|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 125 [126] 127   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009 - 2. del
29.11.2009 19:39:32   
nogavicka80
giotti a ti še tudi kar tu :)? Jaz sem na +12 oz. +6. In upam, da se ne veseliš prehitro - jutri me znajo zaradi cifer noter zadržat, dete pa ima morda namen priti čez 2 dni. Bi bilo škoda, če bi na silo samo en dan prej sprožili. Ampak sem pozitivna in glede na to, kako me mučijo tile popadki (imam zelo nizek prag bolečine), upam, da bo šlo po naravni poti. Se pa znam kesati, da nisem šla na predavanje za EA. Babica je namreč rekla, da to še niso boleči popadki user posted image . Bolečine baje šele pridejo :)!!!

Ja glede na to, da si se tako zelo intenzivno pripravljala, meditirala, si pozitivno naravnana....jaz mislim, da ti moa uspeti spontano!!! Bom držala pesti zate in mislila nate!!

Jaz sem po moje celo danes sama zavrla porod - so bile bolečine tako hude, da sem se začela zapirat...Bo treba nazaj k meditacijam, a zdaj je že malo pozno - vendar nikoli prepozno :)!

A z vizualizacijo si že poskusila - se pravi, doživeto izkusila čepek, popadke....?

Verjamem, da nama bo uspelo!

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
   RE: November2009 - 2. del
29.11.2009 21:01:33   
giotti
hvala, Nogavicka user posted image Ma, veš, se ves čas zavedam tudi tega, da življenje ne gre in ne more it po planu user posted image Človek se sicer lahko maksimalno trudi, ima neke želje in predstave, ampak kako pa se potem odvijejo stvari, na to pa mi nimamo vpliva. Zgodilo se bo, kar nam je pač namenjeno, kar je meni in mojemu dojenčku usojeno, izkušnja, ki jo potrebujeva, pa naj bo lepa ali manj lepa.

Jaz tudi hodim zdaj v Postojno na dva dni in se sproti odločamo. Tam je tako spokojno in umirjeno proti Leonišču v Ljubljani, da grem prav z veseljem!

Upanje pa umre zadnje, tako da probam živet v trenutku in v močni povezavi s svojim otročičkom in ne mislit na to, kaj bo, če ne bo prišlo po naravni poti. Bomo o tem razmišljali, ko bo treba, če bo treba...

Želim ti, da se ti že danes ponoči spontano zgodi sanjski porod in da dobiš v naročje zdravega angelčka!

Kako je pa z Evico? Mogoče že carta, upajmo user posted image

Srečno, Nogavička in še vse, ki čakajo, pa sploh ne vemo za njih!

< Sporočilo je popravil giotti -- 29.11.2009 21:04:41 >

(odgovor članu nogavicka80)
Neposredna povezava do sporočila: 3127
   RE: November2009 - 2. del
29.11.2009 21:25:44   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: nogavicka80


Meni se je danes odluščil čep, oz. sem se čistila čez cel dan - sploh si nisem mislila, da je tega takoooo veliko!!! Predstavljala sem si nekaj malega v enem šusu, tako pa...huhu...

Men se je začel luščit 14 dni nazaj-in po pregledu je tudi G rekel, da čepa ni več...ampak meni se vsake tok dni še vedno izloči ogromno sluzi..danes spet..jaz ne vem, kaj sem bla vsa zabetonirana spodaj, ker tega je res ogromnoooo!

Imam tudi že zelo boleče popadke, a neredne in vmes daljše pavze za oddih. Ker pa sem že toliko čez rok, tako pričakujem, da se nam nov član pridruži jutri ali čez 2 dni.

Pri meni se je začelo včeraj zvečer in celo noč in danes že cel dan..sicer nč rednega..ampak skoz me neki matra..pa 5 popadkov pa pol 2 ure mir, pa spet...uglavnem, kr nekiuser posted image

Držim pesti za vse nas :)!!!


Drugače pa ok, danes sem pakla princeske, cel dan neki počela, tko da sem zdele kr zmatrana od vsega..ampak sej bo..jutri pa v LJ user posted image eee..kok se mi ne da!!!

(odgovor članu nogavicka80)
Neposredna povezava do sporočila: 3128
   RE: November2009 - 2. del
29.11.2009 21:27:11   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: giotti


Srečno, Nogavička in še vse, ki čakajo, pa sploh ne vemo za njih!

Enako tudi jaz želim vsem ki še čakamo...da bi bilo spontano, in ne preveč boleče!

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 3129
   RE: November2009 - 2. del
30.11.2009 14:42:51   
spelap1
lep pozdrav

na hitro da vam sporočim da smo jo le dočakali  25.11 ob 19.44 našo pužo Živo. težka je bila 4100g in 53cm. smo že doma, se lepo privajamo, samo ponoči imamo malo problemov. porodno zgodbo kdaj drugič napišem, povem pa samo da je bilo kar hudo in vse naravno. mene bolijo šivi drugače smo pa super
smo pa v user posted image

čestitke še vsem novim mamicam, pa se slišimo

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 3130
   RE: November2009 - 2. del
30.11.2009 16:03:09   
nikolinca
lepo pozdravček....najprej ,da čestitam vsem mamicam!!!!

jst sm že tri dni čez rok in me prov skrbi , ker sem samo 1 cm odprta in to brez popadkov.

upam ,dda ne bom imela carski rez ampak kaj čem, geni so geni ,moja mama je imela 3x carski rez

(odgovor članu spelap1)
Neposredna povezava do sporočila: 3131
   RE: November2009 - 2. del
30.11.2009 19:33:55   
valerija77
Spelap čestitke!!! Si le dočakala svojo pupo. Je bla pa kr konkretnih mer.

Nikolinca, ni nujno da boš imela cr, čeprav ga je imela tvoja mami. Jaz nisem bila nič odprta pa sem dobla umetne, pa nisem bla ne rezana, ne šivana. pri prvem so me pa kr pol ure šival, tko da ni rečen da boš mela kr cr.

(odgovor članu nikolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3132
   RE: November2009 - 2. del
1.12.2009 9:16:34   
eva1
Jutro!

Ekola da vidim če je še katera tukajuser posted image !

Nikolinca-nikjer ne piše da boš imela CR..sej odpirat se začne ko dobiš pšopadke, pa če jih nimaš se nimaš od česa odpirat! Bo že-vse ima svoj čas!

Valerija-kako so tebi sprožili porod? se pravi nisi bila nič odprta-so ti dali najprej svečke(gel), ali kr umetne?

Jaz sem bila včeraj na pregledu, mi je naredila striping...zaenkrat nič ne kaže da bo kaj, razen danes spet ogromne krvave sluzi vse me tišči in boli spodaj, ampak to je to...mah sej mi je vsejn, ko bo bo...rada bi bila za miklavža doma, bomo videli kdaj se bo mali odločil da nas pride spoznat! Če do ponedeljka ne bo nič, grem na sproženje...to se pa nč ne veselim...bi raj da je še 14 dni notr, kt da sprožajouser posted image user posted image user posted image ampak kaj čmo, tko je!

Sem mislila da bom bolj neučakana, pa sploh ni panike...se čist ok počutim, edino mi grejo na živce te lažni popadki in spanje ponoči...

No da vidim če je še katera tukaj, al ste že vse v P? Gioti, ursa, nikolinca,nogavicka...

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 3133
   RE: November2009 - 2. del
1.12.2009 9:57:13   
valerija77
Jutro

Eva meni so dali kr umetne pa sem imela še 3 cm mv in čisto zaprta. Pa sem bila gotova v 4 urah in pol. Imam pa pavega korenjaka, saj je pri porodu tehtal 4470g in bil velik 55 cm. pa še dobro da so mi sprožili, ker je imel popkovnico ovito okrog vratu.
Imam pa pravega lenuščeka za papat, ker bi čez dan jedel kr vsako uro po malem o dudi pa niti pomisliti ne smemo, ker jo kr ven meče, če mu jo damo.
Upam da se kmalu še katera oglasi z veselo novičko. Od danes naprej so namreč že decembrke na vrsti in danes ima tudi moj starejši sin rojstni dan.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 3134
   RE: November2009 - 2. del
1.12.2009 15:06:05   
luan
Evo naše porodne zgodbe.
V torek sem šla na pregled v porodnišnico, kjer mi je ctg risal neke popadke, katere sploh nisem čutila.Na pregledu mi je naredila stripping in malo dilatirala in takoj poslala v porodno.Tam sem imela zopet ctg in popadke, katere sem že kar fino čutila.Dali klistir in me poslali na hodnik se sprehajat.Po nekaj urah se je vse umirilo.Nobenih popadkov več, tako se mi je dogajalo tudi zadnje tri tedne doma.Me pošljejo na oddelek, kjer mi je porodničar vstavil svečko za mehčanje MV in naročil dve uri strogega ležanja.Po uri in pol se je ponovno začelo in se v pol ure razvilo v hude popadke.Ob pol petih me je ponovno pregledal in mi ob tem predrl mehur.Poslali so me v porodno, kjer smo čakali anesteziologa, da mi je nastavil EA.Prišel je od doma ob pol šestih in do šestih mi je EA prijela.Komentar je bil, da če ne bi bila domača ne bi dobila EA, ker je bilo že malo pozno.Ob pol sedmih je moj rekel. da gre na en sendvič in kavo, ker pol ne bo imel časa.Samo čez vrata je stopil pa so se vrnili babce in anesteziolog, da me pogledajo in vidijo kako dozo mi bo še dal.Babca me pogleda in reče drugi, da naj takoj pripravi set, da je otrok na poti ven.Druga babca je poklicala ob vratarja v porodnišnici, da sta poiskala mojega in ga poslal nazaj.Petnajst do sedmih sem rodila, brez bolečin.Čutila sem samo pritisk navzdol in malega kako je rinil ven.Malo sem se raztrgala, tako da sem dobila en šiv.
Na oddelku je bilo ful v redu so mi sestre malega rihtale in zanj skrbele.Zadnji dan, ko sem dobila odpustnico v roke sem pa gor prebrala, da ima mali zlomljeno ključnico me je skor kap, saj mi to ni noben povedal in jaz sem delala z njim ko da je nima.Imela sem mekonijsko plodovnico in mali ovito popkovino.
No v glavnem od petka sva doma se poskušava čim več dojiti, saj mi pri prvem ni šlo nikakor.Drugače lepo pridobiva na teži.Ponoči bolj malo spimo ampak se da vse potrpet.
Tako zdaj pa se selim h kostanjčkom.
Se pišemo in beremo tam.
LP

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 3135
   RE: November2009 - 2. del
1.12.2009 19:55:00   
giotti
Jaz sem še kar tukaj user posted image Fantek je v super kondiciji (pretoki nenavadno dobri), CTG šolski, ampak vseeno me ne bodo pustili več čakati več kot kak dan, dva brez da bi podpisala. Mah, niti ne razmišljam o tem, ker sem z malim zmenjena, da bo danes ponoči akcija user posted image Držte pesti, da bo res user posted image
Srečno vsem in čim manj umetnih sprožitev porodov!

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 3136
   RE: November2009 - 2. del
1.12.2009 21:28:41   
sanjacka
No, Giotti, saj še samo tebe čakamo! user posted image
Če še katero, pa je itak v P in lepo diha in se sprošča! user posted image  Držimo vam pesti, da boste lepo rodile in dobile štručke k sebi! Joj, to je res tako lepo in ne da se natipkat! Ti občutki so še kr v meni in jih podoživljam vsaki dan... Ta moj zakladek, je res priden in zelo lepo raste....no, pa hitro pridite med kostanjčke...mogoče smo res zaključile v pričakovanju november 2009!
Malo hecno, pa res, tako mi je bilo lepo, da bom kr pogrešala to stran, ampak neee, zdaj imamo otročke in debato nadaljujemo na oni strani, edino nismo take čveke...kar je normalno! Tudi zdaj bežim dol, saj me kliče eden sinek,pa drugi, še sreča, da je moj še v službi, potem bi me še on...hhaaaa.
Mogoče je to vse, se beremo med kostanjčki!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 3137
   RE: November2009 - 2. del
1.12.2009 21:36:38   
piška goriška
dajmo giotti!!!

meni so v bistvu sprožili porod, pa je bilo vseeno potem vse dobto in naravno...
Z prostoglandini so zmehčali ustje, ampak najbolj je pa delovalo, ko je en ginekolog rekel, da mi ga bo kar po kmečko sprožil - in je posegel globoko v ustje in ga zmasiral - Strašno in neznansko zoprno ampak je stoprocentno delovalo!

Giotti - dihamo s tabo in malim korenjackom!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 3138
   RE: November2009 - 2. del
2.12.2009 16:17:47   
giotti
Hvala, Piška. Ponoči kot vidiš, se ni nič zgodilo. Danes na CTG spet super rezultat, ampak ker sem 10 dni čez rok, so me hotli obdržati tam user posted image Pa so potem se posvetovali med sabo in sem šla lahko do jutri še domov. Jutri pa bom mogla tam ostati. Vse je super po UZ-ju in CTG-ju, edino kar jih "moti" je datum. Čisto vsak dan me vprašajo, kako je zračunan PDP. Ma, je točno po zadnji M in nuhalni. Kako žalostno, da bi bilo treba samo zaradi datuma sprožit (zaradi tega je lahko mekonij v plodovnici, ker je za otročka to velik stres in kasneje so lahko težave z dojenjem...), čeprav je otročiček še v zelo dobrem stanju user posted image OK, seveda lahko podpišem, da še čakam na lastno odgovornost, ampak to prav gotovo ni primerna rešitev.
Kakorkoli, najkasneje za vikend bo naš fantiček že na mojih prsih.
Vsem, ki še čakate, veliko sreče in da bo vse tako, kot si najbolj želite user posted image
PS Očitno sem še edina novemberka, ki še ne pestuje user posted image

(odgovor članu piška goriška)
Neposredna povezava do sporočila: 3139
   RE: November2009 - 2. del
2.12.2009 16:47:49   
nogavicka80
Samo na hitro sporočimo, da smo končno dočakali našo deklico - porodna zgodba je zanimiva, a sledi, ko pridemo iz porodnišnice....

VSO SREČO TISTIM, KI ŠE NISTE ŠLE V RIM!!!!

P.S. Sem prvorodka, šla po 45 minutah 5-minutnih popadkov v P in skoraj rodila v avtu....Tako da - poslušat telo!!!

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 3140
   RE: November2009 - 2. del
3.12.2009 15:30:13   
ninka80
novička80, čestitke.

giotti, kaj novega??? Upam, da se ti porod začne naravno in tako tudi zaključi.


_____________________________

http://nina80.moj-album.com/





(odgovor članu nogavicka80)
Neposredna povezava do sporočila: 3141
   RE: November2009 - 2. del
4.12.2009 14:01:44   
ursa1981
Pozdravljene,


sporočam vam, da sem se včeraj vrnila iz porodnišnice z našo malo Najo, ki  se je rodila 30.11.2009 (1 dan pred rojstnim dnevom prve hčerke Anje). Naja je bila kar krepak zalogaj saj je merila 54 cm in tehtala 4340 g user posted image

Porod je bil bolj boleč kot pri Anji, predvsem ko je naša naja lezla na ta svet - seveda sta razlog velikost in teža. Ker me niso nič prerezali, saj niso pričakovali take punce me je malce potrgala - ne prehudo in sem dobila 3 šive.

Rodila pa sem z umetnimi popdaki ker svojih nisem imela....

LP

URŠA

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 3142
   RE: November2009 - 2. del
4.12.2009 20:37:37   
divja
Čestitke novopečenim mamicam user posted image user posted image user posted image user posted image
zdej se pa kar pridružite  na temi Novembrski kostanjčkiuser posted image

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 3143
   RE: November2009 - 2. del
4.12.2009 21:51:41   
giotti
Hej, počakajte še mene, ne spadam še med kostanjčice (itak pa ne med novemberske user posted image ) še vedno pod strogo kontrolo zdravnikov upamo na spontani začetek, ampak nespontani je vsako uro bližje. Je pač božja volja izgleda takšna, jo sprejmem z odprtim srcem! user posted image Kakorkoli, samo da rodimo zdravega fantka, bodite v mislih z nami ...
Srečno vsem user posted image

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 3144
   RE: November2009 - 2. del
4.12.2009 21:55:43   
tane
giotti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a še ni ni, mislim in mislimo nate...


(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 3145
   RE: November2009 - 2. del
4.12.2009 21:57:33   
tane
ti nočem po telefonu težit, pa vsak dan najprej telefon čekiram ko vstanem...pa SEVEDA držim pesti, da ne bo treba sprožiti...

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 3146
   RE: November2009 - 2. del
4.12.2009 22:58:11   
december06
Da še jaz na hitro javim.

V soboto 28.11.2009 se nam je ob 19:58 uri pridružila princeska Ema, velika 51 cm in težka 3360 g.

Porod je potekal hitro in intenzivno. Ob 11:30 dopoldne sem kljub rahlim krčem bila še čisto zaprta. Ob 18:30 odprta za 4 prste, popadki še zmirni, detece še visoko. In potem v dobri uri so se stopnjevali popadki, tako v moči kot v času in sem že rodila. Moj možek ni uspel priti, da bi mi "pomagal" pri porodu. Torej, v drugo gre res hitreje.

Zdaj pa cartat h naši muci in dvema mačkonoma. user posted image

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 3147
   RE: November2009 - 2. del
7.12.2009 10:43:21   
ikar
2.12.2009 smo
ob 12.30 uri dočakali našega tretjega sončka,
ki je meril 55 cm in tehtal 3870kg.

Poimenovali smo ga VITAN.

Srečni smo ;)

_____________________________

Nič ni tako dragoceno, kot tisti del tebe, ki je v drugih in tisti del drugih, ki je v tebi...

(odgovor članu december06)
Neposredna povezava do sporočila: 3148
   RE: November2009 - 2. del
7.12.2009 19:32:44   
pi82ka
giott in vsem ki še niste rodile mislim in moli za vsa da se vam rodijo zdravi zakladki.

(odgovor članu ikar)
Neposredna povezava do sporočila: 3149
   RE: November2009 - 2. del
7.12.2009 19:49:51   
tassika
IZVIRNO SPOROČILO: giotti

Hej, počakajte še mene, ne spadam še med kostanjčice (itak pa ne med novemberske user posted image ) še vedno pod strogo kontrolo zdravnikov upamo na spontani začetek, ampak nespontani je vsako uro bližje. Je pač božja volja izgleda takšna, jo sprejmem z odprtim srcem! user posted image Kakorkoli, samo da rodimo zdravega fantka, bodite v mislih z nami ...
Srečno vsem user posted image



Giotti kljub vsemu spadaš med naše kostanjčke in ne govori tako, jaz sem tudi oktobra rodila pa sem tam, vse novembrke smo novembrke ni važno, kdaj smo rodile. No upam, da je tvoj fantek sedaj že s tabo in da lepo uživate in da je oz bo porod potekal čimbolj tako kot si si želelauser posted image

_____________________________

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  123 124 125 [126] 127   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 125 [126] 127   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?