|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: 13 mesečnica je sam pasirano hrano in pij...
29.8.2009 22:07:10   
matejast
Ne delaj iz muhe slona. Saj te razumem da si zaskrbljena, samo pri 13 mesecih pa res še ni panike če je spasirano hrano. Moj starejši je do 18 meseca moral met vse spasirano, pa sem mu večkrat probala dat kaj v koščkih, sam enostavno ni hotel in se mu je prec vse dvignilo, da bi bruhal. Pol je šel pa v vrtec in zdaj pri dveh in pol normalno vse je in žveči kot je treba. Ne sekiraj se!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: 13 mesečnica je sam pasirano hrano in pij...
30.8.2009 8:10:12   
botrca

Jaz sem imela velike težave s hrano (bruhanje, bruhanje in samo bruhanje)...zdaj sem srečna, ker sem bila vztrajna in potrpežljiva. Star je 21 mesecev in nimam težav s koščki, mu pa še tu pa tam kako hrano pasiram oz. miksam.  Začela sem postopoma s kruhom oz. žemljico, smokijem, čokoladica (kinder), jabolko, hruška, banana...da se navadi da mora žvečit...potem pa vse ostalo testenine, mleto meso in špagete, špinačo+pire+meso...ne morem se vsega spomnit. Zdaj hvala bogu nimam težav. Če te pa še kaj zanima lahko na zs.


_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu matejast)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: 13 mesečnica je sam pasirano hrano in pij...
30.8.2009 8:38:39   
kaya2007
naša je takrat tudi jedla samo spasirano, potem je imela kakšen dan, ko je pregrizla cel kos pice, potem spet nekaj časa nič...še zdaj, pri 27mesecih, izpljune prevelike kose, pa tudi z grizenjem česa pretrdega se ne matra...špagete (narezane) je šele zdaj začela jesti bolj z veseljem.
ampak naši itak ni ne vem koliko do hrane. aja, arašide pa z veseljem pogrize user posted image

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
1.9.2009 10:31:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: 13 mesečnica je sam pasirano hrano in pij...
2.9.2009 16:10:20   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: pepa6

Men gre na jok, ko mi mala vse izbruha. Po poklicu sem diplomirana medicinska sestra in ne znam otroku pomagat.
Vsi mi že po ovinkih včasih govorijo, da je z malo nekaj narobe, ker vse kozla in nič ne je, tako kot njeni vrstniki. Ne vem kaj bom naredila, ker gre jeseni v vrtec. Jim naj rečem, da ji naj vse pasirajo? Al jo naj babice pazijo, ker je tudi ta opcija.

user posted image user posted image user posted image

Pomiri se!!!!
Temu stavku sem se pa prav iz srca nasmejala-a ti misliš, da otroci ekonomistov so pa boljši v matematiki al pa bolj šparajo user posted image ?

Glej-moj 14m poba je vse. Pri 4m je dobil zobke, pri 8m je začel jesti z rokami...blablabla...je pač tak tip! Tvoja princeska pa ni! Ne muči sebe in nje, kot so ti napisale, ker čuti tvojo nervozo in avtomatično je živčna še sama. Sedite z njo za mizo in čimvečkrat jejte skupaj, pa ti bo kmalu začrla krast s krožnika, boš vidla. In, ko rečem kmalu-se lahko obrne par mesecev. Kar se pa tiče vrtca-tam bojo pazle nanjo, ti jih samo opozori, da še ne zna jest nepasirane hrane. in ji bojo pomagale. In od drugih otrok se bo tudi naučila, to pa ti garantiram. Poooočasiiiii!!!!!  Jaz sem si, recimo, zapičla v glavo, da bo moj sinko brez pleničk čez dan-smo šli čez vse  možno-polulane hlače,avtosedež, komentarji nekaterih... ampak vztrajam in mi ni žal, da sem se tako odločila-sem pa ostala MIRNA. Ker to je edino kar pri otročkih  dosega rezultate-naša mirnost.

Vse bo še dobro!!!!!

user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu pepa6)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: 13 mesečnica je sam pasirano hrano in pij...
2.9.2009 16:40:07   
polma
user posted image bistveno sem pa pozabila napisat- glede tega, da ne je mesa- mislim, da otroci na splošno sploh niso ljubitelji mesa, ker ga je treba grist, žvečit. Naš ga je samo v golažu, boranji,telečjem ajmohtu (kako se to sploh pravilno napiše-ajmoht?), pač ker je meso že fejst razkuhano. Zato jaz kupim mleto goveje meso in spečem mesno štruco v pečici al pa kot polpet na ponvi. Skratka-meso+jajce+v vodi namočen, ožet kruh. In to ima rad, pa še hrenovke in poli, jasno. No, ampak rdeče meso je itak edino, ki je pomembno za naše sončke. Poskusi! In še enkrat- ne sekiraj se!   user posted image  

_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: 13 mesečnica je sam pasirano hrano in pij...
3.9.2009 13:59:21   
Suzili
No pa sem dobila odgovor na moje skrbi, sem že iskala kakšno temo na forumih glede žvečenja hrane - imam namreč 14-mesečna dvojčka.
Fantek zna zelo lepo jest, vse prežveči, mu lahk daš v roke kos mesa, pa ga bo lepo jedel, nč se mu ne zaleti. Pri punčki je pa druga zgodba - koščki, sledi bruhanje, včasih lepo je, pa na koncu vse izbruha, ker ne zna žvečit in se ji hrana zaleti. Kako bobipalčko al pa grisini pa lepo počasi grizlja, da se ji stopi v ustih. Drgač pa hrano ponavadi "stisne" z jezikom k nebu.
Sem tud sama mislila, da je kaj narobe, da ima mogoč prevelike mandeljne al pa preozko grlo, da se ji koščki zaletijo. Res pa je da smo šele pred par dnevi dobili 4 zobek (prvega sta oba dobila šele po 11 mescu), in pravijo da otrok ponavadi začne žvečit hrano, ko ugotovi, da je lažje ko ima zobke!

Tako, da hvala vsem za komentarje oz. odgovore, ste tudi mene pomirile in bom upoštevala vse nasvete, ki ste jih napisale.

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: 13 mesečnica je sam pasirano hrano in pij...
5.9.2009 17:37:38   
scorpiogirl
kot so že druge povedale ... ne silit otrok, če jim ne paše ;) tudi pri hrani je tako kot pri vseh zadevah ... eni malo prej, drugi kasneje user posted image
lahko pa poskusite hrano z žličko dajat bolj k strani ust, ne ravno na sredino (upam, da razumete, bolj k zobem, no user posted image ). včasih otroci hrano z jezičkom stisnejo na nebo in jim potem dela težave (kot je moja predhodnica napisala). Če z žličko hrano daste malo bolj k strani in ne na sredino, je ne more nalepit na nebo user posted image

aja, Pepa6, če v vrtcu ne bi upoštevali, da potrebuje posebno nego pri hrani, bi jaz zaenkrat porabila babico za varstvo, da ne bi male matrala user posted image


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Suzili)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   [Brisano sporočilo]
10.9.2009 9:10:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Suzili)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: 13 mesečnica je sam pasirano hrano in pij...
11.9.2009 9:56:38   
tejči28
Pasiraj hrano dokler ne bo pripravljena na male koščke.Brezveze jo je tak mučit,da pol vse pobruha.Nam tudi ni fajn,če moremo bruhat,tako tudi njej ni.Lej,eni prej,eni kasneje,na koncu pa vsi jejo sami in govorijo in hodijo.Nič se ne sekirat in silit otroka,ko bo prirpavljena,bo jedla.Pa nič se na druge ozirat kaj govorijo.Ti si mama,ti najboljše veš kaj je dobro za tvojega otroka.  

_____________________________

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?