Dolora
|
Lep pozdrav vsem! Spremljam vas že lep čas, tudi ogromno koristnih informacij sem našla tu gor. Zdaj pa sem se znašla v dilemi in nujno potrebujem vašo pomoč. Maja sem imela prvič punkcijo, ki se je končala z odmrtjem ploda. Ostali so mi 4 zamrznjenčki in tu nastane problem, namreč pri ugotavljanju ovulacije. V ambulanti sem dobila testerje in navodila. Prvega sem naredila v pon. in je T črtica bila dva dni šibkejša od C. V sredo pa se mi je že zdela isto obarvana in se je tako nadaljevalo do petka, ko se mi je zdela že malo močnejša. Včeraj in danes pa je vidno močnejša. Zdaj pa me zanima, kdaj je tisti vrh, ko javiš v amb. - prvi dan, ko je močnejša ali zadnji? Testiram zjutraj, saj na navodilih nič ne piše, vprašala sem še sestro, ki mi je tudi rekla, da zjutraj. Ali je zelo pomembno, da mora biti ETZ točno na določen dan po O (naj bi bil na tisti dan, ko je bila zamrznitev) ali so dovoljena odstopanja. Prvo M po splavu sem imela na 36. dan, drugo na 34. Če predvidevam, da bo naslednja tudi na 34. dan, pol bi naj prišla 25.10., O bi potem bila nekje 11.10., test pa bi naj bil pozitiven 9.-10. Kakšne so vaše izkušnje, tiste,ki ste že bile v tem položaju? Ima katera kaj več inf.? Pa še eno vprašanje, kdaj lahko zahtevam, da mi vstavijo dva zarodka, je kakšna starostna omejitev? Stara sem namreč 34 in na prvem ET mi niso hoteli vstaviti dveh. Pri nama pa je zaenkrat problem samo slab spermiogram. Se opravičujem, ker sem malo zabluzila, upam, da se bo kateri dalo to brat. Za odgovore se najlepše zahvaljujem.
|