|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: izvidi NS
3.2.2009 10:42:08   
nebo
oj Kea, ravnokar sem prišla iz porodnišnice, kjer sem dala kri za dvojni hormonski test. sem bila toliko skeptična, da sem danes zjutraj poklicala Pelkičevo (govorila s sestro) in sem še ravno ujela zadnji moment za odvzem krvi. Meni so rekli, da so rezultati 3-4 dni in da jih dobiš domov.

Tudi jaz sem stara 34 let, moji izvidi pa so bili 1:1385 oz. 1,5 mm...

ej piši mi na ZS,. da malo podebatirava, mogoče ima celo isti termin...user posted image

(odgovor članu UT_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: izvidi NS
3.2.2009 10:45:30   
nebo
UT_2008 ne vem kaj naj ti rečem....bi sedla skupaj z mojo družino in se pogovorila...

Ampak pravim, da je vse ok.....in v tem živim....

(odgovor članu UT_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: izvidi NS
3.2.2009 10:49:35   
ella.

Tudi jaz sem šla na amnio. Pri svojih ravno dopolnjenih 34 letih sem imela rezultat NS 1:1680 in 1,3mm. Že takrat mi je rekla moja G, da je to za mojo starost super in da ne rabim iti naprej na preiskave. Ker sem ziheraš, sem šla takoj naslednje jutri še dati kri za DHT,ki pa mi je žal zbil vrednost na 1:600. Seveda sem bila prestrašena, moja G me je poslala k Pušenjaku na posvet. Ta je še enkrat pregledal plod (pogleda, če je obrazek pravilen, če so koti obraznih kosti ok, če se srček pravilno razvija, če ima dovolj dolge kosti ipd. Je dejal, da izgled otrok zdrav, a njegove besede so bile:

"Nihče se ne more odločiti namesto vas. Če si niti pod razno ne predstavljate, da bi imeli otroka z DS, potem pojdite na amnio in se pomirite."
Pri njemu se je zaradi amnio zgodil splav le v 0,5%...zaupala sem mu, šla na amnio in dobila krasne novice. Zdaj maksimalno uživam v nosečnosti.

No tko je bilo pri meni...je pa hudo teh nekaj (3) tednov in upam, da se boste odločile tako,da boste srečne.




_____________________________

Srečna sem s svojima fantoma!

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: izvidi NS
3.2.2009 15:26:20   
sabina84
Oj. No sem tudi jaz ena izmed tistih ki je šla na amnio. Tk kot je že Tia napisala po ns pa dht ti gin.da napotnico,vsaj meni jo je in me kr naročila tja. Jz sm mela ns 2.3,po dht pa mi razmerje padlo iz 1:3tisoč pa še neki,nevem zej točn na 1:173. Men je gin tud rekla da če hočem naj grem če ne pač ne. Itak da sm šla. Pa še čakam na izvide. Glede tistga % splava,po moje če počivaš nima kej bit res pa je da nikoli ne veš. Vsi ti rezultati pa številke te pa znajo ful zmedit tk kot so mene da mi je komi moj dopovedu da še ni vse tk kot zgleda,sam mene je vedn strah in me bo dokler ne dobim izvidov. Bomo vidli.
Se mi pa zdi da vse te preiskave so hvala bogu ok za nas da točn vemo kaj nas čaka in vse ampak dodobra zakomplicirajo nosečnost,ka pa včasih ko tega ni blo?
Probam čimmanj mislat na to,sam same ste oz.bote mamice pa vete kk je.
Tk da odločitve glede raznih preiskav stvar posameznika.
Lp vsem

(odgovor članu ella.)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: izvidi NS
3.2.2009 18:09:14   
giotti
Tole moram delit z vami, čeprav še nisem srečka nosečka, kot ve vse user posted image Ampak bom tole napisala samo zato, če bo kateri pomagalo pri razmišljanju in še bolje pri odločitvi, ali iti na A ali ne.

Kljub temu, da nisem nosečka, sem si zelo blizu s prijateljico, ki je stara 40 let, in je zdaj prvič noseča, trenutno 5 mesecev. Ves čas spremljam njeno nosečnost in se veliko tudi pogovarjava.

Ona živi na Hrvaškem in tam sploh nimajo preiskave NS. No, vsaj ona ne ve za to preiskavo, mogoče jo imajo. Imajo pa amniocintezo in glede na njeno starost, so ji jo seveda predlagali. Odločitev, ali iti na to preiskavo ali ne, je bila zanjo zelo, zelo težka.

Namreč, statistično gledano, je možnost, da splavi pri tej preiskavi 1%, po drugi strani pa je prav tako 1% možnosti, da ima otrok kromosomsko napako.

In ker je izredno pametna punca (magistrica računalništva ;-) se je malo "igrala" s to statistiko. Itak je statistika poglavitna stvar, na katero se v takšnih primerih zanašaš oziroma jo upoštevaš pri svojih odločitvah.

Rekla si je, da mora pretehtati dva najslabša scenarija v obeh primerih (če gre oziroma ne gre na A) in ocenit, kateri je "hujši":
1. scenarij:
Gre na amniocintezo, vendar ima 1:100 možnost, da splavi popolnoma zdravega otroka in za to bo popolnoma sama kriva.
2. scenarij:
Ne gre na amniocintezo, vendar ima enako možnost, torej 1:100, da rodi otroka s kromosomsko napako.

Nato je tehtala, kateri od teh dveh izzidov, ki imata statistično enako verjetnost, da se zgodita, torej 1:100, je zanjo hujši oziroma težje "prabavljiv"?

Takoj ji je bilo jasno, da je prvi scenarij veliko hujši od tega, da rodi otročka z napako. Ker se toliko pozna, da ve, da si v življenju nikoli ne bi odpustila, če bi splavila zdravega otroka.

Pomirila se je tudi s tem, ko je pomislila, da pa včasih niso delali teh preiskav in če bi živela v tistih časih, se sploh ne bi o tem spraševala... Zdaj pravi, da moli, da bo vse okej oziroma, da bo znala sprejeti vse, kar ji življenje podarja. Tudi če bo to otroček s posebnimi potrebami, namreč tako je edino pravilno, da se izrazimo, ko govorimo o otrocih s kromosomskimi napakami.

Srečno vsem.

< Sporočilo je popravil giotti -- 3.2.2009 18:12:05 >

(odgovor članu sabina84)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: izvidi NS
3.2.2009 19:19:39   
Tanja_
No, tkole je s tem. Tudi sama sem bila na amnio in naj povem, tiste, ki mislite, da pove samo najpogostejše napake kromosomov- ni res. Pogledajo ti vseh 22 kromosomov plus spolni kromosom. in ne iščejo le trisomij, pač pa pogledajo tudi translokacije in če je katerikoli izmed kromosomov nenormalen. Obstajajo namreč muštri, kako mora posamezen kromosom izgledati. In ni res, da ti pripada če imaš NS 2 in več mm. Pripada ti le, ko imaš riziko, ki ti ga izračunajo na podlagi starosti, debeline NS in prisotnosti/odsotnosti nosne kosti, večji od 1:300. Oz. če je nosečnica starejša od 37 let- dobi napotnico avtomatsko. TOrej amnio je 100% preiskava, ki 100% pokaže kakršnekoli nepravilnosti kromosomov, seveda pa to nima nobene zveze z raznoraznimi srčnimi napakami in vsem ostalim.
In kar se splava tiče- vsaka se sama pri sebi odloči, ali ji je tveganje 1% veliko, ali ji je bolj nesprejemljivo to, da rodi prizadetega otroka. In še to- poznam punco, ki je imela izvid 1:8800, pa ima fantka z DS. Toliko o tem.

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: izvidi NS
5.2.2009 17:09:53   
M1987
Evo večraj sem imela NS in je rekla, da je 1:8000, vendar točen rezultat še dobim po pošti. Smo veseli user posted image

_____________________________

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 57
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?