Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 12.11.2009 9:43:22
|
|
|
|
Hanuši
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna Pa imam eno vprašanje - a ve vsako živilo, ko ga ponudite prvič, ponudite samo malo žličko najprej tri dni, da se vidi reakcija?? Ali ga kar nafutrate kolikor pač hoče in drugi dan že drugo živilo? Jaz sem mu ponudila toliko kolikor je želel. Mislim, da je bilo prvič ene 8 žličk. Sem mu pa dva dni dajala samo jabolko, da sem videla, če bo kakšna reakcija. po 2 dneh sem dodala hruško in spet dva dni..., sedaj pa jeva že kaki, pa mango, pa mandarino.. IZVIRNO SPOROČILO: manna Pa še nekaj, naša ima, ko ji dam malo dodatka zvečer, še vedno cucelj za novorojenčke (od aventa) pa sem ji probala dat številko 3 pa sploh ne more pit, ker preveč teče. Tudi tisti cucelj s spremenljivim pretokom ji ne paše, ker preveč teče. Katere številke cucljev imate ve za AM ? Ali naj kupim številko 2 ? Naša je kar na 1 navajena, zgleda da ji paše da gre bolj počasi...nevem ali naj grem na drug cucelj ali ne. Jaz imam sicer NUK-ove flaške, a smo še vedno na 1 (S luknja za kompot in M luknja za mleko) Na teh cucljih piše od 0-6 mesecev.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 12.11.2009 10:48:42
|
|
|
|
Goldy
|
Jutrooo, daaan! Mi smo tudi zakuhali. 39,1, smo že včeraj šli k dežurnemu zdravniku, jutri sem pa pri otroški naročena. Ji zbijemo, pa spet naraste, pa mal kašlja. Drugače je pa ful sonček, še preveč tečna ni.... Lahko, da so zobki, ker se skozi drgne po dlesnih...ampaj pol ne bi kašljala. Sej bo. za bolne sončke!! stolček za hranjenje - v BC je stolček Lemi v akciji. A ga priporočate. Ker pojma nima, pa da ne bomo čist mim udarili.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 12.11.2009 11:17:58
|
|
|
|
bačko
|
Manna midve z Loro imava že od 3 meseca 3 luknje in nimamo težav.Prvič kosem ji dala ji je malo nagajalo ampak drugič pa ni bilo panike in je lepo pila mleko.Zdaj delam isto kot Hanuši.Dva dni eno stvar. Lora pa je zelo razdražljiva in samo panča ali pa joka.Neki se kuha.Je pa včeraj in danes kakala zelo tekoče.Temperatura je še zmeraj 37,3 nosek poln in malo kašlja.Bom videla tekom dneva kaj bo in če ne bo jutri uredu bom klicala k P.Se mi pa prav smili ker se samo stiska k meni in me objema.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 12.11.2009 12:06:12
|
|
|
|
mini86
|
tecka kje se skrivaš? mene še zanima a je katera mogoče naročvala kapice pri nextu..ker js bi naročila pa ne vem kok nj velikost uzamem k rečmo iz pikapolonice ima št.43 pa mu je skor premejhna, iz okaidija pa mu je prevelika..tko da ne vem a nj uzamm velikost 3-6 al 6-12..pomagite prosim
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 12.11.2009 13:13:37
|
|
|
|
tecka
|
Oj, tečka tu Ima tudi naš Srečko svoj bluz - že 3. dan zapored je vstal med 4. in 5. zjutraj. Je res, da gre zvečer spat že ob 18h - 19h, ampak to je pa že malo preveč. Mini, ti mi kar pošlji zs, ko boš hotela naročiti. Za kapico ti pa ne znam svetovati - jih še nisem kupila na next. Joooj, namesto popoldansekga spanca imamo očitno 30 min dremež. Šibam...
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 12.11.2009 13:24:43
|
|
|
|
Tira
|
Ojla! Vidim, da vas je kar nekaj, ki bolehate Mi smo že bolje, danes samo še kašljamo. K zdravniku potem nismo hodili, ker itak ni imel vročine, pa še strah me je, da bi še tam kej staknil. Sem mu pa vsak dan (še sedaj) pucala nosek s Sterimar in aspiratorjem in je lepo raztopil smrkelj. Saj pri Sterimar lahko naštimaš koliko ven špricne. Nama je ful pomagalo, ker fiziološka je en blagi žegen Sva šla pa že včeraj malo ven, pa danes tudi, ker je tak sonček. A ste videle, da je v BC v akciji avtosedež Maxi Cosi Tobi... a že kaj razmišljate v tej smeri??? Pri nas bo lupinica oz je že skoraj premajhna... pa sem gledala in se mi zdi ta sedež kar dober. Mi pa imamo majčekno problemov pri Gh, zelenjave namreč nočemo jesti, jo ven pljuvamo Ima pa ful rad jabolko, hruško, banano, kaki. Moram malo bolj vztrajat pri zelenjavi po par dni zapored, da se navadi okusa. Sicer je že jedel korenje, pa cvetačo, pa kolerabo... krompir je pa ven spljuval
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 12.11.2009 14:10:43
|
|
|
|
manna
|
Mini86 jaz sem naročila kapico 3-6 in ji je precej široka (saj je videt na sliki - mucka z ušeski), res pa da je naša precej drobna in da je tudi odvisno od modela kapice. Ja naši jabolčna kašica danes ni bla nevemkolk všeč, mal jo je zategovalo kot da bi blo prekislo Pojedla je sam ene tri žličke. Pa kompotka je popila kakšnih 15ml. Za prvič bo že. Je pa resnično neješča...že vidim da bojo težave z GH...ona kar ne bi jedla, bi se igrala.. tudi za AM ni navdušena, pa tudi za dojenje je bolj tko..malo že, nikakor pa ne take količine kot so kao predpisane za njeno starost. Včasih se mi zdi da je zrasla od zraka zares...ah kaj čmo.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 12.11.2009 15:33:47
|
|
|
|
tecka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tira A ste videle, da je v BC v akciji avtosedež Maxi Cosi Tobi... a že kaj razmišljate v tej smeri??? Pri nas bo lupinica oz je že skoraj premajhna... pa sem gledala in se mi zdi ta sedež kar dober. Naš je drobižek in nam vsaj pri lupinici pride prav . Po mojem jo bo lahko uporabljal še dolgo. Jaz za avtosedež kar malo računam na brata in sestro (imava 2 avta in bomo po moji porodniški rabili 2 avtosedeža).
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 12.11.2009 16:56:09
|
|
|
|
mini86
|
mi smo tud bl drobni in nm bo lupinica še kar nekaj časa služila..drugače pa imamo kupljen že avtosedež in sicer: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=196271 samo da je v rdeči barvi..ga je ena prodajala na bolhi original zapakiranega in za 200€..pa smo ga kr uzel-smo prov tega hotl.. mamo pa obdobje k se noče več v avtu vozt, ga mam pa pol kr ucpredi pa zic čist nazaj zarad air baga..pa je mau bolš k se mi usaj ne dere uzadi-sm bla pol kr mau žiučna..js pa gledam ta stolček za hranjenje k je v akciji..a ma kera tazga mogoče doma..
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 12.11.2009 17:34:49
|
|
|
|
bačko
|
Hanuši sem šla v lekarno in sem kupila Aqua maris in je resnično že po dvakratni uporabi bolje.Sem pa tudi tole kupila od Niveje:http://www.ringaraja.net/dojencek/nivea-baby-sprej-za-ciscenje-noska_2136.html Se mi zdi da je boljše volje in da bo jutri še bolje.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 12.11.2009 19:21:18
|
|
|
|
mini86
|
js mam tud od niveje sprej in mi je uredu..grem pa še po aqua maris
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 12.11.2009 19:53:41
|
|
|
|
Tira
|
No pa smo kupili avtosedež Tobi Moram pa povedat, da teli BC v Kranju so čist na podnu... Še kadar koli sem tam kaj iskala, prodajalke nimajo pojma kaj prodajajo. Je bilo tako pri vozičku in sedaj pri avtosedežu... bi jo lahko jaz malo podučila, ker sem od sedeža očitno vedela več kot ona. Če ne bi imela še bonov za BC, ga sigurno ne bi tam vzela. Potem pa še izveš, da je šla akcija danes ven, pa imajo po vseh trgovinah samo po en sedež, ponekod pa nobenega... ful pa akcija!!! No potem sem pa šla še v DM po plenice, ker sem imela bone za 25%popusta na Pampers, pa tisti kuponček za 10% popusta... midva z mojim potem nabaviva na veliko in na blagajni ugotovim, da popust za 10% ne velja več, za Pamperske je bila pa na koncu ista cena kot, če bi šla v Mullerja V glavnem sem na blagajni pustila 100 Eur in me je skori na rit vrgel. Oh sem se razpisala... sem si mogla mal dušo olajšat Nočko
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 12.11.2009 19:57:34
|
|
|
|
bjondi
|
Žigiju je včeraj cel dan nihala vročina od 37,5 do 38 ,tako da mu je nisem nič zbijala...panali smo kar v redu...danes je bil pa že čisto nov ,vročine ni imel tako da sva šla koončno na sonček in sprehod po 14-ih dneh ...ja ni kej najprej je bla karin bolana,potem jaz,potem je bil dež nato je še žiga kaseral ...no in 14 dni je minil kot bi trenil...je danes takoo gledal kaj dogaja zunaj ...no ga je pa hitro zmanjkalo v vozku...
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 12.11.2009 20:29:49
|
|
|
|
manna
|
'čer! Punce, koliko približno traja vaš obrokec GH z otročkom? Mislim, od začetka ko ga začnete hranit po žlički kašico, pa do konca ? Pa koliko žličk pojejo? Mislim predvsem te sadne zadeve.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 12.11.2009 21:31:25
|
|
|
|
*alina*
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna 'čer! Punce, koliko približno traja vaš obrokec GH z otročkom? Mislim, od začetka ko ga začnete hranit po žlički kašico, pa do konca ? Pa koliko žličk pojejo? Mislim predvsem te sadne zadeve. Težko povem koliko časa in koliko žličk. Če je na sporedu zelenjava potem bolj malo (cca 1o žličk), pri sadju gre pa prav dobro. Jabolka ima zelo rada, banano pa seveda naravnost obožuje in bi kar jedla in jedla. Zdaj ji raje dajem zelenjavo, ker se bojim, da se bo s sadjem razvadila in ne bo hotla jesti zelenjave. Od zelenjave ji gre še najbolje krompir...no pa tudi cvetača ji še kar tekne.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 12.11.2009 21:36:51
|
|
|
|
*alina*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tira A ste videle, da je v BC v akciji avtosedež Maxi Cosi Tobi... a že kaj razmišljate v tej smeri??? Pri nas bo lupinica oz je že skoraj premajhna... pa sem gledala in se mi zdi ta sedež kar dober. Ja, jaz si ga tudi ogledujem. Sicer sem mislila kupit drugega, ampak mi je prijateljica tega zelo pohvalila, tako da bom še razmislila...če sem si prov zapomnila cena velja do 31.12.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 13.11.2009 8:57:46
|
|
|
|
Tira
|
IZVIRNO SPOROČILO: *alina* IZVIRNO SPOROČILO: Tira A ste videle, da je v BC v akciji avtosedež Maxi Cosi Tobi... a že kaj razmišljate v tej smeri??? Pri nas bo lupinica oz je že skoraj premajhna... pa sem gledala in se mi zdi ta sedež kar dober. Ja, jaz si ga tudi ogledujem. Sicer sem mislila kupit drugega, ampak mi je prijateljica tega zelo pohvalila, tako da bom še razmislila...če sem si prov zapomnila cena velja do 31.12. Jutro zaspanke Svetujem ti, da pohitiš, da ga boš sploh kje dobila... če ga imaš namen kupiti. Tele akcije v BC so samo razprodaja starih zalog, ki pa jih ni veliko... nama je včeraj rekla, da imajo v vsakem BC samo po enega Jz sem hotela drugo barvo, pa potem sploh nisem imela izbire (sedaj smo dobili modrega). Manna glede hranjenja... pojma nimam koliko časa jeva... je pa tko kt pri Alini, sadje nam kar gre... ga je sposoben pojest cel mali Hippov lonček, zelenjava pa bl tko... par žličk. Sedajle kuham krompir, bomo spet poizkusili, koliko ga bo pojedel. Drugače sem pa kot en zombi... odkar smo bili bolni,ne spimo več celo noč, ampak se 3x ali več prebujamo Upam, da ko bo čisto zdrav, da bomo spet spali.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 13.11.2009 9:03:50
|
|
|
|
bačko
|
Jutro! Današnja noč je bila super.Lora je spala od 20.15 do 2 in potem do 8.20 zjutraj.Zdajle jo oči hrani potem pa gremo po nakupih.Nos je tudi veliko bolje po zaslugi nasveta Hanuši.Hvala ti! Manna nimam pojma koliko časa jeve GH.Ima pa raje zelenjavo kot sadje.Koliko žličk poje pa tudi ne vem.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 13.11.2009 9:08:01
|
|
|
|
manna
|
Dobro jutro! No zaradi časa hranjenja sem spraševala ker pri naši je blo tko nekako - jaz njej žličko v usta, ona odpre ustka, potem pa stisne dlesni skupaj, malo se ji pocedi po bradici, malo pogoltne..pa spet naprej..tko da na koncu res ne vem ali je več na slinčku ali v njej. Pa tudi nevem koliko časa naj vztrajam, ker ona se vmes smeje, grabi žličko, čeblja, se vleče za slinček, vriska, pa se spet smeje...itd. skratka traja 5 žličk 15 minut. No, ampak saj, bom še poskušala, saj sem do zdaj samo trikrat - dvakrat z riževo in enkrat z jabolčno kašico. Upam da bo šlo na bolje. Ja te bolezni so res sranje. Si sploh ne predstavljam da ene mamice imajo zelo bolehne dojenčke, ki so kar naprej in naprej, mesec za mesecem bolni. To je res hudo! Upam da pri naših sončkih ne bo šlo dlje od malih prehladkov in bo vse OK... Danes je pa petek trinajsti. A ste kej vraževerne?
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 13.11.2009 9:14:17
|
|
|
|
lenika
|
Mene pa zanima pri zelenjavi. Skuhate v vodi, precedite in spasirate ali dodate še malo te vode, da je bolj tekoče?
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 13.11.2009 9:17:43
|
|
|
|
mojsonček
|
Jutro! Od mene en kofi od Zoje pa polovičko tortice za polovičko leta punce... jst sm gledala zadnjič v spletni trgovini otroške avtosedeže... me je skor na rit vrglo 400 € za sedež ma, sej niso normalni... včasih ni blo tko noooo... pa sem za tamauga tut gledala kvaliteto, sam takih cen pa ni blo... jst imam še bon za BC od naše občine in bom verjetno tut tam kupila sedež sam se še nisem odločila katerega... no tistga za 400 € zihr ne... glede hranjenja... naša zmaže sadno kašico v 10 minutah in to več k polovico 190 g... največkrat ji dam kar hippovo, sploh če je to vilijamovka... sem kupila enkrat hruške, da bi ji sama nardila.... bljak so ble zanič, da jih sama ne bi jedla... kosilo ji vedno kuham in sem prou vesela, ker OBOŽUJE zelenjavo... poje pa recimo en srednji krompir pa dva cveta cvetače al pa polovico bučke, ki jo naribam v polento... nikol nisem merila koliko ji pripravim... v bistvu vedno več in ona pridno papa... najbolj faca je, ko okuša prvo žličko in ji je všeč in pol skor znori, dokler ne dobi naslednje... včeraj sem ji prvič dala kašico, ki vsebuje tudi žitarice, torej gluten... ko sva bli zadnjič hospitalizirani zaradi provokacijskih testov za kravje mleko mi je P rekla, naj ji do konca 6. meseca poskušam uvesti čim več hrane, tudi gluten in belo meso in upoštevam njen nasvet... zaenkrat nam gre fantastično, upam, da tko ostane... za vse boučkane dojenčije pa da bodo čim prej zdravi in bodo mamice manj zaskrbljene... mi mamo pa tak sonček amapk je tko mrzlo, da ne greva še nikamor... itak pa
< Sporočilo je popravil mojsonček -- 13.11.2009 9:18:13 >
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 13.11.2009 9:19:58
|
|
|
|
Mala_princeska
|
Včeraj sva z Manco imeli slikanje kolkov in je hb vse 1a . Sem jo zbudila, ker je v lupinici pančkala in je samo začudeno gledala dr.(mojo soimenjakinjo), potem pa spet do doma spala.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 13.11.2009 9:23:26
|
|
|
|
mojsonček
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna Dobro jutro! No zaradi časa hranjenja sem spraševala ker pri naši je blo tko nekako - jaz njej žličko v usta, ona odpre ustka, potem pa stisne dlesni skupaj, malo se ji pocedi po bradici, malo pogoltne..pa spet naprej..tko da na koncu res ne vem ali je več na slinčku ali v njej. Pa tudi nevem koliko časa naj vztrajam, ker ona se vmes smeje, grabi žličko, čeblja, se vleče za slinček, vriska, pa se spet smeje...itd. skratka traja 5 žličk 15 minut. No, ampak saj, bom še poskušala, saj sem do zdaj samo trikrat - dvakrat z riževo in enkrat z jabolčno kašico. Upam da bo šlo na bolje. Ja te bolezni so res sranje. Si sploh ne predstavljam da ene mamice imajo zelo bolehne dojenčke, ki so kar naprej in naprej, mesec za mesecem bolni. To je res hudo! Upam da pri naših sončkih ne bo šlo dlje od malih prehladkov in bo vse OK... Danes je pa petek trinajsti. A ste kej vraževerne? no, pri nas poleg vsega tega tlači še noge v usta, včasih je bosa, včasih v žabicah in smo lahko popackani od glave do pet... ampak melje pa vmes k mlinček men je prou luštn...
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 13.11.2009 9:25:33
|
|
|
|
mojsonček
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenika Mene pa zanima pri zelenjavi. Skuhate v vodi, precedite in spasirate ali dodate še malo te vode, da je bolj tekoče? jst vedno dodam še malo vode v kateri sem kuhala zelenjavo, če ne bi se ji zihr zaletaval... pa polento tut skuham čist redko... mene pa zanima, če že dodajate kaj maščobe? meni je P rekla naj kar dodam malo olivnega olja in tut kkšno zrnce soli, da ni nič narobe...
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 13.11.2009 9:25:56
|
|
|
|
manna
|
mala princeska super za kolke! mojsonček VSE NAJBOLJŠE ZA POL LETA!!! Jooj kok je že to! A pri otročkih z alergijo je potem tako da moraš čimprej uvesti čimveč GH ?? Nisem vedela tega.
|
|
|
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.