malecka_mateja
|
IZVIRNO SPOROČILO: lucika jaz sem pisala o šefih. se javljam. in ja, sama nimam 400 eur, naše delavke pa imajo. mislite, da naredijo samo toliko dodane vrednosti ali je to cifra, ki jo delodajalec najmanj lahko plača? brez veze je o tem sploh debatirat. tisti ki imajo več, so pametni in mislijo, da so si oni z manj sami krivi; tisti ki nimajo toliko, pa se tolažijo, s vsem možnim, tudi z državo. in ja, tudi jaz mislim, da sem precej premalo plačana. jaz vidim, koliko delam in koliko (v številkah naredim profita). si svojo plačo z enim dnevnim poslom zaslužim..jaz vidim in se jezim. delavke ne vidijo, na dobavnicah za pakiranje se prekrijejo cene, ker bi drugače tudi one videle v kolikem času je njihova plača oddelana. pravice na borzi ti pripadajo, če si jih prej plačuješ. in zdaj nekomu po x letih plačevanja za primer brezposelnosti, drugi očitajo da živi na tuj račun? ne, na svoj, ki si ga je prej pošteno plačevala. sploh ne vem, zakaj me je potegnilo v tole debato. pa sem nekje v začetku govorila, da se je brez veze sekirat, za nekaj ,kar mogoče nikoli ne bo. me pa jezi, ker večina ne vidi dlje od svojega nosa... to je moj komentar! bušica zdravstvo si plačujemo sami oz nam iz plače gre dodatno pa itak sami in po novem si naj bi tudi osnovno čist sami plačali, pol pa mi hočejo še tri dni bolniške vzet!na to je letelo. več pa ti ne mislim odgovarjat ker nisma na isti ravni.