|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
30.9.2010 14:11:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bakfark)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Stavka javnega sektorja ...
30.9.2010 14:17:43   
blazka
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Moja je na borzi. Dela praviš, da je dovolj? Od prek 100 prošenj v dveh mesecih tri vabila na razgovor. Pa veš, da če je poslala prek 100 peošenj ni ravno izbirala kam pošilja. Živimo v časih, ko bi vsak raje še koga odrinil, kot koga zaposlil.


zalostna resnica kapitalizma: mama s tremi otroki je dalec proti koncu liste za izbiro v velikem stevilu podjetij... user posted image


Sam tole bi dodala, da ne vedo, da sem mama s tremi otroki, ko dobijo  mojo prijavo na delo. Tako da je kljub temu težko. Je pa tut žalostno to, da ljudje takoj na to pomislijo. Tudi na takem družinskem forumu, kaj pa šele odgovorni v podjetjih.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Stavka javnega sektorja ...
30.9.2010 14:25:21   
blazka
Kar se pa tiče stavke, mal v čudnem cajtu so se to spomnli. Glede na to, da če delaš v gospodarstvu nikoli ne veš, kdaj si lahko brez službe, tudi če si zaposlen za nedoločen čas. Majo oni ziher službo, pač malo manjšo plačo (nekateri) ampak imajo službo. Pa vedo, da je ne bodo kar tako izgubili. To se mi zdi dandanes eden od glavnih argumentov, zakaj je ta stavka odvečna. Sploh pa če gledaš z mojga vidika.

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   [Brisano sporočilo]
30.9.2010 14:25:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu blazka)
  Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Stavka javnega sektorja ...
30.9.2010 14:33:30   
ronja
ker v Sloveniji imamo sistem "Občina v vsako vas"

jap, to je res ludo! Imamo občine, ki imajo tako majhno glavno mesto, da ga dobesedno ni na zemljevidu! In za to občino je treba imet vse, kar imajo druge občine... Metanje denarja stran.

metulj, razmišljam kot tvoj oče: tudi jaz rajši dam večji del plače zato, da bomo bolj enaki in da bo večja socialna varnost, čeprav to pač prinese za sabo določene luknje, ki jih bodo ljudje izkoristili.

Glede na to, da če delaš v gospodarstvu nikoli ne veš, kdaj si lahko brez službe, tudi če si zaposlen za nedoločen čas. Majo oni ziher službo, pač malo manjšo plačo (nekateri) ampak imajo službo.

blažka, ne bit tako ziher: poznam primer, ko so ravnokar odpustili delavca s pogodbo za nedoločen čas ( v JU) - ukinili so njegovo delovno mesto in zdaj je tehnološki višek. Vse se da, tudi v JU. Par mojih sodelavcev bo tudi šlo, ker pač ni več toliko projektov. In nam čisto nič ne pomaga, če teoretično spadamo pod JU. Zakoni veljajo čisto isti, nič bat.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Stavka javnega sektorja ...
30.9.2010 15:33:59   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

In zadolženost se je drastično povečala izključno z gospodarsko krizo v državi. Javni sektor, ne glede na trenutno gospodarsko situacijo še vedno oskrbuje isto število državljanov. Jasno, javni se črpa iz realnega, proporcionalno drugemu mora dihati tudi prvi. Fantastična priložnost, da se v šoku uvedejo korenite spremembe. Zadolževanje raste tudi na račun nečesa drugega - pokrivanje izgub v gospodarstvu zaradi ekonomsko sumljivih in vprašljivih projektov v gradbeništvu, finančno podprtih s strani bank, prezadolževanja pravnih subjektov (Merkur ipd.), raznih menedžerskih prevzemov firm, mešetarjenjem z delnicami na finančem trgu itd.

Preprosto rečeno, mnogo sranja v gospodarstvu je nastalo zaradi mahinacij omogočenih zaradi ohlapne zakonodaje. In zakoni se grobo rečeno zmeraj sprejemajo izključno na pobudo raznih gospodarskih/kapitalnih lobijev v senci.

Jaz to stavko vidim, kot poslednjo trdnjavo obrambe socialne države. In ravno zdaj, ko bi naj bila javnost, folk, delavstvo, najbolj enotno, je razdeljeno. Če moramo mi v privatnem, mnogo bolj negotovem, tveganem sektorju požreti poniževanje, zakaj ga ne bi tudi oni v udobnem, javnem. Naslednji korak je jasen kot beli dan - privatizacija javne sfere, popolni umik države iz trga ter njegova popolna deregulacija.


Samo ponavadi, ko se v šoku uvajajo korenite spremembe, te nikomur niso všeč.......ker so korenite......in zgolj razglabljati zdaj in iskati krivca, kdo je kriv, ker je stanje tako kot je, ne bo rešilo problema......

In ker se spremembe uvajajo v šoku, se morajo uvesti hitro......in za neko temeljito reorganizacijo javnega sektroja pač zdaj ni časa......ker se ne more izvesti od danes na jutri......

Ne, to ni stavka obrambe socialne države......in zelo žalostno, da nekdo lahko izjavi to "Če moramo mi v privatnem, mnogo bolj negotovem, tveganem sektorju požreti poniževanje, zakaj ga ne bi tudi oni v udobnem, javnem." In to zgolj zato, ker nekdo ne podpira javnega sektorja ko štrajka.....v bistvu pa se niti javni sektor sam ne podpira......oz. po domače povedano boli k.... Štruklja za policaje.....v stilu "naj se oni sami zmenijo, jaz sem svojim učiteljicam zrihtal svoje"....

Zaposleni v javnem sektorju nekako nočete razumeti, da se je zgodila kriza......ki ni samo v Sloveniji, ki je zajela ves svet.....in kar je še bolj pomembno, ki je zajela vso EU......in ker Slovenija ni samozadostna in je pretežni izvoznik, njeno gospodarstvo pa je temeljilo na gradbeništvu, katerega pa je kriza spet najbolj prizadela......je pač počilo......in pokanje še ni končano......

Jaz sem cel čas zaposlena v gospodarstvu.....in do izpred treh let nam je tekel med......in potem se je zgodila kriza.......ki smo jo v našem podjetju, ker delam pač v multinacionalki.....občutili dokaj zgodaj.....in prvi ukrep je bil "ukinjeno poviševanje plač za dve leti", pa smo vsi imeli v svojih pogodbah zapisano, da se plače povečujejo.....vendar, ker se delavec v gospodarstvu vseeno bolj zaveda, da je lahko jutri na cesti in nekako "bolj diha skupaj s firmo" kot delavec v javnem sektorju, smo se vsi strinjali s tem ukrepom.....nismo ravno skakali od sreče, ker je naš odsek vseeno presegal plane in posloval z dobičkom......drugi odseki v firmi pa niso in teh je bilo več......vendar smo se vsako leto bolj zavedali, da so pač taki ukrepi nujni......če želimo kot firma preživeti in če želimo kot delavci obdržati službo....

Pa ne zdaj spet prosim, da se deli delavce na tiste v JU in v gospodarstvu......samo, ko delaš v JU se ti nekatere stvari zdijo samoumevne.....kot je plača vsak mesec na točno določen dan, zaposlitev do penzije.....v gospodarstvu pa je vse to spremenjljivo.......in je zato tudi za delavca v gospodarstvu bolj sprejemljivo......in se mu zdi nekako  precej ne fer, od delavca v javni upravi pričakovati, da se pa bo njegova plača zvišala, če so v sektorju, iz katerega se javni sektor napaja zaradi krize resni problemi.......

In verjamem, da je težko sprejeti nekaj, kar te osebno prizadene.......še posebeno, če je prej 20 let to bila konstanta v tvojem življenju.......





(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Stavka javnega sektorja ...
30.9.2010 15:40:57   
ronja
samo, ko delaš v JU se ti nekatere stvari zdijo samoumevne.....kot je plača vsak mesec na točno določen dan, zaposlitev do penzije...

Ti zagotavljam, da se dobršen del JU tega zaveda. Pri nas ni zaposlitve do penzije, vse je odvisno od projektov - zelo enako kot v gospodarstvu. plača pa je res redna, čeprav ne vedno na isti dan, ampak je pa vedno do konca meseca, to je pa res.

Sama se strinjam, da moramo pač stisnit, vendar vseeno podpiram policaje, ker 800E z vsemi dodatki, nočnimi in dežurstvi je res nikakvo proti drugim delom. Ker imajo vseeno večjo odgovornost.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Stavka javnega sektorja ...
30.9.2010 15:55:03   
Kerensa*
Kalbo (no, pa Blazka tudi)... delovna mesta so. Morda ne točno takšna, kakor bi človek želel, pričakoval ali celo zahteval, ampak so pa. Trenutno prav v firmi, kjer dela moj g. Mož, iščejo eno osebo. Ampak tukaj moram pa pripisati tisto, kar pravi Metulj 33 - vprašanje je, če bi bilo delovno mesto primerno za mamo s tremi otroci in z zaposlenim možem, ki ne more biti non-stop varuška. Plača je super, ampak dela se pa po 12 ur, 3 do 4 dni v tednu, ne glede na dan. Redna zaposlitev, s prispevki, plačanimi v minuto točno. Vendar redkokatera mama (ni treba, da ima ravno tri otroke) to zmore. Če vidva mislita, da bi šlo, se mi pa oglasita. Saj vesta, kje me najdeta.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   [Brisano sporočilo]
30.9.2010 16:05:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
   [Brisano sporočilo]
30.9.2010 16:07:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Stavka javnega sektorja ...
30.9.2010 16:10:36   
kalbo
Delovna mesta so, celo več jih je, kot pred nekaj leti, samo iskalcev zaposlitve je pa neprimerno več. Kerensa, ti pa le na ZS, prosim, kakšno je to delo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Stavka javnega sektorja ...
30.9.2010 16:19:59   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Kerensa, ti pa le na ZS, prosim, kakšno je to delo.

ZS poslano.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Stavka javnega sektorja ...
30.9.2010 16:41:36   
kalbo
Kerensa hvala.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Stavka javnega sektorja ...
30.9.2010 16:43:10   
Kerensa*
Ej, malenkost. Če vem, mi ni težko povedat'.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Stavka javnega sektorja ...
30.9.2010 17:07:55   
Raho
Uradno sem JS, vendar sem zadnje 3 dni delala po 14 ur na dan, ker je dane bil rok oddaje za projekte - če ne pišemo projektov in nekaterih ne dobimo, se lahko pasemo. In nehajte skoraj vsi živeti v prepričanju, kako celemu javnemu sektorju denar mečejo z lopato na račun. Mi si svoj denar krvavo prislužimo sami, zato se mi ob nekaterih komentarjih ala Colt kar želodec obrne.

Je pa res, da pa sem od ljudi, ki na politični sceni kotirajo zelo visoko in so med "izbranci" slišala že take odgovore na vprašanja oz. taka stališča, da mi je šlo na smeh in sem se takoj spomnila Shakespearja - Nekaj gnilega je v tej deželi (Danski) Slovenski.

Se pa podpišem pod vsako besedo mizantrop. Ni kriva samo ta vlada - kriv je sistem, ki v tej državi obstaja že precej časa, ampak je pač ta vlada naletela na najbolj neugodno situacijo. Mislim, da bi bilo daleč najboljše, da država elegantno prizna bankrot, vlada pade in zaveje sveži veter, pa da ne bo pomote, ne mislim na Janšo. Potrebujemo sveži veter in nov zagon z novimi perspektivami. In ja, potrebno bo narediti carski rez v plačnem sistemu, pa ne samoi javne uprave, ampak tudi v ZS - če bi v gospodarstvu realno plačevali davke in prispevke, ne pa da sebi in nam mečejo pesek v oči, bi bilo definitivno bolje.

In zakaj so inšpektorji neučinkoviti? Ker tisti pozna onega in oni pozna soseda od tistega, ki je prijatelj od onega... Zaplankana Slovenija, pačuser posted image

Če bi bili vsi pošteni, bi že bilo malce boljše. Če bi ukinili **** uradov, ki so popolnoma nepotrebni, bi bilo še malo bolje... In če ne bi bilo raznih Šrotekov pa Bavčarjev pa Tovšakic... Ah, potem pa bi bili že skoraj na konju. In če ne bi vsi v vladi bili strokovnjaki iz stranke, ampak resnični strokovnjaki, ki bi vedeli delati z državnim denarjem, potem pa bi bilo že kot v pravljici.

< Sporočilo je popravil Raho -- 30.9.2010 17:11:21 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Stavka javnega sektorja ...
30.9.2010 17:52:07   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: liliana


Zaposleni v javnem sektorju nekako nočete razumeti, da se je zgodila kriza......ki ni samo v Sloveniji, ki je zajela ves svet.....in kar je še bolj pomembno, ki je zajela vso EU......in ker Slovenija ni samozadostna in je pretežni izvoznik, njeno gospodarstvo pa je temeljilo na gradbeništvu, katerega pa je kriza spet najbolj prizadela......je pač počilo......in pokanje še ni končano......


V bistvu sem zaposlen v privatni firmi, fizična oseba je 100% lastnik. Gospodarska kriza je priročen izgovor za vsako poslovno potezo. In res je, udarja na vseh straneh. Gradbeništvo, ki ga omenjaš, pri nas ni bil izvozna branža. Ko smo že pri gradbeništvu, znana je shema po kateri so naši gradbeni giganti v nizki in visoki gradnji skrbeli za dobičke. Na javnem razpisu izbrani ponudniki so projekti obvezno končali z večimi aneksi k pogodbam, ki so na koncu zneskovno enormno presegale začetne pogodbene cifre. Po principu daj nizko ceno, da boš izbran potem pa tolči aneks na aneks na aneks... v nedogled če je treba. Itak nobeden ne bo videl, itak vsem gre lepo.

Jaz sem cel čas zaposlena v gospodarstvu.....in do izpred treh let nam je tekel med......in potem se je zgodila kriza.......ki smo jo v našem podjetju, ker delam pač v multinacionalki.....občutili dokaj zgodaj.....in prvi ukrep je bil "ukinjeno poviševanje plač za dve leti", pa smo vsi imeli v svojih pogodbah zapisano, da se plače povečujejo.....vendar, ker se delavec v gospodarstvu vseeno bolj zaveda, da je lahko jutri na cesti in nekako "bolj diha skupaj s firmo" kot delavec v javnem sektorju, smo se vsi strinjali s tem ukrepom.....nismo ravno skakali od sreče, ker je naš odsek vseeno presegal plane in posloval z dobičkom......drugi odseki v firmi pa niso in teh je bilo več......vendar smo se vsako leto bolj zavedali, da so pač taki ukrepi nujni......če želimo kot firma preživeti in če želimo kot delavci obdržati službo....


Pri nas je bil prvi ukrep "zaenkrat ne bomo odpuščali, vam pa znižamo plače za 10%, ker slabo delate". Prvi apel je bil, da se maksimalno posvetimo delu, ki smo ga do takrat opravljali več kot optimalno. Pripadnost firmi naj bi se kazala v odpovedovanju pripadajočemu dopustu. In smo se strinjali, valjda, samo da ohranimo službe, če bo to rešilo firmo, ni bilo dileme. Naslednji ukrep je sledil nekaj mesecev kasneje, ponovno zniževanje plač naj bi ohranilo delovna mesta, al` nižje plače ali odpuščanje. Druga reakcija zaposlenih je bila "nam nekaj tu smrdi". Tretji ukrep je bil masovno odpuščanje, kljub prvima dvema sprejetima ukrepoma, ki bi ta tretjega, najhujšega, ki se je kasneje vseeno udejanil, preprečila. Tukaj folk prešalta z miselnostjo: "Ne moreš ti mene tako slabo plačat, kolikor malo lahko jaz delam!".

Jaz to vidim tako - neko proizvodno in/ali montažno podjetje ima veliko število fizikalcev na eni, ter pripadajočo upravo na drugi strani. Jaz, kot del uprave suportiram proizvodnjo, montažo. Tako kot to počne tisti v projektnem, tehnološkem, planskem, komercialnem, finančnem, računovodskem delu. Vsi mi smo na nek način tisti nepotrebni, udobni del podjetja, t.i. elita, ki je varno skrita na toplem in žuli svoje ritke. Vendar brez suporta ni niti proizvodnje, brez nabave in komerciale lahko narediš en izdelek moj k, če ne dobiš posla, splaniraš prozivodnjo, sprojektiraš izdelek, spraviš material pravočasno pod streho, pridobiš potrebno orodje in material za izdelavo, vse to lepo zapakiraš in spraviš do kupca, od njega izterjaš denar in z istim razdeliš plače in ostanek pravilno naložiš. Skratka, proizvodnja naj poteka popolnoma nemoteno, v optimalnih okoliščinah, za kar prvenstveno naj skrbi uprava. Gre za vzajemni učinek. Mi njim, oni nam, istočasno vsak sebi - delaš zase. Drugi brez drugih smo edino sami sebi namen s končnim rezultatom ničla. Podjetje kot homogen organ. Vidiš vporednico s širšo družbo?
Management naj išče prave smernice in razmišlja dolgoročno in velikopotezno. Kar ne pomeni, maksimiziraj dobiček na kratki rok, za jutri pa me boli k. In tukaj nastopi problem. Krizni management. Anticipacija najslabšega možnega scenarija za ustrezno reakcijo v prihodnosti. Da bi se lahko naredila korekcija. Ta zgleda nekako tako, če ne bo šlo, bom pa firmo prodal, kaj bo z ljudmi, tistimi iz proizvodnje in tistimi iz uprave, ni več moja stvar. Moja rit je polna in jaz lahko po mili volji serem kadar hočem in po komer hočem.


Pa ne zdaj spet prosim, da se deli delavce na tiste v JU in v gospodarstvu......samo, ko delaš v JU se ti nekatere stvari zdijo samoumevne.....kot je plača vsak mesec na točno določen dan, zaposlitev do penzije.....v gospodarstvu pa je vse to spremenjljivo.......in je zato tudi za delavca v gospodarstvu bolj sprejemljivo......in se mu zdi nekako  precej ne fer, od delavca v javni upravi pričakovati, da se pa bo njegova plača zvišala, če so v sektorju, iz katerega se javni sektor napaja zaradi krize resni problemi.......

In verjamem, da je težko sprejeti nekaj, kar te osebno prizadene.......še posebeno, če je prej 20 let to bila konstanta v tvojem življenju.......



Zakaj ne skrajšaš malo teh pikic?

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 30.9.2010 18:01:32 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Stavka javnega sektorja ...
30.9.2010 19:33:19   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Uradno sem JS, vendar sem zadnje 3 dni delala po 14 ur na dan, ker je dane bil rok oddaje za projekte - če ne pišemo projektov in nekaterih ne dobimo, se lahko pasemo. In nehajte skoraj vsi živeti v prepričanju, kako celemu javnemu sektorju denar mečejo z lopato na račun. Mi si svoj denar krvavo prislužimo sami, zato se mi ob nekaterih komentarjih ala Colt kar želodec obrne.

Je pa res, da pa sem od ljudi, ki na politični sceni kotirajo zelo visoko in so med "izbranci" slišala že take odgovore na vprašanja oz. taka stališča, da mi je šlo na smeh in sem se takoj spomnila Shakespearja - Nekaj gnilega je v tej deželi (Danski) Slovenski.

Se pa podpišem pod vsako besedo mizantrop. Ni kriva samo ta vlada - kriv je sistem, ki v tej državi obstaja že precej časa, ampak je pač ta vlada naletela na najbolj neugodno situacijo. Mislim, da bi bilo daleč najboljše, da država elegantno prizna bankrot, vlada pade in zaveje sveži veter, pa da ne bo pomote, ne mislim na Janšo. Potrebujemo sveži veter in nov zagon z novimi perspektivami. In ja, potrebno bo narediti carski rez v plačnem sistemu, pa ne samoi javne uprave, ampak tudi v ZS - če bi v gospodarstvu realno plačevali davke in prispevke, ne pa da sebi in nam mečejo pesek v oči, bi bilo definitivno bolje.

In zakaj so inšpektorji neučinkoviti? Ker tisti pozna onega in oni pozna soseda od tistega, ki je prijatelj od onega... Zaplankana Slovenija, pačuser posted image

Če bi bili vsi pošteni, bi že bilo malce boljše. Če bi ukinili **** uradov, ki so popolnoma nepotrebni, bi bilo še malo bolje... In če ne bi bilo raznih Šrotekov pa Bavčarjev pa Tovšakic... Ah, potem pa bi bili že skoraj na konju. In če ne bi vsi v vladi bili strokovnjaki iz stranke, ampak resnični strokovnjaki, ki bi vedeli delati z državnim denarjem, potem pa bi bilo že kot v pravljici.


To poboldano Slovenija ta hip rabi in seveda daleč stran od trenutne politične elite in svetlobno leto od Janše.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Stavka javnega sektorja ...
30.9.2010 19:39:36   
kalbo
Najlepši primer, kako se vodi podjetje v krizi je Adria mobil. Manegement je uperil vse sile v ohranitev delovne sile, ker se je zavedal, da bo ob pridobitvi novih poslov to delovno silo krvavo rabil. Ta hip Adrija hara po tržišču (kolikor vem) ravno zarad tega, ker se je lahko v trenutku pobrala in vžgala proizvodnjo polno motiviranih in v podjetje vernih ljudi. Seveda eni pa najprej delavce odpustijo in šele pol mislijo.

Gradbeništvo, ki zida na keš in ne na kredo pa šiba in je v polnem razcvetu. propada gradbeništvo, ki je zidalo z luftom.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Stavka javnega sektorja ...
30.9.2010 20:00:45   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Uradno sem JS, vendar sem zadnje 3 dni delala po 14 ur na dan, ker je dane bil rok oddaje za projekte - če ne pišemo projektov in nekaterih ne dobimo, se lahko pasemo. In nehajte skoraj vsi živeti v prepričanju, kako celemu javnemu sektorju denar mečejo z lopato na račun. Mi si svoj denar krvavo prislužimo sami, zato se mi ob nekaterih komentarjih ala Colt kar želodec obrne.

Je pa res, da pa sem od ljudi, ki na politični sceni kotirajo zelo visoko in so med "izbranci" slišala že take odgovore na vprašanja oz. taka stališča, da mi je šlo na smeh in sem se takoj spomnila Shakespearja - Nekaj gnilega je v tej deželi (Danski) Slovenski.

Se pa podpišem pod vsako besedo mizantrop. Ni kriva samo ta vlada - kriv je sistem, ki v tej državi obstaja že precej časa, ampak je pač ta vlada naletela na najbolj neugodno situacijo. Mislim, da bi bilo daleč najboljše, da država elegantno prizna bankrot, vlada pade in zaveje sveži veter, pa da ne bo pomote, ne mislim na Janšo. Potrebujemo sveži veter in nov zagon z novimi perspektivami. In ja, potrebno bo narediti carski rez v plačnem sistemu, pa ne samoi javne uprave, ampak tudi v ZS - če bi v gospodarstvu realno plačevali davke in prispevke, ne pa da sebi in nam mečejo pesek v oči, bi bilo definitivno bolje.

In zakaj so inšpektorji neučinkoviti? Ker tisti pozna onega in oni pozna soseda od tistega, ki je prijatelj od onega... Zaplankana Slovenija, pačuser posted image

Če bi bili vsi pošteni, bi že bilo malce boljše. Če bi ukinili **** uradov, ki so popolnoma nepotrebni, bi bilo še malo bolje... In če ne bi bilo raznih Šrotekov pa Bavčarjev pa Tovšakic... Ah, potem pa bi bili že skoraj na konju. In če ne bi vsi v vladi bili strokovnjaki iz stranke, ampak resnični strokovnjaki, ki bi vedeli delati z državnim denarjem, potem pa bi bilo že kot v pravljici.


To poboldano Slovenija ta hip rabi in seveda daleč stran od trenutne politične elite in svetlobno leto od Janše.


Ampak to je uresničljivo samo v sanjah.user posted image user posted image user posted image

Ta vlada je preveč narcisoidna, da bi priznala poraz, Janševa je bila preveč vzvišena, da bi bila naredila tako, itd. vse do prve vlade.
Bodimo odkriti  v politki se ves čas gibljejo enaka imena, le na različnih položajih so. Noben novinec pa ne more prodreti mimo elitističnih levičarjev in desničarjev... V glavnem, začaran krog, iz katerega nas bo lahko rešile le dobre vile...
Saj poznate tisto: Ah, ko bi le imel dobre vile...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Stavka javnega sektorja ...
30.9.2010 20:09:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

Po drugi strani je pa sedaj neprimeren čas za stavko, saj smo zdaj že v dreku in kaj češ drugega, kot da vsi potrpimo, da se izvlečemo iz njega.


a ti ves, da tocno to govorije vse vlade, od prve SLO naprej; vkljucno s tistimi, ki so delale v casu najvecjega gospodarskega vzpona in posledicno zasluzkov? ki so zdaj v zepih posameznikov in nekaterih skupin?


sem bolj mislila, da trenutno res ni nikjer za vzet, da bi plače povišali, ker smo že globoko v dreku. če stavkaš v času blagostanja in rečeš, ok denar je, samo dajo mi ga ne. ok. zdaj pa ni nič več, ker je vse pokradeno. od kje naj se vzame? user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Stavka javnega sektorja ...
30.9.2010 20:12:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Ta vlada je preveč narcisoidna, da bi priznala poraz, Janševa je bila preveč vzvišena, da bi bila naredila tako, itd. vse do prve vlade.
Bodimo odkriti  v politki se ves čas gibljejo enaka imena, le na različnih položajih so. Noben novinec pa ne more prodreti mimo elitističnih levičarjev in desničarjev... V glavnem, začaran krog, iz katerega nas bo lahko rešile le dobre vile...
Saj poznate tisto: Ah, ko bi le imel dobre vile...



te podpišem. ma cela Evropa rabi zadetek na lotu.user posted image

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Stavka javnega sektorja ...
30.9.2010 20:14:10   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

Po drugi strani je pa sedaj neprimeren čas za stavko, saj smo zdaj že v dreku in kaj češ drugega, kot da vsi potrpimo, da se izvlečemo iz njega.


a ti ves, da tocno to govorije vse vlade, od prve SLO naprej; vkljucno s tistimi, ki so delale v casu najvecjega gospodarskega vzpona in posledicno zasluzkov? ki so zdaj v zepih posameznikov in nekaterih skupin?


sem bolj mislila, da trenutno res ni nikjer za vzet, da bi plače povišali, ker smo že globoko v dreku. če stavkaš v času blagostanja in rečeš, ok denar je, samo dajo mi ga ne. ok. zdaj pa ni nič več, ker je vse pokradeno. od kje naj se vzame? user posted image



Saj pravim, da nujno potrebujemo dobre vile.

Drugo kar je, pa je, da smo preveč socialna država - preveč je socialnih transferjev. Drugo, kar nas kolje pa je delo na črno in študentsko delo (ker se pač dovoli eno in drugo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   [Brisano sporočilo]
30.9.2010 21:50:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 98
   [Brisano sporočilo]
30.9.2010 21:58:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Stavka javnega sektorja ...
30.9.2010 22:19:53   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Drugo kar je, pa je, da smo preveč socialna država


nismo - to je le puhel izgovor elit, ki menijo, da so upravicene do dekadentnega luksuza. in s tem opravicujejo svoje reze v socialno drzavo - folk pa kima. pa madonca, ce drzava ne bo scitila slabih, kdo pa jih bo?


Daj, no, metulj, bodi razumna - kako lahko rečeš, da nismo socialna država?
Saj se jo pa da molzti, kolikor le gre, samo če si malce iznajdljiv in znaš sešteti 1+1.
Je pa res, da teh socialnih transferjev, ki so na voljo, ne pozna in zatorej ne izkorišča ena šivilja, ki je po 20 letih sedenja za šivalnim strojem ostala brez službe, ampak tisti, ki so imeli čas vse lepo preštudirati.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?