|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Držanje za roko
5.1.2010 8:18:25   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: roberta

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Zgleda kot najbolj razvajen otrok, pa ni.



ne bit huda, ampak jaz bi rekla, da vseeno malce razvajen je user posted image

fant mora ugotoviti, da si ti šef in ne on. tako pač je. in trenutno nisi ti šef, ampak on, ker doseže vse kar želi z dretjem in metanjem po tleh.
 starši moramo postavljati meje. starši moramo povedati, kaj lahko in kaj ne. starši moramo otroka obvarovati pred nevarnostjo, ker je sami še ne vidijo in spoznajo. in če ob vsem tem pride zraven jok in stok zaradi onemogočanja njegove svobode, naj tako pač bo. pusti mu odločanje o ti. nepomembnih zadevah: ali bi jedel jabolko ali kivi, ali bo oblekel te hlače ali one, ali bi jedel z žlico ali vilico... ne pusti pa mu odločati o tem, ali lahko dirka po pločniku ob dirjajočih avtomobilih ob strani ali da z jokom izsiljuje stvari v trgovini.

vem, da ni lih najbolj prijetno, ko ti sceno naredi sredi polne trgovine, ampak to pač tako pri malih otrocih je. to počejo, ker jih zanima ali jim bo uspelo priti do konca. jaz otroka najprej opozorim, naj se ne dere, da se bomo lahko pogovorili o tem kar ga muči, če pa ne želi oz. vidim, da z prijaznostjo trenutno ne bom nikamor prišla, mirno zgrabim otroka preko trebuha in ga v vodoravnem položaju odnesem ven, pa naj zaradi mene tuli kolikor želi. na poglede drugih pa se poskušam ne ozirat, ker itak ne razumejo in mi je potem vseeno, kaj si mislijo... zunaj pa se itak pomiri in potem se "pogovorimo" - o sprejemljivosti takšenga obnašanja, ali smo bili prijazni, zakaj smo prijazni, zakaj se ne tepemo in brcamo, kako se pogovarjamo, ko kaj želimo... otrokovi starosti primerno seveda.

če pa je to cesta ali druga nevarnost, pa sploh! nima kaj sam tekati gor in dol med ljudmi in avtomobili. ponudi roko, če je ne primi, ga opozori na roko, če je ne prime, pa ga ti primi za roko. če jo izmakne, pa ga primi ti trdno in odločno za roko, in če še vedno ne bo šlo, ga vzemi v naročje in ga nesi - ob tem mu seveda onemogoči, da bi se otepal oz. te tepel, to pri 13 mesečniku gre, ker niso tako veliki, da jih ne bi mogli nesti in držati za roke in noge tako, da se ne more otepati. ob enem mu mirno ponavljaj, da ko se bo pomiril, ga boš spustila. in ko se bo, ga spusti in ponovno opozori na roko, ki ti jo mora dati, ker je npr. zaradi avtov nevarno ali karkoli že. in če ne bo šlo, ponovo vajo... vse dokler ne bo ugotovil, da bo tako kot si rekla ti in ne tako kot si želi on.

treba bo vztrajat in postavljat meje. če jih ne boš ti, jih bo on. in pri 13 mesecih lahko postaviš že marsikatero mejo. ker a veš, majhni razvajeneži zrastejo v velike razvajeneže. in taki otroci so običajno zelo težavni najstniki, ki nimajo veliko prijateljev, se čutijo popolnoma nerazumeljene in zmedene, kažejo slabe rezultate v šoli, terorizirajo vse okoli sebe z nemogočimi zahtevami in počnejo še cel kup drugih netakodobrihstvari. zato: ukrepaj! 

če si kaj bralne sorte, pa si preberi kaj od Bogdana Žorža, npr. Razvajenost: rak sodobne družbe.



Haha, nisem huda. Moram rečt, da dobro ve, kdo je šef in drugje nimamo problemov. Sprobava na veliko, ampak oba z možem vztrajava in popusti on in to kar hitro. Ni debate. Edino tu je problem in vidim, da zato, ker sem mislila, da je še dojenček in ne razume. Čudno, ker mu pa pri drugih zadevah lepo razlagam vseuser posted image . Je pa res, da mi je po štacunah kar malo nerodno in potem ga na hitro pobašem in nič ne prakticiram vztajanja. Poleg tega sva si vedno govorila, ni vajen roke, zato noče, je še mali, ga bo že minilo, če ne pa bova urgirala, ko bo razumel. Hja. Ulla tole z živalcami je superuser posted image , samo kje naj zdaj najdem kako žabo ali kačouser posted image

Na sprehod vedno greva še s psom in zato je povečini v vozičku, nismo še nikoli šli peš, ravno zato, ker n ebi oba obvladala. Okoli hiše, pa ni ceste, ki bi bila nevarna, zato tudi nisem tega prakticirala. zDAJ sem se odločila, da začnem prakticirat sprehod peš, ampak brez psa. Pa tudi v vozičku mu bom začela razlagat. Mislim, da bo kmalu skužil, saj drugje res nimamo problemov.



< Sporočilo je popravil Hope2 -- 5.1.2010 8:22:33 >

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Držanje za roko
5.1.2010 9:35:02   
mateyka
Hope2, za trgovino je pa tako, da jaz nakupujem za vse in ne gre drugače. večinoma z njo. in se je tud že drla not. samo jaz se pač ne razburim (bolj mi je smešno). in ji rečem, kok si ti boga, ker ne moreš tega soka dobit, pa maš že enga doma user posted image v glavnem, sem v izi in dam vedet, da tako pač je in bo. ne morem je popokat iz štacune in furat ene hude vzgojne odstranitve, ker nimam časa in ne morem brda robe tam pustit za pol ure, da se ona skulira, mi pa sred vrste čakamo za blagajno. večinoma se folk smeji, eni pa gledajo ko čudo, ko se dere ko jesihar (saj to je bilo samo ene parkrat). kak tud kaj reče, samo jaz nazaj rečem, da če si zmatran ali lačen, pač jokaš. in večinoma je pri naši res, da ko je nekaj od tega, je taka sitka/trmica v trgovini.
hočem rečt, ne odnašam je ven, ampak delamo pač , kar je na spisku in vmes ji tupim, da tako pač je in da pač ne bo po njeno. kaj čem. in ona to ve. do zdaj smo bili uspešni s to taktiko in je bilo samo parkrat da je bla scena (sicer čist brez veze - npr. en sok, al bo na polici ali na traku na blagajni. to je čista njena fora, ko je zaspana - krneki banalnega jo iztiri). pa vseeno ni šlo po njeno. je pa spustila en kup krokodiljih solz in na koncu dobila kinder šnitko (sva jo itak mislile kupit - nima veze s sceno), potem pa v vozičku zaspala user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Držanje za roko
5.1.2010 20:51:48   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Naš malček je shodil sam pri 9 mesecih. Nikoli ga nismo držali za roke. Zdaj pri 13 že lepo maršira in teče in ker je zelo živahen ga je povsod veliko. Tu je še vse ok, ampak problem nastopi, ker noče, da ga primem za roko in ga vodim. Npr smo v šoping centru ali na pločniku ob cesti... torej ob taki ali drugačni nevarnosti, on pa bi šibal po svojeuser posted image . Če ga primem za roko, se otepa, joka in meče po tleh, tuli da se vsi naokoli obračajo in naju gledajo. Zgleda kot najbolj razvajen otrok, pa ni.

Kako se lotit zadeve? Ga bo minilo? KDaj? Zdaj mu še ne morem razlagat, da je nevarno in me mora držat za roko, ker tega še ne razume. Na koncu ga vzamem v naročje in greva naprej, ampak velikokrat se tudi tako pritožuje, saj bi on hodil in potem spet tuljenje in trganje v naročju.


ja ga bo,ko bo malo čez tri leta.lahko prej,če ni preveč svojegla,trmast karakter.
naš je bil isti.tako da sem obupavala,ko sem gledala  nekatere kako lepo hodijo-isto stari npr.od prijateljice,še danes ne štekam.ampak VZTRAJNOST se splača.pa kar odpiši da ti bo dal lepo rokico,še najmanj kako leto.ker so pravi raziskovalci,pa počakaj da še trma pride okoli 2,3 let.juhuju.srečno.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Držanje za roko
5.1.2010 20:54:24   
naja78
še to,vztrajnost se tako splača,da ne popustiš ali pa samo malo,npr na dvorišču kjer ni avtov,....drugač ne,da se sadaj pri njegovih 3 letih upam peš naokoli plus še 2 kužiki.sedaj z mojim vampom hodimo po svetu 4 oz 5 z možem.user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Držanje za roko
11.1.2010 6:57:00   
Hope2
Da sporočim novico. Najbrž vseeno ni razvajenuser posted image . Je prejšnji teden zbolel in nismo nič prakticirali. Ko sva prišla iz bolnice se je itak 2 dni samo nosil, potem pa iznenada sam od sebe mi ponudi roko in zdaj me non stop vodi za roko po hišiuser posted image . Zdaj pa samo še nadaljevat in vztrajat pa seveda razlagatuser posted image . Isto je bilo tudi z drugimi stvarmi in s pitjem kozarca. Prej ni šans kozarček, ko se je pa sam odločil in vzel kozarček v roke, pa se je v 2 dneh naučil pit brez polivanja. Očitno je samo fejst trmast in mora sam priti do spoznanjauser posted image . Ampak pri varnosti pa mora moja trma obveljat, bomo delali še naprej na ralaganjuuser posted image
Hvala vam




< Sporočilo je popravil Hope2 -- 11.1.2010 7:03:52 >

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Držanje za roko
11.1.2010 7:22:40   
ledenaa
To je samo posledica bolnice,čakaj še malo

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Držanje za roko
11.1.2010 8:12:17   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

To je samo posledica bolnice,čakaj še malo


Zato pa sem napisala, da bo treba še naprej vztrajati in razlagati. Je pa vseeno korak naprej za njega in nas.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?