|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
18.6.2010 13:27:44   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Nenya

Samo en medklic.

Osebno se mi ne zdi prav, da bo oče in to brez vnaprejšnjega soglasja s svojo novo ženo, njo prikrajšal za izkušnjo kako je imeti PRVEGA in
EDINEGA otroka. Ko hodiš gledat ko spi, pa če še diha, pa te skrbi ali dovolj je pa vse te malenkosti ...

Vse, ki pišete tukaj gor po večini ste mame oz očetje. Spomnite se na ta čas - koliko dela imaš sam s sabo, z otrokom, vse ti je čisto novo. Ona naj pa vse to postavi na drugi tir, ker je pač 'narobe' načrtovala (= kaj pa je mislila saj ima vendar moškega s 'preteklostjo') in bo imela user posted image septembra, sredi novega šolskega leta ipd. Tudi če mož vzame očetovski dopust ga bo vsaj deloma porabil za svojega sina in tako bo spet nekdo prikrajšan.




Tale medklic bi bilo bolje, če bi obdržala zase.

Za izkušnjo kako je met PRVEGA in bla bla se je prikrajšala v trenutku, ko je zanosila z moškim, kateremu to ni prvi otrok. Kaj naj on zdaj, zbriše prvega otroka s tega sveta? To je njegov otrok in posveti mu lahko pozornosti kolikor hoče in v nobenem primeru ne sme drugemu otroku dajat prednosti iz nobenih razlogov.

In ja, po večini smo očetje in me boli glava od stvari, ki jih pišejo/te mame in očetje.

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
18.6.2010 13:33:37   
Nenya
HB nisi v položaju kjer bi meni ali katerikoli ženski/materi, ki se NE strinja s teboj prepovedoval pisati na forumih.

To je njen prvi otrok in če se bo uresničilo to, česar se ona boji, jo bo za to prikrajšal v dosti večji meri, kot bi jo, če se teh odločitev o NJEGOVEM prvem otroku, ki IMA MATER, ne bi sprejemalo kar tako na hojladri.

Ampak ker ti vztrajno nočeš videti ničesar razen 'ubogega fanta' pač ...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
18.6.2010 13:36:44   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Nenya

HB nisi v položaju kjer bi meni ali katerikoli ženski/materi, ki se NE strinja s teboj prepovedoval pisati na forumih.

To je njen prvi otrok in če se bo uresničilo to, česar se ona boji, jo bo za to prikrajšal v dosti večji meri, kot bi jo, če se teh odločitev o NJEGOVEM prvem otroku, ki IMA MATER IN OČETA, ne bi sprejemalo kar tako na hojladri.

Ampak ker ti vztrajno nočeš videti ničesar razen 'ubogega fanta' pač ...


Poboldana stvar je bistvena pri tej stvari.

PS: Zarad mene lahko pišeš kar hočeš, ti ne prepovedujem, ker ti ne morem. Ti pa tisti medklic ni bil v ponos.

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
18.6.2010 13:40:46   
pelin
No Uli, po zadnjem postu sodeč je bila kar na mestu primerjava z pravljičnimi mačehami. Spomni se na to, ko boš svojemu biološkemu sinu brala Pepelko recimo. Ta negativni lik v nekem smislu s svojimi odgovori zdaj poosebljaš ti.
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

user posted image Joj, Kalbo, ti maš pa resnično nekja nerazčiščenega v sebi, kar te je očitno v otroštvu precej pohodilo in te tlači še zdaj...user posted image brez heca...
Mislim, da se čisto neopravičeno spravljaš nad avtorico, ki se meni osebno zdi zelo realna, s srcem in pametjo na pravem mestu ( kot sem že prej napisala). Če koga v tem primeru skrbi fantova prihodnost, je to le ona , pa očitno nihče drug v njegovi ožji in širši familiji. Prava mati si očitno umiva roke nad njim ( če bi bilo drugače, bi se osebno posvetovala z bivšim in njegovo  in ne bi rabla posrednikov), "očim", ki bi se ga rad čimprej odpikal, ter ah in oh očka, ki mu gre toooliko za sinovo dobro, da se mu o tem še s svojo partnerko ne da pogovort. Vsi, razen Uli bi radi pubertetnika kar na hopa cupa prestavili, kako pa naj bi vse to v resnici šlo in kaj vse bi lahko to potegnilo za sabo, pa ni v njihovih glavah.
Pa še to, ker smo ravno pri pravljicah....Uli55 mi še zdaleč ne pooseblja hudobno mačeho (ker sem sama bolj otročja in imam očitno poklicno deformacijo, bi me ta primerjava res zabolelauser posted image ), prej  Pepelko, ki bi morala vsem nesebično odnašat r.t.No, fant mi deluje bolj kot Grdi raček, ker ga zaradi njegovega tečnega in adolescentnega karakterja vsi odrivajo (razen Uli)....aja ti pa si....seveda zaradi tega repenčenja nad avtorico čezdalje bolj podoben Žabjemu kralju...upam, da te tvoja čimprej cmokne, da boš spet princuser posted image .

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
18.6.2010 13:44:00   
Nenya

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Poboldana stvar je bistvena pri tej stvari.

Ti pa tisti medklic ni bil v ponos.


To je tvoje mnenje, do katerega imaš pravico, kot jo imamo vsi ostali do svojega.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
18.6.2010 13:55:57   
uli555
kalbo no prav, sem pa tipična pravljična mačeha, če tako želiš. Ker se mi ne da več v tej temi pregovarjat.  Ne, ne gre zato da nisem pripravljena nobene obveznosti do partnerjevega otroka prevzet (in se tudi do njega nisem nič mačehovsko nikoli obnašala, se pa je on do mene marsikdaj zelo grdo, a ne bom o tem, koga briga zgodba neke partnerice ki se trudi, ker jo itak velik del takoj ožigosa za pravljično mačeho) , si pa nočem nadet rožnatih očal in imet prepričanja da bom naenkrat vse zmogla. Ni razlika v tem, da otrok ni moj, tudi če bi ta fant (v primernih pogojih) že prej živel bi bila stvar zelo drugačna. Ker doobiš izkušnje, so neka pravila, meje postavljene, je vse lažje. Dobiti čez noč novorojenčka, in najstnika (dobesedno čez noč naenkrat oba) se mi zdi naloga, ki ne vem če sem ji kos. Je tako mačehovsko če priznam, da nisem nobena super woman, če priznam da me je strah da ne bom kos? Če si želim da le časovno malo uskladimo - ker nihče ni na cesti, nihče ni brez doma. In nisem poudarjala, da te odgovornosti ne želim sprejeti zaradi user posted image , le spomnila sem vas (ker cel čas se poudarja le dobro za fanta, otročka nerojenega nihče ne omenja, in kakor ga prvič omenič sem grda mačeha), če je prav da pa bi se moral user posted image  seliti zaradi na vrat na nos na novo skreirane situacije? Ker cel čas se poudarja le, kako moram prevzeti odgovornost za fanta, kakor pa omenim da si želim tudi za dojenčka skbet (in niti z besedo ne napišem da za fanta ne bom - po svojih močeh) sem pravljična mačeha. Zaradi mene ni treba več komentarjev pisat, ker se bom izključila iz debate, ki me le še dodatno vznemirja. Ker debata se je razvila v čisto drugo smer - o iskanju pravljičnih mačeh in podobnega. In kalbo veš, priznanje da nas je strah da nečemu ne bomo kos vsaj za moje pojme je boljše kakor nošenje rožnatih očal. Te še nikomur niso pomagale (v realnem življenju).

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
18.6.2010 14:10:10   
zmajaz
Uli ne sekiraj se zaradi takih povsem neumestnih komentarjev. Svojemu povej, da ti boš pomagala po svojih močeh, kolikor boš zmogla, če pa otroka še naprej ne misli vzgajati ampak to breme vso prevaliti nate, boš pač morala izkoristiti plan B in se za nekaj časa, vsaj dokler ne prideš k sebi po porodu, umakniti k staršem, pa bo sam ugotovil, da z nevzgojo ne bo nikamor prišel. Nič ni narobe, če te je strah, da ne boš zmogla - jaz zase vem, bi se v tvoji situaciji počutila povsem enako, kot se ti, če ne še slabše. Drži se - boš videla, da se bo že nekako rešilo. user posted image

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu uli555)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
18.6.2010 14:12:13   
Nenya
Ull misli in ukrepaj tako, kot je najbolje zate in za user posted image , ker če sama ne boš poskrbela za vaju ne bo nihče.

Želim ti veliko sreče pri reševanju tele kolobocije, v kateri si se znašla in čim mirnejše dokončanje user posted image in kar se da lepo materinstvo.

Imaš soliden in realen vpogled v situacijo in še zdaleč nisi mačeha.

user posted image user posted image
user posted image user posted image
user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu uli555)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
18.6.2010 14:16:41   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Uli ne sekiraj se zaradi takih povsem neumestnih komentarjev.



ja, ne zameri kalbotu...tudi na temi o brisačah, je pošiljal ženske, ki menjajo brisačo vsak dan kar na potok prat in se klanjal ekologiji...potem na drugi temi pisal, kako jim doma pralni in pomivalni laufa vsak dan...tako da kalbo, si en tak..whatever..glavno da pametuješ, ne.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
18.6.2010 14:20:50   
zmajaz
Ah Kalbotovi odzivi so bolj leteli na tiste komentarje, da ta otrok sploh ni njena odgovornost, in niti ne na njene poste.

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
18.6.2010 14:30:38   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Ah Kalbotovi odzivi so bolj leteli na tiste komentarje, da ta otrok sploh ni njena odgovornost, in niti ne na njene poste.



pa kakorkol obrneš tudi ni njena odgovornost, če ima ta otrok očeta, ki mu dajo potuho (kar je za fanta itak najslabša varianta). ona pa naj zdaj popravlja partnerjeve napake?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
18.6.2010 14:34:36   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

PS: Zarad mene lahko pišeš kar hočeš, ti ne prepovedujem, ker ti ne morem. Ti pa tisti medklic ni bil v ponos.


Kalbo, zrel si in odrasel moski. Poskusi na nekatere zadeve gledati racionalnejse, manj custveno in nacin, da se ne enacis z akterji v tej zgodbi. Ti si potreboval eno in imel si sreco, da ti je bilo dano. Drug potrebuje drugo in morda bo imel sreco, da mu bo dano.  Ce ne, bo pa vseeno prezivel.
Ni pa nobene potrebe, da zagovarjas stereotipe o macehah. Tudi ti sam ne ves kako so in kaj so razmisljali o tebi ljudje, od katerih nisi zacutil, da si odvec. Nekatera vprasanja pa, ki se porajajo Uli so vprasanja, ki si jih vsak postavi.

BTW: moje mnenje je, da ce bo otrok pri njih, Ula nujno mora zavzeti svoje mesto v vsakodnevnem zivljenju in vzgoji. Verjetno bo 100000000 slisala : saj nisi moja mama... (vendar to je za "macehovske steretipneze" popolnoma ok. Ona mora biti cankarijansko dobrohotna in tupa, da se bo pustila zalit...). Ce bo oce spodkopaval njeno vlogo in avtoriteto, naj otroka dalje vzgaja sam.

Zanimivo pa je, da se za -bogega otroka- ne rabi zrtvovat oce, ocuh, amma, temvec glih noseca maceha, ki je itak zanic, ker razmislja, da je ona sama najprej odgovorna za svojega otroka.
Cas in zgolj cas in trud bosta pripeljala do tega, da bo se tega drugega otroka cutila kot svojega, ce bo tudi ta otrok kolickaj truda vlozil v to. Ljudje nismo na gumb in ne vzljubimo nekoga ker je "od parterja". Ce bi to drzalo, bi bile dvse snahe navdusene nad svojimi tascami... pa niso....
Prav zato je treba dobro postavit temelje odnosov za vnaprej, kar Uli odlicno opravlja. In dovolj je postena, da spregovori o vseh vprasanjih, ki se ji porajajo. Vse ostalo, pozabiti na sebe in misliti samo na otroka je hipokrizija. In kdor tega ne vidi naj ne isce krivde pri Uli.. naj raje v sebe pogleda.

< Sporočilo je popravil Misek -- 18.6.2010 14:41:04 >


_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
18.6.2010 14:38:24   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz
Ah Kalbotovi odzivi so bolj leteli na tiste komentarje, da ta otrok sploh ni njena odgovornost, in niti ne na njene poste.

pa kakorkol obrneš tudi ni njena odgovornost, če ima ta otrok očeta, ki mu dajo potuho (kar je za fanta itak najslabša varianta). ona pa naj zdaj popravlja partnerjeve napake?

Ne samo partnerjeve - tudi mamine, če smo že ravno pri tem. user posted image  Pač tako je - ta otrok je vsekakor deloma TUDI njena odgovornost (da pomaga po svojih močeh), nikakor pa ne VEČJI del njena, kot se lahko zgodi v tej situaciji in tako situacijo pa z vso pravico zavrne. V prvi vrsti pa naj poskrbi zase in za svojega otroka in ne dovoli, da jo pohodijo.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 18.6.2010 14:39:18 >


_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
18.6.2010 14:53:10   
zvezdica_1
iz večih komentarjev, prevsem moških, se vidi vloga, ki bi jo ženska naj iemla v družini. lepo naj bo doma, moški pa bo k bajti privlekel karkoli se mu bo zahotelo, ona pa naj za vse to skrbi, kuha, pere, lika, prenaša njihovo žaljenje in ignoranco. super. bi po moje blo boljše, da si privleče ljubico.

uli se pač zaveda, da ne bo kos nalogi. normalno. katera mamica v pričakovanju svojega prvega otroka, brez izkušenj v vzgoji, previjanju, dojenju, in ob vseh skrbeh ki jih rojstvo otroka prinaša ter ob vseh zaletih, do katerih lahko pride, pa bi bila sposobna ob prostorski stiski z odprtimi rokami sprejeti otroka, če ta ima drugje zagotovljene boljše pogoje bivanja? tudi jaz sme drugi otrok, nikoli prikrajšana za pozovrnosti ob rojstvu brata, ampak starši takrat imajo izkušnje. vedo, kaj storiti, ti pa si v nevednosti (knjige in nasveti kako ravnosti niso nujno tudi ta pravi)

in tisto, kar je ena prej oddebelila-mogoče sem se slabo izrazila. to bi veljalo, dokler jo dojenček potrebuje neprestano ob sebi, ko se še privajata nase, ko doji, ko si še ne bo opomogla do poroda. ampak tako obdobje zna trajati tudi nekaj mesecev-moja soseda je k sebi prišla po 5 mesecih, ker je imela zelo težek porod. in mislim, da je prav, da se takšne stvari, kdo bo koga v tako občutljivem obdobju, kar porod je, dal na prvo mesto. še posebej ob selitvi otroka. ker potem bodo poleg očitkov, da ona ni njegova mati-po mnenju nekaterih so jih mačehe, ki otroku vsak dan dajo na mizo kosilo, dolžne poslušatiuser posted image tudi očitek, da mu ne pomaga delati domačih nalog in ga ne vozi na obšolske dejavnosti. v takem obdobju pač naj to opravlja oče. ko je ati rodila drugič, je tudi naloge z mano delal oče-pa sva  oba otroka istih staršev. pa me ni nič manj na svetu, kvelčjemu vem, da je določene stvari potrebno deliti in da se pri vsaki stvari postavijo meje.

žal, ampak v življenju seješ tisto, kar si prej sejal. in ignoranca, zmerjanje in preziranje do ulli se sedaj temu najstniku vračata.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
19.6.2010 9:36:17   
mateyka
sori kalbo, men se zdi uli še najbolj zrela od vseh odraslih ljudi, ki so del te fantove ožje družina. pametna mačeha imho user posted image
jaz sem 99% procentov prepričana, da selitev sedaj ne bi izboljšala ničesar pri temu fantu ali za tega fanta. vse je narobe - percepcija, da bo po selitvi vse kar naenkrat ok, menjava šole, vaška prijateljstva.. da ne omenjam, da ni NOBENIH pravil kako se živi v očetovem domu. zavračanje avtoritete avtorice posta (aka mačehe) - ne vem kako si ti zamišljaš to skupno življenje kot primerno (aka dobro) zanj. da bo lahko počel kar hoče in zdaj ne sme? ne razumem..
glej, ko imaš novorojenca v roki in hoče jest, en najstnik pa ve da takrat ne moreš uveljavljat, pregovarjat in se bockat z njim, da dosežeš kar želiš da naredi (npr. ne gleda tv, pospravi za sabo..) in te gladko pošlje nekam ali ignorira - ne vem, meni se to ne zdi dobro okolje zanj. ker poglejmo stvari take kot so - očeta ni zraven (ko pa je, izpodbija njeno avtoriteto), mačehe pa ne uboga - to zame NI boljša rešitev zanj (da skupne spalnice niti ne omenjam - sem že prej).

če bi že prej skupaj živeli (kakor uli tudi sama omenja), bi bilo drugače. ker prve mesece po preselitvi bo najtežje (za vse). in še novorojenec takrat - too much tudi zame. in strinjam se z zadnjim postom od Misek - po eni strani moraš bit sam zdrav (pripravljen na urnebes v tem primeru selitve) in v formi, da lahko drugim daš kar rabijo. raztegnit se za vse, do zloma, pa nima smisla in škodi vsem, ne samo njej.

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
19.6.2010 9:44:26   
Taddy78
Meni se pa v ullinem primeru najbolj sporno še vedno zdi to, da se je njen partner brez njenega mnenja ali pa strinjanja odločil za tako pomemben korak.
Pomoje tu le ne gre za slabo mačeho, nesprejemanje ubogega fantiča, ampak neresnost in nezaupanje v njuno zvezo (z njegove strani).
Mislim, da ona kot "mačeha" sploh ne bo napačna nadomestna mama, je pa njegova mama tista, ki bi jo bilo potrebno vprašat "po zdravju"...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
19.6.2010 13:40:53   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

sori kalbo, men se zdi uli še najbolj zrela od vseh odraslih ljudi, ki so del te fantove ožje družina. pametna mačeha imho user posted image
jaz sem 99% procentov prepričana, da selitev sedaj ne bi izboljšala ničesar pri temu fantu ali za tega fanta. vse je narobe - percepcija, da bo po selitvi vse kar naenkrat ok, menjava šole, vaška prijateljstva.. da ne omenjam, da ni NOBENIH pravil kako se živi v očetovem domu. zavračanje avtoritete avtorice posta (aka mačehe) - ne vem kako si ti zamišljaš to skupno življenje kot primerno (aka dobro) zanj. da bo lahko počel kar hoče in zdaj ne sme? ne razumem..
glej, ko imaš novorojenca v roki in hoče jest, en najstnik pa ve da takrat ne moreš uveljavljat, pregovarjat in se bockat z njim, da dosežeš kar želiš da naredi (npr. ne gleda tv, pospravi za sabo..) in te gladko pošlje nekam ali ignorira - ne vem, meni se to ne zdi dobro okolje zanj. ker poglejmo stvari take kot so - očeta ni zraven (ko pa je, izpodbija njeno avtoriteto), mačehe pa ne uboga - to zame NI boljša rešitev zanj (da skupne spalnice niti ne omenjam - sem že prej).

če bi že prej skupaj živeli (kakor uli tudi sama omenja), bi bilo drugače. ker prve mesece po preselitvi bo najtežje (za vse). in še novorojenec takrat - too much tudi zame. in strinjam se z zadnjim postom od Misek - po eni strani moraš bit sam zdrav (pripravljen na urnebes v tem primeru selitve) in v formi, da lahko drugim daš kar rabijo. raztegnit se za vse, do zloma, pa nima smisla in škodi vsem, ne samo njej.



S tem se pa točno ne strinjam.....k nam je prišel živet možev mlajši brat (ki je od moža mlajši 17 let), ko je bila hči stara tri mesece.....ostal je lepo in pol.....in v tistem okolju kjer je bil prej, je pač zašel v take probleme, da je bila menjava okolja nujna......in midva sva ga pač vzela k sebi....pa nismo predhodno postavljali nobenih pravil kako se živi pri nama, ampak je bil postavljen pred dejstvo, da tu se pa dela tako in tako.....seveda sva bila tudi midva postavljena pred dejstvo, ker noben ni imel pojma, kako živeti s 17 letnikom.....mene prej recimo nikoli ni upoštevala kot avtoriteto, niti se nisem pretirano obremenjevala s tem, da bi me moral.....sprejeti je pač moral, da živi pri nas, mi pa smo morali sprejeti njega.....in po letu in pol je lepo dokončal šolo in se vpisal na študij......pa tiste probleme iz preteklosti je tudi rešil.....naš otrok je pa tudi čisto normalno funkcioniral......

Preveč se včasih obremenjujemo s stvarmi vnaprej.....in v življenju včasih pride do situacij, ko je potrebno ukrepati takoj in ne čakati leto ali dve, da se pripravimo na problem.......

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
20.6.2010 10:35:31   
mateyka
liliana, detaljev tvoje situacije (z bratom od tvojega moža) ne poznam tako dobro, da bi lahko rekla, da je ista stvar. za ta primer pa mislim, da selitev ne bi rešila osnovnega problema. lahko se pa tudi motim. tako kot tudi ti user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
20.6.2010 15:06:42   
ronja
lilijana, nisem imela takega občutka, da je proti na splošno. Sem razumela kot da je bilo itak mišljeno, da pride po OŠ živet k njima, da so se to že nekak zmenili... Sem razumela, da naj bi drugo leto končali mansardo prav s tem namenom - mogoče sem kaj narobe razumela, ampak res se mi je tako bralo. Meni se zdita pač to dva šoka naenkrat, ko je pa lažje vsakega posebej prenest, to razumem, da bi rajši eno po eno... Ker njun otrok se bo rodil ne glede na vseuser posted image . Ampak če ne gre eno po eno, pa najdeš drugo rešitev.

Kar se pa terapij tiče, moraš po moje še vedno sam glavno delo naredit, samo imaš nekoga, da te vodi, da se trudiš v pravo smer - vsaj tako se mi zdi po zgledu iz okolice... Ker včasih se zelo trudimo, pa ne v pravo smer in je vse zaman oz. včasih naredi celo štalo... Terapevt brez sodelovanja družine pa res ne more nič naredit. Lahko pa ti pomaga razrešit vzorce, ki jih imaš, da ti je lažje it naprej.

zna se namreč zgoditi, da bo partnerju tako stanje ustrezalo-in bo ostalo pri tem, da boš ti pri mami, ona2 pa v stanovanju, kjer bo prostor za 2.


Ja, v tem primeru je pa itak boljše tako. Ne bi si želela živet z moškim, ki si v resnici ne želi živet z mano, ki me ne pogreša zvečer, ko zaspi, če me ni zraven... Tu nima fant nič zraven - to je med partnerjema... Tudi lubiju bi kdaj gotovo pasalo, da se v miru naspi, ne pa da nekdo sredi noči obvezno rovari (če že ne tamalidve, pa jaz, hehe), ampak vseeno mislim, da rajši živi tu, z nami... Če ne bi, potem ej boljše, da gre.

Sicer pa dvomim, da bi jima dolgo ustrezalo, če ne bo nihče pral, kuhal, pospravljal... Nekaj časa gre super, potem pa ni več kaj oblečt in v hladilniku ničesar... Takrat je pa treba nekaj naredit. iN takrat se navadno kak moški zresni;) Ker pač ugotovi, ZAKAJ ženska teži s temi stvarmi...

Evo, primer: lubiju doma ni bilo treba pospravljat ali gospodinjit. Ko sva živela večinoma pri meni, v sobici, v nekakšnem 2privat šutdentskem domu", pa je videl, kako grozno je, če nihče ne pospravlja v kuhinji, da moraš najprej 2 uri pospravljat, da si lahko normalno skuhaš... In zato midva, ko sva šla na svoje nisva imela teh problemov - ker je vedel, da to ni moja kaprica, ker pač nisem mogla pucala za vsemi, da bi bilo ves čas lepo. Ko sva se midva odselila, pa je po nekaj mesecih prišel do te ugotovitve tudi moj brat (prej smo živeli namreč skup) in je uvedel red, da morajo zdaj tam vsak en teden pospravljat kuhinjo in vsak za sabo tudi... Pač moraj videt posledice, da vidijo, ZAKAJ bi bilo to sploh dobro. Dokler nekdo vse sproti spuca, pa seveda ne vejo in se jim zdi, da brezveze težišuser posted image . Zato je samostojno bivanje lahko zelo blagodejnouser posted image .

uli, glede na to, da je zdaj že odločeno, da fant pride s septembrom k vama in da imaš ti rok septembra, bi ti svetovala, da pride že malo prej in da oče že med počitnicami uvede te nove navade, da ne bojo potem  nove navade+ dojenček naenkrat, ker to je res huda.

Predvsem pa se nehaj sekirat za novorojenčka, da je to nefer do njega: oče mora poskrbet za oba, seveda, ampak vsak novorojenček ima svoje probleme s svojimi starši: taprvi nasrkajo zato, ker so prvi in so starši navadno še preplašeni ali pa preveč neizkušeni, zato jih kdaj skuhamo v vročiuni ali jim uničimo ritem z nočnimi izhodi ali bogvekaj... Tadrugi trpi zato, ker je pač drugi in se starša posvečata tudi prvemu. Ampak vsak dobi iz iste situacije tudi nekaj dobrega: prvi 100% pozornost, 2. pa brata ali sestro! Ti bi seveda zanj rada popolne pogoje, vendar tega ni. Razumem, da so se ti prej zdeli idealni pogoji, vendar tvoj partner ima otroka in s tem ima tvoj novorojenček brata, ki trenutno rabi očeta, da ga sklati na realna tla. Zato bo novorojenček dobil manj očetove pozronosti (in morda tudi tvoje), vendar bo dobil brata- pravega, ki bo živel z vami in ga bo imel rad... To tudi ni glih za odmet, to je veliko! Za moje pojme skoraj največ, kar lahko daš otrokom (vsaj zaenkrat se mi tako zdi, ko gledam malidve, koliko si data... se strinjam, da je drugačna situacija, ampak otroci si lahko veliko dajo...)

Zvezdica, se strinjam s kalbom in majo, da je to pretirano. Meni se zdi jasno, da bo tudi ona vozila otroka kam, če bo rabil (če ne bo mogel sam - glede na to, da je 14 let star, verjetno gre sam v šolouser posted image ), jasno mu bo pomagala, če bo rabil, vendar se mi zdi, da so domače naloge itak naloga šolarja, ne njegovih staršev (ne vem, no, z mano jih nihče ni nikoli delaluser posted image ), mislim, da se v skupnem gospodinjstvu pač vsi prilagajamo - jaz tebi, ti meni. Seveda pa se morajo vsi zavedat, da bo novorojenček zahteval precej, vendar se mora najt nekaj energije tudi za tega najstnika, največ predvsem od očeta...

Meni se ne zdi napačen predlog, da pride fant najprej živet k vama za en mesec čez počitnice. Samo prej se morate vsi trije skupaj dol vsest (Ti, oče in fant) in določiti pravila igre. Da ve, da bo imel svoj delež pri gospodinjskih opravilih in druge obneznosti, ki so del vsake družine. Prav tako določiti v naprej sankcije za neizpolnjevanje obveznosti, žaljenje in podobno. Če je to le fantova muha, ker misli, da bo pri vas kot v hotelu, ga bo že pogovor o tem delno streznil.

Podpis.

adelina, sicer svojega o odgovornosti nisem pisala na isti način kot ti, vendar ti lahko vseeno odgovorim: tudi jaz lubija ne vzgajam, pa ima vseeeno svoje dolžnosti v skupnem gospodinjstvu - in obratno: tudi on mene ne vzgaja, pa imam vseeno svoje dolžnosti. In ne zato, da on meni pomaga ali obratno, ampak da prinesemo svoj delež v skupnost, da lahko ta deluje. Ker oblek je vseeno več, če je več ljudi, tudi več krompirja moraš olupit, itd... zato si pač ljudje pomagamo, da gre skoz.

Sicer sem jaz govorila o odgovornosti za vzgojo - vzgajaš ga lahko, tudi jaz sem "vzgajala" najstnike, ki sem jih inštruirala, kdaj mi je ratalo, kdaj pa ne - ampak odgovornost za vzgojo je bila še vedno na ramenih staršev. Če so zgodnji najstniki začeli kadit, pa sem to opazila in jim povedala kaj takega, da jih je odvrnilo, sem bila vesela, saj je škoda enih 14 letnih pljučk za cigarete, ampak če pa jih ni, pa vseeno nisem bila jaz odgovorna, da mali/a kadi..
Tu ne gre za vožnjo na trening, ampak za to, da se bi ona počutila krivo, če bi mali zabluzil šolo... To se mi pa zdi, da ni njena odgovornost - 14 let sta ga vzgajala mama in oče, zdaj bo pa ona odgovorna, če pade 8 razred, potem ko se priseli k njima??user posted image ne rečem, d a ne more nič naredit, sploh ne! Samo se mi zdi, to prelaganje odgovornosti na tuja pleča zelo strahopetno od očeta.
ON mora uvest pravila, ON lahko sina prepriča, da naj se uči, veliko težje to stori uli, saj kot "nemama" nima toliko besede pri tem - ona mu lahko pomaga pri učenju, lahko ga podpira in pohvali, lahko ga sprejema in mu je v oporo. In to je veliko. Ni pa vse.

ulli, od začetka sem te totalno razumela in nekak podpirala v tem, da je vse prekmalu, prenagljeno itd., ampak vedno bolj se mi dozdeva, da je fant tebi tko al tko v napoto. ker so vedno neki novi izgovori, na koncu celo to, da bo vajin skupni otrok prikrajšan zaradi njegove morebitne prisotnosti user posted image user posted image user posted image in da si dojenček zasluži vso pozornost očeta, mislim, a pol nej pa kar odpiše prvega sina user posted image

Ja, to je tudi mene zmotilo zdaj...

največji problem je še vedno (vsaj zame) v partnerjevi nedoraslosti svoji vlogi, načinu, kako se sprejema taka pomembna odločitev itd. in v tem, da se nesoglasja kažejo na primeru njegovega prvega otroka, ko bi pa slej ko prej verjetno prišla na dan tudi pri vzgoji njunega skupnega (spodkopavanje avtoritete, vloga kompanjona, zabavljača...)

Se strinjam, tudi z ostalim, ampak s tem pa sploh! Glavni problem tu je oče, sin je samo posledica (dobesedno in v prenesenem pomenu;)

Uli ne sekiraj se zaradi takih povsem neumestnih komentarjev. Svojemu povej, da ti boš pomagala po svojih močeh, kolikor boš zmogla, če pa otroka še naprej ne misli vzgajati ampak to breme vso prevaliti nate, boš pač morala izkoristiti plan B in se za nekaj časa, vsaj dokler ne prideš k sebi po porodu, umakniti k staršem, pa bo sam ugotovil, da z nevzgojo ne bo nikamor prišel. Nič ni narobe, če te je strah, da ne boš zmogla - jaz zase vem, bi se v tvoji situaciji počutila povsem enako, kot se ti, če ne še slabše. Drži se - boš videla, da se bo že nekako rešilo.

Podpis.

kalbo, ampak se pa kar malo strinjam s pelin, v določenih temah je v tebi toliko sovraštva, da je kar hudo brat - ker sicer nisi tak karakter... Tako da če te nekaj tako zelo boli, poizkušaj zacelit! Nikoli ni prepozno, moja mami je to naredila pri 60ih in se ji še kako splača! Resno...

Zanimivo pa je, da se za -bogega otroka- ne rabi zrtvovat oce, ocuh, amma, temvec glih noseca maceha, ki je itak zanic, ker razmislja, da je ona sama najprej odgovorna za svojega otroka.

Ja, to je tudi meni zelo zanimivo...

Cas in zgolj cas in trud bosta pripeljala do tega, da bo se tega drugega otroka cutila kot svojega, ce bo tudi ta otrok kolickaj truda vlozil v to. Ljudje nismo na gumb in ne vzljubimo nekoga ker je "od parterja". Ce bi to drzalo, bi bile dvse snahe navdusene nad svojimi tascami... pa niso....

Tudi to podpišem. Ne moreš nekoga imet rad na ukaz. Lahko se ga trudiš vzljubit, mu daš priložnost, vendar mora tudi on naredit kak korak. Pri malih otrocih je to lažje, pri najtniku, ki so mu vsi odveč in on vsem odveč, pa gotovo precej težje...
Sicer pa podpis tudi ostalo, mišek.

Ne samo partnerjeve - tudi mamine, če smo že ravno pri tem. user posted image Pač tako je - ta otrok je vsekakor deloma TUDI njena odgovornost (da pomaga po svojih močeh), nikakor pa ne VEČJI del njena, kot se lahko zgodi v tej situaciji in tako situacijo pa z vso pravico zavrne. V prvi vrsti pa naj poskrbi zase in za svojega otroka in ne dovoli, da jo pohodijo.

Še en podpis.

mateyka, podpis - ona se ne more pregovarjat z njim, medtem, ko skrbi za otroka - in otroci točno vejo, kdaj ne moreš reagirat - kadar uspavaš ali dojiš otroka, recimo. To ugotovijo že zelo mali otroci, najstniki pa sploh! Ona težko uveljavlja pravila, sploh če jih njen partner spodkopava! In to je njegova odgovornost! Da jih postavi!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
21.6.2010 18:13:49   
VERONICA
Kalbo, zelo si nesramen. In ne vem zakaj moderatorji to dovolijo. Verjetno zato ker sami niso nikoli bili v podobni situaciji. Zelo, zelo je žaljivo zmerjat nekoga ki ima partnerja z otroki od prej z hudo mačeho. To je nizki udarec. Primerljiv kod ko moškega udariš v jajca. Enako tako boli.

Kar je za vas moške vaš prijatelj je nekako za nas ženske materinstvo. Če rečeš ženski da je slaba mati je to tudi zelo zelo hudo. Na srečo imamo svoje otroke da nam povejo da to ni res. Tudi "mačehinstvo" zastopimo resno. Žal dostikrat bolj kot pripadajoči očetje svoje očetovstvo... In takrat so problemi ogromni...  Jaz sem to sama doživela, Uli to zdaj doživlja...

Ženske ne moremo biti očetje namesto očeta kateri se gre babico, pa da se razpočimo.

Človek probaj enkrat malo empatije. Pogledat na stvari tudi z drugega zornega kota. Odrasti. Obnašaš se kot pubertetnik.

Uli upam da še gdaj prideš pogledat to temo, da nisi zares zbežala. Smo tudi taki ki vam vsem držimo pesti.

Upam da boš uspela vzgojiti moža da bo potem vzgojil sina. Ker to je edino kar ti lahko narediš.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
21.6.2010 18:44:17   
Colt
Hm...no no no, se mi zdi da ste se vseeno malce preveč spravile na Kalbota. Sem pšrepričan da ni mislil žaliti, samo svoj pogled na situacijo je pač povedal. Malce nevmesno se mi zdi da ga sedaj linčate.

Problem avtorice teme je pač mnogoplastnen, tako so tudi mnogoplastni odgovori. Zelo kompleksno, tako kot sam DIPO že v štartu.

G


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
23.6.2010 12:35:55   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: VERONICA

Kalbo, zelo si nesramen. In ne vem zakaj moderatorji to dovolijo. Verjetno zato ker sami niso nikoli bili v podobni situaciji. Zelo, zelo je žaljivo zmerjat nekoga ki ima partnerja z otroki od prej z hudo mačeho. To je nizki udarec. Primerljiv kod ko moškega udariš v jajca. Enako tako boli.

Kar je za vas moške vaš prijatelj je nekako za nas ženske materinstvo. Če rečeš ženski da je slaba mati je to tudi zelo zelo hudo. Na srečo imamo svoje otroke da nam povejo da to ni res. Tudi "mačehinstvo" zastopimo resno. Žal dostikrat bolj kot pripadajoči očetje svoje očetovstvo... In takrat so problemi ogromni...  Jaz sem to sama doživela, Uli to zdaj doživlja...

Ženske ne moremo biti očetje namesto očeta kateri se gre babico, pa da se razpočimo.

Človek probaj enkrat malo empatije. Pogledat na stvari tudi z drugega zornega kota. Odrasti. Obnašaš se kot pubertetnik.

Uli upam da še gdaj prideš pogledat to temo, da nisi zares zbežala. Smo tudi taki ki vam vsem držimo pesti.

Upam da boš uspela vzgojiti moža da bo potem vzgojil sina. Ker to je edino kar ti lahko narediš.


Glede na to, da ste vse že izčrpale dobronamerne nasvete avtorici teme in ste se spravile na enega od tistih, ki ji ne drži zgolj pesti, za dobro rešitev situacije.....bom tudi jaz pristavila svoj piskerček.....

Če se vam zdi, da Kalbo oz. kdorkoli drug, koga žali in se imate za tako superirnega nad njim, se prosim ne spuščajte na nivo še hujšega žaljenja oz. ne grozite z moderatorji brez veze.......

Še dobro, da je na forumu Kalbo in še nekaj podobnih uporabnic in uporabnikov.....drugače bi bil forum eno samo jamranje in sočustvovanje ter jokanje s tistim, ki ima problem......res je, da včasih sočustvovanje pomaga, vendar zgolj sočustvovanje problema še nikoli ni rešilo.....

In vsak, ki prosi za mnenje na forumih je verjetno toliko zrel, da ve, da zgolj mnenja, ki je enako njegovemo ne bo mogel dobiti in mora biti pripravljen tudi na odgovore drugače mislečih.....tako kot morajo biti pripravljeni na odgovore drugače mislečih tudi drugi sodelujoči na forumih......

In vsak stavek in vsako besedo, ki je izrečena oz. napisana na forumu si ni treba tako zelo grozno jemati k srcu, ker običajno ni izrečena z direktnim namenom, da bi nekoga prizadela in napadla njegovo itengriteto......

Kalbo, jaz in še nekaj redkih drugih pa so avtorici teme želeli osvetliti tudi drugi zorni kot njenega problema......vendar ga je avtorica spregledala ostali sodelujoči (avtorica niti toliko ne), pa so ta drugi zorni kot vzeli kot napad nanjo (in ni mi jasno zakaj) tudi kot napad nase.......


(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
23.6.2010 17:40:48   
Colt
Lililililiana user posted image The word!

_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
24.6.2010 8:51:33   
barni
Ulli, jaz bi ti samo čestitala, da si tako prisebna in dovolj samokritična, da si si priznala, da morda ne boš zmogla vsega.
Jaz sem dolgo mislila, da moram, ker sem pač mama (pa nimam partnerja z otrokom iz prejšnjega zakona in imam samo enega otroka). Na začetku bi mi bilo dosti lažje, če bi si priznala, da pač nisem vsemogoča in da imam svoje fizične in psihične omejitve, j*bi ga, pač nisem supermami (kot je naslov ene izmed revij za novopečene mamice).

In razumem tvoje strahove. Ne vem sicer, kako zelo je problematičen najstnik (upam, da gre samo za obnašanje in ne še kaj drugega zraven) imam pa možnost spremljati več različnih družin s podobno situacijo od blizu (se poznamo) in žal se ne končajo vse srečno, pa ni važno kam se preseli otrok.
Eden izmed njih je sedaj, ko je polnoleten, stanovalec zapora v tujini. 
Drugi živi pri materi, ki sama kliče policijo na pomoč, ker ga ne zmore ukrotiti (sedaj je tudi že polnoleten, dela nič).
Tretji pa sedaj živi s starimi starši na vasi (in ravno ta tretji je najbolj podoben vašemu primeru; oče ni nikoli imel prave vzgoje, bil veliko odsoten in vse skupaj zapolnjeval z igračami ipd. Mama in novi partner pa v nekem trenutku nista mogla več prenašati vseh izgredov. Pa se je preselil k starim staršem na vas. Dela nič, pa je že skoraj 7 let preseljen).

To sem napisala zato, ker so situacije resnično zelo različne in ne moremo samo iz ene vleči neke zaključke. Vsi trije fantje so iz različnih družin, ki živijo meni zelo blizu. Vsi trije so zabredli, ko so bili najstniki in vsi trije so otroci ločenih staršev. Še danes ni nihče na "pravi" poti. Pa so njihovi starši kot sem napisala izvedli različne "selitve", ki očitno niso pomagale. Pa sploh ni šlo za to, da kdo ne bi maral teh otrok, jih imajo zelo radi (morda je sicer vprašanje, kako so to ljubezen dojemali otroci sami)!

Lahko pa napišem, da imamo ravno sedaj v ulici primer najstniškega dekleta, ki se je priselilo k očetu, ker je mama ne more brzdati. Tudi ta oče živi z novo partnerko, ki pa je le nekaj let starejša od njegove hčerke. Kako se bo izšlo ne vem, je pa tudi ta oče veliko odsoten. Nekaj časa je hčerko vozil vsak dan v šolo zjutraj, potem pa je očitno to opustil, ker mu časovno ni zneslo. Njena mama je rekla, da je popolnoma zabredla (sta tudi ločena)

Tako da ni vse črno belo. Ko sem še enkrat prebrala ne morem verjeti da mi v bližini živi toliko "takih primerov". V bistvu je prav grozljivo.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: mail po katerem me je skoraj kap
24.6.2010 9:47:32   
orka
Draga uli555 zelo te razumem v tvoji situaciji,sem na istem le da sem jaz mati 11 letnika,ki je na področju vedenja nemogoč.
Tudi sama sem že mnogokrat pomislila,da bi sina poslala živet k očetu,toda ko pride kriza si vedno premislim,saj kot mati tega otroka sem dolžna da poskrbim za njega in mu niti pod razno ne privoščim življenja kot bi ga imel pri očetu.Tam ga nebi nihče kontroliral,niti pri šolskih nalogah niti mu nihče nebi vsiljeval domačih opravil,samo tv in pc bi bila aktualna in tega mu ne privoščim.
Poleg tega si moj mož zelo prizadeva pomagati pri mejah in vzgoji a žal vedno naletiva na gluha ušesa,sin pač vse počne po svoje.
Kolikokrat sem pomislila kako bi bilo manj stresno ko bi sin odšel ( imammo še dve mlajši punci in vse to se počasi prenaša na njiju) a to ni rešitev,še vedno bi bila klicana ob težavah in bi morala sodelovati,saj njegov oče ni kaj prida vzgojitelj,ko je pri njemu,se on umakne in sin je prepuščen samemu sebi.
Menim,da bi bilo res dobro da se z otrokovo mamo konstruktivno pogovorite na to temo.Starševstvo pač ni lahko,so vzponi in padci,veselje in razočaranja a za otroka sta se odločila oba in tu bi morala pomagati tudi oba partnerja tako mamin ,kot ti.On seveda v večji meri saj živijo skupaj.
Jaz sicer sinu vedno pravim,da v vsakem domu so različni pogoji in merila,pri nas so taki in teh se bo moral držat,pri očetu spet drugačni in tam se mora držati njihovih.Z možem sva dokaj striktna in stroga in včasih imam občutek,da malo preveč a čim bova popustila bo hudič.Sin je bolj kot ne slabe volje ko ga vedno siliva k šolskim nalogam,ja saj drugače pa nebi izdelal razreda,žal...naloge nam vedno skriva in jih ne naredi a midva se ne dava in tudi ti ne popuščaj.
Jaz sem zelo hvaležna,da imam takega moža in da mu ni vseeno za sina,čeprav ni njegov biološki oče.
Razumem tebe,saj si vedela da ima partner že sina a nikoli nam na misel ne pride in tudi v praksi je bolj malo takih ko ob ločitvi očetje vzamejo otroke,ne razumem pa maminega partnerja,tudi on je vedel da ima ona otroka in bi moral vzeti paket in ne samo mamo,otroka pa se znebiti.Otroke je treba voditi in vzgajati in si jih ne podajati,ker to naredi več škode kot koristi.
Upam,da se v tvojem primeru reši tako da bo za vse dobro.
lp,L.

_____________________________

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?