|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
29.12.2010 21:35:25   
darja.mark
Hmm, lih danes mi je ena ki je že dobila stanovanje na tem razpisu rekla, da pogodbo o najemu ni fajn meti, ker maš pol manj točk. Pa saj če nimaš najemne pogodbe oni pridejo k tebi pa preverijo če res živiš v najemu ali ne. ker tut meni je blo logično naslednje:
- če maš najemno pogodbo, se pravi da maš tam nek datum do kdaj velja in do kdaj si lahko v stanovanju. Se pravi da maš na nek način zagotovljeno stanovanje in je nek plus, oziroma v tem primeru minus.
- če pa pogodbe nimaš, pa s tem tut nimaš nekega zagotovila kako dolgo boš lahko še notri in si tako rekoč brez stanovanja saj te lahko lastnik že jutri flikne ven. A ni to na razpisu nek plus?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
29.12.2010 21:59:28   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark
Hmm, lih danes mi je ena ki je že dobila stanovanje na tem razpisu rekla, da pogodbo o najemu ni fajn meti, ker maš pol manj točk.

To je veljalo še takrat, ko so tiste, ki niso imeli najemne pogodbe, obravnavali kot prosilce brez stanovanja. Če sem prav dojela sedajšnji razpis, to ne velja več.
Pa saj če nimaš najemne pogodbe oni pridejo k tebi pa preverijo če res živiš v najemu ali ne.

Komisija pride samo k tistim, ki po prvem pregledu papirnatih dokazil zberejo največ točk. In samo pri teh gredo potem še na ogled na terenu, da preverijo, če papirji držijo. Če ne, se "lotijo" naslednjega na lestvici in to vse, dokler ne preverijo toliko kandidatov, kolikor je stanovanj na voljo.
Če pa nimaš najemne pogodbe, pa oni ne morejo vedeti, ali si res v najemu ali ne. Vse, kar lahko izvedo in dokažejo, je samo to, kje živiš. Misliš, da bodo še sami ugotavljali, ali je oseba, pri kateri živiš, sorodnik ali ne? Ah, kje pa. Niso oni tisti, ki ti ponujajo stanovanje, temveč si ti tista, ki ga želiš, torej je celotno "breme" dokazovanja česarkol na tebi. Želiš točke za najem? Dokaži, da živiš v najemu. Tako ali drugače.
če maš najemno pogodbo, se pravi da maš tam nek datum do kdaj velja in do kdaj si lahko v stanovanju. Se pravi da maš na nek način zagotovljeno stanovanje in je nek plus, oziroma v tem primeru minus.

Večina najemnih pogodb je res za določen čas, ja, vendae je to pri razpisu takorekoč vseeno. Nekoliko bolj resno te obravnavajo samo, če imaš dokazilo o skorajšnji deložaciji, pa vendar - čakalna doba za nujno bivalno enoto (razen v ekstremnih primerih) v LJ je skoraj dve leti. To pove vse. Nikjer pa JSS ne bo spraševal najemodajalcev, ali vam bodo najemno pogodbo podaljšali. Oglasite se, ko in če vam je ne bodo. Za razpis to ni pomembno.
če pa pogodbe nimaš, pa s tem tut nimaš nekega zagotovila kako dolgo boš lahko še notri in si tako rekoč brez stanovanja saj te lahko lastnik že jutri flikne ven. A ni to na razpisu nek plus?

Žal ne. Izhajajo namreč iz dejstva, da naj bi vsakdo upošteval zakon, kar pomeni uradno veljavna najemna pogodba že ob začetku najema. Če si se strinjal, da s vseliš brez tega, nosi posledice.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
30.12.2010 9:45:57   
darja.mark
Aha, no prav. Ampak, kaj misliš Kerensa, a bi blo pametno če bi jaz kar poklicala na JSS MOL pa jih vprašala kako je s tole pogodbo a čem jo narest al ne? Da me ne bojo na konc še ganjali ker sem v najemu brez pogodbe in da me ne bo kdo nahrulil kaj jih bedarije sprašujem user posted image
pač rada bi izpolnila kakor dobro lahko ker mava malo točk in pol vsaka pač prav pride, ne bi se rada 'zaštihala' po nepotrebnem. Ziher neke zanke so, v katere se lahko zapleteš če določenih stvari ne veš.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
31.12.2010 7:18:01   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark
Ampak, kaj misliš Kerensa, a bi blo pametno če bi jaz kar poklicala na JSS MOL pa jih vprašala kako je s tole pogodbo a čem jo narest al ne? Da me ne bojo na konc še ganjali ker sem v najemu brez pogodbe in da me ne bo kdo nahrulil kaj jih bedarije sprašujem user posted image

Nahrulili te ne bodo, ampak te bodo pa skoraj ziher vprašali, če veš, kakšen je zakon. user posted image
Drugače pa... daj pokukaj še enkrat v letošnja navodila za izpolnjevanje vloge. Mislim (al' se pa narobe spomnim, odkar sem jih brala), da nekje piše, kaj velja tudi za najemnike brez pogodbe.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
31.12.2010 8:42:44   
darja.mark
:)  Ma ja bi poklicala pa kar nekako nimam J.a.j.c user posted image
Bom preštudirala navodila po dolgem in počez ja. Tebi pa vseeno hvaala za odgovor no saj bom ziher mela še kakšno vprašanje nič bat, dolgčas ti ne bo user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
31.12.2010 9:21:35   
Kiwa
Udeleženec razpisa je brez stanovanja ali živi v prostorih za začasno bivanje oziroma drugih nestanovanjskih prostorih... 180 točk.

Najemna pogodba... 140 točk.

Torej nam lahko lastnik stanovanja napiše izjavo, da nam nudi začasno stanovanje (brez plačila)? Jaz mislim, da ja. Kerensa, kaj pa ti misliš? user posted image

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
31.12.2010 9:24:05   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Kiwa
Torej nam lahko lastnik stanovanja napiše izjavo, da nam nudi začasno stanovanje (brez plačila)? Jaz mislim, da ja. Kerensa, kaj pa ti misliš? user posted image

Lepa luknja v zakonu user posted image . Ja, načeloma je izvedljivo in tudi legalno.

Razen, če JSS pod "prostore za začasno bivanje" šteje (vsaj za točke) samo svoje nujne bivalne enote.


< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 31.12.2010 9:25:10 >

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
31.12.2010 11:05:05   
Kiwa
Na to, da so pod začasni bivalni prostori mišljena le njihova "stanovanja" sem tudi jaz pomislila. Kako pa naj to izvem?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
31.12.2010 12:54:10   
darja.mark
Se pravi da je možno da je bolj pametno bit brez pogodbe?  hja za ziher pa ne bomo vedeli verjetno, dolker ena ne zbere tolk poguma da bo tja poklicala pa vprašala. Jaz ga nimam user posted image

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
31.12.2010 15:48:49   
Greenie
Ok meni pa zadeva z listama A in B ni jasna. Zakaj hudiča je za listo B tako visoka meja dohodka??? Mi smo 3-članska družina, jaz trenutno nezaposlena, smo v najemu. Po izračunih bi na obeh listah dobila cca 500 točk in ko pogledam prednostno listo prejšnjega (13.) razpisa za listo B ne bi bilo problema, za A pa ni šans da dobimo user posted image   Zmaga res, torej imamo pravzaprav prenizke dohodke, da bi dobili neprofitno stanovanje user posted image Ali katera mogoče ve kaj o tem? Se da vseeno kako kandidirati za B? Ali imaš, če izvisiš na A slučajno še vedno možnost za B? Sem že klicala na JSS in je bila una ženska tam čist zgrožena, zakaj bi sploh jaz hotla it na listo B. Verjetn zarad tega, ker trenutno plačujemo 400€ najemnine, potem bi je pa cca 180€ ane ...

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
1.1.2011 13:20:10   
Kerensa*
Kolikor je meni znano, lahko na listi B kandidira vsakdo, ki je sposoben plačati vnaprej znano višino soudeležbe, ki prinese (mislim, da) dodatnih 150 točk, ki na prednostni listi pomenijo zelo veliko. Stanovanjskega sklada ne zanima, od kod bo prosilec dobil denar za plačilo soudeležbe - pogoj je, da vnaprej plača (mislim, da) 10%, preostanek pa v roku (mislim, da) 8-ih dni po objavi prenostne liste oz. po prejemu obvestila, da je na prednostni listi dovolj visoko, da dobi stanovanje v najem. Če imaš npr. takrat, ko oddajaš vlogo, plačo minimalnih 562€, to namreč še ne pomeni, da nimaš prihranjenega denarja (popolnoma legalno ga imaš lahko tudi doma, v nogavici) ali da si ga ne moreš izposoditi, ker nisi kreditno sposoben (saj ti ga lahko npr. podarijo starši).
Tako, da je izbor, na kateri listi bo kdo kandidiral, takorekoč prost (upoštevajoč omejitve za vsako listo posebej, seveda). Stanovanje je sicer nekoliko lažje dobiti na listi B, je pa treba tudi tukaj upoštevati, da ga bodo prej dobili tisti s slabšimi razmerami in ne tisti z več financami. Na listi B namreč vsi plačajo soudeležbo, torej vsi dobijo dodatnih 150 točk, vse ostalo pa se še vedno točkuje (skoraj) enako, kakor na listi A, tako, da so vse ostale razmere bolj bistvene, kakor same finance za soudeležbo.
Ponavadi pa se ljudje, za vsaj statistično povečanje možnosti pridobitve stanovanja, odločajo tako, da eden od partnerjev vloži vlogo na listi A, drugi pa na listi B. V primeru, da bi, računalniško vodeno, oba prišla na prednostno listo dovolj visoko, da bi dobila stanovanje, bi tistega z liste A "stornirali" in bi dobili stanovanje z liste B (če je eden od partnerjev namreč kandidiral na listiB, to pomeni, da imata oba finance za plačilo soudeležbe).

(odgovor članu Greenie)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
1.1.2011 13:31:27   
darja.mark
Kerensa jaz pa ne vem če je tako...men se pa zdi, pa tut drugi so mi tko rekli da za B listo kandidiraš na podlagi višine dohodka. Saj je prav lestvica napisana. mislim da morata oba imeti najmanj 1500 pa še neki evrov dohodka na mesec, da se lahko sploh uvrstiš na listo. Če tega nimata itak padeta na listo A. In tol eglede prijave, da bi se prijavila kar oba, to tut 1. slišim. Si sigurna da je to res? pol bi vsi to delali ne vem če se to lahko naredi.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
1.1.2011 13:35:39   
Kerensa*
Pri omembi dvojne prijave sem pozabila omeniti, da se npr. partnerka in partner uradno ne omenita kot partnerja. Eden je samohranilec/-ka. user posted image
Drugače pa... ja, so lestvice, ampak če upoštevaš tole, kar sem pravkar še dodala... kapish? user posted image

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
1.1.2011 21:43:08   
darja.mark
ja sam dva bi težko oddala pa napisala da sta v istem stanovanju, bi blo le malo  čudno ane? pol bi se moral eden zlagati še glede bivališča,....


(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
2.1.2011 6:37:28   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark
ja sam dva bi težko oddala pa napisala da sta v istem stanovanju, bi blo le malo  čudno ane? pol bi se moral eden zlagati še glede bivališča,....

Kar pa res ni težko, če je eden še prijavljen pri starših ali pač nekje drugje (v najemu na črno pa živita skupaj). user posted image

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
3.1.2011 8:20:42   
darja.mark
Ja to je načeloma res, samo sem pa tut slišala da je za razpis najslabše, če si pri starših, ker imaš na nek način urejeno in zagotovljeno bivališče. Sem v prejšnjem razpisu tole sprobala in sem gladko popuš*** user posted image
Bi pa tut moj verjetno slabše odnesel, če bi se prijavil kot da je sam tukaj v najemu. Tako da se bova prijavila kar tako kot pač je, pa bomo vidli kaj bo. Sranje je edino to, ker je moj prestar (a ni mogu še dve leti počakat :) ), je starejši od  35 in s tem izgubimo status mlade družine in kar veliko točk user posted image    Če pa se prijavim kot sama s tamalim v najemu pa tut kaj dosti ne profitiram, ker imam pa premalo delovne dobe in tam zgubim točke, pa kvadratura na člana je večja, se itak pol zgliha.
Eh, sej tole je men itak kot ena tombola, dobit tole stanovanje. Itak je toliko 'revežev' da te pokosijo, ko vidiš pol rezultate razpisa pa ma folk po 900 točk, od kje že???
Me pa zanima če mogoče veš Kerensa (ali kdo drug) ali je res da če se prijaviš na listo B, da ti pripišejo avtomatsko še 150 točk?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
3.1.2011 8:22:53   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark
Me pa zanima če mogoče veš Kerensa (ali kdo drug) ali je res da če se prijaviš na listo B, da ti pripišejo avtomatsko še 150 točk?

Čisto avtomatsko ne, jih pa dobiš, če plačaš soudeležbo.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
3.1.2011 8:29:53   
Kiya
Glede dodatnih točk za listo B prvič slišim, sem pa zasledila, da te JSS sam razvrsti na listo A ali B glede na prihodek,
namreč nikjer na vlogi ni možnosti, da bi napisal za katero listo kandidiraš.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
3.1.2011 11:41:57   
darja.mark



IZVIRNO SPOROČILO: Kiya

Glede dodatnih točk za listo B prvič slišim, sem pa zasledila, da te JSS sam razvrsti na listo A ali B glede na prihodek,
namreč nikjer na vlogi ni možnosti, da bi napisal za katero listo kandidiraš.

 
ja, tko sem tudi jaz mislila, da te itak oni uvrstijo ko vidijo podatke, mi je pa zadnjič ena omenila da naj bi sami označili na katero lestvico spadamo oz. želimo, čeprav mi nekako ni logično, ker če nisi 'sposoben' oziroma nimaš pogojev, zakaj bi sam nekaj označeval. Sem pa tut papirje pregledala pa nisem zasledila kje bi se to sploh dlo označiti, tako da tudi jaz mislim da to naredijo oni.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
3.1.2011 12:20:12   
darja.mark
Še neki pozabila. A katera ve, a se avtorska pogodba, oziroma dohodki iz avtorke upoštevajo?

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
3.1.2011 20:31:13   
Greenie
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark

Še neki pozabila. A katera ve, a se avtorska pogodba, oziroma dohodki iz avtorke upoštevajo?



Nisem prepričana, samo glede na to, da se štejejo dohodki dela prek študentskega servisa, potem se mora šteti tudi delo prek avtorske.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
4.1.2011 12:42:53   
Kiya
Kiwa glede porodniške:
na JSS so rekli, da se lahko da kopije tistih odrezkov, ki jih dobiš vsak mesec ali pa da se gre na CSD in da ti dajo nek list na katerem so zneski izplačil do 30.9., isto je tudi z očetovskim dopustom, če ga je tvoj izkoriščal, ker moj namreč ga je.

Darja z avtorsko pogodbo je pa pomoje tako kot je rekla Greenie, če se študentsko delo šteje, se pomoje tole tudi.

(odgovor članu Greenie)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
4.1.2011 21:09:10   
Kiwa
Kiya, sem včeraj klicala na CSD pa so mi rekli, da ne izdajajo nobenih potrdil, da naj samo fotokopiram izpiske, ki jih vsak mesec dobim.
Ogromno papirjev je potrebno zbrat. Mi smo včeraj pol dneva za to zapravili, pa še nimamo vsega...

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
5.1.2011 7:23:28   
Kiya
Moj je včeraj tudi klical in so mu rekli, da bodo spisali nekaj. Ga moram opozorit, da ne bova brez veze hodila.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
5.1.2011 8:21:44   
Kiya
Sem mojega opozorila na tole, ampak so mu rekli naj prideva s papirjem o skupnem znesku izplačil (da sama nekaj spiševa) in potem bodo podpisali in žigosali. Je pa govora o CSD Moste-Polje.

Kiwa na katerem si pa ti bila?

Midva morava še na občino potem pa mislim, da morava samo še kopirati stvari. Sva poročena, tako da ima takoj manj dela saj ne rabiva hoditi k notarju oviriti izjavo o zakonski skupnosti.
Edino še v službi morajo potrditi tisti list o dohodkih.

A se je katera že lotila opisa socialnih razmer?

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?