|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj danes kuhate?
18.10.2011 19:00:01   
ronja
Čarobni Jakčev fižol:
- krompir in korenček skupaj skuhaš in ju z maslom  ali smetano pretlačiš v pire.
- Medtem ko se krompir in korenje kuhata, pa na olju popražiš mlado čebulo in česen, potem v originalu popečeš še klobasice (mi smo jih tokrat spustili, prejšnjič so celo bile not! Tokrat je lubi narezal not malo suhe salame - neka domača), dodaš ratatuj (ja, ga moraš met že od prej narejenega - zato smo ga pa jedli en dan prej, ker si je lubi zaželel ta fižoluser posted image ) in skuhan fižol. Vse skup pokuhaš, začiniš in čez nadevaš pire, posuješ s sirom ter zapečeš v pečici, da se sir stopi in je vse njami. Medtem na hitro pokuhaš stročji fižol in z njim okrasiš jed, da zgleda kot drevešček iz pravljiceuser posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2076
18.10.2011 19:06:07   
ronja
Ronja, tebe bi še prosila za kak vegi simpl recept. V mislih imam kak prigrizek, predjed ali glavno jed. Pomembno je, da lahko že vnaprej pripravim in da ne rabim kuhat, ko so gosti že tu. Lahko samo ideje natrosiš, ne rabiš receptov pisat, ŠE
hope,  za tole reč bi se ti najboljše obnesel sirov fondi, če gostje niso vegani, ampak samo vegiji. Vse lahko vnaprej narediš, samo sirovo omako skuhaš tik pred zdajci, potem pa daš na mizo in samo uživate, vsak si sam vzame več tega, kar mu je ljubše, če je kak mesojedec zraven, lahko dodaš še klobasice ali šunke, za vegije pa bo požrtija z raznorazno zelenjavo (surovo ali blanširano ali soparjeno) njami njami! Če daš zraven še kak svež domač kruh, si zmagala! Preverjeno, celo zagriženi mesojedci ne bojo pogrešali mesauser posted image .
Pa enkrat sem delala eno vegi pečenko - zgleda kakor iz mletega mesa, je pa iz zelenjave - imaš variante s sojo, ta ni imela soje (nismo ljubitelji, lubi pravi, da se njemu soja smili, tako kot se vegetarijancem smilijo živali). Če te zanima, pogledam.
Zadnjič sem gledala tudi vegi burgerje - nekateri so s kakimi kosmiči, nekateri s sojo, nekateri s sirom, nekateri z zelenjavnimi polpeti...
Potem imaš raznorazne zelenjavne narastke - makaroni ali krompir, zelenjava in prelito z mešanico jajc in smetane in posuto s sirom (seveda če niso vegani).

Če imaš vegane, je pa malo težje, povej, če je treba komplicirat;)

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2077
19.10.2011 7:15:35   
Hope2
Hvala ti, zlata siuser posted image

Sirov fondi bo zdaj odpadel, ker sem si zamislila nekaj stvari (ko bo že itak velik sira) in bi bilo tole potem odveč. Bo pa za drugič-super idejauser posted image

Prosim za vege pečenko- bi jo res sprobala in tudi postregla. Lahko s sojo ali brez, men je itak vseenouser posted image - samo da bo okusnouser posted image . Samo tole bi te potem prosila za podroben opis recepta, ker drugače ne vem kak bo to meni uspelouser posted image

Tale fižol se pa splača sprobat tudi za nas mesojedce- mogoče pa še tega na pikniku spackam. A mora bit doma kuhan fižol, ali je čist dovolj dober iz piksne? kakšen poseben fižol (rdeči, rjavi, bel). Maš kak poseben recept za ratatuj? Pismo, da te nisem že o tem fižolu enkrat vprašalauser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 19.10.2011 7:19:08 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2078
19.10.2011 10:13:58   
StrawberrY

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Pa jaz, k sem jo spomnila, da mora sem pogledat user posted image user posted image user posted image

Drugače pa danes za moža en medium stejk, pa srbsko solato zraven.
Zase pa še ne vem. Kaj malega. Pa nimam ideje.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2079
19.10.2011 10:23:46   
ronja
Dobiš recept za vegi pečenko, podroben, samo da ga najdem.

A mora bit doma kuhan fižol, ali je čist dovolj dober iz piksne? kakšen poseben fižol (rdeči, rjavi, bel).

Celo v original receptu je iz piksne!user posted image Tako da - seveda, lahko je iz konzerve, v originalu je mešani fižol, prvič smo dali mi mislim da rdečega, zdaj pa belega, pač tisto, kar mamo domauser posted image , vse bo dobro. Je pa ta recept iz knjige Otroške jedi, je včasih znižana na sejmih (takrat jih jaz več kupim, pa jih potem razdam kakim mladim staršem;), fajn knjigica, čeprav veliko mesa (kot v vseh nevegi knjigahuser posted image ), pa precej je not ocvrtega in precej iz že narejenih stvari in moraš potem to prej sam naredit, če pač ne kupuješ pripravljenih jedi (tako je bilo s tem ratatujem, recimo).

Ratatuj sem prvič delala po receptu iz ene baby kuharice (za vsakega otroka si eno knjigo o baby /& toddler hrani kupim - zato imam zdaj že 2, pa še eno mini sem kupila lubiju, ko sem prvič zvedela, da sem noseča - da sem mu povedala, kaj ga čakauser posted image ). Je bil zelo dober in so vsi zahtevali, da to še kdaj naredim. No, zadnjič pa sem ga kar improvizirala, ker sem pač imela domačo bio zelenjavo od babi in sem potem količine precej priredila, pa tudi sestavine glede na to, kaj sem imela. In lubijev komentar je bil (parkrat), da ta ratatuj je pa ful dober in da si moram nujno zapisat recept (ko da sem štela, kok sem česa dalauser posted image ). Je pa hecno -vedno mu je najbolj všeč improliga - potem se pa praskam po glavi, kako sem že nekaj naredilauser posted image ...

Kaj bo danes, se še nisem odločila, ker je precej odvisno od tega, kdaj se moj najljubši največji jedec vrne. Če bom kuhala samo za nas 3, bom naredila testenine s paradižnikovo omako, ker je je še ravno dovolj za nas 3. Če pride domov že za kosilo, pa bo nekaj bolj konkretnega in predvsem več, ker bo v tem primeru laaaačenuser posted image .

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2080
20.10.2011 8:56:02   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY

Pa jaz, k sem jo spomnila, da mora sem pogledat user posted image user posted image user posted image

Nič ne vem o temuser posted image . Da ti polepšam dan, tudi ti si zlata, hvala tiuser posted image

Danes sem ponaredila ronjin fižol, sem ga preimenovala v čarobni frančkov fižoluser posted image , ker sem improvizirala. Mal težko dobimo kako fino klobaso, pa sem zato not fliknila mleto govedino. Še v pečico moram dat, je pa že zdaj okusno.user posted image

(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 2081
20.10.2011 9:01:51   
Tutan
Sladko zelje + pire krompir.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2082
20.10.2011 9:30:08   
StrawberrY

IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY

Nič ne vem o temuser posted image . Da ti polepšam dan, tudi ti si zlata, hvala tiuser posted image

user posted image user posted image user posted image

Drugače pa danes pri nas mesni tortelini, solata.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2083
20.10.2011 9:58:36   
mateyka
Medtem na hitro pokuhaš stročji fižol in z njim okrasiš jed, da zgleda kot drevešček iz pravljice

to pa ne razumem - kako to okrasiš, da zgleda kot drevo iz pravljice? user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2084
20.10.2011 10:43:01   
november2010
zelenjavna rižota.

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2085
20.10.2011 10:44:45   
noranate
repa s suhim mesom in doma pečen kruh user posted image

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2086
20.10.2011 14:11:13   
ronja
kako to okrasiš, da zgleda kot drevo iz pravljice?

Use your imaginationuser posted image . Stročji fižol, narezan na primerne oblike, postaviš v obliki drevesa. Ni pa zdaj to nujno za recept, užitno bo tudi brez tegauser posted image . Ampak saj veš: ključ je v detajlihuser posted image .

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2087
21.10.2011 8:16:17   
Tutan
Skutine palačinke in porova juha.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2088
21.10.2011 9:41:53   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Use your imaginationuser posted image . Stročji fižol, narezan na primerne oblike, postaviš v obliki drevesa. Ni pa zdaj to nujno za recept, užitno bo tudi brez tegauser posted image . Ampak saj veš: ključ je v detajlihuser posted image .

lej, sam to mi je too much - postaviš kot drevo; c`mon, have mercy user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2089
21.10.2011 11:20:31   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

lej, sam to mi je too much - postaviš kot drevo; c`mon, have mercy user posted image

Kaj je mateyka ti manjka enciklopedija al kak slovaruser posted image

Mi smo danes fišfingerse in solato iz krompirja, stročjega fižola, česna in olivnega olja. Ste me tolk s tem fižolom zrajcale, da sem mogla skuhat, sam brez dreves iz pravljiceuser posted image user posted image

Čarobni franček pa je bil tudi možu ful všeč, tak da mam dovoljenje uvrstit na jedilnik večkratuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 21.10.2011 11:22:30 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2090
21.10.2011 11:23:30   
mateyka
ne hope - cajt mi manjka. pa dej ti naredi drevo iz fišfingersev in solate preden greš jest. I dare you! user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2091
21.10.2011 11:41:11   
ronja
lej, sam to mi je too much - postaviš kot drevo; c`mon, have mercy

Pa saj v 2D varianti, kot bi risala s fižolom. Lahko uporabiš tudi kako drugo zelenjavo, seveda. Saj to je hitro postavljeno, otroci niso preveč picajzlasti, ni treba, da je to neka hudo artsy zadevauser posted image . Ampak štekam tvoj point, saj jaz tudi ne okrašujem hrane vsak dan.

hehe, hope, fajn, da je moži odobravaluser posted image . Pri nas mata punci zadnje čase navado, da za vsako kosilo rečeta: "A lahko to še kdaj narediš/ta?" Prav hecnouser posted image . No, samo da jima je všeč in radi jesta.

Včeraj smo jedli solato perfecto. To je spet ena impro solata, ki sem si jo že davno zmislila po navdihu cesarske solate iz Penasa - samo da je ta boljša, ker je prilagojena našim okusomuser posted image in pač sezonski zelenjavi, torej včeraj je bila not: zelena solata, na tanke rezine nastrgan korenček, na koščke narezana paprika, vse prelito z enim fajn prelivom iz limoninega soka, kisle smetane, gorčice, čisto mičkeno curry paste in malo olja. Ker moram komplicirat, seveda pustim 2 največja lista od solate nedotaknjena in ju položim na veeelik (pica) krožnik, da na dnu držita celo solato. POtem nadevam solato, zmešano s prelivom, vanjo naredim vdolbino, v katero dam še omako - tokrat iz patišonov in 4 vrst sira. Vse posujem še z mariniranimi kockami purana (dedovi domači purani!!!) in popečenimi kockami kruha (bil je en temen). To je to. Malidve čisto navdušeni, lubi pa itakuser posted image .

Danes bojo kruhovi cmoki, ker nam je kruh ostal, za zraven pa še ne vem in se mi ne da it gledat, kaj imamo za porabit.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2092
21.10.2011 11:43:08   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ne hope - cajt mi manjka. pa dej ti naredi drevo iz fišfingersev in solate preden greš jest. I dare you! user posted image

Smo že pojedli, počasi že prebavliuser posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2093
21.10.2011 12:16:57   
zvoncki
Pri nas bodo danes vampi v omaki. Jih imamo vsi radi. user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2094
21.10.2011 12:19:12   
Paštetka
pri nas pa kuha moj otrok danes bograč user posted image

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu zvoncki)
Neposredna povezava do sporočila: 2095
21.10.2011 12:20:40   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Kak je pa tebi lepouser posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2096
21.10.2011 13:40:11   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Kak je pa tebi lepouser posted image

jap, kaj pa si šla v tople kraje. Bi tudi tebi lahko user posted image

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2097
21.10.2011 14:27:09   
sonček33
Ajmoht + ajdovi žganci
Muffini s korenčkom in belo čokolado.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2098
21.10.2011 16:13:24   
StrawberrY
Danes sva po ene 7 letih jedla pohan sir, na posteljici rukole. In mislim, da ga imam za naslednjih 7 let več kot dovolj, pa sem ga pojedla samo en majhen kos.
Jutri bo jota.
V nedeljo pa orada.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2099
21.10.2011 16:33:22   
al1*
Danes njoki s porovo - gorgonzolno omako.
Jutri pa ričet.

lp

(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 2100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Lubenica – idealna prehrana za nosečnice
Lubenica je odlična osvežitev v vročih poletnih dneh, hkrati pa pomaga zmanjšati jutranjo slabost in je dobra za razvoj ...
POZOR: Ali melone in lubenice operete pred...
Ali ste vedeli, da lubenice in melone lahko skrivajo resna zdravstvena tveganja?

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?