|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
11.3.2010 17:00:27   
charlyka
Dober dan user posted image ,

Kako ste kaj? Jaz kar dobro, včasih me malo dajejo hormoni, pa se kar nekaj sekiram in sem nervozna, ampak saj bo ... user posted image

ZoyaEva - ja, vozeke so že pred kratkim dobili, ampak same 3-kolesnike, jaz pa bi imela 4-cikel user posted image . Sva ga naročila, baje naj bi naslednji uvoz bil maja in lahko samo upam, da pride. Če ne, bom vzela kar pač bo.
Ni panike, ti kar javi kdaj boš lahko, pa se vidiva. user posted image
Kako kaj materinska - malo poročaj user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
11.3.2010 17:40:48   
divans1
Tudi mene bolj pogosto dajejo hormoni in sto misli mi roji po glavi, če bom vse to zmogla in imela vse pravočasno pripravljeno in bla bla bla.... Pa ko se spomnim, da bom v soboto dopolnila že 30 tednov, pa sej ne morem vrjet, res ne!!!! Na začetku smo ful jamrale, da bušiji nč ne rastejo, se spomnite??? Kaj pa sedaj? Moj je že zelo velik, vidno mi raste!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
13.3.2010 9:27:44   
ozzy
Pozdravljene klepetulje!

je sobota pa malo lenarim. Vidim, da ste pridne, obiskujete materinsko oz.nekatere ste že konec.
No, jaz sem bila v četrtek na pregledu, otročiček se je obrniluser posted image user posted image user posted image . čeprav jaz čutim brce še vedno zelo nizko. Vse ostalo je ok, drug teden imam test na glukozo potem pa UZ v 32. tednu (samoplačniški).Potem bo pa kmalu porodniška-grem namreč 18.4. Tako, da v službi počasi pospravljam stvari. Mi je kar čudno. Otroci pa žalostni-na mojo srečouser posted image user posted image
Malo že gledava posteljice-sva se odločila za otroško-mladinsko lip Poljčane in tudi njihov jogi. Ampak je še nisva naročila, ker baje pride v 2-3 dneh.
Posteljino mi bo mama sešila, tako da to mi ni treba skrbet.
Voziček bo pa verjetno en trikolesnik (Mura ali GT3).
A ste ve že dobile potrdilo o predvidenem datumu poroda s katerim uveljavljate pravico do paketa za otroka na CSD? Jaz sem na zadnjem pregledu, vendar še nisem šla.
Tako, zdaj pa malo pospravljat pa uživat v vikendu!!!!!!!!!1

Uživajte tudi ve!!!!!!!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
13.3.2010 10:58:45   
divans1
Super Ozzy!!!user posted image user posted image user posted image


Ja, tudi jaz sem na zadnjem pregledu dobila potrdilo o predvidenem datumu poroda in napotnico za porod sem že dobila. user posted image

Samo ne morem it še to zdj urejat, ker greš lahko največ 60 dni pred PDP - jem.

(odgovor članu ozzy)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
13.3.2010 19:27:59   
ZoyaEva
Hej babnce!

Ja, hormončki. Tudi mene matrajo. Se kar neki sekiram skoz.  Charlyka ko boš take volje me lahko pokličeš, se bova ena drugo tolažile user posted image .

Materinska šola mi je full hitro minila. Bilo mi je zelo zanimivo. Skoraj vse tako kot je Charlyka poročala, zato ne bom še vse enkrat pisala. Edino mogoče to kar je meni bilo novo oz. se mi je posebej vtisnilo v spomin :
- glede zobk :  vsekakor je potrebno zanje skrbeti še predno ven pokuka prvi mlečni zobek. Ni dobro na primer , da na dudo, da bi otroka pomirili karkoli dati.  Pri tem mislim na kakršnokoli zdravilo, tudi kapljice proti kolikam, saj le-te vsebujejo sladkor. Sicer v zelo majhni količini a vseeno ni dobro. Prav tako se otrok navadi, da ima duda poseben okus.  Pa glede dude. Nekateri otroci je sploh ne potrebujejo, zato ni potrebno otroka takoj ''posiliti'' z njo. Je bolje , da je brez. A če ne gre drugače jo pač uvedeš. 
- previjanje :  jaz nameravam previjati otroka z plenicami za enkratno uporabo. Nisem vedela, da obstajajo tudi eko pleničke za enkratno uporabo.  Moram preveriti ceno, saj sumim, da je tudi ta zelo ''eko'' user posted image . Sem se pa takoj rekla, da bom verjetno začela z njimi.  S kakšnimi plenicami pa ve nameravate previjati svoje bebice ?
- glede ultive in epiduralne v ce : Ker imajo kadrovsko stisko je težko priti do anestezista. Zato tudi, če se odločiš za eno od teh variant , ni nujno, da bo anestezist prisoten.  V SG pa imajo baje 24 ur prisotnega anestezista za epiduralno.
- glede matičnih celic tista omejitev na 40 kg velja samo , če otrok zboli za neko posebno obliko levkemije. Za vse ostale bolezni te omejitve ni.  Baje te celice že umetno razmnožujejo, vendar je potrebno še dokazati , da so umetno razmnožene celice enako učinkovite kot te, ki še niso razmnožene. Prav tako že iz teh celic delajo organe. Tako, da kaže kar dobro. Predvidevanja so, da naj bi se najkasneje v 10 letih to začelo uveljavljati v splošni praksi.

Če pa katero še kaj zanima pa naj vpraša.

Ozzy
tudi jaz bibeka čutim še vedno spodaj pod popkom ali v višini popka. Edino kadar sedim me včasih brcne malo više, kar mi je čudno. Vsak , ki vidi moj trebušček reče, ti pa spodaj nosiš. Čudno se mi zdi , da mi tega G ni omenila. Pa tudi trebušček mi kaj ekstra ne raste in ni tako''dvignjen'' kot pri drugih nosečkah user posted image .

Vse že veste kolko približno tehta in je velik vaš bibek, jaz pa ga nisem videla že od morfologije user posted image . V torek imam UZ in me je tako zelo strah....  Ponoči ne spim...


(odgovor članu ozzy)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
15.3.2010 11:34:48   
charlyka
Pozdravljene user posted image ,

za mano je kar naporen vikend - sva z user posted image belila stanovanje - lahko bi rekli, da gnezdimo user posted image user posted image

ZoyaEva - hvala za dodatne info iz materinske user posted image

Meni pa je včeraj zjutraj nekaj tekočine steklo na hlače, pa zvečer me je fejst v jajčnikih špikalo, tako da me malo skrbi. Bom zdajle G poklicala.

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
15.3.2010 12:12:47   
ZoyaEva
Hej!

Ti kar pokliči G. Drgač pa men skoz neki ven teče, a sem zdaj že kar sigurna da je to pač tok, ki ga povzročajo hormoni.  Če gre za plodovnico je to dosti več tekočine in prav veš, tak da mislim da je tudi pri tebi le od hormonov ! Želim ti da bo vse ok!





(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
15.3.2010 12:26:38   
charlyka
Oj, kličem pa kličem, pa nikogar ne dobim, skos je zaseden ali pa me ven vrže user posted image

Pa saj imam naslednji torek pregled - bom pa takrat povedala. Če pa bo še kaj, imam pa ta teden še laboratorij.

ZoyaEva - si me malo pomirila. Ja, če bi šlo za plodovnico, bi bilo to večja količina. Pa tudi mi je zadnjič G rekla, da je tisto odtekanje po malo zelooo redko ... Kaj tebe tudi kaj pri jajčnikih špika??

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
15.3.2010 13:21:35   
ZoyaEva
Mene vse boli spodaj. Ne bi ravno rekla, da samo jajčniki. Zdi se mi , da mi vse dol tišči. Špikajoča bolečina ni nevarna. Bolj so nevarne bolečine kot so krči (drži nekaj časa in potem popolnoma spusti) ter kakšna huda topa bolečina.

Tudi meni so pojasnili, ko sem prišla zaradi straha pred odtekanjem, da plodovnice odteče večja količina. Tak da en orng vložek zmoči in po kapljicah zeloooo redko odteka. Plus tega bi ti potem moralo skoz močiti po kapljicah, kar ti verjetno ne ?

Kolegica je opisala občutek odtekanja kot to, da se ji je pipca ofnala in ni mogla zadržati :).

Jutri imam jaz pregled in imam polno strahov. Tudi midva rihtava svoje gnezdece. Včeraj sva se selila v novo spalnico. In seveda sem pomagala pri pucanju oken , omar, kar zahteva stegovanje. Potem pa mi reče kolegica, da tega ne smeš početi, ker se lahko popkovina bibiju ovije okoli vratu user posted image . Se tolažim da so le vraže. A kot za vraga danes bibi ne brca ... Upam, da še bo.

< Sporočilo je popravil ZoyaEva -- 15.3.2010 13:25:06 >

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1134
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
15.3.2010 13:27:13   
ZoyaEva
Pa če bi ti redno odtekalo po kapljicah, se lahko oglasiš na urgenci v bolnišnici, ti bodo naredili test z enim papirčkom. Sam pojdi raje dopoldan.

Itak pa sem sigurna, da so samo hormoni. Lahko me tudi pokličeš, če te še kej zanima!

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
15.3.2010 17:22:45   
divans1
Dober dan!!!

Midva sva tudi danes bila zelo aktivna, si je moj šel urejat papirje, je spremenil stalni naslov, tako, da bo zdaj še formalno pri meni prijavljen, pa ločeno gospodinjstvo sva si uredila, uhhh, sm zmatrana....user posted image


Glede zobkov. Kako pa potem daš bibiju recimo kapljice, če ma krče? Po flaški?? Hmm, preveč ni dobro, da ma dudo v ustih zaradi zobkov, ne???user posted image A pridejo potem kasneje ven ali pa nepravilno rastejo???

Glede povijanja: to ti pa v porodnišnici povedo, v katere plenice ga povijat, če mu recimo grozi izpah kolkov, ga ne moreš samo v plenice za enkratno uporabo povijati.

Tudi meni non stop spodaj teče, po 5 hlačk na dan si preoblečem, pa sem bla zdj 3.3. na pregledu, pa je rekla, da je vse v redu. Kakšen test s papirčkom pa je to?

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
15.3.2010 18:19:04   
ZoyaEva
Tudi jaz sem vprašala za kapljice. Sem se hecala, da če jih moram pol dat s tako injekcijo kot naši psički user posted image .  Lahka mu previdno v ustka nakapaš, po moje.  Na zobke pa lahko vpliva, če uporabljaš sladkor tako, da se v ustih razvijejo bakterije, ki vplivajo na rast ter seveda kvaliteto zobka.  Lahko so gnili, imajo luknjice, se zgodi da kateri sploh ne zraste. No, za moje pojme te kapljice iz tega stališča niso tako zelo kritične, po moje gre bolj zato da se otroček navadi, da ima duda včasih poseben, bolj dober okus.  Moja svakinja, pa po moje dosti katera jih da kar na dudo. Verjetno bomo tudi me improvizirale, ko bo treba otročka pomirit user posted image .

Na katere plenice sem bolj mislila ali na pralne ali na te za enkratno uporabo. Če pa nima dovolj razvitih kolkov, pa se potem še tetra plenička da čez v vsakem primeru, ja.

Charlyka upam da je vse ok!!!!! Jutri , ko bom konec z UZ te pokličem.






(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1137
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
16.3.2010 10:44:18   
charlyka
Oj punce!

Ja, z mano je vse ok. Nič ne kaplja in ne curlja user posted image Hvala za skrb. Včeraj sem celi dan počivala, pa tudi danes je takšen plan user posted image

ZoyaEva - držim pesti, da bo vse ok na UZ in se veselim tvojega klica.

Ja, tudi jaz sem zadnjič celi dan pucala - omare, okna itd. Sem bila kar utrujena in imela čudne bolečine, ampak očitno od napora, nič povezano z bibijem, ker je zdaj spet vse ok. Razen seveda tistih stalnih bolečin in podobnih reči.

Drugi teden grem še na masažo za nosečke - predvsem me križ boli za znoret.

Divans1 - super, da sta z lubijem uredila papirje. Ja, vem, kako je to naporno.

Lep dan.

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
16.3.2010 16:02:12   
divans1
Uhhh, masaža za nosečke, to bi pa tud jst rabla!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
16.3.2010 17:47:58   
ozzy
Ej punce!

tudi pri meni je tok močan. Ampak to je ok.

Nič ne pišete več o opremi. Midva zdaj gledava posteljce pa me zanimajo vaše izkušnje oz. mnenje.
Gledava Lip Poljčane dimenzijo 140X70. Filip bela ali carmen.
Katero boste ve?

lp

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1140
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
16.3.2010 18:39:43   
charlyka
Ozzy - mi bomo na začetku imeli zibelko, nato pa posteljico 120/60 - belo. Dimenzija 140/70 se meni osebno zdi kar velika (no, res je tudi, da smo prostorsko omejeni user posted image ). A misliš imeti na začetku zibelko ali košek ali bi kar takoj dala bibo v to posteljo?

(odgovor članu ozzy)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
16.3.2010 18:43:21   
divans1
Nama naj bi ta teden pripeljali posteljico ( Lip Poljčane, Maja, 120/60), jogi , previjalno in še eno omarico. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
16.3.2010 18:56:27   
ozzy
Ja, imava dovolj prostora tako, da nam ta dimenzija ni problem. pa tudi za kasneje je dobra. Takoj ga mislim dat v to posteljico. Imam kar nekaj prijateljic, ki imajo te večje posteljice že od začetka. jogi bom tudi naročila v Lip Poljčane.
Previjalne omarice pa ne bom imela ampak le tisti zgornji del, ki se potem lahko nastavi na posteljico ali kam drugam.
Posteljino in obrobo pa mi šiva mama.user posted image user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
16.3.2010 19:04:23   
divans1
Lepo!!!user posted image user posted image user posted image


Kako pa so kaj vaši bušiji? Moj je že ogromen, se mi zdi, da mi vidno raste!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ozzy)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
16.3.2010 19:19:35   
divans1
Joj, še neki sm pozabla..... midva sva pa najinemu user posted image končno IZBRALA IME!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
16.3.2010 22:32:29   
charlyka
user posted image user posted image user posted image
Smemo izvedet?? user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
17.3.2010 8:29:34   
divans1
Neeee......hahahahhaha.....user posted image


Ja, seveda!!!!

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
17.3.2010 23:02:04   
charlyka
Dober večer!

Kje ste nosečke? Že spite verjetno, samo jaz uboga nočna ptica in moj bibi še brcava user posted image user posted image

Ravno smo bili še na obisku in naša oprema za user posted image se je razširila za eno škatlo cotk, banjico, ležalnik, jogi za zibiko in jajčko user posted image user posted image user posted image user posted image

Lepo pančkajte user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
18.3.2010 11:49:53   
divans1
Mhm, midva pa nimava nobenga takega, da bi nama kej dal, morva pa vse novo kupit....user posted image

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
19.3.2010 10:28:41   
charlyka
Dober dan,

kako je lepo, ko sije sonček user posted image user posted image user posted image

Kaj boste delale čez vikend?

Papa

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?