|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2010
18.6.2010 14:35:02   
tinna25
Lenny1 odvisno od ginekologa. Moja nima CTG -ja, zato morem v porodnišnico. Večina ginekologov ga sicer ima, sploh pri teh po ZD....samo ne vem kako  bo sedaj, ko bodo večinoma dopusti. Najbrš bodo kar večini napisali napotnice za P.

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2876
18.6.2010 14:38:06   
tinna25
Sem pozabila prej vprašat, a bo katera kupila ta stolček tatamia? (gugalnik + kasneje za hranjeneje)

http://www.totsnob.com/images2009/pegperego_tatamia_options.png

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 2877
18.6.2010 14:44:48   
limma
Samo pozdravljam..

..kuham, malo pospravljam, da bom potem v miru pogledala tekmo user posted image Hčerka gre pa z babico na igrišče, ker je babi edina v familiji, ki ji je nogomet španska vas user posted image

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 2878
18.6.2010 16:48:11   
Zoya27
pozdravljene punce....

ravno gledam tekmo, se veselim, pa še malo pišem zravenuser posted image user posted image user posted image

meni je popek pogledal ven že zelo hitro, se mi zdi da je že kar nekaj mesecev od tega (2-3), pri prvi nosečnosti pa se je to zgodilo šele čisto na koncu...

meni še ni nič omenjala, da grem na naslednjem pregledu na CTG, ona sama pa mislim da ga nima, pa bom pri pregledu tudi že 36t... no bomo videli kaj bo

tinna25, stolčka ne bomo kupovali, ker imamo še od Eme PP prima pappa, sem pa razmišljala, da bi si nabavila kak ležalnik, ker ga v prvo nismo imeli, je bila Ema gospodična, ki se je pustila nositi...user posted image

EMA 16.09.2007

ENEJ 12.08.2010

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 2879
18.6.2010 16:59:19   
žabica13
Tokrat prvi post ne nam, ampak našim fuzbalerjemm! user posted image user posted image user posted image  Upam, da bodo tako igrali še drugi polčas!

claudia99 čestitke za pregled in hvala za dodatne informacije za seznamček!

tinky lep, lep buši in seveda super postava. Saj sem ti že zadnjič napisala da bi bila lahko manekenka med nosečnicami user posted image

novamami upam da ti bo pas kaj pomagal! user posted image

midva z našim user posted image  sva že tretnji dan bolj kot ne pasivna. Danes sem si sice privoščila malo potepanja po vasi, ko že ni bilo mojega user posted image  ki drugače za mano skače in me podi ležat. Samo malo moram hodit vsak dan, ker sem bila prej precej aktivna (sicer imam na sumu da je tisto delo v strežbi prispevalo svoje k zmehčanju materničnega vratu, saj me je vsakič ko sem končala fajn čutila bolečino in pritisk na sramno kost). Do ponedeljka tako nimava namena iti nikamor, upam da bo v ponedeljek bolj, da grem lahko spet na šolo za starše.

Tiste, ki hodite na šolo za starše v lj porodnišnico - ali je bila katera na včerajšnjem predavanju o anesteziji? A je bilo govora o epiduralni? Kakšno mnenje o tem ste dobile?

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2880
18.6.2010 18:13:32   
FirstTimeMummy
Evo, pa je izenačen rezultat pri naših fuzbalerjihuser posted image Pa sem že skakala od veselja, da smo jim pokazal vetrauser posted image

Kakorkoli, žabica13, mene tudi ni bilo na pedavanjih v zvezi z epiduralno, ker sem imela isti čas izpit, sem pa naročila kolegici sonosečki, da mi bo v ponedeljek podrobno poročala, tako da če ne prej, izveš takrat! Sicer sem jaz tako ali tako že fiksno odločena, da bom EA uporabila, če bo mogoče, ker je do sedaj še vsaka po uprabi samo hvalila!

Punce, mene pa zanima čisto ena druga stvar (to je vprašanje predvsem za tiste, ki že imate otročke): ali je možno, da G z ultrazvokom dokaj natančno izmeri obseg glavice pred porodom? Zanima me zato, ker če bo naš user posted image velik, bo treba kar na carski rez (kar si ne želim, ampak kakor koli bo najboljše za oba) zaradi mojih problemov z očmi.. Babica v MŠ je rekla, da je popoln obseg za rojevanje od 35,5 do 36,5 cm, če je 37, si mamica lahko že čestitauser posted image Kaj šele, da je obseg kakšen cm večji, sploh ne upam pomisliti!

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2881
18.6.2010 18:24:48   
žabica13
FirstTimeMummy kakšne težave z očmi imaš? Jaz sem pri 18-ih imela 6 operacij na očeh + še prej izpah kolkov imela in sem tudi imela pri 12-ih operacijo, pa kljub temu nisem prišla v "izbor" za carski. Sem morala sicer na 2 pregleda za oči zdaj v nosečnosti, prvi je bil načeloma za naraven porod, vendar si odločitve ni upal pisno podat in me je poslal še do drugega - ki mi je napisal da lahko naravno rodim. Upam, da res ne bo zapletov.

uf, naši fanti pa niso bili več tako borbeni kakor v prvem polčasu. Škoda user posted image

(odgovor članu FirstTimeMummy)
Neposredna povezava do sporočila: 2882
18.6.2010 19:00:21   
FirstTimeMummy
Mah, visoka dipotrija in stanjšana mrežnica (poškodbe na fundusu) - zaradi visokega pritiska med potiskanjem bi mi lahko mrežnica komplet odstopila, zato bom v primeru, da bo user posted image velik, definitivno imela carski, ker si G ne upa tvegat... Sem pa bila tudi na pregledih zaradi tega, ampak se tista okulistka ni mogla 100% odločit (kot mnenje je hotela napisat: V primeru dolgotrajnega poroda predlagam carski rez), zato sem ji rekla, da takšnih BV mnenj ne rabim in da je itak logično, da me bodo rezal, če otrok ne bo mogel venuser posted image Ah, kakor koli - ko je moja G videla izvide pregledov, je rekla, da se ni s tem za hecat in da stanje ni najbolj rožnato - bomo videli, kako bo kazalo proti koncu...

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2883
18.6.2010 19:19:25   
žabica13
FirstTimeMummy če imaš mrežnico se pa nikakor ni za hecat. Jaz sem imela pravo živčno vojno, dokler nisem dobila drugega mnenja. Upam, da ne bo kaj narobe, čeprav priznam, me je še vedno malo strah. Zato upam, da bo porod čimkrajši in ne pretežak

Neposredna povezava do sporočila: 2884
18.6.2010 19:53:56   
Tinky
IZVIRNO SPOROČILO: FirstTimeMummy

Punce, mene pa zanima čisto ena druga stvar (to je vprašanje predvsem za tiste, ki že imate otročke): ali je možno, da G z ultrazvokom dokaj natančno izmeri obseg glavice pred porodom? Zanima me zato, ker če bo naš user posted image velik, bo treba kar na carski rez (kar si ne želim, ampak kakor koli bo najboljše za oba) zaradi mojih problemov z očmi.. Babica v MŠ je rekla, da je popoln obseg za rojevanje od 35,5 do 36,5 cm, če je 37, si mamica lahko že čestitauser posted image Kaj šele, da je obseg kakšen cm večji, sploh ne upam pomisliti!

Z uz G lahko samo približno izmeri obseg glavice.
Teo je imel obseg 33 cm, nisem pa še zasledila (od mojih kolegic, namreč), da bi kakšen dojenček imel večji obseg kot 35 cm.

Tekma je bla za znoret napeta, na koncu smo res lahko zadovoljni z rezultatom user posted image

< Sporočilo je popravil Tinky -- 18.6.2010 19:54:36 >

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

Neposredna povezava do sporočila: 2885
18.6.2010 20:18:30   
Ploha
tinky: ti maš tak lep trebuščel, bog ve kako lepo bitje bo ven prišlo! Pa tak zglancano maš po kopalnici user posted image user posted image user posted image

CTG: pri nas dajo na CTG ob PDP-ju...nič prej...vsaj v prvo je bilo tako...

obseg glavice...moja G itak nč ne meri otroka in nič, tko da niti ne vem kaka bi bla razlika v napovedi in dejansko velikostjo. Je pa imela 35 cm OG.

< Sporočilo je popravil Ploha -- 18.6.2010 20:20:15 >

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2886
18.6.2010 20:22:00   
kai1
oj

Kako ste? Naši fantje so se kar odrezali, sam da niso zgubili, pa je ok.user posted image

Sicer sva pa z malim ravno od pediatra, saj mi je bil že par dni sumljiv. popoldne je bil zelo utrujen, pa rahlo povišana temp. že par dni, neješčnost, nočno zbujanje in nemir. No, danes je prvič omenil, da ga boli uho. In res je eno uho zelo vneto, tako, da imamo sedaj antibiotik.

Obseg glave, moj mož je imel ob rojstvu obseg 38cm, kar je tudi max. da se rodi po normalni poti. Tako, da sem bila v prvi nosečnosti čist panična na koncu, da ne bi bila glava prevelika. HB je bil Anže bolj po meni in tudi naša pupa bo očitno bolj majhna.

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2887
18.6.2010 20:51:55   
Tinky

IZVIRNO SPOROČILO: tinna25

Sem pozabila prej vprašat, a bo katera kupila ta stolček tatamia? (gugalnik + kasneje za hranjeneje)

http://www.totsnob.com/images2009/pegperego_tatamia_options.png

kolko stane ta reč?
ne vem, se mi ne zdi praktično

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 2888
18.6.2010 21:36:42   
nimanorwen
ojla!

jest sm bla dons u ikei in sm čist hepi, ker sm kupila ful hudo previjalno mizo, pol mi je mami častila pa tisto peno za gor v babyju in sm čist hin od srečeuser posted image  user posted image  user posted image  pa zgleda tut, ker ma (spetuser posted image ) žurko že ceu danuser posted image  sva pol doma z mojim sestavlala ene 3 ure, pa še nisva dokončala, tk da jutr naprej, dons mam pa v dnevni total kaos end distrakšn, pounu šraufu, dil in ne vem kaj še useuser posted image  ikea je res zakon!
tinna25 - a prakso si že opravlala? ker letnik si, domnevam da 4. oz. abs.? poznaš kšno kristino iz grosuplja? ff je res neki posebnga ja user posted image  ctg - mislim, da po 36. tednu al pa 37. stola pa tut jest ne bom kupvala, nema dnarja. dons sm dobila položnce za vseh 5 izpitov (namreč pavziram), ena od njih je bla 120 eur, ostale 40  ... in me je vse minil. (še dobr, da sm jih vidla PO ikei in ne PREDuser posted image )
žabica22 - ja sej, pr nama majo tut ptiči direkt nad spalnco gnezd, plus še hosta je zravn in se use dere zutrej ... zanč se je enmu srnjaku strgal in je začeu tult (al kk se reče?). POLEG vsega tega imava zravn še železnco in se skus furajo vlaki mim in POLEG tega mava ful bliz še bus postajališče. ampak ok, vsaj na svojem svauser posted image  človk se itak vsega navad. najbl me motjo ptiči user posted image
novamami - upam, da dobiš pas ... za bolečine je še prezgodej (to mislm - vse, kar ni porod je prezgodejuser posted image )
claudia99 - user posted image  za pregled, tako se delauser posted image
tinky - leeep bušek ... sm nekm mejhn se mi zdi, jest sm ful večja ... oz user posted image  je večja oz sm itak jest že v osnovi ful večja k tiuser posted image  bi bla lhk manekenska nosečka user posted image  popek je zaenkat še "notr" user posted image
EA -jest sm totalno proti, tut moja mami, k ma 17 letno prakso v porodnih sobah za sabo, močno odsvetuje. tako da jest ji vrjamem na besedo. pa tut hočem izkust vse v polnosti bolečine radosti in vsegauser posted image
FirstTimeMummy - kuk pa maš diobtrije? joj, carski rez je kr neki ... k bi pou filma odstriguuser posted image upam, da boš vseen lahko normalno rodila .. k s tem se pa res ni za hecat ...
fuzbal - a smo zmagal? dbest. premagal ekipo, k sploh ne ve, da naša država obstaja, kaj šele, kje jeuser posted image

zdej grem pa špilat eno igrco, pol mal mačke pocrklat, pol pa sm spat ... jutr bo treba uso dnevno preštimat, da bo previjalna lepu not pasala ... pa prvo rundo oblekic sm tut že oprala ... živet je res tako lepouser posted image  lepo se mejte!

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2889
18.6.2010 21:58:58   
tinna25
Ja, cena stolčka je kar okoli 240 eurov, res je bolj drag, sam mi je kar všeč, zato je največja verjetnost, da ga bova kar vzela.

Nimanorwen....praksa je za menoj, tako v OŠ kot v SŠ....sedaj se vpisujem v absolventa. Sem pa v Mariboru na FF, tako, da tvoje kolegice ne poznam. Jaz sem vsa leta študirala izredno - 2500 eurov na letnik  na predavanjih ne povedo nič, izpiti so pa itak z rednimi, tako, da vržen denar stran. Samo zato ker smo imeli v enem letu 4x vaje je bilo 600 eurov.Kar nekaj. Izpiti so pa res dragi - sam naj potrkam, da sem v vseh 4 -ih letih razen treh izpitov vse v prvo naredila.

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 2890
19.6.2010 7:50:59   
sky77
IZVIRNO SPOROČILO: Tinky

IZVIRNO SPOROČILO: FirstTimeMummy

Z uz G lahko samo približno izmeri obseg glavice.
Teo je imel obseg 33 cm, nisem pa še zasledila (od mojih kolegic, namreč), da bi kakšen dojenček imel večji obseg kot 35 cm.

Tekma je bla za znoret napeta, na koncu smo res lahko zadovoljni z rezultatom user posted image

Naš Rok je imel obseg glavice 36 pa je prav tako prišel ven. Sicer so me rezali, ampak je bilo za preživet. Pa tudi Brina ni dosti zaostajala in je imela obseg 35

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2891
19.6.2010 9:54:01   
žabica13
ojla punce, kako ste? Upam, da tudi ve tako fajn spite kot jaz, zdaj ko se je ohladilo in dosti vlage v zraku (meni za spat ful paše da pred spanjem imam ene 2 uri okna odpta in je potem soba polna po dežku dišečega zraka).

Drugače sem pa postala pravi nogometni privrženec user posted image  včeraj ne le da sem gledala tekmo SLO - ZDA, še Alžirija - Anglija! In preštudirala za cel teden naprej kdaj je kaj zanimivega. Najbolj hecno pa je, da ko je nogomet, naš user posted image  začne po bušiju noret, včeraj je bil med obema tekmama zbujen skoraj cel čas. Verjetno je probal kak gol zadet user posted image

Sem se pa spravila teraso pospravljat, in je šla 1 ura mimo ko nič. Me spet začenja grabit gnezditveni nagon, zadnji mesec me ni niti od daleč povohal, zdaj pa kar naenkrat spet je prišel ko hurikan. In bi rada vse spucala, samo vse je kar dosti, še posebej ker je moja delovna brznina malo nižja.

Uživajte v soboti!

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 2892
19.6.2010 17:09:47   
uršula83
Ja naš je mel tut obseg 36cm pa je blo kr dosti rezanja, ker je bila še ročica ob glavici in sem lahko vesela da ni bilo komplikacij. Zato bi tut zdej rada imela UZ da ne bo spet kaka rokica napoti.
Drugače pa tut js kar jih poznam, so imeli otročički obseg glavice od 31cm pa do 34cm, pomoje je nad 34cm že kr nadpovprečno. Pušenjak je komentiral recimo 36 cm kot zelo velik obseg, in 38cm kot maximalen.

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2893
19.6.2010 21:00:17   
ina11
Lp vsem!

Srečno vsem, ki imate kakršnekoli težave, preiskave... Sicer imam pa tudi sama že par dni kar hude bolečine v sramnih kosteh. Mislila sem, da je to zato, ker sem preveč aktivna, ampak očitno bo treba stvar vzeti malo bolj resno... Bom v ponedeljek poklicala mojo G, da vidim, kako in kaj...
Sem pa imela pregled pred enim tednom, in ker imam premajhen trebuh, mi je G naredila uz, vendar bi naj bila pupa ok in normalno velikauser posted image .  Me je pa kar malo stisnilo, glede na to, da je bila  pri morfologiji kar panika zaradi nekega markerja na kromosomsko okvaro, ki ga pa potem na podrobnejšem in boljšem uz sicer ni bilo... Je kar hudo, ko izveš, da mogoče ni vse tako, kot bi moralo bit, zato vsem tistim, ki morate na preiskaveuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 2894
19.6.2010 21:03:34   
ina11
Aja, še to... a imena ste že izbrale? Midva se še kar ne moreva odločit...user posted image

(odgovor članu ina11)
Neposredna povezava do sporočila: 2895
19.6.2010 22:23:26   
žabica13
ina11 HB da je bilo na UZ vse ok, in da je pupika normalno velika. Samo tako naprej!

Glede imen, glede na to, da je že 2x na uz naš user posted image  imel lukčka, bo verjetno david. Za punčki niti ne študiram več.

tinna25 danes sem malo ikeo spet gledala po netu, in ne vem če si o tem zadnjič spraševala kje dobit?
http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/50117578

(odgovor članu ina11)
Neposredna povezava do sporočila: 2896
19.6.2010 22:27:05   
žabica13
uh, vedno kaj pozabim napisat user posted image

posteljnino ste že kupile? A boste kupovale komplete, ali samo prevleko in rjuhico, pa tisti zaščitni trak? Sem jih malo gledala in pri nas so drage ko hudič. En komplet (od Aljaža) mi je bil ful všeč, dokler nisem za ceno vprašala - 140 eur!!

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2897
20.6.2010 8:26:11   
Tinky
Jutro,

spet dež, ma meni full paše user posted image user posted image
Danes gre Teo k tašči, zato da z možem v nulo spucava stanovanje in KONČNO sortiram stvari za dojenčka iz vseh vreč, ki jih imam še od Teota.
Prevleko od vozička bi tudi mogla oprat.

Punce, a ve perete oblačila samo s sensitive praškom za perilo al uporabljate tudi varianto Napisan - za razkuževanje (žabica, ti ga najbrž poznaš user posted image )
JAz sem še cel prvi mesec po Teovem rojstvu full skrbela, da je blo perilo res sterilno in sem vsako malenkost tudi polikala. Tokrat vprašanje pa če bom imela čas tako skrbet za vse user posted image

Žabica, jaz imam posteljnino od Aljaža, je draga, ampak vredna svojega denarja.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2898
20.6.2010 8:51:09   
Zoya27
dobro jutro!

spet dež in mraaaz, mi gremo pa jutri na morje...user posted image zgleda da z bundami....

tudi jaz imam posteljnino od Aljaža za Emo, tokrat sem sicer gledala tudi druge, vendar mislim, da jo bomo tudi tokrat kupili od Aljaža (glede na to, da ne rabim kupiti skoraj nič druga, si lahko privoščim vsaj to)

za Emo sem vse prala s sensitive praškom (brez mehčalca) in vse prelikala, prvih nekaj mesecev, tokrat pa tudi jaz ne vem, če mi bo zneslouser posted image

včeraj smo končno dobili novo omaro, ki jo ima mož danes še namen sestavit, pa še vse moramo spakirati...joj koliko dela, moram it. uživajte, se slišimo

EMA 16.09.2007

ENEJ 12.08.2010

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2899
20.6.2010 9:04:16   
kai1
jutro

Super, da se je malo ohladilo. Tudi mi imamo namen na morje, verjetno v torek za ene 3 dni. Sicer sva pa oba z Anžetom malo bolna. Anže ima vneto uho, je na hiconcilu, mene pa boli grlo in ena bezgavka.

Pri Anžetu sem prve 3 mesece prala vse posebej, brez mehčalca, likala predusem prvi mesec, saj še nisem imela sušilca, potem pa svari po potrebi. Sedaj bo verjetno podobno, samo, da ne uporabljam praška in mehčalca, saj že nekaj časa uporabljam ekološke kroglice, ki so super.

Žabica13, še enkrat hvala za cd-je, so super.

Ina11, glede na to, da sta dve  G rekli, da je punčka, smo se odločili za Manco, če bi bil slučajno fantek, pa Gašper.

(odgovor članu Zoya27)
Neposredna povezava do sporočila: 2900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

fantek
petrcaaa

Katero ime vam je bolj všeč?

ian (13%)

jan (31%)

primož (21%)

tim (35%)

Število vseh glasov: 94

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!