|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mariborčanke 18. del
5.2.2011 23:12:18   
Sacherca
Nocko Ly

Marta , tortica ze fertik?

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 2276
5.2.2011 23:12:23   
botrca
Jaz tudi grem...nočko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 2277
5.2.2011 23:12:54   
marta82
Zakon o OŠ:
45. člen
(pogoji za vpis)
Starši morajo v prvi razred osnovne šole vpisati otroke, ki bodo v koledarskem letu, v katerem bodo začeli obiskovati šolo, dopolnili starost 6 let.
Otroku se lahko pričetek šolanja na predlog staršev, zdravstvene službe ali komisije za usmerjanje odloži za eno leto, če se ugotovi, da otrok ni pripravljen za vstop v šolo.
46. člen
(ugotavljanje pripravljenosti)
Ob vpisu otroka v osnovno šolo se lahko na željo staršev ugotavlja pripravljenost otroka za vstop v šolo.
Če starši predlagajo odložitev šolanja, ker menijo, da njihov otrok ni pripravljen za vstop v šolo, oziroma če odložitev šolanja predlaga zdravstvena služba, je ugotavljanje pripravljenosti otroka za vstop v šolo obvezno.

BE NICE!
I could be your boss someday.

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 2278
5.2.2011 23:13:52   
marta82
IZVIRNO SPOROČILO: bambixxx

IZVIRNO SPOROČILO: sami0804

IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca

Profesorce,hitro mi se to povejte...Danes smo imeli eno debato....

A najino dete gre v 1razred s septembrom,ko je star 5 pa pol ali 6,5let?

5,5. pa nisem profesorca, da ne bo pomote. user posted image

Zato si se pa zmotlauser posted image
Tortica s 6,5 greuser posted image

samo povem kak sem čula. te sem že narobe čula očitno... ampak je res bla debata, ker se starši s tem niso strinjali.

Tako je, če je otrok rojen novembra, decembra.

BE NICE!

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2279
5.2.2011 23:15:14   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Ni nujno,botrca....je precej odvisno od otrokauser posted image

ja samo se mi zdi vseeno prehitro da gre z ne polnih 6...aliuser posted image

Mitja je novemberski-pa še težave z govorom,grafomotoriko in koncentracijo je imel-pa je šel v šolo pred 6.letomuser posted image

Ga učiteljica na vsakih govorilnih urah pohvali in ne pozabi povedat,da smo se prav odločili,da smo ga dali v šolo-v vrtcu bi mu blo dolgčasuser posted image

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 2280
5.2.2011 23:15:57   
marta82

Lahko predlagaš preložitev. Opravi test, ravnatelj imenuje komisijo, glede na test in zdravstveno stanje se le ta odloči.
Če bi šlo za mojega otroka in bi bil rojen decembra, bi po vsej verjetnosti to naredila.

BE NICE!

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 2281
5.2.2011 23:16:50   
Sacherca
Starši morajo v prvi razred osnovne šole vpisati otroke, ki bodo v koledarskem letu, v katerem bodo začeli obiskovati šolo, dopolnili starost 6 let.

Jp in to pomeni,da npr moj aprilski malcek bo takrat star 6 let in 5 mesecev, decembrcek 2007 pa bo star 5let pa 9mesecev.

Hmmmm zdaj pa mi spet ne stima...Kateri so pa pol npr 5,5 stari??

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 2282
5.2.2011 23:17:25   
bambixxx
nočko botrca

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 2283
5.2.2011 23:18:07   
marta82

Nocko Ly

Ni še. Danes sem naredila ruladi, narezala, naložila v posodo, naredila kremo, vlila prek ipd. Zdaj je pa v takem stanju v hladilniku. Jutri bom dala iz posode in neredila pikapoko. Če se ne bo sesedla. user posted image

BE NICE!

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 2284
5.2.2011 23:18:17   
Sacherca

Mitja je novemberski-pa še težave z govorom,grafomotoriko in koncentracijo je imel-pa je šel v šolo pred 6.letomuser posted image

Ga učiteljica na vsakih govorilnih urah pohvali in ne pozabi povedat,da smo se prav odločili,da smo ga dali v šolo-v vrtcu bi mu blo dolgčasuser posted image

Saj meni ne skrbi 1razred ampak potem dalje,ko se baje tempo in snov nenormalno poveca...al pa so samo cence , nimam pojmauser posted image

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 2285
5.2.2011 23:19:30   
Sacherca
IZVIRNO SPOROČILO: marta82

Nocko Ly

Ni še. Danes sem naredila ruladi, narezala, naložila v posodo, naredila kremo, vlila prek ipd. Zdaj je pa v takem stanju v hladilniku. Jutri bom dala iz posode in neredila pikapoko. Če se ne bo sesedla. user posted image

Kaj te govoris,nic se ne bo sesedla!!

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 2286
5.2.2011 23:19:31   
marta82

Res je treba gledati vsakega otroka posebej. Na splošno je težko govoriti.

BE NICE!

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 2287
5.2.2011 23:20:08   
sami0804

Jp in to pomeni,da npr moj aprilski malcek bo takrat star 6 let in 5 mesecev, decembrcek 2007 pa bo star 5let pa 9mesecev.

5,5 let ravno ne-če je pa rojen konec decembra,bo star ob vstopu v šolo 5 let in 8 mesecev,kar je bližje 5,5 letom kot pa 6...

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 2288
5.2.2011 23:22:21   
Sacherca
aja pa te dni je nas skrat od ne vem kod na list papirja sam napisal svoje ime..Zdaj pa me spet nekaj bega? Marta user posted image ? V bistvu cisto po svoje vlece crte,da napise svoje ime....Npr I naredi,da os spodaj gor potegne crto.In zdaj ne vem,ce mu naj kao kazem pravilno al kaj naj...Ga ni pa noben ucil napisat svoje ime,tako,da ne vem od kod mu.Aja pa,ko se zmoti v vrstnem redu pa napise ati user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 2289
5.2.2011 23:22:47   
Sacherca

5,5 let ravno ne-če je pa rojen konec decembra,bo star ob vstopu v šolo 5 let in 8 mesecev,kar je bližje 5,5 letom kot pa 6...

okuser posted image

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 2290
5.2.2011 23:23:02   
sami0804

Saj meni ne skrbi 1razred ampak potem dalje,ko se baje tempo in snov nenormalno poveca...al pa so samo cence , nimam pojmauser posted image

Meni so že za prvi razred govorili,kolko je pesmic pa vsega vraga za delat...pa ni nič od tega res.....tak da za naprej tudi jemljem vse skup malo z rezervouser posted image

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 2291
5.2.2011 23:24:30   
sami0804

Nocko Ly

Se bo ja...potem ko jo boste pohrustaliuser posted image
Bravo martauser posted image user posted image

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 2292
5.2.2011 23:24:33   
marta82

Prvi razred je igra. Že v drugem je treba znat pisat s tiskanimi in pisanimi, računat do 20, računat z manjkajočim členom in še kaj. Treba je znat brat z razumevanjem, odgovarjat v celih povedih, napisat obnovo zgodbe, nadaljevanje zgodbe, prepoznat rimo v pesmi,... In potem se v vsakem razredu nalaga. Čustveno, socialno,...zrelejši otrok lažje prenese tak "pritisk", lažje se spopada s porazom, če kaj ne gre. Tako da imaš tukaj kar prav.

BE NICE!

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 2293
5.2.2011 23:27:30   
bambixxx
no upam, da bom prej svojo šolo dokončala, preden bom mogla it še enkrat v osnovno z otrokom user posted image

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 2294
5.2.2011 23:28:40   
marta82

aja pa te dni je nas skrat od ne vem kod na list papirja sam napisal svoje ime..Zdaj pa me spet nekaj bega? Marta user posted image ? V bistvu cisto po svoje vlece crte,da napise svoje ime....Npr I naredi,da os spodaj gor potegne crto.In zdaj ne vem,ce mu naj kao kazem pravilno al kaj naj...Ga ni pa noben ucil napisat svoje ime,tako,da ne vem od kod mu.Aja pa,ko se zmoti v vrstnem redu pa napise ati user posted image user posted image user posted image

Če kaže zanimanje, da bi se naučil pravilno mu pokaži drugače ga pusti. Jaz bi ga verjetno vprašala nekaj v stilu: "Zelo lepo si napisal in ponosna sem nate, ker že tako veliko znaš. Se pa pravilno zapiše na malo drugačen način. Bi želel da ti pokažem ali boš počakal in se v šoli naučil pravilno?". Daš mu vedet, da bo nekoč moral znat pisat drugače, nič pa ni narobe, če sedaj pač tako.

BE NICE!

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 2295
5.2.2011 23:29:10   
Sacherca

no upam, da bom prej svojo šolo dokončala, preden bom mogla it še enkrat v osnovno z otrokom user posted image

joooj pod tole pa se jaz tudi podpisem,rabim eno tako brco v rit ,da me kar do lune ponese user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2296
5.2.2011 23:30:42   
Sacherca

Če kaže zanimanje, da bi se naučil pravilno mu pokaži drugače ga pusti. Jaz bi ga verjetno vprašala nekaj v stilu: "Zelo lepo si napisal in ponosna sem nate, ker že tako veliko znaš. Se pa pravilno zapiše na malo drugačen način. Bi želel da ti pokažem ali boš počakal in se v šoli naučil pravilno?". Daš mu vedet, da bo nekoč moral znat pisat drugače, nič pa ni narobe, če sedaj pač tako.

Hvala user posted image bom ga vprasala jutriuser posted image kolker ga poznam pa bo rekel,neeee bom sam user posted image

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 2297
5.2.2011 23:30:47   
bambixxx

joooj pod tole pa se jaz tudi podpisem,rabim eno tako brco v rit ,da me kar do lune ponese user posted image user posted image user posted image

kaj pa končuješ?

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 2298
5.2.2011 23:31:13   
marta82

user posted image user posted image user posted image

BE NICE!

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 2299
5.2.2011 23:31:56   
Sacherca

kaj pa končuješ?

kemijsko tehnologijo....bi morala po letih ze drug fax met naret pa sem cist zabluzila oz se polenila glede tegauser posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kako vemo, da je otrok sit?
Prvi dnevi z novorojenčkom so polni čustev, neprespanih noči in vprašanj. Eno najbolj pogostih je: Ali je moj otrok dovo...

Filmi za odrasle.
пеперутка16

Rad gledaš "filme za odrasle"?