|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
12.11.2009 20:35:03   
bumerang
Včeraj je bila na enem od italijanskih kanalov oddaja, v katero so bili povabljeni najbolj vidni infektologi, nekaj zdravnikov raznih "smeri" in dva gospoda z ministrstva. Onadva sta bila praktično edina, ki sta cepljenje svetovala, vsi ostali so bili odločno proti. S tem, da tisti, ki ima vnuke, svojih vnukov ni cepil.
Zdravilo na otroke, ki so stari manj kot 2 leti, nima nobenega učinka oz. ga ima enakega kot placebo, do starosti 5 let pa je baje učinkovito okoli 60%. Hkrati je verjetnost nevroloških težav zelo visoka, posebej pri majhnih otrokih. S tem, da se učinki cepiva pokažejo šele mesece po cepljenju.
Po njihovih besedah, sama nisem strokovnjak, sem pa načeloma pristaš cepljenja.

Jaz svojega otroka ne bom cepila, sem šla pa danes k pediatrinji po Tamiflu suspenzijo.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
12.11.2009 20:44:48   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: loncica
zmajaz, vem da si ti pač strogo proti cepljenju, sem videla, da se oglasiš na vsaki temi, ki se na to nanaša in lobiraš proti. to spoštujem, saj so nekateri pač apriori proti cepljenju


Ne, to pa ne drži, jaz NISEM apriori proti cepljenju - ampak SAMO proti TEMU cepljenju. Moji otroci so redno cepljeni + proti rotavirusu + proti pnevmokoku ju bom dala OBA cepit zdajle in to preventivno, ker drugače nimata hudih težav (ta večja bo stara 2 leti in je imel 3x vnetje ušes, ta mali je star 6 mesecev in še ni imel nobenkrat vnetja).

Tudi jaz pravim, da vsak se mora sam odločiti - vsekakor. Vse kar želim jaz tukaj doseči, pa je, da bi bili ljudje dobili čim več informacij. Ker dejstvo je, da tu nekaj smrdi. Pa mislim, da vse osebe, kar jih osebno poznam in delajo v zdravstvu/farmaciji, ne bi bile kar tako brezveze proti temu cepljenju, ne poznam pa nobene take osebe, ki bi bila za. Pediater mi je tudi rekel, da niti slučajno. Strinjam se - morda se "nevarnost" cepiva prenapihuje, ampak kdo bi vedel. Prav zagotovo pa se prenapihuje nevarnost te gripe, ker do zdaj se še (vsaj zaenkrat) v praksi ni pokazalo, da bi bila kaj bolj nevarna od navadne sezonske gripe.

madela tebi pa po resnici povedano, ne vem odgovoriti, kaj storiti v tvojem primeru. Sem že parkrat rekla - zame ni dileme - mi na kraj pameti ne pride, da bi dala cepit sebe ali otroke. Ampak za ljudi, ki sodijo v rizično skupino, mi je pa prav hudo, ker tu je pa malo več na kocki, in prav sočustvujem z njimi, ker pri njih je žal tako, da se lahko ena kot druga odločitev izkaže za napačno. Vedno več se pojavlja zgodb ljudi, ki so imeli na cepivo tako reakcijo, kot bi prebolevali enega hujših potekov gripe. Zadnjič sem ravno brala zgodbo take osebe, ki je sicer kronični bolnik, v nemškem Spieglu. Ne vem, res ne vem - sami se boste morali odločiti, odločitev pa je vse prej kot lahka. Lahko bi bilo recimo meni reči - "ne, ne daj jih cepit", ampak na kocki je življenje tvojega otroka, ne mojega, zato ti jaz ne morem govoriti, kaj bi naredila, ker sama nisem v taki situaciji.

Je pa dejstvo, da je tudi dosledno izvajanje ukrepov proti gripi lahko zelo učinkovito - ampak je pa treba res biti dosleden, če si v rizični skupini - saj so že neštetokrat premleti:

-          Pogosto umivanje rok 
-          Hands-free, pomeni da se vzdržite  dotika katerega koli dela obraza.  Poizkusite čim manj približevati roke obrazu. Nosnice čistite le z robčki.
-           Izpirajte in grgrajte slano vodo vsak dan vsaj dvakrat (v toplo vodo stresete malo soli). Navadno bi grgranje in izpiranje resnično preprečilo razvoj bolezni v telesu.  Ne podcenjujte ta enostaven način za preprečevanje okužbe.
-          Podobno je treba očistiti tudi nosnice. Nekaterim je postopek spiranja nosnic rutina, drugim pa problem. Vendar je enostavno, če vatirano palčko (za ušesa) namočite v toplo slano vodo in si temeljito očistite nosnice, sprhajte vse ven in poskrbite, da je postopek čim bolj temeljit.
-          Stimulirajte svoj imunski sistem z bogato C vitaminsko hrano, katero vsebujejo predvsem citrusi (limone, pomaranče, grapefruti mandarine, kivi , .). Če kupujete C-vitaminske tablete, pa poglejte da vsebujejo tudi cink,ki  izboljšuje absorpcijo-vskravanje.
-          Pijte čim več t oplih napitkov (čaj, kava, kakav .). Pitje ima podoben, vendar nasproten učinek kot grgranje. Ta izpira živeče viruse v želodec, kjer nimajo pogojev za preživetje ali okužbo.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 12.11.2009 20:50:28 >

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
12.11.2009 21:21:57   
loncica
zmajaz, midve itak ne bova nikoli na istem bregu, ampak ljudje smo pač različni. povej a si ti vsa cepiva proti katerim so tvoji otroci cepljeni preštudirala do potankosti, vsa poročila in vse možne stranske učinke,  tudi tiste 1:miljon? jaz po pravici povem, da nisem. edino proti pnevmokoku sem zadevo preštudirala poširem in počez in še to le za to, ker nikjer nisem našla odgovora koliko procentov zaščite nudi cepivo pri otroku starem dve letih po prvem cepljenju. vse sestavine in ostale zadeve me takrat niso interesirale. zdaj za to novo gripo je pa tak pomp, da navadni laiki seciramo vsako sestavino posebej.

glede tvojih znancev: jaz imam v ožjem sorodstvu pediatra in dva zdravnika. kaj mi to pomaga če o sestavi cepiv, študijah in raziskavah pa vedo toliko, da vejo (pa še to ne vsi) kam morajo šponto dat. se opravičujem, če bom koga užalila, ampak zdravniki, ki niso imunologi ali epidemologi zame tukaj niso prav veliko vredni pri moji osebni odločitvi o cepljenju. če oni podajajo svoje osebno mnenje, to ni nujno z dejstvi podkrepljeno mnenje.

Glede Tamifluja pa: bolezen skrajša za 1,5 dneva.user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
12.11.2009 21:41:51   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: loncica
povej a si ti vsa cepiva proti katerim so tvoji otroci cepljeni preštudirala do potankosti, vsa poročila in vse možne stranske učinke,  tudi tiste 1:miljon?


Ne, seveda nisem, ampak ne moreš primerjati cepiv, ki se uporabljajo že leta in leta s cepivom, ki je povsem novo na trgu, in o katerem še ni na voljo niti približno dovolj raziskav. Saj ne trdim, da je cepivo zagotovo sporno, trdim pa, da se še ne zdaleč premalo ve o njem. Recimo kako lahko trdijo, da je varno za nosečnice oziroma plod - to bodo lahko trdili šele, ko se bodo rodili prvi otroci cepljenih nosečnic. Jaz mu pač ne zaupam, nimam pa nič proti če mu ti. Imaš vso pravico. user posted image

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
12.11.2009 21:53:56   
loncica
Zaupanje je itak relativno. Jaz pač nisem tak skeptik, ker so vse sestavine že preizkušene. Za nosečnice je stroka preučila, da je veliko večje tveganje če zboli za gripo kot je tvegano cepivo.

Zmajaz: če boš dala otroke cepit proti pnevmokoku, sta dve cepivi. Prevnar in Synflorix. Bolj priporočajo Synflorix, ker ima 10 sevov pnevmokoka, prevar pa le 7. Synflorix ima dodan še sev hemofiliusa influenze. Je pa res, da je Prevnar bolj preizkušen, saj je bil Synflorix pri nas registriran šele januarja 2009. Kaj storiti? Če naredim zgodbico, da bi nam sledila pandemija bakterije pnevmokok - ne bi se vedlo kater serotip nam grozi, tisti, ki bi se cepili s Synflorixom, bi imeli več možnosti preživetja, saj to cepivo vsebuje 10 serotipov in ne le 7, ampak v uporabi je pa tako malo časa, pa še Glaxo-Smith-Kline je proizvajalec, o katerm se govori kot možnem zarotniku, iztrebljevalcu prebivalstva...  Spet bi bil javni bum, oddaje na kanali a ipd. Malo za hecuser posted image , da ne bomo preveč resni in panični. Naredili so svetovno paniko, upam da so se motili. Res bi bilo pa fajn, da bi bile informacije bolj strokovne, da bi tudi inštitut za varovanje zdravja vsak dan povedal kaj se dogaja in bi bečkrat spregovorili njihovi strokovnjaki in obveščali javnost, ne pa da to prepustijo vsakemu šarlatanu, ki ima 5 min časa, da pove svoje mnenje...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
12.11.2009 22:22:13   
zmajaz
Za pnevmokok vem, da sta dve cepivi - se bom odločila za novejšega. user posted image

Glede IVZ pa tudi tako - je ena na drugem podforumu pisala, da je, mislim da ravno tja (nisem pa čisto 100%) klicala eno vodilnih oseb za nasvet, ali naj se cepi kot nosečnica, pa ji je rekla, da niti slučajno, potem je pa to isto osebo videla čez par dni govoriti, kako je cepljenje varno itd. Seveda je bila prav zmedena in ni vedela več, kaj naj si misli. Tudi tam morajo strokovnjaki govoriti tako, kot jim je naročeno, če ne tvegajo svoj ugled in položaj.

Drugače pa jaz nisem tip človeka, da bi nasedala nekim teorijam zarot in ne vem, kaj še vse - to je vse ena skrajnost. Samo tu mi pa res ni jasno, zakaj so celo zadevo tako zelo prenapihnili - to je tisto, kar mi vzbuja največ nezaupanja. Recimo iti razglasit pandemijo 5. stopnje 12 dni po odkritju prvih 2 primerov in ko še ni bilo niti smrtnih žrtev in nič. user posted image  Potem pa čez nekaj tednov iz uradne definicije pandemije črtati pogoj smrtnosti.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 12.11.2009 22:27:38 >

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
13.11.2009 6:43:37   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: loncica

Glede Tamifluja pa: bolezen skrajša za 1,5 dneva.user posted image


Verjetno ni stvar samo v tem, koliko bolezen skrajša, verjetno je bolj pomembno, kako bolezen poteka.
Tamifluja ne poznam, poznam pa Relenzo (drugo protivirusno zdravilo), ki jo je moj mož uporabljal že trikrat in to za virozo. Enkrat je virozo popolnoma preprečila, drugič in tretjič pa je bila oblika veliko bolj mila kot sicer. Računam, da Tamiflu deluje podobno vendar je bistveno, da ga vzamemo takoj, čas pa se šteje v urah. Ko jih mine 12, je skorajda vseeno, če smo ga vzeli ali ne, po 24 je pa že vseeno.
Ker Relenza ni bila preizkušena na otrokih, sem vzela Tamiflu. Suspenzija je pripravljena prav za otroke vendar je pri nas nimajo, je treba ponjo v tujino.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
13.11.2009 8:08:54   
zmajaz
Relenza naj bi bila drugače boljša od Tamifluja. Glede primernosti z otroke pa ne vem.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
13.11.2009 12:13:19   
bumerang
Vem, da je boljša, zato jo imam tudi doma, ampak otroku je pa ne bi dala.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
13.11.2009 15:50:23   
nadya
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

IZVIRNO SPOROČILO: loncica

Glede Tamifluja pa: bolezen skrajša za 1,5 dneva.user posted image


Verjetno ni stvar samo v tem, koliko bolezen skrajša, verjetno je bolj pomembno, kako bolezen poteka.
Tamifluja ne poznam, poznam pa Relenzo (drugo protivirusno zdravilo), ki jo je moj mož uporabljal že trikrat in to za virozo. Enkrat je virozo popolnoma preprečila, drugič in tretjič pa je bila oblika veliko bolj mila kot sicer. Računam, da Tamiflu deluje podobno vendar je bistveno, da ga vzamemo takoj, čas pa se šteje v urah. Ko jih mine 12, je skorajda vseeno, če smo ga vzeli ali ne, po 24 je pa že vseeno.
Ker Relenza ni bila preizkušena na otrokih, sem vzela Tamiflu. Suspenzija je pripravljena prav za otroke vendar je pri nas nimajo, je treba ponjo v tujino.


Na infekcijski jo sigurno imajo. Je od prijateljice fantek trenutno tam , ker se mu je iz nove gripe razvila pljučnica, in mi je povedala da mu na 12 ur dajejo Tamiflu suspenzijo.
Mimogrede- fantku gre na boljše in bo kamlu domauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
13.11.2009 16:49:15   
bumerang
Mi je tujina bližje kot infekcijska klinika. user posted image



_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
15.11.2009 11:45:06   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: loncica
Za nosečnice je stroka preučila, da je veliko večje tveganje če zboli za gripo kot je tvegano cepivo.


V tole pa resno dvomim - Pušenjak pravi, da glede nosečnic še ni bila podana zadnja beseda - torej še niso čisto odločeni. Kako bo cepivo vplivalo na plod pa itak ne morejo vedeti, dokler se ne rodijo prvi otroci cepljenih mamic.

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
15.11.2009 17:31:20   
Primoza
Osebna izkušnja s cepivom: otrok je bil po cepljenju nemiren in rahlo vedenjsko moten. Vendar ne tisti, ki se je cepil, ampak tisti, ki se (še) ni. Očitno se je nalezel tega od cepljenegauser posted image .

Drugače, razen rahlo boleče roke, kar je izginilo po enem dnevu, cepljenje ni pustilo opaznih stranskih učinkov, to je pri dveh odraslih in enemu otroku.



< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 15.11.2009 17:35:11 >

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
16.11.2009 16:31:37   
loncica
zmajaz, je pa zanimivo, da omenjaš Pušenjaka, ki je zagovornik cepljenja nosečnic, pa da ne bi podajala njegovega osebnega mnenja, je tudi on podal strokovno podkrepljena dejstva/raziskave na: zahttp://med.over.net/forum5/read.php?19,5812366

PrimozaRR, moram priznati, da mi je tvoj komentar popestril dan, saj sem se res nasmejalauser posted image .

Za tiste goreče nasprotnike cepljenja: včeraj je na Pop tv v viziti bilo rečeno, da se zaradi alergijske reakcije po tem cepljenju lahko tudi umre - res, ni se za cepit. Saj zaradi anafalaktičnega šoka se lahko umre samo zaradic cepljenja proti novi gripi. Strokovnost na višku.

< Sporočilo je popravil loncica -- 16.11.2009 16:32:00 >

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
16.11.2009 17:04:00   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: loncica
zmajaz, je pa zanimivo, da omenjaš Pušenjaka, ki je zagovornik cepljenja nosečnic, pa da ne bi podajala njegovega osebnega mnenja, je tudi on podal strokovno podkrepljena dejstva/raziskave na: zahttp://med.over.net/forum5/read.php?19,5812366


Njega sem omenila, ker v preteklih postih na MON-u, ki sem jih brala, sploh ni dobesedno izrazil svojega mnenja, ampaj se je, če dobro bereš, kar nekaj izmikal odgovoru in navajal druge, SVOJEGA mnenja za ali proti pa ni nikjer dobesedno izrazil.

Jaz se, če bi bila noseča pod nobenim pogojem ne bi cepila. Sicer sem pa podala pač samo svoje mnenje in navedla mnenja nekaterih strokovnjakov, drugi pa imate vso pravico do drugačnega mnenja in vso pravico, da se cepite sebe in svoje otroke, če tako želite - vam nihče ne brani. user posted image

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 16.11.2009 17:08:16 >

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
16.11.2009 18:50:52   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

in je rekla da je bilo GROZNO!!! bruhanje, driskanje, mišice bolijo kot da jih trgaš proč od kosti...je rekla da ne ve kako lahko majhen otrok preživi to cepljenje....



Zanimivo. Tukaj smo očitno vajeni jesti vsemogočo svinjarijo, ker smo vključno z otroci imeli le rahlo bolečo roko na mestu cepljenja, pa blago utrujenost, ki nam ni preprečila aktivnega konca tedna.

Aja pa še o vsebini thiomersal, ki sprošča pri razgradnji živo srebro v etilni obliki. Glede na to, da je metil živo srebro bistveno bolj toksično kot etil Hg, je primerjava na varni strani. Mejne vrednosti za vsebnost živega srebra v ribah in morskih sadežih je 1 mg na kilogram. To je 1000 ug.

Iz enega odmerka cepiva se metabolizira v telesu 5 ug etil živega srebra. Glede na to, da je v ribah večinoma metil živo srebro, pomeni to ekvivalentno izpostavljenost Hgju kot če bi šel na eno ribjo večerjo, po kateri pa bi bil bolj lačen kot sit, ker bi si smel privoščiti le kakih 50 gramov ribe, če bi rekli da vsebuje desetkrat manj Hg kot je mejna vrednost.

Tudi če pogledamo enega bolj shiranega malčka z 10 kilogrami telesne teže je dosežen tedenski vnos živega srebra 2,5 ug/pol doze cepiva, to je 0,25 ug/kg telesne teže, kar je z mejnim tedenskim vnosom, ki je 1,6 μg/kg še vedno zanemarljivo.




< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 16.11.2009 19:43:00 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
16.11.2009 18:58:49   
loncica
zmajaz, dr. Pušenjak je eden redkih zdravnikov, ki se zaveda pomena svoje specializacije. Povedal je, da je on ginekolog in porodničar in ne epidemolog oz imunolog, zato že s tem, če izrazi svoje mnenje v bistvu prestopa prag dovoljenega. Ravno zato se rajši opira na strokovno podkrepljene raziskave in poročila in pač svetuje nosečnicam, da se cepijo, ker je jasno koliko bolj je kardio vaskularni sistem pri nosečnici bolj obremenjen in je pač nosečnica pri prebolevanju hujše oblike nove gripe, pač toliko bolj ogrožena.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
16.11.2009 22:36:20   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: madela

Vidim,da kar lepo debatirate o tem cepljenju. Sama nisem noben strokovnjak za te stvari,zato pa berem in berem. Sploh sedaj,ko sem v veliki dilemi kaj storiti.
Kot prvo cepivu ne zaupam in me je strah. Sina,ki je srčni bolnik sem hotela cepit za navadno gripo,ki jo je prebolel še preden nam je uspelo ga cepit.Razvila se mu je pljučnica,kljub temu da je cepljen proti pnevmokoku.
In danes nama je zdravnica svetovala,da bi bilo zelo pametno,da ga cepim za to novo gripo,ker spada v hudo rizično skupino. Seveda sem takoj povedala moje strahove glede tega cepiva,pa me je zavrnila,češ da je sama cepljena in njena družina enako in da naj raje ne tvegam.
Ne vem kaj naj naredim user posted image
Tiste,ki ste enako proti cepivo,kaj bi storile v tem primeru?


madela, jaz sem ravno pred parimi dnevi govorila s sestrično, ki je trenutno z družino za daljši čas na Švedskem. Tam se cepijo vsi, se je cepilo že 2 miljona ljudi, tudi otroci, imajo pa tako cepivo kot mi. Sama ima 2 otroka, stara 5 in 3 leta, sicer oba astmatika in se je cepila vsa družina. Tam ni take obsedene antipropagande, kot jo pri nas širi vsak, ki je mal "preštudiral" zadevo in se čuti poklican "osveščati" ljudi o svojem prav, v resnici pa le širi strahove med ljudi, ki so res v dilemi, kaj storit.
A ni čudno, da je, če drži, da si stroka ni enotna, kaj je v resnici s tem cepivom, tako težko najti kakšno pozitivno besedo o cepivu? Imamo pač smolo, da so ti, ki so proti, bolj glasni.

Sicer še ne vem, kaj bom, otrok ne bom dala cepit, ker nista rizična, če bi pa bila, bi ju pa najbrž dala. Razmišljam, da bi dala cepit sebe, saj bi rada z novim leto začela delat še na enem otročku in mi ne diši ravno zbolet v zgodnjem stadiju nosečnosti.

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
17.11.2009 11:24:58   
Tisana
IZVIRNO SPOROČILO: piškotka


Samo to me zanima, če je kdo že cepil otroka proti novi gripi? Sem v strašni dilemi, saj se enako bojim gripe kot tudi posledic cepljenja, če je res vse, s čimer strašite nasprotniki ceplenja. Ali vsi pričakujete, da vas bo gripa obšla?





Nismo jo cepili in je tudi ne bomo. Niti ne pričakujem, da nas bo gripa obšla... enostavno po vsem prebranem ne verjamem, da je ta gripa kaj nevarnejša od vseh dosedanjih. Niti ne verjamem v zaroto o zmanjšanju števila prebivalcev, verjamem pa še kako močno v nemoralnost farmacevtske industrije.


_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu piškotka)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
17.11.2009 12:12:55   
madela

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

IZVIRNO SPOROČILO: madela

Vidim,da kar lepo debatirate o tem cepljenju. Sama nisem noben strokovnjak za te stvari,zato pa berem in berem. Sploh sedaj,ko sem v veliki dilemi kaj storiti.
Kot prvo cepivu ne zaupam in me je strah. Sina,ki je srčni bolnik sem hotela cepit za navadno gripo,ki jo je prebolel še preden nam je uspelo ga cepit.Razvila se mu je pljučnica,kljub temu da je cepljen proti pnevmokoku.
In danes nama je zdravnica svetovala,da bi bilo zelo pametno,da ga cepim za to novo gripo,ker spada v hudo rizično skupino. Seveda sem takoj povedala moje strahove glede tega cepiva,pa me je zavrnila,češ da je sama cepljena in njena družina enako in da naj raje ne tvegam.
Ne vem kaj naj naredim user posted image
Tiste,ki ste enako proti cepivo,kaj bi storile v tem primeru?


madela, jaz sem ravno pred parimi dnevi govorila s sestrično, ki je trenutno z družino za daljši čas na Švedskem. Tam se cepijo vsi, se je cepilo že 2 miljona ljudi, tudi otroci, imajo pa tako cepivo kot mi. Sama ima 2 otroka, stara 5 in 3 leta, sicer oba astmatika in se je cepila vsa družina. Tam ni take obsedene antipropagande, kot jo pri nas širi vsak, ki je mal "preštudiral" zadevo in se čuti poklican "osveščati" ljudi o svojem prav, v resnici pa le širi strahove med ljudi, ki so res v dilemi, kaj storit.
A ni čudno, da je, če drži, da si stroka ni enotna, kaj je v resnici s tem cepivom, tako težko najti kakšno pozitivno besedo o cepivu? Imamo pač smolo, da so ti, ki so proti, bolj glasni.

Sicer še ne vem, kaj bom, otrok ne bom dala cepit, ker nista rizična, če bi pa bila, bi ju pa najbrž dala. Razmišljam, da bi dala cepit sebe, saj bi rada z novim leto začela delat še na enem otročku in mi ne diši ravno zbolet v zgodnjem stadiju nosečnosti.


Hvala za tole. Je že res,da se vedno najdejo taki,ki so proti cepivom-takim in drugačnim,ampak pri tem so mi pa toliko straha nagnali v kosti,da sem že čist obupana.
Kakorkoli se bova z možem odločila,bova pa morala midva nosit krivdo,otrok pa posledice.
Se mi pa vseeno zdi,da je to prevelika zahteva od mene,ker svojemu otroku itak hočem dobro,ampak kaj je tisto dobro? Rečeno je bilo,da se bodo posledice cepljenja začele pojavljat tudi po nekaj letih user posted image
Moti pa me tudi,da tisti,ki so se že cepili navajajo čist različne stranske učinke...eni blage,drugi pa grozne. Torej komu zdaj verjeti?

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
17.11.2009 18:57:09   
loncica
Še ena debata fajn za prebrati. Da se vidi kaj pomeni precepljenost prebivalstva in trditve, ki izhajajo iz raznih dogem: http://med.over.net/forum5/read.php?37,5833766

Skandinavci so pa kar se mene tiče glede veliko zadev veliko bolj inteligentni od Slovencev, ki se pustijo manipulirat vsem samooklicanim strokovnjakom iz Pop tv-ja in za relavantne vire jemljejo izjave farmacevtov in osebnih zdravnikov, ki o cepljenju nimajo prav veliko pojma. Tukaj se pač dobro kaže oznaka tipičnega Slovenclna, ki namesto, da bi zadevo raziskal sam, si prebral vse strokovne članke, študije in raziskave na temo dotičnega cepljenja in si na osnovi teh podatkov ustvaril sliko kakšno je v resnici tveganje in se odločil. Tako bi lahko rekel, ne bom se cepil ker ne bom tvegal tistega 0,1% za določen stranski učinek za katerega sem izvedel iz poročila Glaxo-Smith-klina, ki je raziskavo naredil. Ne pa ne bom se cepil, ker je vse skupaj farmacevtska zarota. Meni je ob takih zadevah prav slabo.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
18.11.2009 10:51:54   
bobekk
se opravičujem, če je bilo že kje omenjeno: kako pa ste vedeli, da je šlo za novo gripo? so vas testirali?
naša ta večja (2 leti) je imela ves teden visoko vročino pa vneto uho in žrelo, iz nosa skoraj nič teklo, tožila, da jo trebušček boli, ta mali (9 mesecev) pa je preboleval bronhitis; obema je kri kazala na virozo. Ko sem omenila pediatrinji, da so simptomi pri hčerki enaki kot pri gripi, je rekla - ja, če je bila gripa, potem je bila ta nova?!
IZVIRNO SPOROČILO: Pat74

Pri nas so zboleli za to gripo, pa moram rečt, da sploh ni tak bav bav, kot delajo paniko. V glavnem vsi otroci majo blažjo obliko - en dan ali dva malo povišano temperaturo, lahko kašlja ali pa ne, našmu tamičkenmu je bolj na nos udarlo, to je pa tud vse. Zdaj imamo pa en teden "prisilnih" počitnic.

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
18.11.2009 10:56:47   
Pat74
bobekk po testiranju je bil potrjen H1N1 - sicer smo bili pa itak top novica 2-3 dni po TV - OŠ Kašelj

(odgovor članu bobekk)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
18.11.2009 11:13:33   
loncica
bobekk, zdaj praktično za vsakega, ki ima znake gripe predvidevajo, da ima novo gripo, ker v zraku kroži virus pandemske gripe, virusa seznoske je zaenrat še zelo malo.

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: cepljenje otrok proti novi gripi
18.11.2009 11:28:15   
bobekk

IZVIRNO SPOROČILO: loncica

bobekk, zdaj praktično za vsakega, ki ima znake gripe predvidevajo, da ima novo gripo, ker v zraku kroži virus pandemske gripe, virusa seznoske je zaenrat še zelo malo.


ja, saj, ampak teh virusov, ki imajo podobne simptome, je ogromno. Sploh pri dojenčkih in manjših otrocih ne moreš vedeti, za kaj gre, ker pri gripi nimajo vseh tipičnih znakov (vsaj kar sem jaz seznanjena) oz. ti ne znajo povedat, kaj jih boli. Ne vem, kako se bo sploh vedelo, koliko je okuženih oz jo je že prebolelo. Verjetno se bo testiralo samo ob resnejših zapletih bolezni. No, upajmo, da virus ne bo preveč mutiral in da bo resnejših obolenj čim manj.

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?