|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj danes kuhate?
21.10.2011 18:36:50   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY

Danes sva po ene 7 letih jedla pohan sir, na posteljici rukole. In mislim, da ga imam za naslednjih 7 let več kot dovolj, pa sem ga pojedla samo en majhen kos.

Si ista kot jazuser posted image . Jaz si sploh ne morem predstavljat ljudi, ki to jejo tedensko ali tudi mesečnouser posted image

Midva z malčkom pa bova jutri polnjene ajdove palačinke. Za nadev pa še razmišljam, al rikota in špinača ali kaka druga zelenjava

(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 2101
22.10.2011 9:16:05   
sonček33
špageti v voku z zelenjavo
solata
sadna kupa

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2102
22.10.2011 9:18:51   
StrawberrY
Sprememba v jedilniku. Namesto jote bo musaka.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2103
22.10.2011 9:36:47   
ZARA
Ne vem, še ne obratujem.

(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 2104
22.10.2011 9:39:48   
Felicita
domačo gyros pito user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 2105
22.10.2011 13:26:15   
Paštetka
Ravno prebavljamo:
- česnovo-porovo juho (zdaj rabimo naravni antibiotik) user posted image
- faširano pečenko z jajčko
- pire vesoljcev user posted image (krompir+grah+brokoli)
- zelena solata
- za sladico bom pa, ko se otroka zbudita, spekla pečjakove čokoladno-nuteline rogljiče.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 2106
22.10.2011 13:28:59   
Paštetka
Za večerjo bom pa verjetno probala narediti kakšne palačinke glede na to, da sem si privoščila ponev za palačinkeuser posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2107
22.10.2011 13:30:22   
Andromeda
- juha z zdrobovimi žličniki
- postrv po tržaško, kruh
- solata iz kitajskega zelja

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2108
23.10.2011 9:24:00   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Ravno prebavljamo:
- česnovo-porovo juho (zdaj rabimo naravni antibiotik) user posted image

Tole bo pa jutri pri nas- dobro, da si me spomnila. Pa en dan morava še tisto poletno rdečo juhico naredituser posted image

Danes pa imava rumeno rižoto.

Ronja ne pozabi nameuser posted image , v bistvu se še ne mudi, ampak moram prej sprobat, preden komu drugemu ponudimuser posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2109
23.10.2011 15:41:34   
ronja
Predvčerajšnijm so bili res kruhovi cmoki, pa lignji po grško in seveda neka zelenjavna priloga, pa se ne spomnim več kaj, bom vprašala lubija, ko se zbudiuser posted image .

Za včeraj rajši ne povem, ker česa tako zanič že zadnjih 10 let nisem skuhala! Se vidi, da nisem glih v "najboljših koži"... S samimi jedmi ne bi bilo nič narobe, če jih ne bi tako grozno zavozila - sem bila čisto nerodna, vse mi je padalo iz rok in tudi hrana je bila temu primerna: puranova rižota s papriko in melancani razkuhana, masleni ohrovt pa pretrd (preveč surov, skratka)... lubi pravi, da me bo s tem zaj* še naslednjih 1o letuser posted image - upravičenouser posted image No, vsaj zelenjavna juha je bila užitna, pa čokoladni ježki tudi.

Danes je bilo pa eno ornk kosilo, vredno svojega imena - smo povabili tasta in taščo na obisk: zelenjavna juha (cvetača, brokoli, mlada čebla, šalotka, česen, krompir, sveža zelišča...), glaziran korenček s timijanom in masleni ohrovt za prilogi, pa puranji zrezki  in dolfineški krompir za glavno jed. Za sladico pa domače kremšnite. Bilo je kar njami.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2110
23.10.2011 15:49:43   
Anonimen
V petek so bili njoki z smetanovo omako s šampinjoni, fižolova solata.
Včeraj smo jedli špagete z bolonjsko omako in rdečo peso za solato, za poobeden je bil čokoladno-kostanjev kolač.
Danes je bila na sporedu porova juha, pečen piščanec s pire krompirjem, dušeno kislo zelje in dušene paprike s česnom. Za solato ostanek rdeče pese. Počasi se spravljamo k peki jaboljčne pite in zavitka.
Jutri pa ne vem, nekaj zelo na hitro in instant, ker naju z možem čaka natempiran dan, enako bo tudi v torek in sredo, potem pa upam, da se bo malo umirilo. Torej bo verjetno kak burek, pica, ali pa ajdovi štruklji z orehovim nadevom (iz skrinje, seveda, za svežega ne bo časa).

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2111
23.10.2011 15:54:19   
ronja
hope, izvoli:

ZELIŠČNA ZELENJAVNA PEČENKA Z MOCARELO
-240 g naribanega korenja
- 1 sesekljana rdeča čebula
- 2 stroka česna, stisnjena, seveda
- 3 stebla zelene, nasekljane
- 125 g na lističe narezanih gob
- 1 mala bučka, tudi narezana na kolesca
- 1 žlica sesekljanega petršilja
- 2 žlici sesekljanega koriandra (zelenje od koriandra, ne semena)
- 60 g naribanega sira
- 2 jajci
- 125 g polnozrnate moke

Ugani kaj - vse skup zmešaš (uh, kako težkouser posted image ), naložiš v naoljen pekač ter pečeš na uradno 180°C (če se prav spomnim, sem jaz dala malo večjo T) cca 1 uro.

Medtem narediš paradižnikovo omako, ki jo boš postregla zraven:
- 3 žlice dobrega olivnega olja
- pol na lističe narezane čebule (lahko jo tudi sesekljaš, seveda)
- 1 strok česna, strt
- 1 žlička sladkorja
- 2 400-gramski konzervi paradižnika v koščkih (če boš delala za goste, vzami Pomi, je boljši od raznoraznih "cheap" variant)
- sol in poper
Torej: na olju prepraži čebulo in česen, dodaj paradižnike, začini s sladkorjem, soljo in poprom ter počasi kuhljaj še cca pol ure (tudi če malo manj, ni panike).

Ko je pečenka pečena, jo vzameš ven, ppustiš 5 min. na miru (probaj ta del upoštevat, se bo veliko manj razturila, ko jo boš jemala iz pekača) in segrej žar. Zdaj zvrni pečenko ven na desko, jo razreži na dober prst debele rezine in jih naložiš, tako a se prekrivajo kot strešniki v nek nepregoren pekač/nizko posodo. Polij čez paradižnikovo omako in posuj s
- 150 g nastrgane mocarele.
Daj pod žar za cca 5 min. oz. da se sir lepo zapeče in takoj postrezi.

Ni glih neka znanost, a ne?user posted image Lahek, pa lušten recept, samo jajca in sir morajo tvoji gostje jest, če ne maš spet probleme;).

< Sporočilo je popravil ronja -- 23.10.2011 16:01:59 >

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2112
23.10.2011 16:47:44   
Hope2
Hvalauser posted image , sliši se slastno in bom definitivno sprobala. Ne vem kaj naj z gobami naredim, ker jaz našmu ta malmu še ne dajem gob. Mož pa spet tolk paradajza ne prebavljauser posted image . Za kasnej bo že ok, sam sprobat pa ne bom moglauser posted image Saj vem kompliciram, ampak zdaj se bom prvič držala recepta kot pijanc plota, ker me je kar groza- nisem še nikoli kaj takega videla ali probala. V skrajni sili naredim in zamrznem- ap si bom jaz ven jemala, ko bo moj spet na kaki službeni potiuser posted image

Aja, jajca in sir niso problem- sicer skušajo jajca dat na minimum in če se da zamenjajo za kaj drugega, ampak noben se ne bo pritoževal- niso komplikatorjiuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 23.10.2011 16:49:21 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2113
23.10.2011 16:54:18   
mateyka
omako pa lahko narediš kako drugo - recimo belo smetanovo. ta se s sirom ful lepo zapeče..

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2114
23.10.2011 18:57:51   
Tutan
Danes za kosilo: riž z grahom in stročjim fižolom, panirani piščančji mini zrezki, solata

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2115
24.10.2011 11:07:21   
Hope2
Porova juha s česnom in crostini. Smo nadišavljeni, če še pripišem čebulni sirup za kašeljuser posted image user posted image

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 2116
24.10.2011 11:10:29   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

dolfineški krompir

Joj, daj piši po domačeuser posted image user posted image , ker moram pol skoz gugl spraševat. Kak si sploh zapomniš imenauser posted image . Jaz  gledam recepte (tv ali revija), pa še v življenju nisem prebrala naslova, sam slikco memoriziram in nekaj sestavin- itak več ali manj improviziramo oz prilagajamo svojemu okusu.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2117
24.10.2011 11:26:20   
ronja
hehe, saj sem si narobe zapomnila: dofineški krompir je - brez l-jauser posted image . Sicer pa to ni neka znanost: mleko in smetano zavreš skupaj z začimbami (strt česen, lovor,...) - jaz sem dala cca pol litra mešanice za kilo krompirja in cca 30 dag sira; medtem krompir olupiš in naribaš na tanke rezine (multipraktik=zakon!), sir naribaš (multipraktik= spet zakon!). Potem polagaš v naoljen pekač (olivno olje = zakon;) najprej plast sira, potem krompirja (tako da se rezine prekrivajo kot strešniki), ga začiniš s soljo in poprom, pa spet sir, krompir+ sol in poper, itd... do vrha (končaš s sirom, seveda). Čez vse preliješ tisto precejeno smetanasto mleko, potlačiš, da se mleko+smetana zalezeta v vse špranje med krompir in sir, po vrh potreseš še malo sira in daš v segreto pečico na 200°C za dobre pol ure do 40 min, da se na vrh lepo zapeče in da je krompir lepo mehek.

Saj improviziraš lahko tudi s takimi recepti, brez skrbi;). Meni je fajn probavat tudi druge recepte, ker če je samo moj impro, potem smo omejeni na mojo glavo - je pa na svetu še par milijonov dobrih kuharjev, mnogo boljših od mene in se splača kaj naučit od njihuser posted image . Tale recept je od Ramseya (sicer malo prirejen - jaz sem dala več sira - on da 20 dag, pa več mleka sem dala in smetana ni bila sladka, ker sem imela samo kislo, on da pol-pol, jaz sem dala več mleka in manj smetane, pa polovico pekača sem začinila tudi s poprom, druge pol pa ne, itd...)

Pa en tak frik na učenje sem - pravi nerd, hehe. Iz vsake bedarije moram naredit znanostuser posted image , še iz krompirjauser posted image . Vsako tele, saj veš...user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2118
24.10.2011 11:29:19   
ronja
Aja, v zelenajvni pečenki po moje komot spustiš gobe, omaka je seveda lahko kaka druga, čeprav če bo bešamel (bela omaka), potem bo vse skup precej težko - jaz bi v primeru, da paradižnika ne prebavljajo, dala mogoče rajši kako korenčkovo omakico ali kaj takega... to bi tudi šlo zraven. Ker maš tako že precej mocarele in še bešamel - bo precej nasitno - če misliš kako dobro torto potem postrešt, je boljše malo lažje glavna jed. Če boš imela za sladico sorbet, pa seveda bešamel čisto ok.
joj, tvoj ne je paradižnika? Jaz bi umrla brez paradižnikove omakce...

Aja, še za danes: bo zelenjavna juha in jabolčni žličniki.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2119
24.10.2011 11:32:10   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2
dolfineški krompir

Joj, daj piši po domačeuser posted image

ja kako ne veš, krompir od Dolfeta, ne? user posted image

ne, resno; dofineški krompir (po moje izhaja iz Dauphine - titula, ki jo je imel prestolonaslednik francije; provinca v franciji)

Dofineški krompir -

po pekaču daš narezan česen, čez na rezine narezan posoljen krompir, preliješ z 2,5 dl sladke smetane, naribaš muškatni orešček in daš peči.

pekač namažeš s česnom (strok podrgneš), surov krompir narežeš na rezine in zložiš v pekač, preliješ z omakco (rumenjak, 2,5l sladke smetane, sol, mušatni orešček. pečeš 1h na 180.

aha, vidim, da je že ronja "doktorirala" iz Dolfeta user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 24.10.2011 11:36:44 >

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2120
24.10.2011 12:24:40   
Hope2

Saj improviziraš lahko tudi s takimi recepti, brez skrbi;). Meni je fajn probavat tudi druge recepte, ker če je samo moj impro, potem smo omejeni na mojo glavo - je pa na svetu še par milijonov dobrih kuharjev, mnogo boljših od mene in se splača kaj naučit od njihuser posted image .

Saj tako delam- ideje kradem z gledanjem slikic in določenih sestavin, vsi obožujemo vedno kaj novga poskusit, zato ap pravim, ad si naslove nikoli ne zapomnim. Evo gledam kuharski kanal še med miganjem na orbitreku, zraven mam zvezek in če je kaj zanimivega, hitro zapišem sestavine in mal skiciram zadevo- naslov ap anikoli, ga kar po svoje napišemuser posted image user posted image user posted image

Zato pa so mi pol tale čudna imena, ko nič ne povejo tolk smotanauser posted image user posted image user posted image . In tolk, sem vprašal gugla in mi ni nič našel, itak, če še narobe napišešuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kar s etiče bešamel omake oz sirne, ap definitivno ne bom dala, ker bi lahko bilo preveč smetane, sira in jajc za njih, ko že itak ne jejo v večjih količinah. Gobe pa sm ezato mislila, ker ni glih mala količina in bi mogoče kaj manjkalo, tudi okususer posted image . Bom probala doma brez gob, sam moram še prej v trgovino v nabavo. Paradižnikove omake pa samo moj mož ne prebavlja (v malih količinah ja, v večjih pa ne)- recepta ne morem sprobat v času ko bo še on jedel- na tisti večerji bo tudi meso, tak da itak ne bo on tega jedeluser posted image - jaz samo hočem doma poskusit prej, preden tole dam komu drugemu na mizouser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 24.10.2011 12:26:26 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2121
24.10.2011 12:35:55   
ronja
In tolk, sem vprašal gugla in mi ni nič našel, itak, če še narobe napišeš

Se globoko opravičujemuser posted image . Jaz si navadno probam zapomnit naslov, ker potem najlažje najdem zadevo, ne da bi si morala zapisovat sestavine - v gl. gledam po knjigah in so itak že napisane, se mi ne da prepisovatuser posted image .

ja, saj lahko po par koščkih ne poliješ paradižnikove omake, pa bo tisto jedel g. Mož, ostalo pa vi. Glede gob - ja, okus bo sigurno manjkal, ampak če se gre za male otroke, potem nimaš kaj - razen če narediš to enkrat tako sebi za malico v službi - ziher sodelavke ne bojo mele proti;).

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2122
24.10.2011 15:55:57   
Felicita
ostanki tzatzikija in pite user posted image

sicer pa tale Dolfe krompir men zveni zlo podobno temule: http://www.kulinarika.net/recepti/11201/priloge/kraljevski-krompir/

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2123
24.10.2011 16:02:50   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita
sicer pa tale Dolfe krompir men zveni zlo podobno temule: http://www.kulinarika.net/recepti/11201/priloge/kraljevski-krompir/

Felicita, obratno je, kraljevski zveni kot Dolfe user posted image folk ponavadi prireja recepte po svoje kake razširjene recepte in jih potem objavi na kulinariki (seveda delajo tudi čisto svoje, da ne bo pomote in razburjanja user posted image - tudi jaz kaj objavim gor)

danes za kosilo: njoki in piščančji paprikaš, zelena solata s koruzo

današnja sladica še v delu: nek varianta na "simpl čoko torta" (pokažem, bo poslikano user posted image )

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 2124
24.10.2011 18:23:34   
Paštetka
Mmmm....

Jaz sem pa naredila božansko ponov polno vitaminov in z jajčnimi rezanci. mmmm...
Na kockice sem narezala pišč.prsa in jih zlato popekla na sezamovem olju. Pečenega piščanca nato shranila na toplem. V ponvo sem dodala še malo sezamovega olja in popekla na hitro (na rezinice narezan por, 3 stroke zdrobljenega česna, 1 velik nariban korenček, nariban gomolj zelene), proti koncu sem dodala še narezano rdečo papriko, in čisto na koncu naatrgala noter ingver.
V drugi ponvi sem na sezamovem olju prepražila indijske oreščke, madeljne in proti koncu dodala sezamova semena.
Pražena semena sem dodala v ponev z zelenjavo, dodala meso, in kuhane riževe rezance. Po vrhu sem malo polila še lanenega olja, zaradi malega, ker noče ničesar, kjer je omega 3.
Na krožniku sem še dodala zraven češnjev paradižnik.

Zraven sem si naredila še ingverjevo toplo limonado.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 24.10.2011 18:27:01 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

POZOR: Ali melone in lubenice operete pred...
Ali ste vedeli, da lubenice in melone lahko skrivajo resna zdravstvena tveganja?
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?