Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 28.9.2011 18:51:22
|
|
|
|
Cameleon
|
Wannabymommy Ko si v postopku IVF imaš umetni ciklus in ovulacijo povzročijo zdravniki umetno. To pomeni, da si ti daješ injekcije s hormoni in hodiš na UZ, ko so jajčeca dovolj velika, si daš "stop injekcijo", ki povzroči zorenje jajčne celice. To injekcijo si moraš dati točno ob uri, da potem zdravniki vedo, kdaj natanko lahko jajčeca potegnejo iz foliklov. To namreč traja natanko 36 ur. Se pravi največ 38 ur po stop injekciji morajo jajčeca pobrati ven. Držim pesti, da rata Jaz pa komaj čakam, da dobim M.(nisem si mislila, da bom to kdaj rekla ), da začnem s KT in končno krene postopek
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 29.9.2011 19:55:00
|
|
|
|
Wannabemommy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cameleon Wannabymommy Ko si v postopku IVF imaš umetni ciklus in ovulacijo povzročijo zdravniki umetno. To pomeni, da si ti daješ injekcije s hormoni in hodiš na UZ, ko so jajčeca dovolj velika, si daš "stop injekcijo", ki povzroči zorenje jajčne celice. To injekcijo si moraš dati točno ob uri, da potem zdravniki vedo, kdaj natanko lahko jajčeca potegnejo iz foliklov. To namreč traja natanko 36 ur. Se pravi največ 38 ur po stop injekciji morajo jajčeca pobrati ven. Držim pesti, da rata Jaz pa komaj čakam, da dobim M.(nisem si mislila, da bom to kdaj rekla ), da začnem s KT in končno krene postopek Hvala ti za podrobne informacije, pa itak da bo ratalo, sem polna optimizma, pa še naš fant si želi sestrico Mala hvala tud tebi za info pa lep večer
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 29.9.2011 20:17:18
|
|
|
|
mala06
|
Živijo! Prvi uz je za mano, municijo za špikanje sem dobila tako, da se jutri veselo začnem pikat. Naslednji uz pa 5.10. in bomo vidli, če bodo folikli kaj zrasli. Lep večer vam želim!!!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 30.9.2011 9:10:13
|
|
|
|
Cameleon
|
Super mala06 zdej pa pozitivno da bi jajčka lepo zrastla, punkcija nič bolela in ET bil uspešen
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 30.9.2011 12:14:35
|
|
|
|
mala06
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cameleon Super mala06 zdej pa pozitivno da bi jajčka lepo zrastla, punkcija nič bolela in ET bil uspešen Hvala ti in naj se ti besede pozlatijo!!!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 30.9.2011 20:20:48
|
|
|
|
Wannabemommy
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala06 Živijo! Prvi uz je za mano, municijo za špikanje sem dobila tako, da se jutri veselo začnem pikat. Naslednji uz pa 5.10. in bomo vidli, če bodo folikli kaj zrasli. Lep večer vam želim!!!
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 2.10.2011 12:53:12
|
|
|
|
spelcy3
|
daisy B ... ta ti povem...tudi mi2 sva bila dana na čakalno listo 6.6. tudi meni so rekli da lahko v jeseni pričakujem postopek. in ker ni bilo nobene pošte in nič, sem poslala v mb meil in dobila odgovor, da lahko v roku 3h tednov pričakujem pošto za razgovor. kako dolgo bo pa potem še trajalo za dejanski postopek pa nimam pojma. ampak kolikor prebiram, vidim da punce pridejo v postopek ene 2 meseca po prejemu pošte. tak da če pogledaš...pošto bi pol dobili konc oktobra, je pol lahk postopek konc dec, ker pa so pol še prazniki si kr lahk misliš da padeš v januar..tako je moje mnenje.. če pa ktera kake nove inf pa naj malo pove :P
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 3.10.2011 11:07:50
|
|
|
|
uspelobo
|
Lepo pozdravljene! Imam eno vprašanje in sicer ali se lahko jemlje matični mleček po transferju zarodkov?
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 3.10.2011 12:01:49
|
|
|
|
daisy B
|
spelcy3, hvala da si delila tvoj odgovor z mano. Ja izgleda, da se zna to čakanje še precej zavleči. Midva z dragim sva drug četrtek naročena za branje izvidov (takrat, ko sva se naročala, je sestra rekla, da bova verjetno dobila prej vabilo in nama ne bo treba priti, ker bomo vse skupaj opravili, ampak zgleda, da se njene besede le ne bodo uresničile - razen če po kakšnem čudnem naključju dobiva vabilo v roku enega tedna). Upam, da obe (pa še katera čakajoča) čim prej dobimo vabilo in gremo v akcijo... Če bom kaj novega zvedela drug teden, pa sporočim!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 3.10.2011 12:08:42
|
|
|
|
daisy B
|
Imam pa eno vprašanje in sicer kdaj mora biti partner poleg v MB? Seveda vem, da ob punkciji, da odda svoj material, ampak zanima me, kako je s prisotnostjo v ostalih delih postopka, na dan, ki piše na vabilu, na dan UZ-ja in prejema zdravil itd?
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 3.10.2011 12:18:04
|
|
|
|
spelcy3
|
hei! ja včasih mam občutek da so vsi tk mal zmedeni...nama je zdravnik tud reku da bomo v jeseni že v postopku...ampak...mislim da se bo jesen enmal raztegnila :P mi2 sva branje že dala skoz, tak da čakama samo še vabilo na zadnji razgovor pred postopkom in zdravili. mislim pa da na dan uz-ja in prejema zdravil partner ne rabi hodit zraven...oziroma po želji...sicer ti bojo pa tak povedli kak če boš vprašala? ti pa ko boš šla na branje izvidov malo povprašaj kak je z nami ki smo bli na čakalno listo dani 6.6. in kdaj lahk pričakujemo dan D...
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 3.10.2011 12:37:09
|
|
|
|
september1
|
lep pozdrav vsem skupaj. končno sma tudi midva imela razgovor za nov postopek. s 30.9. so naju dali na čakalno listo. sestra je rekla da je čakalne doba za postopek 3-4 mesece, se pravi, nekje konec januarja naj bi pošta prišla, greva podpisat in začnemo s tabletkami itd,.... to so najnovejše inf.glede čakalne dobe. vsem ki ste v postopku vam želim da je le-ta uspešen, vse ki pa čakate pa da hitro dobiste pošto in da se stvar začne premikat.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 3.10.2011 13:48:21
|
|
|
|
ninocka26
|
Na dan, ko piše v vabilu, se pravi, ko gresta po protokol, mora biti partner zraven. Dajo papirje za podpisat obema, pa v primeru, da so krvni testi potekli (več kot eno leto mimo), kar takrat vzamejo kri (zato preverita oba, če vama še veljajo napotnice). Partner mora biti nato zraven pri punkciji in ET (kjer mora podpisati, da dovoli vstavitev zarodka).
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 3.10.2011 15:00:03
|
|
|
|
daisy B
|
ninocka26, najlepša hvala za odgovor!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 3.10.2011 19:26:20
|
|
|
|
beba75
|
september pa se je spet začelo pri tebi. Ko bop v mb se oglasi. saj več da imam jaz rok 2.2.2012 in boš mogoče že lahko tudi videla najina dva sončka. Saj mislim da bomo malo prej kot je datum; vsaj tak je ponavadi pri dvojčkih. Že zdaj pa ti držim pesti da rata takoj, tako kot prvič. Vsem ostalim ki čakate ali pa ste v postopku pošiljam veliko . Bodite čim bolj sproščene ker preverjeno deluje. Zapomnite si to da slek kot prej posije sonček sreče vsaki. Upanje umre zadnje!!!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 3.10.2011 19:57:49
|
|
|
|
latka
|
Dajte mi prosim povedat, se ET zamrznjenčkov izvaja tudi ob vikendih, ali pa preložijo datume tako, da je med tednom?
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 3.10.2011 23:15:16
|
|
|
|
miklarom
|
latka - ET zamrznjenčko se izvaja tudi čez vikende in praznike, nobenih ovir ni tukaj oni delajo skos ,pa srečno september1 - , super spet bo kmalu akcija, mogoče pa boma celo skupaj začeli beba75 - kako kaj ti in tvoji bebiki, lepo napredujete, je vse o.k. slabosti minile, držim peste za vas, pa javi se mi kaj
< Sporočilo je popravil miklarom -- 3.10.2011 23:17:35 >
1.2.2004 job 18.55 je v 21.tednu odšel med angelčke naš Tim, 21.9.2009,v 24. tednu ob 3.23 med angelčke odšla najina Taja, sedaj pa se jima je 30.3.2011 v 19.tednu ob 22.45 še njuna sestrica. Življenje je kruto in ni pravično, mamica več ne more in zdrži
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 4.10.2011 10:39:26
|
|
|
|
latka
|
miklarom, pošiljam ti , da bo tokrat srečen konec!!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 4.10.2011 13:28:23
|
|
|
|
september1
|
o miklarom, lepo bi bilo če bi bile skupaj v postopku, vendar pa ti želim da bi že praj prišla na vrsto in bila nosečnost uspešna do konca. a so že kaj ugotovili zakaj ne uspe? beba če bo čas dopuščal se bon z veseljem oglasila in pogledla tvoja otočka.in pocartlala.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 4.10.2011 18:22:55
|
|
|
|
Matejčika
|
Danes sem imela krvni test. HCG je nekaj nad 300. Ful sva vesela. :)) V 3. poskusu je končno uspelo. Zdaj moram pa prit še do konca. Mikla, držim pesti, da tokrat srečno zaključiš nosečnost.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 4.10.2011 18:48:02
|
|
|
|
mala06
|
IZVIRNO SPOROČILO: Matejčika Danes sem imela krvni test. HCG je nekaj nad 300. Ful sva vesela. :)) V 3. poskusu je končno uspelo. Zdaj moram pa prit še do konca. Mikla, držim pesti, da tokrat srečno zaključiš nosečnost. zdaj pa srečno do konca.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 4.10.2011 19:27:15
|
|
|
|
Cameleon
|
Matejčika to si mi polepšala dan Čestitam in srečno Povej mi kako pa je bilo v prvih 2 postopkih?
< Sporočilo je popravil Cameleon -- 4.10.2011 19:35:05 >
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 4.10.2011 19:35:49
|
|
|
|
latka
|
O, končno spet ena ,matejčika !Pa srečno do konca! Zdaj pa gremo lepo še ostale za teboj!!!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 5.10.2011 8:54:31
|
|
|
|
daisy B
|
Matejčika, iskrene čestitke za lep Bhcg in srečno do konca! Kot pravi latka, zdaj gremo počasi vse za teboj ;-)
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 5.10.2011 12:18:43
|
|
|
|
september1
|
matejčika , zdaj pa srečno do konca