|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberski malčki 2008
26.4.2012 11:17:01   
sončnica24
Aja vi imate potem z vsemi hlačami problem, no na srečo jaz za enkrat ne imamo problem samo s kavbojkami in vsemi ostalimi hlačami razen s trenirkami zaenkrat še ne, čeprav včasih zjutraj reče da pa bo ostal kar v pižami in se ne bo preoblekeluser posted image , ma ja so prav hecni včasih. Komplicirat je začel samo pri majicah in sicer ne sme imeti kauce, ker mu gre težko čez glavo in tega nima rad pa vedno bi imel eno in isto oblečeno ker mu je najbolj všečuser posted image

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 3876
   RE: Novemberski malčki 2008
27.4.2012 19:59:03   
orka
Helow
A ste vse že na kvazi počitnicah???
Mi si jih ta trenutek ne moremo privoščiti....smo pa dobili odločbo subvencije stanovanja in jupiiiii imamo samo??? 60 eur najemnine za plačat.user posted image za tistega, ki je o tem odločal...
Gremo pa jutri v Krško, ker bo minilo mesec dni odkar mi je umrl oče in si želim na grob user posted image user posted image user posted image in bomo tako naredili še en izletek...
uživajte v teh prečudovitih temperaturah...

_____________________________

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 3877
   RE: Novemberski malčki 2008
3.5.2012 11:10:37   
orka
ja tule je pa res en hugeeeee zatišje...kam ste se izgubile???


_____________________________

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 3878
   RE: Novemberski malčki 2008
4.5.2012 8:29:32   
sončnica24
Mi smo uživali oz. midva z Nikom sma uživala, ata pa je delal pri bratrancu na hiši. Danes pa še ta petek v službi preguram potem pa vikend in v ponedeljek upam da nazaj v ustaljene tirnice, Nik bo šel po enem mesecu v vrtec upam da bo zdaj s temi boleznimi za en čas mir, moj verjetno na teren jaz pa bom malo zadihala upam da.

Novega pa nič več danes čakam sonce vikend imamo napovedan lep.

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 3879
   RE: Novemberski malčki 2008
7.5.2012 11:12:58   
onur
Živjo. Vidim, da še tukaj čvekate, bom pa jaz šla nazaj sem, ker na FB res ni zalavfalo. Mi drugače kar ok. V marcu bili bolni (razen mene), tipo gripa. Vidu je udarilo na bronhitis in sva pristala v bolnici. Čez dober teden zaključim porodniško in odjadram delat. Petjo še vedno daje ljubosumje do bratca. Videk se veselo dviguje in raziskuje svet, čeblja. Veselim se letnega dopusta. Rezervirali smo kamp na Cresu. Jaz nisem še bila tako, da gremo letos tja.

_____________________________

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 3880
   RE: Novemberski malčki 2008
7.5.2012 11:31:33   
Andromeda
Hello!

Ja res je blo tako počitniško zatišje tu. Nas ni bilo 1 teden doma, najprej smo bili 2 dni v Novem mestu, nato 2 dni v Zadru in še 3 dni na Rabu, vreme je bilo fenomenalno, tudi malo smo se kopali, Dario je sploh ves čas lezel v vodo in veselo škropil, čeprav ni bila bogvekako topla. Na Rabu smo bili pa v hotelu, smo dobili preko Tuš potovanja za 150 € 3-dnevni polpenzion za vse 3, meni se zdi zelo ugodno. Hrana je bila pa tam tako fenomenalna, mi je prav pasalo, da mi nekaj dni ni blo treba nič kuhat. user posted image
Glede poletnih počitnic še nimamo nič rezervirano, bomo še videli, kako bo v prihodnje, najbrž bomo šli v drugi polovici avgusta kam šli, ko se gužva zmanjša, pa cene tudi, hehe.

orka - sicer je minil že 1 mesec kot praviš, ampak nisem vedela - moje sožalje za očeta user posted image Pa fajn, da ste dobili tako malo najemnine za plačat, tu v Kranju imajo dosti slabše subvencionirano kolikor slišim od sosedov.

onur - upam, da ste za lep čas zaključili sezono obolevanj. Super, da greste za cres, meni je zelo lep ta otok.

Nič, si grem eno kavo skuhat, danes je še nisem pila.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3881
   RE: Novemberski malčki 2008
7.5.2012 11:59:37   
Polynesia
Hojla.

No evo še mene malo...se mi zdi, da imam toliko sama s sabo dela v tej nosečnosti, da se ven ne vidim. Pridem sem prebrat in to je vse, ah.

orka moje sožalje za očeta user posted image

andromeda super, da ste uživali, bravo. Kako pa sta vidva z user posted image ?

onour pikapoke user posted image in čimveč zdravja.

Mi smo drugače dobro, P. je v vrtcu mislim, da že cele 3 mesece user posted image user posted image user posted image . Juhuuuuuuuuuuuu, to je za nas res napredek in pol.

No mi nismo šli zaradi mene in bolniške nikamor na dopust, no pa do poroda sploh ne mislim in ne upam iz države. Poleti pa tudi ne bomo šli nikamor, ker imam rok 30.7. Bomo vidli, kdaj se bo gospodična odločila ven pridet in mogoče gremo pa potrem konec septembra kam na morje za en teden, ampak o tem kasneje, ko bomo vidli, kako se bomo ulaufal.

diabetes uhhhh, tukaj bi se lahko razpisala, pa se mi ne da, hehe. Skratka na hitro, 1x tedensko hodim na Polikliniko na diabetološko. Še vedno si moram meriti ketone v urinu 2x na dan in meriti sladkor 4x na dan. Načeloma je vse ok, le jutranji sladkor na tešče in jutranji ketoni mi delajo težave, tako da se z diabetologi in sestrami okoli tega lovimo in sestavljamo jedilnik. Jem 6x na dan + nočno pitje mleka okoli 3h zjutraj ko grem na wc. In tudi shujšala sem za cca 5kg, zadnje 3 tedne 2kg, ker se resnično držim diete kot pribito. Menda je to normalno, moram pa jutri vprašat če bom zdej kr skos hujšala al kako user posted image .
No jutranje ketone v urinu sem s povečerkom in nočnim pitjem zbila na 0, zdej pa naprej. Uh, če vam po pravici povem, sem prav utrujenaaaaaa od tega, tut naspat se ne morem pošteno. No vse naredim, samo da mi ne bo treba na nočni inzulin. Pravijo, da mi trebušna slinavka ponoli ne proizvaja dovolj inzulina, zato take jutranje težave in to je edina stvar, ki je sama ne morem nadzirati, ker se dogaja ponoči. Je pa tudi res, da je tale dohtarca Tomažič na polikliniki ena najbolj zaj.... v Slo in ne popušča nič, ta bi kr hitr inzulin uvedla.
Ah dosti o tem, da vas preveč ne zamorim.

dež po pravici povedano mi kar malo paše tale dežek user posted image .

bolniška od danes ne vem a mam bolniško al kako, ker mi dragi gospodje iz ZZZS niso še nič poslali, čakam pa že skoraj 14 dni, si pa vzamejo čas. Drugače bom morala za danes vzeti dopust in od jutri spet bolniška do ponedeljka, v torek 15.5. pa že nastopim z dopustom.

Nič, grem hitro nekaj skuhat, ker moram čez 1,5h že jest kosilo in nato malo počitka in po tamalega v vrtec user posted image .

user posted image

< Sporočilo je popravil Polynesia -- 7.5.2012 12:04:37 >

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 3882
   RE: Novemberski malčki 2008
8.5.2012 17:06:31   
Polynesia
Hojla.

No evo samo javljam, da sem dobila nočni inzulin in sem se že sprijaznila! Sem bila proti, samo kaj naj, oni že najbolj vejo.
Ponoči mi slinavka ne proizvaja dovolj inzulina al nekaj takega in sama za to ne morem nič narest. Kao, da je to najmanj kar imam lahko, tko da srčno upam user posted image .
Zaenkrat pa imam čez dan krasne vrednosti in upam, da vsaj to tako ostane.

Drugače sem pa tolk utrujena, da sta šla zdejle moja fanta mal ven, najboljš, da si eno kavico nardim.

user posted image

< Sporočilo je popravil Polynesia -- 8.5.2012 17:07:14 >

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3883
   RE: Novemberski malčki 2008
8.5.2012 18:53:37   
šema
orka- sem ti poslala sporočilo na FB

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3884
   RE: Novemberski malčki 2008
9.5.2012 10:44:31   
onur
Hello.

Polynesia, ti bo pa dala vetra tale tvoja punca. Upam, da bo vse ok. Kaj pa recimo lahko kaj ješ?

Mi po starem. Petja je šla v vrtec (včeraj so bili pri nas doma, imamo vrtec čez cesto). Z Videkom pa sva bila že zjutraj zunaj eno furo, sedaj spi. Po kosilu pa greva pogledat k meni v službo. Joj, še ta teden in do srede, v sredo pa delat. Jao bože, se mi že meša. Ne bi še šla.

Orka, tudi moje sožalje ta tata.

_____________________________

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu šema)
Neposredna povezava do sporočila: 3885
   RE: Novemberski malčki 2008
9.5.2012 13:14:50   
Polynesia
Hojla.

Kakšen lep dan, sonček in na soncu prav vroče, sem bila na kavici in me je prav prevež v glavo in lase žgalo. Ampak neki sem poslušala, da bo v nedeljo ali ponedeljek spet fuuul ohladitev in dež. Saj to ni že normalno user posted image .

Jaz sem bila na polikliniki na predavanju o inzulinu, potem je padla trgovina in na koncu še kaaavica, mmmmuser posted image .
Zdej sem si pa že skuhala in bom počasi jedla, malo čez 15h pa v vrtec po tamaučka.

onour hja glede prehrane, nič sladkega, zabele, raznih omakic, bele moke, kruh samo pirin in zdej ga sama pečem, ajdov mi malo poviša skladkor, skratka vse zelooo zdravo in z nizkim glikemičnim indeksom, ki naj bi ga pa itak kao že tko al tko vsi morali živet. Pa nič slano, nič gazirano, samo vodo itd. itd.
Meso perutnina predvsem, veliiiiiiiiiiko zelenjave, saj mi že zmanjkuje idej, bi se lahko razpisala, pa se mi ne da user posted image .

Ojoj a ti pa že delat, a je že eno leto mimo?!? user posted image Pa saj čas čisto prehitro beži. A boste šli še kaj na morje?

Aaa danes sem dobila odločbo od ZZZS in so mi podaljšali bolniško do 14.05. in tako brez skrbi danes teden nastopim z dopustom, ki ga imam še 33 dni user posted image .

Lep sončen dan mamice user posted image .

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3886
   RE: Novemberski malčki 2008
9.5.2012 20:00:24   
onur
A boste šli še kaj na morje?


Gremo julija na Cres v kamp. Prej ne, oz. mogoče kakšen dan do Sesljana (Italija, ki nam je blizu) oz. do naše obale.

_____________________________

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3887
   RE: Novemberski malčki 2008
10.5.2012 14:00:41   
Andromeda
Hello!

Da se še jaz spet malo javim. Danes je imel Dario sistematiko pri 3 letih -ja, tako "zgodaj" jo v Kranju izvajajo...vse bp, pa še v laboratorij sva šla kri in vodo dat. So bile laborantke očarane nad njim, ker ni nič jokal, ko je "dobil pikico", tudi jaz sem bila prijetno presenečena, ker je bila tam čakalnica polna jokajočih otrok. Je bil pa zato večji problem vodo dat, ker ni in ni hotel lulat v tistega lončka, potem so nam dali en lonček za domov, pa da drugič prinesemo, ko se mladenič odloči, da bo le lulal user posted image Ph, pa eno uro sva porabila za to, mi je vse živce snel.

polynesia - tale vaša gospodična je pa že zdaj pravi cukrček, ko ti toliko težav s cukrom povzroča user posted image Drži se in zdrži te slabe 3 mesece, pa bolje, da imaš nočni inzulin, kot pa da se non stop sekiraš, da ti sredi noči vse ne podivja. Ja, Tomažička je res zoprna glede tega in pedantna. Potem, ko sem šla takrat jaz na sladkorno dieto, sem imela tudi ketone v urinu in to samo 1x, ko sem prišla k njej na kontrolo, sem dobila lističe, da sem si vsako jutro merila, pa je bilo potem vedno negativno, kot se spomnim, no čez 14 dni sem pa že tako rodila in bila vsaj tehle sladkornih tegob odrešena.

Nič, mali spi, jaz moram pa kaj v lonev creč, pa še gora perila me čaka za zlikat, poleg tega še nove stroje perem, ker se bo v soboto poslabšalo in potem sto let sušim na balkonu...

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3888
   RE: Novemberski malčki 2008
13.5.2012 21:24:57   
onur
Andromeda, jaz pa sem bila nad sistematiko za našo Petjo razočarana, nič od nič.

Drugač pa včeraj in danes bili pri naših. Danes se držali bolj noter, le ko smo prišli domov, smo šli malo ven, ker je bilo vreme še kar znosno. S Petjo pa sva šle na proslavo, ker je vaško turistično društvo praznovalo 10-letnico.
Morva pa it z mojim v nabavo poletnih cunj in obuče. Pa bo šlo spet en kup denarja. Kam hodite iskat za obleč?
Pa dneve do dela odštevam - še 2 dni.

_____________________________

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 3889
   RE: Novemberski malčki 2008
17.5.2012 8:25:14   
Andromeda
Hello!

Tukaj pa že cel teden spet zatišje user posted image

Pri nas nič posebnega, razen da ima Dario vsako popoldne take izpade trme in jokanja ter izsiljevanja, da je že prav grozno. Pa tako je vztrajen, zadnjič je bila pri meni ena soseda, ki ima 3 otroke in se je tudi ona čudila, od kod toliko vztrajnosti, češ da njeni 3 v parih minutah nehajo. Če si nekaj zapiči v glavo zna tudi po 1 uro jokati, kričati itd., da hoče tisto. Res izčrpljajoče, upam, da ga bo ta faza kmalu minila, sem že vsa znervirana, poleg tega še moža ni cele dneve doma, ker v službi zaključujejo z nekim projektom in ima veliko dela ter sestanke...eh, sem morala malo pojamrat.

Mi nimamo še nič za morje rezervirano, v špici sezone tako ne nameravamo it, ker pretitaravajo s cenami, da ni normalno, pa tudi gužva in vročina je taka, da si človek prav nič ne spočije. Mogoče pa sploh na morje ne bomo šli, glede na izkušnje lani se je Dario v 3 dneh naveličal plaže in smo ga morali drugače animirat.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3890
   RE: Novemberski malčki 2008
18.5.2012 10:15:07   
mojsoncek
Hello hello!

Kakorkoli si zelim, da bi kaj vec pisala, pa naj bo to tukaj ali na FB, mi ne znese. Ocitno zelja ni dovolj mocna user posted image ali pa res nimam nobenega casa.

Pri nas se dogaja 100/h, tako privat kot sluzbeno. In vecino dni ne vem kje se me glava drzi. Moja fanticka sta zlata. Sicer sta naspidirana, da je kaj, ampak nam vsaj dolgcas ni. Ta vikend smo praznovali maksijevih 6 let. Kar ne morem verjet kam ta cas bezi. In ravno zaradi tega sem nehala jamrat in se ukvarjat s tem kdaj bo ze enkrat minila kaksna faza. Raje uzivam in z njima zganjam neumnosti user posted image .

Bliza se poletje, moj najljubsi letni cas. Dopust imamo ze rezerviran in fanticka komaj cakata, da bosta lahko plavala.

onur - vesel povratek v sluzbo.

polynesia - uzivaj max, pa ne se prevec obremenjevat zaradi cukra.

No, vikend je pred vrati in mladinca komaj cakata, da bosta lahko spet nastopala. Ja, jutri imamo zakljucek vrtca user posted image .

zelim vam veliko soncka (taksnega in drugacnega) in lep vikend

_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 3891
   RE: Novemberski malčki 2008
20.5.2012 14:50:10   
onur
Živjo. Še malo glasu od mene. V sredo sem pričela s službo. Kaj naj rečem, ludnica. Delo samo mi je ok, razen dela s sodelavci. Videk v varstvu doma in je tudi ok. Popoldneve izkoristimo zunaj, pol pa itak spet napravljanje za drug dan. Petja v vrtcu in nič ji ni hudo, če je Vid doma. Ta teden bo kar pestro, grem na dva seminarja. Pa vedno nekaj dogaja.
Včeraj smo bili pri sestri, je tavečja praznovala rojstni dan.
Zdaj pa tamala dva še spita, čakam, da se zbudita, pol pa pičimo s taščo na en gelato. Možek pa dela.

Trma: naša zna bit vztrajna, vendar ve pri komu. Pri meni ne pali.

Mojsoncek, te smem vprašat kaj delaš?

_____________________________

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 3892
   RE: Novemberski malčki 2008
22.5.2012 11:18:06   
Polynesia
Hojla.

Da se malo javim. Sem že v petek napisala post in potem je javilo eno napako in ni bilo nič, pa se mi ni dal še enkrat pisat user posted image .

Skratka moj fantolin je bil prejšnji teden doma, je imel šesto otroško bolezen. Moram priznat, da že dolgo ni tko hudo kar naenkrat zakuhal, sem res mislila, da mi bo spet kak krč dobil. No pa smo že ulaufani glede tega in je blo pol ok.

sistematika midva sva jo imela decembra, vse ok, psihologa pa januarja se mi zdi. Tudi vse ok, edino pri 4.letih imava kontrolo zaradi govora, ker on je res začel govoriti zelo zelo pozno, še zdaj ga ne razumeš vse. Tako da zdaj rabi eno leto dlje časa kot drugi, da nadoknadi, ker je pozno zgovoril. Potem pa bomo videli, mogoče bo potreben logoped, kar se ki zdi čisto ok.

morje mi itak ne bomo nikamor šli, glede na to da imam rok 30.7. Zdej če bo tamala pridna in ne bo težav, bi šli načeloma konec septembra na Pag, kot vedno do zdaj. Ampak o tem je še prezgodaj govorit. Pa še poceni je potem. Andromeda se strinjam za cene, noro user posted image .

trma tudi našega spopade taka trma, da je joj. Ampak kaj čmo, je treba to skoz dat. Meni ga kar uspeva prizemljit. Ker če mi gre pa kej res na živce je pa to, da se otrok za brez veze dere ali trmari, uffff user posted image .

mojsoncek vse najboljše maxiju, to se pravi, da gre v šolo a neeee?! Waw, no, sej tut nas čaka to zelo kmalu.

cuker ravno včeraj sem imela kontrolo, matr se mi zdi da sem skos tam, vsak teden user posted image . No zaenkrat mi z dieto zelo lepo uspeva in imam čez dan odlične vrednosti, upam, da tako ostane do konca. Edino na tešče ni bilo čisto ok in sem dobila eno enoto inzulina več, ampak še vedno tako mala doza, za otroka. Tako da je bil danes sladkor ok. Danes teden imam pa prvič dr.Tomažič in upam, da bo rekla, da ne rabim več tolk pogosto tja hodit user posted image . Itak če vidiš, da ni ok pokličeš.

vreme zdej tko, če po pravici povem, dežja ravno ne rabim, ampak tam do 25 stopinj je odlično, da preživim poletje na koncu nosečnosti user posted image . Več stopinj ne bi rabila, hihi.

vrtec pri nas razsajajo uši user posted image user posted image in srčnooooo upam, da ne prinese kaj domov, ker menda je to cela štala. Sem ga danes posprejala po laseh z lakom, menda pomaga da ne grejo gor, sicer pa preprečit itak ne moreš. Res se mi ne da s tem zdej ukvarjat.

priprave joj počasi bom morala kaj že pripraviti, mislim da sem za P. imela dva mesca pred rokom že vseee pripravljeno, zdej pa nič, ha ha. Sicer je v drugo tale nosečnost čist druga, nimaš tolk časa in tko user posted image . No hvala bogu sem nekaj cunjic že kupila in nekaj v lekarni, ostalo pa tko imam od tamalega. Edino malo moram od tamalega sobo in omaro pregledat in v previjalni plac narest za tamalo, to bom naslednji teden kaj naredila.

Tko, zdej pa grem nekaj poštudirat kaj bi kuhala, večni problem.

Papa

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3893
   RE: Novemberski malčki 2008
23.5.2012 8:40:22   
sončnica24
Da se jaz spet malo javim, saj berem vas ampak neke volje za pisat pa nimamuser posted image .
Novega ni nič, začenja se sezona birm in obhajil tako da sta pred nami dva naporna vikenda, pa saj bo minlo malo za sprostitev pa paše.

Nik je priden malo pa mora nagajat če ne sploh nebi vedla da ga imam.
Jezna sem edino na to našo državo tak da piham ne vem več kje vse ven, z tem njihovim preljubim varčevanjem bodo več kot očitno spet nas, ki tako ali tako nimamo dosti po žepih vdarli - nimam nobenega nesorazmerja, ker delam za skrajšan delovni čas mi bodo vzeli še regres za prehrano, izgubim tudi potne stroške in po prvih zračunih bom mesečno ob vsaj 150€, če še ne kak evro več ker odločbe za vrtec pa še nismo dobili - katastrofa no bo že če bi vsaj bila varijante kje kakšno službo dobit pa mislim da veste ve kakšna je situacija je bilo zadnje dneve dovolj na televiziji vsega.

Dovolj bo da ne bom samo morila.
Kakšna ideja kje bi lahko kupila zdaj kakšne tanke trenirke? Ker vreme se noče in noče k sebi spravit moj Nik pa raste in počasi mu bodo vse premale o kakšnih hlačah ali kavbojkah pa noče niti slišat kaj šele da bi mu jih oblekla.

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3894
   RE: Novemberski malčki 2008
24.5.2012 7:58:57   
Andromeda
Hello!

Uf, po nekaj deževnih jutrih smo se danes končno v sončno majsko jutro prebudili user posted image
Pri nas vse po starem, sicer smo si med vikendom eno virozico iz vrtca vsi veselo podjalai, jaz sem bla še najbolj boga, ker sem še malo zakuhala zraven, na srečo je v 2 dneh minilo, medtem, ko je Dariu samo fajn teklo iz nosa, pa malo je pokašljeval, danes je že OK. Ma saj ni čudno, da človek zboli, če je pa 1 dan 30 stopinj in potem naslednji 10.

trenirke
- mi smo nekaj tanjših spodnjih delov dobili v Tušu in Baby centru, v H&M-u imajo same z muckami kolikor sem videla, sem pa tam in v Marks & spencerju (sicer že lani) dobila nekaj fajn tankih hlač z elastiko v pasu.

IZVIRNO SPOROČILO: Polynesia


sistematika midva sva jo imela decembra, vse ok, psihologa pa januarja se mi zdi. Tudi vse ok, edino pri 4.letih imava kontrolo zaradi govora, ker on je res začel govoriti zelo zelo pozno, še zdaj ga ne razumeš vse. Tako da zdaj rabi eno leto dlje časa kot drugi, da nadoknadi, ker je pozno zgovoril. Potem pa bomo videli, mogoče bo potreben logoped, kar se ki zdi čisto ok.




Mi smo imeli tudi decembra psihologa in takrat Dario ni hotel nič govorit, zato smo tudi pri 4 letih naročeni na kontrolo, je pa tudi Dario začel pozneje govorit in ga ne razumejo vedno vsi. Se pa spomnim, da se je lanska vzgojiteljica kar naprej okrog njegovega govora "sekirala", že pri 2 letih ji ni bilo prav, da kao premalo govori in da ne ponavlja za drugimi, potem, ko je začel govorit, ga pa ni nič razumela, medtem, ko pomočnica ga pa je. user posted image Je pa tale psihologinja v Kranju tako čudna, čisto potiho govori, da se moraš cel spremenit uho, da jo sploh kaj slišiš, potem pa še nelogično sprašuje: KDO gre po cesti, KDO pluje po morju, KDO leti po zraku, mater, da sem ji skoraj rekla, da če se sprašuje po predmetih, se vpraša KAJ in ne kdo. In potem kao otrok ne ve odgovora in noče sodelovat user posted image Se že sedaj "veselim" te kontrole čez pol leta, hehe.

Nič, imam nekaj opravkov, lep dan vam želim!

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 24.5.2012 8:01:16 >

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3895
   RE: Novemberski malčki 2008
25.5.2012 21:47:46   
onur
Živjo. Čisto na hitro. Dnevi bežijo kot bi se samo enkrat obrnil. V službi dogaja na polno, ko pa pridem domov, pa ven z otroci, zdaj ko je lepo vreme. Zvečer pa itak mrknem pred TV. Drugi dan pa jovo na novo. Drugač pa nič kaj posebnega. Približuje se Vidovo eno leto.

_____________________________

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 3896
   RE: Novemberski malčki 2008
25.5.2012 22:03:42   
onur
Joj, napišem in vrže ven. Pri nas dnevi letijo kot bi se samo enkrat obrnil. V službi dogaja na polno. Ko pridem domov, pa grem s tamalimi ven, sedaj ko je lepo vreme. V vrtcu bomo kmalu imeli zaključek šolskega leta - proslava. Videk bo pa tudi kmalu imel eno leto. Pričakujem kakšen bo odgovor vrtca glede Vida, skrbi me predvsem to, ker jih je v enoti Dutovlje preveč za v jasli. Po mojem si samo utvare delam in verjetno ne bo sprejet.

_____________________________

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 3897
   RE: Novemberski malčki 2008
26.5.2012 15:26:39   
Andromeda
Hello!

Danes sem pa prav jezna, je namreč prišla odločba za znižano plačilp vrtca, skočili smo 3 plačilne razede višje, supertruper user posted image In to predvsem na račun mojega s.p.-ja, po zakonu se namreč upošteva dohodek v višini 75% bruto minimalne plače, pa če si ta denar videl ali ne user posted image Super, da so mi tale fiktivni dohodek upoštevali že v letu 2010, čeprav sem s.p. odprla šele marca 2011, a zakon je, kakršen je, dejansko pa sem v letu 2011 poslovala z minusom user posted image Ni pošteno...Tudo možu so čudno upoštevali neto plačo in regres, poleg tega so našli neko nepremičnino, od katere ustvarimo 275 € fiktivnega dohodka na leto. Še dobro, da nimamo varčevalnih računov, ker potem bi pa res padli v anjvišji plačilni razred. No, grem v ponedeljek na CSD, pa da vidimo kaj bo...SEveda v Kranju ne upoštevajo stanovanjskega kredita kot olajšavo, kar se mi tudi ne zdi prav, poleg tega je inštitucija CSD državna in ne občinska in verjetno ni prav, da presojajo o nečem na lokalni ravni? Me ima, da bi za to klicala na ministrstvo.

Toliko od mene, sem se morala spihati...

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3898
   RE: Novemberski malčki 2008
29.5.2012 10:43:09   
zara13
Hello!

Še malo novičk od mene...sicer se nič kaj posebnega ne dogaja, pač delamo vsak dan kot prej. Dobili smo hiperbarično kisikovo komoro tako, da še to dnevno izvajamo po 1 uro. Tian se ne ugaša od jutra do večera, pač se oglaša 100 na uro, pravega govora še ni. A tudi to bo prišlo...moram verjet v to!!! user posted image

Možek je bil prejšnji teden 2 dni v LJ na seminarju, je predaval dr. iz Avstralije, strokovnjak za avtizem, bilo je ogromno poslušalcev cca. 400. Še Tianovo psihologinjo je videl in izmenjal par besed. Med kosilom se je s starši pogovarjal in ugotovil, da eni resnično nič ne delajo doma, ne pomagajo otrokom...sem kar žalostna ratala. Pa ko se da ogromno tega naredit... Junija bo tudi dvodnevni seminar v Celju tako, da gremo vsi trije na vikend paket k mojim, pa še na predavanja. Vmes se mi je javila mamica (po imenu in priimku mi je bila znana) in pol skozi emaile ugotovim, da je partnerka od kolega iz Celja, bivšga soseda :( tako, da se dobimo še z njimi v Celju. Opažata tudi znake pri sinčku, ki bo star šele 2 leti. Me kar potre, ko vidim, koliko je tega tudi pri nas.

CSD - no ja prejšnji teden smo dobili diagnozo od dr. Macedonijeve, da je vsaj en izvid poslala, s katerim bom šla jutri na CSD in dala vlogo za dodatek za nego otroka. V kolikor mi odobrijo višji dodatek, bom po vsej verjetnosti si urejala, da bi ostala doma. Ni rožnato v teh časih pustit službe, samo drugače ne bo šlo. Je prenaporno vsak dan delati 8 ur + iz službe delo v playroomu, pospravljat, kuhat...ja ja sej vem jamram...včasih res nimam časa za nič. Poleg tega pol ko mini zaspi, se trudim čim več brat na netu oz. knjige, ki jih imamo in enostavno bi rabila včasih kaj, da bi bila budna 24 ur. Zadnjič sem brala na netu do pol 2 zjutri, pol pa seveda bujenje ob 6:15...noro.

Andromeda - ja slišim, da večina dobiva pri odločbah višji razred user posted image ti se kar spihaj, kradejo povsod, na koncu te prikažejo kot, da si milijonar in, da imaš ne vem kakšne prihodke...moj še vedno štrajka, nič kaj ne delajo, seveda pa že pričakuje, da mu bodo vzeli cca. 200 € mesečno. Mi smo ostali v istem razredu pri odločbi. Odnesla sem v vrtec tudi kopijo prve strani odločbe, ker bodo pošiljali poračune user posted image

V torek sva bila na govorilnih urah. Seveda nič kaj novega nisva izvedela, le to, da jim je težko v skupini, ker imajo poleg Tiana še 2 otroka, ki sta malo "posebna". Pač vzgojiteljica ne sme rečt staršema, da bi bilo bolje za otroka, da je doma, ker mu trenutno vrtec v takšni obliki nič ne koristi, a sva sama razbrala iz njenih besed, da jim je težko pa, da ne dobi pomoči, ki bi jo moral dobiti. Torej plačujemo 200 € na mesec, da je pač tam samo v varstvu, brez obravnave specialnega pedagoga (ker odločbe o usmerjanju) še ni, čeprav jih pogosto kličem in sprašujem kdaj bo user posted image . Jesti noče v vrtcu, razen kruha, ki mu ga jaz od doma vsak dan prinesem ter pije bio čaj, ki ga tudi sama naredim doma. Kosilo mu dajo v posodice vsak dan, ki ga potem doma poje...tukaj je kar lumpi, ker noče jest v vrtcu, verjamem, da se vzgojiteljici potrudita in mu ponudita pa on noče.

onur - upam, da dobite prostor za Vida v vrtcu!

Polynesia
- naj ti čim prej mine tale nosečnost, verjetno ni nič kaj prijetno razen občutka, da raste ena lepa pupika v tebi in, da bo kmalu tu...glede diete pa imaš same zdrave stvari tako, da kar tako naprej....kaj vse mi pojemo, se še zavedamo ne. Odkar je mini na dieti, tudi sama bolj pazim kaj pojem.

morje - letos ga bomo verjetno videli na kakšnem enodnevnem izletu, drugače pa ne bo ne časa in ne €!

Toliko od mene na brzino....pozdravček za vse user posted image

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 3899
   RE: Novemberski malčki 2008
30.5.2012 18:57:17   
sončnica24
Hojla, jaz pa sem očitno ena redkih ki sem zadovoljna z odločbo, res je da sem si že v januarju uredila zvišanje razreda, ker sem vedla da bomo prišli višje zaradi partnerjeve višje plače ampak sem zdaj glede na odločbo še en razred nižje kot sem si preračunavala, pa nam niti nena dosti manjka da bi še en razred nižje prišli ampak dobro vsaj to, glede na to da bom zdaj mesečno tako ali tako ob 150€ - minusa pri plači pa bo treba na vsak evro gledat.

Morje - hja očitno bo tudi pri nas letos odpadlo mogoče nam bo zneslo kakšno kopanje kak dan - bomo videli. Hja bo treba šparat tudi pri nas, zato še vedno trdim in bom da to varčevanje ne bo prineslo nič pozitivnega ker ta denar ob katerega bomo ne bomo mogli niti zapravit. Ma bo že nekako.

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?