tanjusi
|
tanjusi - javi, kako boš zrihtala na socialni. Zanima me predvsem papir za očeta, ker je tam ena rubrika, kjer je treba vpista, kdaj bo koristil očetovski dopust - kot, da vem, kdaj točno se bo dete rodilo?! No, jaz sem prvi list mogla oddat, tistega za plačo moram pa pri januarski plači. In ne, ni veljalo, da bi prinesla vse skupaj... Dobila pa sem tudi že papira za občinsko denarno pomoč, samo tisto nesemo po potem, ko se otrok rodi. V glavnem - a se da še bolj komplicirat?! Kot si rekla, eno samo kompliciranje ...Sem šla najprej v službo in tam so me napotili najprej na socialno , no tam mi je pa dala dva papirja, enega za paket oz. Pomoč ob rojstvu otroka in nekaj za službo za porodniško...Meni je na socialni rekla da za očetovski dopust se bova naslednjič dogovorili, ko prinesem nazaj papirje...zdaj pa iz službe dobim v četrtek in potem oba papirja nesem nazaj na socialno ... ja zakomplicirano ... zelo .... mi je pa rekla da če se dete rodi pred 37. tednom je treba v 3 dneh javit , ker se potem porodniška prej začne pa mislim da se tudi podaljša ... Drugače sem pa dala v Baby centru spet malo zaslužit, čeprav za oblečt sem dobila zelo poceni...je znižano , pa stekleničke, dude ,kopel, kremici .. Ena runda še ... banica, plenice, odejica in take stvari...