Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 10:27:15
|
|
|
|
baby blue
|
Dobro jutro Včeraj mi potem zvečer ni več uspelo priti na RR so očitno nekaj na strani delali... Spala super razen tega da me danes grlo boli Nič kaj prijetno upam pa da bo kmalu boljše... Erdbeere hvala za slikco... Izgleda fajna pa kar dost stvari je v njej... Bom videla kaj bo moj rekel potem se bova pa naslednji teden odpravila na lov Danes je spet vroče me kuha že navsezgodaj Otrdevanje trebuha se je tudi pri meni počasi začelo... Ne sicer po celotni površini ampak po večini samo na desni pa tam pri popku... Tako da sem po večini kar vodoravno
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 10:34:43
|
|
|
|
veselka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dulsineya Dobro jutro/dan! Dobrodošle v praznično soboto?:) včasih je bla prava žurka, ko je bil praznik, zdej je pa itag vseeno... Noč je bla spet pestra in včasih mam občutek, da mi bo desna ledvica ven padla tak me boli Veselka a to, da si negativna na streptokok ti je kar takoj povedala, ker ponavadi se čaka kak teden na rezultat. A smem vprašat, to hodiš privat G in komu? nič, uživajte! hodim privat ja, k dr. jerman-kačič. G ima neko napravo, da takoj nastavi test in je v pol ure rezultat pred tabo.
< Sporočilo je popravil veselka -- 15.8.2009 10:35:42 >
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 10:40:17
|
|
|
|
altaja
|
Evo me...sem hotla včeri zvečer napisat kako je blo na pregledu pa je neki RR nagajal, tako da sem obupala in šla na piknik. CTG nič posebnega, mali je spal, smo ga mogli malce prerukat da se je zbudil. Naslednji CTG v petek ( ja, res me lepo na petke naštimajo, vse do PDP-ja, ki je ravno tako na petek). Še vedno imam težave z zatekanjem...v četrtek bila spet na limfni drenaži (kako pa to paššeee), včeraj pa mi je nadomestni G predpisal neke tablete za odvajanje vode iz telesa. Sem ga vzela dans na tešče...zdaj pa čakam.. ma me prav zanima koliko vode bo šlo ven. Imam pa od prejšnjega tedna 0,5 kg manj . Še vedno nadaljujem z neslano dieto! Po pregledu seveda obisk BC..ma si ne morem kaj da ne kupim nekaj za našga tamaučija. In ker mam začetnih oblek več kot dovolj, sem začela s kupovanjem št 68... Vem da je bla neka debata o teh nakupih.. mene to osrečuje..in veliko bolj uživam ko kupim za kot zase. Sebi itak nisem nič posebnega privoščila,...še počitnice so ble zelo skromne, tako da kompenziram Meritve trebuščka: no, moj buši je bil vedno za 2 ali celo 3 cm manj od tednov v katerem sem bila, pa dojenček ustreza v vseh meritvah. Sem sestro vprašala če je premajhen trebušček in je rekla da ne, da je vse ok, ker pač nosim zelo zadaj in sem se "razširila" ob straneh. Se pravi, moj buši se je začel že nad boki in tam so bili tisti cm ki so falili. Da ni zaostanka v rasti je potrdil tudi UZ. Očitno ta teorija ne drži v vseh primerih. V četrtek je bila na obisku patronažna. Sem se dogovorila da se spoznava in je super punca. Sva se pomenili, pregledali opremo, lahko sem vprašala karkoli... prav fino je blo... zdej grem pa lulat ... očitno deluje
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 11:14:17
|
|
|
|
veselka
|
men se je spet rjav izcedek pocedil
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 11:35:55
|
|
|
|
BBP
|
Hmmm, kaj pa če bi poklicala v porodnišnico, če se lahko prideš pokazat? Mogoče se pa že kaj pripravlja.
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 11:39:34
|
|
|
|
veselka
|
IZVIRNO SPOROČILO: BBP Hmmm, kaj pa če bi poklicala v porodnišnico, če se lahko prideš pokazat? Mogoče se pa že kaj pripravlja. a tolk hitr? učer sem imela pregled, pa ni bilo še nič. mi pa od kar sem k mami s pregleda prišla (ambulanta je bila pol že zaprta) teče rjav izcedek (jemala mi je tudi bris za streptokoka).
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 11:45:18
|
|
|
|
BBP
|
Kaj pa vem? Jaz bi rajš poklicala, pa se šla pokazat, kot da se doma živciraš. Res da ni sveža kri, samo je pa to zdej že drugi dan, da imaš izcedek. Mogoče sem bolj panična, ker je zame to prva nosečnost in ti bo znala katera bolj izkušena kaj bolj konkretnega svetovat.
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 11:45:58
|
|
|
|
klaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: veselka a so vaši partnerji oz. možje že prejeli kakšno odločbo o očetovskem dopustu, če ste obrazce že oddale? ker midva sva oddala skupaj, pa on še ni nič dobil. Moj še ni nič dobil, ker še tudi papirjev za očetovskega nisma oddala, saj nama je na CSD rekla, da naj papirje prinese takrat, ko bom rodila, takoj tisti ali naslednji dan. Mislim da ne bo dobil nič prej, dokler ne rodiš in takrat mora javit rojstvo, tako da bo šele potem dobil odločbo in nič prej. Jaz sem tudi zadovoljna z zneskom porodniške, glede na to, da sem bila doma, ampak sem vseeno spravla skupaj za eno leto prispevkov oz. še več.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 11:56:21
|
|
|
|
BBP
|
IZVIRNO SPOROČILO: klaja Moj še ni nič dobil, ker še tudi papirjev za očetovskega nisma oddala, saj nama je na CSD rekla, da naj papirje prinese takrat, ko bom rodila, takoj tisti ali naslednji dan. Mislim da ne bo dobil nič prej, dokler ne rodiš in takrat mora javit rojstvo, tako da bo šele potem dobil odločbo in nič prej. Meni so tudi rekli, da naj pride po rojstvu uredit vse to. Bodo pač naši urejali zadeve.
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 12:07:51
|
|
|
|
Sarchi
|
dan jzt tut čakam odločbo CDS pa še nič...papirje sva z mojim oddala skupaj, le rekla je da bo on dobil naknadno odločbo ko sporoči datum poroda in dneve ko bo koristil očetovski... otrdevanje trebuha....skoz! ...in boli veselka upam da je to le izcedek ki nima grozečega namena . jzt bi še kak dan počakala, in če se ne ustavi pa le pokliči G... danes sem bolj čudne volje....se z pogovarjava kam bi se odpravila popoldne, pa so povsod same kolone in gužva....jzt bi pa kr kam šla..sita sem že tega čakanja in nič nič iz mene.... aja frizurco sem si pa tud jzt ta teden privoščila novo, krajšo in sveže pobarvala, tako da sem si rekla da bomo počas lhk šli rodit BBP tud jzt zate držim pesti da se tvoj sam odloči in obrne, da ti ne bo potrebno ZO. bove na vezi in ti sporočim kako je nam uspelo...zaenkrat mislim da se moj ni nič obračal ker še vedno čutim tako kot prej...glavico nad popkom ki jo pridno steguje in pogleduje ven
< Sporočilo je popravil Sarchi -- 15.8.2009 12:08:12 >
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 12:09:12
|
|
|
|
Lubenička
|
Pozdravljene, včer pa ste dolgo v noč klepetale. Veselka...pokliči v porodnišnico in se prepričaj, če je vse vredu!! Drugače pa ti maternica ne bo več zrasla. Pri 38 cm se ustavi...potem se samo še trebuh spusti in gremo rodit. Jaz sem jo imela veliko 38cm že v 35. tednu...zdj je to to...samo še čakam...čakam in čakam... Tale torba iz DM-a pa res super zgleda. Otrdevanje trebuha...jaz imam včasih trd trebuh tudi, če ležim. Se naš fantič tako čudno postavi. Zadnji teden bolj malo brca, se pa zato veliko premika...kot da bi iskal ugodno lego. Bošček, nima več prostora. Gremo ležečke...dokler se še lahko odpočijem in zadremam...bom izkoristla.
< Sporočilo je popravil Lubenička -- 15.8.2009 12:11:28 >
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 12:14:45
|
|
|
|
BBP
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sarchi BBP tud jzt zate držim pesti da se tvoj sam odloči in obrne, da ti ne bo potrebno ZO. bove na vezi in ti sporočim kako je nam uspelo...zaenkrat mislim da se moj ni nič obračal ker še vedno čutim tako kot prej...glavico nad popkom ki jo pridno steguje in pogleduje ven Meni se tudi ni še nič obrnil. Sem včeraj enkrat že mislila, da se je, pa mi je hitro dal vedeti, da ni tako. Je bil pa včeraj neverjetno aktiven. Sem ga čutila povsod - nogice na polno brcale moj mehur, glava in rokice okrog popka. Me je na momente prav bolel trebuh, tako da sem od 18. ure naprej kar ležala. Danes se je pa tudi že ornk oglašal.
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 12:17:52
|
|
|
|
Erdbeere
|
IZVIRNO SPOROČILO: BBP IZVIRNO SPOROČILO: klaja Moj še ni nič dobil, ker še tudi papirjev za očetovskega nisma oddala, saj nama je na CSD rekla, da naj papirje prinese takrat, ko bom rodila, takoj tisti ali naslednji dan. Mislim da ne bo dobil nič prej, dokler ne rodiš in takrat mora javit rojstvo, tako da bo šele potem dobil odločbo in nič prej. Meni so tudi rekli, da naj pride po rojstvu uredit vse to. Bodo pač naši urejali zadeve. Punce sej dokler pač ne rodite ne morejo dobiti odločbe, ker ko boste rodile dobi partner potrdilo in na podlagi tistega gre potem na CSD. Ne bo nič samo povedal kdaj ste rodile ampak kar en pildek dobil in ga tja nesel. Se pa vpiše prav tako zadnjih 12 plač in potem izračuna povprečje, enako kot za nas.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 12:25:15
|
|
|
|
Sarchi
|
IZVIRNO SPOROČILO: BBP IZVIRNO SPOROČILO: Sarchi BBP tud jzt zate držim pesti da se tvoj sam odloči in obrne, da ti ne bo potrebno ZO. bove na vezi in ti sporočim kako je nam uspelo...zaenkrat mislim da se moj ni nič obračal ker še vedno čutim tako kot prej...glavico nad popkom ki jo pridno steguje in pogleduje ven Meni se tudi ni še nič obrnil. Sem včeraj enkrat že mislila, da se je, pa mi je hitro dal vedeti, da ni tako. Je bil pa včeraj neverjetno aktiven. Sem ga čutila povsod - nogice na polno brcale moj mehur, glava in rokice okrog popka. Me je na momente prav bolel trebuh, tako da sem od 18. ure naprej kar ležala. Danes se je pa tudi že ornk oglašal. moj je tud mene že ene parkrat zeznu tko da se mi jezdelo da se je obrnu...ampak ni ni... ti ga ful čutš? k moj že ene dva, tri dni ful miren, se sicer počas kej premakne, ampak tistga brcanja in razmetavanja po trebuhu pa ni več...ne vem al mu placa zmanjkuje, sam tko izboči glavico pr popku al pa nogico na desni strani trebuha...upam da je vse kul z njim in se še dobro počuti....bomo vidli v torek ;)
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 12:31:40
|
|
|
|
Anonimen
|
men k se je bejba okrog obrnila mi je počilo in ful zabolel k ji je bilo neki v napoto tko da,drugače pa kolegici se je v porodni sobi okrog obrnila tko da vse je možno
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 12:34:38
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Erdbeere IZVIRNO SPOROČILO: BBP IZVIRNO SPOROČILO: klaja Moj še ni nič dobil, ker še tudi papirjev za očetovskega nisma oddala, saj nama je na CSD rekla, da naj papirje prinese takrat, ko bom rodila, takoj tisti ali naslednji dan. Mislim da ne bo dobil nič prej, dokler ne rodiš in takrat mora javit rojstvo, tako da bo šele potem dobil odločbo in nič prej. Meni so tudi rekli, da naj pride po rojstvu uredit vse to. Bodo pač naši urejali zadeve. Punce sej dokler pač ne rodite ne morejo dobiti odločbe, ker ko boste rodile dobi partner potrdilo in na podlagi tistega gre potem na CSD. Ne bo nič samo povedal kdaj ste rodile ampak kar en pildek dobil in ga tja nesel. Se pa vpiše prav tako zadnjih 12 plač in potem izračuna povprečje, enako kot za nas. A potrdilo dobi v P? Ker meni na CSD ni omenila nobenega potrdila.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 12:36:57
|
|
|
|
klaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Erdbeere Punce sej dokler pač ne rodite ne morejo dobiti odločbe, ker ko boste rodile dobi partner potrdilo in na podlagi tistega gre potem na CSD. Ne bo nič samo povedal kdaj ste rodile ampak kar en pildek dobil in ga tja nesel. Se pa vpiše prav tako zadnjih 12 plač in potem izračuna povprečje, enako kot za nas. Moj ni nikoli dobil nobenega potrdila, da bi ga tja nesel, je obakrat samo povedal, da sem rodila in je to zadostovalo.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 12:40:04
|
|
|
|
Erdbeere
|
IZVIRNO SPOROČILO: klaja IZVIRNO SPOROČILO: Erdbeere Punce sej dokler pač ne rodite ne morejo dobiti odločbe, ker ko boste rodile dobi partner potrdilo in na podlagi tistega gre potem na CSD. Ne bo nič samo povedal kdaj ste rodile ampak kar en pildek dobil in ga tja nesel. Se pa vpiše prav tako zadnjih 12 plač in potem izračuna povprečje, enako kot za nas. Moj ni nikoli dobil nobenega potrdila, da bi ga tja nesel, je obakrat samo povedal, da sem rodila in je to zadostovalo. ja potem je pa možno, da to dobijo samo v LJ, ker moj je do sedaj še obakrat dobil listek (priblizno take velikosti kot ga izpolniš pri oddajnju priporočene poste) na njem pa podatke od mene in od otroka in to je moral nesti na CSD....jah očitno je Slovenija res velika, da je toliko razlik
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 12:43:26
|
|
|
|
BBP
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sarchi moj je tud mene že ene parkrat zeznu tko da se mi jezdelo da se je obrnu...ampak ni ni... ti ga ful čutš? k moj že ene dva, tri dni ful miren, se sicer počas kej premakne, ampak tistga brcanja in razmetavanja po trebuhu pa ni več...ne vem al mu placa zmanjkuje, sam tko izboči glavico pr popku al pa nogico na desni strani trebuha...upam da je vse kul z njim in se še dobro počuti....bomo vidli v torek ;) Ponavadi čutim samo tisto premikanje, ko izboči glavico. Ne vem, kako bi to opisala - bolj kot neko valovanje. Pa včasih ko sedim, če mu ni všeč položaj, me z nogami malo pobrca. Je pa tudi moj bolj na desno stran trebuha naštiman. Včeraj je bilo pa prav presenetljivo, ker je bilo kar naprej nekaj čutiti. Ful premikanja z nogami, pa tudi z zgornjim delom telesa. Mogoče bi pa rad izkoristil še zadnje dni, ko ima dovolj placa za aerobiko . Verjemi, da je s tvojim vse v redu. Važno, da ga čutiš, premikanje je premikanje, ni treba da je prava nogometna tekma. Meni niso še nič rekli za štetje gibov, mi je pa svakinja rekla, da je njej rekla G, da ga mora vsako uro vsaj enkrat čutit. Sicer se pa lahko najina sončka še obrneta. Mi je ravno sestrična razlagala, da se je njen mali obrnil čisto proti koncu, ko naj ne bi imel več prostora za to. Najbrž je odvisno tudi od velikosti trebuha in seveda od količine plodovnice. Jaz si pravim, da bo že. Ven bo prišel.
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 13:13:59
|
|
|
|
klaja
|
Erdbeere ja, očitno je naša država res velika, da se ne morejo zmenit kako in kaj.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 15:49:25
|
|
|
|
vila MaLiNa
|
Jz sm še tukaj. Berem vas, časa pa zmanjka, da bi kaj napisala, ker ste take klepetulje. Za pokomentirati pa tudi nimam kaj preveč . Pregled je bil že malo prej. CTG in urin vredu, tako da imam pregled zopet 19. avgusta. Sedaj se bova pa šla z možem malo razvajati . Zadnjič svobodno . p.s.: Me pa kar malo stisne, ko se zavem, da se bo naš mesec kmalu začel.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 17:17:35
|
|
|
|
Erdbeere
|
IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa p.s.: Me pa kar malo stisne, ko se zavem, da se bo naš mesec kmalu začel. hehe a ni fino, jaz že komaj čakam. Pa uživajta zadnjič v dvoje....sej potem bo pa itak še lepše, jaz ne bi nikoli več zamenjala za samsko uživancijo, imam raje otroke zraven
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 21:15:00
|
|
|
|
polari
|
Uh, kak je danes mirno..... Jaz sem tudi kar pred tv, pa danes nisem sploh nič delala, večinoma sem ležala in se basala s hrano pa s psom sem se cartala zunaj..... Je katera že začela z masiranjem presredka? Mislite, pomaga kaj? Kaj pa mazanje bradavic z lanolinom? Pa še nekaj, spet bom začela s tem.....nimam samo dveh strij, ampak en kuuuuuuuuuup...okoli popka.....pa po prsih malo tudi...no, ja.....moj samo zavija z očmi, ko mu začnem gnjavit pravi da je njemu pač vseeno in kaj se sekiram....pa saj se nene....samo kap me je skoraj danes, ko sem naredla temeljit pregled z ogledalom (drugače se tak ne vidim od popka dol ), pa vidim, da sem cela progasta....aja, pa danes vsaj nisem bla cela krvava - ponavadi sem, ko se hočem 'očedit' spodaj... jooooj, kake smešnice...
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 21:50:27
|
|
|
|
baby blue
|
Danes me je pa pred slabima dvema urama tak šok zadel da je res groza... Smo šli s kužkom na sprehod in ga lepo na travniku spustimo, nakar izza vogala prileti pitbulka in ga je napadla... Skoraj celega je stisnila v gobec... Moj se je pognal med njiju, jst sem pa od šoka samo obstala in kričala od mojga kužka ime... Še dobro da so bili tudi moji zraven in so me mirili pa nazaj zadrževali... Potem smo se pa samo obrnili in odšli domov no moj je šel po avto da sva ga odpeljala k veterinarju... K sreči je rana samo površinska tam pod rebrami ima luknjo od enega zoba nekaj lukenj ima pa tudi moj na dlani ko je posegal vmes... Veterinar ga je cepil oziroma mu dal antibiotik pa rano mu je razkužil z jodom... Zdej mora pa 8 dni jemati antibiotike... Kuža je drugače OK sedaj razen malo je še miren od šoka in bolečin... Za mano je pa šele sedaj prišlo in sem čisto v solzah... Se opravičujem ampak mogla sem dati iz sebe... Jst sem drugače OK gibi so tudi še občutni tako da upam da tale šok ni bil preveč zame in da ne bom šla kmalu rodit... Lahko noč vsem in prijetne sanje
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 15.8.2009 22:01:33
|
|
|
|
polari
|
IZVIRNO SPOROČILO: baby blue Danes me je pa pred slabima dvema urama tak šok zadel da je res groza... Smo šli s kužkom na sprehod in ga lepo na travniku spustimo, nakar izza vogala prileti pitbulka in ga je napadla... Skoraj celega je stisnila v gobec... Moj se je pognal med njiju, jst sem pa od šoka samo obstala in kričala od mojga kužka ime... Še dobro da so bili tudi moji zraven in so me mirili pa nazaj zadrževali... Potem smo se pa samo obrnili in odšli domov no moj je šel po avto da sva ga odpeljala k veterinarju... K sreči je rana samo površinska tam pod rebrami ima luknjo od enega zoba nekaj lukenj ima pa tudi moj na dlani ko je posegal vmes... Veterinar ga je cepil oziroma mu dal antibiotik pa rano mu je razkužil z jodom... Zdej mora pa 8 dni jemati antibiotike... Kuža je drugače OK sedaj razen malo je še miren od šoka in bolečin... Za mano je pa šele sedaj prišlo in sem čisto v solzah... Se opravičujem ampak mogla sem dati iz sebe... Jst sem drugače OK gibi so tudi še občutni tako da upam da tale šok ni bil preveč zame in da ne bom šla kmalu rodit... Lahko noč vsem in prijetne sanje O, groza! Baby blue, si lahko mislim, kak se oz. si se počutla. Jaz mam tudi kužiko in če bi se mi kaj takega zgodlo, tudi ne bi k sebi prišla. Glavno, da je s kužkom vse okej!!! No, pa s tabo tudi....Saj si bo opomogel... Samo za tebe pa normalno da ni v redu, da preživljaš take šoke......bi še te res lahko pelali.....ojej.... Samo da se je vse v redu izteklo....
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiKaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Dečkova mama.
пеперутка16
Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?