|
RE: Dolenjke, 3,. del 1.6.2010 9:53:21
|
|
|
|
potty
|
IZVIRNO SPOROČILO: cukr07 Potty kakšen ste imeli pa prvi izvid o refluksu? Midva sva imela tudi prejšnji teden prvič ta pregled in mu je z rentgenom pokazalo obe ledvički OK, z ultrazvokom pa so na desni strani ugotovili minimalni VUR II. stopnje, vse ostalo je bilo uredu. Jutri imava kontrolo z izvidom v Nm in bom kaj več zvedela kako in kaj. Me pa skrbi, kaj to pomeni za naprej. Jakobu pošiljam en kup in naj mu prinesejo srečo pri naslednjem pregledu. Jakobu so lansko leto marca z UZ potrdili refluks II. stopnje na levi ledvički in II.-III. stopnje na desni ledvički. No, napovedi so bile seveda kar optimistične, ledvički sta bili sorazmerno veliki, je pa dobil AB zaščito Nitrofurantoin, ki ga je jemal do septembra lani. Ker se uriinfekti niso več ponavljali smo zaščito ukinili in opravljali redno kontrolo urina na 2 meseca in ob vročinskih stanjih. Ker so nama rekli, da obstaja verjetnost, da se refluks nizke stopnje lahko tudi sam od sebe popravi, sva bila midva z mojim prepričana, da se je to tudi zgodilo. No, kaj sva izvedela včeraj na letni kontroli v LJ sem pa že napisala. Res pa je, da je leva ledvička, kjer je imel II. stopnjo OK, desna kjer je bila stopnja II.-III. pa je nehala rasti in tudi struktura same ledvičke jim glede na UZ ni preveč všeč. Zato ga naslednji teden peljemo na nuklearno medicino, kjer mu bodo preverili delovanje desne in leve ledvičke(delale naj bi z močjo vsaka 50%, vendar lahko da je del dela od desne že prevzela leva) in pa zasenčenost desne(preverit morajo brezde, brazgotine). Sicer so tako rekli, da tudi če bi se zgodilo najslabše, moramo vedet to, da precej ljudi živi le z eno ledvičko. No, ampak jst pa upam na najboljše - se pravi da ostaneta obe, pa tudi če ena mal slabše dela.
|
|
|