|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Naredila sem p...
9.3.2011 16:55:32   
Jantar
Ronja jaz lahko marsikaj delam,...mam hvala bogu izobrazbo širokega spektra,...sam trenutne je meni neizvedljivo,ker je najmlajša komaj dobro leto stara,ko bo malo večja pa grem jaz v službo ona v vrtec in to je to,....namreč pri nas je v povprečju mož odsoten vsaj 1-2x na mesec po 1 teden in to po 24 ur,....potem je vsaj 1-2x letno odsoten po minimalno 6 tedno in spet 24 ur,tudi vikende in cca 1x na leto in pol je odsoten nekje med 6in 9 mesecev v enem kosu in iz takih razlogov sem jaz po skupni odločitvo za neklaj časa doma,....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Naredila sem p...
9.3.2011 17:10:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jantar

Huda tema,...široko obzorje razmišljanja,...bom pa samo takole napisala:
tudi sama sem doma,brez službe,se živimo z eno plačo,....saj gre,bolj naknap ampak gre,....rinemo iz meseca v mesec in priznam,dela ne iščem,dobivam od nikjer nič,....imam tri otroke,...in zakaj ne iščem dela,....ker nimam kam z otroci,...dve v šoli ena doma,ker nismo v vrtcu in zaradi moževe pogoste službene odsotnosti enostavno ne morem iti v službo saj ne vem kam bi takrat z otrokom,....babice in dedki so oddaljenio po 120 km ostalega sorodstva ni,....in kako naj si iščem službo,...pa bi jo z veseljem in z veseljem bi delala ampak trenutno misija nemogoče in sem nele vrste prisiljena bit doma,...ampak jamram pa ne,......je pa res,da tudi sama poznam kr neki takih "modelov" ki so cel dan po kofetkah in samo jamrajo a imajo vse možnosti za delo pa ne gredo in to iz razlogov ki so že bili navedeni,...predvsem,da se ne splača,....in če malo bolje pogledamo,...se res ne splača,....ampak jaz,če ne bi bila v to da sem doma primorana,ne bi bila doma pa makar za minimum bi delala že zaradi občutka,da imam svoj zaslužen €,.....tko da razlogov zakaj je nekdo doma je veliko,....


Za moje pojme je to še en izmed izgovorov.
Ne da se hvalim, a midva z možem sva preživela, lahko rečem peklenska, štiri leta, ko sva oba v službah (on od 7-15, jaz od 8-16) skrbela še za nepokretnega tasta, najinega otroka, jaz sem delala izpite in pisala diplomo, mož pa je popoldne hodil v šolo. Babic in dedkov tudi nimava, ki bi nama priskočili na pomoč. Še huje. Določeni sorodniki so nama namesto pomagali, raje nagajali. A se je VSE poklapalo, ker se je MORALO. Človek preživi, ker mora in najde način, da se vse uredi. V nobenem primeru nisem hotela pustit službe, pa čeprav je šlo večkrat na knap. Bila je prava živčna vojna.
Ko je tast dobil stalno mesto v domu, ko sem jaz diplomirala, ko je mož zaključil s predavanji... sem rekla možu, da če naju to ni ločilo, naju ne more nič več. Sva se potem celo poročila. user posted image

(odgovor članu Jantar)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Naredila sem p...
9.3.2011 17:12:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jantar

Ronja jaz lahko marsikaj delam,...mam hvala bogu izobrazbo širokega spektra,...sam trenutne je meni neizvedljivo,ker je najmlajša komaj dobro leto stara,ko bo malo večja pa grem jaz v službo ona v vrtec in to je to,....namreč pri nas je v povprečju mož odsoten vsaj 1-2x na mesec po 1 teden in to po 24 ur,....potem je vsaj 1-2x letno odsoten po minimalno 6 tedno in spet 24 ur,tudi vikende in cca 1x na leto in pol je odsoten nekje med 6in 9 mesecev v enem kosu in iz takih razlogov sem jaz po skupni odločitvo za neklaj časa doma,....


Torej si nekakšna samohranilka. user posted image
Lahko bi delala npr. za 4 ure, če rabiš občutek lastnega €. user posted image


< Sporočilo je popravil mizantrop -- 9.3.2011 17:17:15 >

(odgovor članu Jantar)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Naredila sem p...
9.3.2011 17:17:42   
mika
joj ful je smešno, upam da se ti je slina zataknila v grlu in si se zadušila


ne, ni in zastonj upašuser posted image
a si zaprta, pa ti ni smešno?

(odgovor članu mižek)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Naredila sem p...
9.3.2011 18:42:12   
**Tinkara78**
Jaz sem trenutno doma slabo leto, ker se je delodajalec upokojil. V začetku sem rabila en cajt, da sem prišla k sebi, ker me je situacija na koncu v podjetju psihično zelo obremenjevala. Nočem iti v podrobnosti ampak po sedmih letih na firmi pač človek kaj takega ne pričakuje. Pošiljam prošnje, delam prek podjemne pogodbe, ki je pa zelo draga. Če se nisem na kateri razpis prijavila je bilo zato, ker mogoče ni najboljša "situacija". Upam, da najdem službo v računovodstvo, administraciji,..... če ne bom prisiljena odpreti s.p. in se tako izognem podjemnim pogodbam. Nisem tip, da bi sedela doma, ker delam že od srednje šole naprej skoraj nonstop. Skupno torej 15 let. Mika me da bi se poglobila v programiranje, da bi lahko z mojim razvijala moje ideje. Bom videla.

Je pa res, da ta čas ko sem doma izkoristim, sem rabila da sem prišla k sebi. Bi pa šla jutri delat v redno delovno razmerje, če bi imela možnost.

P.S.: nisem upravičena do nobenih socialnih pomoči.... še osnovno zavarovanje si plačujem sama.



(odgovor članu Jantar)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Naredila sem p...
9.3.2011 19:22:57   
Colt
V naši banana republiki se je ustvarila nova ''sekta'' ljudi. To so razni jamrači ki ti iz rokava sredi noči lahko stresejo vse možne in nemožne načine, kako iz državne malhe (torej tiste ki jo polnimo tisti ki hodimo v službo) potegniti karkoli. In potem si kimajo kako so pametni in zviti, ko so spet državo nategnili. Samo pozablja se kdo je zares država.

Seveda obstajajo izjeme, ne rečem....ampak iz ''my point of wiew'' je dela za tistega ki HOČE delat, dovolj. Primer...naše podjetje v mestu rdečega prahu, že vsaj par let išče kvalitetne CNC operaterje. In to po uradni in neuradni poti. In folk se hodi štempljat in vsak z 10 izgovori zakaj pa 'on ne more tega delat''. Pa ne govorim za eno levo firmo, smo kr vodilni v svojem fohu v evropskem merilu. Plače so temu primerne. Ampak dobit dobro, pošteno in sposobno delovno silo....misija nemogoče.

G

ps. Ponavljam, gledano iz mojega stališča. Kar pomeni da ne zanikam obratnih primerov.


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Naredila sem p...
9.3.2011 19:33:59   
nusi
Jaz imam kar nekaj kolegic/ov, ki so ostali brez dela. Za nekater vem, da itak samo jamrajo in nikakor ne dobijo službe, spet drugi so zelo delavni, včasih tudi kaj pofušajo, ampak redne službe tudi ne dobijo. Kaj pa vem... včasih sem besna in si mislim, da je tole vlečenje podpore in potem fuš zraven postalo nacionalni šport, samo, ker se to dogaja vse več mojim znancem, za katere vem, da niso vsi lenobe, nisem več tako prepirčana. Sem pa včasih delala v agenciji za iskanje zaposlitve - res je, večina ljudi je nezaposljivih, ker sami poskrbijo zato, ali pridejo po štemplje ali pa že na vratih vpijejo, da za ta dnar ne bodo delali. Dejstvo je, da se odpira premalo delovnih mest, če temu ne bi bilo tako, potem bi lahko tiste na zavodu označili za lenobe. Kar se pa tiče kalkulacije solidna podpora ali tistih par fičnikov na koncu oddelanega meseca, res žalostno, da država to dopušča ampak očitno ji že to paše.


< Sporočilo je popravil nusi -- 9.3.2011 19:43:09 >

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Naredila sem p...
9.3.2011 19:35:10   
ronja
Jantar, če imaš normalno dopoldansko službo in vrtec, potem se to da - pri nas je dosti mamic, katerih možje so pogosto službeno odsotni, pa jim gre - ker pač je otrok lahko 9 ur v vrtcu, takrat mama dela, potem pa itak pride ponj in ni problema za ostalih 15 ur na dan. To seveda gre, če nimaš izmenskega dela. Pri nas lubi sicer ni po cel teden odsoten, se pa zgodi dostikrat, da ga ni po dva dni (pač teren) in ni problema, ker ko sem jaz v službi, sta mali v vrtcu. Pri nas itak vedno jaz vozim otroke v vrtec in pridem ponju, ker sem skrajšani delovni čas, vendar bi šlo tudi v primeru polnega, samo pač manj bi bile skup.
Ni pa nič narobe, če si trenutno pač še ne želiš it delat in si rajši še malo z otrokom in doma. Samo ni to fora, da ne bi mogla it delat - pač sta se odločila, da je tako boljše, kar je čisto ok.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Jantar)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Naredila sem p...
9.3.2011 20:02:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Primer...naše podjetje v mestu rdečega prahu, že vsaj par let išče kvalitetne CNC operaterje. In to po uradni in neuradni poti. In folk se hodi štempljat in vsak z 10 izgovori zakaj pa 'on ne more tega delat''.


Če se to ponavlja nekaj let, s perspektivo zaposlovanja, ki jo določeno okolje nudi - pa kaj vraga je ljudem, da ne naredijo še kakšne šole?

Izgleda, da sem jaz edini butelj, ki razmišlja o tem, da si pridobi še kakšen dolgoročno perspektiven poklic.

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Naredila sem p...
9.3.2011 20:11:44   
Barbara_L
No, ful sem vesela, da je tema zaživela v pravo smer-na FB, kot sem že povedala, sem doživela ploho žaljivk, pravi linč, celo kolegica me je kar malo posmehljivo ošvrknila: kaj si pa napisala, bolje da bi bila tiho, zdaj pa imaš. In ne, ne bom tiho, ker se mi enostavno ne zdi prav do tistih, ki delamo in tistih ki hočejo delati.. Zavzemam stališče, ki ga dobro opisal Colt.
Glede odsotnosti očeta: tudi pri nas je enaka situacija, a ni variante da bi ostala doma, če se da se vse pregura.
Niti slučajno pa ni moje pisanje "sranje s polno ritjo" kot se je lepo izrazil nekdo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Naredila sem p...
9.3.2011 20:25:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L

Niti slučajno pa ni moje pisanje "sranje s polno ritjo" kot se je lepo izrazil nekdo.


Seveda je, če ne ločiš med tem, kaj pomeni "dvigniti rit" in kaj pomeni srati z njo.

Da je pa včasih težko rit dvignit pa drži, itak. Tudi za tiste, ki potem serjemo. Očitno imamo kaj user posted image .

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 9.3.2011 20:26:11 >

(odgovor članu Barbara_L)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Naredila sem p...
9.3.2011 20:37:51   
Barbara_L
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L

Niti slučajno pa ni moje pisanje "sranje s polno ritjo" kot se je lepo izrazil nekdo.


Seveda je, če ne ločiš med tem, kaj pomeni "dvigniti rit" in kaj pomeni srati z njo.

Da je pa včasih težko rit dvignit pa drži, itak. Tudi za tiste, ki potem serjemo. Očitno imamo kaj user posted image .

Kaj se pa greš? Si prebrala moj prvi post?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Naredila sem p...
9.3.2011 22:14:53   
gita10
podpis pod vse , ki zagovarjate kakršno koli delo. Zadnjič je en možev prijatelj pripeljal v Slovenijo iz Bosne svojo ženo, ki ni znala niti besedice Slovensko. V nedeljo sta se vselila , v sredo se je že dogovorila, da v bloku čisti stopnišče. Po enem tednu je dobila še štiri bloke za čistit. Ko je po dveh mesecih končno dobila delovno dovoljenje se je zaposlila v enem podjetju za relativno dobro plačo (800 eur ) , ker jo je ena gospa videla kako je pridna in jo je želela v svojem podjetju.

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Naredila sem p...
9.3.2011 22:27:28   
Colt
Gita user posted image user posted image žal ta izkušnja kaže da so slovenke očitno preponosne za takšna opravila.. Tudi jaz podpiram kakršnokoli delo.

_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Naredila sem p...
9.3.2011 22:28:16   
Zamima

IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L

...in to v FB grupi mamice 2010. Videla sem napreč 70 komentarjev o višini socialnie pomoči, dodatkov, prejkemkov itd., ki jih plačujemo mi. Vem, stopetdesetkrat prežvečena tema, lahko se zgodi tudi meni. zmotilo me je stanje duha:smiljenje sami sebi, nimamo, nimamo. A delat ne bi šla nobena, ni kam otroka dat, se ne splača, bom raje s sončkom.... Sledil je seveda linč do te mere, da sem se odjavila iz skupine, le zato, ker sem napisala da naj si išejo službo, naj gredo delat-mlade so še. Pa dobro, kam plovemo?


to je zdaj moderno očitno, ni službe, kriza je, pa dajmo nardimo še enega user posted image .

_____________________________

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Naredila sem p...
9.3.2011 22:33:54   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: Zamima
to je zdaj moderno očitno, ni službe, kriza je, pa dajmo nardimo še enega user posted image .


....ki ga bodo hranili/oblačili/vzgajali/gor držali davkoplačevalci, družba, Karitas, RK in vsi možni in nemožno socialni transferji.....


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Naredila sem p...
9.3.2011 22:37:44   
Zamima
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Gita user posted image user posted image žal ta izkušnja kaže da so slovenke očitno preponosne za takšna opravila.. Tudi jaz podpiram kakršnokoli delo.


tudi jaz, pravzaprav si bi težko predstavljala, da sedim doma, oz. bolje povedano težko bi prenesla, da zdaj ostanem brez, pa čeprav imam polovični delavni čas in plača ni ne vem kakšna - vsaj koristna sem, tudi to je nekaj. Pa doma je tudi kolko tolko pod kontrolo, seveda se ne blešči od čistoče in reda, ampak vseeno, ni izgovora, da nimaš kam dat otroka, čimprej mu poiščeš vrtec tem bolje je. Naša mala je zadnje nekaj dni neka boga (vročina vsake tolko, sploh ponoči), pa mi zdaj ko je babi doma ne pade na pamet, da bi vzela bolniško. Jo lepo dostavim k njej in grem delat. In to z veseljem. V upanju, da obdržim službo. Se strinjam, da je kriza s službami, to že! Tega ne zanikam, nikakor. Je pa tudi kriza, če se nič ne naredi, da bi se službo našlo, otroci hitro rastejo, naenkrat je otrok star, dve, tri leta in kaj ugotovimo? user posted image Da smo dve, tri leta "čakali", da nam služba pade z neba? user posted image

aja, to leti IZKLJUČNO na tiste, ki samo jamrajo in niti ne probajo priti na kak razgovor.



< Sporočilo je popravil Zamima -- 9.3.2011 22:50:37 >


_____________________________

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Naredila sem p...
9.3.2011 22:38:19   
Zamima
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

IZVIRNO SPOROČILO: Zamima
to je zdaj moderno očitno, ni službe, kriza je, pa dajmo nardimo še enega user posted image .


....ki ga bodo hranili/oblačili/vzgajali/gor držali davkoplačevalci, družba, Karitas, RK in vsi možni in nemožno socialni transferji.....



ja, recimo user posted image saj ne rečem, tudi sama si zelo želim še kakega user posted image , ampak, dokler nisem skoraj 100%, da dokler sem zdrava ne morem preživeti sebe in vseh mojih otrok brez večje pomoči kogarkoli drugega, na drugega otroka niti pomisliti ne upam. Raje enemu kvalitetno otroštvo, kot dva ali pa še več revčkov... Žal, to je pač moje mnenje. Se pa tudi sama zelo čudim kako so eni flegma, ko se tiče "delanja" novih življenj user posted image

sej bo čudno zvenelo, ampak kaj bi naredila mama 3 otrok, ki zaradi njih ne more delat, če bi postala samohranilka? user posted image (ko zdaj tako vztrajno govorijo - mi živimo od ene plače, mož dela. Kaj pa če moža en dan ne bo več? Sej vem, da se sliši zelo kruto, ampak žal je še kako resnično. Ni mi jasno kako se lahko tako zanašate na druge - pa tudi če je to mož - a mislite, da je superman, da se mu pa ne more nič zgodit? Da vas bo preživljal do "zaslužene" penzije? Ne vem, no. Bi prav rada tako razmišljala, pa žal zaradi krutih izkušenj v življenju ne morem. user posted image

< Sporočilo je popravil Zamima -- 9.3.2011 22:58:00 >


_____________________________

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Naredila sem p...
9.3.2011 23:42:15   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Gita user posted image user posted image žal ta izkušnja kaže da so slovenke očitno preponosne za takšna opravila.. Tudi jaz podpiram kakršnokoli delo.


Nesramno in zaljivo. Hkrati kaze na omejeno razmisljanje:
a) po defoltu zreduciras vse zenske Slovenskega drzavljanstva na isti nivo
b) sam ves se iz svoje dijaske prakse s Petrola, da so ble vse cistilke Slovenke
c) govoris o banana republiki cisto na vsakem postu, vendar sestavljas to republiko...zanjo so se borile generacije, sto let nazaj, ko VSE Slovenke niso imele niti volilne pravice niti druge sluzbe, kot biti doma so si se kako zeleli svojo drzavo s svojim jezikom.
d) in da zakljucim...dokler ne bo spostovanja do lastnih ljudi, in dokler ne bo ponosa nad lastnim jezikom, kulturo in identiteto...bomo se naprej jamrali kolk hudo nam je, ker je vsak tujec boljsi in ker je vsaka Slovenka lena.

Bravo Grega, tokrat si pa res presegel samega sebe.



(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Naredila sem p...
10.3.2011 7:30:33   
mika
Barbara L, res bi rada prebrala to temo, kjer so te raztrgale....če se ne motim (pa mislim, da se ne),  mečeš ženske, ki so jamrale da ni dela, v isti koš s tistimi, ki pravijo, da se ne splača delat....vse skupaj zavajajoče napisano, da se lahko izzživljaš zaradi lenih izjem, nad vsemi brezposelnimi in sebe povzdiguješ.

Tanja55, podpis.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Naredila sem p...
10.3.2011 7:50:47   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55

IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Gita user posted image user posted image žal ta izkušnja kaže da so slovenke očitno preponosne za takšna opravila.. Tudi jaz podpiram kakršnokoli delo.


Nesramno in zaljivo. Hkrati kaze na omejeno razmisljanje:
a) po defoltu zreduciras vse zenske Slovenskega drzavljanstva na isti nivo
b) sam ves se iz svoje dijaske prakse s Petrola, da so ble vse cistilke Slovenke
c) govoris o banana republiki cisto na vsakem postu, vendar sestavljas to republiko...zanjo so se borile generacije, sto let nazaj, ko VSE Slovenke niso imele niti volilne pravice niti druge sluzbe, kot biti doma so si se kako zeleli svojo drzavo s svojim jezikom.
d) in da zakljucim...dokler ne bo spostovanja do lastnih ljudi, in dokler ne bo ponosa nad lastnim jezikom, kulturo in identiteto...bomo se naprej jamrali kolk hudo nam je, ker je vsak tujec boljsi in ker je vsaka Slovenka lena.

Bravo Grega, tokrat si pa res presegel samega sebe.


user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Naredila sem p...
10.3.2011 7:55:00   
betty.ford
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Izgleda, da sem jaz edini butelj, ki razmišlja o tem, da si pridobi še kakšen dolgoročno perspektiven poklic.


še en butelj, ki se stalno nekaj izobražuje, a nič od te izobrazbe. se mi zdi, da tam kjer sem, tam bom obtičala. zdaj se odločam za še eno izobraževanje - in to upam, da bo res pravo, vsaj uporabno.

ni samo zaposljivost problem v naši državi temveč tudi napredovanje, menjanje stroke,... vsekakor je pomembno, kakšen socialni krog si ustvariš.

smo kapitalistični sužnji. in nekaterim je pač bolje biti len suženj - meni žal to ne uspe, ker sem bila drugeče vzgojena.

sem pa zadnjič govorila z znanko, ki me je vprašala, v smislu, če še delam kar sem delala in ji nazaj "pojamram" da se počutim že kot inventar. njej odgovor mi je zaprl usta:"Še dobro, da imaš službo!"

ni tako rožnata situacija v naši državi. vsaj še nekaj let ne bo - nam je potreben nek klik v glavi.
verjamem pa v naše otroke, ki so neobremenjeni s sistemom, ki ga ni več. samo upam, da nam jih ne bo uspelo zašuštrati, ker kažejo odlične potenciale!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Naredila sem p...
10.3.2011 7:55:12   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Primer...naše podjetje v mestu rdečega prahu, že vsaj par let išče kvalitetne CNC operaterje. In to po uradni in neuradni poti. In folk se hodi štempljat in vsak z 10 izgovori zakaj pa 'on ne more tega delat''.


Če se to ponavlja nekaj let, s perspektivo zaposlovanja, ki jo določeno okolje nudi - pa kaj vraga je ljudem, da ne naredijo še kakšne šole?

Izgleda, da sem jaz edini butelj, ki razmišlja o tem, da si pridobi še kakšen dolgoročno perspektiven poklic.
  Ker je vse pogojeno z denarjem, tega pa ni.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Naredila sem p...
10.3.2011 7:57:43   
betty.ford
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

IZVIRNO SPOROČILO: Zamima
to je zdaj moderno očitno, ni službe, kriza je, pa dajmo nardimo še enega user posted image .


....ki ga bodo hranili/oblačili/vzgajali/gor držali davkoplačevalci, družba, Karitas, RK in vsi možni in nemožno socialni transferji.....



večje družine so cenejše.
in če pomislimo, da otroka država plačuje do tam nekje 18. leta, on pa državo od 18. leta naprej, kupčija ni slaba.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Naredila sem p...
10.3.2011 8:01:41   
betty.ford
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55

IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Gita user posted image user posted image žal ta izkušnja kaže da so slovenke očitno preponosne za takšna opravila.. Tudi jaz podpiram kakršnokoli delo.


Nesramno in zaljivo. Hkrati kaze na omejeno razmisljanje:
a) po defoltu zreduciras vse zenske Slovenskega drzavljanstva na isti nivo
b) sam ves se iz svoje dijaske prakse s Petrola, da so ble vse cistilke Slovenke
c) govoris o banana republiki cisto na vsakem postu, vendar sestavljas to republiko...zanjo so se borile generacije, sto let nazaj, ko VSE Slovenke niso imele niti volilne pravice niti druge sluzbe, kot biti doma so si se kako zeleli svojo drzavo s svojim jezikom.
d) in da zakljucim...dokler ne bo spostovanja do lastnih ljudi, in dokler ne bo ponosa nad lastnim jezikom, kulturo in identiteto...bomo se naprej jamrali kolk hudo nam je, ker je vsak tujec boljsi in ker je vsaka Slovenka lena.

Bravo Grega, tokrat si pa res presegel samega sebe.





Tanja_ lepo si napisala.

naj dodam, da tudi neslovenke niso vse pridne in za vzor nam slovenkam. odvisno je od karakterja in ne od nacionalnosti človeka.

< Sporočilo je popravil betty.ford -- 10.3.2011 8:02:09 >

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?