|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Noseča in brezposelna
26.9.2011 12:14:46   
Dona84
Živjo Helgga!

Meni so marca porodniško tudi izračunali manj, kot bi človek razumel po zakonu o porodniški, zato sem poklicala na center, mi niso nič vedli povedat, nato sem se pa osebno oglasila in vztrajala, naj mi pojasnijo, kako so prišli do izračuna. No, v NM dela ena gospa, ki ji ni nič jasno, mi je zatrjevala, da ona samo vtipka v računalnik, on pa sam naredi, pa da program razume, samo računalnika pa neuser posted image . Ker se nisem pustila odgnati, je poklicala na csd Sevnica in kar mene dala na telefon, ker sama ni razumela - groza! No, ti so mi pojasnili, da na odločbah narobe piše, ker obrazca še niso spremenili, in da se ne upošteva več 55% minimalne plače za izračun, temveč nek nižji znesek, glede na nek socialni transfer. Če si potem to upoštevu, je prišlo enako, kot je program ven vrgu, na žalost pač manj, kakor če bi upoštevu minimalno plačo. Morda gre pri tebi tudi za ta problem? Priporočam ti, da pokličeš in vprašaš, pa vztrajna moraš biti. Men je tepka samo ponavljala, naj se pritožim, verjetno bi pritožbo pa ona reševala - kr neki! Zato so tam, da ti razložijo, kako so prišli do zneska.

Lp

(odgovor članu Helgga)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Noseča in brezposelna
11.10.2011 12:25:39   
Helgga
Živjo Dona84,
ja, sem tudi sama šla na CSD v NM, pa mi ni znala žal prav nič pomagat, zato sem pač napisala pritožbo na Ministrstvo, da odločba ni popolna, saj nikjer ne piše, kaj so vzeli za osnovo za izračun porodniške.
Vem že nekaj časa, da to ni minimalna plača v gospodarstvu, ampak je minimalna plača v socialnem transferu, ki je po mojih podatkih 660€ bruto. Nimam pojma, kje sem ta podatek dobila, na netu pač, saj sem veliko prebrskala. Tega podatka namreč (višina zneska minimalne plače v socialnem transferu) nihče ne ve "iz glave", saj se je od sprejetja sklepa v letu 2006 spreminjal in dopolnjeval velikokrat.
Tako da mi je prostalo, da grem pač vse Uradne liste pregledat od 2006-2011, ali pa pritožba, pa so potem dolžni pač odgovorit in oni to informacijo najti.
Ker imam včasih čas in voljo za tole, se pač poglobim in vidim, kako uspešna, funkcionalna pravna država smo :)

ne vem, kam je Zmajaz zginila?

lp


(odgovor članu Dona84)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Noseča in brezposelna
28.11.2011 11:43:05   
amyZ
Še jaz imam eno vprašanje. Tretutno se mi izteče pripravništvo, ki je trajalo 12 mesecev. Nato bom dobivala še tri mesece nadomestilo za brezposelnost. Potem pa mi manjkata še dva meseca do vloge za porodniško, ker dvomim, da me bo s trebuhom kdo vzel, trenutno pa ne iščejo nič. Tako da potem lahko štejem 55% minimalne plače za porodniško in pa še tri mesece zraven, ker dobivam nadomestilo? Torej še 3x2%? To bi zneslo cca. 400€ kar bi bil prav lep znesek.

(odgovor članu Helgga)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Noseča in brezposelna
28.11.2011 11:46:29   
tulpek
Po moje se bo pripravništvo tudi štelo, če je bilo plačano, torej 55+2*15(mesecev)

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Noseča in brezposelna
28.11.2011 11:48:54   
tulpek
Če imaš možnost (kakšne probleme), pojdi na bolniško (vsaj za tista dva meseca, ki ti manjkata), nadomestilo iz zavoda ti bo mirovalo, dobivala boš bolniško, potem pa še porodniško izračunano, kot da bi bila zaposlena.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Noseča in brezposelna
28.11.2011 12:07:11   
amyZ
Ampak kako bi pa lahko šla na bolniško, če bom čez dva dni brezposelna?

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Noseča in brezposelna
28.11.2011 12:16:32   
tulpek
Ker bi bila "zaposlena" na zavodu, vsaj napisala si, da boš dobivala nadomestilo. In če ga dobivaš in greš v bolniško, ti nadomestilo za ta čas miruje, dobiš pa izplačano bolniško.
SAmo pazit moraš, da te ne dajo na polovično bolniško, ker potem si na slabšem.

Pa preračunaj, kaj se ti bolj splača, sploh ker kot pripravnica verjetno nisi imela kaj veliko plače, ker dajo najmanj, kar je možno...

< Sporočilo je popravil tulpek -- 28.11.2011 12:19:19 >

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Noseča in brezposelna
28.11.2011 12:28:06   
amyZ
Aha. Zanimivo. Hvala za tale podatek! Bom videla kako bo. Sicer pa izračun, če bi štela plačo v zadnjih 12 mesecih in tri nadomestila bi prišlo slabih 100€ več kot drugače, tako da je tole kar fajn. Sem pa še enkrat preračunala če nisem zaposlena, ker sem mislila da se 2% štejeta samo za tiste mesece, ki gredo čez 12 mesecev, potem pa sem videla ko si napisala da za vse, torej 15 mesecev. Tako da pride potem cca. 550.
Glede na to, da sem mislila, da ne bo nič iz tega je tole super novica, če bo 550, manj ali več, še zmeri boljše kot samo starševski dodatek. Tako, da sem prav vesela :)

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Noseča in brezposelna
28.11.2011 12:39:48   
tulpek
Kolikor vem se šteje vsak mesec zavarovanja, ampak jim mora biti vsaj 12. Tako sem razumela, piše pa bolj natančno majaz na prvi strani teme.

Evo ( http://www.csd-mb.si/sl/page/view/Porodniska) :
Za zavarovanke, ki nimajo pravice do porodniškega dopusta, imajo pa pravico do porodniškega nadomestila, se kot osnova upošteva 55% minimalne plače. Tako določena osnova se za vsak mesec zavarovanja za starševsko varstvo, ki ga je imela v zadnjih treh letih pred uveljavljanjem pravice poveča za 2% minimalne plače, vendar največ za 50% minimalne plače.


< Sporočilo je popravil tulpek -- 28.11.2011 12:41:44 >

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 59
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?