|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Reakcije po piku klopa
13.6.2005 14:48:31   
Gina
Jaz sem pa nekje prebrala, da ima klop več faz razvoja. Da v enem letu naredi eno fazo in da se ta krog razvoja ponavlja. Ne spomnim se več točno, ampak v eni fazi razvoja gre na ene živali, v drugi pa tudi na človeka. Sem že iskala, pa na netu ne najdem. A ima katera link od tega krožnega razvoja, mislim, kdaj gre na človeka? Ker sploh nisem zihr, da gre v tisti fazi, ko gre na človeka, tudi na psa, pa me ful firbec matra.

(odgovor članu Barbela)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   Reakcije po piku klopa
13.6.2005 14:48:44   
Anonimen
Ja, povsod piše, da se pri boreliji na mestu vgriza pojavi koncentričen krog. To je povsem res in tudi drži v 955 primerov.
Vendar (!!!) (v družini imamo medicince, in mi to vsakič znova razložijo) se lahko rdeč krog pojavi tudi kjerkoli drugje po telesu ali pa se sploh ne pojavi, čeprav smo zboleli za boreliozo. To so sicer redkejši primeri. Moji medicinci pravijo:
1. Klopa se odstrani, če je le mogoče s specialno pinceto (imajo jo v lekarnah, stane okoli 1000 SIT), s katero primemo klopa, ga zavrtimo in klop odpade v nekaj sekundah. Če pincete nimamo, ga lahko namažemo z oljem, ker je bistveno, da klopa čim prej odstranimo, vendar je potrebno vedeti, da klop na ta način izpusti več virusov in bakterij. Torej, še vedno je boljša pinceta.
2. Po odstranitvi klopa se lahko na mestu ugriza pojavi manša rdeča oteklina, ki srbi. Gre za lokalno vnetje, ki v nekaj dneh izveni in ni borelioza!
3. Po odstranitvi klopa še nekaj tednov preventivno opazujemo mesto ugriza, če se slučajno pokaže kolobar.
4. Če se slučajno v dveh tednih po ugrizu pojavi vročina, slabost, bolečine v sklepih, torej simptomi podobni gripi, je dobro, če obiščemo zdravnika in mu povemo, da nas je ugriznil klop. Gre lahko za klopni meningitis, ki se v začetnih simptomih kaže kot gripa.

(odgovor članu Barbela)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   Reakcije po piku klopa
13.6.2005 14:51:40   
Anonimen
Ja, saj res, Gina, tako je, ja. Grem iskat, če bom kaj našla.

(odgovor članu Barbela)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   Reakcije po piku klopa
13.6.2005 14:51:43   
Anonimen
Ah ja, pa še to. Klopov je pri nas več vrst in kolikor vem, gredo vsi na živali in ljudi (lahko da se tudi motim). Samo na živalih ponavadi ratajo tisti fajn rejeni, človek jih pa že prej odstrani, preden mu "popijejo" vso kri. Pa bolezni ne prenašajo samo klopi, temveč tudi njihovi mladiči, ki so v eni drugi razvojni fazi, tako kot je napisala Gina.

(odgovor članu Barbela)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   Reakcije po piku klopa
13.6.2005 14:53:27   
neja
Hmmmm.....zanimivo:zmeden2:

(odgovor članu Barbela)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   Reakcije po piku klopa
13.6.2005 15:19:11   
Anonimen
http://www.drustvo-bisernica.si/nevarnosti.htm

Tukaj je napisana vsaj razlika med klopom in "klopco".

(odgovor članu Barbela)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   Reakcije po piku klopa
13.6.2005 16:02:47   
Gina
Ja splišni, saj je lepo narisano, koga zajeda. V prvi fazi človeka in ptiče, pa podgane(ali kaj je tisto narisano), v drugi pa vse to + pse + divjad, v tretji pa človeka+ psa+ divjad. Torej je človek edini, na katerega gre klop v vseh fazah razvoja. Burek:zmeden2:

(odgovor članu Barbela)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   Reakcije po piku klopa
13.6.2005 16:03:48   
Gina
Pa konje sem pozabila, se pravi domače živali napisat. Jaz sem pa mislila, da v kakšni fazi ne gre na človeka. Matr sem naivna.:)-:)-:)-

(odgovor članu Barbela)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   Reakcije po piku klopa
13.6.2005 16:04:26   
Gina
Aja, hvala za link. Mal sanjam dons zravn k pišm...

(odgovor članu Barbela)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?