womanpolice
|
IZVIRNO SPOROČILO: uspelobo Žalosten pozdrav! Sem še ena, ki ji zoper ni uspelo. Sem bila v drugem postopku ICSI spet neuspešno. Točno štirinajst dni po ponkciji je bil zjutraj rjav izcedek in čez kakšno uro poplava. Rada bi napisala samo to, punce ne obremenjujte se s tem kaj počnete kako živite, ker če nam je usojeno nam bo uspelo če pa ne pač ne. Jaz sem namreč kar se zdravega načina življenja tiče živela skoraj po pravilih. Rekreiram se vedno, nimam težav z prekomerno težo ne kadim ne pijem alkoholnih pijač niti gaziranih pijem samo vodo iz pipe, jemala sem supradyn, folno, matični mleček. Z možem se razumeva trenutno nisem zaposlena in resnično živim sproščeno se rekreiram, berem skratka nobenega stresa. Po vsem skupaj pa naj bi bila jaz popolnoma zdrava, pa sem po gonalu pridelala samo 5 celic en jajčnik nič od nič. Mož je jemal tri mesece profertil kapsule tudi pazil pri hrani. Edino kar pa res nisem ležala skoz, sem kuhala in po hiši pač vsakodnevna opravila ampak to od četrtega dne po Et ju prej strogo ležala. Oba sva zelo razočarana, mož je že iskal kataloge za previjalne mizice pa posteljico za dojenčka, pa zopet nič ne bo. Vsakič ko je negativen izid se moram znova sestavljati, ta praznina ki nastaja znova in znova je neznosna tako da sem se odločila da kakšno leto niti pomislim ne na kak postopek ker enostavno nimam moči. Res verjamem da očitno še pač nisma pripravljena, ko bi vedela odgovor kaj manjka v tej uganki, ko bi vedela kaj moram spremenit ali naredit da bom vredna bit mamica bi to storila takoj zdaj pa žal ne vem. Verjamem da bom nekoč poznala tudi ta odgovor. Vsem ki čakate želim, da je ta trenut pravi trenutek. Vem o čem govoriš!!! Midva tudi 3 mesece pred vsakim postopkom jeva vitamine. Jaz jem: Elevit, Omega 3, Quencim 10, Maco in matični mleček moj pa Profertil kapsule in Maco (moj je tablete Profertil jedel šele v zadnjem postopku, ko nama je dr. Reljič povedal zanje). Zdaj bova spet začela to jest. Mal zamujava, ker naju je postopek mal presenetil (sva mislila, da še ne bova tko hitr na vrsti), tko da jih bova jedla cca. 2 meseca. Res je, ni pravila. Midva že tudi nisva vedela kaj še naj probava. Pred transferjem zamrznjenčka sem šla na uro in pol masaže - celega telesa, vključno z refleksno masažo stopal. Ne vem ali je to pomagalo. Pravijo pa, da so na stopalu tudi točke za plodnost... Ne vem... Je pa tud res, da v postopku z zamrznjenčkov nism bla tko psihično obremenjena, kot v prejšnjih 4 postopkih ICSI, ker sploh si nism upala upati, da bo uspelo. jst sm si kr rekla, da je to zamrznjenček, da imajo statistično slabše rezultate in da vprašanje, če bo preživel odmrznitev. Po transferju sem tam spala kr kakšno uro in pol, saj sm bla tko zmatrana, ker sem prejšnji dan bila v službi zelo dolgo in sm spala cca. 4 ure. Tudi meni Gonal po en stran ni odgovarjal (po drugi strani je, glede na to, da imava sedaj Eriko), saj mi celice niso rastle. Zato so se punkcijo odločili delat kar "zgodaj" (folikli niso bli kaj dost veliki), saj je že bil ciklus kar daleč... Na Menopur pa sem vedno odlično reagirala... Tudi midva sva bila po vsakem neuspehu razočarana, tudi pesimistična - vendar sva imela to srečo, da nisva hkrati, ob istem času bila pesimistična. Ko je bil en, je drug prvega bodril in obratno. Drugače ne vem, kak bi zdržala 4 postopke in pet transferjev. Vem kakšna razočaranja so ob vsakem minusu na testu ali še prej krvavi izcedki... Nobeni ni lahko na umetni oploditvi in še enkrat bom zakričala NOBENA ŽENSKA NE BI SMELA SKOZ TO!!! Iz srca ti želim, da vama kmalu uspe priti do tako željenega in za NEKATERE tako samoumevnega otročka.
|