|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
30.12.2009 11:09:11   
blondy_81
nosek: Manci dva dni nisem čistila noska kot običajno, ker mi je na prvi pogled deloval popolnoma čist. Zvečer sem ji dala zadnji obrok mleka preden bo šla spat in nikakor ni mogla normalno jest. Jokala je, zmajevala z glavo, stokala, ni mogla normalno vlečt in sem se ustrašla, da ne more požirat in ima kakšno vnetje grla. Potem smo šli spat in zjutraj isto. Se mi je pa zdelo, da malce težje diha. In kaj je bilo: nosek je bil tako zabasan, da revež bogi ni mogel normalno dihat. Nosek pa je bil videt čist. Smo šli spucat z baby vacom in smo ogromno potegnili ven, videti pa je bilo čisto. Takoj ko smo nosek sčistili je normalno jedla naprej. Tako da včasih nos deluje popolnoma čist, je pa dejansko čisto zadaj zabasan.

_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Decembrski biseri 2009
30.12.2009 14:10:07   
Anuš
Ej, kolk fajn, da mamo spet novo stran.

Dons sem zagonila celo fortunouser posted image , pa sem kupila samo žajfico, kremco za obrazek, pa zame milo in kremo za občutljive roke. Darila tudi so nakuplena ampak bolj za bližnje. Še to sem komi sfolgala. Pa zdele letat po CP mi je čist mimo. Mam kar slabo vest tazga pikca šetat po štacunah.

Pri nas imamo ta teden obiske, ker je oči celih 10 dni domauser posted image . Pa tolk slabo je kazalo na začetku. Kot da bom sama pol leta. Pa sploh ni tak šituser posted image

Mastitis se mi na srečo ni ponovil, je pa res, da preventivno vsakič masiram zatrdline. Taja je carica. Dost spi, pa tudi ko je zbujena ne paničar, da jo mormo takoj vzet v roke. Kar čaka (...in čaka - včasihuser posted image ). Je pa postala že radovedna in zelo opazuje vsakega, ki jo pestuje. Pa če ji kej govoriš dela hecne face, kakor da res ful sodeluje v čvekuuser posted image . Naša tavelka je pa cela mami. Ona bi vse sama spedenla. Previla, umila, oblekla... Me je patronažna opozorila, da je tud tuki treba pazit, ker se včasih zgodi, da grejo take dojenčke sami kopatuser posted image .

Ok, bom probala večkrat gor skočit

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Decembrski biseri 2009
30.12.2009 17:21:51   
vijolca
Anuš, sem prebrala, da si dobila mastitis user posted image , groza... A začne se pa z zatrdlinami, ali kaj? Moje joške so pred vsakim dojenjem polne zatrdlin (ob navalu mleka so bile pa kot kupčki prodnikov), pa včasih mala ne popije vsega, pa kakšna tudi ostane... Malo me je strah postalo.

Kako se pa ostale kaj s črpalkami znajdete? Jaz sem se en dan ubadala z njo, pa mi ni šlo ravno najbolje (želela pa sem samo spravit en obrok mleka v skrinjo za kakšne nujne primere). Ko pa mala sesa, pa iz druge kar v potoku teče user posted image No, takrat mi je v treh rundah uspelo načrpati 40 ml, če bo res kakšna panika, jo bomo s tem samo razdražili, ne ravno nahranili.

Imam pa zadnje čase probleme s hrbtom. Eri že dosti po rokah prenosiva (ko je budna, je pač treba z njo nekaj početi), posledica pa so bolečine v hrbtu. Komaj čakam, da lahko začnem malo telovadit, ampak če prav razumem, dokler ne mine 6 tednov po porodu, ne smeš telovadit praktično nič?! (Tiste vaje iz zloženke za medenico, Keglove vaje itd. mi pri slabih mišicah hrbta in trupa ne bodo kaj dosti koristile...) Imate druge podobna navodila?

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Decembrski biseri 2009
30.12.2009 20:44:41   
neanja duo
Oj!

Kaj pa ponoči?Ali jih oblačite dvojno ali spijo v pižami?

lp

nd

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Decembrski biseri 2009
31.12.2009 0:36:37   
d4rj4.84
Ojla punce,
tudi jaz sem rodila decemberčka in če dovolite bi se rada pridružila vašemu forumu.user posted image

(odgovor članu neanja duo)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Decembrski biseri 2009
31.12.2009 10:18:34   
Zibka
d4rj4.84: dobrodošla! Razkrij nam kakšen decembrski biserček imate?

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Decembrski biseri 2009
31.12.2009 10:24:53   
Zibka
neanja  duo: naša Klara ne spi posebej drugače oblečena ponoči kot po dnevi. Zvečer imava umivanje in jo preoblečem v celoten svež komplet oblačil, v katerem je (če ni kake nesreče user posted image ) oblečena še naslednji dan.

Je pa bila naša Klara včeraj tečka: od 17hdo 24h je hotla sesat in se nosit, tako da sem bila ob polnoči že čisto izmučena, obe joški sem imela čisto prazne in sem ji dala prvič dudo- kako je začelka sesat! In mirno zaspala... Bomo zgleda le mogli met dudo user posted image Ampak bolje dudica kot par urno kričanje in napenjanje...

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Decembrski biseri 2009
31.12.2009 13:03:44   
d4rj4.84
Ojla,
moj sinko je pravi scrkljanček, jutri bo star tri tedne. skos bi visel na joškiuser posted image , zato se počasi privajamo na dudo, kar pa je že pravi podvig če jo ma v usti dve minute. ponoči spimo od treh pa do devetih, seveda pa se prej tud fajn najemo. ker pa je povpraševanje večje od ponudbe pa je treba tud malce dodajat. user posted image kmalu bo pa treba tudi nabavit večje cunjice, saj rastemo 100 na urouser posted image . bili smo pa že 2x na sprehodu, jutri pa gremo k stari mami na obisk.

user posted image

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Decembrski biseri 2009
31.12.2009 15:46:55   
*nivea
ojla

naš forum med temi prazničnimi dnevi bolj sameva kot ne user posted image

naša Taja je pridna, ponoči se dvakrat zbujamo, se najemo, previjemo , pa gremo dalje ajat.. ma že neki ritem, tak da sva se z atijem že navadila...
pridno se vozičkamo, v vozičeku je pridna, največkrat kar spi.

danes bomo pa doma pričakali novo leto, pred tv. no, ona bo verjetno tisti čas kar ajala, midva z atijem pa kakši film pogledala.. se niti ne spomnim več kdaj sem nazadnje doma bla za silvestrovo. ampak letos kar paše, ker se čez dan itak utrudim v družbi moje male princeske.

mi tudi pridno uporabljamo dudo, seveda ko jo nikakor drugače ne moremo potolažitiuser posted image

d4rj4.84 dobrodošla user posted image Kak je pa sinčeku ime?

punce, ve še vse dojite? jaz več ne, ker nimam mleka...user posted image


vsem želim srečno, uspešno, predvsem pa zdravo novo leto 2010!

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Decembrski biseri 2009
31.12.2009 16:13:44   
d4rj4.84
Ojla,
mojemu sineku je ime Rok. mi smo tudi ponoči ujeli nek ritem, moramo pa še nekak pogruntat da namesto ob treh gre spat ob polnoči. včasih je kr buden od sedmih pa do trehuser posted image , kot da bi zamenjal dan za noč, samo meni se zdi da je za to še premajhenuser posted image , kaj ve mislite?user posted image  kako pa vaši dojenčki zaspijo? ali jih položite v posteljico ko so siti in sami zaspijo? joj, moj se začne dret če ga položim v posteljico. zaspi samo če ima joško v ustih user posted image al pa včasih če ma dudo. dojim še zmeraj, čeprav mu zvečer dodajam, ker zelo malo pridobiva na teži. katero am pa uporabljate? jaz mu dajem novalac1.

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Decembrski biseri 2009
31.12.2009 16:19:28   
*nivea
naš ritual zgleda tak: nekje okoli 20h se gremo kopat, potem ji dam jesti in tam okoli pol desetih bi naj zaspala, včasih zaspi že ob devetih. ko komaj gleda, al včasih že itak zaspi med dudanjem, jo dam v zibelko. in te čakamo kaj bo user posted image
včeraj je takoj zaspala, ma pa tudi dneve ko se pogovarja še pol ure po tistem kak sem jo dala v zibelko al pa še kar joče in joče oziroma cvili in je utrujenost le premaga user posted image
mi mamo od hippa mleko, tisto od rojstva naprej..pa davam ji čaj tudi, kamiličnega od hippa. največkrat ko se ji kolca al pa tak ko se mi zdi, da je žejna..
 
grem zdaj malo jaz tud počivat,te se bo pa mala že tudi itak zbudila
 
mejte se

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Decembrski biseri 2009
31.12.2009 16:38:29   
*Mojca*
Evo, mi smo doma user posted image

Najprej hvala vsem za čestitke in čestitke tudi vsem novim mamicam.

Na hitro zgodba, ampak saj ni nič za povedat. Bila sem popolnoma zaprta, MV še 4cm, zato so se odločili kar za CR. Bilo je super, popolnoma brez bolečin, v ozadju Alfi Nipič: Ko pride polnoč, ko gorijo le še sveče user posted image user posted image user posted image user posted image

Na oddelku fenomenalno, svaka čast osebju. Prijaznost na višku, kadar sem kaj potrebovala sem takoj dobila, tamalo so mi sestre previjale vsake 3 ure do zadnjega dneva, mi švercale kompote in druge dobrote. Skratka svaka čast vsemu osebju v Postojni.

Tamala je drugače ful pridna, baje je tam ponoči po 6 ur spala, pa še pol so jo morali budit, bomo videli kaj bo doma. Pridno se redimo in imamo samo še 50g manj kot ob porodu. Dojenje je zalaufalo, moje joške so tik pred eksplozijo. Luka jo je ful lepo sprejel, non stop jo boža in lupčka.

Toliko za enkrat, lepo praznujte!


_____________________________

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Decembrski biseri 2009
31.12.2009 17:08:02   
d4rj4.84
Nivea koliko pa je stara tvoja Taja? a vi se kr vsak dan kopate? jst sm svojega samo dvakrat, ker se ga ne upam večkrat, se pa umivamo vsak dan. koliko časa pa pustiš da joka? meni se tako smili če joka dolgo časa.

Mojca čestitke. Jst pa imam tako grdo izkušnjo s porodom. Mali se ni hotu spustit in so me kr deset ur pustili matrat pa še brez sredstev proti bolečinam. Potem so pa končno privolili da so mi naredili carski rez ko sem jih tolk prosila. Nikoli pa ne bom pozabla ko so mi dali uno masko s kisikom. ena mi jo je prtisnla na obraz tako močno, da se bi kmal zadušila, ker so pozabli odpret kisik. kak grozn občutek. joj sploh se ne smem spomnit ker me kr mine da bi mela še kakšnega otroka.

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Decembrski biseri 2009
31.12.2009 17:14:40   
metkara
d4rj4.84: moja se tudi ponavadi zvečer okol 10-ih zbudi in gleda kot sokol user posted image Ker jo ful krči matrajo, jo nosima, masirama trebuščeka, jo pustima razvito na previjalni, ker se ponavadi naga najprej pokakauser posted image   Skratka vse, samo da bi zaspala. Pa ponavadi ne zaspi pred 1 uro zjutraj. Včeraj se mi je zraven joške histerično jokala, jo prestavim na drugo, ker sem pač mislila, da je prazna, pa opet... Grem odmrznit mleko, ki sem ga zamrznila, ko sem ga imela preveč in ji hočem dati po flaški, ker sem mislila, da je lačna, js pa nimam več mleka. Ja pa ja! Sploh ni hotela vlečt! Tak da ni bila lačna, js sem pa mleko tudi imela (hvala bogu) , ker sem si ga še sčrpala pol. Pol jo je minlo, pa je zaspala. Nama pa ponavadi zaspi v ležalniku al pa v naročju, pa jo prestavima v košaro. Se pa nemalokrat zbudi, ko jo prestavima. In spet uspavanjeuser posted image No, potem čez noč kr pridno spi, danes je od 1-ih do pol 7-ihuser posted image Jo podojim, včasih še previjem in zaspi nazaj.

Ji pa js tudi dajem čajeka po flaški (čaj za otroke iz lekarne), ponavadi zvečer, ko se joče, pa jo šravfa. Pa ga kr fajn spije. Tk da otroci so verjetno tut žejni. Včasih so nam tut skoz čaj zravn dajali (se ne strinjam glih, da ne rabijo druge tekočine, kot mleko)user posted image

Dudo imamo mi že skoz, si ne predstavljam, da je ne bi imeli, ker ima ful močan sesalni refleks. Drugače si pa pesti v usta tlačiuser posted image Rajši dudo, ko pa prstuser posted image

Drage "sotrpinke"user posted image Želim vam lepo praznovanje, pa veliko veliko cartanja v novem letu! Pa da bomo uživale vsak trenutek z našimi zakladkiuser posted image Srečno!

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Decembrski biseri 2009
31.12.2009 17:50:45   
vijolca
d4rj4.84 dobrodošla in čestitke za Roka! S porodom pa res nisi imela sreče user posted image , uboga...

dude... sem bila med prvimi v P, ki so svojemu otročku podtaknile dudo, pa se mi je tako smilila, vse bi posesala, kar ji je prišlo pod usta (roke, posteljnine, rokave srajce...), moje joške pa skoraj ves čas v P brez mleka (OK, sej vem da je kolostruma ful malo, ampak jaz nisem videla nič!), pa še bradavice so me bolele, da sem skoraj kričala, ko se je prisesala (da ne omenjam razpok in krast na bradavicah user posted image ). Ampak zanimivo, ko je mleko prišlo, duda ni bila več aktualna, zdaj ji je sploh ne moreva več ponudit, punce ste prepričane, da user posted image noče pit pri mami? Tudi glede količine mleka je to edina možnost, da se uredi, user posted image pristavljaš vsakič ko kaže znake sesanja, pri meni je to en dan zgledalo z joške na joško (ko je bila stara kak teden) - nima veze če so prazne - ampak že naslednji dan je bilo bistveno več mleka.

Naš ritual... ni vezan na čas v dnevu, zgleda pa zdaj ponavadi tako: ena joška, previjanje, igranje, druga joška, zibanje do spanja (včasih še malo dojenja) (traja vse od 1-3 ur) in nato 3-4 ure miru user posted image

Na sprehod pa nam še ni uspelo iti user posted image , vmes je bil en dan sončka, ampak sva bila še tako utrujena, da ni bilo šans, da bi še otroka spravila v vse zimske cunje in ga za 5 minut peljala ven, zdaj pa je spet tako turobno, da dneve preživljamo kar zariti pod posteljnino.

Pa srečno novo leto! user posted image

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Decembrski biseri 2009
31.12.2009 18:13:58   
taraji
Drage decemberke,

želim vam, da bo leto 2010 tudi za vas polno lepih presenečenj, tako kot bo to za naju z očkom ob mali princeski.



_____________________________

La vita e bella

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Decembrski biseri 2009
31.12.2009 18:17:55   
d4rj4.84
Punce, kako pa sploh zgleda ko ima otrok krče? jst pri svojem še nisem pogruntala da bi jih mel, edino včsaih ko sesa se pol neki zvija in prdneuser posted image in spet sesa naprej. je to to?
metkara naš tud ponoči gleda kot sokol, ga zbudim ob desetih, enajstih v upanju da bo do enih zaspal, a zaspi šele ob treh. spat pa gremo pol ure kasneje, dokler se ne prepričamo da trdno spi in potem ga prestavimo v posteljico in upamo da se ne zbudi.
vijolca jst sm tud mela razpokane bradavice in so me bolele ko hudič, kr na jok mi je šlo ko se je prisesal gor, ampak čez nekaj časa so me nehale bolet ker sm si jih mazala.
mi smo bli zunaj kr dvakrat po eno uro ker itak ni bilo mrzlo. komi čakam pomlad, ker se nebo treba toliko oblačit. ko ga oblečem me vse mine it vn ker ratam čist mokra. user posted image zanima me ali lahko dojenček spi v vozičku na hrbtu? glede na to da more spat na boku.

Želim vam srečno v novo leto 2010.

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Decembrski biseri 2009
31.12.2009 18:24:52   
*nivea
Taja je stara 3 tedne in 3dni. kopamo jo vsaki dan, sem opazila, da je potem bolj umirjena in lažje zaspi. pa še uživa ful v vodi.
ne pustim jo dolgo da se joče, zdaj že razlikujem njeno cviljenje, kdaj se samo "pogovarja" pa kdaj jo res kaj mantra..npr, da ji duda iz ust pade
user posted image

no, grem malo pred tv...
jo mata zdaj malo dedek in babica, ker jo bova v noči itak midva imela user posted image

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Decembrski biseri 2009
1.1.2010 11:28:42   
tulpika

no, da se še jaz pofočkam na novi temi user posted image .


najprej čestitke vsem, ki ste že rodile in vam nisem uspela prej čestitati.

Tistim , ki ste še 2v1 pa želim, da boste čimprej cartale svoje user posted image


Imam eno vprašanje...je normalno, da se na popku, ko odpade naredi mala hrastica in prikaže malo krvi ??.


Vsem skupaj želimo veliko lepega v novem letu...veliko nagajivih otroških nasmehov in obilico zdravja!

Arne z mamico in očijem

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Decembrski biseri 2009
1.1.2010 11:50:27   
Zibka
Decembrskim biserčkom in njihovim mamicam, očkom, bratcem, sestrcam želimo zdravo prijazno, nežno, uspešno leto polno crkljanja in vragolij!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Decembrski biseri 2009
1.1.2010 16:08:45   
mala bejba
Najprej nej vam voščim srečno novo leto vsem mamicam,atijem in vašim sončkom.
Mi smo pa očitno ujeli nek ritem spanja,je mala tok pridna ratala.Čez dan jemo tm na 3-4 ure,zvečer najkasnej od 23h-polnoči,pa tja do enih zju3 zaspimo,pa je mir do devete ure.Tko je že ene tri dni,se raj naum preveč hvalila,se lahk hitr obrneuser posted image user posted image user posted image  Kr se pa dojenja tiče nama gre super,sam tok mleka mam da malo kr zaliva ko jeuser posted image . Si morm najprej ma spumpati da pol lahk normalno je revica. Pa čez dan si tud pumpam kr drugač me bo razneslo. A ma še kera take probleme,kr jst ne vem a je prav d si pumpam,kr se bojim d mi ne bi začelo mleko zastajati...

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Decembrski biseri 2009
1.1.2010 23:24:45   
terida
Živjo, punce!

Se oglašam po dolgem času, a vidim, da tudi ve niste bile pogosto na RR v teh prazničnih dneh. Jaz nisem odprla prenosnika toliko časa, da se je prah nabral na njem user posted image Ne vem kdaj se to nazadnje zgodilo. Mi uživamo v družinskem življenju in se imamo čez te praznike prav lepo. Mi je kar hudo, ker se bodo kmalu končali...

Sicer pa želim vsem srečno 2010 in predvsem zdrave otročiče! Ostalo je vse manj pomembno.

Da vas še malo pokomentiram.

IZVIRNO SPOROČILO: lana24

Terida-ne uporabljam čistilnih robčkov,le vatko in vodo.

Aha, ja potem so pa res verjetno plenice krive. Na čistilne robčke sem pomislila zato, ker imaš problem pri vseh vrstah plenic...

Jaz nosek pucam enkrat dnevno. Uporabljam samo fiziološko in vato (kot je pokazala patronažna). Za razne "priprave" se mi zdi še premajhen... Imam pa eno avtomatično pumpico, ki jo bom uporabljala, ko bo večji.

Tudi pri nas je tako, da v naročju zaspi, ko ga damo dol, pa se zbudi. Sem se že navadila, da je tako. Zdaj, ko je še mož doma, ni panike, ko bova pa čez dan sama, upam, da bo hotel spat tudi sam, sicer ne bo nikoli nič narejeno doma. Čez noč pa mi je kar nekaj dni zapored lepo spal (6 ur skupaj), to noč pa ne user posted image Ne vem kaj je bilo. Sem že mislila, da imamo vzpostavljen tak fajn ritem, pa se je hitro podrlo. Upam, da bo danes spet po starem.

Krči pri nas zgledajo tako, da se napenja, brca z nogicami in postane prav vijoličen v obraz. Pa še joče na en tak drugačen način... Mimogrede, sem si parkrat pogledala tisti video o otroškem joku (link je na prvi strani) in se mi zdi, da res deluje. Če ne drugega, prepoznam jok, ki nakazuje, da mali rabi podret kupček.

A si vse, ki dojite, zraven še črpate mleko? Tak občutek sem dobila pri branju tega foruma... Jaz samo dojim in si ga nikoli ne črpam. So vam tako svetovali v šoli za starše?

(odgovor članu lana24)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Decembrski biseri 2009
1.1.2010 23:38:21   
tulpika

Terida: jaz samo dojim, nič ne črpam mleka. Tamali je pa kar pogosto na dojenju. V dveh dneh se je zredil 170g, ko ga je patronažna tehtala...pravi, da naj kar tako nadaljujem...ko je lačen naj mu ponudim dojko...pojedel bo toliko kolikor bo njemu pasalo. Mleka imam za zdaj dovolj...me pa začnejo dojke tako boleti, če ga ne pristavim k prsim na cca. 3 ure.


(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Decembrski biseri 2009
2.1.2010 10:28:54   
Netta
dober dan,

kako lepo ime ste nam nadele...biseriuser posted image user posted image

se nisem javila že vse od poroda...joj kako teče ta čas...še posebej če imaš še enega malčka doma

mi smo ok, jakob je priden, lepo je na tri ure...je kot urca...žal tudi ponoči...in posledično mu gre teža gor z nadzemeljsko hitrostjo...je v 11 dneh skoraj pol kile nad porodno pridelaluser posted image
seveda pa tudi mi ne gremo mimo krčkov, ki so zaenkrat še kar znosni, pa še malo si s kapljicami pomagamo...

je pa v drugo stoprocento lažje imeti otroka, saj že vse veš kako in kaj, nič ne kompliciraš in si že pravi mojster

ko sva prišla domov sva začela uporabljati pralne plenice, in se super obnesejo...če bi vedela da bo tako, bi jih že pri prejšnji uporabljala...katera od vas jih tudi uporablja?? pozabila...kako se obnesejo pri tebi?

jaz sem ok, šivov kot da jih ni, čišča pa še traja...na momente se mi prav ulije...probam veliko počivat, prejšnjič nisem in me je potem po enem mesecu zvilo...tak da se zdaj kar nazaj držim in mojmu prepuščam gospodinjstvo, čeprav se fajn počutim...bo itak kmalu šel v službo in bom potem na polno vprežena v delo

moja porodna zgodba: je zelo ekspresna...porod so mi sprožili ker sem bila že 4cm odprta, popadka pa nobenega...torej ob 9.30 sem dobila klistir in se preoblekla v spalno srajco...ob 10.30 sem dobila umetne popadke, ki so super prijeli in me šopali na dve minuti, vmes so mi predrli še mehur in me spraševali če rabim kaj proti bolečinam...men se pa je vse skup zdelo še kar znosno in sem skoz govorila da kasneje...no pa ni blo kasneje, ker sem ob 13.30 že rodilauser posted image
So bili pa tisti zadnji popadki ubijalski, takšna iztisna moč, da sem mislila da bo otrok kar ven poletel...pa še ustavljale so ga, da ni šlo prehitro in se tako nisem nič raztrgala...dobila sem le dva lepotna šiva.
tak da je bil tole res super porod.

javljala se bom verjetno bolj malo, ker je kar pestro doma...sem pa z vami vsemi v mislih in vam želim vse leto z vašimi malčki. srečno 2010!!!!

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Decembrski biseri 2009
2.1.2010 11:50:01   
Zibka
Tulpika, terida, jaz si tudi nič nečrpam mleka. Imam včasih ful trdo joško,samo se mi zdi, da jo potem lepo sprazne. Kaj pa vem kdaj je pravi čas za črpanje user posted image V P so eni razlagali, da če se da! ne začet s črpanjem, ker tako sam user posted image uravnava količino proizvedenega mleka. In jaz se kar tega držim- nočem začet, ker se mi zdi, da bom potem mogla skos črpat (in tako imet dodatno delo).
Zanima me koliko časa vztrajate pri podiranju kupčka? Jaz sem verjetno včasih kar premalo vztrajna...ampak se mi zdi, da jo drugače čisto predramim, pa sva potem že pri novem krogu zizanja user posted image
Se mi je pa sedaj že kake 4krat zgodilo, da je bruhnila mleko v loku. Sicer potem kot da ni nič zaspi, ampak vseeno me malo skrbi- verjetno zato, ker ni podrla kupčka, a?


(odgovor članu Netta)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?