|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberski biseri 2009
4.1.2011 10:05:16   
*nivea
Laura vse najboljše za 1.rojstni dan user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Decemberski biseri 2009
4.1.2011 10:06:43   
*nivea
araz čestitke za user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image

verjamem, da je najprej to šok za tebe in za partnerja verjetno tudi, ampak saj itak da veš da boš zmogla in da se boste lepo imeli v pet user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Decemberski biseri 2009
4.1.2011 10:08:50   
neanja duo
arazuser posted image .....5-ka je zakonuser posted image

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Decemberski biseri 2009
4.1.2011 11:49:35   
METULJ1
Laura se zahvaljuje za voščila.

Danes smo imeli pregled in cepljenje.
10 kg , 76 cm

Skratka bila zelo pridna.

Popoldne sledi praznovanje z dedki in babicami.

Mamica se pa počasi, počasi bliža koncu svoje 2. nosečnosti. Sem v 33 tednu. 13.1. imamo naslednji pregled.
Sva se danes z mojim hecala, da bi bilo smešno, da bi šla že kr dons rodit:-)

Ja nikoli se ne ve, dan je še dolg.

Pozdravčki vsem od nas



(odgovor članu neanja duo)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Decemberski biseri 2009
4.1.2011 12:15:34   
ROmama
Medve z Emo sva pa danes imele posvetovalnico, podatki za seznam so:

9370 g in 75,5 cm
 
Izgleda, da bomo tudi mi bolj zboleli, ko sva sedeli pri zdravnici in ji je poslušala plučka, sem ugotovila, da ima kar malo preveč toplo glavico. Potem smo zmerili in 37,6, sem žalostna. Za v vrtec z vročino ni. Res da je ponoči malo bolj kašljala, ampak se nam je vedno uspelo izmotat. Bom mogla moža prosit, če bi lahko on ostal doma, ker grem v ponedeljek na novo delovno mesto in bo ta teden sestanek, predaja ter uradna predstavitev mojim 10 puncam, katerim bom šefica. Kako mi je grozno to kolebanje med otroci in službouser posted image . Z možem sva se že prej zmenila, da bova bolniške delila. Kako je pa pri vas s tem, ste ve na bolniški, ali so tudi atiji? Ker imam tudi zaradi tega slabo vest.

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Decemberski biseri 2009
4.1.2011 20:14:10   
araz
Tudi midve z Zojo sva imeli danes pregled in cepljenje. Težka je 10.600g in velika 76 cm. Po besedah pediatrinje čisto šolski primer (sem vprašala, če se ji zdi predebela).
Se je pa spet tko začela jokat, ko jo je dala sestra na tehtnico, pol ko jo je pičla pa jo sploh nisem mogla pomirit. Vglavnem čist je bila užaljena.



(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Decemberski biseri 2009
5.1.2011 5:24:38   
araz
Marusi ja, pri Zoji sva se res dolgo matrala. In tudi tokrat ni šlo po naravni poti. Samo, da je sedaj ratalo v prvo in to kar dvojno. Je bil tudi dr. ful presenečen in kar ni mogel verjeti. Je rekel, da sva čudež medicine.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Decemberski biseri 2009
5.1.2011 12:29:39   
Zibka
Pozdravljeni!
Araz, čestitke!!!! Naj bo vse po dvojni sreči do konca :-)
Midva sva po starem: vse bolj stabilno stoji in naredi 1-2 korakca. Ampak vztrajno napreduje, tako da počasi bomo tudi mi zakorakali v svet :-)
Včeraj sem dobila odločbo, da nimamo mesta v vrtcu oz. nas bodo razvrstili na čakalno listo za nadaljno obravnavo. Hhhh! Pa naši vrli voditelji o spodbujanju natalitete....da ne slišim več!

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Decemberski biseri 2009
5.1.2011 14:05:49   
ROmama
Zibka - to je res vzpodbuda za imeti otroke ja, jaz jo še vedno vozim v Trnavo, tam pa smo kot drugorazredni. Za Dedka Mraza recimo, ni Emica ni dobila, razen slikice, ki smo jo seveda plačali. Vsi otročk iimajo vrečke za copate v garderobah, razen moje male, pa še bi se kaj našlo. Ravno včeraj sem na posvetovalnici govorila z eno mamico, njena punčka bi morala v vrtec v Polzeli s prvim marcem in se namerava pritožiti, potem baje najdejo takoj mesto. Ali to pomeni, da bo zasedla Emino mestouser posted image , mi smo tam še vedno na drugem mestu.
Sicer sva pa z Emo danes doma, jutri in v petek bo pa mož. Vročine HB nima danes, kašlja pa grozno, sploh v spanju. Se mi zdi, da se bo kar zadušila. Evo zdaj se spet oglaša iz spalnice, konec počitka.
Aja, še to na hitro, par dni nazaj se je zmotila in sama naredila 4 korakce, drugače pa sama stoji in si ploska. Počasi bomo tudi mi hodečiuser posted image

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Decemberski biseri 2009
5.1.2011 15:21:43   
evangelie
Srečno pa zdravo tud od nas! Pa navihano, pa rastoče, pa vriskajočeuser posted image

Araz, čestitke, dvojne čestitke! Kot je napisala Shopgirl, če druge zmorejo, boš tudi ti...Pa mami ti bo pomagala, pa tvoj, pa Zoja bo na mladičke pazilauser posted image Bo 3x bolj naporno, ampak tudi 3x bolj veselo....Kakorkoli, raje dvojčka, kot pa nobenega, ne?

Drugače pa smo tudi mi imeli bolano novo leto. Dan pred silvestrovim je iz vrtca prišel z vnetim učkom, pa malo je imel vneto uho,tako da smo tudi mi 1.dobili antibiotikeuser posted image Ampak ok, pomagali pa so mu in je bil kmalu dober...Ga pa imam ta teden doma, si je ati vzel fraj...Romama, jaz mislim, da ni nič narobe, če je kdaj ati doma. Saj je prav, da so tudi atiji malo sami z user posted image ..bonding pa to...user posted image

Kar se napredka tiče, je očiten. Trenutno mu je najbolj zanimivo skakanje na postelji. Sicer kmalu pade (ponavadi po 2 poskokih), ampak ma cel žur zraven. Kar se hoje tiče jo obvlada, zdaj tudi vstaja že sam (vedno še sicer ne, če je zraven omara, se pobere ob njo), brez težav počepne, se obrne (danes se je vrtel v krogu z odročenimi rokamiuser posted image )..u glavnem, motorično je res spreten...Drugače pa zna oponašat kužka in račko, zna rečt in pokazat ne, ma-ma tudi reče (čeprav mene še ne naslavlja, na ta čudež še čakam), zna pokazat jezik (to ga je blo res nujno naučituser posted image ), bit moj moj, pa tako naprej..saj veste, vsak dan kaj novega...

Ja, luštno se mamouser posted image Edino časa pa res kronično primanjkuje...
Mimogrede, ali tudi ve cele dneve pospravljate, stanovanje pa ves čas ostaja razmetano? Se mi zdi, da cel dan nosim lonce iz kopalnice v kuhinjo, glavnike iz spalnice v kopalnico, cd-je iz kuhinje v dnevno....



< Sporočilo je popravil evangelie -- 5.1.2011 15:25:05 >

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Decemberski biseri 2009
5.1.2011 20:41:05   
*nivea
David, najmlajši biser, čestitke še tukaj za tvoj 1.rojstni dan user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Decemberski biseri 2009
5.1.2011 22:29:04   
tintara
Araz: čestitke!!!user posted image user posted image Dvojne? Ma ne, 100kratne! Seveda bo šlo, le kako ne bi? Kar ti življenje prinese, to pač nekako urediš. Oooooo, pa nimaš pojma kolk sem ti fovš! Evo, 4x zanosila (en splav vmes), pa nikakor ne znamo dvojčkov nardit! user posted image  

Evangelie: tebe sem že parkrat hotela vprašat, si že teta? Sam to se spomnim, da je bila nosečnost odkrita zelo pozno, pa se mi zdi da je od tega že kar nekaj časa minilo.
Sicer pa, ja, mi je znano (že vrsto letuser posted image ), da poispravljam, pa se nikjer ne vidi. Danes sem ravno ugotavljala, da samo za VAnetom hodim in pobiram. se mi zdi, da od kar hodi, da je veliko huje kot prej. Prej je šel do kakega predala, ga odprl in vzel par stvari ven, pa so ostale tam nekje okrog predala. Zdaj je pa noro, njegove nogavice so povsod, samo v predalu ne. Pa v smetnjak je tudi že znosil polno stvari, pa da ne rečem kakšna je kazen, če pozabimo zapreti školjko in vrata od kopalnice.... pa to vse v parih sekundah, se mi zdi. Jaz sem pa zadnjič mojmu težila, zakaj kar naenkrat daje plastiko v bio smetiuser posted image

Spleza pa itak povsod. Zadnjič sva dajala iz pomivalca in je odšel (tako kot dostikrat) z žličko naokoli. Pač sme delala naprej in pogledam šele čez kaki dve minuti in majster stoji na kuhinjski mizi in si ploska!!! Je zlezel preko njegovega stola, na stol, ki je stal zraven in hop gor. Ma, da bi dol padeluser posted image  Kriza.

Vidim, da nas je bilo kar dosti čez praznike bolnih. Tudi mi. No, k sreči samo vročina in nekaj kašljanja, brez bronhiolitisa, se mi zdi.

Momtobe, (sem včeraj brala, oprosti če sme zamešala ime), RD v bolnici. Žal, ampak včasih res ne gre drugače- Sicer pa ja, RSV je virus, ki rad povzroča bronhiolitis, ampak zdaleč ne edini. Tako da, prebolevate (ste) oboje hkrati.

Bugimajstr: nimaš kaj, vse najdejo in marsikaj pojedo. Mi smo zadnjič imeli paniko zaradi šahovske figure
(magnetne). Je ta velik trdil, da je bila ziher tam, pa da je ni več.... no, po ene dveh urah smo jo našli, čisto drugje seveda.  

Takle, zdaj pa šibam spat.
Lepo se imejte

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Decemberski biseri 2009
6.1.2011 5:43:26   
araz
Dobro jutro! Evo, ena kavica za vse vas user posted image .

Punce hvala vam za čestitke in vspodbudne besede. Sej počasi se bom sprijaznila. Najbolj me je strah, da ne bo šlo vse tako kot je treba. Sej, ko se bosta rodila in bom videla,da je res vse ok potem bom oz. bomo že zmogli.

Joj, moja je tud začela ful plezat. Iz sedežne pride sama dol že kar nekaj časa. Zdej je pa začela lezt čez stole, ma čez mene, pa ....
Imeti pospravljeno ... kaj je že to????? Igrače čisto povsod. Najhujše je, ker ima tisti šotor z 250 žogicami. In najbolj zabavno je te žogice metat ven iz šotora. Ampak ..... vglavnem, da se ona zabava in zamoti, da jest lahko tudi kaj naredim vmes.
Pa tud iz omar je začela vlečt stvari. Jest ji sicer določene stvari pustim, samo mora potem tudi posraviti nazaj v omaro. In to vstrajam dokler ne posravi. Zaenkrat uspešno user posted image

Včeri sem bila pa prviš v službi za 8 ur (po porodniški). Kolk se mi je vleklo user posted image . Pa še nobenega dela nimam (zdej, ko so zvedli me šparajo 100 na uro). No sej naslednji teden se začnejo zaključki pa bo mogoče mal bolj pestro.
Ne vem kolk časa bom pa sploh še v službi. Včeri me je kar pošteno špikal in sem komaj sedela. Bom vidla kako bo danes.
Rada bi zdržala vsaj do aprila .... ampak če ne bo šlo, pač ne bo šlo.

Nič, grem še zrihtat, pa počasi v službo. Želim vam en prelep dan, pa da vam v službi hitro mine. Zdej ste pa verjetno že kar vse v službi. A se je katera odločila za skrajšani delovnik?

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Decemberski biseri 2009
6.1.2011 7:49:14   
orhideja75
jst vam moram pa tole povedat
končno smo dočakali PRVI zobek user posted image user posted image user posted image , joj kolk smo bli vsi veseli, še tamali se je kr na glas začel smejat, ko je videl kolk smo vsi veseli okrog njega

araz, ja zdej boš lahko dvojno srečna. sam se boš mogla pa tudi bolj pazit. tko, da če se boš slabo počutila, ti kar ostani doma pa počivaj

zdej pa šibam nazaj delat, polno dela imamuser posted image


_____________________________

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Decemberski biseri 2009
6.1.2011 9:23:09   
polho3006
IZVIRNO SPOROČILO: araz

A se je katera odločila za skrajšani delovnik?



Ja najprej čestitam za dvojno srečo pod srcem.

Jaz delam skrajšan delovnik in je FENOMENALNO! Ne vem kako bi zdržala da bi morala biti skoraj cel dan ločena od mojega malčka. Tako se pa zjutraj lepo zbudiva najeva, ga odpeljem v varstvo in začnem delati ob 8. Če vama finačno to znese ti toplo priporočam, sploh sedaj ko si spet v pričakovanju.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Decemberski biseri 2009
6.1.2011 20:45:37   
evangelie
Evangelie: tebe sem že parkrat hotela vprašat, si že teta? Sam to se spomnim, da je bila nosečnost odkrita zelo pozno, pa se mi zdi da je od tega že kar nekaj časa minilo.


Žal ne...user posted image O tem sem že 1x pisala, pa me je vrglo ven, po tistem mi pa ni bilo več....Tiste, ki berete, vam že vnaprej povem, da je zelo tragična zgodba....Torej, res je, brat in punca sta izvedela v zaćetku 6.meseca nosečnosti, z user posted image je bilo vse ok in je lepo napredoval..Veselili smo se ga/je vsi ful....Po dobrem mesecu, dveh (točno 2 meseca pred PDP-jem, ki bi bil 13.1.) pa jo je začelo bolet, bolečina se je pojavljala na nekaj minut in je pomislila, da so popadki in prezgodnji porod. V trenutku je poklicala mojo mamo (brat je bil ravno odsoten), ki jo je odpeljala v bolnišnico, tam pa so ugotovili, da ni več utripa in da se je mali pikec zadušil s popkovinouser posted image user posted image user posted image user posted image To se zgodi pri1 na 1000 otrok, pri 1 otroku na leto v Sloveniji...In kot da že to ni dovolj grozno, da izveš, da ti je otrok umrl, ga je potrebno potem kljub vsemu rodit. Na porod je čakala celo noč in skoraj cel dan...Si lahko predstavljate kako je prenašati popadke, ko veš, da te na koncu čaka...ah, saj sploh ne morem o tem.....Tako da, žal se je usoda pri tej nosečnosti kruto poigrala z njima...zelo kruto....
Šokirani smo bili itak vsi, žalostni ful....Mene je čisto pretreslo, ker sem še toliko bolj intenzivno doživljala vse, ker sem bila pred kratkim sama v njuni situaciji (nosečnost in pričakovanje)...Ah, življenje res zna bit neusmiljeno...
Zatorej punce, stiskajmo svoje sončke in bodimo hvaležne, da jim imamo, pa četudi so včasih naporni, tečni, nam ne pustijo spati itd....Nosečke, ve pa pazite nase in božajte trebuščke...





(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Decemberski biseri 2009
7.1.2011 5:47:12   
araz
Joj Evangelie, to je pa res tragično user posted image .
Podobno se je pred parimi leti zgodilo moji sosedi. Celo nosečnost vse uredu tudi porod ok. Par minut po porodu pa je punčka umrla. Si ne predstavljam ......
Evangelie moje sožalje. Upam, da bosta tudi onadva nekoš izskusila to srečo, ki jo imamo me.


(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Decemberski biseri 2009
7.1.2011 16:27:02   
ROmama
Oooooo Evangelie kako žalostno, kako se življenje včasih kruto poigra. Jaz jima želim vso srečo v naprej, naj ju angelček čuva.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Decemberski biseri 2009
7.1.2011 21:19:31   
Zibka
Evangelie, ojej...sožalje tebi in njima.
Ob tej priliki naj povprašam če je katera po porodu opazila kaj intenzivnejše čustvovanje?  Jaz sem menda enkrat že pisala o tem: tako zelo sem občutljiva. Ko pa je govora o otrocih mi pa tako čisto utrga. Še par dni me prevevajo potem občutki o videnem, slišanem. Pa včasih se mi zgodi, da ne morem jokat (kar sem prej lahko še prej kot bi bilo treba user posted image ).

No, pa še nekaj slabega: dobilio zavrnjen vrtec, tako da sem danes začela z iskanjem privat varstva za nekaj urc na dan nekaj dni v tednu. Uhh...

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Decemberski biseri 2009
8.1.2011 7:56:11   
METULJ1
Dobro jutro,

častim user posted image .

Evangelie - sožalje še z moje strani.

Hoja - zgleda, da bo tud naša princesa zelo v kratkem shodila. Če jo nahecamo, naredi od 3-5 korakov.

Sicer se pa mrzlično pripravljamo na novega člana. Mamo že skoraj vse nared.

Lep vikend vsem

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Decemberski biseri 2009
8.1.2011 15:19:04   
Puffy
Evangelie user posted image

Metulj, saj ne morem verjet, da si že spet "na vrsti" za rodit user posted image , ma kam gre vse to tko hitro...

Drugače pa moj hudič ne da miru. Včeraj smo šli malo v šoping, pa smo rekli da je ne peljemo sabo nikoli več - nas je sprehajala po celi Kulandiji, pa gor pa dol po tekočih stopnicah, v vsako trgovino bi ona šla, vsako škatlo premaknila,...v glavnem kot da je bla prvič v civilizaciji user posted image

Zibka, ja malo bolj sem res tudi jaz čustvena od nosečnosti naprej, pa vse kar mi je prej falilo in bolelo, me med nosečnostjo ni, zdej pa se vse vrača user posted image

Aja, a se še keri ful trma? Moja je nemogoča zadnje cajte - če ji kaj ne dovolimo (telefon, daljinec, računalnik) se kar vrže na kolena in začne z glavo rukat v tla ali pa grize vse kar ji pride pod zobe user posted image

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Decemberski biseri 2009
8.1.2011 21:34:21   
Tincy90

IZVIRNO SPOROČILO: Puffy

Aja, a se še keri ful trma? Moja je nemogoča zadnje cajte - če ji kaj ne dovolimo (telefon, daljinec, računalnik) se kar vrže na kolena in začne z glavo rukat v tla ali pa grize vse kar ji pride pod zobe user posted image



Pr nas je tud obup zadnje čase..tako trmanje in če ni po njeno začne tko vpit pa se dret pa grizt, ma karkol dela kar ji pade tist moment na pamet. Groza! Ampak jo probavamo krotit kr ne mislm čez par mescev z njo po trgovini letat in da se mi bo ona po tleh metala za kako stvar, ki je ne bo dobila.


_____________________________

Najina sreča in veselje - Alisa, 19.12.2009 & Alis, 24.4.2011

(odgovor članu Puffy)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Decemberski biseri 2009
8.1.2011 22:13:57   
Elly79
IZVIRNO SPOROČILO: araz

Punce sporočam vam, da bo Zoja dobila dvojno družbo. Iz pregleda sem prišla čist šokirana in še kar ne pridem k sebi. Po pravici vam povem, da me je pošteno strah kako bom z tremi dojenčki.


Čestitke, araz!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Decemberski biseri 2009
8.1.2011 22:25:43   
Elly79
Punce, da se javim po dolgem času...

Tako kot Momtobe, sva bila midva z Gašperčkom tudi od 1.1. do 5.1. na Infekcijski kliniki. Imel je rota virus, CSV virus in rino virus. Hospitalizirani smo bili zaradi rota virusa, una dva sta bila pa za zraven... user posted image

Punce, ful vam svetujem, da če niste cepile svojih otrok za rota virus (tako kot tega nisem naredila jaz), dajte to naredit, ker je ta virus res nekaj najhujšega za male dojenčke! Gašper je po enem dnevu dehidriral, ker je podriskal vse, izbruhal vse, vključno s pijačo...user posted image

Zdaj grem v sredo po enem mesecu ponovno v službo, ker smo bili cel mesec bolani... Sem se tudi odločila, da ga bom imela en mesec pri moji mami, ker je očitno tole varstvo za Gašperčka preveč naporno iz zdravstvenega vidika...

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Decemberski biseri 2009
8.1.2011 22:44:21   
Puffy
IZVIRNO SPOROČILO: Elly79
Punce, ful vam svetujem, da če niste cepile svojih otrok za rota virus (tako kot tega nisem naredila jaz), dajte to naredit, ker je ta virus res nekaj najhujšega za male dojenčke!


A ni cepljenje za rotavirus do 6. meseca?

Tincy...me veseli da nismo edini s takim problemom user posted image  Danes je moja ugotovila da imamo tudi kuhinjske predale ...in je zganjala tak kažin, k ji nisem pustila da jih odpira.

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?