|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DECEMBERKE 2011
8.12.2011 9:09:18   
mixi
no čustvena  moje mnenje je takojaz sem prvo rodila z umetnimi popadki ki so bli moji prešvoh vse poteka full hitro boli ko hudič mehur ti ne bojo predrli ampak ti bo med porodom sam poču zaradi umetnih ko boš odprta nekje 8 al 9 cm od pritiska otroka, zgleda pa tako kot da bi se ti med nogami napihnu balon in pol full neke tople vode takirat pride babica če nisi dokonca odprta ti našopa umetne na full 10 minut muk in je rešeno vse, tako sem jaz našo kajo rodila v eni uri in pol. ja vidim da mamo isto situacijo moja kaja je bla rojena 10 maja 2008, in moj mož je oven midve pa strelke. in še to če si štručko želiš videt komot lahko greš rodit ker po 38 tednov naj ne bi bli več zapleti ker je otrok donošen glede mehurja pa ti ne vem povedat  kaj bo pol z uhajanjem urina meni se recimo to zdaj dogaja ki sem full prehlajena pa če kašljam 5 minut mi zna zbežat od pritiska. boo itak bo treba delat keglove vaje še naprej. lepo se mej se tipkamo

_____________________________

10.5.08 je na svet prijokala naša pikica Kaja, ki mamici vsak dan bolj nagaja

(odgovor članu čustvena)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
   RE: DECEMBERKE 2011
8.12.2011 11:33:06   
čustvena
mixi, hvala ti za ta odgovor. Zaradi tebe še toliko bolj razmišljam, da bi raje počakala, če v soboto ne bom imela svojih močnih popadkov oz. mi ne bo sama odtekla plodna voda. Tvoja izkušnja, kot si mi jo predstavila, se mi zdi res stresna in je po mojem stresna tudi za otročka.
Žal mi je, da včeraj ob pregledu nisem vprašala zdravnice, zakaj se je tako odločila, da naj kar pridem rodit oz. zakaj ne bo čakala, da bi se že kaj več dogajalo in me prej še kdaj naročila na pregled.
Danes sem jo poskušala dobit, pa ne dela. Prvi dan, ko ima ambulanto, je naslednji četrtek. Bom poskušala še v porodnišnici, morda pa dela tam.
No, do sobote sta še dva dneva, bomo videli, morda so pa vse te moje dileme odveč, morda bo pa res luna pomagala.

(odgovor članu mixi)
Neposredna povezava do sporočila: 3127
   RE: DECEMBERKE 2011
8.12.2011 13:07:31   
mixi
pokliči u porodnišnico pa se tam pozanimaj, edina prednost umetnih popadkov je ta da gre vse na brzino in je hitro vsega konec. ki se nimaš časa zavedat kako hitro vse gre.ni pa tako hudo stresna mogoče pa ti uslugo nardijo če je tvoj prvi porod trajal dolgo. to je potem že malo filmska varjanta vse na brzino. zate je lažje ki se manj časa mučiš

< Sporočilo je popravil mixi -- 8.12.2011 13:09:41 >


_____________________________

10.5.08 je na svet prijokala naša pikica Kaja, ki mamici vsak dan bolj nagaja

(odgovor članu čustvena)
Neposredna povezava do sporočila: 3128
   RE: DECEMBERKE 2011
8.12.2011 16:23:04   
Laima
Le na hitro, sva doma.user posted image

Nedeljska deklica in mami morata priti k sebi. Se tipkamo.
Je bilo stresno in naporno, a se je srečno izšlo.user posted image
Sedaj se spoznavamo.

Srečno vsem, ki je pred vami porod in čestitke tistim, ki ste v teh dneh to postale.
LP

(odgovor članu mixi)
Neposredna povezava do sporočila: 3129
   RE: DECEMBERKE 2011
8.12.2011 18:43:16   
sarar
laima, čestitke!!! user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3130
   RE: DECEMBERKE 2011
8.12.2011 21:02:37   
AljaAn
O laima čestitke tudi od mene!!! Na poročilo bomo počakale da si opomoreš!

Zdaj pa še komentar na umetne popadke...meni so v prvo sprožili samo sem bila čez rok...ob pol enih v porodno, ob pol dveh so mi mehur predrli, ob pol treh so mi dali umetne popadke in rodila sem čez tri ure....vmes so me odpirali na roke, ker itak nisem bila nič odprta. Je res hitro, čeprav za moje pojme kar boleče. No meni so dali masko in sem bila tako počena, da nisem vedela zase in se dveh ur poroda ne spomnim.

Sem mislila, da bo tokrat drugače, pa sem zopet čez rok in odprta tri prste..tako da je tudi meni danes G rekla naj grem kar v soboto v P in bom rodila če si želim...razlika med nama Čustvena je samo da sem jaz ŽE čez rok...ne vem pa kaj bi naredila če bi bila v 39 tednu...pomoje bi počakala.
Če pa greš v Ljubljano v soboto se pa lahko dobiva na kavi..hahaha....No jaz bom pomoje kar še malo počakala in še vedno upam na svoje popadke, glede na to da sem noseča drugič in zelo verjetno zadnjič....in malo upanja še imam da bi mogoče pa tokrat lahko naravno rodila in ne spet nekaj sproženo....no bomo videli...sem samo napisala svoje mnenje o sprožitvi in umetnih popadkih.

Zdaj pa grem ležat in razmišljat kaj in kako bom naredila..mož se raje sploh ne vključuje v te moje debate same s sabo...ker itak kar reče v danem trenutku ni prav...v vsakem primeru se moram odločiti jaz in tudi jaz bom morala roditi...tega pač ne bo naredil noben namesto mene....strah me je pa vsak dan bolj in upala sem da me tokrat kaj prehiti, pa žal nimam te sreče.

Lep večer punce in uživajte nekater še s trebuščki, druge pa že z dišečimi dojenčkiuser posted image user posted image


(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 3131
   RE: DECEMBERKE 2011
9.12.2011 10:45:23   
mixi
aljan no strah je tudi mene zdaj u drugo in to vsak dan bolj. nisem čez rok rodit bi po njihovih napovedih mogla že ta teden.
ampak danes s ctg-ja otrok premiren jutri spet ctg in pregled mogoče me jutri sprejmejo not in sprožijo porod boo? bomo vidli čeprav se premika in vse ampak full premalo takotako da je rekla da je možno da je to začetek poroda al pa kaj narobe boljše da se s tem ne obremenjujem nekaj preveč in upam da ni nič narobe


_____________________________

10.5.08 je na svet prijokala naša pikica Kaja, ki mamici vsak dan bolj nagaja

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 3132
   RE: DECEMBERKE 2011
9.12.2011 11:38:19   
sover
Pozdravljene, user posted image !

najprej Laima, čestitke!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image  Upam, da se boste čimprej čimbolje ujeli na vseh področjih.

AljaAn, tudi mi smo zdaj čez rok. Danes smo bili na pregledu v P, pa nas je G poslal domov, ker se še ne dogaja absolutno nič - nobenih popadkov, nič nisem odprta. Pravi, naj se prideva pokazat v nedeljo. Jaz sem zdaj zatrdno prepričana, da bom rodila v ponedeljek - me prav zanima, ali bo res držalo.

mixi, ne razmišljaj preveč negativno - na koncu se bo vse uredilo tako, da bo prav zate in za dojenčka.

Lepo bodite punce in oglasite se še kaj.

(odgovor članu mixi)
Neposredna povezava do sporočila: 3133
   RE: DECEMBERKE 2011
9.12.2011 12:39:16   
MAMI 4
čestitke Laima, Lisicamica, Aljan!!!!Upam, da nisem katere izpustila...


Ja, danes je tudi Aljan povila svojega korenjaka!!!


Sama se javljam komaj po 8 dneh...nisem imela računalnika, potem pa ne volje (mi dela rr tako počasi :))e v

1.12. sem povila svojega decemberčka Matijo. Pravi sonček je. Porod so mi sprožili, ampak ni bilo tako hudo...zgodilo se je na lep sončen dan, dopoldan, kot sem si želela. Naletela sem na super osebje, krasno babico, super G, tako, da je bilo vse super! Tako, da tiste, ki še čakate ne bojte se in vse se bo dobro izšlo. Bila sem popolnoma pripravljena, prepustila sem se in sodelovala kolikor sem lahko in res doživela super porodno izkušnjo. Še nekrat pohvale osebju v porodnišnici Izola. Prekašali so moja pričakovanja in če bi ocenila z oceno od 1-5, so si zaslužili popolno 5!


Lep pozdrav vsem! In vso srečo tistim, ki jih še čaka, ta naporna, a najlepša naloga...spraviti na svet čudovito malo bitje! Vse dobro!!!

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3134
   RE: DECEMBERKE 2011
9.12.2011 14:14:56   
čustvena
Živ, bejbe!

Laima, Lisicamica, AljaAn, iskrene čestitke! user posted image user posted image user posted image user posted image
Mixi, bodi brez strahu, kakorkoli se bo že začelo, bo zagotovo v redu in uspešno. Rodit moramo v vsakem primeru in potem je bolje, če smo pri tem sproščene.

No, čeprav je to lažje reči kot narediti. Tudi jaz sem danes sem ter tja že malo panična.  Res da imam še en teden do roka, ampak sem 3 cm odprta in včasih že špika. Sem pa včeraj na abdominalni (moji zadnji, deseti) vprašala babici, kaj mislita, ali je nujno iti v soboto rodit ali je bolje počakat, da se začne porod naravno. Pa sta mi tako Gordana kot Brigita potrdili, da je bolj počakat. Naj sicer grem v porodnišnico na pregled, ampak naj govorim s svojo zdravnico in se pozanimam, če je maternično ustje zrelo in je že čas za porod ali ne. Če se začnejo močni popadki ali odteče voda, pa itak ostanem in ni več debate. Sicer pa grem domov in počakam na pčopadke oz. odtekanje plodne vode. In sem se odločila, da bom tako tudi naredila.

AljaAn, čeprav si danes rodila, se še vedno morda vidiva (enkrat v naslednjih treh dneh porodnišnici). user posted image

Mene namreč že več ur sem ter tja hudo zaboli. Hotela sem še nekaj urediti na Centru za socialno delo ter plačati pokojninsko zavarovanje, zato sem šla za kaki dve uri ven, pa me je vsake toliko špikalo. Tudi zdaj me ves čas boli, imam trd trebuh, mali pa se še kar premika.
Pa še nekaj: ko sem prišla domov, je na wc-ju nekaj krvavordečega odpadlo ven. Ni bila le krvavitedv, delovalo mi jhe kot del popkovnice (cca. 5 cm). Je to čep? Je v takem primeru treba v porodnišnico? Ampak popadki še niso tako zelo redni, kot bi morali biti. Zato bom zdaj kar lepo počivala na kavču.
Lepo se imejte vse, tako tiste, ki crkljate svoje dojenčke, kot tiste, ki še čakate na svoj čas.

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 3135
   RE: DECEMBERKE 2011
9.12.2011 16:09:37   
sashy
No, da vam sporočim: 5.12.2011 ob 20.03 smo dva dni čez rok dobili punčko z imenom Brina dolgo 52cm in težko 3400g. Čestitam tudi ostalim, ki ste že rodile in želim, da bi imela vsaj tako lep in hiter porod, kot je bil moj.
Porodna zgodba:
v nedeljo je šel čep in začelo se je neko črvičenje. Ker sta se že prej oba poroda pri prvih dveh začela na enak način, sem vedela, da bo rodila v roku enega dneva. Tisto noč smo šli kot vedno normalno v posteljo. V ponedeljek sem kot vsak delovni dan otroka peljala v vrtec in prišla domov. Doma so bili vsi seznanjeni s stanjem in v pripravljenosti, če bo potrebno iti že kaj prej kot po tretji uri ko bo parner doma iz službe. Ker so popadki postajali močnejši , vendar še vedno neredni sem se odločila, da grem najprej do svojega ginekologa. Tisti, da je šla po otroke moja sestra s parnerjempa sva se odpravila do G s torbo za v porodnišnico vred. Ob štirih me je G pregldeal in ugotovil, da se nekaj dogaja in sem 2cm odprta vendar me je poslal domov v prepričanju, da bom v sredo še prišla na pregled. S partnerjem sva šla še v trgovino po pečenega piščanca, da bomo nekaj pojedli, ker nisem nič kuhala. Ob petih smo pojedli, ob šestih pa je imel partner naročenega frizerja, vendar sem mu tik pred odhodom (petnajst minut do šestih) rekla, da bova šla pa midva raje v Postojno (ker sva iz LJ), ker sem imela zdaj že kar redne popadke na 5min. Na poti v P so se popadki stopnjevali in postajači močnejši. V P sva prispela ob pol sedmih, kjer so me dali na CTG in ugotovili, da se odprta že 6-7cm! Ker sem želela naravni porod v vodi mi je babca Minka (vse pohvale za res imenitno delo) na hitro naredila klistir in medtem , ko sem se jaz čistila pripravila vodo. V porodno sobo smo prišli dvajset minut do osmih, 19.50 je dr. Merlo predrl mehur in pogledal plodovnico, da ni slučajno od mekonija, ker potem ne bi smela roditi v vodi. Ko sem šla dol iz porodne postelje do kadi sem že čutila potisni popadek, ki sem ga na hitro predihala in zlezla v vodo. V roku desetih minut sem v vodi rodila naše tretje bitje, malo Brino. Porod je bil ekspresen in niti ne preveč boleč. Nič nisem bila šivana, kar je še dodaten plus zato, da sem lahko polno aktivna doma ob treh navihančkih. Včeraj smo prišli domov, zdj pa vsi trije spijo, zato lahko tole pišem :)
Z Brino sva se že zelo lepo ujeli, dojiva se na tri ure, danes ponoči pa je že spala od 22.00 do 3.30. Mleka imam itak za izvoz, kar me skrbi je edino to, da ne bom slučajno fasala kakšnega mastitisa, ko sem ga pri prvi hčerki, ko je bila stara 10 dni.
Drugače pa še en nasvet za tiste, ki še niste rodile. Ko boste imele popadke (tiste že močnejše) je najbolje, da celo telo kar se da sprostite (zelo dobro je tudi poslušanje glasbe, katerekoli, ki vam v tistem trenutku ustreza) in si govorite, da je vsak popadek nov korak k končnemu cilju, ko boste spoznali svoje novo bitje, oziroma, da popadek odpira vrata vašemu otroku in, da se odpirate kot roža ko zacveti ob prvih sončnih žarkih -> malo meditacije :)

_____________________________

Moji sončki:
Anej 5.5.2008
Taja 23.11.2009
Brina 5.12.2011


(odgovor članu čustvena)
Neposredna povezava do sporočila: 3136
   RE: DECEMBERKE 2011
9.12.2011 17:32:47   
mixi
sashy hvala za nasvet in čestitke. seveda je treba bit sproščen ampak glih zaradi tega ker sem neučakana je to trenutno najtežje. tudi jaz že komaj čakam svojo štručko pa naj bo boleče kolko hoče samo da je naš fant živ in zdrav. drugo bomo preživeli. pa še enkrat čestitke in obilo cartanja

_____________________________

10.5.08 je na svet prijokala naša pikica Kaja, ki mamici vsak dan bolj nagaja

(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 3137
   RE: DECEMBERKE 2011
9.12.2011 21:12:51   
sover
Čestitke, AljaAn in sashy! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Midva sva danes v P med CTG-jem slišala, kako je en malček prijokal na svet. Mi je že takrat šlo na jok, kaj bo šele pri mojem otročku user posted image  user posted image ... Zdaj sem pa res že neučakana in včasih zarad tega tud mal sitna. ne vem, ali so za to krivi hormoni ali čakanje... morda pa tud luna. Že dva dni slabo spim in še dva bom, dokler ta lunin obrat ne mine user posted image . Ojoj, to čakanje... Kako se pa ve spopadate s tem?

(odgovor članu mixi)
Neposredna povezava do sporočila: 3138
   RE: DECEMBERKE 2011
9.12.2011 22:35:39   
mixi
joj sover meni se že meša od tega. pa še cel kup stvari mam za opravit. tamala in vsi ostali so tudi neučakani pa ščipa me non stop neki in nič od tega bomo vidli kaj bo jutri ko grem spet na ctg če bo mali premiren mi sprožijo verjetno porod tako da se tipkamo. pa spim itak že dolgo ne da ne vidim ure da se rešim tega trebuščka čeprav je lep ampak jaz bi kar spala na trebuhu tako kot prej

_____________________________

10.5.08 je na svet prijokala naša pikica Kaja, ki mamici vsak dan bolj nagaja

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3139
   RE: DECEMBERKE 2011
10.12.2011 9:55:09   
čustvena
Čestitke, Sashy! user posted image user posted image user posted image user posted image

Tak porod bi si tudi jaz želela, hiter in neboleč. Sliši se kot pravljica. Očitno je porod v vodi res enkratna izkušnja, tvoja zgodba pa tudi zopet potrjuje to, kako zelo pomembno je počakati na redne popadke in ne prehitevati.

Jaz pa tudi še ne grem v porodnišnico. Čeprav mi je včeraj okrog enih popoldne odpadel čep, se še do danes ni zgodilo nič. Najprej nisem bila prepričana, ali moram zato v porodnišnico ali lahko počakam doma. Na nekem forumu sem našla par zgodb o tem in ugotovila, da pri nekaterih temu, da pade ven čep, res sledijo močni popadki ali pa odteče voda, pri drugih nosečnicah pa se to zgodi šele čez kak dan, dva ali celo deset dni. Da to, da ti odpade čep, ni indikacija za porod, pač pa le redni popadki ali pa odtekanje plodne vode. Zato sem se odločila, da počakam. Včeraj sva tako bila z možem še celo na neki novoletni zabavi. Ponoči sem v postelji še vedno čutila otročkove brce, prav tako jih še zdaj. Zjutraj sem se zbudila okrog osmih, pojedla in poklicala zdravnico, da vprašam, če moram v porodnišnico (glede na to, da sva bili za ta dan zmenjeni za porod). Povedala sem, da čutim le trd trebuh oz. neko stalno bolečino, rednih močnih popadkov pa ne. Odgovorila je, da naj torej počakam. Če se čez vikend nič ne spremeni, torej če otrok brca, popadkov pa nhi, naj pridem v ponedeljek na ctg.
Tako, zdaj pa lahko začnem pospravljat in grem še po zadnjih nakupih, da bo vsae nared, ko bo treba. Želim si recimo še en moderček, pa polivinil podloge za postelje za oba otročka in postaviti jelkico. Mogoče bo pa celo še ostal čas, da greva z možekom še na eno večerjico, to bi še izkoristila, dokler še lahko, glede na to, da je Nikec itak v varstvu pri starih starših.
Mixi, tudi tebi želim, da odmisliš na vse težave in strahove, pa bo. Ko bo otroček hoterl ven, bo že pokazal. Aja, kaj pa kaže današnji ctg?
Vsem, ki ste že v nizkem štartu, želim miren in lep porod.

Pa, pa

(odgovor članu mixi)
Neposredna povezava do sporočila: 3140
   RE: DECEMBERKE 2011
10.12.2011 12:44:11   
mixi
današnji ctg je bil uredu zaznan en popadek in to je blo to. rekla pa je da moram naštet čez dan 10 gibov. popadki so ampak neredni tako da samo čakamo

_____________________________

10.5.08 je na svet prijokala naša pikica Kaja, ki mamici vsak dan bolj nagaja

(odgovor članu čustvena)
Neposredna povezava do sporočila: 3141
   RE: DECEMBERKE 2011
10.12.2011 21:00:21   
Monstera
Zdravo punce!!

Evo nisem se javila reeees že dolgo, zdaj sem pa rekla da moram :D

4.12. je na svet prismejčkal naš mali sinček! Ob 4:30 nam je odtekla voda, ob 5ih smo imeli popadke na 2 minuti in ob 9ih se je že rodil :D Rodila sem z epiduralno, hvala bogu, za kar sem zelo zelo vesela, ker so bili popadki res grozni XD No tudi presredek smo prerezali (čudno a ne pri fantu 4370g in 54cm :D). V bolnici smo ostali 2 dni dlje, ker je mali imel zlatenico in je šel pod lučko, potem so se pa mamici šivčki vneli in je bilo treba malo zarezat da steče ven. Rodila sem v Postojni in je bilo res zelo zelo fino, ujčkali so nas kot v hotelu :D

No to je to, grem se nazaj crklat, lepo se imejte in naj vam porod lepo mine, ne glede na to kako bo, vse je pozabljeno ko dobite štručke v roke!

(odgovor članu mixi)
Neposredna povezava do sporočila: 3142
   RE: DECEMBERKE 2011
11.12.2011 9:55:08   
masa90
evo drage mamice .... pri nas tudi že nestrpno pričakujemo prihod našega malega fantka :) Bolj kot se bliža datum, bolj me je nekako strah in zdi se mi, da se najbolj od vsega bojim, da osebje ne bo prijazno in človeško. Me pa že vse matra, čeprav se ne dam in sem še vedno čist terenska, ker bi se mi doma zmešalo :). Je katera sedaj v kratkem rodila v Celju? In, če je, kakšne so izkušnje? ;) ... Lep pozdrav vsem, iskrene čestitke tistim, ki se že veselo cartate doma, ter srečno vsem nam, ki nas dan D še čaka :)

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 3143
   RE: DECEMBERKE 2011
11.12.2011 10:27:59   
Taddy78
Pa da se se jaz na hitro javim. 05.12. Ob 12:06. Nas je s svojim prihodom razveselila deklica Iza tezka 3660g in velika 49cm,ter obsegom glavice 35cm. Porod je bil hiter a grozno bolec.
Je pa taka pridkana pupa,ki samo je in spi...hehe zaenkrat. Se pa dojiva,za kar sem ful vesela,ker mi pri sinu ni slo.
CESTITKE VSEM OSTALIM MAMICAM!!!
Pa brez zamere za slovnico,ker pisem iz tabauser posted image


(odgovor članu masa90)
Neposredna povezava do sporočila: 3144
   RE: DECEMBERKE 2011
11.12.2011 11:39:57   
riba77
Čestitke vsem, ki ste v teh dneh postale mamice.user posted image user posted image user posted image

Nekaj nas še čaka na to, ki bo kaj kmalu. Kar težko verjamem, da je minilo devet mesecev.

Nekatere imate lepe izkušnje s porodom. Da bi jih bilo čime več takšnih. Tudi mene je malce strah. Pri prvem sem bila bolj sproščena, ker nisem vedela kaj me čaka. Upam samo, da bo hitro konec.

Tudi mene zanima, če je katera rodila pred kratkim v Celju in kakšne so bile izkušnje z osebjem.
Upam, da naletim na super izmeno, če ne se pač mora zgoditi to kar mi je namenjeno. Samo, da bo user posted image zdravo!






(odgovor članu masa90)
Neposredna povezava do sporočila: 3145
   RE: DECEMBERKE 2011
11.12.2011 19:50:35   
mixi
no samo na hitro se javim jaz mam že cel dan popadke pa še zdaj nič čeprav so nekje na 10 minut, ampak se mi ne zdi neki full brutalnega vsaj zaenkrat če se jutri nič ne javim pomeni da že pestvamo štručko upam da res ker se mi ne da več. pa upam da se mi ti popadki ne umirijo. lep večer vsem

_____________________________

10.5.08 je na svet prijokala naša pikica Kaja, ki mamici vsak dan bolj nagaja

(odgovor članu riba77)
Neposredna povezava do sporočila: 3146
   RE: DECEMBERKE 2011
11.12.2011 20:11:50   
Agnes27
Pozdravljene punce,

predolgo se že nisem javila, berem pa vas. Javljam se vam z mojo porodno izkušnjo. Rodila sem 4 dni pred rokom.

Z prihodom nas je razveselila deklica Ema, v četrtek 1. 12. 2011 ob pol petih zjutraj. Velika 54 cm, težka 3570 g, obseg glavice 35 cm.
Že v soboto pred dnevom d se mi je začela izločati sluz - takoj sem posumila da je čep. Neredne popadke sem začela čutiti že v torek zvečer, ki so se nadaljevali ponoči, ter tudi celo sredo. Bili so zelo neredni in znosni. V sredo zjutraj sem imela še pregled pri svoji G, ki pa mi je rekla samo da zna bit kmal. Bila sem tudi cel dan še čist aktivna, po sprehodih in tko. V sredo zvečer so se popadki že stopnjevali in tudi redni so že bili. Mislim da me moj ni preveč resno vzel saj je šel zvečer še na ogled prostora kjer je imel žur. Ko je prišel domov sem jaz že predihavala. Sem bla pridna in vztrajala do pol dveh ponoči preden sva odšla v porodnišnico. Ko sem prišla sem bila odprta že 4 cm. Med klistiranjem mi je odtekla še voda nakar so se začeli tisti pravi popadki ("potiskalni"). Ko sem sestri omenila da moram že pritiskati smo odšli v porodno brez tuširanja in britja. Želela sem epiduralno, saj me je bilo strah bolečnie, vendar mi je bilo svetovano naj poskusim brez, saj sem bila odprta že 7 cm in morda EA še prijela ne bi. Po premisleku sem se odločla, da bomo brez, saj bi tudi za EA morala biti zelo pri miru, to pa mi ni uspelo niti za minuto. Naša punčka je bila zunaj v uri in petnajst (toliko časa sem bila v porodni). Vsak popadek posebej je bil vreden, ko so mi na trebuh položili hčerko. To je nepopisno čustven moment, tudi za novopečenega očita, ki je tudi bil zraven. Sedaj se cartamo že 11 dni, ponoči vstajamo po dvakrat, vendar nam uspe spati nahkrati po ene štiri ure.

Vsem, ki ste že rodile iskreno čestitam in vam želim veliko cartanja z malimi sončki. Tistim, pa ki ste še v veselem pričakovanju (ne boste več dolgo) pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za hiter, lahek porod in zdravega user posted image .

lp

(odgovor članu riba77)
Neposredna povezava do sporočila: 3147
   RE: DECEMBERKE 2011
11.12.2011 20:16:01   
Agnes27
Punce, pa ne vas bit preveč strah. Vse kar je hudo se potem pozabi. Pa telo ti samo pomaga. user posted image user posted image user posted image

Mixi, to zna bit to. Jst sm šla v porodnišnico ko sem mela popadke na 4 minute ampak sem od porodnišnice oddaljena samo 20 min.
Srečno.

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 3148
   RE: DECEMBERKE 2011
12.12.2011 9:02:28   
čustvena
Živ,

čestitam, Monstera, Agnes27 in Taddy78! user posted image user posted image user posted image user posted image

Komaj čakam, da se moj cukrček odloči priti na svet. Tudi jaz sem še v veselem pričakovanju. Ker mi je moja g prejšnji teden rekla, da bom verjetno rodila pred rokom (16. 12.), saj sem bila 3 cm odprta, smo vsak dan bolj nestrpni. A kljub temu, da mi je v petek odpadel čep, popadkov še kar ni. Bejbi se očitno predobro počuti v mojem bušiju in še noče v en. Upam, da ne bo več dolgo, vsaj ne čez rok...
Danes imam ctg, pa me prav zanima, kaj bo pokazal...

Danes imam ctg

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 3149
   RE: DECEMBERKE 2011
12.12.2011 12:21:19   
MAMI 4
ČESTITKE VSEM KI STE RODILE!!!! Tiste pa ki še niste ničse bat!!!! V spodbudo....

Moja porodna zgodba:   Dan pred porodom sem bila sprejeta v P, ker je G med pregledom ugotovil, da je ročica otročka pod glavico, zato se je odločil, da bom rodila raje pod nadzorom (da me ne bi kaj presenetilo doma). Odprta sem bila 2 cm...(Nekaj dni pred tem sem imela ponoči popadke in takrat sem pridelala ta 2 cm in s tem bila kar zadovoljna). Zjutraj sem dobila svečke za mehčanje MV, vendar se razen nekaj popadkov po pregledu ni nič dogajalo...Naslednje jutro sem imela ponovno pregled in G me je vprašal če gremo kar rodit (glede na to, da je bilo MV zrelo, odprta 3 cm, glavica spet prislonjena- ročice HB ni bilo zatipati). Seveda sem mu odgovorila pritrdilno...Čeprav še ni bil moj PDP (do njega me je ločilo še 5 dni) so mi zaradi gest. diab. na insulinu, ter pov. jetrnih testov obljubljali porod že veliko prej, sem bila na porod popolnoma pripravljena. Poklicala sem moža, naj bo pripravljen ko ga bodo poklicali, šla v sobo po stvari in se vsa vesela podala v porodno sobo :). Tam so mi naredili klistir in ob 9.35 sem dobila infuzijo (oksitocin)...Ker me je že med klistirjem malo ščipalo, so se popadki že po pol ure stopnjevali in postajali vedno močnejši. Babica je bila zelo prijazna in čeprav smo bile tri porodnice v porodni je hodila od ene do druge in spraševala kako napredujemo in kako se počutimo. Ob 10.15 so bili popadki že na 5 minut in sem prosila če lahko pokličejo moža. Takoj so ga poklicali. Ob 11. se mi je pridružil. Z vsak popadek sem se zahvalila, saj sem bila korak bliže otročku ! Do 12. so bili popadki še vzdržni, odprta sem bila nekje 5 cm. Takrat pa mi je babica rekla, da mi bodo dali nekaj proti bolečinam in zvišali dozo oksitocina, potem me je pogledal G in mi rekel, da mi bodo predli plo. ov. in hitro zatem so ze začeli močni popadki, ki sem jih morala predihati... (trajali so več kot minuto, presledek med njimi pa je bil tudi minuto...v tem premoru sem počivala, skoraj zaspala) tako sem nekje do 13.30 predihavala, ko nisem mogla več je rekla babica, da sem odprta že 10 cm in da lahko začnem pritiskati...V tistem trenutku sem se čutila nemočno in zdelo se mi je da se ta ta otroček ne bo nikoli porodil (vendar je bil to samo občutek :)) Čez 10 minut je bilo vse že za mano...na svet je prišel moj mali zaklad Matija. Položili so mi ga na trebuh...tako majhen se mi je zdel. Nisem mogla dojeti...živ in zdrav je...V očeh moža sem zagledala solze (ki jih po navadi ne pokaže)...kako ga ljubim...in sad najine ljubezni je pravkar zagledal luč sveta! Sreča je izbrisala vse skrbi in tegobe...na porod sem v hipu pozabila. Presenečena sva bila da je deček, a hkrati presrečna! Mož je prerezal popkovnico...medtem ko so Matija stehtali in zmerili se je porodila še posteljica (po novem nisem smela pritiskati, ampak jo je G. previdno izvlekel). Moj junak je bil težak 3.670 g, dolg 57 cm (OG 37 cm). Prislužila sem si le en šiv, ki mi ni delal težav. Na odpustnici sem videla, da je imel sinček popkovnico zavito okoli glavice, vendar niso delali panike med porodom (prisotni so bili 3 G., babica je bila že pred porodom ob meni, me spodbujala in usmerjala). Po porodu sem sprejemala vse kar se je dogajalo kot normalno (boleče bradavice, krvavitve, krči med dojenjem)in si s tem nisem delala preglavic. Skratka preživela sem čudovito porodno izkušnjo, ki jo bi z veseljem še kdaj ponovila ;)

(odgovor članu čustvena)
Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?