|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
4.3.2010 14:52:10   
Gina
Ja, po moje je to nekaj podobnega, bom kasneje poiskala, zdajle ne morem. Samo a veš, šampona brez tega skoraj ne dobiš. Žal. Moraš že fejst fejst iskat. Ampak da pa zavestno vzameš kremo, ki to vsebuje, pa ne razumem - ker krem brez tega je pa veliko.

Sem samo na hitro pogledala, ap je to malo boljša različica, malo manj strupena.

< Sporočilo je popravil Gina -- 4.3.2010 14:56:58 >

(odgovor članu Ksantipa77)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
4.3.2010 15:02:42   
nia5
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: nia5

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Še to, nia. Ne zgovarjaj se, da je itak vse kemija, kar sploh živimo, pa da če deluje kratkoročno na kožo še kar ok, da to pomeni, da j e vse skup zdravo. Daj mi utemeljeno razlago, da je krema ok, dokaži mi, da so parabeni fajn stvar, koristna za zdravje, pa da je louril sulfat enako zdravilen.   


Pa kdo se zgovarja hudiča???

Tudi jaz se vsaj s hrano trudim, da čimmanj svinjarije pojem, nimam pa na žalost gore denarja, da bi kupovala bio izdelke, ki so svinjsko dragi. Tudi mojo pikico poskušam čimmanj izpostavljati nesnagi, kar je pozimi glede hrane malo težje. Pa kje sem rekla da so kreme s takimi aditivi super, rekla sem le da raje uporabljam Just, kot kak drug izdelek, ali naj jo pustim s suho, hrapavo kožo?



Ne rabiš gore denarja za bio izdelke. Rabiš pa veliko dela. Jaz ogromno časa zapravim na vrtu - veliko energije vložim v to. Pa za vlaganje zelenjave tudi. Ne rabiš veliko denarja za recimo 50g lanolina ( se mi zdi da je okoli 2eur) ali celo za pol litra naravnega madljevega bio olja (ta bi bil najbrž okrog 7eur)- vsekakor manj kot za eno justovo kremo. Pa ni nobenih parabenov not.

In ja, počutiš se napadeno, zato tako brcaš in neumnosti nazaj mečeš, take brez konteksta. Če bi ti bilo vseeno, bi se gladko požvižgala na moj post, saj bi vedela globoko v sebi, kako super ekstra fajn je ta krema in bi ti dol viselo. Tako ti pa ne, ker v srcu veš, da imam prav. Aja, boljše je otroku pustit hrapavo kožo, kot ga mazat s strupi, ki sicer delujejo kratkoročno, dolgoročno pa povzročajo škodo. To je isto kot čokolada... na kratek rok je že fajn, hitro dobiš energijo, prakticirat to vsakič, ko ti cukr pade je pa škodljivo. Al pa čiki - na kratek rok ti nič ne bo, celo bolj vitek boš in manj nervozen.... na dolg rok pa se te reči nabirajo v tebi in veliko možnosti imaš, da končaš na golniku.

Pa še to, jaz sem povedala, kaj naj uporablja, smao dvomim da bo, ker so te reči res mastne, tiste mislim, ki so naravne. NIso tako zelo mazljive in ne vsrkajo se takoj, niso za razvajene. Ti pa meni še vedno nisi dala utemeljene razlage, zakaj so parabeni tako zdravi. utemelji, ap ti bom verjela. Še vsakemu sem, kdor je pametno govoril.


Zakaj bi jaz mogla tebi karkoli utemeljevat, saj sem lepo povedala da govorim laično, pa si se ti počutila napadeno, čeprav sem te vprašala le en stavek in sicer kopiram:
Samo to: pozimi ne poješ nobenega sadja in zelenjave polnega pesticidov, kremo za obraz in telo imaš ziher 100% naravno.... , vse ostalo sem govorila nasplošno, še enkrat user posted image

Ja in tudi mi imamo svoj vrt, vlagamo, delamo sataraž, ajvar.., zamrznemo.. tak da kdo zdaj na pamet govori. Ja in točno ti boš vedela kaj jaz v srcu mislim, ma daj ne seri.

Ne govorim, da se ne spoznaš na te stvari, ampak ti ne boš meni govorila kaj si mislim, pa čeprav brcam in govorim brez konteksta user posted image


_____________________________

21.05.2008 nama je življenje za vedno polepšala najina pikica Nia.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
4.3.2010 15:06:16   
Ksantipa77
Kaj pa SODIUM LAUROYL LACTYLATE?? To je pa v Mustelini kremi, ki je namenjena ravno otrokom, ki imajo tele atopije in suho kožo. 

(odgovor članu Ksantipa77)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
4.3.2010 15:15:00   
khurde
Jaz mojo 13-mesečnico umivam samo z vodo (tuširam), enkrat do dvakrat tedensko se kopa in takrat ji umijem glavo (s trdim milom od Bubchen). Ko je bila še manjša, sem ji kdaj pa kdaj v vodo nakapljala malo (lekarniškega) mandljevega olja, ker če namažeš kasneje, na suho kožo, jo še bolj izsuši. Za po obrazu pa občasno (po potrebi, niti ne vsak teden) uporabljam Weledino kremo Wind- und Wetterbalsam.

_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
4.3.2010 17:19:46   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Ksantipa77
Kaj pa SODIUM LAUROYL LACTYLATE?? To je pa v Mustelini kremi, ki je namenjena ravno otrokom, ki imajo tele atopije in suho kožo. 

Evo, KOZMETIČNI SLOVAR.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Ksantipa77)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
4.3.2010 17:28:26   
Gina
pa še eden:

http://www.cosmeticsdatabase.com/

vtipkaj ime, recimo sodium lauryl sulfate, pa dobiš ven za kaj je načeloma nevaren.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
4.3.2010 22:37:48   
naravazazdravje
uh, tole pa bo en dolg komentar - že vnaprej čestitam tistemu, ki se odloči, da ga prebereuser posted image user posted image

Gina, tudi sama sem naravnana k temu, da uporabljam kolikor je le mogoče zdravju prijazne, naravne in če je le možno ekološke/bio izdelke, zato spoštujem tvoje kritično mnenje in ga pozdravljam. Prav je in hvala bogu, da ima vsak možnost oblikovati svoje kritično mnenje in sprejemati svoje odločitve. Moje je naslednje:

Po kozmetični direktivi, ki velja v EU, morajo biti na vsakem kozmetičnem izdelku napisane sestavine, ki so dovoljene in so objavljene v t.i. INCI nomenklaturi. Če sestavina v INCI-ju ni navedena, potem je prepovedana in izdelek mora biti umaknjen s trga. To nadzira inšpekcija in žal se na trgu res pojavljajo tudi izdelki s sestavinami, ki jih ni v INCI-ju in so torej prepovedane. Zato res velja, da moramo biti tudi kupci zelo pozorni pri svojih nakupih. Sestavine morajo biti na izdelku/embalaži navedene v padajočem vrstnem redu njihovih mas v času dodajanja. Vse sestavine na embalaži, ki so napisane v drugem jeziku (slovenščini, angleščini, nemščini..), so samo informativne narave. Če izdelki vsebujejo dovoljene sestavine po INCI-ju še ne pomeni, da gre za naravne izdelke. Na to ali so naravni vpliva predvsem to, ali vsebujejo naravne sestavine v res visokem deležu. Vendar pa ni vsak naravni izdelek tudi organski (oz. bio ali ekološki). Da je kozmetični izdelek organski, mora izpolnjevati kriterije, ki jih določa posamezen certifikat inštitucije, ki ta certifikat podeljuje. Torej izdelki, ki poleg visokega deleža naravnih sestavin, vsebujejo tudi parabene, sulfate, parfum, alkohol so lahko naravni, vendar pa niso Bio.

Parabeni so umetni konzervansi. Drži, da v večjih količinah potencialno lahko škodujejo zdravju: so potencialni iritanti in možen vzrok preobčutljivostnih reakcij. Raziskave so ugotovile njihovo estrogeno delovanje. Vežejo se lahko na receptorje za estrogen, zato pri izdelkih, ki se uporabljajo pod pazduho potencialno lahko povečajo tveganje za nastanek raka na dojkah. V kozmetičnih izdelkih so prisotni v nizkih koncentracijah, zato je njihovo estrogeno delovanje šibko in jih INCI dovoljuje. Seveda pa je vprašanje, koliko izdelkov s parabeni vsakodnevno nanesemo na kožo in kakšen vpliv imajo v obdobju večletne uporabe, a v zvezi s tem ni dovolj podatkov, da bi jih prepovedali. Parabenov je več vrst – eni so topni v vodi, drugi v maščobah. Tisti, ki so vodotopni se iz telesa izločijo prej. Dovoljene koncentracije so: en paraben ne sme presegati koncentracije 0,4 % , pri mešanici parabenov pa je najvišja dovoljena koncentracija 0,8 %. Kadar je na izdelku napisano več parabenov, to ne pomeni, da je njihova skupna koncentracija večja kot pri izdelku, ki vsebuje npr. dva različna parabena. Koncentracija parabenov je nižja samo takrat, kadar izdelek vsebuje enega od parabenov.

Dejstvo je, da so parabeni prisotni v večini kozmetičnih izdelkov, saj kot konzervans skrbijo za stabilnost in varnost le teh za uporabo. Izdelki brez konzervansov imajo krajši rok uporabe, ker se hitro pokvarijo, na njihovo stabilnost pa močno vplivata tudi shranjevanje in pravilna uporaba. Tako parabene najdemo v različnih izdelkih naslednjih blagovnih znamk npr.: L'Oreal, Garnier, Nivea, Vichy, Lactacid, Lancôme, Eucerin, Nuxe, L'Occitane, … pa tudi v otroški kozmetiki Bübchen, ki velja za zelo kakovostno in ima poleg pozitivnih kliničnih in dermatoloških testih tudi certifikat nemške ÖKO.TEST. Konkretno: Bübchenova krema za ritko, s katero mažem svojega dojenčka že ves čas, vsebuje natanko enake parabene kot Justova Tea Tree krema.

Tudi sulfatov je več vrst, med njimi je tudi magnezijev, ki ga uporabljajo recimo v terapevtskih kopelih. Sodium lauril sulfat ali Sodium laureth sulfat - dovoljena sta v majhnih količinah in res ju najdemo skoraj v vseh detergentih za pomivanje posode, šamponih, gelih za tuširanje, kopelih, ker je sredstvo, ki čisti in topi maščobo in spet ga najdem tudi npr. v Bübchenovi kopeli ali šamponu za tuširanje, pa tudi drugih …

Vse to navedeno seveda ne pomeni, da navijam za čim širšo uporabo navedenih sestavin. Hočem opozoriti le na to, da so tu in jih uporabljamo vede ali nevede že zelo dolgo časa…

In če se zdaj dotaknem Justovih izdelkov: gre za visoko kakovostne naravne izdelke, ki pa niso Bio, pa čeprav so nekatere od aktivnih sestavin (eterična olja, rastlinski izvlečki, ipd.) res pridobljeni iz najboljših bio plantaž. Just se razlikuje od ostalih po tem, da imajo ti izdelki res visoko vsebnost naravnih sestavin in zelo nizko vsebnost parabenov in sulfatov, zato so učinkoviti in varni za uporabo (kar se lahko preveri tudi pri našem Zavodu za zdravje). Pri tem pa je treba povedati, da se vsebnost parabenov in/ali sulfatov razlikuje od posameznega Justovega izdelka. Npr. Lamelna krema za suho in občutljivo kožo in Planikin gel po britju jih sploh ne vsebujeta. Jasno pa, da eterična olja in esence ne vsebujejo nobenih konzervansov (so sama sebi konzervans), niti sulfatov.

Parfumi oz. dišave, ki jih Just uporablja pri svojih izdelkih so 100% rastlinskega oz. naravnega izvora. Določeni izdelki vsebujejo alkohole, drugi spet ne, gre pa za rastlinske alkohole. Naj povem še to, kar velja za vsa eterična olja – ta nimajo stranskih učinkov, lahko pa ima posameznik na določeno eterično olje preobčutljivostno reakcijo, pa čeprav ni alergik. Zato je potrebno pred uporabo eteričnega olja, narediti preizkus. Včasih je razlog preobčutljivostni reakciji tudi nepravilna uporaba eteričnih olj. Pa vendar, se seveda strinjam, da morajo biti alergiki še posebej pazljivi, tako kot na kakšne druge stvari, ki jim lahko povzročajo težave.

Naj zaključim: mi smo doma z Justovimi izdelki res zadovoljni. Izdelek, s katerim stranka ni zadovoljna Just kadarkoli zamenja ali vrne denar. Po mojem mnenju so ti izdelki kakovostnejši in zdravju prijaznejši od mnogih drugih, ki smo jih do sedaj doma uporabljali. Tako pač kažejo naše izkušnje in o tem sem pisala v svojem članku kot odgovor Endrini, ki je med drugim tudi konkretno spraševala o Justu. Izdelek, s katerim stranka ni zadovoljna, Just kadarkoli zamenja ali stranki vrne denar. Pa vendar, človek se vsak dan uči in učinkovitih bio kozmetičnih izdelkov bo v prihodnje zagotovo vedno več. Zato ostajam odprta in se priporočam za vsako nadaljnjo koristno informacijo in priporočila.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
4.3.2010 23:31:14   
naravazazdravje
A lahko poveš kaj več, zakaj otrok ne masirati po stopalih/podplatih?
Hvala.user posted image

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
4.3.2010 23:56:03   
Gina
In kaj si zdaj drugega napisala kot jaz, razen da trdiš, da so ti izdelki v nižjih odmerkih nenevarni oz. manj nevarni? Vsi vemo, da so nevarni, če še tolk trdiš da niso. So. Tudi če država te doze dovoljuje. Kolikšno mero dovoljuje, sem tudi že menda dala na splet, pa kaj je eko in bio sem tudi prilepila link. IN vsem nam je jasno, da EU ali država Slo, ali katerakoli druga država podpira manjše doze strupenih snovi zaradi industrije, v bistvu zaradi denarja in v končni fazi tudi zato, ker potrošnik ni več zadovoljen recimo z nekim čist običajnim milom, ampak hoče recimo tekoče milo in hoče prašek, ki opere čist vse v prvem šusu, in hoče agresivne šampone in hoče barve za lase za vsako ceno in hoče lepo jabolko brez črvov in hoče solato, ki zdrži 7 dni v frižiderju, pa hoče kremo, ki j e mazljiva in ni preveč mastna....vse sorte zahtev so in cena v zdravju ni važna.
Just ni ekološki niti bio. Vsebuje pa resnično vmes tudi zdravilne učinkovine, kaj pa vem, reicmo brin, ali pa materino dušico, tukaj ni nič spornega in je ena svetla točka v vsem skup (ampak to si jaz glih tako namočim materino dušico mislim v cukr za sirup, pa v lanolin in precedim, pa v čaj....) poleg vseg ostalih, rahlo strupenih snovi, ki pa so sporne, sicer po slovenski zakonodaji jasno da v mejah normale.

Parabeni ne skrbijo za varnost uporabe. Skrabijo za obstojnost. KOnzervans so.

(odgovor članu naravazazdravje)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
4.3.2010 23:57:18   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: naravazazdravje

A lahko poveš kaj več, zakaj otrok ne masirati po stopalih/podplatih?
Hvala.user posted image


Otroci imajo še preveč odprte te centre in so preveč dojemljivi za te reči. Če ga preveč zmasiraš, mu lahko pretirano vplivaš na nek organ. No, tako vsaj sem jaz to razumela.

(odgovor članu naravazazdravje)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
5.3.2010 7:20:42   
barni
Gina jaz se strinjam s tabo, ceprav je jasno, da te snovi so okoli in v nas. Kaj ces, v takem casu zivimo in res je, tudi jaz kdaj kupim solato, za katero pricakujem, da bo zdrzala vsaj 3 dni v hladlniku, ker mi vsak dan lahko pride kaj vmes in je ne pojemo.

Sama sem bila do vceraj prepricana, da uporabljam "zdravo" hladilno mazilo, ker ga mesajo v Galenskem laboratoriju. NAPAKA! ko sem prebrala sestavine...jao. Prej priznam nisem bila pozorna, ker niti nisem vedela kaj je kaj. SAmo potem se vprasam, kaj pa naj sploh uporabljam za mazanje?

Pravis, da sama naredis kremice doma. Lahko ponudis kaksen recept? Z veseljem bi preizkusila. Moja tasca je zelo nagnjena k eksperimentiranju s temi naravnimi zadevami. PA bi jo nahecala, da mi naredi tele kremice.

Glede refleksne masaze stopal pa se lahko pozanimam 8ce ne bom pozabila), vem pa, ko sem bila noseca je zadeva bila zame "prepovedana", enako je za otroke, samo ne vem do katere starosti.

Ko sem bila na predstavitvi tistih naravnih izdelkov k res ne vem kako se jim rece, jao, pa ista fora je k JUST, ma e ne morem spomnit, je bilo tudi precej izdelkov prepovedanih za otroke, pa so bili iz naravnih sestavin (kao). Ker je menda treba tudi pri naravnih zadevah paziti pri otrocih, saj so lahko kaksne tudi strupene/skodljive, ce jih uporabljamo nepravilno ali prekomerno.

Skratka cela znanost.

Aha spomnila sem se, tisti zadevi se rece Nahrin.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
5.3.2010 9:31:45   
Gina
Kaj pa vem, jaz ne kompliciram pri teh kremah. Samo sveže nabrana zelišča namočim not (v raztopljeno kremo, pa ne do vrelišča) in jih čez en dan ali dva precedim. Ognjič in materina dušica sta pri nas najbolj uporabljeni zelišči, ker nista riskantni niti za otroke. Naberem jih sama z vrta. Maščobe kupujem v lekarni. Obstajajo pa tudi bolj komplicirani recepti, lahko ti jih enkrat kasneje spomladi posredujem, spomni me na z.s., se bom pozanimala, ker par mojih frendic dela po njih.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
5.3.2010 9:54:25   
sanelaa
Mi smo tudi imeli suho kožo, praktično od prvega meseca dalje.................sin je imel najprej suho, potem hrapavo, potem že luskasto, začeli so se delat vodni mehurčki, ki so počli, nastala je ena sama velika rana.
No, dobili smo diagnozo AD.
Kupili in poskusili smo vse živo, ni da ni,dali čez diete, testiranja, preglede pri alergologu, pa pri dermatologu, no, potem smo pa odkrili kremico, ki je ekceme in lišaje popolnoma odpravila v enem tednu. Brez diete.
Je pa kremica sicer ful fraga, pa nabavljamo jo v tujini, ampak je vredna svojega denarja. Pa še naravna je.
Smo res imeli potem že vrh glave kortikosteroidov, pa raznih Eucerinov, Mustel, Aderme........

Pač jaz mislim da mora vsak straš sam najt tisto mazilo, ki otroku najbolj ustreza. Jaz se sicer nagibam k naravni kozmetiki, ampak če bi otroku pomagalo nekaj kar ni naravno, bi tudi to poskusila.
Me pa moti to, da ljudje oz. pediatri velikokrat forsirajo razno razne diete, ki se v končni fazi sploh ne izkažejo za koristne.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
5.3.2010 12:43:41   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: sanelaa
Kupili in poskusili smo vse živo, ni da ni,dali čez diete, testiranja, preglede pri alergologu, pa pri dermatologu, no, potem smo pa odkrili kremico, ki je ekceme in lišaje popolnoma odpravila v enem tednu. Brez diete.
Je pa kremica sicer ful fraga, pa nabavljamo jo v tujini, ampak je vredna svojega denarja. Pa še naravna je.

A lahko poveš še znamko te kreme, lepo prosim. user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
6.3.2010 18:56:42   
sanelaa
Žal ti znamke ne morem povedat...........kremo namreč nabavljamo v Beogradu, pri gospodu, privatniku, ki se ukvarja s fizioterapijami, kiropraktiko, poleg tega pa sam izdeluje razno razne kreme in čaje, za vse vrste bolezni. NO, med drugim tudi za ad...........no, in to je bla prva oz. edina krema, ki je našemu Lukcu sploh pomagala.
JO je pa poleg nas preizkusilo že kar nekaj uporabnic tega foruma, pa so vse ble ultra zadovoljne.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
6.3.2010 23:25:16   
naravazazdravje

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

In kaj si zdaj drugega napisala kot jaz, razen da trdiš, da so ti izdelki v nižjih odmerkih nenevarni oz. manj nevarni? Vsi vemo, da so nevarni, če še tolk trdiš da niso. So. Tudi če država te doze dovoljuje. Kolikšno mero dovoljuje, sem tudi že menda dala na splet, pa kaj je eko in bio sem tudi prilepila link. IN vsem nam je jasno, da EU ali država Slo, ali katerakoli druga država podpira manjše doze strupenih snovi zaradi industrije, v bistvu zaradi denarja in v končni fazi tudi zato, ker potrošnik ni več zadovoljen recimo z nekim čist običajnim milom, ampak hoče recimo tekoče milo in hoče prašek, ki opere čist vse v prvem šusu, in hoče agresivne šampone in hoče barve za lase za vsako ceno in hoče lepo jabolko brez črvov in hoče solato, ki zdrži 7 dni v frižiderju, pa hoče kremo, ki j e mazljiva in ni preveč mastna....vse sorte zahtev so in cena v zdravju ni važna.
Just ni ekološki niti bio. Vsebuje pa resnično vmes tudi zdravilne učinkovine, kaj pa vem, reicmo brin, ali pa materino dušico, tukaj ni nič spornega in je ena svetla točka v vsem skup (ampak to si jaz glih tako namočim materino dušico mislim v cukr za sirup, pa v lanolin in precedim, pa v čaj....) poleg vseg ostalih, rahlo strupenih snovi, ki pa so sporne, sicer po slovenski zakonodaji jasno da v mejah normale.

Parabeni ne skrbijo za varnost uporabe. Skrabijo za obstojnost. KOnzervans so.


Jaz nič ne trdim, samo podajam svoja razmišljanja s tem v zvezi. Zdi pa se mi, da ni dovolj, da se določena stvar izolirano ocenjuje in podaja mnenje o njej, ampak da jo moraš postaviti tudi v kontekst realnih situacij v življenju, ker tako dobiš tudi bolj realno oceno.

Parabeni so seveda konzervans in skrbijo za obstojnost, kot si napisala. To pa posledično pomeni tudi za varnost uporabe, kajti 100% naravne kremice so manj stabilne, se lahko hitreje pokvarijo, zato imajo krajši rok uporabe. Na njihovo možno pokvarljivost pa ne vpliva le čas, temveč tudi način shranjevanja in uporaba sama. Na to opozarjajo tudi sami izdelovalci bio kozmetike. Bio kozmetika je občutljiva in je potrebno z njo primerno ravnati. Ne le, da jo hranimo na temnem in hladnem prostoru, moramo biti tudi pazljivi pri njeni uporabi. S prsti namreč lahko hitro zanesemo bakterijo v posodico, kjer se lahko hitro razvijejo in pokvarijo sam kozmetični izdelek. Na kožo nanašati pokvarjeno kremo pa naj bi bilo precej bolj škodljivo kot omejeno količino konzervansov. Če malonzbanaliziram: gnila zelenjava je tudi bolj škodljiva kot tista vzgojena s pesticidi... Zato proizvajalci bio kozmetike priporočajo, da bi uporabniki pri uporabi naravnih kozmetičnih izdelkov uporabljali žličke, s katerimi bi lahko varno uporabljali bio izdelke. Sicer pa tudi za običajno kozmetiko velja, da se kremice po odprtju več kot 12 mesecev (nekatere pa še manj) ne bi uporabljale več…

Pa tudi sicer ni vse črno ali belo, je tudi kar precej sivega v življenju. Npr. nekdo, ki živi v eni od ljubljanskih stolpnic, nima ravno možnosti, da bi lahko doma gojil zelišča in zdravo zelenjavo. Če želi kakovostnejše bio izdelke (pa ne le kozmetične), jih mora redno kupovati, to pa pri marsikomu, kljub dobri osveščenosti, ne zdrži družinskega proračuna, saj so bio izdelki praviloma dražji.

Pa da ne bo kdo pomotoma razumel, da se postavljam kot zagovornik parabenov. Mislim le, da se jim (zaenkrat) ne moremo vedno izogniti. Popolnoma prav pa je, da če imamo možnost, da lahko izkoristimo bolj zdravo opcijo, da to naredimo. A se mi vseeno zdi, da tiste, ki te možnosti ne morejo izkoristiti, ne morem ocenjevati kot manj odgovorne, zato ker npr. uporabljajo Bübchen kremo za ritko, ki ima celo certifikat ÖKO TEST. Niti ne morem reči, da uporabljajo nezdravo kozmetiko. Nenazadnje so izdelki, ki vsebujejo visok delež naravnih sestavin (Just v povprečju nekje med 90-95%, medtem ko so seveda njegova eterična olja in esence, pa tudi nekatere kreme, 100% naravne) mnogo bolj zdravi od tistih, ki jih vsebujejo manj in če so med temi sestavinami tudi eterična olja, ki so sama sebi konzervans, je uporabljenih umetnih konzervansov v izdelku lahko celo manj kot pa jih je sicer dovoljeno.

In zdaj, ko smo razvili debato o tem, naj povem še to, da se mi zdi veliko bolj sporno to, da nekateri kozmetični izdelki vsebujejo sestavine, ki pa so v resnici prepovedane. Žal se to dogaja in to tudi pri nas.

Ja res je, kot je rekla Barni, to je zdaj ze cela znanost. Tudi pri naravnih izdelkih je sicer potrebno paziti – ni primerno vse za vsakogar, kaj šele za otroke. Npr rožmarin in sivka nista za nosečnice, prvi pa ni za osebe z visokim pritiskom, medtem ko druga ni za osebe z nizkim pritiskom… tega je še cel kup. Pa vendar se vseeno da naravne izdelke (zelišča, eterična olja) varno uporabljati, a seveda tudi tu po pameti, tako kot pri ostalih rečeh. Četudi so naravni, jih je potrebno prej spoznati in upoštevati pravila njihove uporabe. Pa to tudi niso čarobne palčke, se je treba tudi z zdravnikom posvetovat o določeni konkretni težavi. So pa to lahko zelo učinkovita in dopolnilna terapija klasičnemu zdravljenju oz. so lahko dobra preventiva. Če koga to morda podrobneje zanima, si lahko preberejo knjigo »A kot Aromaterapija«, kjer se najde vse od osnov do receptur. Obstajajo pa tudi aromaterapevtski tečaji in delavnice. Jaz se bom ene od njih udeležila.user posted image

Sicer pa ja, kot pravi Sanelaa – vsi imamo možnost in odgovornost, da sami sprejemamo svoje pravilne odločitve.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
7.3.2010 19:57:41   
Gina
Jao naravazazdravje (btw, kje si našla to ime, ko pa nisi glih narava-za-zdravje tip?), zdaj si pa malo, ne ne, fejst zabluzila. Nakladat neki v tri dni, o tem, kako je škodljivo, pa ni tolk škodljivo, pa lepo te prosim no...parabeni ne skrbijo za varnost. Amen.

1. Če je škodljivo je škodljivo, pe če še tolk nakladaš zraven svojo reklamno kampanijo za just.
2. naravni izdelki so normalno uporabni, nobenih palčk ne rabiš zraven, če ne boš pa po tvojem skor ptičjo gripo dobil al kako, ma nehi no v skrajnosti letet, tudi tvoj just rata plesniv, če bom not z umazanimi rokami recimo od putra lezla (naravne reči so normalno uporabne skoraj leto dni, če ne gre za ne vem recimo svinjsko mast, ki pa res manj časa traja, samo tiste niti ne uporabljam...)
3. V ljubljani lahko najameš vrt, če ti paše, nisi tako nebogljen, da ne moreš, samo ljudem se ne ljubi, to terja veliko dela. Sem živela tam v bloku in imela "njivo".
4. Eko izdelki niso nič kaj dražji kot običajna roba, če jih kupiš direktno pri proizvajalcih - namesto da se pelješ v btc, se zapelješ na bližnjo eko kmetijo
5. če gre za AD ali za kako drugo hudo obliko alergije je jasno, d a moraš pomagat, pa četudi s kortikosteroidi, vendar dvomim, da bi v tem primeru ena justova krema pomagala, naravna pa ne - nobena najbrž ne bi, kadar gre za zdravljenje hudega vnetja, tako da...res naravazazdravje - bluziš.

(odgovor članu naravazazdravje)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
7.3.2010 21:57:41   
naravazazdravje

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Jao naravazazdravje (btw, kje si našla to ime, ko pa nisi glih narava-za-zdravje tip?), zdaj si pa malo, ne ne, fejst zabluzila. Nakladat neki v tri dni, o tem, kako je škodljivo, pa ni tolk škodljivo, pa lepo te prosim no...parabeni ne skrbijo za varnost. Amen.

1. Če je škodljivo je škodljivo, pe če še tolk nakladaš zraven svojo reklamno kampanijo za just.
2. naravni izdelki so normalno uporabni, nobenih palčk ne rabiš zraven, če ne boš pa po tvojem skor ptičjo gripo dobil al kako, ma nehi no v skrajnosti letet, tudi tvoj just rata plesniv, če bom not z umazanimi rokami recimo od putra lezla (naravne reči so normalno uporabne skoraj leto dni, če ne gre za ne vem recimo svinjsko mast, ki pa res manj časa traja, samo tiste niti ne uporabljam...)
3. V ljubljani lahko najameš vrt, če ti paše, nisi tako nebogljen, da ne moreš, samo ljudem se ne ljubi, to terja veliko dela. Sem živela tam v bloku in imela "njivo".
4. Eko izdelki niso nič kaj dražji kot običajna roba, če jih kupiš direktno pri proizvajalcih - namesto da se pelješ v btc, se zapelješ na bližnjo eko kmetijo
5. če gre za AD ali za kako drugo hudo obliko alergije je jasno, d a moraš pomagat, pa četudi s kortikosteroidi, vendar dvomim, da bi v tem primeru ena justova krema pomagala, naravna pa ne - nobena najbrž ne bi, kadar gre za zdravljenje hudega vnetja, tako da...res naravazazdravje - bluziš.



Veš Gina, saj ne vem kaj naj ti rečem. To pa je nivo komunikacije ... user posted image

Če jaz spoštujem tvoje mnenje, bi ti lahko spoštovala moje, namesto da me zmerjaš. To, o čemer sem pisala si nisem jaz izmisliila. Če ne bi bila tako zaverovana globoko samo v svoj prav, bi to lahko izvedela od tistih, ki naravne kozmetične izdelke profesionalno izdelujejo, bi si to lahko prebrala, ... Spoštovala bi lahko tudi to, da nismo vsi v tvoji situaciji ali pa pač enostavno ne zmoremo vsega tako kot ti, in da to, da smo vsi, ki ne delamo enako kot ti, leni in razvajeni, zagotovo ne more biti edini razlog.

In če bi pozorno brala članke, bi tudi vedela, da je Endrina v uvodnem članku sama spraševala, če ima katera izkušnje z Just kozmetiko. Ker jo jaz imam in ker Just pač dobro poznam, sem ji povedala, kakšno težavo s suho kožo smo imeli mi doma in kako smo jo rešili. Tudi ne vidim razloga, zakaj se ne bi v svojih komentarjih smela referirati na nekaj kar poznam. Zato me še ni potrebno zmerjat, da delam reklamo in polagati v moja usta izjave, ki niso moje, kot si to navedla v zadnji točki svojega komentarja.

Zaradi vsega tega tudi ne vidim nobenega smisla, da bi nadaljevala s teboj to debato. Hvala, ker si klepetala z mano. Have a nice life.




(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
8.3.2010 13:26:14   
sanelaa
Jaz bom rekla samo tole............

sama sem zagovornica naravne kozmetike, 100% cruelty free kozmetike, ker sem poleg narave tudi ljubiteljica živali in ne podpiram industrije, ki izvaja poskuse na živalih.
No, ker je naš Luka imel od 1.meseca starosti dalje težave s suho kožo in ker nam je pediatrinja metala pesek v oči da se to kao koža čisti, smo sami poskušali z razno raznimi naravnimi kremami, pa ni bilo nič boljše.

Potem, ko ni bilo nič boljše, ko se je stanje našemu malčku samo slabšalo in slabšalo,  tako dolgo da smo prišli do živih ran, pa smo prešaltali na kemijo. S tem mislim Eucerin, La roche posay, Mustela, Aderma............začeli smo z Advantanom, nato Elocom, pa Afroderm............ni da ni.

Torej, kaj bomo uporabili za otroka, kaj bomo dali na njegovo kožo, je seveda v veliki meri odvisno od naše odločitve, od stopnje ogroženosti otroka, ker roko na srce, ko je res hudo, smo pripravljeni poskusit karkoli.

In tako kot sem že prej napisala, zagovarjam naravno, ampak kaj v končni fazi uporabimo oz. kaj dejansko pomaga, naravno ali umetno, je pa druga zgodba. In vsak starš mora to odločitev sprejeti sam.
Mi zdaj za Lukca uporabljamo kremo, ki je naravna.............ampak žal brez certifikata, ker kot sem že omenla, ne nastaja v lekarni ampak v privat, bolj domači obrti..........torej, imam samo ustno zagotovilo o tem da je krema naravna, ampak v končni fazi, tudi če ne bi bila, če bi slučajno kdaj ugotovila da je umetna, ne bi bila kritična. To pa zato, ker je potem, ko smo pokupili pol lekarne, zapravili goro denarja za testiranja, za obiske pri privat dermatologu, za obiske pri privat alergologinji, to bila prva in edina krema, ki je našega Lukca v enem tednu rešila ekcemov, s katerimi smo se borili pol leta, in najvažnejše, da je po tej kremi ostal zdrav in da se ni nič vrnilo.
Če ne bi našli te kreme, vprašanje kje bi bili.






(odgovor članu naravazazdravje)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
8.3.2010 20:34:38   
naravazazdravje
Sanela, se popolnoma strinjam s teboj. Ni kaj dodati.

Vesela sem, da se je vaš Lukec pozdravil in da je vse skupaj zdaj za vas le še preteklost.user posted image

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
8.3.2010 21:18:06   
nia5
IZVIRNO SPOROČILO: naravazazdravje


IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Jao naravazazdravje (btw, kje si našla to ime, ko pa nisi glih narava-za-zdravje tip?), zdaj si pa malo, ne ne, fejst zabluzila. Nakladat neki v tri dni, o tem, kako je škodljivo, pa ni tolk škodljivo, pa lepo te prosim no...parabeni ne skrbijo za varnost. Amen.

1. Če je škodljivo je škodljivo, pe če še tolk nakladaš zraven svojo reklamno kampanijo za just.
2. naravni izdelki so normalno uporabni, nobenih palčk ne rabiš zraven, če ne boš pa po tvojem skor ptičjo gripo dobil al kako, ma nehi no v skrajnosti letet, tudi tvoj just rata plesniv, če bom not z umazanimi rokami recimo od putra lezla (naravne reči so normalno uporabne skoraj leto dni, če ne gre za ne vem recimo svinjsko mast, ki pa res manj časa traja, samo tiste niti ne uporabljam...)
3. V ljubljani lahko najameš vrt, če ti paše, nisi tako nebogljen, da ne moreš, samo ljudem se ne ljubi, to terja veliko dela. Sem živela tam v bloku in imela "njivo".
4. Eko izdelki niso nič kaj dražji kot običajna roba, če jih kupiš direktno pri proizvajalcih - namesto da se pelješ v btc, se zapelješ na bližnjo eko kmetijo
5. če gre za AD ali za kako drugo hudo obliko alergije je jasno, d a moraš pomagat, pa četudi s kortikosteroidi, vendar dvomim, da bi v tem primeru ena justova krema pomagala, naravna pa ne - nobena najbrž ne bi, kadar gre za zdravljenje hudega vnetja, tako da...res naravazazdravje - bluziš.



Veš Gina, saj ne vem kaj naj ti rečem. To pa je nivo komunikacije ... user posted image

Če jaz spoštujem tvoje mnenje, bi ti lahko spoštovala moje, namesto da me zmerjaš. To, o čemer sem pisala si nisem jaz izmisliila. Če ne bi bila tako zaverovana globoko samo v svoj prav, bi to lahko izvedela od tistih, ki naravne kozmetične izdelke profesionalno izdelujejo, bi si to lahko prebrala, ... Spoštovala bi lahko tudi to, da nismo vsi v tvoji situaciji ali pa pač enostavno ne zmoremo vsega tako kot ti, in da to, da smo vsi, ki ne delamo enako kot ti, leni in razvajeni, zagotovo ne more biti edini razlog.

In če bi pozorno brala članke, bi tudi vedela, da je Endrina v uvodnem članku sama spraševala, če ima katera izkušnje z Just kozmetiko. Ker jo jaz imam in ker Just pač dobro poznam, sem ji povedala, kakšno težavo s suho kožo smo imeli mi doma in kako smo jo rešili. Tudi ne vidim razloga, zakaj se ne bi v svojih komentarjih smela referirati na nekaj kar poznam. Zato me še ni potrebno zmerjat, da delam reklamo in polagati v moja usta izjave, ki niso moje, kot si to navedla v zadnji točki svojega komentarja.

Zaradi vsega tega tudi ne vidim nobenega smisla, da bi nadaljevala s teboj to debato. Hvala, ker si klepetala z mano. Have a nice life.







user posted image user posted image user posted image


_____________________________

21.05.2008 nama je življenje za vedno polepšala najina pikica Nia.

(odgovor članu naravazazdravje)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
10.3.2010 23:06:06   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: naravazazdravje
Zdaj ko koža ni več prizadeta, pa jo mažem z justovo kremo za noge, ki je izredno hranilna krema. Čeprav je to krema za noge, ji z njo mažemo tudi roke, obraz in ustnice. S to kremo mažem tudi svojega mlajšega, ki je še dojenček.

Hvala za nasvet, nam pomaga-smo že skoraj brez suhih flekcov, ki so bili v stiku z vodo rdeči (noge, komolci, trebuh), v 3h dneh.

_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu naravazazdravje)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
11.3.2010 11:26:49   
Ksantipa77
Katera pa je Justova krema za noge?

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
11.3.2010 13:25:50   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: Ksantipa77

Katera pa je Justova krema za noge?

Pedicream.


_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu Ksantipa77)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
11.3.2010 15:11:20   
Ksantipa77
Kakšne barve pa je, ker je ne najdem na justovi strani?

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?