|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kaj danes kuhate?
1.10.2012 15:04:37   
mateyka
oh šajt - namesto pohane marele, sem prebrala posrane marele user posted image

pohana prsa, praženi angelski laski z zelenjavo (jaz sem dodala še malo jelenjega pršuta)
>> [imgf]http://eating-made-easy.com/wp-content/uploads/2010/08/115.jpg[/img]

(odgovor članu tamiflu)
Neposredna povezava do sporočila: 2401
1.10.2012 18:11:03   
ronja
peresniki z bučkami z gorgonzolo

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2402
3.10.2012 8:59:05   
_sonček
fižolova juha, palačinke

V nas vseh je še vedno otrok, ki verjame v čudeže. Za otroke so čudeži preproste reči. Vsak dan je čudežen – nepojasnjen, poživljajoč, vedno nov!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2403
3.10.2012 10:39:34   
tamiflu

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

oh šajt - namesto pohane marele, sem prebrala posrane marele user posted image

pohana prsa, praženi angelski laski z zelenjavo (jaz sem dodala še malo jelenjega pršuta)
>> [imgf]http://eating-made-easy.com/wp-content/uploads/2010/08/115.jpg[/img]

pos....so ble malo pozneje, na wc- ju user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2404
3.10.2012 12:26:47   
ronja
Vegi pomladne zvitke:). Punci sta mi pa ravnokar skuhali kitajsko juhouser posted image . Jima ful dogajajo palčke, ko smo parkrat jedli z njimi:).

(odgovor članu tamiflu)
Neposredna povezava do sporočila: 2405
3.10.2012 18:55:20   
Anonimen
korenckovi polpeti in solata iz cvetace.

Jutri bo pa tole za vecerjo http://www.mojirecepti.com/recept/polnjeni-rogljicki.html

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2406
4.10.2012 9:04:20   
mini86

IZVIRNO SPOROČILO: cilla

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

BROWNIJI

250 masla
250 čokolade-za pečt
rum
250 sladkorja
1 vanilij
180 moke
50 kakava
5 jajc

mere so v gramih..pečeš na 180 dokler ni pečeno..zravn pa tud zlo paše stepena smetana
jajc dej res toliko-sem zadnič bla mal škrta pa sm dala sam tri pa sm bla kaznovana z drobljivim pecivomuser posted image

pa zlo pazi..ker ko vzameš in poješ enega te prime da bi jih še 4user posted image user posted image

mini86, v kakem pekaču (velikost?) to pečeš? Dokler ni pečeno... cca koliko je to? 30 min, 45 min? Več, manj... vsaj približno?

malo pozno ampak mi ne javlja na mailuser posted image
skratka to malo naraste in ker mam rada tanjše kot pa debele kose zlijem v ta velik pekač..
glede časa pečenja pa rečmo 20 min..js res ne gledam kok časa mam notr..ko zadiši grem not porint zobotrebec in pol vidim..na receptih pa ne gledam časa pečenja ker imam zgleda bolj švoh pečico in je včasih tisti čas x2user posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2407
4.10.2012 9:06:51   
mini86

IZVIRNO SPOROČILO: bibasiba

korenckovi polpeti in solata iz cvetace.

Jutri bo pa tole za vecerjo http://www.mojirecepti.com/recept/polnjeni-rogljicki.html

js sm jih mislim da za velko noč delala..sicer brez gobic ampak mi niso potegnile..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2408
4.10.2012 9:10:52   
mini86
drgač bo pa danes kr repa, krompir in pečenice

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2409
4.10.2012 9:19:31   
Tutan
Zelena solata, gor narezane jajčke, pa piščanca bom na tanke trakce narezala, pa spanirala in jih dala na solatne krožnike.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2410
4.10.2012 10:35:36   
mateyka
goveji hamburgerji z zelenjavo (pa dressingi) in solata.

jutri: polnjen zeliščni kruh s solato

to je pa ful dobra stvar, podobna temu, samo da jaz delam poseben kruh in poleg tega dodam še zelišča, sesekljan por ter česen not:
user posted image

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 2411
5.10.2012 9:16:23   
mini86
špageti z bolones omako, domač radič z fetaki sirom, pa za vsakega če bo prostor po ena palačinka s skuto iz pečice

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2412
5.10.2012 11:33:24   
witch
Špinačne testenine s tuno, radič in miške user posted image user posted image

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2413
8.10.2012 9:32:05   
mini86
palačinke s skuto in orehi v pečici bodo definitivnouser posted image

zraven pa verjetno boranja in pire krompir

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 2414
8.10.2012 10:57:53   
mateyka
gratinirani kaneloni, solata in še enkrat polnjen zeliščni kruh (ga mamo radi); na koncu sadje (agrumi).

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2415
8.10.2012 11:04:57   
ronja
Včeraj kislo zelje, ajdovi žganci in pečenica.
Predvčerajšnjim zelenjava in krompir v pečici in puranji čevapčiči (ja, smo bili pri dediju, mesni vikend:D).
Danes... nimam pojma, vem samo, da bo vegi;).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2416
8.10.2012 14:05:30   
Luns
Mateyka kao narediš polnjen zeliščni kruh?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2417
8.10.2012 15:11:19   
mini86
mene pa zanimajo tvoje gratinirane palačinke

(odgovor članu Luns)
Neposredna povezava do sporočila: 2418
8.10.2012 15:47:09   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Luns
Mateyka kao narediš polnjen zeliščni kruh?

ja, sej pišem ta recept na kulinariko že par mesecev, pa še nisem utegnila user posted image sem ga slučajno sestavila, ko je bila kriza za pizzo, pa ni blo sodt paradižnika niti sira - in se rodi umetnina user posted image mož je pojedel pol kruha v šusu ta prvič ko sem ga spekla - torej, imo ni tok slabo user posted image
bom zdaj tukaj napisala pol pa prekopiram s tukaj in tam objavim, ko utegnem poslikat preden se poje user posted image

sesekljam cca 10cm pora in stisnem/strem ene 4-5 stokov česna. dodam sesekljana zelišča (timijan, šatraj, lahko tudi majaron ali bazilika, kakor ti paše, lahko sveža ali suha - tko da pride nekaj čajnih žličk vsaj, vsega skupaj) in potem moko presejem gor ter premešam, da se moka vsega oprime in ni velikih kosov (moke ene 700g).
3 deci mleka pogrejem skupaj z dvema žlicama sladkorja in eno soli ter dodam cirka 100g masla - vse skupaj stopim in v to mlačno tekočino zamešam zdrobljen kvas, da se stopi. vse skupaj zlijem v mokino mešanico in premešam z žlico. potem zagnetem gladko testo in ga razvaljam v dolgo ovalno obliko (da pol pride ene vrste štruca).
daš na pekač, robove ovala narežeš v trakove, dolge ene 7-10 cm, v sredo pa daš filo. nato prepleteš trakove kot eno simple kito (ne doktoriraj iz tega, naredi po svoje user posted image ). ni namen da se ne vidi file, ker fila ima nekaj tekočine in naj izpari, da testo not ne postane poc.

file so pa posebna znanost user posted image
jaz sem že improvizirala z ostaki v hladilniku
- narezala hrenovko, vložene gobe v slanici in kečap ter 2 sveža paradižnika
pa mletim mesom (ostanek od druge jedi)
- mleto meso na hitro prepražiš, nato samo vmešaš narezano svežo papriko in zmešaš z zmrznjeno zelenjavo (recimo koruza, grah, paprika ali bitva - karfijola ali brokoli bi po moje moral narezat na manjše kose, samo je za probat, nisem še)
- zmrznjena zelenjava z ostankom paradižnikove omake (od filanih paprik recimo)
pa tale je bla fajn:
- narezana feta, mozzarella, gorgonzola in ostanek špinače; pa muškat in poper je fajn dodat v to filo

kakor vidiš, ne dajem čebule, česna ali pora, ker ima že kruh konkreten okus. za filo si pa tudi daj duška in eksperimentiraj po svojem okusu user posted image

(odgovor članu Luns)
Neposredna povezava do sporočila: 2419
8.10.2012 15:55:25   
mini86
daš na pekač, robove ovala narežeš v trakove, dolge ene 7-10 cm, v sredo pa daš filo. nato prepleteš trakove kot eno simple kito (ne doktoriraj iz tega, naredi po svoje user posted image ). ni namen da se ne vidi file, ker fila ima nekaj tekočine in naj izpari, da testo not ne postane poc.

a lahko prosim tole men še enkrat po domače razložiš..user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2420
8.10.2012 15:57:45   
mini86
aja pa ne pozabi ko boš imela čas na gratinirane palačinkeuser posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2421
8.10.2012 16:16:56   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

a lahko prosim tole men še enkrat po domače razložiš..user posted image

Jaz sem tudi vsaj 3 prebrala in mi ni bilo jasno. user posted image potem sem pa pogledala zgoraj sliko in mi je postalo jasno. user posted image
V glavnem trakove ne narežeš vzdolž, kot pri kiti, ampak vodoravno in to v levo in desno stran. V sredini pa pustiš plac za filo. Potem te trakce upogibaš navzgor v kito. user posted image

A imam prav mateyka? user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2422
8.10.2012 16:28:10   
mini86
a pol odrežeš rečmo od sredine do roba, odrežeš pa ne do konca..kokr bi knjigo odpiral

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2423
8.10.2012 16:33:29   
mateyka
gratinirane kanelone pa delam tako kot jih mata rada tašča in tast - sta si jih zaželela in potem jih včasih naredim in to tako kot majo radi user posted image tukaj jim pravijo "crepes" (kreps), niso pa nič posebnega. navadne filane palačinke (jaz imam raje prave kanelone).
- ostanke od palačink nafilam z gosto bolognese omako (dam vsaj 3 velike sesekljane korenčke v en lonec)
- zložim v pomaščen pekač potresem z naribanim sirom in vloženimi šampinjoni ter zapečem na 250 (najvišji temp) dokler sir ni dobro zapečen

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2424
8.10.2012 16:43:26   
mateyka
ja, v sredini mora bit plac za filo in ta ni prerezan (da ne teče pod kruh).
in ja, trakovi so rezani koncentrično kot bi rezaliz sredine, samo da sredina ni zrezana. hm, mogoče lahk je fotko najdem..
tko nekak je testo narezano
user posted image
tako se pa splete
user posted image

tale fila je kislo zelje s klobaso

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Uvajanje goste hrane: 9 idej za izbirčnega...
Je tudi vaš dojenček izbirčen jedec, ki se pri vsakem obroku zmrduje, vi pa več ne veste, kako se lotiti uvajanja goste ...
Domači sirup za močnejši imunski sistem
Ringarajina strokovnjakinja Klavdija Kosič je v svoji kuhinji poiskala zdravilne sestavine in "skuhala" domači sirup, ...

Darilo za otroka
nada56

Bi kupili otroku personalizirano darilo presenečenja preko interneta?

DA, v vrednosti med 20 in 30 eur (23%)

NE, ker ne vem kaj je v darilu (77%)

Število vseh glasov: 31

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!