|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mama, kje si?
8.7.2010 22:36:50   
Kerensa*
Aja, pa še odgovor tisti, ki mi je ob 22:22 poslala e-mail...
 
Ne verjamem, da bi bilo možno, da poskuša zadevo kdorkoli utišati... razen Maurovega/Markovega očeta. user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Mama, kje si?
8.7.2010 22:48:50   
mala maja

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Ne verjamem, da bi bilo možno, da poskuša zadevo kdorkoli utišati... razen Maurovega/Markovega očeta. user posted image [/color]


a je možno daje bil njegov oče sin kakšne uslužbenke CSD ali pa od kolegice sin, lahko celo sin kakšnega pomembneža v YU in so zaradi tega da bi zaščitili fanta (no če predvidevamo da je imel spolne odnose z mladoletno osebo in ji celo naredil otroka) enostavno vse "pomedli pod preprogo". No pošto so zadržali, Marko je težko sploh prišel do kakšnih podatkov, mama pa je kar izgina. res vse skupaj malo smrdi, sploh pa da so ga tako hitro zopet utišali??? Res čudno in mogoče je tud Markov oče grozno trpel ampak ni imel druge možnosti kot da se umakne in nekako v sebi potlači vse skupaj.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Mama, kje si?
8.7.2010 22:53:00   
Kerensa*
Ne vem, ali je Maura/Marko kdo utišal ali je kaj drugega, ampak glede na to, da se je sam strinjal s tem, da mu pomagam, glede na to, da me je sam prosil, naj dam vse skupaj na FB in glede na to, da bi jaz, če bi iskala potencialno še živečo mamo, tudi spala s telefonom v roki, pa plus glede na to, da sploh nismo skregani (kako neki bi drugače včeraj govorili?), mi niti pod razno ni jasno, zakaj se ne javlja. Saj če si je premislil, potem ne bi bilo nič hudega, če bi (mi) to rekel. Pač neham in to je to.
 
Upam, da se mu ni kaj zgodilo... ah, ne, ni - saj potem bi se kdo drug javil na njegov telefon - ki pa zvoni v prazno...

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Mama, kje si?
8.7.2010 23:11:40   
darja.mark
tole pa postaja vse bolj čudno.Men se zdi da tuki neki fuuul smrdi in nekdo nekaj prikriva oz. odpelje s poti vsakega ki se nekako približa kakemu podatku.
Kerensa kako je pa novinarka dobila tvojo telefonsko in zakaj je za pomoč izbral ravno tebe?
Čudno vse skupaj tole men neki smrdi pa ne vem kaj...neki ne štima tle...tut v članku je pisalo kako močno si želi najti mamo. Kdo zdej tukaj laže? A zdej pa naenkrat kar več noče nobene pomočiuser posted image

Me prav zanima kaj bo še s tega


_____________________________

Ustvarjanje je zakon :)

https://www.facebook.com/pages/Darja-Ustvarja/261668923903669

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Mama, kje si?
8.7.2010 23:14:45   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark
Kerensa kako je pa novinarka dobila tvojo telefonsko in zakaj je za pomoč izbral ravno tebe?

Prebrala sem članek v Oni in ga poklicala na tel. št., ki jo je imel še pred cca. mesecem in pol (morda malenkost več), ko je bil še sodelavec mojega g. Moža. A očitno je potem, ko je šel iz firme, zamenjal tudi tel. št., zato sem poklicala novinarko, ki je napisala članek, ji razložila kdo sem in kakšne možnosti imam, da mu pomagam ter jo prosila, naj mojo tel. št. posreduje njemu, pa da me on sam pokliče, če želi. Poklical me je prej, kot v eni uri. Vsebino pogovora sem pa že napisala (bistvo).
Čudno vse skupaj tole men neki smrdi pa ne vem kaj...

100%-en podpis z moje strani. Nekaj ni OK.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Mama, kje si?
8.7.2010 23:21:40   
darja.mark
Še tole se mi mota po glavi...kaj pa če je njegovo mamo kdo (srčno upam da se motim) posilil? Morda kdo ki je bil zaposlen v katerem od teh zavodov kjer je bila? Mogoče so ji grozili in je mogla it v drugo državo? BOgve kaj je reva preživljala ali paše preživlja user posted image

_____________________________

Ustvarjanje je zakon :)

https://www.facebook.com/pages/Darja-Ustvarja/261668923903669

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Mama, kje si?
8.7.2010 23:25:15   
Kerensa*
Glede na to, da je pisala Mauru/Marku in glede na to, da obstaja zapis, da je hodila okrog hiše rejniške družine in celo z grožnjami zahtevala sina nazaj, sklepam, da ji ni bilo vseeno zanj. Ne upam si pisno in javno sklepati o tem, kaj je pripeljalo do tega, da ga je dala v posvojitev, saj sta bila v rejniški družini skupaj, pri svoji polnoletnosti pa bi lahko z njim zaživela na svoje. Tako pa je šel Mauro/Marko v posvojitev, katero je Džovana podpisala, ona pa je izginila. Na razglednici, poslani z Ibize, tudi ni nobenega njenega kontaktnega podatka na način "sin, pokliči me".
 
Kako in kdaj je zanosila, pa ve samo ona... Saj za Maurovega/Markovega očeta, ne glede na to, kdo je (bil), ne vemo nič, sploh pa ne tega, ali je sploh vedel za Džovanino nosečnost.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Mama, kje si?
9.7.2010 2:30:04   
Kerensa*
Ura je... no, saj vidite koliko user posted image  in jaz enostavno ne morem več. Pa ne samo biti zbujena (ja, pokadim še ta čik in grem spat).
 
V sredo sem Mauru/Marku poslala 2 SMS-a z ugotovitvami o njegovi mami. Na nobenega mi ni odgovoril.
 
Včeraj, v četrtek, sem mu telefonirala zagotovo 10x ob različnih urah, pa se mi ni niti enkrat javil. Poslala sem 3 SMS-e (da naj se mi javi, da mu povem o novih odkritjih), plus tistega zvečer, da naj mi sporoči, če ne želi več, da mu pomagam.
 
Potem preberem, da je oseba, ki me očitno pozna, a se mi ne želi predstaviti, v sredo govorila z njim (tudi midva sva govorila v sredo) in da ji je rekel, da z mano ni niti govoril, kaj šele, da bi me prosil, da mu pomagam iskati mamo. V mojem GSM-u je zabeležen njegov klic meni ob 12:54.
 
Če bi imel prazen račun na GSM-u, bi se javil, ko sem jaz klicala...
 
Da bi spal od srede popoldan do včeraj zvečer... ne verjamem.
 
Če bi se mu kaj zgodilo, bi bil njegov GSM nedosegljiv ali pa bi se nanj javil kdo drug (živi s punco)...
 
Če bi telefon kje izgubil, bi se že izpraznila baterija...
 
Če bi telefon kje pozabil ali bi mu ga ukradli, bi bil že nedosegljiv...
 
Moj zaključek (lahko, da se motim in da obstaja še 6. možnost, ampak težko verjamem) je, da se na klice in SMS-e namerno ne odziva več. Zakaj, ne vem in zjutraj, ko bom vstala, me verjetno tudi ne bo več zanimalo. 
 
Javno je iskal pomoč. Ponudila sem mu jo. Sprejel jo je. Očitno zapravljam svoj čas in svoje živce in, kot vidite, tudi svoj spanec. Za dodatek pa še riskiram kazenski pregon sebe in verjetno še marsikoga, ki mi je pomagal priti do podatkov, ki jih imam.
 
Amen. Game over z moje strani, dokler se mi ne javi.
 
Edino, kar me še muči, je to, da morda ona še vedno išče njega... ampak tudi to si bom razjasnila do jutri.
 
Če boste še karkoli izvedele o njej... objavite same na FB skupini, če želite (vendar pazite na ZVOP, da vas ne bo kdo je*al) - ne bom je izbrisala, niti tam ne bom pisala o temle. Morda pa se on javil komu drugemu, ki kaj ve.
 
Ha... morda sta se pa z Džovano že našla in se zato ne javlja več? user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   [Brisano sporočilo]
9.7.2010 7:44:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Mama, kje si?
9.7.2010 7:53:13   
sončnica24
Mi je full žal tako za fanta kot za tebe, ker si mu full pomagala. Se pa mi zdi z njegove strani full ne fer da ti vsaj ne napiše da ne rabi več tvoje pomoči.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Mama, kje si?
9.7.2010 7:56:17   
krokos
Se strinjam s sončnico24 - glede na to koliko si se zanj trudila, bi bilo od njega pošteno, da ti vsaj reče, da ne potrebuje več tvoje pomoči.
Ampak naj te to vseeno ne odvrne od tega, da bi pomagala drugim.
Vsa čast ti za tvoj trud.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Mama, kje si?
9.7.2010 7:57:59   
oka
Žalostnouser posted image Ampak bolj ko tole berem, bolj se mi zdi, da je mogoče nekje nekdo, ki noče, da bi resnica prišla na dan. Mogoče je Marko celo kaj našel pa je tako hudo, da ne more oz. noče o tem govoriti. Edino prav, da si se odločila, da zadevo daš na stran. Hudiča, glede na to, kako se čudno se je vse skupaj obrnilo bi jih ti lahko dobila konkretno po buči. Ker kaj pa veš v kaj si dregnila in verjetno bi se dokopala do neke resnice, ki pa mogoče za nekoga mora ostati zakopana. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Mama, kje si?
9.7.2010 8:03:02   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: oka
Žalostnouser posted image Ampak bolj ko tole berem, bolj se mi zdi, da je mogoče nekje nekdo, ki noče, da bi resnica prišla na dan. Mogoče je Marko celo kaj našel pa je tako hudo, da ne more oz. noče o tem govoriti. Edino prav, da si se odločila, da zadevo daš na stran. Hudiča, glede na to, kako se čudno se je vse skupaj obrnilo bi jih ti lahko dobila konkretno po buči. Ker kaj pa veš v kaj si dregnila in verjetno bi se dokopala do neke resnice, ki pa mogoče za nekoga mora ostati zakopana. 
Se strinjam z oko.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Mama, kje si?
9.7.2010 8:06:48   
špelin@
Očitno samo jaz gledam na stvar čisto drugače. Marko je moški. In moški precej drugače funkcionirajo kot ženske. Po mojem se je tip enostavno "usral", ker je bilo vse tole preveč in prehitro zanj. V enem samem dnevu se mu je začelo vse skupaj absolutno prehitro odvijat. Tu mač, skratka.

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Včeraj, v četrtek, sem mu telefonirala zagotovo 10x ob različnih urah, pa se mi ni niti enkrat javil. Poslala sem 3 SMS-e (da naj se mi javi, da mu povem o novih odkritjih), plus tistega zvečer, da naj mi sporoči, če ne želi več, da mu pomagam.

Potem preberem, da je oseba, ki me očitno pozna, a se mi ne želi predstaviti, v sredo govorila z njim (tudi midva sva govorila v sredo) in da ji je rekel, da z mano ni niti govoril, kaj šele, da bi me prosil, da mu pomagam iskati mamo. V mojem GSM-u je zabeležen njegov klic meni ob 12:54.

Mogoče sta se celo s punco sporekla okrog tega, kaj pa veš. Mogoče je fajn ljubosumna in ji ni prav, da zdaj neka Kerensa* okrog njenega tipa "laufa" user posted image

Vem, da si se potrudila in pripravljena narediti marsikaj, ampak saj veš: človeku lahko ponudiš roko, je pa od njega samega odvisno, ali jo bo sprejel. Lahko jo tudi sprva prime, potem pa spusti.


(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Mama, kje si?
9.7.2010 8:10:30   
ZARA
Ah, ti uničevalka teorije zarot!user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Mama, kje si?
9.7.2010 8:23:26   
mojamura
špelin@ mogoče imaš prav ti....mogoče pa oka.

meni se tudi zdi, da je to brskanje po preteklosti nekomu, ki je na položaju, zelo nevšečno.

na misel mi pride potenciqalni Maurov/Markov oče oz. zdajšnja družina od tega očeta. Iz tega sklepam, da je tudi on (oče) vedel za nosečnost. Kolikor mi je znano so jo iz doma Malči belič leta 1972 premestili v dom za gluhe in naglušne v Ljubljani.

Leta 1978 je rodila. Se pravi, da je med leti '72 do 'sinovega rojstva definitivno bivala v tem domu za gluhe/naglušne. Skoraj prepričana sem, da je bil oče njenega sina v tem domu zaposlen.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   [Brisano sporočilo]
9.7.2010 8:25:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Mama, kje si?
9.7.2010 8:26:57   
mojamura
pa še to, če je nekdo pritiskal na Maura/Marka, da je kao bolje da odneha z iskanjem (to so moje dovmeve)....mislim da bi se še bolj morali spopast z iskanjem džovane. pokažimo, da vsaj nam, pa če smo samo ene navadne RR-ovke, ni vseeno za njo. Bila je dovmevno zapuščena od staršev, po polnoletnosti pozabljena od celotne takratne družbe, ....dajmo vsaj mi tukaj ji pomagajmo in ne pozabimo nanjo

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Mama, kje si?
9.7.2010 8:30:35   
mojamura


Zdajšnja direktorica Zavoda za gluhe in naglušne v LJ je: Liljana Batič

evo link: http://www.zgnl.si/index.php?option=com_content&view=article&id=60&Itemid=80


njo bi morali malo povprašati, saj verjetno imajo kakšen arhiv.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Mama, kje si?
9.7.2010 8:41:46   
majch
Uf, Kerensa, si pa očitno res na nekaj naletela. user posted image  Možnosti je veliko...meni je na misel prišla le še ta variacija, da so deklici sina vzeli in je polnoletna pod prisilo podpisala tiste papirje, potem pa v obupu jasno grozila, da bi ga dobila nazaj. Zakaj bi jo silili v tako zadevo, pa nimam dovolj domišljije. Morda se spet vrnemo na očeta...kakorkoli že. Pogumna "baba" si in zagnana in vem, da hočeš pomagati. Upam, da dobiš vsaj za silo zadovoljiv konec te zgodbe.

_____________________________

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Mama, kje si?
9.7.2010 8:45:24   
oka
Mogoče je pa resnica čisto enostavna in mama sama noče, da se jo najde. Je pač zaključila s tem poglavjem svojega življenja, ki je bilo gotovo peklensko. Mogoče je celo ni več med živimi. Mogoče, mogoče, mogoče... Se mi pa zdi, da je treba spoštovati fantov umik. V končni fazi gre za njega in če si je premislil, si je pač premislil. Lahko bi sicer K. obvestil o tem, da naj neha ampak včasih se enostavno ne da soočiti z vsem pa tudi z dobromislečo prijateljico ne. Ne vem samo ugibam. In če bi bili v ameriškem filmu, bi tu vključili še zasebne detektive. Ker tale zgodba ima vse elemente drame.

< Sporočilo je popravil oka -- 9.7.2010 8:47:35 >

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Mama, kje si?
9.7.2010 9:02:43   
mojamura
kontakt ZGNL

Tajništvo

Administrativne zadeve lahko urejate v tajništvu zavoda vsak dan od 7. do 15. ure.

Tajništvo tel.: 01 580 05 00

Faks: 01 568 25 27

Elektronski naslov: zgn.ljubljana@z-zgn.lj.edus.si

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Mama, kje si?
9.7.2010 9:15:25   
Lilu23
škoda da se ne javi... toliko ljudi mu je bilo pripravljenih pomagat na račun Kerenese... mislim, da je vsaka od nas probala prist do kakih informacij... user posted image user posted image user posted image   kakorkoli se konča, lahko rečem le to da je Kerensa super punca user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Mama, kje si?
9.7.2010 10:06:52   
darja.mark
se sam podpišem pod Lilu23...

res škoda da je odnehal al karkoli je že vzrok ignoranci, glede na to kolk nas je brskalo okoli, bi nam slej ko prej verjetno ratalo

_____________________________

Ustvarjanje je zakon :)

https://www.facebook.com/pages/Darja-Ustvarja/261668923903669

(odgovor članu Lilu23)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Mama, kje si?
9.7.2010 10:39:03   
Kerensa*
Dobro jutro... user posted image  ... zdajle sem vstala.
 
Hvala za vse spodbudne besede, ampak od Maura/Marka še ni glasu in jaz ga ne bom več poskušala kontaktirati. Če bo želel, me lahko on sam - ve, kje najde tako mene, kot tudi mojega g. Moža.
 
Teorije zarote, pravite user posted image ... hja...
 
1.) Maurov/Markov oče = samo dve možnosti sta. Da je vedel za nosečnost in da ni vedel za nosečnost. Ne vemo niti tega, kdo je bil in predvsem, koliko je bil star. Če je bil mladoleten, kakor Džovana, potem vedno obstaja možnost, da so ju ločili in da o vsem skupaj sploh nič ne ve oz. če je še živ, da ni nič vedel do objave članka. Lahko, da je kontaktiral Maura/Marka po objavi - ne vem. Če je bil polnoleten, je pedofil, ne glede na to, ali je za nosečnost vedel ali ne. V tem primeru še razumem, zakaj Maura/Marka ni nikoli iskal, četudi je vedel zanj. Če je bil kdo od zaposlenih, potem je imel možnost Maura/Marka nadzirati iz daljave tudi po tem, ko je bil posvojen in ko je Džovana izginila.
 
2.) Posvojitev = glede na to, da je Džovana sina hotela nazaj, verjamem (lahko pa, da se motim), da ga v posvojitev ni dala prostovoljno. Je pa kasneje obupala nad tem, da bi ga dobila nazaj in je izginila. Nič nenavadnega se mi ne zdi (sploh po vseh zgodbah, ki sem jih prebrala na Internetu), da bi takratni CSD otroka slušno in/ali govorno prizadete mladoletnice brez preteklosti (in koga, ki bi ji pomagal) dali v posvojitev.
 
3.) Ljubosumna punca - odpade. SMS-i so bili popolnoma jasni - v zvezi z Džovano. Če je kdorkoli poleg Maura/Marka prebral samo en SMS, potem mu je bilo jasno, da je bil tudi neodgovorjen klic v zvezi s tem.
 
4.) Džovana ne išče več - možno. Iz dveh razlogov - ker je obupala, ko ni bilo nobenega odgovora na pisma, ki naj bi jih pošiljala Mauru/Marku ali pa, ker ni več živa. Vendar - če je še živa, verjamem, da ga želi srečati (če ga v teh dveh dnevih še ni).
 
5.) Da sem na nekaj naletela? - to je slišati že preveč filmsko. Da bi bilo resnično? user posted image
 
Če je Mauro/Marko našel Džovano ali očeta, bomo to iz medijev dokaj hitro izvedeli.
 
Jaz sem se pa tudi odločila. Poziv po iskanju Džovane je bil javen, kar pomeni, da jo lahko išče vsakdo. Zakonito ali nezakonito pridobivanje podatkov - vsak se odloča sam. Z mano vred. In jaz sem se odločila za oboje. Locirala jo bom. Če je živa, ji bom dala Maurovo/Markovo telefonsko številko, dalje pa naj se odloči sama. Če je pokojna, bom Mauru/Marku poslala SMS z lokacijo groba.
 
Vmes, med raziskovanjem, pa ga ne bom več obveščala. Ko in če ga bo zanimalo, bo poklical sam.
 
Aja, pa še tistile linki: e-maile sem poslala v dom Malči Beličeve, v Zavod za gluhe in naglušne, v arhiv RS in objavila sem nekaj oglasov na način "išče se" po različnih evropskih portalih. Če me bodo pa slučajno kontaktirali iz oddaje "Sve za ljubav", jih bom pa preusmerila na novinarko (ona pa dalje do Maura/Marka).

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?