|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 8 [9] 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Stavka javnega sektorja ...
6.10.2010 9:55:45   
Bizibee
Ankica, všeč mi je ta racionalnost.

Vendar vlado smo izvolili sami in tako kot smo vse pretekle in kot bomo vse bodoče. Trenutna situacija ni plod nesposobnosti aktualne vlade. To se je začelo že s Kučanom, se nadaljevalo z Drnovškom, Janšo, kotalka pa Pahor.

Vlada ne bo poskrbela za ljudi. To sploh ni skrivnost. Veliko lepih besed je in bo in tu se tudi konča.

Tako kot se denimo ne obremenjujem s tem ali morda obstaja življenje še na kakšnem drugem planetu in tako kot ne fantaziram o sprehajanju v času, tako se ne vtikam v politiko, ker je znanstvena fantastika.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   [Brisano sporočilo]
6.10.2010 10:24:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bizibee)
  Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Stavka javnega sektorja ...
6.10.2010 10:25:59   
liliana
Pa še nekaj: država so njeni ljudje. Če smo ljudje tako zelo medsebojno privoščljivi v slabem smislu in ni niti kančka solidarnosti, potem smo en drek od družbe. Zanimivo pa, da na RR ni 10 strani dolge debate o vegradovih delavcih. Ali o dogajanju v Merkurju. Ali recimo o tem, kam so poniknili milijoni ob gradnji pediatrične in onkološkega inštituta, o neizplačanih prispevkih, dvojnih merilih inšpektorjev, o ustrahovanju delavcev in neizpolnjevanju zakona o delovnih razmerjih ipd.


Zato, ker mislimo le nase in zgolj nase......

In rezultat tega je tudi stavka javnega sektorja v času krize......v času recesije.....ko je gospodarstvo na dnu......ker zdaj trenutno je stavka absurd.....ker nikogar ne zanima iz česa se bo to plačalo, zanima vsakega le, da bo to plačano.....ne zanima stavkajoče tistih 100.000 delavcev na zavodu za zaposlovanje.....ne zanima jih tistih 100.000, ki dobivajo plače z zamudo ali pa jih nekah časa ne ne dobijo......ne zanimajo jih tisti delavci, ki so se jim plače zmanjšale, da so obdržali službo, ne zanima jih, da podjetja imajo manj naročil.....ne zanimaji jih to, da v času stavke še bolj trpi gospodarstvo in vsi tisti, ki živimo od njega......in sami sebe potiskajo v še bolj brezizhoden položaj, z vsakim dnem stavke bolj.....

žalostno pa je, da se tega ne zavedajo......in s to stavko kažejo svoj socialni čut do vse brezposelne in zaposlene raje, ki je že nekaj let v stiski....in kar se meni zdi še huje.....to rajo uporabljajo kot orožje za dosego svojih ciljev in ji istočasno še tupijo o socialni odgovornostil.......

In poleg ZUPa bi predlagala vsakemu javnemu delavcu ali pa vsaj sindikalnemu vodji, da opravi izpit tudi iz osnov ekonomije......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Stavka javnega sektorja ...
6.10.2010 12:05:01   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Ustvarjajo tudi plače javnega sektorja. Vsak mesec drzavi dajo priblizno polovico lastnega zasluzka (ki pravis, da je samo zanj). Totrej, ne delajo samo zase, temvec tudi za vzdrzevanje JU in upokojencev.


Samo zase in lastni zasluzek ne zdrzi. Od kod pa mislis, da pridejo place za JU ?
Marsikateri mali podjetnik je bil prisiljen iti v podjetniske vode. In marsikateri mali podjetnik bi bil vesel, ce bi dobil mesto v JU ter imel vse ugodnosti - placano bolnisko, placan dopust... posldicno socialno varnost, ki jo za razliko od delavca v JU enostavno nima.


Glede na to, da je nasa preljuba drzavica najdrazja za podjetnike (dajatve itn) se tudi imajo zakaj pritozevati.

O hvatanju krivin - ocitek na enaki ravni kot ocitek, da v JU vsi samo bogu dneve kradejo in ne delajo popolnoma nic.  Med JU se najde tidi kar krepko stevilo taksnih, ki svoje delo ne opravljajo tako kot je treba. Kot policist, ki spi v avtu za casa sluzbe. za taksnega je tudi ta placa, ki jo ima prevec.


Ne bi si drznila obtoziti vse podjetnike v drzavi, da so neposteni in ustvarjajo dobicek na neposten nacin. Ali samo uporabnico Bizibee tudi ne. Glede na tvoje nizkotno in izjemno grdo in krivicno obtozevanje za nezakonito poslovanje in utajevanje davkov verjetno, da sploh drzava ima denarja za toliksno stevilo javnih usluzbencev.  




Sicer sem rekel, da se s tabo ne mislim več ukvarjat sam teli sestavki so pa kar nekaj no.

Privatnik ima lahko bolniško, porodniško, sam za to mora pač dat v vrečo in sicer tako, da si prikaže plačo, ne pa minimalca. Tud jest bi raj vidu, da bi mi nakazal bruto znesek, ker to je moja plača, ne pa neto, kar veliko delodajalcev misli in si celo dovolijo izplačevanje na roke. Sam to žal ne gre in tud za privatnike nebi smel it, pa bi bla mogoče vreča malo bolj polna.

Če se greš firmo tako, da rabiš poleg sebe še drugo delovno silo, se moraš zavedat svojih dolžnosti in samo tak podjetnik je zame podjetnik, vse ostalo je pa samo za na smetišče.

Niso vsi podjetniki takšni, ki hvatajo krivine, jih je pa kar nekaj upam trdit, da so prej v večini kot v manjšini.

Če si pa kdo v JU res zasluži pošteno plačo so pa to policaji, vozniki rešilcev, gasilci... Ja, vsi ti ljudje niti ne smejo stavkat v pravem pomenu besede (stavka je mimogrede osnovna pravica delavca po ustavi), delajo pa čudo za mizeren denar. Sam pač, eni bi kar vse odpustil. Sam pol se je za vprašat, kdo bo delal stvari, ki so za delat in jih pač vsi plačujemo.

Podjetnik, ki pa izjavi da je socialni čut mit, naj pa pomoje kar lepo firmo zapre.

Pa še enkrat, vsak zaposlen da skoraj pol svojega zaslužka v skupno vrečo, ravnotako kot privatnik, sam s pravimi očmi je treba gledat.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   [Brisano sporočilo]
6.10.2010 12:28:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Stavka javnega sektorja ...
6.10.2010 12:45:53   
liliana
Vatikan in Slovenija imata le eno skupno stvar.....

Vatikan je vse tisto, kar Kristus ni želel in Slovenija je vse tisto, kar Slovenci ne želimo.......

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Stavka javnega sektorja ...
6.10.2010 13:32:03   
Bizibee
Ne, delavci niso strošek, če delajo in zaslužijo pošteno plačilo.

Diskusija o tem nima konca. Delavke in delavci v Muri ter Vegradu, MIPu in Preventu niso popolnoma nič krivi za nastalo situacijo. Vsi so pridno delali, ustvarjali dobiček in dobili prst v ...

Se strinjam, da policisti, gasilci, vojaki, učitelji, medicinsko osebje, snažilke, hišniki in še jih je, opravljajo svoje delo in zaslužijo plačilo.

Vendar, od kje vzeti, če je država zadolžena do vratu in še dlje?

Sistem ne deluje. Tako v Sloveniji, kot drugje po svetu.




(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   [Brisano sporočilo]
6.10.2010 13:40:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bizibee)
  Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Stavka javnega sektorja ...
6.10.2010 14:32:10   
nejcko
Ankica je razumela bistvo mojega posta. Vse ostalo pa pa razložila Metulj333.

In ja, ping pong žogice lahko letijo v nedogled. In tudi letijo. In zgleda, da bodo še letele, žal. Dokler folk ne bo spredvidel, da je prav ta namizni tenis raje voda na mlin vladajočim kliantelam.

Kako že gre tisti rek: kjer se prepirata dva, ...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Stavka javnega sektorja ...
6.10.2010 14:47:06   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Privatnik ima lahko bolniško, porodniško, sam za to mora pač dat v vrečo in sicer tako, da si prikaže plačo, ne pa minimalca. Tud jest bi raj vidu, da bi mi nakazal bruto znesek, ker to je moja plača, ne pa neto, kar veliko delodajalcev misli in si celo dovolijo izplačevanje na roke. Sam to žal ne gre in tud za privatnike nebi smel it, pa bi bla mogoče vreča malo bolj polna. Če se greš firmo tako, da rabiš poleg sebe še drugo delovno silo, se moraš zavedat svojih dolžnosti in samo tak podjetnik je zame podjetnik, vse ostalo je pa samo za na smetišče.


Tudi samostojni podjetnik je podjetnik. V nasi drzavici jih je cedalje vec,  ker tako izgleda, da je manj brezposlenih. Ko gre samozaposleni na bolnisko - nima nic.. vsega skupaj cca 30 eur ali koliko ze manj dajatev. NIma zavarovanja za brezposelnost. Samozaposlena mama in porodniska... ce 1 racin izdas v casu porodniske, si v prekrsku.... Niso privatniki in gospodarstvo samo podjetniki z "velikimi" firmami in nevem koliko zaposlenimi. 
samozaposleni si samozaposlitvijo resujejo status, da ne bodo brezposelni in tudi placucujejo drzavio to kar ji "gre", varnosti pa nimajo nobene.

Niso vsi podjetniki takšni, ki hvatajo krivine, jih je pa kar nekaj upam trdit, da so prej v večini kot v manjšini.


Ma barvo, ti imas pa res pregled cez palec.

Če si pa kdo v JU res zasluži pošteno plačo so pa to policaji, vozniki rešilcev, gasilci... Ja, vsi ti ljudje niti ne smejo stavkat v pravem pomenu besede (stavka je mimogrede osnovna pravica delavca po ustavi), delajo pa čudo za mizeren denar.


Osnovna pravica tudi samozaposlenega. Daj povej kako naj samozposleni (s.p.) stavka??? Tudi on je delavec , tudi on ima pravice.

Pa še enkrat, vsak zaposlen da skoraj pol svojega zaslužka v skupno vrečo, ravnotako kot privatnik, sam s pravimi očmi je treba gledat.


Vsak zaposlen-seveda, s tem da zaposleni v gospodarstvu polni svojo in vreco JU, tisti iz JU pa vraca v svojo vreco. To nikakor ne pomeni, da jim ni potrebno dati, pomeni edino, da se obnasajo ignorantsko in stavkajo navsezadnje sami proti sebi.

Se enkrat preberi zadnji post od lilijane. Se popolnoma strinjam z njo. In ves kaj imas prav s pravimi ocmi je treba gledat. S pravimi ocmi gleda tudi tisti avtoprevoznik, ki bo zaradi penalov kot posledico stavke odpustil 15 delavcev in zaprl podjetje. Z izgubo.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Stavka javnega sektorja ...
6.10.2010 14:52:54   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Ankica je razumela bistvo mojega posta. Vse ostalo pa pa razložila Metulj333.

In ja, ping pong žogice lahko letijo v nedogled. In tudi letijo. In zgleda, da bodo še letele, žal. Dokler folk ne bo spredvidel, da je prav ta namizni tenis raje voda na mlin vladajočim kliantelam.

Kako že gre tisti rek: kjer se prepirata dva, ...



Stavka ne prizadane vladajoco klientelo. Stavka prizadane tiste, ki svoj kruh trdo sluzijo. In ce bodo eni delavci tolkli po prezivetju drugih se vladajoca klientela ne bo zganila.
Groznja socialnih delavcev, da bodo ustavili socialne transferje.... bo prizadela elito? vladajoco klientelo? ali morda tite, ki se ze itak komaj prebijajo iz meseca v mesec. In ze samo to, da polovica JU ni v stavki pove dovolj.

To o cemer pa pisete je umrlo s socializmom. Hoteli smo kapitalizem, imamo ga. Dobili smo demokraticen in pravicen druzbeni red. Baje.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Stavka javnega sektorja ...
6.10.2010 19:45:09   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Privatnik ima lahko bolniško, porodniško, sam za to mora pač dat v vrečo in sicer tako, da si prikaže plačo, ne pa minimalca. Tud jest bi raj vidu, da bi mi nakazal bruto znesek, ker to je moja plača, ne pa neto, kar veliko delodajalcev misli in si celo dovolijo izplačevanje na roke. Sam to žal ne gre in tud za privatnike nebi smel it, pa bi bla mogoče vreča malo bolj polna. Če se greš firmo tako, da rabiš poleg sebe še drugo delovno silo, se moraš zavedat svojih dolžnosti in samo tak podjetnik je zame podjetnik, vse ostalo je pa samo za na smetišče.


Tudi samostojni podjetnik je podjetnik. V nasi drzavici jih je cedalje vec,  ker tako izgleda, da je manj brezposlenih. Ko gre samozaposleni na bolnisko - nima nic.. vsega skupaj cca 30 eur ali koliko ze manj dajatev. NIma zavarovanja za brezposelnost. Samozaposlena mama in porodniska... ce 1 racin izdas v casu porodniske, si v prekrsku.... Niso privatniki in gospodarstvo samo podjetniki z "velikimi" firmami in nevem koliko zaposlenimi. 
samozaposleni si samozaposlitvijo resujejo status, da ne bodo brezposelni in tudi placucujejo drzavio to kar ji "gre", varnosti pa nimajo nobene.

Niso vsi podjetniki takšni, ki hvatajo krivine, jih je pa kar nekaj upam trdit, da so prej v večini kot v manjšini.


Ma barvo, ti imas pa res pregled cez palec.

Če si pa kdo v JU res zasluži pošteno plačo so pa to policaji, vozniki rešilcev, gasilci... Ja, vsi ti ljudje niti ne smejo stavkat v pravem pomenu besede (stavka je mimogrede osnovna pravica delavca po ustavi), delajo pa čudo za mizeren denar.


Osnovna pravica tudi samozaposlenega. Daj povej kako naj samozposleni (s.p.) stavka??? Tudi on je delavec , tudi on ima pravice.

Pa še enkrat, vsak zaposlen da skoraj pol svojega zaslužka v skupno vrečo, ravnotako kot privatnik, sam s pravimi očmi je treba gledat.


Vsak zaposlen-seveda, s tem da zaposleni v gospodarstvu polni svojo in vreco JU, tisti iz JU pa vraca v svojo vreco. To nikakor ne pomeni, da jim ni potrebno dati, pomeni edino, da se obnasajo ignorantsko in stavkajo navsezadnje sami proti sebi.

Se enkrat preberi zadnji post od lilijane. Se popolnoma strinjam z njo. In ves kaj imas prav s pravimi ocmi je treba gledat. S pravimi ocmi gleda tudi tisti avtoprevoznik, ki bo zaradi penalov kot posledico stavke odpustil 15 delavcev in zaprl podjetje. Z izgubo.


Ja, prvi mesec nima nič, ker je bolniška do enega meseca v breme delodajalca, potem pa jo ima, seveda višini prispevkov primerno, ravno tako je s porodniško, podporo za primer brezposelnosti in podobno. Sam nekaterin samozaposlenim je pač to nepotreben strošek in si prijavijo minimalca, potem pa jamrajo, da ni varnosti. Sam proti sebi pa tud ne moreš stavkat, ker če so ti kršene delavske pravice jih kršiš v bistvu sam sebi.

Tisti pogled čez palec je pa podoben tvojemu o lenobi javne uprave. Pa mi stavka JU načeloma niti ni všeč, sam govort, da bi odpuščali zaradi stavke je pa absurd, ker je to ena osnovnih delavskih pravic.

O avtoprevoznikih mi pa ne kvasi, ker preveč dobro poznam sceno in vem, kaj počnejo s šoferji. Denar na roke, na račun minimalc, v garaži pa BMW za ženo, BMW za sina, Meca zanj...

< Sporočilo je popravil kalbo -- 6.10.2010 19:50:58 >

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Stavka javnega sektorja ...
6.10.2010 19:53:41   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Ankica je razumela bistvo mojega posta. Vse ostalo pa pa razložila Metulj333.

In ja, ping pong žogice lahko letijo v nedogled. In tudi letijo. In zgleda, da bodo še letele, žal. Dokler folk ne bo spredvidel, da je prav ta namizni tenis raje voda na mlin vladajočim kliantelam.

Kako že gre tisti rek: kjer se prepirata dva, ...



Stavka ne prizadane vladajoco klientelo. Stavka prizadane tiste, ki svoj kruh trdo sluzijo. In ce bodo eni delavci tolkli po prezivetju drugih se vladajoca klientela ne bo zganila.
Groznja socialnih delavcev, da bodo ustavili socialne transferje.... bo prizadela elito? vladajoco klientelo? ali morda tite, ki se ze itak komaj prebijajo iz meseca v mesec. In ze samo to, da polovica JU ni v stavki pove dovolj.

To o cemer pa pisete je umrlo s socializmom. Hoteli smo kapitalizem, imamo ga. Dobili smo demokraticen in pravicen druzbeni red. Baje.


Vidiš, tu se pa strinjava in to globoko. Stavka je ob napačnem času in usmerjena na napačni konec. Sam to nima veze s pravico do stavke in odpuščanjem stavkajočih.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Stavka javnega sektorja ...
6.10.2010 20:22:48   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Vidiš, tu se pa strinjava in to globoko. Stavka je ob napačnem času in usmerjena na napačni konec. Sam to nima veze s pravico do stavke in odpuščanjem stavkajočih.

Je ob napačnem času. Ob bolj napačnem ne bi mogla biti! Seveda bo(mo) posledice tega požrli in plačali mi, kretenski plebejci ki pošteno delamo.

Bi pa razmislil o novem aspektu...morda bi vse skupaj lahko izkoristila JU, da se končno znebi določenega procenta folka ki je nesposoben. Morda bi zavel nov veter? Malce bolj svež? user posted image


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Stavka javnega sektorja ...
6.10.2010 20:36:19   
maniac
Stavke so vedno ob napačnem času.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Stavka javnega sektorja ...
6.10.2010 21:30:27   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Ja, prvi mesec nima nič, ker je bolniška do enega meseca v breme delodajalca, potem pa jo ima, seveda višini prispevkov primerno, ravno tako je s porodniško, podporo za primer brezposelnosti in podobno.


Prestej koliko bolniske je imela tvoja zena do enega meseca in bolniskih preko enega meseca in koliko bi zmogla kot s.p. Podporo za primer brezoselnosti pa imas - ali na zavodu lazejo. Porodniska.. kateri s.p., zdrzi, da leto dni ne dela nic....

Sam nekaterin samozaposlenim je pač to nepotreben strošek in si prijavijo minimalca, potem pa jamrajo, da ni varnosti. Sam proti sebi pa tud ne moreš stavkat, ker če so ti kršene delavske pravice jih kršiš v bistvu sam sebi.


Lepo zgodbo si napletel... Kor s.p. s ne mores nic prijavljat. Vse, popolnoma vse kar zasluzis je tvoja placa in drzava ti doloci koliko cesa das. Lahko pa stavkas proti dajatvam, ki jih terja drzava pa ne mores... pogoltnes ali gres med brezposelne. 

Tisti pogled čez palec je pa podoben tvojemu o lenobi javne uprave. Pa mi stavka JU načeloma niti ni všeč, sam govort, da bi odpuščali zaradi stavke je pa absurd, ker je to ena osnovnih delavskih pravic.


To ni moje stalisce. Menim pa osebno, da ima JU prevec delavcev. Vsakodnevno delam z njimi in vem kaj si nekateri privoscijo.

O avtoprevoznikih mi pa ne kvasi, ker preveč dobro poznam sceno in vem, kaj počnejo s šoferji. Denar na roke, na račun minimalc, v garaži pa BMW za ženo, BMW za sina, Meca zanj...


Kvasi ti zena zvecer v postelji ob vsemi nepostenimi avtoprevozniki, ma ni ga postenega.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Stavka javnega sektorja ...
6.10.2010 21:32:10   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Stavka ne prizadane vladajoco klientelo. Stavka prizadane tiste, ki svoj kruh trdo sluzijo. In ce bodo eni delavci tolkli po prezivetju drugih se vladajoca klientela ne bo zganila.
Groznja socialnih delavcev, da bodo ustavili socialne transferje.... bo prizadela elito? vladajoco klientelo? ali morda tite, ki se ze itak komaj prebijajo iz meseca v mesec. In ze samo to, da polovica JU ni v stavki pove dovolj.

To o cemer pa piset_e je umrlo s socializmom. Hoteli smo kapitalizem, imamo ga. Dobili smo demokraticen in pravicen druzbeni red. Baje.


Vidiš, tu se pa strinjava in to globoko. Stavka je ob napačnem času in usmerjena na napačni konec. Sam to nima veze s pravico do stavke in odpuščanjem stavkajočih.


Ima pa z zdravo pametjo in socialnim cutom. S solidarnostjo - s tem, da ne unicujes druge zaradi sebe , posebno ko ste v podobnem zosu.

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 6.10.2010 21:35:56 >


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Stavka javnega sektorja ...
7.10.2010 7:03:30   
kalbo
Meni so jasne tegobe in težave malega podjetnika (beri SP v eni osebi), sam naziva SP nimajo le tisti. Kaj meni žena kvasi v postelji ali ne ni važno, vem pa, kaj si privoščijo večji Ljubljanski avtoprevozniki in med njimi tudi kak manjši. Prijava minimalca, ostalo v kuverti, ponarejanje tahografov in izčrpavanje šoferjev preko vseh meja...Samo ti trije, ki jih poznam, naredijo sive ekonomije na dan za svetlobno leto več kot je bova ti in jaz kdajkoli. K njim ne bo delovne inšpekcije, k tebi bodo pa takoj prilezli, če si boš privoščila nekoga zaposlit, da bo tebe recimo pokrival med porodniško. Mene bodo dobil pa ko bom par kvadratov stene postavljal nekomu popoldne, da poštukem čez mesec. Tako malo kvadratov, da niti slučajno ni to nelojalna konkurenca in za tak denar, kolikor je recimo letni strošek s popoldanskim sp.

Sicer pa to o sivi ekonomiji in delu na črno spada v drugo temo. Hočem povedat, da ni vseh delavcev v JU za metat v isti koš in kolikor imam sam opravka z njimi lahko rečem, da jih je veliko dobrih, vmes so pa takšne cvetke, da te glava zaboli. Še vedno pa pravim, da jim je treba dat delo, odpuščanje ni rešitev, ker bodo potem tako ali drugače spet priklopljeni na vrečo, le da z drugega konca.

In ja, smo v zosu bolj ali manj, hvala bogu za mojo službo in tudi zavod za zaposlovanje je sam sebi namen, to lahko rečem po teh dvomesečnih izkušnjah. Sam še vedno pravim da jih ne rabimo odpustit, ampak prevetrit, pomoje. Da si privošči it komplet lokalni kolektiv na izobraževanje v času uradnih ur je zame absurd.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Stavka javnega sektorja ...
7.10.2010 9:17:59   
blazka
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Ja, prvi mesec nima nič, ker je bolniška do enega meseca v breme delodajalca, potem pa jo ima, seveda višini prispevkov primerno, ravno tako je s porodniško, podporo za primer brezposelnosti in podobno.


Prestej koliko bolniske je imela tvoja zena do enega meseca in bolniskih preko enega meseca in koliko bi zmogla kot s.p. Podporo za primer brezoselnosti pa imas - ali na zavodu lazejo. Porodniska.. kateri s.p., zdrzi, da leto dni ne dela nic....


O avtoprevoznikih mi pa ne kvasi, ker preveč dobro poznam sceno in vem, kaj počnejo s šoferji. Denar na roke, na račun minimalc, v garaži pa BMW za ženo, BMW za sina, Meca zanj...


Kvasi ti zena zvecer v postelji ob vsemi nepostenimi avtoprevozniki, ma ni ga postenega.


Oprosti, a se midve poznava, al ti grem kr tko na jetra. Če se s Kalbotom pregovarjaš, ne rabiš mene zraven vpletat user posted image .

< Sporočilo je popravil blazka -- 7.10.2010 9:18:47 >

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Stavka javnega sektorja ...
7.10.2010 13:12:43   
ronja
Se podpišem pod uškinomamo. In se strinjam z ankico in bi takoj podprla njen predlog - dvig tistim z res slabimi plačami, ostali lahko počakamo.

Kvasi ti zena zvecer v postelji ob vsemi nepostenimi avtoprevozniki, ma ni ga postenega.

blažka, če sem prav razumela je Frodica žena avtoprevoznika (verjetno poštenega, zato se pa usaja).
Če pa je res mišljeno tako, kot se tudi lahko razume, potem pa so tile komentarji res že neokusni, Frodica- to praviš, da ni tvoj nivo... Ampak upam da ni tako (saj veš, večni optimist;).

Mene pa v vsej debati moti to, da se šteje delo privatnikov kot nekaj, kar res prinaša denar in profit, delo Ju pa ne. Pa hudiča, če mene vprašate, bolj rabimo šole in zdravnike in policiste kot pa milijon avtoprevoznikov in 1001 različen kuli in ne vem kaj še vse, kar dela naša proizvodnja in vsi privatniki, od velikih do malih sp. Veliko večkrat sem rabila Ju kot pa privatnike (razen za hrano)... In moram priznat, da večinoma ti, ki jih rabim, kar delajo. Ne vedno (zadnjič čakala na urgenci 2 uri, p asem bila prva in edina na vrsti), ampak pediatri pri nas kar delajo, sestre tudi, na CSD so mi tuid še vse zrihtali, policisti se trudijo (to da potem ne grejo ljudje sedet, ker vse zastara, predno pride pred sodnika, pa niso oni krivi) ne vem - kje imate vi tako zelo slabe izkušnje z JU? Sodstvo je obupno počasno in tudi res dobijo preveč pridni včasih opomine, ampak to je samo en mali delček JU- pa tudi niso vsi sodniki leni in vsi odvetniki skorumpirani.

SP seveda ne more štrajkat proti samemu sebi - ker je pač sam sebi delodajalec. Država pa vendar za njegovo bolniško da enako kot za bolniško vseh ostalih: do 1 mesec krije vsem delodajalec, tako meni kot spju. Zato si sp lahko sam odreja, kdaj in kaj bo delal, jaz pa neuser posted image . Vse ima pač svoje + in -. Sicer lahko med porodniško delaš po avtorski pogodbi, sem ravno zadnjič tu izvedela. Tako da nekaj se da. In porodniško da tudi spju država, ne plačuje si je sam. Prav tako država šola otroke od teh spjev, pa ko gre k zdravniku, to država plača, itd... Tako da ni, da bi bogi privatniki pa samo v blagajno dajali, pa nič od tega nimajo. In to je to, kar je po moje bakfark hotel povedat. Če ne cenimo dela drugih ljudi in se ne zavedamo, da smo soodvisni, potem bo šla družba k vragu. Pa ni treba.

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Stavka javnega sektorja ...
7.10.2010 13:28:11   
kalbo
Mah, ona meni omenja ženo, ker me hoče podkurit, pa ne bo šlo.user posted image

PS: Če je pa res žena avtoprevoznika, potem so pa njenemu možu tile, ki jih omenjam direkt nelojalna konkurenca.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 7.10.2010 13:29:52 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Stavka javnega sektorja ...
7.10.2010 13:32:28   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: blazka


Oprosti, a se midve poznava, al ti grem kr tko na jetra. Če se s Kalbotom pregovarjaš, ne rabiš mene zraven vpletat user posted image .


Upam, da si ti edina , ki mu greje posteljo in hodi na bolnisko za njegove otroke. In ti kot oseba nisi v tem trenutku niti najmanj zanimiva temvec zgolj polozaj glede na sogovornika - kalbota, ker si mu zena (upam tudi, da zaradi tega nisi jezna). In se nekaj - nisem jaz kriva, da si mu ti zena.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: Stavka javnega sektorja ...
7.10.2010 13:34:02   
ronja
Kaj si potem hotela povedat s tistim stavkom - ker slovnično res ni pravilen, da se res ne znajdem najboljše?

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: Stavka javnega sektorja ...
7.10.2010 13:37:43   
kalbo
Ma hotla je povedat, seveda v svojem stilu, da je večina bolniških krajših od enega meseca, pozablja pa, da pri nas bolniška mame ni sama po sebi umevna. Sicer bi me lahko že poznala po vseh teh pisarijah in psiholoških ocenah....hec
Seveda je to res. Tud samostojni podjetnik, ki ima zaposlene krije mesec dni bolniške tako sebi, kot svojim delavcem, tako je. Ker če si podjetnik si v bistvu delodajalec tako sebi, kot svojim zaposlenim.

Kaj je hotla povedat s tistim o kvašenju v postelji in avtoprevoznikih pa zdaj tud mene zelo zanima.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 7.10.2010 13:41:19 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: Stavka javnega sektorja ...
7.10.2010 13:41:25   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Mah, ona meni omenja ženo, ker me hoče podkurit, pa ne bo šlo.user posted image

PS: Če je pa res žena avtoprevoznika, potem so pa njenemu možu tile, ki jih omenjam direkt nelojalna konkurenca.


Zeno ti omanjem v kontekstu (delno pojasnjeno direktno tvoji zeni), da svojo "kvasis" retoriko lahko uporabljas z njo. Ce se mislis pogovarjat z menoj, bos pa malo pazil na besede. Torej (zaenkrat) nic osebnega.

Moj moz ni avtoprevoznik, pravzaprav je hudo dalec od avtoprevoznikov. Poznam pa nekaj postenih avtoprevoznikov od katerih je eden na psu prav zaradi stavke.  Tudi on ima otroke, ki jih je treba prezivljat, tudi on ima kredite... in ogromno je vlozil, da je firmo postavil na noge in sedaj.... se nekdo spomni, da ko ga ****. Pohodili so ga tisti, ki jih je med ostalim tudi hranil. In usluzbence JU prav malo briga - oni so samo potrebovali talce. In ves kaj izjavi sindikalist ob takem primeru : dobro je, bodo vsaj videli, da smo resni. Unici cloveka, da bi videla vlada, da so resni...????

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 8 [9] 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 8 [9] 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?