ledenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: lučka 25 IZVIRNO SPOROČILO: kimsy reby - če nas slučajno kaj bereš. Kaj od kozmetike moreš imet za novorojenčka? Ti ziher veš. Ne bi rada kupovala neumnosti. A lahko kar jaz odgovorim? Najbolje je, da nabavljate v lekarni: - hladilno mazilo iz lekarne za mazanje ritke
- bepanten (za dojenčka, lahko tudi za mazanje bradavic - jaz bi bradavice mazala vsaj 1x na dan vsaj 1 mesec pred rokom. Tako bodo zmehčane in vam ne bodo spokale med dojenjem. Meni je zelo žal, da tega nisem počela)
- trdo milo - najbolje iz lekarne
- olivno olje iz lekarne (ker je prečiščeno in ni alergeno kot mandljevo olje ali kakšno drugo olje)
- če bo imel vaš otrok ranice na ritki (živo rdeče ranice, ne samo vneto ritko) potem boste kupile praško pasto oz. cinkovo mazilo
- fiziološko raztopino (jaz jo imam kar v spreju, lažje našpricam v nosek in še lažje je, kot pa vlivanje iz tubice)
- za brisanje ritke imam to.to krbice (umivam z vodo), za na pot pa Pampers robčke (lahko si nabavite tudi kakšno drugo znamko robčkov)
- kremo lanolin za mazanje bradavic (če vam bo bepanten premalo masten, no meni je ta bolj pomagal pri zdravljenu razpokane bradavice, vendar šele, ko sem si jo vsaj malo sprevila k sebi s šentjanževim oljem - tudi ni nevaren za otročka pri dojenju)
- baby palčke za ušesa
- velike vatke (jaz uporabljam zjutraj, da jo umijem po obrazu in oči)
- VIR 80 vložke za v porodnišnico (vem da so mrežasti, ampak so najboljši za vašo kožo,...), doma pa sem potem uporabljala VIR Natural vložke (ki so tudi bombažni, res malo debeli, ampak razni Always vložki niso priporočljivi zaradi vnetij, ker koža ne diha tako dobro)
- za temence, če se pojavijo je najbolje, da jih mažete z olivnim oljem, lahko pa tudi s kremo od Mustele.
Ne potrebujte pa raznih krem za telo ali obraz, ker je koža še občutljiva. Le na pregibih jih boste mazale z olivnim oljem. Upam, da sem povedala vse. jaz bi dodala še alkohol (za popek in razkuževanje) in sterilne zložence 5x5. za bradavice sem pa uporabljala samo lanolin, bepanthen ima menda bolj grenek okus.