Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Zanima me, sedaj ko je sezona kostanja, če ga katera uporablja tudi v peki peciv in kuhi?
Jaz sem za vikend spekla pečenko s kostanjem. Bi pa rada naredila kostanjevo potico ali pa kakšno pecivo s kostanjem, pa nimam nobenih fajn receptov, idej. Ima mogoče kakšna kak uporaben recet? Se priporočam.
Je pa res, da je kr težko lupit surov kostanj, sem mela kr en mali žulj na prstu zarad lupljenja, pa da niti še en kg ni bilo nalupljenega in me zanima, glede na to, da se tako namatraš, če je vredno, če je fin okus v pecivu, poticah?
Kot priloga mesu meni osebno paše odliiiično, le lupljenje je težko in dolgotrajno. Sem pa ljubitelj kostanja in sem se pripravljena še malo pomatrat na račun tega.
Zanima me, sedaj ko je sezona kostanja, če ga katera uporablja tudi v peki peciv in kuhi?
Jaz sem za vikend spekla pečenko s kostanjem. Bi pa rada naredila kostanjevo potico ali pa kakšno pecivo s kostanjem, pa nimam nobenih fajn receptov, idej. Ima mogoče kakšna kak uporaben recet? Se priporočam.
Je pa res, da je kr težko lupit surov kostanj, sem mela kr en mali žulj na prstu zarad lupljenja, pa da niti še en kg ni bilo nalupljenega in me zanima, glede na to, da se tako namatraš, če je vredno, če je fin okus v pecivu, poticah?
Kot priloga mesu meni osebno paše odliiiično, le lupljenje je težko in dolgotrajno. Sem pa ljubitelj kostanja in sem se pripravljena še malo pomatrat na račun tega.
Kostanj vsako leto uporabljam v kuhi, ko je sezona. Ravno za vikend sem naredila kostanjevo rolado z gobicami... Lažje pa je, če kostanj skuhaš in potem kuhanega stiskaš čez stiskalnico za česen, gre olupek stran, pire pa ti ostane in ga lahko lepo uporabiš za raznovrstne jedi. To lahko počenjaš ob gledanju kakšnega filma :))) Upam, da sem kaj pomagala.
Pat74, Hope2, pa bi mi lahko katera napisala ali pa poslala recept za to čokoladno kostanjevo torto in za tiramisu, lepooooo prosim .
nimam recepta, nekje sem ga enkrat prebrala in zdaj delam od oka vse
Tiramisu krema je iz smetane, ki ji dodam stopljeno čokolado ali nutelo, maskarponeja, kostanjevega pireja, sladkorja (v prahu). Bebi piškoti pa se namočijo v toplo mleko z rumom ali pa v kavo, po želji. Položim piškote, jih polijem z stopljeno čokolado, dodam kremo, spet piškote 8po želji stopljeno čokolado in kremo
Torta: narediš ali kupiš biskvit (čokoladen ali navaden), krema pa je iz smetane, sladkorja (v prahu) in kostanjevega pireja, po želji lahko dodaš čokolado ali nutelo. Oblate lahko pokapaš z mlekom in rumom, jaz ne maramo polivanja