|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 9 [10] 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 0:21:26   
Springy
IZVIRNO SPOROČILO: oka

O.k. a misliš, da če si samo napisala pač tak splošen opis kako otroka pripraviti k temu, da ne je mesa je pa o.k.? Zakaj pa potem kot praviš nisi sama na tak način razložila svojemu otroku? Mogoče zato, ker je malček bolno?




Zelo je odvisno koliko je star otrok in ali je do takrat sploh dobil kakšne informacije o tem, da je meso nepotrebna na primer, da se da določiti na kakšen način poveš. Zato je post pisan splošno v odgovor enemu citatu. Jaz sem svojemu otroku povedala le, da so to mrtve živali in je ni več zanimalo. Sploh. Samo, ona ni bila zaslepljena z nekimi vnaprej sforsiranimi izgovori.

IZVIRNO SPOROČILO: oka

In kako lahko trdiš, da je otrok po vsej verjetnosti, ko mu pri dveh, treh letih razložiš trpljenje ene krave in bo vseeno jedel zrezek psihopat? Eno je tisto zavestno mučenje, izživljanje nad živalmi, drugo pa je, ko si otrok niti ne zna predstavljati kaj je to klavnica, kaj je to smrt... Tako mali otrok zrezka niti pod razno še ne zna povezati s kravo ki na travniku muka, pa če mu še tako razlagaš. Da bi si pa predstavljal klavnico in koline pa še manj.




Preprosto, zato mu pa ne daš mesa dokler ne bo sposoben tega razumet, če hocemo pravo izbiro. Ne gre za to kaj bo jedel, gre za to da ga ne bo motilo da umirajo živali - ko bo to razumel. Kdaj bo pa razumel to je pa res precej odvisno od otroka. Moja je že pri 2,5 letih lepo vedela kaj to pomeni, ko je npr. videla mrtvo ribo na reklami je rekla, zakaj pa ta ribica ne plava? In sem lepo rekela, da ne more ker je umrčkala. Ko je vprašala zakaj, sem ji povedala, da zato ker nekateri hočejo jesti ribe. In to je bilo to. Vse to brez krvavih detajlev, le čista resnica, ki pa je žal totalno prikrita, zmanipulirana in iznekažena pri mesojedih otrocih. Ko je dedek pekel ribe je šla k njemu in mu rekla da ona raje vidi da ribice plavajo v vodi kot pa da so tu mrtve.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 1:42:06   
Sonrisa
Jaz sem bila 7 let vegetarijanka. Pred tem sem meso minimalno jedla, po sedmih letih pa mi je en lep sončen dan zadišala poli salama, ki jo je - takrat še moj fant - narezal in lepo postavil predse na krožnik. In sem vzela košček in ga pojedla. Pa še enega. In še enega. Od takrat dalje (to je bilo pred sedmimi leti) jem meso, ko mi zapaša, pa še to je zelo redko. Z izjemo rib - te obožujem (jih pa v mojem času vegi scene nisem jedla).

Razumem obe "strani", ker sem bila na obeh. In opažam, da so mesojedci vseeno manj napadalni pri svojem "prepričanju" kot vegetarijanci. Ali pa sem samo jaz naletela na takšne osebke. Najbolj me je motilo to, da so vedno opominjali na uboge živalce. In potem so hoteli od mene dobiti neko potrditev. Ko pa sem jim rekla, da jaz ne gledam na te uboge živalce in da ne jem mesa zaradi tega, ker se mi živali smilijo, ampak zato, ker mi preprosto meso ne potegne - takrat sem bila kot izdajalka. Zanje nisem bila prava vegetarijanka, ker sem brez čuta za živali. V eni takšnih debat je moji mesojedi prijateljici prekipelo in je vprašala eno vegetarijanko, da če ima že tako rada živali, zakaj jih potem nosi. In ta zagovornica vseh trpečih živalic je od sramu povesila glavo in se po hitrem postopku odstranila s "kraja zločina".

Torej vse tiste, ki ne jeste ničesar, kar ima starše, ste tudi pri oblekah in ostalih možnih sledeh živalskega izvora (med katere spadajo tudi nekateri bonboni in še marsikaj drugega) tako dosledne in pikolovske?

Toliko o tem.

(odgovor članu Springy)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 7:18:28   
Hope2
eh, sme neki napisala in šla zbrisat. Brezveze, škoda beseduser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 3.9.2009 7:22:33 >

(odgovor članu Springy)
Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 7:58:49   
benika
Torej vse tiste, ki ne jeste ničesar, kar ima starše, ste tudi pri oblekah in ostalih možnih sledeh živalskega izvora (med katere spadajo tudi nekateri bonboni in še marsikaj drugega) tako dosledne in pikolovske?


Lepo te prosim, no, sej menda ne misliš, da ti bodo povedale po praviciuser posted image

Springy, normalno, da tvoja hči sama zavrne meso, češ da ji smrdi. Če nekomu že od samega štarta govoriš, da meso ni dobro, da je to truplo, da mamica in ati tega ne jesta, niti ne kuhata...ja a ima potem ubogi otrok sploh kakšno izbiro? Praviš, da ima izbiro drugod...če ima mala oprane možgane, tudi tam ne bo jedla, brez skrbi. Je tvoja vzgoja že poskrbela za to.

In če bi ti otroku dala na krožnik meso in zelenjavo (česar mu ti nisi omogočila, me pa svojim otrokom smo dale izbiro) in če bi se otrok sam odločil, da mesa pa ne bo jedel (brez da bi mu ti prala možgane), potem sem prepričana, da debata ne bi bila tako vroča.

(odgovor članu Sonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 8:18:15   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Springy

Glede tega, kar sem pisala o psihopatih pa še tole povem, ker vidim, da sicer po svoje sklepate, čerpav je napisano. Če je otrok dovolj velik ima že koncept izgovorov, podobno kot odrasli. Izgovori so sicer čisto debilni (a-la "rastline boli", pa "tigri tudi lovijo", pa "človek je vsejed" in podobno) ki ga ščitijo pred neetičnostjo njegovega početja. Prej sem govorila o tako majhnih otrocih, ki še niso sposobni takega obrambnega mehanizma izgovorov. Tisti otroci delujejo samo na občutkih, torej ne "zracionalizirajo" smrti tako kot to počnejo starejši. Torej, če bi tak otrok videl, kaj je to meso, dejansko VIDEL in razumel to, pa bi potem vseeno hotel jest (torej, brez da bi bil zaščiten z izgovori, kot to vi počnete) bi torej sprejel mučenje živali (ki v očeh majhnih otrok igrajo podobno ali celo enako vlogo kot ljudje) kot neproblematično dejavnost. To pa bi bil problem, takih se je pa treba bati ko odrastejo.


A sedaj smo pa debilni? Al boš spet rekla, da je vzeto iz konteksta in po svoje sklepamo?

Glede nato, da si omenila (ali pa katera druga), da je bil Hitler vegetarijanec in po tvojih odgovorih sodeč, se očitno moramo bati vegetarijancev. Pa dajmo namesto živali ubijat (pa čeprav samo psihološko) ljudi 

Pa še to....na morju smo lovili ribe. In seveda so ribe potem umrle. Hčerka me je najprej žalostno vprašala zakaj bo ribica umrla. Sem ji rekla, da če želimo ribico pojesti mora umreti. Sem jo vprašala če ima rada ribe, pa je rekla, da ja. Sva se pogovarjali kako dobra bo bila, kako jo bomo pripravili, tako da ni bila več žalostna, ampak vesela. Dejstvo je, da sem o ribi govorila s spoštovanjem. Pa tudi na splošno o hrani...zelenjava, priloga ali meso....da ne smemo vstran metat, ker so morale živali in rastline umreti, da jih mi pojemo. Tako ona tudi dojema...ne z zgržanjem ali žalostjo, ampak s spoštovanjem.
Aja, decembra bo stara 5 let.

< Sporočilo je popravil mika -- 3.9.2009 8:25:19 >

(odgovor članu Springy)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 9:08:23   
mimi30
jupi, kaj je pa tole fajnuser posted image ....že tri dni se zabavam ob branju ....moj otrok se glede na to, da razume kako pride meso na krožnik, tudi šteje med male psihopateuser posted image ....verjetno pa je še hujši primerek, ker je včeraj solil rdeče polže (ne v namene prehranjevanja), da ne bi pojedli vse ljube solatke, ubil komarja, ker mu je brenčal okoli ušeš, iz Zoo albuma izvedel in videl na sličici s čim se prehranjujejo nekatere živali, obul usnjene čevlje....in vse to v enem dnevuuser posted image kaj nam je storitiuser posted image user posted image  

_____________________________

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 9:10:07   
benika
kaj nam je storiti


Jah nič, na zdravljenje bodo šli naši mali psihopatki. Pa seveda me z njimi, ker vzgoja je le domena staršev.user posted image

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 9:21:15   
Anonimen
jst pa mislim da nam ni pomočiuser posted image

(odgovor članu mimi30)
  Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 9:36:40   
oka
Moja je že pri 2,5 letih lepo vedela kaj to pomeni, ko je npr. videla mrtvo ribo na reklami je rekla, zakaj pa ta ribica ne plava? In sem lepo rekela, da ne more ker je umrčkala. Ko je vprašala zakaj, sem ji povedala, da zato ker nekateri hočejo jesti ribe.


In to je tebi normalno? Mislim pri 2,5 letih nositi tako misel v glavi?



< Sporočilo je popravil oka -- 3.9.2009 9:37:23 >

(odgovor članu Springy)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 9:50:33   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: oka

Moja je že pri 2,5 letih lepo vedela kaj to pomeni, ko je npr. videla mrtvo ribo na reklami je rekla, zakaj pa ta ribica ne plava? In sem lepo rekela, da ne more ker je umrčkala. Ko je vprašala zakaj, sem ji povedala, da zato ker nekateri hočejo jesti ribe.


In to je tebi normalno? Mislim pri 2,5 letih nositi tako misel v glavi?




Njej jeuser posted image

Pa ribica je umrčkala, ker nekateri grdi psihopatki jedo ribe.



Dveletnik je ful zrel za razlago o smrti in prehranjevalni verigi. Mislim, da potrebuješ nekaj osnov otroške psihologije user posted image

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 3.9.2009 20:39:12 >

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 10:01:05   
mateyka
A drugače pa ribica ni šanse da umrčka. Umrčka samo zaradi tega, ker eni grdi grdi ljudje jedo ribe.


sej res, a potem razlaga svoji punci tudi o psihopatu levu, ki papa uboge gazele in o psihopatu morskem psu, ki papa uboge ribice? po moje mora po vsem tem bit zanjo živalski svet ena velika groza.. user posted image dej povej Springy, a si ji razložila kaj o psihopatih v živalskem svetu al je pa to tam ok obnašanje?

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 10:01:18   
oka
Njej jeuser posted image

Pa ribica je umrčkala, ker nekateri grdi psihopatki jedo ribe.

A drugače pa ribica ni šanse da umrčka. Umrčka samo zaradi tega, ker eni grdi grdi ljudje jedo ribe.


Saj to je tisto. Kaj nastane iz otroka, ki je tako naučen? Pa ne govorim zdaj o vegetarijanstvu ampak o tem, da s takimi popačenimi idejami odraščaš. Da so vsejedi ljudje malo da ne morilci, da živali umirajo zaradi nas in podobno sranje.  

< Sporočilo je popravil oka -- 3.9.2009 10:08:32 >

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 10:27:12   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: oka

Moja je že pri 2,5 letih lepo vedela kaj to pomeni, ko je npr. videla mrtvo ribo na reklami je rekla, zakaj pa ta ribica ne plava? In sem lepo rekela, da ne more ker je umrčkala. Ko je vprašala zakaj, sem ji povedala, da zato ker nekateri hočejo jesti ribe.


In to je tebi normalno? Mislim pri 2,5 letih nositi tako misel v glavi?





moj pa ve, da ribe umrčkajo zato, ker jih je preveč nahraniluser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 10:28:29   
Anonimen
moja pa ve, da kače in žabe umrčkajo zato, ker jih avto povozi, ker po pločniku ne hodijouser posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 10:28:39   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: oka

Moja je že pri 2,5 letih lepo vedela kaj to pomeni, ko je npr. videla mrtvo ribo na reklami je rekla, zakaj pa ta ribica ne plava? In sem lepo rekela, da ne more ker je umrčkala. Ko je vprašala zakaj, sem ji povedala, da zato ker nekateri hočejo jesti ribe.


In to je tebi normalno? Mislim pri 2,5 letih nositi tako misel v glavi?



nahranil pa jih je zato, da bodo velike in da jih bo lahko potem pojedel.user posted image


Ni kaj, psihopata imate domauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

moj pa ve, da ribe umrčkajo zato, ker jih je preveč nahraniluser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 10:47:05   
bili83
he, he, tole je pa res fino brat. tak se že dolgo nisem smejalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

springy, eno vprašanje... Ali nosiš USNJENE čevlje??? Usnjene pasove za hlače??? Kaj pa tvoja mala? Ima kakšne usnjene čeveljčke? Si ji razložila iz česa so taki čeveljčki? Da je boga živalca morala umreti zato, da lahko ona hodi obuta? 
Hmmm... kaj pa jajca? Kako veš, da jajce, ki ga uporabiš ni oplojeno? Potem pa ubiješ ubogi zarodek piščančkauser posted image

Sicer pa... vsakemu svoje, ampak jaz definitivno na tak način ne zagovarjam mesojedstva...

Aja, še ena zabavna... imam sodelavca, zaprisežen vegetarijanec, hodi na jogo, bla bla.....skratka, kao zdravo živi in govori o nas krutih mesojedcih, kot da smo manjvredni življenja ....  Hkrati pa je ta sodelavec pravi nasilnež, pri 36 letih se obnaša kot 15 letnik, med malico mora spiti vsaj dve pivi, vsak vikend je nalit kot mina .... zdaj pa mi prosim povejte, kdo je tu psihopatuser posted image user posted image   

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 10:47:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: oka

Da so vsejedi ljudje malo da ne morilci, da živali umirajo zaradi nas in podobno sranje.  


No, zdaj pa reči, da ni res. user posted image

(odgovor članu oka)
  Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 10:50:55   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: bili83

he, he, tole je pa res fino brat. tak se že dolgo nisem smejalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

springy, eno vprašanje... Ali nosiš USNJENE čevlje??? Usnjene pasove za hlače??? Kaj pa tvoja mala? Ima kakšne usnjene čeveljčke? Si ji razložila iz česa so taki čeveljčki? Da je boga živalca morala umreti zato, da lahko ona hodi obuta? 



Usnje in ostalo je sekundarni proizvod umrle živali, ker umrla je v prvi vrsti za prehranjevanje ljudi. In če je že mrtva, zakaj ne bi porabili vsega kar se da?

Izjema je seveda krzno, za katerega se odirajo žive živali in tako...sicer se ne spoznam prav dobro, ampak se mi zdi, da je nekako tako....

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 10:53:30   
oka
No, zdaj pa reči, da ni res


O.k. morala bi napisati, da smo zaradi nas. Je pa razlika kako to poveš otroku, na kak način mu serviraš svoje poglede. Če že govoriš tako, potem je dobro da razložiš celotno prehranjevalno verigo in ne samo tisti del, ki se tebi zdi tako moteč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 11:00:27   
bili83
hja, glede usnja se čisto ne strinjam... jap, v večini primerov je sekundarni proizvod, žal pa vem, da ne čisto vedno in povsod.....
ampak, gre za način branjenja nekega stališča ... hmmm, "živalice so boge, ker so morale umret za to, da jih zdaj ti ješ... ampak če so že mrtve, boš pa nosila usnjene čeveljčke" , ali kako je touser posted image


(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 11:01:37   
bili83
aja, oka, točno tako!! user posted image user posted image

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 11:12:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: oka

No, zdaj pa reči, da ni res


O.k. morala bi napisati, da smo zaradi nas. Je pa razlika kako to poveš otroku, na kak način mu serviraš svoje poglede. Če že govoriš tako, potem je dobro da razložiš celotno prehranjevalno verigo in ne samo tisti del, ki se tebi zdi tako moteč.



Se čisto strinjam s tabo. user posted image

(odgovor članu oka)
  Neposredna povezava do sporočila: 247
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 11:20:35   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: bili83

hja, glede usnja se čisto ne strinjam... jap, v večini primerov je sekundarni proizvod, žal pa vem, da ne čisto vedno in povsod.....
ampak, gre za način branjenja nekega stališča ... hmmm, "živalice so boge, ker so morale umret za to, da jih zdaj ti ješ... ampak če so že mrtve, boš pa nosila usnjene čeveljčke" , ali kako je touser posted image




ne vem, pojma nimam, meni je vseeno ali so usnjeni ali ne, kako se do njih pride in kako ne, ali jem meso ali ga ne, na kakšen način je pridelano, ali solatko boli, ko umira, bla, bla, bal...samo to sem hotla pvoedat.

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 11:38:04   
Pikec
Ko je drugačen način prehranjevanja (vegetarijanstvo, presnojedstvo, česnojedstvo itd...) samo način prehranjevanja, potem je to samo način prehranjevanja.

Ko pa to postane vera se izenači z vsemi ostalimi verami in verstvi na tem planetu (z vsemi plusi in minusi), kaj se je in kaj se še v imenu raznoraznih ver počne pa vsi vemo (no vsaj tisti ki niso spali pri zgodovini). In v večini primerov (z redkimi izjemami) postane le to (vegetarijanstvo, presnojedstvo itd... ) vera, čeprav se največkrat začne kot modna muha.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 249
   RE: mamice vegetarijanke
3.9.2009 12:20:24   
Anonimen
aja, sam tole še morm povedat, k mi je za okol past zgodbauser posted image

od mojga prjatla sestra je mela tud takele...isto zagrižena vegetarjanka, pa ne sam to, skoz je neke duhovne knjige in takšno čitala, je bla že čist odpiljenauser posted image je ta prjatu večkrat jamral, kok je ubrisana in kolk vsem mori in da njemu zmeri teži, da prov smrdi k meso je in da ne more zravn njega stat in ga vohat, pač take...in da kok se vsem otroka njena smilita, k ju tud tolk psihira in da ko oni pridejo, iz uvedevnosti do otrok ni nobenga mesa nikjer, ker drugač ona takoj pridiga in mori in utrujauser posted image no in pol je njuna mama (od prjatla in nje) zbolela za rakom, je blo hudo, res agonijo so vsi preživljali, grozno...pa je ženska že takrat se malo prizemljila in je ratala mal bolj normalna...pol pa k je mama umrla, je pa tamali sin(3  je bil takrat mensezdi) v mrliški vežici spraševal kako in kaj, pa mu razlaga ona, da bojo mamo zdej pokopali v grobek itd., pa mali pravi mami a babico se pa lahko poje ? user posted image user posted image pa ona čist šokirana kako to misli, da kdo bi pa pojedel babico in zakaj, da ljudi se pa ja ne je!??! pa mali pravi, ja sej babice pa nismo ubili, je kr sama umrla, sej babico bi pa lohk pojedliuser posted image
no pol niso bli več vegetarjanciuser posted image

tko da tiste, ki ste preičane kolk otroci to razumejo in bla bla bla....v otroških možganih to čist drgač izpade, pa se lohk ve na glavo postavljateuser posted image

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 3.9.2009 20:43:44 >

(odgovor članu Pikec)
  Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 9 [10] 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 9 [10] 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?