Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 10:49:47
|
|
|
|
meduzica
|
IZVIRNO SPOROČILO: majch čau majčice vas ne folgam ne brat ne spremljat...ampak prosim za eno informacijo. Kako so kaj vaši mulčki mobilni? Mislim, a že vsi puzajo in se postavljajo na noge? Naši mali se sploh ne sanja o tem (pa bo 25 stara 9) in za nameček me je še pediatrinja prestrašila z maksi dozami vitamina d in fizioterapijo, če ne bo kmalu boljše. Danes se res super počutim... hvala za info. majch naš je prvič začel plazit 8m22d star. Splazil je na parketu (ker fajn drsi). Smo pa pri fizioterapevtki že od 3. meseca in vsak dan vadimo in krepimo mišice ... (ekstenzijjski vzorec in asimetrija) Ne se sikirat da še ni začela plazit lahko da enostavno ji še ni potegnilo kako to naredit. Skušaj jo spodbujat recimo pojdita na parket (ali nekam kjer malo bolj drsi) pa ji eno igračko ven iz dosega daj, pol pa nogice izmenično premikaj najprej levo pokrči in čisto ob bok daj desno pa raztegni in pol obratno. Stopala naj ima pri tem iztegnjena (torej naravnost z nartom priti tlem in ne pravokotno na nogo). To vajo moramo mi delat ker se plazi narobe (se vleče z rokami, pravilno bi bilo po vojaško kot ta vaja opisuje). Glede mejnikov je pa tako. Da res je da so vsi otroci različni ... ampak je treba jih včasih mal spodbujat saj je v ozadju vsega tega gibajna nevrološki razvoj (kar včasih pozabimo). Če otrok nekaj še ne počne je to znak da še ni nevrološko dozorel kar pa je lahko alarm da razvoj ne poteka po pričakovanju. Sam ne se zapsihirat da je fizioterapija kaj slabega. Meni osebno je bila fizioterapija balzam saj mi je nekdo končno strokovno pokazal kaj in kako hendlat z malčkom da izboljša svoje stanje. Jaz ti povem ko začneš k fizioterapiji hodit pa pol kak teden vaje delaš doma otrok tako napreduje da se ne načudiš. Pol kasneje napredek ni več tolko očiten ampak na začetku pa ga res katapultira. Vsakemu otroku bi terapija samo koristila. Edini minus je da najbrž ni vajena tega in bo jokala sprva. Našemu je to že tako normalno da prav gode medtem ko vaje delamo Skratka tole sem zdej vidla slučajno drzgač pa že 1 teden zaostajam iz RR smo bili bolančki vsi 3je (viroza) mali je imel 39 vročine in je bil bogi ampak je že veliko bolje. Dans ga grem pa vseeno pokazat k P ker se mi je zazdelo da malce hrope pa me je strah kake pljučnice ... pa še 1 teden ža tako štrajka s hrano da mi gre na jok vsakič ko je treba jest. Shujšal je vsaj ene 200g v enem tednu .. ne vem a je to že alarmantno ... me skrbi skratka ... Pa še bolj je zaprt kot običajno .. nevem če ni zaradi zaprtja tako neješč
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 10:51:11
|
|
|
|
Kasija
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrazg Babnce... danes SUPERNOVA - MED 11 IN 12 URO... A vamje ok? Ajetam... ti kar pridi, te bomo počakale. Pokliči, ko boš tam... Survivor--- zmagovalec Aleksander gal še spi, tako da bom zamudila. če bo predolgo spal pa
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 10:53:19
|
|
|
|
Dudica1
|
odspala še eno kitico
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 10:54:33
|
|
|
|
majch
|
NO, pediatrinja je skrajno prijazna, samo ustrašla me je pa vseeneo. Fizioterapija je super, to mi je jasno, če se le lahko tako otroku pomaga, zakaj pa ne. Samo občutek mam zdaj kot da sem ne vem kaj narobe nardila, pa da z malo ni vse ok...pa saj veste....
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 11:01:20
|
|
|
|
ajetam*
|
IZVIRNO SPOROČILO: majch čau majčice vas ne folgam ne brat ne spremljat...ampak prosim za eno informacijo. Kako so kaj vaši mulčki mobilni? Mislim, a že vsi puzajo in se postavljajo na noge? Naši mali se sploh ne sanja o tem (pa bo 25 stara 9) in za nameček me je še pediatrinja prestrašila z maksi dozami vitamina d in fizioterapijo, če ne bo kmalu boljše. Danes se res super počutim... hvala za info. Majch, naša tud do 9 meseca ni niti sedela, kaj šele ,da bi kobacala ( se je samo kotalila naokrog). Potem je pa pri 9. mesecih in pol v 14 dneh znala sedet in kobacat, na noge se je začela postavljat pa še en mesec kasneje, shodila pa je med 13. in 14. mesecem. Pa naš pediater ni delal nobene panike zaradi tega, tud o RA ni razmišljal. Jaz sem bila tud vsa nesrečna, zakaj moj otrok nič ne zna, pa me je P zmeraj potolažil.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 11:08:49
|
|
|
|
mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija IZVIRNO SPOROČILO: petrazg Babnce... danes SUPERNOVA - MED 11 IN 12 URO... A vamje ok? Ajetam... ti kar pridi, te bomo počakale. Pokliči, ko boš tam... Survivor--- zmagovalec Aleksander gal še spi, tako da bom zamudila. če bo predolgo spal pa Joj, zdejle sem šele prišla. Mala še spi, pa nahranit jo moram. Do kdaj pa boste tam - samo do 12h?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 11:12:09
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama11 IZVIRNO SPOROČILO: Kasija IZVIRNO SPOROČILO: petrazg Babnce... danes SUPERNOVA - MED 11 IN 12 URO... A vamje ok? Ajetam... ti kar pridi, te bomo počakale. Pokliči, ko boš tam... Survivor--- zmagovalec Aleksander gal še spi, tako da bom zamudila. če bo predolgo spal pa Joj, zdejle sem šele prišla. Mala še spi, pa nahranit jo moram. Do kdaj pa boste tam - samo do 12h? Pomoje bojo spet tri ure KVAKE!!!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 11:13:11
|
|
|
|
mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG Pa še eno darilo za skoraj dve letnico rabim...kakšna ideja? Če rabiš malenkost, predlagam brezčrtni zvezek in voščenke ali kakšne nalepke. Pri naši je to ful aktualno že skoraj pol leta. Pa nora je na hello kitty flaško za pitje. IZVIRNO SPOROČILO: majch čau majčice vas ne folgam ne brat ne spremljat...ampak prosim za eno informacijo. Kako so kaj vaši mulčki mobilni? Mislim, a že vsi puzajo in se postavljajo na noge? Naši mali se sploh ne sanja o tem (pa bo 25 stara 9) in za nameček me je še pediatrinja prestrašila z maksi dozami vitamina d in fizioterapijo, če ne bo kmalu boljše. Danes se res super počutim... hvala za info. Pojutrišnjem bo imela 9 mesecev, se ne plazi in ne postavlja na noge. Sedi pa kot profesor in se z nogicami v sede malo odriva naokoli. Seveda se trklja, ampak zelo nerada. Zadnja 2 tedna se iz sede dvigne na kolena ob opori. Se sploh ne sekiram, ker že dober mesec ploska in pomaha v adijo, tako da ji hudega ne bo. Glede D3 sem "slaba" mamica, ker ji ga ne dajem vsak dan odkar sem pogruntala, da v kombinaciji z mlekom potem bruhca. Ne pusti se psihiram, fizioterapija sama po sebi res ni bavbav.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 11:13:36
|
|
|
|
lake
|
T. je pa dons izredno zahtevna, skoz neki teži, pa jokca. Mogoče bi pa res mogla na kavo. Nos mi knjigico o rdeči kapici, iz katere je že itak vse strgala kar se da ven potegnt. Pa spet je hotla neki bruhat. Mama Do dveh bojo zihr tam, v lokalu pred Mullerjem. Mislm da je treba neki smrdečga previt.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 11:13:54
|
|
|
|
mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A IZVIRNO SPOROČILO: mama11 IZVIRNO SPOROČILO: Kasija IZVIRNO SPOROČILO: petrazg Babnce... danes SUPERNOVA - MED 11 IN 12 URO... A vamje ok? Ajetam... ti kar pridi, te bomo počakale. Pokliči, ko boš tam... Survivor--- zmagovalec Aleksander gal še spi, tako da bom zamudila. če bo predolgo spal pa Joj, zdejle sem šele prišla. Mala še spi, pa nahranit jo moram. Do kdaj pa boste tam - samo do 12h? Pomoje bojo spet tri ure KVAKE!!! Iz tvojih ust.... res rabim klepet, mula mala pa že 2 uri hrčka...
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 11:20:33
|
|
|
|
ledenka
|
sem fauš čvekuljam mislim, da bom pustila M. z mojo mamo in šla v lajf... do trgovine z njim se mi v dežju ne da it ven. matr, sem se polenila...
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 11:21:30
|
|
|
|
Dudica1
|
zihr bodo dolgo tam
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 11:24:03
|
|
|
|
maja1488
|
Naša norica spi. Jih je dobila še po hrbtu in ritki. Majch ..ne sekiraj se, ko bo pripravljena bo že začela. Na NFTH pa le pojdi, ti bodo kej fanj povedali. Moja tavečja je tak karakter, da ne bo nič probala, če ve, da ji ne bo 100% uspelo. In tut ko je shodila (15m) je vstala, se obrnila in šla od kavča proti kuhinji (10metrov) in ni padla. Ko je pršla do mene, me je prijela za nogo in se ful nasmejala in ploskala. Do takrat se niti enkrat ni spustila, pol ko je shodila pa tut ne vem, če je enkrat padla. Smo bli v RA kot doma, na nevrološki na pregledih... No pol sem pa vidla, da taka pač je in je še zmeri taka. Smo kupili tavečje kolo s pomožnimi kolesci in ga je najprej en teden sam gledala in kolesa obračala, pedale... pol se je pa vsedla in začela poganjat tko, da sta koleščka v luftu. Kot da bi kolesarla že cel lajf.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 11:24:30
|
|
|
|
PapuaNG
|
IZVIRNO SPOROČILO: majch čau majčice vas ne folgam ne brat ne spremljat...ampak prosim za eno informacijo. Kako so kaj vaši mulčki mobilni? Mislim, a že vsi puzajo in se postavljajo na noge? Naši mali se sploh ne sanja o tem (pa bo 25 stara 9) in za nameček me je še pediatrinja prestrašila z maksi dozami vitamina d in fizioterapijo, če ne bo kmalu boljše. Danes se res super počutim... hvala za info. Kot je rekla meduzica in ostale-fizioterapija ni nič slabega. Jst sem prav vesela, da hodimo. Napredek je res očiten-ko se mu kak gib pokaže, ga zelo hitro osvoji, pa še pravilnih gibov te tam naučijo. Mogoče pri otrocih, ki nimajo napačnih vzorcev, ni panike, ampak pri nas pa kar prav pride, ker ima mali ekstenzijski vzorec. Se je lepo videlo pri postavljanju na noge-sam se je začel postavljati tako, da je kar stegnil nogici, ko pa sem mu nekajkrat pokazala pravilni način, se je začel pravilno dvigati. Je pa res, da je treba 'bolj lene' otroke nekoliko več spodbujat-naš tudi spada v to kategorijo in dokler nismo delali vaj, se tudi njemu ni nič dalo. Ko pa smo mu pokazali, kaj vse lahko stori-od plazenja, dviganja na noge itd., ga je potem že sama radovednost pognala naprej. zdej pa že eno uro čakam, da mali postane zaspan, pa nič kaj ne zgleda v tej smeri. Sem že polikala kup cunj (in držala likalno desko, da je tamal ni prevrnil), pospravila kuhinjo...
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 11:27:46
|
|
|
|
maja1488
|
Drugače pa tut Z še ne kobaca, sam plazi se, pa še to se bolj z bokicami vleče. Sedi že, sama se ne vsede. Na nogice se tut še ne postavlja. Bo že.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 11:28:00
|
|
|
|
majch
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama11 Pojutrišnjem bo imela 9 mesecev, se ne plazi in ne postavlja na noge. Sedi pa kot profesor in se z nogicami v sede malo odriva naokoli. Seveda se trklja, ampak zelo nerada. Zadnja 2 tedna se iz sede dvigne na kolena ob opori. Se sploh ne sekiram, ker že dober mesec ploska in pomaha v adijo, tako da ji hudega ne bo. Glede D3 sem "slaba" mamica, ker ji ga ne dajem vsak dan odkar sem pogruntala, da v kombinaciji z mlekom potem bruhca. Ne pusti se psihiram, fizioterapija sama po sebi res ni bavbav. no, meni je danes rekla P, da je to vse zaradi pomanjkanja vitamina, da kosti niso dosti trdne in se zato mala ne počuti, da bi šla delat take akrobacije. Pa ji skoz devam kapljice in evo...pol pa pogrumtaj kaj pametnega.
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 11:46:15
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: majch IZVIRNO SPOROČILO: mama11 Pojutrišnjem bo imela 9 mesecev, se ne plazi in ne postavlja na noge. Sedi pa kot profesor in se z nogicami v sede malo odriva naokoli. Seveda se trklja, ampak zelo nerada. Zadnja 2 tedna se iz sede dvigne na kolena ob opori. Se sploh ne sekiram, ker že dober mesec ploska in pomaha v adijo, tako da ji hudega ne bo. Glede D3 sem "slaba" mamica, ker ji ga ne dajem vsak dan odkar sem pogruntala, da v kombinaciji z mlekom potem bruhca. Ne pusti se psihiram, fizioterapija sama po sebi res ni bavbav. no, meni je danes rekla P, da je to vse zaradi pomanjkanja vitamina, da kosti niso dosti trdne in se zato mala ne počuti, da bi šla delat take akrobacije. Pa ji skoz devam kapljice in evo...pol pa pogrumtaj kaj pametnega. eh, to je pa po moje kr neki... jaz J. ful pozabljam dat kapljice, pa že kobaca in vstaja pa je dobrih 8m...
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 11:47:15
|
|
|
|
FLASK_A
|
Jaz ji do pol leta sploh nisem dajala kapljic Je imela krče. Pa zdaj že stoji
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 11:49:10
|
|
|
|
majch
|
no, evo...
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 11:49:19
|
|
|
|
lake
|
Samo še za v banjo je bla. Tele kapljice pa itak vsak P. mal drgač dozira.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 11:49:56
|
|
|
|
zoja10
|
majch jaz ji d3 sploh ne dajem... pa se dviguje že od 7 mesca,..tko da ne drži to kar je rekla p....
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 11:51:36
|
|
|
|
majana79
|
OOO, zoja! kako ?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 11:56:51
|
|
|
|
majana79
|
končno odpujsam v mesto... pridne bodte
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 11:58:23
|
|
|
|
maja1488
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 končno odpujsam v mesto... pridne bodte fouš
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 10. del 19.2.2010 12:02:54
|
|
|
|
majch
|
nič..hvala punce...bomo šli s tokom naprej, pa bo kar bo. Po vse j verjetnosti pa bo itak vse ok.
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiPartnerstvo: Ko ni več želje po seksu …Ko partnerja postaneta starša, se pričnejo prebujati povsem nova čustva. Pred družino je polno dogodivščin in ljubezni. ...
Zadnje s foruma
romantikahibelaAli s partnerjem raje večerjata ob svečah ali luči ???ob svečah ker varčujeva z električno energijo (
9%)

ob svečah ker je to bolj romantično (
29%)

ob luči ker je to bolj sexi (
16%)

ob luči koga briga elektrika (
47%)
Število vseh glasov: 296Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!