|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
7.11.2010 14:38:01   
buča
danes tud besede še nisva spregovorila.Itak, da sem naredila kosilo, saj imam otroka, sedaj pa sva vsak v svojem štuku, pa se greva tiho mašo.Saj ne vem, ali je to prav, ali ni, vendar če sem kdajkoli prej načela pogovor na to temo, je samo šel.

Najbolj pa me je podražilo, da letos, že drugič zapored, ni šel na grobek, pa prižgal svečke.
Moram pa vas res razočarat-ja, imam ga rada..on mi pravi, da se sam še kregam nanj-že davno  sem mu rekla, da bo hudo takrat, ko se ne bom več jezila-in sedaj sem na tej nula točki,v labirintu,na križišču,brezpotju...user posted image

_____________________________

Moj najsvetlejši sonček Pika-25.5.2003
že 6 let čakamo bratca ali sestrico...zdej že 8..

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
7.11.2010 14:44:31   
somic
ufff...ja, tudi midva sva ma podobnem.

prej 6 let vse ok, zdaj pa zadnjih 10 mesecev, odkar imava skupaj otročka pa je sama katastrofa. tudi večkrat ne spregovoriva, sva vsak za sebe. a pogovarjat se noče in ne želi reševati težav. pa bi se dala, ampak ne vem.

včasih se mi zazdi da komaj čakam, da gre v službo da bom sama.

samo vem da to ni  rešitev...

je mogoče ljubosumen? na otroka?

kako se lahko nekdo tako hitro spremeni, lai je težava v meni, da sem se preveč spremenila s tem ko sem postala mama?

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
7.11.2010 15:08:13   
ronja
Pa dajte no....punci je malo dekl dvignilo in se je nekje morala skašljati.....mogoče je bila ravno njena prijateljica na dopustu in se je poslužila RR......user posted image in začela je jamrati zelo hudomušno, kar je vsaj meni dalo misliti, da so jo partnerjevi umazani zokni, ki jih je našla pod kavčem v dnevni sobi pripravili na to, jo sprovocirali do te meje, da se je razjezila in se je nekja morala skašljati......

lilijana, tukaj pa podpis. Mislim, da dokler se lahko človek s humorjem jezi, ima še šanse. Vsakemu je kdaj dosti vsega in se pač mora skašljat. Čeprav sem po 2. postu precej spremenila mnenje... Problem je vsekakor globlji, veliko globlji.

In tudi meni se zdi, da je fajn, da si delo razdelimo tako, da je vsem ok. Meni so nekatera moška dela fajn in jih rada naredim, nekaterih pa ne maram in jih on dela. Isto je z njim in ženskimi deli. Bolj kreativni del kuhinje, pa izbira in izdelava daril, pa urejanje stanovanje... bo verjetno vedno bolj moja domena, finance in računalništvo pa njegova. Fajn pa je, da oba znava vse, samo zakaj bi se jaz mučila z nečim, kar gre njemu boljše in obratno? Ampak treba se je zavedat, da je moških del zdaj precej manj, kot jih je bilo v preteklosti, standardi za ženska dela (pucanje hiše/stanovanja) so pa vse višji in višji. Skratka tole:
Mater ste smešne s temi moškimi deli. Če živiš v mestu, tradicionalnih moških del praktično ni. A mislite, da "blokovci" furamo kombajne in hodimo v gmajno po drva? Pokažite mi človeka, ki danes še sam popravlja avto. Menjavanje vodovodnih cevi? Wtf?

je v večini prebivalstva (ki živi pač večinoma v mestih) definitivno res.

In se strinjam tudi z gino, vsak ma svojo šibko stran. Lubi tudi ni videl, kaj je za naredit (ne, da ne bi hotel, ampak enostavno RES ni videl!), zdaj pa že vidi in sam naredi. Danes ko sem vstala, je bilo vse spucano!user posted image Ampak na začetku pa jasno da ne, če ni bil navajen, ker sploh ni vedel, kaj vse je treba. Zato pa sem rekla, da naj se zadeve loti po delih: za vsako stvar, ki rata, naj ga pohvali in na koncu prideta tja, kjer je obema fajn. Razlika je bila v tem, da jaz nisem mela nobenih zadržkov mu povedat, kaj vse morava naredit. Da mu ne bi pucala, samo zato, da bo z mano. Če ne vidi kaj bolj pametnega na meni, potem naj rajši gre... Ker sem prepričana, da imam še tisto nekaj več, buči pa ni bila.

in pa kretenom, ki te pride zbudit v posteljo, ko spiš in počivaš po napornem dnevu zato, da mu ti pripraviš za jest, ker ima sam dve levi nogi namesto rok

No, tega ne vemo - lahko samo on takrat lačen rata - ni nujno, da jo pride zbudit zato. če jo res pride zbudit - in mu ona res gre naredit za jest... potem pa... adijo pamet!

Po moje se moramo zavedat, da živimo različna življenja: pri nas doma sem tudi jaz nosila drva not in kosila travo (kasneje je pa res to več brat delal, ampak sem jaz delala vse ostalo, tako da se mu je še kako splačalouser posted image ). In kar je fer nekje na kmetih, ni fer nekje v mestu, kjer vsa dela za moškega odpadejo oz. se jih dela 1x na 10 let. Vmes pa bi bilo kao fer, da on leži na kavču in gleda, kako ga strežem? NI šans! Ni da bi bilo to cela znanost, samo verjamem, da se ti noro zdi, če ti pucaš, drugi pa samo smeti. Zakaj? Saj bi oba enako rada lenarila ali počela kaj drugega, ne? Poleg tega to nekaj pove o spoštovanju, vsaj meni...

obstaja pa možnost, da sta preobremenjena oba

To je dostikrat problem, se mi zdi, ja. Samo takrat pač pogledaš, kateri je še bolj pregorel in takrat drugi stisne. Dokler se izmenjavata, je ok.

frodo, podpis, pod vse.

Mogoče bi morala probat, kakšna znanost je kosilo skuhat.

ajsek, dobra, heheuser posted image

Kolikokrat sem vse noči prejokala,ko ga ni bilo in premišljevala,da bi mu naredila vse,stregla od spredaj in zadaj,samo,da bi bil doma z nama

buča, no, vidiš, pa si prišla do bistva problema. Ti si mu to dopuščala, ker bi vse naredila, samo da bi bil z vama. Nisi krava ali koza, samo nisi se dovolj spoštovala, nisi verjela, da si dovolj dobra čisto taka kot si - da bo on s tabo zato, ker si taka čisto fajn - brez vsega gospodinjskega servisa zadaj. Mislila si, da si ga moraš zaslužit s svojo pridnostjo, ker sama zase nisi dovolj dobra. Zdaj pa še enkrat premešaj karte. Tokrat si njegove naklonjenosti ne boš več kupovala s streženjem spredaj in zadaj. Ampak bo on izbral tebe in malo bučko samo zato, ker vaju ima rad in je rad z vama. Če vaju ne bo, pa je za obe boljše, da nista skup. Tudi za tamalo! ker otrokom lahko največ damo s tem, da jim damo dober zgled: kako lepo živet skupaj ali pa kako lepo živet narazen. oboje je ok: jasno, da je vsakemu otroku bolj všeč, če živita starša skup in se imata rada, ampak jim je pa gotovo lepše, če sta srečna narazen kot pa če sta nesrečna skupaj. Poznam par ločenih mam in mi vse zagotavljajo, da so bile že opazne spremembe pri otrocih in zdaj ko so ločeni, so otroci srečnejši.

Še vedno ga imam,ne vidim pa v njem nekoga h kateremu bi se zvečer stisnilauser posted image vem,nihče ni popoln,ne jaz,ne on...a se mi zdi,da se že predolgo trudim...in sem postala utrujena.

Povej mu to - točno tako! On ne vidi problema v tistih štumfih in kupu perila, zanj je to samo kup perila, tebi pa je to toliko več! Razložit mu moraš, da zate to niso samo stvari, ampak simbol, dokaz tega, koliko te ima rad. Kako se počutiš, da se ti zdi, kot da te ne vidi, ko se mučiš s kupom perila bi si želela, da bi ti kdaj priskočil na pomoč,... Če tega noče, tudi zate ne (mislim zato, da se boš ti počutila ljubljeno,da ti pokaže, da te ljubi...), potem pa res nimaš kaj počet tu in nima smisla vztrajat.
Kar se tiče njegovega izrabljanja otroka zato, da te ima na špagci, je res podlo in mu to tudi takrat takoj povej oz. ga ustavi.

Zadnjič sem brala en intervju, kjer so omenili, da je v Nemčiji vse večji problem, da mladoletni fantje pretepajo svoje mladoletne punce. In da noben starš ne bi rad, da njegovo hči njen fant tepe. Ampak da je problem v tem, da punce vzgajamo v nenasilju in tega sploh nimajo več v sebi, ker je tako potlačeno. Punca, ki nima tega v sebi, ne more svojemu fantu, ko jo prvič klofne, rečt: "samo še enkrat, pa te ubijem!" Mi je dalo mislit! Najdi tudi ti ta svoj borbeni pol, ga boš rabila! Vsekakor takrat, kadar tako izrablja otroka! Pojdi do njega in mu srdito šepni na uho: "Samo enkrat še kaj takega prijaviš, pa lahko kar spokaš kufre - takoj! Probaj, če upaš!"

Daj mu zadnjo šanso in mu povej, da je zadnja - če ne bo šlo, gresta narazen, brez pardona. Da si pripravljena poizkusit, ampak samo pod pogojem, da se situacija res spremeni, da se on res trudi, da ti to vidiš, da si tudi on to želi in se RES trudi - vsaj tako kot ti, prav bi bilo, pa da še malo not prinese za nazaj.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
7.11.2010 15:15:52   
ronja
Najbolj pa me je podražilo, da letos, že drugič zapored, ni šel na grobek, pa prižgal svečke.
Moram pa vas res razočarat-ja, imam ga rada..

Jasno, da ga imaš še rada, saj to se ne odločimo, zdaj te pa ne bom več mela rada, ker že 7 let samo pucam za tabo. To pride samo od sebe, ko se nam nekdo dovolj zameri.

Kar se prebolevanja smrti tiče, pa po moje on čustvuje drugače kot ti in zelo verjetno je tudi tebi precej huje kot njemu, on pa bi rad šel naprej. Mislim, da bi tukaj rabila kako družinsko terapijo, ker je to tako zelo težka tema in tako zelo različno reagiramo na smrt, da je težko to laikom samim zrihtat, če njihovi načini niso dovolj podobni.

buči, če ne govorita, mu napiši pismo in mu ga daj v roke, rekoč, da not piše, kako se počutiš, kaj si želiš, kaj te boli in kako bi to rešila. Če ga ne prebere, potem itak nimaš kaj z njim počet. Ampak verjetno ga bo prebral. In če ga to ne gane, da bi se bil pripravljen odkrito pogovorit, potem spet ne vem rešitve, razen ad ga res vržeš ven. Če pa bo pripravljen delat, da bo ugotovil, kako te rani in da si tega ne želi... potem imata pa dobre šanse, da vama rata. Tebi sami pa ne more, morata bit 2.

somic, vsi se spremenimo, ko dobimo otroka, to je normalno in edino prav, saj ne moremo bit več tako egoistični, včasih pretiravmo v drugo smer, včasih se oddaljimo, včasih se ujamemo v vloge mame in očeta in pozabimo, da smo še kaj drugega zraven... Ampak če se oba sproti na to opominjata in sproti rešujeta probleme, potem se da marsikaj zrihtat.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
7.11.2010 15:26:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Zadnjič sem brala en intervju, kjer so omenili, da je v Nemčiji vse večji problem, da mladoletni fantje pretepajo svoje mladoletne punce. In da noben starš ne bi rad, da njegovo hči njen fant tepe. Ampak da je problem v tem, da punce vzgajamo v nenasilju in tega sploh nimajo več v sebi, ker je tako potlačeno.


Seveda, saj je logično.
Jaz imam vedno stališče do moških, udari me, pa te prebutam nazaj. No, pa sem do sedaj bila s sami normalnimi moškimi, ni variante, da me kdo sploh udari.

Otroke zapiramo v vakum, postavljamo jim meje, da je za njih vse dobro, vse zdravo, vse najboljše. Ampak živijo v vakumu in ko pridejo iz okvirja ven, se enostavno ne znajdejo. Potrebno jih je spustiti tudi čez mejo sprejemljivega, da dojemejo razliko med prav_narobe, dobro_slabo, in podobnimi nasprotji. Danes pravzaprav vidijo samo lepo plat vsega, na podoben način kot bi stalno živeli v dnevu. Dan je meja, noč je slaba in v noč jih ne bomo spustili in jim jo pokazali. Tudi v "slabo" otroka ne spuštiš, mu pa omogočiš, da ga spozna toliko, da zna ločiti med "dobrim in slabim". Sicer so meje tanke, ampak je lažje, če mu jo omogočimo spoznati z našo mero občutljivosti, kot če jo je kasneje sam hočeš nočeš primoran spoznati izven meja našega doma.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
7.11.2010 19:51:29   
Anonimen
Huh, zanimiv preobrat. Tudi jaz sem na začetku dobila občutek, da ti je pač prekipelo. Zdaj pa berem dosti globje probleme. user posted image  Vsekakor buči, če ne boš sebe postavila na prvo mesto, ne bo sprememb. Predvsem pa nehaj igrat cankarjansko mamo. Nehaj iskat zunanjih potrditev, da bi te ljudje imeli radi. Ker te ne bodo. Ljudje te imajo radi samo toliko časa, dokler imajo od tebe korist. Zveze (prijateljske, zakonske...) delujejo dokler gre za win-win situacijo.

Ti priporočam eno knjigo- Umetnost egoizma. Kratko in jedrnato ti razloži, kako se postaviš na prvo mesto. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
7.11.2010 20:05:17   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Zadnjič sem brala en intervju, kjer so omenili, da je v Nemčiji vse večji problem, da mladoletni fantje pretepajo svoje mladoletne punce. In da noben starš ne bi rad, da njegovo hči njen fant tepe. Ampak da je problem v tem, da punce vzgajamo v nenasilju in tega sploh nimajo več v sebi, ker je tako potlačeno.


Seveda, saj je logično.
Jaz imam vedno stališče do moških, udari me, pa te prebutam nazaj. No, pa sem do sedaj bila s sami normalnimi moškimi, ni variante, da me kdo sploh udari.

Otroke zapiramo v vakum, postavljamo jim meje, da je za njih vse dobro, vse zdravo, vse najboljše. Ampak živijo v vakumu in ko pridejo iz okvirja ven, se enostavno ne znajdejo. Potrebno jih je spustiti tudi čez mejo sprejemljivega, da dojemejo razliko med prav_narobe, dobro_slabo, in podobnimi nasprotji. Danes pravzaprav vidijo samo lepo plat vsega, na podoben način kot bi stalno živeli v dnevu. Dan je meja, noč je slaba in v noč jih ne bomo spustili in jim jo pokazali. Tudi v "slabo" otroka ne spuštiš, mu pa omogočiš, da ga spozna toliko, da zna ločiti med "dobrim in slabim". Sicer so meje tanke, ampak je lažje, če mu jo omogočimo spoznati z našo mero občutljivosti, kot če jo je kasneje sam hočeš nočeš primoran spoznati izven meja našega doma.


Jaz pa vidim problem tudi v tem, da fante vzgajamo v deklice.....in potem vseeno nekatera dekleta iščejo moškega, ki je moški.....in najdejo takega moškega zgolj v takih nasilnežih, ki jih pretepajo.....ker je ostali del moškega populacije vzgojen kot ženska in mu predstavlja bistveni problem življenja obisk solarija, puljenje dlačic in zlaganje posode v pomivalni stroj.....ženske pa vseeno, kjub vsej emancipaciji, želimo v podzavesti pravega moškega in ne neko poženščeno spako oz. žensko z lulčkom med nogami......na razpolago pa imamo v pretežnosti moške, ki namesto piva, fuzbala in opazovanja ženskih jošk bere Cosmopolitan za moške in se s prijatelji pogovarja ali je boljše v solariju preživeti 10 ali 15 minut......

In zanimivo bi bilo tudi raziskati zakaj, se potem zahodnjakinje.....predvsem Nemke.....hodijo fu.karit v muslimanske dežele......če tako ljubijo moškega za štedilnikom, s pobarvanimi lasmi, ki ga morajo one osvajat in ne on njih......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
7.11.2010 20:26:56   
Anonimen
Liliana, bi debatirala naprej, ampak mislim, da bova pristali čisto izven teme user posted image .

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
8.11.2010 0:29:24   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: buča

on bi rekel,zakaj dramatiziram,tamala pa ne vem,no....je že tako velika,da opazi,da sva hladna...nesramno je od njega,da ji reče:Mami me ne mara in me bo spodila!,potem pa tamala začne jokat,da oči ne bo šel nikamor...nočem,da živi pod pritiskom in da ona občuti najine napake,da bi ji to poslabšalo kvaliteto življenja...rada ima,da smo skupaj...saj ne vem..saj pravim,da vztrajam zaradi nje....ne vem,pa ni dobro...bolje,da se neha,čist sem zbegana...zdej grem rajši spat


nisem brala vsega....samo a sta že poskusila s kako skupno terapijo s partnerjem?
1. ne da je nesramno, poniževalno do tebe in do otroka in s tem moški pokaže sebi, da se nima rad, ni samozavesten
2. veš česa ne želiš, s tem ko ne želiš - odbijaš rešitev problema
3. bolje da se neha - vprašati se moraš kaj naj se neha?

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
8.11.2010 0:44:19   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: ronja


somic, vsi se spremenimo, ko dobimo otroka, to je normalno in edino prav, saj ne moremo bit več tako egoistični, včasih pretiravmo v drugo smer, včasih se oddaljimo, včasih se ujamemo v vloge mame in očeta in pozabimo, da smo še kaj drugega zraven... Ampak če se oba sproti na to opominjata in sproti rešujeta probleme, potem se da marsikaj zrihtat.



podpis

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
8.11.2010 0:48:03   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

Huh, zanimiv preobrat. Tudi jaz sem na začetku dobila občutek, da ti je pač prekipelo. Zdaj pa berem dosti globje probleme. user posted image  Vsekakor buči, če ne boš sebe postavila na prvo mesto, ne bo sprememb. Predvsem pa nehaj igrat cankarjansko mamo. Nehaj iskat zunanjih potrditev, da bi te ljudje imeli radi. Ker te ne bodo. Ljudje te imajo radi samo toliko časa, dokler imajo od tebe korist. Zveze (prijateljske, zakonske...) delujejo dokler gre za win-win situacijo.

Ti priporočam eno knjigo- Umetnost egoizma. Kratko in jedrnato ti razloži, kako se postaviš na prvo mesto. user posted image


lepo in fajn povedano, resnično.
Pa kaka Samozavest (Barbara De Angelis) je tud fajn, pa Sanja Rozman....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
8.11.2010 0:50:59   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Liliana, bi debatirala naprej, ampak mislim, da bova pristali čisto izven teme user posted image .


se strinjam da bi lahko debatirali user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
8.11.2010 8:58:37   
Spontan
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

A znaš ti zamenjat zavorne ploščice na avtomobilu?

spontan, ja, na kakem starem avtu znam oz. sem to že delala. Na našem novem si pa ne bi upala - niti on ne - zato imamo mehanike.


V osnovi je isto, kot na starih avtih user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
8.11.2010 9:18:29   
Spontan
IZVIRNO SPOROČILO: buča
in sedaj sem na tej nula točki,v labirintu,na križišču,brezpotju...user posted image


Lahko se ločiš in boš ugotovila, da boš še na slabšem.
Lahko pa skomuniciraš, razložiš, poveš, in vse b v redu. Sej štekamo, ko je treba.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
8.11.2010 10:42:21   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Spontan

Lahko se ločiš in boš ugotovila, da boš še na slabšem.
Lahko pa skomuniciraš, razložiš, poveš, in vse b v redu. Sej štekamo, ko je treba.



In ti si alter ego njenega moza....  user posted image

Zaupaj mi, na podlagi katerih kazalcev in po kateri logiki si izpeljal trditve?



_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Spontan)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
8.11.2010 10:59:14   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Zadnjič sem brala en intervju, kjer so omenili, da je v Nemčiji vse večji problem, da mladoletni fantje pretepajo svoje mladoletne punce. In da noben starš ne bi rad, da njegovo hči njen fant tepe. Ampak da je problem v tem, da punce vzgajamo v nenasilju in tega sploh nimajo več v sebi, ker je tako potlačeno.


Seveda, saj je logično.
Jaz imam vedno stališče do moških, udari me, pa te prebutam nazaj. No, pa sem do sedaj bila s sami normalnimi moškimi, ni variante, da me kdo sploh udari.

Otroke zapiramo v vakum, postavljamo jim meje, da je za njih vse dobro, vse zdravo, vse najboljše. Ampak živijo v vakumu in ko pridejo iz okvirja ven, se enostavno ne znajdejo. Potrebno jih je spustiti tudi čez mejo sprejemljivega, da dojemejo razliko med prav_narobe, dobro_slabo, in podobnimi nasprotji. Danes pravzaprav vidijo samo lepo plat vsega, na podoben način kot bi stalno živeli v dnevu. Dan je meja, noč je slaba in v noč jih ne bomo spustili in jim jo pokazali. Tudi v "slabo" otroka ne spuštiš, mu pa omogočiš, da ga spozna toliko, da zna ločiti med "dobrim in slabim". Sicer so meje tanke, ampak je lažje, če mu jo omogočimo spoznati z našo mero občutljivosti, kot če jo je kasneje sam hočeš nočeš primoran spoznati izven meja našega doma.


Jaz pa vidim problem tudi v tem, da fante vzgajamo v deklice.....in potem vseeno nekatera dekleta iščejo moškega, ki je moški.....in najdejo takega moškega zgolj v takih nasilnežih, ki jih pretepajo.....ker je ostali del moškega populacije vzgojen kot ženska in mu predstavlja bistveni problem življenja obisk solarija, puljenje dlačic in zlaganje posode v pomivalni stroj.....ženske pa vseeno, kjub vsej emancipaciji, želimo v podzavesti pravega moškega in ne neko poženščeno spako oz. žensko z lulčkom med nogami......na razpolago pa imamo v pretežnosti moške, ki namesto piva, fuzbala in opazovanja ženskih jošk bere Cosmopolitan za moške in se s prijatelji pogovarja ali je boljše v solariju preživeti 10 ali 15 minut......

In zanimivo bi bilo tudi raziskati zakaj, se potem zahodnjakinje.....predvsem Nemke.....hodijo fu.karit v muslimanske dežele......če tako ljubijo moškega za štedilnikom, s pobarvanimi lasmi, ki ga morajo one osvajat in ne on njih......



Se strinjam z obema.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
8.11.2010 11:03:05   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Spontan

IZVIRNO SPOROČILO: buča
in sedaj sem na tej nula točki,v labirintu,na križišču,brezpotju...user posted image


Lahko se ločiš in boš ugotovila, da boš še na slabšem.
Lahko pa skomuniciraš, razložiš, poveš, in vse b v redu. Sej štekamo, ko je treba.



A daj no? Pa saj ona je njemu vse povedala. Najbrž ne enkrat, ampak večkrat. Pa mu dol visi. Popolnoma dobro jo razume že od prvič, ko mu je povedala,  samo strinja se ne. NOče živet tak lajf, da bi bil on za kaj odgovoren, kaj pomagal. Hoče biti ene sorte otrok še naprej. Na manj kot to očitno ne pristaja, se ne želi spremenit. Torej ji v bistvu postavlja ultimat - ali me sprejmi takega kot sem, ali pa pojdi. IN veselo gazi čez njo vsak dan še kar naprej....

(odgovor članu Spontan)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
8.11.2010 12:33:23   
Spontan
Ja prav, potem pa se lahko loči, meni je končno vseeno.

Vem, da je človek v določeni situaciji zaradu sebe, ne zaradi drugih in če zdaj zbežiš v drug odnos, boš pa pač v drugem odnosu moral reševati isto priložnost. Končno je popolnoma vseeno, samo organizacijsko bo še težje. Po želji.


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
8.11.2010 16:39:43   
ronja
V osnovi je isto, kot na starih avtih

V osnovi ja, v osnovi je vse podobno... Samo fora je v detajlih: v osnovi se tudi gume povsod da enako zamenjat, samo da jih zdaj s tistim vragom gor zašraufajo, da eno 50 kilsko dete lahko še tako skače po ključu, pa se šrauf ne bo prav dosti sekiral. Na axu, kjer smo sami gume menjavali, pa to ni bil problem. Ali pa recimo detajl, da imava zdaj dve mali punčki in da ne zaupam ne sebi ne njemu dovolj, da bova vse super zmontirala. Takrat mi to ni bilo tako zelo važno oz. sem bila pripravljena prevzet riziko, zdaj pa ne. Zanj velja isto.

Jaz imam vedno stališče do moških, udari me, pa te prebutam nazaj. No, pa sem do sedaj bila s sami normalnimi moškimi, ni variante, da me kdo sploh udari.

mili, glede na tvoj podpis oz. avatar, se jim ne čudimuser posted image .


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Spontan)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
8.11.2010 17:16:13   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1
... in pa kretenom, ki te pride zbudit v posteljo, ko spiš in počivaš po napornem dnevu zato, da mu ti pripraviš za jest, ....

Mislim, da je ta izjava popolnoma nepravična. Namreč vedno mu je pripravila za jest. Zakaj je sedaj naenkrat "kreten" ker je pričakoval to, kar iz njunega odnosa izhaja? Zakaj se z enako mero s "kretenom" ne označi tistega, ki dejansko vstane in pripravi hrano? Pa saj ja ravno ta "ta utrujeni", "ta žrtev" svojega partnerja naredila odvisnega od nje.

Do sedaj ji je partnerjeva odvisnost odgovarjala, naenkrat ne. Naenkrat se je premislila, kar sta "dogovorjena" že od vsega začetka. Ja menda da debelo gleda.

IZVIRNO SPOROČILO: buča
...Kdo pa me je tolažil in objemal,ko sem bila z njo noseča in je on popival in hodil vse noči okoli?

Kdo? A prej ni popival. A je popivati začel ko sta se poročila?

IZVIRNO SPOROČILO: buča
Niti nočem,da bi on kar naenkrat pa zmeraj pomil,pa skuhal,pa posesal..., ...gre mimo zvrhanega koša perila,ki ga nesem iz sušilnice v 2 štuk..., ....odnese samo svoj krožnik iz mize,najinega pa pusti?Zakaj je danes(potem,ko sva se počila)postlal samo svojo in hčerino posteljo,moje pa ne?

Zato ker si ti pomila, skuhala, posesala, nosila perilo. Zato ker imata takšen medsebojni odnos. Ti si njegova sužnja. Služkinje namreč dobijo za svoje delo plačilo, sužnje pa ne.

IZVIRNO SPOROČILO: buča
Rada bi šla na začetek zveze...

...se že predolgo trudim...in sem postala utrujena...

To si lepo povedal. Resnično na lep in dojemljiv način izraža tvoje stanje. Sedaj pa moraš to lepo povedati tudi njemu.

IZVIRNO SPOROČILO: buča
Moji najdražji punčki hočem nuditi čimlepše otroštvo,z očijem in mamico,zato vztrajam....

Želiš svojemu otroku, da si bo ustvaril takšno družino, kot jo sedaj imate. Čimlepše otroštvo prav gotovo ni odnos iz katerega se otrok uči, da bo morala celo življenje garati za nekoga, ki bo pijančeval. To se namreč trenutno uči. To ji je že jasno. Kar vprašaj jo. Boš šokirana.

Čimlepše otroštvo lahko da otroku le uravnotežen in zdrav odnos z odgovornimi starši.  Ampak do njega priti. Vidva imata že od začetka bolan odnos. Zdravljenje le-tega pa zahteva voljo obeh, zdravljenje obeh in strokovno vodstvo terapevta, ki se bo ukvarjal z obema vajinima odvisnostima. Njegovim in tvojim streženjem.


Ali pa morda urejen odnos ne bo imel dovolj vznemirjenja in boš rekla, da je monoton.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
8.11.2010 17:49:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Jaz imam vedno stališče do moških, udari me, pa te prebutam nazaj. No, pa sem do sedaj bila s sami normalnimi moškimi, ni variante, da me kdo sploh udari.

mili, glede na tvoj podpis oz. avatar, se jim ne čudimuser posted image .



Kaj naj rečem - ni naključij user posted image , čeprav je bil v osnovi mišljen v čisto drugem kontekstu.

Buča, da še te spravimo v malo "bojnejše" razpoloženje user posted image .

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
8.11.2010 21:50:42   
ronja
tehnofil, te stvari se ne zgodijo naenkrat in če bi bral buči, bi tudi videl, da se že dalj časa okoli tega pričkata, pa da se on noče pogovorit. Pa ni treba bit genij, da vidiš, da je tvoj partner sesut in ni treba, da ti reče, da bi mu rad pomagal. To je del ljubezni.
kar se pijače tiče, je že povedala: če ne živiš skupaj, verjeto res ne opaziš toliko. POtem sta imela pa že otroka in od takrat naprej se trudi, pa ne gre, če povzamem.
če bereš ostale, so velikokrat tudi njo označile za kretena, ker mu streže. Jaz mislim, da noben od njiju ni kreten, samo zmenit se morata in če se imata dovolj rada (iz obeh strani), potem it naprej, če pa ne, pa it narazen.

mili, verjamem, da ni bilo naključje, kar si si izbrala, da te predstavlja tu gor. Bi se tudi jaz borila, če bi me kdo udaril, vendar mi je kristalno jasno, da lubija ne bi mogla prebutat - je pač vsaj ene 10x močnejši od mene in če bi mi kaj hotel žalega storiti, mu ne bi bilo prav težko.

Naju je pa enkrat prav šokiralo, ko sva videla, koliko lahko kreganje prizadane otroke. Najini nista navajeni nekih hudih prepirov (to ne pomeni, da se vedno strinjava, samo drug način imava, da se zmeniva, pa navadno niti nista malidve takrat zraven - kako naj se pa človek pogovarja v miru, če stauser posted image ) in itak sta občutljivčka, ampak vseeno. Enkrat sva se hecala - jap HECALA - on je rekel, da mi bo vse nabrane cvetke vijolic stran zagnal, da mi jih ne bo treba kandirat, ker je vedel, da nimam časauser posted image . In mi je vzel tisto škatlico in jaz, da naj da nazaj, on pa da ne, tamala pa v jok! Sva bila čist paf! Sva jo še 5 minut mirila, da sva se samo hecala in da ni nič narobe. Takrat sem se šele zavedela, kako zelo občutljiva bitja so tile naši mali otroci!
Razmisli o tem, buča, ker so res ko ene gobe tile mali škrati. Čeprav ji želiš najboljše, ji lahko narediš medvedjo uslugo, če boš pri tem poteptala sebe...


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
8.11.2010 22:02:17   
*žaži*
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Meni ta prispevek ni niti malo smešen. No, izgleda da imam malo višji prag za humor in me fakin tačin skrin žal ne nasmeje, še manj pa cela tematika. Nasprotno, prav razjezi me tako jamranje. Zakaj? No, preden odgovorim v kateri koli temi na RR, si nekako preberem kar je na voljo podatkov pri avtorici teme: vidim, da imata 7 let starega otroka in da že 6 let naklepata/delata/čakata še na enega otroka. IN TI SE PO VSEM TEM UPAŠ JAMRAT? Najmanj 7 let skupnega življenja, en otrok, želja po drugem? Kam si pa do zdaj gledala?

Najprej mi odgovori na eno reč: a si ti naredila primopredajo z njegovo materjo? Ne vem, si šla k njej, ga prevzela takega kot je bil in ga samo prenesla k sebi? Ne me farbat, da je mamin sinek padel v tvoje naročje kot hruška in da si to opazila po 7 letih? Če ja, potem prav ti je, naj te še naprej hodi budit, da mu skuhaš večerjo. Če je odgovor na moje vprašanje NE, pa spet prav ti je!

Neznosno se mi zdi, da za tako stanje namiguješ, da je krivda na strani njegove mame. Kriva si samo in izključno ti, ker si ga od vsega začetka začela strežt. Sprva ti je bilo super, da si ga stregla, ker si se tako dokazovala in preprečila, da bi gledal za drugimi kiklami, omrežila si ga s tem, da mu je lepo, da mu je lagodno, da ima pridno ženko. Zdej se pa poglej v ogledalo in priznaj si, da te je minilo do njega, da ni več metuljčkov po trebuhu in da si začela pogrešat "sodelavca" v družini.

Kar se tega tiče, sem jaz neusmiljena. Kar si si naredil, to imaš.
Edina možnost spasa ti je, da ga pač pustiš, da se znajde. Ne kuhaj mu več, ne peri mu več. Pa srečno - upam, da veš v kaj se podajaš, če vama uspe naštimat še enega otroka. tu pa se spet čudim kako močan nagon imate nekatere ženske, da vam je prekleto vseeno kdo vas oplodi, pa če še dan prej ga celega prekolnete, kako je nesposoben pomit en kozarec - a za otroka naredit zamižite na obe očesi...
...svašta...


ČESTITAM za tale odgovor!

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
9.11.2010 11:47:31   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
...da se že dalj časa okoli tega pričkata, pa da se on noče pogovorit....
...kar se pijače tiče, je že povedala: če ne živiš skupaj, verjeto res ne opaziš toliko.
... označile za kretena, ker mu streže.

Pogovorit se noče, ker mu ni treba. Razlogi so na obeh straneh. Ena stran je "na dobrem" ena stran "je pa na slabšem". Ni res. Oba sta na slabšem in tja sta prišla skupaj.

Kar se tiče pijače - da ni opazila je laž. In to velika. Pa ne meni, ampak sebi. Ravno zaradi te laži sebi - ker si ni hotela priznati da popiva, da je to problem za družino oz. ker si je lagala, da bo potem drugače. Ker ni nobene realne podlage, da bi se spremenil zgolj zato ker sta se preselila skupaj. To je samo domišljija, ki je omogočala laž/slepoto.

Ampak sploh ni problem laž. Mene zanima ZAKAJ ji je ta laž/ privid/ slepost "ugajala". Namreč prepričan sem da ni slučaj da sta skupaj. Prav našla sta se. Ona ga je prav poiskala in on je imel "krompir" da jo je ujel. Trdim da sta oba šla v odnos z nekimi lažnimi pričakovanji. On, da bo imel služkinjo (kar mu zaenkrat uspeva - s pa laže da bo vedno tako) in ona da se bo čudežno spremenil.
No in seveda v stopanje v tak odnos, kjer sta drug od drugega odvisna (eden uživa v "ugodju", drugi "uživa" v vlogi žrtve).

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
... označile za kretena, ker mu streže.

Izjava želi samo dodatno karikirati nastali položaj. Da je odnos že od začetka obsojen na to kakršen je.


Lepo je povedala, da si želi nov začetek. Vendar se mora zavedati, da ta nov začetek ne more biti res  nov, ker bo delala spet napake zaradi istega "problema, ki ga ima v sebi še preden je njega spozbnala". To, da si najdeš "takšnega" in z njim zapleteš še dodatno z otrokom - to je jasno da ni pametno, večina pa temu rečemo da ni normalno; pa čeprav je teh primerov veliko - sploh tu na RR. Pa tu gre za ŽIVLJENJE. To ni hec. Lahkotni nasveti so isto, kot da ti tujci za šankom svetujejo.

Zato pravim, da je nekaj narobe tudi z njo in da mora zato poiskati strokovno pomoč za iskanje tega kar povzroi takšno nepametno (nenormalno) izbiro. pa čeprav je zavestno hotela to, kar mi vsi, je dejansko izbrala tok nihče ne bi rad. In to je resen problem. Zato ni enostavne rešitve nehati kuhati ali se odseliti. Dokler ima sama resen problem jo bo vsak "nov" začetek pripelja na isto pot.

Zato prvo mora imeti tega res dovolj. Drugo si mora priznati da ima problem s sabo, da je sploh izbirala odločitve, ki so jo pripeljale sem, t.j. želeti poiskati kaj je vzrok (vzroka NIKOLI ne vidimo - šele čez čas se ga zavemo, ga spoznamo in ugotovimo kako očiten je, pa ga nismo videli).

Nato poiskati nekoga, ki se na te stvari spozna, ne samo da ima diplomo. Sam bi iskal med tistimi, ki imajo večjo uspešnost "zdravljenja" problemov. A ti ne? Ker sem prepriča, da se bo samo vrtela v krogu in sprejemala odločitve, ki ne bodo dajale pravega rezultata ali pa bodo ustvarile še slabšo situacijo. Pa saj to je normalno, da nekdo, ki je dal nekaj sto, tisoč ali več primerov čez, bolj pozna zemljevid in lahko usmerja od tistega, ki hodi prvič.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 9.11.2010 11:48:09 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: kako spremeniš partnerja v moškega
9.11.2010 18:10:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Ampak sploh ni problem laž. Mene zanima ZAKAJ ji je ta laž/ privid/ slepost "ugajala". Namreč prepričan sem da ni slučaj da sta skupaj. Prav našla sta se. Ona ga je prav poiskala in on je imel "krompir" da jo je ujel. Trdim da sta oba šla v odnos z nekimi lažnimi pričakovanji. On, da bo imel služkinjo (kar mu zaenkrat uspeva - s pa laže da bo vedno tako) in ona da se bo čudežno spremenil.
No in seveda v stopanje v tak odnos, kjer sta drug od drugega odvisna (eden uživa v "ugodju", drugi "uživa" v vlogi žrtve).


V časovni perspektivi vedno najdemo partnerje, ki nam v danem trenutku ustrezajo in ki podpirajo naša pričakovanja in tudi naše slabosti. Prav tako vidimo bistvene napake partnerja, ki pa jih v stanjih začetne zaljubljenosti enostavno spregledamo. Naprej imamo dve poti, ali jih "spregledujemo" v nedogled, tako kot v tem primeru, in jih nevidno tudi podpiramo in čakamo, da poči, ali pa se partnerjemo toliko ujamemo, da vsak svoje "napake" odpravljamo v času, ko zorimo skupaj.

Reči nisem opazil - ma pajade. Nočeš opaziti, ker imaš raje iluzijo in upanje, da bo bolje. Pa na dolgi rok ni nič samo od sebe bolje, samo slabše.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?