|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 12:08:57   
MissElvira
Uf, razburljiva tema! Tudi sama spadam med nekadilce in lagala bi, če bi rekla da me cigaretni dim ne moti. A mislim, da kadar ljudje sobivajo, je kompromis možen tudi pri takšnih razlikah. Če kadilec živi z nekadilcem, katerega cigaretni dim moti, je pač pravično narediti kompromis in določiti kadilske in nekadilske prostore. Saj do ljudi, ki jih imaš rad in sobivaš z njimi, vendar ni težko biti obziren?

(odgovor članu Sanjela)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 12:15:37   
blazka
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: Sanjela

Joj jaz ne vem kaj se tolko obremenjujete z tujimi otroci.Sem že napisala,da naj vsak sam poskrbi za svojega.Kerensa se bo že za svojadva ostale pa ravnatakouser posted image




ker se je s tujimi lažje kot s svojimi. ker je pri tujih (starših ali otrocih) lažje pokazat kaj narobe delajo in bičat in na križ pribijat... ker je drugje vedno lažje komandirat kot doma. in ker konec, to je RR in tuki so ipak sama peRRfektne mame (in očetje tudi, očitno).



Lej, če je to forum, kjer lahko vsak pove svoje mnenje, pa če se tle najde ena, k z velikim veseljem in  ponosom pove, kako ona že celo njuno življenje zakaja svoja otroka, si jaz ne morem pomagati, da ji ne povem svoje mnenje. Če nočete slišati komentarja, ki se ne ujema z vašim mnenjem, potem ne pišite na forume. Enostavno. To nima nobene veze z peRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRfektnimi mamami, ali peRRRRRRRRRRRRRRRfektnimi očeti. Sam ste pa k stare lajne, pa uporabite ta isti argument znova in znova, ko vam človek pove, kar misli. Dolgočasno.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 12:19:39   
PeggyBundy
Ko berem vse te vaše RRmame in podobne pogruntavščine, dobim nehote občutek, da je biti dobra in skrbna mati na tem družinskem forumu nekaj, kar ima zelo slabšalen prizvok, nekaj slabega, družbeno nezaželjenega.

Zakaj?

Iz čiste foušije, ker same niste take in se z napadom na take ljudi branite, si lajšate slabo vest?


(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 12:23:39   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: PeggyBundy
dobim nehote občutek, da je biti dobra in skrbna mati na tem družinskem forumu nekaj, kar ima zelo slabšalen prizvok, nekaj slabega, družbeno nezaželjenega.

Občutek te vara. user posted image

Nas je pa (kar) nekaj, ki nimamo enakih prioritet, kakor večina. To še ne pomeni, da smo slabši, ampak samo, da smo drugačni. Kogar to moti... hja, potem ima on problem, ne jaz.

(odgovor članu PeggyBundy)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 12:26:32   
PeggyBundy
Zakaj ima potem termin RRmama tako negativen prizvok v vaših postih?
Česa se bojite?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 12:29:50   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: PeggyBundy
Zakaj ima potem termin RRmama tako negativen prizvok v vaših postih?Česa se bojite?

Pojm "supeRRmama" ima zame (za druge ne vem - bodo same povedale) posmehljiv prizvok, to pa zato, ker supeRRmame pač ne obstajajo. Lahko na forumu (oz. v virtuali na splošno) blefirajo, da so takšne, resnica pa se ponavadi pokaže potem, ko te forumašice osebno spoznaš. Ne govorim o nobeni dotični, sploh ne o nobeni iz te teme, ampak sem jih pa spoznala premnogo, ki so mi to hote ali nehote dokazale.

Bati se pa, glede tega, nimam česa, saj niti pod razno ne želim biti supeRRmama. Takšna, kot sem, sem zadovoljna in moje prepričanje ostaja enako, kot je bilo - samo zadovoljna mati je lahko dobra mati.

S čikom ali brez v goflji. user posted image

(odgovor članu PeggyBundy)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 12:32:42   
PeggyBundy
Zdaj se moja malica končuje, se bom oglasila jutri.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 12:36:38   
Kerensa*
Dober tek za nazaj.

Ko se naješ, paše en'ga prižgat'. user posted image

(odgovor članu PeggyBundy)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 12:52:35   
Sanjela
Blazka ti si pa res perfektna RRmama,seveda zato ker ne kadiš ostale pa,ki kadimo pa smouser posted image
Felicita imaš popolnoma pravuser posted image


< Sporočilo je popravil Sanjela -- 6.9.2010 12:54:06 >


_____________________________

Sanjela
Dokler imamo spomine, obstaja preteklost.

Dokler imamo upanje, nas čaka prihodnost.

Dokler imamo prijatelje, je lepa SEDANJOST!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 12:54:58   
Kerensa*
Dobre djevojke - one idu u raj baš sve... loše djevojke? Idu kud god zažele. user posted image

La, la, la... grem na sestanek. Šef je nekadilec. user posted image

(odgovor članu Sanjela)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 12:59:10   
blazka
IZVIRNO SPOROČILO: Sanjela

Blazka ti si pa res perfektna RRmama,seveda zato ker ne kadiš ostale pa,ki kadimo pa smouser posted image
Felicita imaš popolnoma pravuser posted image



In tako ene še vedno gonijo isto naprej. Prav smešna si že.
Jaz sem se vključila v to temo zgolj zato, ker so nekatere avtorico teme prepričevale, da je sebična, prav tako kot tisti, ki so leta kadili v njeni bližini (predvidevam da starši). Če bi bila jaz v tem primeru tiho, bi pomenilo da se strinjam z večino in da kar pišejo drži. Ampak očitno sem stopila v osje gnezdo  kadilk, ki kot razjarjeni sršeni čakajo na kakšno besedo nekadilk proti njim. In potem opletajo s floskulami o supermamah, itd.
Ja, jaz zase mislim, da sem super mama, ampak brez tistih velikih rjev, s katerimi tako rade opletate. Pa tudi zaradi tega, ker ne kadim, pa ker nisem kadila v nosečnosti.


< Sporočilo je popravil blazka -- 6.9.2010 13:01:25 >

(odgovor članu Sanjela)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 13:04:49   
ronja
Poka, čeprav sem nekadilka, se strinjam, da v tujem stanovanju, kjer živijo 3 kadilci, ne boš mogla izglasovat ali uveljavljat svojega prav, ker pač nisi na svojem - tam lahko odrejaš, kakor ti paše. Ni lepo od tvojih staršev, da se ne ozirata na tvojo bolezen, vendar to ni problem cigarete, ampak je širši problem vašega medsebojnega odnosa: zate sta egoistična kretena, onadva se ne ozirata nate... Na tvojem mestu bi šla za teh 6 mesecev nekam v najem, če ti je res težko zaradi cigaret, sploh ker tudi v takih odnosih ni ravno fajn živet- verjetno ne tebi, ne njim.

Sicer sem nekadilka, otrok 2 nekadilcev in sem imela že kot dojenček prvo pljučnico, potem pa še 2 kasneje, po 2. mi je ostala astma in alergije. Po mnenju zdravnikov je najbolj verjeten razlog za to, da imam precej slabša pljuča kot kdorkoli v družini to, da je mami, ko je bila noseča z mano, delala zraven verižnega kadilca (v zaprtem prostoru, seveda).

Ne bi mogla spat in se poljubljat s kadilcem, ker mi pač smrdijo - nič nimam proti njim, sploh če ne škodujejo drugim, vendar mi je vonj po cigaretah zelo neprivlačen in tako agresiven, da zakrinka tisti naravni vonj človeka, ki mi je tako všeč pri tistih, ki so mi privlačni; zato me kadilci niso nikoli zanimali kot partnerji. Za prijatelje jih imam pa komot, če so dovolj obzirni, da ne kadijo v zaprtem (ne njihovem) prostoru pred mano. Če so starastni kadilci, se pač dobivamo drugje, ne pri njih doma, ker imam pač astmo in nobenemu od nas ni do tega, da me po tleh pobirajouser posted image . Itak je večina prijateljev nekadilcev, tisti, ki pa kadijo, so pa obzirni in res nikoli nisem imela problemov zaradi njih - svaka čast takim kadilcem! Ena znanka me je nekoč celo vprašala, če me ne moti, če ji lahko držim cigareto (neprižgano!), medtem, ko je iskala vžigalnik po torbici. Kaj me če motit neprižgana cigareta, hehe, komot jo držimuser posted image .

Midva sva torej oba nekadilca in pri nas doma ne kadi nihče - imamo pa balkon in če bi kdo izrazil željo, gre komot kadit tja (večji problem bo najt pepelnik, ampak bi že nekaj našli) - da se pri nas ne kadi, tako vsi vedo (pa razloge tudi: 2 mala otroka in 1 astmatik - that should do, komur vse to ni dovolj, pa tako nima kaj delat pri nas).

Strinjam se z zakonom proti kajenju v zaprtih prostorih (to, da ni ostal originalni zakon, kjer bi gostilne pregradile oba dela, so si gostilničarji sami krivi, ker so ga tako grdo izigrali - meni je pa novi zakon itak še bolj všečuser posted image ).
Ne strinjam se, da bi kadilcem prepovedali še kajenje na odprtih javnih mestih, ker se mi zdi to pregon, saj nas tam pa res ne ogrožajo.

Kar se tiče svakojakih strupov, je res, da pojemo in vdihnemo marsikaj, vendar pa cigaretni dim ni tako nedolžen - sploh pa so vedno najhujše kombinacije več strupov. Če se kateremu lahko izognem, potem ne vem, zakaj se mu ne bi.
Kar se tiče super rr mame, se nimam za tako, res pa je, da pazim pri tistih stvareh, ki se mi zdijo pomembne - vse kerensine navedene, se mi zdijo vsekakor pomembne: malidve vedno priveževa v avtu, ne glede na razdaljo (če je mala, gremo itak peš), sadje vedno operem prej, kadar ju vozim v prikolici s kolesom, grem rajši okoli po kolesarskih stezah in čimveč po raznih pešpoteh, da ne dihata preveč izpušnih plinov, ki jih je večja gostota pri tleh), alkohola ne pijem, kave tudi ne, trave tudi ne kadim, droge sama nisem še nobene poizkusila (so mi pa dali enkrat anastezijo in je bilo res krasno!). Junk food ni tabu, se pa s tem ne prehranjujemo redno - malidve sta že probali čips, ampak večkrat jesta domači "korenčkov čips", recimo. Tudi burek sta že večkrat jedli in se mi zdi ok rešitev, kadar pač ne znese drugače in bi sicer čakali do večera. ni pa to vsak dan, ker pač rada kuham.

Moja droga je glasba (jo imam za neškodljivo, ker v bloku ni tako na glas, da bi poškodovala ušesa;), obožujem tudi ples, šport in razmišljanje (moji možgani ne znajo nič ne delat (se učim, pa mi ne gre najboljše), tudi telesu je to zelo težko - bit pri miru, tudi samo bit počasen je zelo težko), pa rada ima tudi adrenalin, samo sem se tu precej umirila ravno zaradi otrok - ker pač ni fajn met mami z razbito glavouser posted image (čeprav se mi do zdaj še ni zgodilo kaj hudega na nobeni kao nevarni zadevi - je bilo pa dostikrat kaj sreče zraven;).

Ne strinjam se s kajenjem vpričo neodraslih otrok, vendar je vseeno boljše za otroka, da je pri mami kadilki, ki ga ima rada, kot pa nekje v reji. Zato kadilcem ne bi jemala otrokuser posted image . Bi jim pa pomagala, da opustijo ali zmanjšajo kajenje ali bi jim poizkusila naredit kake kotičke za kajenje, da bi čim manj kadili not pri otrocih.

Verjamem tudi, da ne moti to vseh otrok - vendar mnoge pa. Imela sem kar nekaj prijateljic, katerih starši so kadili. Ena je živela z mamo samohranilko, kadilko in si je za vsak rojstni dan od 4 do 12 leta zaželela, da bi njena mama nehala kadit (kasneje niso hodili več na isti otok, tako da ne vem, za naprej, za ta leta pa 100%). Tako zelo zelo si je želela to, da si je vedno želela samo to: nobene igrače, obleke, ničesar, nič drugega, samo to, da bi nehala kadit... Meni je bilo kar grozno to videt - punčka in mama sta bili obe zelo fajn, mama je vedela, da bi bilo lepo, če bi nehala, vendar ni mogla nehat, mala pa si je to neskončno želela...

Vem, da si kadilci dostikrat enostavno ne predstavljajo, da bi lahko tista njihova cigareta dejansko naredila kaj slabega še komu drugemu kot samo njim, vendar žal ni tako. Ko smo bili na srečanju lubijevih sorodnikov, ko sem bila noseča z Ronjo, so notri kadili - vpričo malih otrok in 2 nosečnic. Jaz sem takrat 5x bruhala v tistih 2 urah, dobila napad, potem pa padla skup in potem sva šla domov. Naslednje leto je bila Ronja že rojena in šele 6m stara in nisem hotela z njo tja (potem je slučajno bila nekaj bolana takrat, pa je bilo opravičeno) No, lani sta bili punci tudi še mali: Ronja je imela 2 leto in pol, Lejla pa komaj 1 leto in sem lubiju lepo povedala, da otrok ne bom mela v zakajenem in da ne mislim več skup letet zaradi par kretenov in da ob prvi prižgani cigareti popokam otroka in gremo, on pa naj razlaga, kakor hočeuser posted image . Ne mislim se prerekat, ne mislim pa tudi svojega zdravja dajat zaradi nekih sorodniških srečanj.

Se popolnoma strinjam, da lahko v tujem stanovaju kadi, kdor hoče, oz. komur gostitelj dovoli, vendar meni pa ni treba bit tam, pa mojim otrokom tudi ne. No takrat potem ni nihče kadil notri, hehe. Očitno se da vse zmenit, samo včasih moramo bit tudi nekadilci dovolj egoistični, hehe.user posted image Letos kar se mene tiče, velja isto: lahko kadi, kdor hoče, samo ta pač v zaprtem prostoru s čikom v ustih mojih otrok ne bo gledal. Nekaterim kadilcem se že to zdi nestrpno, meni pač ne. Vsak ima svoja merila, svoje otroke pač poizkušam obvarovat stvari, za katere vem, da so slabe. (za tole konkretno jaz vplive tudi zelo čutim).

Če svoje otroke zastrupljajo, ne morem kaj dosti naredit, mojih pa ne bojo, čeprav se strinjam, da jim od enega dneva ne bo ne vem kaj - vendar včasih si ravno na meji (pozimi dostikrat) in je en dan, ko se ti sluznica čisto izsuši (otrokom se dokazano prej), dovolj, da res zboliš, ko sicer ne bi. Glih to rabiva - sta že brez tega bili čisto dovolj bolani, meni je škoda, da bi zboleli (pa čeprav čisto malo) in da bi morala bit zato na bolniški ali da ne bi mogli it kam čez praznike zato. Pač egoistično. Se učim bit malo bolj sebična, baje sem premalo.user posted image

Se pa strinjam, da cigareti ne bi bili prva stvar, ki bi jo pogledala pri starših: nasilje, alkohol,... so še hujši. Samo problem je v tem, da to, da kadiš, ne pomeni, da tudi ne piješ in da nikoli ne udariš nikogar. Celo ravno obratna je povezava...

Tudi sama imam glede nekaterih stvari čisto obrnjene prioritete, zato razumem kerenso, da je prepričana, da cigaret ni škodljiv za njene otroke (mislim, da jima namerno gotovo noče slabega, saj ju ima rada). Mogoče tudi ne bosta zato nič bolj bolna ali drugače oškodovana. Za svoje pa pač nočem tvegat (genetsko imata verjetno bolj slabe predispozicije, zato bom pač poizusila kompenzirat z okoljem). Verjameva v različne stvari: obe iz lastnih izkušenj (jaz pa še iz znanstvenih dokazov).

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 13:15:00   
pety78
Uf, nisem brala vseh komentarjev, ampak vidim, da se že kregate. No, jaz bom povedala SVOJE mnenje in svoje občutke glede tega.
Meni gre cigaretni dim strašno na živce in preziram ljudi, ki kadijo in se pri tem ne ozirajo na druge! ZAKAJ? Ker sem celo življenje prenašala cigaretni dim od staršev, še sedaj vlečejo kot turki, prav tako oba brata. Ker mi je bilo nerodno, ko me je v osnovni!!! šoli pri angleščini vprašala "tovarišica" če kadim, ko je zavohala delovni zvezek. Ker mi je bilo smotano, ko smo se peljali 60km daleč, da smo po dooolgem času videli babico in dedka, namesto dober dan, smo pa pri objemu in poljubu dobili besede....Ufff, smrdite po cigaretih! Seveda, starša sta v avtu kadila.
In ker mi je grozno, ko sem zadnjič na RD zavohala bratovega dojenčka!!! kako "diši" po cigaretih in mi je šlo na jok! user posted image user posted image user posted image Pa že na daleč starše zavoham, ...skratka en velik FUUUUUJ! Pa ste lahko vse kadilke užaljene, prav tako, kot sem jaz zaradi kadilcev!!!
Seveda je res, da včasih škodljivost kajenja ni bila tako opevana, kot je sedaj. In je tudi res, da so moji starši obzirni, ne kadijo v prostoru, če smo mi nekadilci tam, pa vseeno. Prostor je prekajen, zakajen, tudi če so ga prej zračili 3 dni. In ko pridem domov, dam najprej vse cunje prat, od vseh nas!!!

Si pa upam trditi, da bi kadilec, pred katerim bi spustila en velik, smrdljiv prdec, pa še enega in nato še enega, rekel, da sem nekulturna, čeprav s tem njegovega zdravja ne bi tako ogrožala...

Moje mnenje je, naj se kadi, ampak naj kadilec zakaja samo sebe, ne pa še vseh ostalih, predvsem otrok!!! In vaši otroci, vi, ki tako dosledno kadite v SVOJEM stanovanju, prismrdijo v šolo, da boste vedeli!!!





_____________________________



(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 13:21:35   
Sanjela
In tako ene še vedno gonijo isto naprej. Prav smešna si že.
Jaz sem se vključila v to temo zgolj zato, ker so nekatere avtorico teme prepričevale, da je sebična, prav tako kot tisti, ki so leta kadili v njeni bližini (predvidevam da starši). Če bi bila jaz v tem primeru tiho, bi pomenilo da se strinjam z večino in da kar pišejo drži. Ampak očitno sem stopila v osje gnezdo kadilk, ki kot razjarjeni sršeni čakajo na kakšno besedo nekadilk proti njim. In potem opletajo s floskulami o supermamah, itd.
Ja, jaz zase mislim, da sem super mama, ampak brez tistih velikih rjev, s katerimi tako rade opletate. Pa tudi zaradi tega, ker ne kadim, pa ker nisem kadila v nosečnosti.

Ti si smešnauser posted image ,ker goniš eno in isto.Vsaka ma svoje mnenje pa ne rabi vsiljevat svojega tak ko ti.Ja seveda si super mama saj ko te bi poznali v resničnem svetu ne v virtualnem pol bi pa verjetno bla drugčna luč.Ne pravim da si slaba mama ne razume me napačno.Jaz nisem nikoli trdila,da sem super mama ampak sem dobra mama,ker tako mi pravi tud moj sinuser posted image


_____________________________

Sanjela
Dokler imamo spomine, obstaja preteklost.

Dokler imamo upanje, nas čaka prihodnost.

Dokler imamo prijatelje, je lepa SEDANJOST!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 13:27:43   
Sanjela
Si pa upam trditi, da bi kadilec, pred katerim bi spustila en velik, smrdljiv prdec, pa še enega in nato še enega, rekel, da sem nekulturna, čeprav s tem njegovega zdravja ne bi tako ogrožala...

user posted image user posted image user posted image
Ja verjamem ja,da bi marsikateri kadilec ali pa tudi nekadilec to rekel za prdec.Samo marsikateri ne ve,da prdnit je zdravo,ker se sproščajo plini v črevesju in to ni nekulturno vsaj za moje pojme ne.Z prdenjem pa res nikomur ne ogrožaš zdravjauser posted image


_____________________________

Sanjela
Dokler imamo spomine, obstaja preteklost.

Dokler imamo upanje, nas čaka prihodnost.

Dokler imamo prijatelje, je lepa SEDANJOST!

(odgovor članu Sanjela)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 13:29:12   
Arwenko
Jaz sem v svojem življenju menjavala obdobja, ko sem bila kadilka in ko nisem bila, na trenutke sem kadila kar precej, pa pol spet nič, pa vmes samo v kakšni družbi. Ampak nekaj pa nikoli nisem, doma v stanovanju, ne vem, tudi v tistih tujih stanovanjih, kjer se kadi, mi je to neprijetno enostavno, čeprav me v istem trenutku na kakšnem obisku ne moti če drugi kadijo. Pač kadar grem na obisk k nekomu ki kadi, se pač s tem sprijaznim, ampak tudi ko sva z mojim oba kadila, sva šla podait na balkon, tudi pozimi, ne vem, se mi zdi veliko primerneje, če so pa otroci pri hiši pa še sploh.

Glede same avtorice, glede na to, da menda gre za tvoje starše - ja, je res, da je njihova hiša in da ona nima kaj rečt, formalno drži, samo odraslo obnašanje bi pa pomenilo sklepanje nekega kompromisa, pa če to ni prenehanje kajenja, kar mi je jasno da ni, pa bi se mogoče uspela dogovorit da kajenje omejijo, ali pa da ne kadijo v tvoji prisotnosti, pač toliko da bo vsem znosno za teh 6 mesecev.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 13:45:27   
ronja
PS: po moje gre spet za nerazumevanje dveh taborov:
- tudi sama mislim, da ni prav kadit pred otroki, vendar se mi zato mama ne zdi slaba (dobra pa tudi ne). Eno je dejanje, drugo je človek, tega določa veliko dejanj skupaj. Kerensa, to je po moje mislil antikadilski tabor.
- blaža, kerensa po moje enostavno ne verjame, da je kajenje res slabo za njene otroke. Zaenkrat jima ni bilo nič hudega in zato sklepa, da bo vse ok (upam, da bo res). Po moje ni tako ignorantska, kot se mogoče na prvo branje bere, ampak samo razmišlja drugače: da pač kajenje ni tako škodljivo v primerjavi z drugimi stvarmi.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 13:50:10   
kalbo
Ja, Kerensa živi iz danes na jutri, za pojutrišnjem si misli...bo že. Upam in želim ji, da se ji izide tudi pri zdravju njenih otrok, predvsem zato, ker tole posmehovanje ji ni ravno v ponos.

Pa še to glede Blazke in super mame:

Vsaka mama, ki je sposobna en teden rihtat tri bruhajoče otroke okužene z rotavirusom noč in dan, ko bruhci letijo v loku, je supermama, pa če kadi ali ne. Mama, ki kadi v prostoru, kjer spijo in živijo njeni otroci ni slaba mama, je pa definitivno neodgovorna in egoistična, lahko pa tudi nevedna, kar je pa v današnjih časih težko verjetno.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 6.9.2010 13:53:46 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 14:02:11   
oka
 
Sem kadilka.  Ampak v prisotnosti svojih otrok ne kadim.  Enostavno se mi zdi, da imata to pravico, da ne smrdita po cigaretnem dimu in ga ne vdihavata, kljub temu, da imam jaz pravico, da kadim. Stvar je le v presoji čigava pravica se komu zdi večja...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 14:13:00   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: oka


Sem kadilka.  Ampak v prisotnosti svojih otrok ne kadim.  Enostavno se mi zdi, da imata to pravico, da ne smrdita po cigaretnem dimu in ga ne vdihavata, kljub temu, da imam jaz pravico, da kadim. Stvar je le v presoji čigava pravica se komu zdi večja...



ALELUJA!!!! user posted image user posted image user posted image



_____________________________



(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 14:27:12   
krtačka
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

In, če bodo slučajno vaši sončki (z idealnimi zgledi zdarvega življenja) kadili, a potem vas bo tudi sram v dno duše?



ne, sploh ne gre za sram. Če bodo kadili bodo kadili kot odrasli ljudje, njihov problem.
in btw. Nisem ena izmed mam, ki ima popolnega sončka, bauca ali krofeka. Živim na realnih tleh, ampak vseeno ne škodim zdravju svojih otrok, vsaj namerno ne.

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

ja kajenje ni prepovedano odraslim ljudem kolikor vem pa se otrokom cigaret ne prodaja. zakaj že?



user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Dokler ti kdo od bližnjih ne umre, ali sam ne zboliš, se ne zavedaš resnosti problema.


to je point ja. Žal se nekateri premalo zavedajo kako dejansko pasivno kajenje škoduje.

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Mani zato, ker nimam balkona. Resno. Ko sem ga pa imela, sem pa marsikdaj kadila na njem - ampak ne zaradi otrok, temveč zato, ker mi je bil čisti užitek s čikom in kofetom posedati na balkonu in opazovati okolico.


potem pa odpret okno kolikor se da in je tudi veliko boljeuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: blazka
Najlažji je pa pol govort, da tista mama, ki ne kadi pred otroki je pa popolna RR-mama, k itak vse dela tko kot je treba. A vam sploh ni jasno, da je to še najmanj, da svojega otroka zavaruješ pred cigaretnim dimom.  Itak je pa brez veze kar koli govort, ker ste ene res še sto let za leseno žlico. Dobesedno.


user posted image user posted image user posted image user posted image
Danes se že toliko ve o škodljivosti kajenja (tudi PASIVNEGA), da je res žalostno kako nekatere MAME razmišljajo.

IZVIRNO SPOROČILO: PeggyBundy

Ko berem vse te vaše RRmame in podobne pogruntavščine, dobim nehote občutek, da je biti dobra in skrbna mati na tem družinskem forumu nekaj, kar ima zelo slabšalen prizvok, nekaj slabega, družbeno nezaželjenega.

Zakaj?

Iz čiste foušije, ker same niste take in se z napadom na take ljudi branite, si lajšate slabo vest?




tudi s tem se strinjam. Biti dober starš je na RR nekaj nesprejemljivega. Nekaj čemu se je treba posmehovati.

Čeprav sama sebe nimam za popolno RRmame, sem samo mama, ki želi najbolje za svojega otroka. K temu pa seveda spada zdravo okolje. In ja, se pa imam za dobro mamo, super mamo za svojega otroka. Pa čeprav imam napake, kot vsi.

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ja, Kerensa živi iz danes na jutri, za pojutrišnjem si misli...bo že. Upam in želim ji, da se ji izide tudi pri zdravju njenih otrok, predvsem zato, ker tole posmehovanje ji ni ravno v ponos.

Pa še to glede Blazke in super mame:

Vsaka mama, ki je sposobna en teden rihtat tri bruhajoče otroke okužene z rotavirusom noč in dan, ko bruhci letijo v loku, je supermama, pa če kadi ali ne. Mama, ki kadi v prostoru, kjer spijo in živijo njeni otroci ni slaba mama, je pa definitivno neodgovorna in egoistična, lahko pa tudi nevedna, kar je pa v današnjih časih težko verjetno.


user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

IZVIRNO SPOROČILO: oka


Sem kadilka.  Ampak v prisotnosti svojih otrok ne kadim.  Enostavno se mi zdi, da imata to pravico, da ne smrdita po cigaretnem dimu in ga ne vdihavata, kljub temu, da imam jaz pravico, da kadim. Stvar je le v presoji čigava pravica se komu zdi večja...



ALELUJA!!!!



user posted image user posted image user posted image user posted image


< Sporočilo je popravil krtačka -- 6.9.2010 14:28:15 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 15:24:48   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: blazka
Jaz sem se vključila v to temo zgolj zato, ker so nekatere avtorico teme prepričevale, da je sebična, prav tako kot tisti, ki so leta kadili v njeni bližini (predvidevam da starši).


Ah, to leti name user posted image
Ne prepricujem je, zgolj konstatiram.
Ima sluzbo, dohodek in se kuja ker kadilec v svojem lastnem stanovanju odloci, da bo kadil... in je zato.. nevem kaksen idiot oz. idijot. user posted image user posted image user posted image  
Ma grozno. Princezi se ne ugodi. Strasno! user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 15:25:10   
čipka
Moje 2 starša sta bila oba kadilca in sta še sedaj. In oba sta kadila v stanovanju. Da ne govorim kako je bilo, če je kdo prišel na obisk-večinoma vsi kadilci. In vsi so v 35kvadratov veselo kadili. Pa takrat me ni motilo-to se mi je zdelo nekaj vsakdanjega, ker to pač počnejo odrasli. S 14 leti sem začela kaditi še jaz in kadim še danes. Ko sva se z mojim preselila na svoje(tudi on strasten kadilec), sva oba rekla, da se v stanovanju ne bo kadilo, ker smrdi notri kot kuga. In tako je bilo. Pa če je še takšen mraz vzunaj, se kadi zunaj.Preden grem spat ga na balkonu pržgem, pa se z dekno zavijem, da me ne zebe. Pa še neki povem? V stanovanju, kjer sem odraščala(pri mami in očetu) se notri še vedno lahko kadi, toda jaz ga enostavno v zaprtem prostoru ne morem več prižgat. Ko sva s hčerkico prespale pri moji mami, sem ji rekla, da prideva samo, če bo kadila vzunaj in se je strinjala. Smo bli glih zadnjič v baru, kjer imajo prostor posebaj za kadilce, vendar sem šla ven. Čik mi ne paše v zaprem prostoru in pika.


_____________________________

my little babygirl - moja največja sreča
-

(odgovor članu krtačka)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 15:28:09   
Bakfark
In kdo vam, ki se z grozo, gnusom in zgražanjem obračate na tiste za katere menite, da zaradi lastne sebičnosti kratijo pravice drugih ljudi okoli sebe, garantira, da ste v odnosu do drugih zmeraj pravični??? Zdrav razum, odgovornost, zrelost??? S katere točke presojate neko ravnanje kot zločin, ki je še do včeraj sodil v popolnoma sprejemljivo kategorijo??? Z vidika spoštovanja pravic in uvidevnosti do drugega, upoštevanja tveganja zdravja in povzročanja škode zdaj in v prihodnosti??? Zopet in zmeraj znova moram povdariti - z nasilnim jezikom sovraštva in nestrpnosti kot standardom pravilnosti, dobrega obsojate nekaj kar smatrate za abnormalno, nepravilno, zlo. Že jutri lahko nekdo ovrže vse kar danes smatramo za sprejemljivo, že jutri lahko nekdo kar je danes pravilno v vaši maniri zavrne kot butasto, nazadnjaško, primitivno. Sleherni trenutek se živi v prepričanju, da - podobno kot cerkev skozi stoletja - držimo Boga za jajca, sledimo svetemu duhu, ravnokar smo ga uzrli, vedno se nam zdi da ga držimo za rep, pa se vedno znova izmuzne in se nam ves čas zdi da delamo točno tako, kot se zdi edino pravilno, pa se nam čez čas retroaktivno, s pogledom nazaj, neko preteklo dejanje, drža, stališče, nebitno, zdita samo kot zabloda tistega časa, katero smo po načelu konstantnega napredka in evolucije enostavno morali preseči.

To, da vozimo avtomobile na nafto je za zgled našim otrokom, to da smo dodobra spremenili relief naše matere Zemlje samo priča o našem razvoju, naši sposobnosti obvladovanja narave, vsemogočnosti človeka. Samoumevno je, da imamo hrano na policah, samoumevno in sprejemljivo je, da se toči voda, kurijo žarnice, krčijo gozdovi, iztrebljajo živalske vrste, vse to je dovolj samoumevno, da se smatra za normalno. Normalno s katerega vidika??? Z vidika kulture kateri pripadamo, z vidika dojemanja naše realnosti, ki ni ista če se jo pogleda skozi prizmo neke druge kulture.

Ali, da vas drugače vprašam - ali je človek, ki se ob bombnem napadu panično zateče v klet in ne hodi naokrog po ulicah nor ali normalen??? V Sarajevu so ga imeli za norega. 

(odgovor članu krtačka)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
6.9.2010 15:32:38   
čipka
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

In kdo vam, ki se z grozo, gnusom in zgražanjem obračate na tiste za katere menite, da zaradi lastne sebičnosti kratijo pravice drugih ljudi okoli sebe, garantira, da ste v odnosu do drugih zmeraj pravični??? Zdrav razum, odgovornost, zrelost??? S katere točke presojate neko ravnanje kot zločin, ki je še do včeraj sodil v popolnoma sprejemljivo kategorijo??? Z vidika spoštovanja pravic in uvidevnosti do drugega, upoštevanja tveganja zdravja in povzročanja škode zdaj in v prihodnosti??? Zopet in zmeraj znova moram povdariti - z nasilnim jezikom sovraštva in nestrpnosti kot standardom pravilnosti, dobrega obsojate nekaj kar smatrate za abnormalno, nepravilno, zlo. Že jutri lahko nekdo ovrže vse kar danes smatramo za sprejemljivo, že jutri lahko nekdo kar je danes pravilno v vaši maniri zavrne kot butasto, nazadnjaško, primitivno. Sleherni trenutek se živi v prepričanju, da - podobno kot cerkev skozi stoletja - držimo Boga za jajca, sledimo svetemu duhu, ravnokar smo ga uzrli, vedno se nam zdi da ga držimo za rep, pa se vedno znova izmuzne in se nam ves čas zdi da delamo točno tako, kot se zdi edino pravilno, pa se nam čez čas retroaktivno, s pogledom nazaj, neko preteklo dejanje, drža, stališče, nebitno, zdita samo kot zabloda tistega časa, katero smo po načelu konstantnega napredka in evolucije enostavno morali preseči.

To, da vozimo avtomobile na nafto je za zgled našim otrokom, to da smo dodobra spremenili relief naše matere Zemlje samo priča o našem razvoju, naši sposobnosti obvladovanja narave, vsemogočnosti človeka. Samoumevno je, da imamo hrano na policah, samoumevno in sprejemljivo je, da se toči voda, kurijo žarnice, krčijo gozdovi, iztrebljajo živalske vrste, vse to je dovolj samoumevno, da se smatra za normalno. Normalno s katerega vidika??? Z vidika kulture kateri pripadamo, z vidika dojemanja naše realnosti, ki ni ista če se jo pogleda skozi prizmo neke druge kulture.

Ali, da vas drugače vprašam - ali je človek, ki se ob bombnem napadu panično zateče v klet in ne hodi naokrog po ulicah nor ali normalen??? V Sarajevu so ga imeli za norega. 


user posted image user posted image

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?