18:58:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

...Ne pravim, da je karkoli od tega lahko, ampak "mene ne bo noben zafrkaval" se mi ne zdi pravi pristop do življenja... Preveč zamudiš.



Se bom zgolj strinjala.


Ja, ceprav je vcasih potrebna tudi taksna reakcija, ko vidis, da prizadevanja hodijo samo po slepi ulici.
Ma v bistvu je tezko biti pameten, kdaj vztrajati in do kje in na kateri tocki potegniti crto.Se ko delas in po pameti in po obcutku, se znas ustet. Ceprav je precej razlike med a priori nekaj (ne)delati in slabo odlocitvijo v nekem momentu. Skratka, ni nam dolgcas, da povzamem, preden zabluzim user posted image .

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Neverjetno,kajne
1.12.2008 18:59:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Ko prides do faze žmonfu, tisto je zame problem;

-------------------------
Lahko še prevod, Mič? user posted image


Izvoli srce, samo zate.

Vseeno mi je, je lep prevod.
Ali ravno mi je do Pakistana in nazaj, kot bi rekla Volgina vnukinja.

(odgovor članu Rožica I)
  Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Neverjetno,kajne
1.12.2008 18:59:54   
loredana
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ne pravim, da je karkoli od tega lahko, ampak "mene ne bo noben zafrkaval" se mi ne zdi pravi pristop do življenja... Preveč zamudiš.



Kaj pa zamudiš? Da se iz tebe nekdo norca dela. In to na fini način? Res huda škoda....

" krpat partnerstvo" ha ha ha katera pa ti bo priznala, da je ostala ker se ne zna postavit na noge? A veš za kak primer?

Aja, sem pozabila kje sem. Najbrž veš za eno sodelavko, pa za sestrično, pa sosedo od mame, pa bivša sošolka tudi prizna....... Imajo gor prav - SPRENEVEDANJE.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Neverjetno,kajne
2.12.2008 11:45:54   
ronja
Ja, ceprav je vcasih potrebna tudi taksna reakcija, ko vidis, da prizadevanja hodijo samo po slepi ulici.

hehe, se strinjam - če se trudiš, pa še kar tacajo po tebi, je edino prav, da se upreš in rečeš: ej, miki, no more! Ampak eno je najprej probat, če gre vse skup zglihat, popravit,... drugo pa je že vnaprej rečt, ni šans... kot če ti zamaka streha: najprej jo probaš popravit, če vidiš, da to ne gre, da bo treba vse skup rušit in na novo postavjlat, pa zadevo rajši prodaš in greš živet drugam. Ampak če se že vnaprej odločiš, da boš ob prvem zamakanju kar hišo prodal, se boš pa zelo velikokrat selil in to je tudi naporno in navadno takrat nisi najbolj srečen...

loredana, ja, vem za primere, samo niso tu na rr, jih pač osebno dobro poznam. In čeprav se tebi zdi nepojemljivo, se imajo nekateri ljudje kljub prevari res radi! Včasih lahko to vidiš, če nisi čisto zaslepljen s sovraštvom... če poizkusiš razumet obe strani, ker imaš slučajno oba rad...

In tudi so ljudje, ki enostavno rečejo, ne da se mi več, vseeno mi je, naj dela kar če - ja, poznam tudi take primere, pa jih tudi kar dobro poznam...

kaj zamudiš? Zamudiš mogoče kdaj kakšnega človeka, ki je dober, ki bi ti lahko prinesel veliko lepega v življenje... Pa ga nočeš niti videt, ker je nekoč nekomu nekaj takega naredil... Ali je vseeno, če prevara nekoga drugega, glavno, da tebe ne? A ni tisto 1x vara, vedno vara?user posted image Potem ne moreš imet ne prijateljev, ne sorodnikov, ne sodelavcev, ki bi jih imela rada, ker so nekoč nekoga prevarali...

In v najstniških letih? Si vedno bila čisto striktno monogamna - nisi nikoli gledala za kakim drugim, čeprav je to prvega bolelo? Jaz sem bila dostikrat zaljubljena v 2 fanta hkrati in vedno smo vsi 3 trpeli... Zakaj bi bilo to drugače, ker smo bili mladi? ker še nismo imeli otrok? Saj nisi zvest zaradi otrok!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Neverjetno,kajne
2.12.2008 12:51:24   
naivka
Vsak dan mi postaja vse bolj jasno zakaj in kje so vzroki za vse pogostejše in vse bolj normalno dejanje  - VARANJE, ki je, je bilo in bo ostalo  izrazito neljubeče in nespoštljivo dejanje do sebe in partnerja.
Vse ostale besede in razlage od povsem odveč, saj kažejo na nesigurnost in nezaupanje  lastnim  občutkom, do sebe in partnerja.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Neverjetno,kajne
2.12.2008 14:01:04   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: naivka
Vsak dan mi postaja vse bolj jasno zakaj in kje so vzroki za vse pogostejše in vse bolj normalno dejanje - VARANJE


Tudi sama sem ob prebiranju dobila občutek da si marsikatera zasluži varanje, saj dejanje jemlje kot nekaj normalnega, nenačrtovanega, kot neki spontani dogodek - ki ga je treba spregledat, oprostiti, pozabiti.
Škoda je potem da so moški sami oz. samo z vami, če imao lahko več naenkrat.

(odgovor članu naivka)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Neverjetno,kajne
2.12.2008 15:07:21   
mojcaziga
Sem prebrala celo kolobocijo in niti ne bom komentirala posameznih odgovorov, ker konec koncev ima vsak pravico do svojega mišljenja in moje vrednote niso nujno vrednote soseda. Seveda se strinjam, da se vsak lahko zmoti, da ima celo pravico do tega in da nihče izmed nas ni svetnik. Se mi pa zdi, da prevara le ni tako nedolžna zmota, da bi se jo dalo kot tako opravičiti in odpustiti. Običajno so izberemo partnerja s katerim se vidimo v prihodnosti skupaj, si z njim ustvarimo družino, se imamo fajn, pa tudi slabo. In predvsem pri tem slabem, marsikateri moški takoj popusti in si pač privošči spodrsljaj. Seveda mu je strašno žal in spozna napako........, ampak kaj to pove o njegovi ljubezni in spoštovanju do njegove partnerke. Pa tudi izgovori v stilu, sem se ga napil, bla,bla ,bla........in nisem vedel kaj delam,.............. Kako lahko takemu človeku še sploh zaupaš? Od odraslega človeka pričakujem trezno razmišljanje in trezne reakcije in varanje definitivno to ni. Pa tudi primerjava varanja z ostalimi napakami ni prava. Za varanje se odločim sama in sama vplivam na napako (ne glede na to koliko drugi moški pritiska name se sama odločim za ta korak), medtem ko npr. pri prometni nesreči (ali nekaj podobnega je ena dala primer) nikoli nisem sama in edini faktor na cesti. Varanje ste nekatere opravičevale kot napako, ki jo lahko vsi naredimo in do katerih smo vsi upravičeni. Če bi bil primer da je moški peljal pijan v avtu male otroke, nepripete, pa se mi zdi, da tega nobena ne bi napisala, ampak bi vse na veliko obsojale. Zakaj? ALi to mogoče ni napaka? Je razlika ali se po pomoti urežem ali pa po pomoti padem iz 10 nadstropja. V obeh primerih sem sicer bila neprevidna, ampak posledice se pa primerjat ne da.
Varanja ne razumem niti ne podpiram. Je pa tako, da sem v zvezi že 16 let in sva dala skozi tako dobre kot veliko slabih stvari. In glede na to, da imava otroka, da ga imam rada, da si nekako nepredstavljam življenja brez njega, verjetno po njegovi prevari ne bi že naslednji trenutek pakala kovčke in šla. Poslušala bi ga, mu verjetno dala možnost, da se zjasni kaj in zakaj, kako dalje, če sploh,...... Ali bi lahko sama šla preko tega pa zdaj ne morem trdit.


lp, momjca

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Neverjetno,kajne
2.12.2008 15:56:44   
ronja
medtem ko npr. pri prometni nesreči (ali nekaj podobnega je ena dala primer) nikoli nisem sama in edini faktor na cesti.

nisi sama, kot pri varanju ne - ampak če jo ti povzročiš, potem si ravno tako samo ti kriva, oni revež, ki je peljal lepo po omejitvah po svojem pasu je pa samo zaradi tebe nasrkal...

Razlika je med obsojati in ne oprostiti. Vsi primeri so obsojanja vredni, o tem ni dvoma.

Ni mi pa jasno, zakaj vedno govorite, kot da varajo samo moški...

Varanja ne razumem niti ne podpiram. Je pa tako, da sem v zvezi že 16 let in sva dala skozi tako dobre kot veliko slabih stvari. In glede na to, da imava otroka, da ga imam rada, da si nekako nepredstavljam življenja brez njega, verjetno po njegovi prevari ne bi že naslednji trenutek pakala kovčke in šla. Poslušala bi ga, mu verjetno dala možnost, da se zjasni kaj in zakaj, kako dalje, če sploh,...... Ali bi lahko sama šla preko tega pa zdaj ne morem trdit.


No, potem bi pa naredila isto kot tiste, ki po tvojem "zagovarjamo varanje"... Nobena ne pravi, da je varanje prav, samo pravimo, da je dobro pogledat, kaj je do tega pripeljalo, pa da niso kovčki edina možna rešitev - kar pa priznavaš tudi ti...user posted image

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Neverjetno,kajne
2.12.2008 17:14:57   
mojcaziga
IZVIRNO SPOROČILO: ronja


No, potem bi pa naredila isto kot tiste, ki po tvojem "zagovarjamo varanje"... Nobena ne pravi, da je varanje prav, samo pravimo, da je dobro pogledat, kaj je do tega pripeljalo, pa da niso kovčki edina možna rešitev - kar pa priznavaš tudi ti...user posted image



Ja, kovčki niso edina rešitev, ampak predvsem zaradi otrok. Kar ne pomeni, da bi otroke držala v nekem ne-razmerju, ker otroci čutijo, ko je kaj narobe. Pri tem mislim bolj na to, da mu dam čas, da razloži otrokom, da otrokom ni treba na vrat na nos v drugo okoje, šolo ,......... Sama pa verjetno nekega ljubezenskega razmerja s takim človekom ne bi mogla imeti. Saj pravim, da vsaj mislim, ker vedet ne morem, pa trditi tudi ne, dokler do česa takega ne pride.
Z vranjem bi uničil moje zaupanje, moje spoštovanje do njega, v končni fazi bi ves moj trud, ki sem ga vložila v najino zvezo izničil. Ne vem ali bi mu lahko kdaj odpustila in oprostila, pozabila ddefinitivno ne bi nikoli. Nikoli pa njegovega varanja ne bi opravičevala ali pa zagovarjala ali pa iskala vzroke v sebi. Če bi ga kaj motilo bi naj povedal, mi dal možnost popraviti, ne pa stisne rep med noge in gre k drugi po olajšanje in milino.

lp, mojca

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Neverjetno,kajne
2.12.2008 18:05:50   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: loredana
Kaj pa zamudiš? Da se iz tebe nekdo norca dela. In to na fini način? Res huda škoda....


Mogoce pa glihakar iz tebe norca dela na fini nacin, pa se sanja se ti ne. Najboljse da nimas partnerja, tako bos sigurna, da iz tebe ne dela norca ( na fini nacin).

" krpat partnerstvo" ha ha ha katera pa ti bo priznala, da je ostala ker se ne zna postavit na noge? A veš za kak primer?

Aja, sem pozabila kje sem. Najbrž veš za eno sodelavko, pa za sestrično, pa sosedo od mame, pa bivša sošolka tudi prizna....... Imajo gor prav - SPRENEVEDANJE.


Aluzija, da tiste, ki ne bi takoj spakirale in nagnale partnerja v primeru prevare nismo sposobne same se postavit na noge je zelo majava. Nekatere smo se ze postavljale na lastne noge, ne da bi bila prevara v vprasanju. Ce bi bila prevara v vprasanju bi tako hitro letel, da bi se za njim prasilo. In ja menila sem takrat enako kot ti sedaj. Pa mi je postalo jasno, ob nekih drugih izkusnjah, da ga nisem imela zadosti rada, da bi se trudila. 
Sedaj zivim z moskim, ki ga ne bi kar cez vrata vrgla. Istocasno je to moski za katerega vem, da je zelo malo verjetnosti, da bi me prevaral. Pa sem na svojih nogah. V lastnem stanovanju, z lastnimi dohodki itn...
Se enkrat bom napisala: vsak od nas ve s kaksnim clovekom zivi in to zavedanje nam tudi "kroji" stalisca na zavestni ali podzavestni ravni. Ce upostevamo se lastna custva, ego, ki nam vlada itn.. dobimo rezultat - stalisce. Eden mocnih dejavnikov je tudi razumevanje seksa in to v smislu, ali je seks izkljucno povezan s globjimi custvi ali je mozen seks brez globjih custev. In ce verjamem, da se lahko kvalitetno dam dol z nekom do katerega ne gojim globja custva (ce spol kaksna), ne vidim vzroka, da ne bi verjela mojemu mozu, v primeru da bi skocil cez plot s kaksno, da do nje ne goji nobenih custev in da ima mene se vedno rad.

Sicer, tiste, ki nikoli ne zvedo, da ih je partner prevaral, ali to pomeni, da se celo zivljenje od tega dogodka naprej njihov partner iz njih norca dela? Koliko ljudi mislis da tako zivi?

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu loredana)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Neverjetno,kajne
2.12.2008 18:07:46   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ja, ceprav je vcasih potrebna tudi taksna reakcija, ko vidis, da prizadevanja hodijo samo po slepi ulici.

hehe, se strinjam - če se trudiš, pa še kar tacajo po tebi, je edino prav, da se upreš in rečeš: ej, miki, no more! Ampak eno je najprej probat, če gre vse skup zglihat, popravit,... drugo pa je že vnaprej rečt, ni šans... kot če ti zamaka streha: najprej jo probaš popravit, če vidiš, da to ne gre, da bo treba vse skup rušit in na novo postavjlat, pa zadevo rajši prodaš in greš živet drugam. Ampak če se že vnaprej odločiš, da boš ob prvem zamakanju kar hišo prodal, se boš pa zelo velikokrat selil in to je tudi naporno in navadno takrat nisi najbolj srečen...

loredana, ja, vem za primere, samo niso tu na rr, jih pač osebno dobro poznam. In čeprav se tebi zdi nepojemljivo, se imajo nekateri ljudje kljub prevari res radi! Včasih lahko to vidiš, če nisi čisto zaslepljen s sovraštvom... če poizkusiš razumet obe strani, ker imaš slučajno oba rad...

In tudi so ljudje, ki enostavno rečejo, ne da se mi več, vseeno mi je, naj dela kar če - ja, poznam tudi take primere, pa jih tudi kar dobro poznam...

kaj zamudiš? Zamudiš mogoče kdaj kakšnega človeka, ki je dober, ki bi ti lahko prinesel veliko lepega v življenje... Pa ga nočeš niti videt, ker je nekoč nekomu nekaj takega naredil... Ali je vseeno, če prevara nekoga drugega, glavno, da tebe ne? A ni tisto 1x vara, vedno vara?user posted image Potem ne moreš imet ne prijateljev, ne sorodnikov, ne sodelavcev, ki bi jih imela rada, ker so nekoč nekoga prevarali...

In v najstniških letih? Si vedno bila čisto striktno monogamna - nisi nikoli gledala za kakim drugim, čeprav je to prvega bolelo? Jaz sem bila dostikrat zaljubljena v 2 fanta hkrati in vedno smo vsi 3 trpeli... Zakaj bi bilo to drugače, ker smo bili mladi? ker še nismo imeli otrok? Saj nisi zvest zaradi otrok!



Lepo povedano. Pika.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Neverjetno,kajne
2.12.2008 18:10:01   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA
Škoda je potem da so moški sami oz. samo z vami, če imao lahko več naenkrat.


Verjetno imajo vzrok zakaj. Morda vzrok, ki nekaterim ostane nedoumljiv. user posted image
Morda je pa to tista globoka ljubezen, ki ti z ene strani ponudi zmoznost odpuscanja in razumevanja, a z druge strani ti ne da, da bi prizadel. In tako ostajamo zvesti.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Neverjetno,kajne
2.12.2008 18:20:17   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Sem prebrala celo kolobocijo in niti ne bom komentirala posameznih odgovorov, ker konec koncev ima vsak pravico do svojega mišljenja in moje vrednote niso nujno vrednote soseda. Seveda se strinjam, da se vsak lahko zmoti, da ima celo pravico do tega in da nihče izmed nas ni svetnik. Se mi pa zdi, da prevara le ni tako nedolžna zmota, da bi se jo dalo kot tako opravičiti in odpustiti. Običajno so izberemo partnerja s katerim se vidimo v prihodnosti skupaj, si z njim ustvarimo družino, se imamo fajn, pa tudi slabo. In predvsem pri tem slabem, marsikateri moški takoj popusti in si pač privošči spodrsljaj. Seveda mu je strašno žal in spozna napako........, ampak kaj to pove o njegovi ljubezni in spoštovanju do njegove partnerke. Pa tudi izgovori v stilu, sem se ga napil, bla,bla ,bla........in nisem vedel kaj delam,.............. Kako lahko takemu človeku še sploh zaupaš?


Ni stvar v izgovorih. Stvar je v tem, da prides do dna vzroku. Fetis, dolgocasen seks doma, vznemirljivost pred novim dozivetjem... Saj ti sam vzrok pove ( ko se ga odkrije) ali je smiselno truditi se, ali ni prav smiselno truditi se za zakon.

Od odraslega človeka pričakujem trezno razmišljanje in trezne reakcije in varanje definitivno to ni. Pa tudi primerjava varanja z ostalimi napakami ni prava. Za varanje se odločim sama in sama vplivam na napako (ne glede na to koliko drugi moški pritiska name se sama odločim za ta korak), medtem ko npr. pri prometni nesreči (ali nekaj podobnega je ena dala primer) nikoli nisem sama in edini faktor na cesti.


Verjamem da ne varas sam s seboj. In ni nujno da te nekdo pritiska da prevaras, mogoce se ti kdo zalusta.

Varanje ste nekatere opravičevale kot napako, ki jo lahko vsi naredimo in do katerih smo vsi upravičeni.


Nihce ni upravicen do napak. Se pa zgodijo.

Če bi bil primer da je moški peljal pijan v avtu male otroke, nepripete, pa se mi zdi, da tega nobena ne bi napisala, ampak bi vse na veliko obsojale. Zakaj? ALi to mogoče ni napaka? Je razlika ali se po pomoti urežem ali pa po pomoti padem iz 10 nadstropja. V obeh primerih sem sicer bila neprevidna, ampak posledice se pa primerjat ne da.


Primer je malo cuden. Ce ga "namoci" samo do pol, se mu lazje odpusti, kot ce zelega? So posledice manjse, blazje, manj opazne?

Varanja ne razumem niti ne podpiram.


Nihce ne podpira in ne razume varanja. Prevaro pa ne razumem, kot konec sveta. Je dosti drugih stvari, ki bi se me bolj dotaknile kot prevara.

Je pa tako, da sem v zvezi že 16 let in sva dala skozi tako dobre kot veliko slabih stvari. In glede na to, da imava otroka, da ga imam rada, da si nekako nepredstavljam življenja brez njega, verjetno po njegovi prevari ne bi že naslednji trenutek pakala kovčke in šla. Poslušala bi ga, mu verjetno dala možnost, da se zjasni kaj in zakaj, kako dalje, če sploh,...... Ali bi lahko sama šla preko tega pa zdaj ne morem trdit.

Prav o tem tudi govorimo. Das sanso, das moznost, pa vidis. Odides lahko pa kadarkoli.


_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Neverjetno,kajne
2.12.2008 18:22:35   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga
Nikoli pa njegovega varanja ne bi opravičevala ali pa zagovarjala ali pa iskala vzroke v sebi. Če bi ga kaj motilo bi naj povedal, mi dal možnost popraviti, ne pa stisne rep med noge in gre k drugi po olajšanje in milino.


Ce za prevaro ne bi iskala vzroke v sebi, zakaj bi ti potem dajal moznost da popravljas vzroke, ki naj ne bi bile v tebi? Rahlo kontradiktorno se ti ne zdi?

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Neverjetno,kajne
2.12.2008 18:34:30   
loredana
IZVIRNO SPOROČILO: Misek


Mogoce pa glihakar iz tebe norca dela na fini nacin, pa se sanja se ti ne. Najboljse da nimas partnerja, tako bos sigurna, da iz tebe ne dela norca ( na fini nacin).



Moj pravkar večerjo kuha, tako da o norcih ne bi zdaj. Vsaj pri meni ne. Dokler jaz zaupam, je to zaupanje 100%. Ko ga izzigra, zaupanja več ni. 
Očitno pa ti rada mešaš jabolka in hruške. Če nekdo NE VE kaj se za njegovim hrbtom dogaja, ukrepat niti ne more. Govorimo o takih ki vedo, pa NOČEJO vedet, oziroma iščejo potem bolane izgovore zanj. Iz tega tvoje stavka se točno vidi da besede obračaš po svoje, kot ti pač paše.

Glede tega, da si ti sedaj s takim  moškim, in je kot praviš malo verjetnosti da bi te prevaral - hvala bogu, ampak tega žal ne veš. Zakaj misliš da so vse ženske tako prizadete ko izvedo, da jim tla spodnese in se svet sesuje? Dobesedno. Najbrž ne zato, ker so to pričakovale.
Ti res ne želim da se ti zgodi, ker ti ne bo popolnoma nič več jasno, čeprav si bila še en dan prej sveto prepričana da sta skupaj kot eno.

Ampak,dokler se boš pa trudila, kot praviš, zato ker ga imaš tako blazno rada, ne glede na to kaj bo počel on, se pa točno ve kako bi odreagirala in ukrepala, pa če se še tako trudiš dokazati nasprotno.

Se pa tudi jaz umikam iz tele debate, ker res nima več smisla.

Aja pa še to: vsi ljudje, tako moški kot ženske, ki so zapustili svoje partnerje, so začeli s "enkratnim" skokom čez plot. Verjemite da nihče ne zapusti žene zaradi sodelavke, ki mu je všeč, če je prej orenk ne potipa.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Neverjetno,kajne
2.12.2008 19:21:42   
mojcaziga
IZVIRNO SPOROČILO: Misek


Ce za prevaro ne bi iskala vzroke v sebi, zakaj bi ti potem dajal moznost da popravljas vzroke, ki naj ne bi bile v tebi? Rahlo kontradiktorno se ti ne zdi?


Mogoče je, da sem sama napisala malo čudno ali pa si ti čudno razumela. Govorim o tem, da po varanju definitivno ne bi iskala vzrokov v sebi, ker če bi ga na meni karkoli motilo, pričakujem, da mi bo povedal in dal možnost to spremeniti in ne ga kar namočil ker je doma nekaj narobe. Pred prevaro sem pripravljena na vsakršen dialog in spremembe, karkoli je potrebno. Po prevari pa mu ne bi dovolila, da bi svojo krivdo zmanjševal na račun mojih napak.

lp, mojca

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Neverjetno,kajne
2.12.2008 20:43:52   
ronja
Škoda je potem da so moški sami oz. samo z vami, če imao lahko več naenkrat.

hehe, njim se ne zdi škoda - zato se sami odločijo, ne na podlagi ultimatov, ampak na podlagi tega, kar sami čutijo... nihče ga ne sili, da mi je zvest, naj mi bo, če sam tako čuti do mene.

Mojcaziga, iskati vzroke ne pomeni zmanjševati krivdo - to pomeni samo ugotoviti, kaj vse je do tega pripeljalo. In seveda delam tudi jaz napake in naj mi jih pove (po možnosti prej), ampak tudi če on naredi veliko napako, to ne pomeni, da moje napake ne obstajajo  - če hočeva še naprej funkcionirat skupaj, morava oba popravljat svoje napake (in si držat ogledalo...)

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Neverjetno,kajne
2.12.2008 20:49:22   
Anonimen
hehe, njim se ne zdi škoda - zato se sami odločijo, ne na podlagi ultimatov, ampak na podlagi tega, kar sami čutijo... nihče ga ne sili, da mi je zvest, naj mi bo, če sam tako čuti do mene.


Tu je bistvo.
Dokler nikogar ne silis, bo rad s tabo.
Ko ga postavljas v okvirje, bo zacel iz njih bezat.

In ko ves, da lahko vedno svobodno gres...nehas bezati in iskati drugje.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Neverjetno,kajne
2.12.2008 22:54:19   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: loredana
Moj pravkar večerjo kuha, tako da o norcih ne bi zdaj. Vsaj pri meni ne. Dokler jaz zaupam, je to zaupanje 100%. Ko ga izzigra, zaupanja več ni. 


Tocno to te sprasujem. Kdaj je zaupanje izigrano. Ko se je dejanje dejansko zgodilo, ali ko je za to zvedelo.

Očitno pa ti rada mešaš jabolka in hruške. Če nekdo NE VE kaj se za njegovim hrbtom dogaja, ukrepat niti ne more.


Potem pa se lepo strinjajmo, da problem ni v samem dejanju, temvec v nasem egu, ponosu ... imenuj po zelji.

Govorimo o takih ki vedo, pa NOČEJO vedet, oziroma iščejo potem bolane izgovore zanj.


Ali so izgovori bolani ali niso, ni tvoje da sodis. Ce se ne strinjamo v mnenjih je nepotrebno zaliti. Vsekakor bi se tovrstne zaljivke dale zapisati tudi o tvojem mnenju.

Iz tega tvoje stavka se točno vidi da besede obračaš po svoje, kot ti pač paše.


Upam, da ti je sedaj jasno kaj so pomenile.

Glede tega, da si ti sedaj s takim  moškim, in je kot praviš malo verjetnosti da bi te prevaral - hvala bogu, ampak tega žal ne veš.


Ne vem, lahko samo po dolocenih znacajskih znacilnosti in drugih kazalcih menim, da je moje mnenje upraviceno.

Zakaj misliš da so vse ženske tako prizadete ko izvedo, da jim tla spodnese in se svet sesuje? Dobesedno. Najbrž ne zato, ker so to pričakovale.


Ce cisto po pravici povem, bi nekatere resno lahko pricakovale. In jaz bi pricakovala ce bi moj zakonski partner vsak teden bil 1 krat ali 2 krat na kaksnem zuru; Ce bi raje svoj prosti ca sprezivljal sem in tam namesto z druzino... itn.., da ne nastevam. Pravzaprav, taksnega partnerja a priori ne bi imela ob sebi, ker sem mnenja, da nekdo, ki tako zivi, ni pripravljen na druzino.

Ti res ne želim da se ti zgodi, ker ti ne bo popolnoma nič več jasno, čeprav si bila še en dan prej sveto prepričana da sta skupaj kot eno.


In kljub temu se vedno sem mnenja, da skok cez plot ne mora pomeniti konec zakona, takrat in takoj.

Ampak,dokler se boš pa trudila, kot praviš, zato ker ga imaš tako blazno rada, ne glede na to kaj bo počel on, se pa točno ve kako bi odreagirala in ukrepala, pa če se še tako trudiš dokazati nasprotno.


Blazno ga nimam rada. Imam ga zelo rada, sicer ne bi z njim zivela. Blazno rada imam samo svojega otroka. V vsakem primeru se bi ob takem dogodku potrudila priti stvari do dna. Nimam tako mocnega ega, da si ne morem predstavljati, da sem mu edina zanimiva, niti tako mocnega ega, da bi cloveka s katerim zivim toliko let zavrgla kar tako. Po receptu.
Z druge strani, ne poznas me. In to ko pravis, ne glede na to kaj bi on delal, niti od dalec ne drzi. Jaz govorim o prevari (enkratnem dogodku), ne o varanju. Med njima je pa bistvena razlika.

Aja pa še to: vsi ljudje, tako moški kot ženske, ki so zapustili svoje partnerje, so začeli s "enkratnim" skokom čez plot. Verjemite da nihče ne zapusti žene zaradi sodelavke, ki mu je všeč, če je prej orenk ne potipa.


Potipal ali ne potipal, vprasanje je vzroka. Ce je v zakonu nerazumevanje in neskladje je ta zakon s tipanjem ali brez, obsojen na propad. Bila sodelavka v vprasanju ali ne. So pa zakoni kjer se dejanjsko zgodijo spodrsljaji, napake in take bi bilo skoda zrtvovati zaradi recepta ( koras takoj cez vrata ga vrc) ali stereotipa ( ce je prevaral enkrat, bo tudi drugic). Kolikor je odtenkov sive, toliko je tudi dejavnikov, ki nagnejo tehtnico na eno ali na drugo stran.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu loredana)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Neverjetno,kajne
2.12.2008 22:54:57   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

IZVIRNO SPOROČILO: Misek


Ce za prevaro ne bi iskala vzroke v sebi, zakaj bi ti potem dajal moznost da popravljas vzroke, ki naj ne bi bile v tebi? Rahlo kontradiktorno se ti ne zdi?


Mogoče je, da sem sama napisala malo čudno ali pa si ti čudno razumela. Govorim o tem, da po varanju definitivno ne bi iskala vzrokov v sebi, ker če bi ga na meni karkoli motilo, pričakujem, da mi bo povedal in dal možnost to spremeniti in ne ga kar namočil ker je doma nekaj narobe. Pred prevaro sem pripravljena na vsakršen dialog in spremembe, karkoli je potrebno. Po prevari pa mu ne bi dovolila, da bi svojo krivdo zmanjševal na račun mojih napak.

lp, mojca



OK, sedaj mi je jasno.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Neverjetno,kajne
2.12.2008 22:58:22   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

hehe, njim se ne zdi škoda - zato se sami odločijo, ne na podlagi ultimatov, ampak na podlagi tega, kar sami čutijo... nihče ga ne sili, da mi je zvest, naj mi bo, če sam tako čuti do mene.


Tu je bistvo.
Dokler nikogar ne silis, bo rad s tabo.
Ko ga postavljas v okvirje, bo zacel iz njih bezat.

In ko ves, da lahko vedno svobodno gres...nehas bezati in iskati drugje.



Popolnoma se strinjam. Ko prstom u oko.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Neverjetno,kajne
2.12.2008 23:22:04   
tweed
Ni mi pa jasno, zakaj vedno govorite, kot da varajo samo moški...


user posted image  Zato, ker se večinoma ženske kregate, kaj in kako bi bilo, če bi vas vaš prevaral itd.
Jaz lahko rečem, da 100% zaupam svoji ženi, da me ne bo, saj je imela xx priložnosti, pa me ni...
Ona pa meni zaupa 99%. Zakaj? Ker se v javnosti govori, da so pač vsi moški nagnjeni k varanju... No, jaz nisem nikoli bil, ker je moje srce njeno, razum pa mi govori, da tega naj nikar niti ne poskušam, razen če želim biti v tej hiši še samo obiskovalec..

_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Neverjetno,kajne
2.12.2008 23:38:46   
Anonimen
Sem poslušala oddajo, v katerem je govorila ravno o tem neka terapevtka. Je omenila, da največkrat prevarajo prav ženske. Glede terapije pa pravi, da je to za oba zelo boleče, da  z iskrenostjo, ko delajo na tem, da ostanejo skupaj, jim to uspe speljati le peščica. In če jim to uspe, je to ponavadi za v bodoče trdna vez in se kvaliteta njunega odnosa poveča. Vem, da boste verjetno to nekateri, kar sem napisala spljuvali, amak povejte mi, kdo ne dela napak v življenju? In ena taka je sigurno varanje. Je pa vse odvisno od obeh; prizadeti, kako to sprejme, in tisti, ki je varal, ali se res po glavi tolče in bi vse naredil, da bi popravil napako, ali pa se mu gladko "j..e" za to in npr skuša krivdo iskati drugje ali drugo. In kolikor poznam dece iz mojega domačega kraja, če bi se vse zvedelo, uf, lahko preštejem na prste (pa še kakšen bi ostal prazen), tiste, brez greha.

< Sporočilo je popravil decembrka -- 2.12.2008 23:40:30 >

(odgovor članu tweed)
  Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Neverjetno,kajne
3.12.2008 7:00:13   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: MisekMoj pravkar večerjo kuha, tako da o norcih ne bi zdaj. Vsaj pri meni ne. Dokler jaz zaupam, je to zaupanje 100%. Ko ga izzigra, zaupanja več ni.


Za mene osebno najlepši del posta v tej temi. Sem enakega mnenja, da mu zaupam popolnoma, ampak po npr. prevari, zaupanja ni več. je pa krpanje veze kot je ena zgoraj rekla, kar pa meni ne ugaja in prav tako ne ugaja celi družini. Ne slepite se, če mu oprostite prevaro enkrat, po šel spet...



(odgovor članu loredana)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?