|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 126 [127] 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DECEMBERKE 2011
12.12.2011 12:23:30   
MAMI 4
Aja, pohvala porodnišnici IZola!!!! Toliko sem imela za povedati do sedaj...negativnega...Ta izkušnja pa je bila fenomenalna!

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 3151
   RE: DECEMBERKE 2011
12.12.2011 12:27:07   
Lija3
Pozdravljene punce,

najprej da vsem, ki ste že rodile iskreno čestitam in srečno vsem tistim, ki vas to še čaka!

Sem nova na tem forumu, kljub temu da imam rok že konec decembra user posted image ampak sem se včlanila, da postavim eno vprašanje vsem tistim, ki so že imele CTG-je. Upam da bi mi lahko katera odgovorila kako je z naročanjem? Na zadnjem pregledu sem ob vseh pripravljenih vprašanjih pozabila najpomembnejše user posted image Dobila sem namreč datum ter kam moram it, nisem dobila pa nobene ure. Kako ste ve imele, ste kar šle ne glede na uro in so vas sprejeli po vrsti, ali ste se morale prej naročiti? Drugače bom pa morala kar poklicati in vprašati. Hodim pa v Postojno, če je katera ki hodi tja in je že bila tam na CTG-ju?

Drugače pa me nestrpnost in strah že dajeta ob prihajajočem PDP-ju user posted image

Vsem želim čim krajši in neboleč porod,

LP

(odgovor članu čustvena)
Neposredna povezava do sporočila: 3152
   RE: DECEMBERKE 2011
12.12.2011 15:30:59   
Laima
Čestitke vsem, ki ste postale mamice!user posted image user posted image user posted image Bravo!!!! Pridne.user posted image user posted image user posted image

Počasi prihajamo z mojo deklicouser posted image na mesto, je kar pridna, pridno papa pri mami in tudi mene matrajo samo hemoroidi, ki so že precej manjši. Počasi, počasi.

No pa še moja izkušnja v drugo, nič tako, kot prvič.

Romanje v Postojno se je začelo 1.12., po CTG-ju in vaginalnem pregledu domov in naročen induciran porod za naslednji dan. 2.12. prihod v porodnišnico, psihično pripravljena in glej zlomka poslali so me domov (bila je gužva). Kontrola 4.12. zjutraj razen, če se kaj zgodi.
3.12. zjutraj pričnem krvaveti,  se odpraviva z možem in šok moj pritisk abnormalno visok, sledil je sprejem, a ne za rodit pač pa na oddelek. Me je šokiralo, na to pa nisem bila pripravljena.
Čez cel dan merjenje pritiska, CTG-ji, vaginalni pregledi. Ob sprejemu sem bila odprta 2cm, albumen 1.
Zvečer pa G nimamo kaj čakati porod bo treba sprožiti, pritisk se ni znižal, a sem bila že tako ali tako iz sebe, nisem se dobro počutila imela sem nek slab občutek. Pol pa akcija, klistir, umetni popadki, odprta sem bila zvečer 4cm, po uri in pol popadkov sem prosila za EA, kar so mi ob sproženem porodu svetovali. Neprestano so mi nižali pritisk. Mož pride poleg malo pred 00.00, potem pa babica okrog 1.30 postane bleda, kliče G, pride še ena babica, mene dajo predihavat na kisik, mali pa pulz ob vsakem mojem popadku iz 160 pade na 40, groza. Vam ne znam opisat kako mi je blo grozno. Potem so me spremljali vsi in hvala bogu, angelčkom vsem pokojnim,ki so naju čuvali...pozitivnim mislim se je nekaj pred 4.00 rodila deklica malo manj, kot 3000g, dolga 51 cm, obseg glavice 33. Posteljico sem popahnila, da se je sama porodila nekaj kasneje. Brez zapletov.
Potem sem ostala še vse do poldneva v porodni sobi zaradi preklamsije-spremljali so mi pritisk, ki je padel šele takrat.
Presrečna sem, da se je vse dobro izteklo, sam porod je bil brez bolečin in lep, osebje kar se tiče babiškega dela ena a s črtico, o G, bi se dalo pa razpravljati. A tudi njemu hvala, da se je odločil, da sproži porod, ker sem ga to že dopoldan prosila in mu tudi zaupala svoje strahove. A dva dni kasneje me je prišel pogledat in priznal, da ne ve kako bi se končalo, če bi čakali. Konec dober vse dobro, vsi presrečni.

Punce ne glede na moj mali zapletek, naj vas ne bo strah, ste v dobrih rokah, le ubogat navodila in poslušat ter hranit energijo za finiš in potem, ko pridete domov.

Pogumno in srečno po vaše zakladke. Naj se vam lepo izteče.
LP Laima

Kar se tiče CTG v Postojni, pejdi dopoldan in potem boš čakala, na vrsti boš, ko boš.(Okrog 8.00 jih je najmanj-moja izkušnja) Jih pride kar veliko, razen, če imaš tam izbranega G, potem pa ga pokliči in vprašaj za uro.

Punce kaj kaj jeste, sedaj ko ste doječe?


(odgovor članu Lija3)
Neposredna povezava do sporočila: 3153
   RE: DECEMBERKE 2011
12.12.2011 16:45:26   
sover
Laima, lepa zgodba. Predvsem mi je všeč dober konec :).

Pri nas se 5. dan zamujanja počasi preveša v popoldan. Očitno so moji občutki čst mim, ker sem bila prepričana, da bo danes naš dan. Počutje nespremenjeno (OK), mali pa ful aktiven. Mene je danes zvila manjša kriza - zjutraj sem bla čsit iz sebe in sem jokala, ker se mi je zdelo, da kar nikoli ne bom rodila. Pa tako pripravljeno se počutim... Morda so pa krivi nosečniški hormoni, kaj pa vem. Zdajle je mal bolje, ampak še vedno vsakič pogledam v WC, ali se mi morda že lušči čep in pri vsakem najmanjšem ščipanju držim fige, da bi trajalo. Zaenkrat še nič.

Jutri imamo spet pregled v P. Morda katera ve, ali mi bodo naredili UZ? Zadnjega mi je delala G na rok, od takrat naprej pa samo CTG-ji in vaginalni pregledi v P. Nič ne bi imela proti, če bi še malo pregledali našega malčka, ali se še dobro počuti. Predvsem pa me skrbi, da ne bo postal prevelik za naravni porod.  Kakšne izkušnje iz prve roke?

Lepo bodite. Tiste, ki že pestujete, uživaje z malčki, ostalim pa želim čimprejšnji porod.

Želim vam čimprejšnji porod



(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3154
   RE: DECEMBERKE 2011
12.12.2011 17:29:00   
Lija3
Laima, čestitam za srečen konec in hvala za info.
V Postojni imam svojga ginekologa, kateri me je poslal na CTG ampak mi je dal sam datum brez ure. Rekel pa je da naj pridem tja in ga poiščem. Tako da mi ni še čist jasno user posted image
Naj pa še mal povem o sebi, sem drgač v 38 tednu in pričakujemo prvega fantka. Rok pa imam 28.12, upam pa da bo kaj prej, da bomo za praznike doma počivali user posted image mam pa že tri dni krče kot pri menstruaciji pa bolečine v križu. Ni pa še redno in so bolečine zelo rahle in imajo konstantno jakost ( se ne stopnjuje ). Mogoče se pa le kaj pripravlja. Komaj čakamuser posted image

Koliko pa vas še je, ki še čakate na dan D?

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3155
   RE: DECEMBERKE 2011
14.12.2011 11:56:53   
čustvena
Živjo,

tudi jaz še kar čakam na svojega malčka. Hvala, Mami4 in Laimi, za njuni izkušnji, seveda tudi jaz verjamem v lep in nestresen porod oz. začetek novega življenja.
Jaz sem imela v ponedeljek ctg, kjer so zaznali nekaj šibkih popadkov, pa me je hotela zdravnica kar porodit. Je reskla, da sem za rodit, če pa se (po vaginalnem pregledu) ne bom odlo9čila, pa naj pridem v sredo (danes) ob dveh, da dalj časa pa ne bi čakala. Spet me je čisto šokirala, ampak potem je šla v porodno sobo in je nisem več mogla vprašat, zakaj se ji tako mudi, če imam rok v petek. No, odločila sem se, da počakam vsaj do danes, ćez kako uro in pol moram pa na pregled. Ampak ne bi že rodila, že zato ne, ker ima danes najin starejši sinko Dedka Mraza pri očiju v službi in ne bi rada, da zato (ker bo njegov oči in moj mož med porodom z mano) Nikec ostane brez te izkušnje oz. mora z njim kakšna od starih mam.
Danes me je sicer začelo nekaj špikati, ampak gre za konstantno, a ne še čisto popadkom podobno bolečino. Če pa to so popadki, so še vedno zelo zelo neredni. Naj grem rodit ali ne? Jaz bi počakala vsaj do rednih popadkov, ampak se mi ne da več kregat z zdravniki. Zdi se mi, kot da mi delajo uslugo, žđe zdaj, ko smo počakali ta dva dni.
Mixi je pa očitno rodila, iskrene čestitke tudi tebi! Tudi jaz bi rada tak začetek poroda - torej redne popadke na deset minut, ne pa sprožitve, ker si to pač želijo zdravniki. Zdi se, kot da se naročam na frizerja, da me naroči takrat, ko ni gneče, ne pa takrat, ko je za porod že medicinski razlog. Saj ne, da ne bi rada čim prej videla svojo štručko, ampak bi rada naraven porod. Je to tako čudna prošnja?

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 3156
   RE: DECEMBERKE 2011
14.12.2011 19:31:32   
masa90
No pa, da se še jaz javim ... sem še vedno v čakalni vrsti :))) me pa nekaj čudno špika, kot pri user posted image , tko, da upam, da bo v teh dneh se kaj razvilo ... sem pa v 39. tednu, tko, da že komi čakam, da mali pokuka na svet :)

čeprav me je vsako sekundo bolj strah, bi rada, da je to že za mano in, da končo vidim najinega sinka :) ... jutri imam ctg, bom vidla kaj bo zdravnik povedal :)

moje "sotrpinke" v zadnjih, najbolj mučnih dneh ... želim vam srečen in čimhitrejši porod :)

(odgovor članu čustvena)
Neposredna povezava do sporočila: 3157
   RE: DECEMBERKE 2011
15.12.2011 20:41:26   
Jassika
Drage user posted image , mamice in user posted image .
Malo vas takole spremljam od daleč že od začetka, saj sem pot začela z vami. In ko vidim, da ste nekatere že mamice, ostale pa ste tik pred tem, da dobite najlepše darilo, želim vsem mamicam (in očkom seveda) čestitati in zaželeti čim bolj zdrave user posted image , čim več prespanih noči in veliko medsebojne ljubezni. Tistim, ki še čakate pa seveda čim lažji porod in pa vse, kar sem zaželela že mamicam. Seveda pa tudi vse najlepše v prihajajočem letu v objemu družinice.


(odgovor članu masa90)
Neposredna povezava do sporočila: 3158
   RE: DECEMBERKE 2011
16.12.2011 0:38:51   
nussaa
Živijo!

Sama imam danes rok, pa vendar še nič ne kaže, da bo najina punca kaj kmalu z nama. :) Že dva tedna me daje huda nespečnost in prespim dopoldneve, ponoči pa ne gre in ne gre, ker je punca tako živahna, da me vse boli.

Danes se moram zglasiti v Kranju za amnioskopijo in pregled. Glede na to, da sem še čisto zaprta in je MV čvrst, slutim, da me bodo poslali domov. Bodoči očka pa je tudi že ves živčen in slutim, da bo tudi danes slabo spal.

Upam, da naju kmalu počasti s svojim prihodom. Čakanje je iz dneva v dan težje in boleče...


Lep pozdrav vsem!

(odgovor članu masa90)
Neposredna povezava do sporočila: 3159
   RE: DECEMBERKE 2011
16.12.2011 0:42:33   
čustvena
Živ, sotrpinke!

Še vedno sem v pričakovanju. Včeraj sem bila na ctg, ki je zaznal nekaj popadkov, bila sem odprta 3-4 cm, a sem se odločila, da počakam na naraven porod (torej redne popadke). Če se ne bo začelo prej, grem v ponedeljek na ctg in se dogovorim za naprej.
Zdaj pa se mi ne ljubi več čakat. Res, da pravijo, da je bolje roditi po naravni poti, ampak danes (torej v petek, 16. 12.) imam rok, odprta sem že devet dni in trebuh je vedno bolj napet, boleč, sapa vedno krajša. Le kdaj se bo moj otroček odločil priti ven? Upam, da ne bo čakal dalj kot do sobote, ker se mi ne da več. user posted image

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3160
   RE: DECEMBERKE 2011
16.12.2011 6:16:28   
sover
Hej, sotrpinke!

Mi smo danes 9. dan po roku. Ker je že tolko časa od PDP, smo zmenjeni, da jutri pridem v P in štartamo akcijo. Tudi jaz si sicer bolj od vsega želim naravni porod, vendar nič ne kaže na to. MV nezrel, odprta nisem, še popadkov nimam nobenih. Še dobro, da je otroček precej živahen in vem, da je z njim vse v redu. Poskusla sem že vse variante naravnega pospeševanja poroda (od ribanja tal, malo bolj pikantne hrane, sprehodov,user posted image , cimeta in klinčkov ...) pa se nobena metoda ni izkazala za upešno. Zdaj računam samo še na psiho, da bo naredila svoje, ker vem, da grem jutri v P. Morda pa dobim kake popadke danes.

Čeprav bi najraje od vsega rodila naravno, pa mi je počasi dost konstantnega preverjanja WC školjke, ali mi je že odpadel čep, pa dreganja otročka, da se zgane (vsake tolko se prestrašim, da je premiren, pa ga mal dregnem), čakanja in večnega spraševanja: "A ste že?", tako da sem se vdala v usodo in jutri šibam. Da le ne bodo imeli preveč gužve, da bi me poslali domov ...

lep dan vsem in srečno tistim, ki ste na poti v Rim...


(odgovor članu čustvena)
Neposredna povezava do sporočila: 3161
   RE: DECEMBERKE 2011
16.12.2011 10:02:37   
Laima
Sover vso srečo jutri, vse bo uredu.

Za mano je neprespana noč in malo sem v strahu, kajti včeraj je veliki fantek dobil vodene koze in mala je stara šele 13 dni, čeprav me pediatrinja tolaži, da se dojiva, da ne bi smelo biti nič hudega, tudi če jih dobi, sem malo prestrašena.

Ima kakšna izkušnje s kozami pri novorojenčku?

Fantek je v svoji sobici z očkom, dojenčica pa z mamo. Groza. Upam, da ne bo nič.

Držte se, ko gre nekaj mimo, pride nova skrb, zato, da nam je pestro in da imamo za kaj skrbeti.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3162
   RE: DECEMBERKE 2011
16.12.2011 11:58:46   
beti 1
Laima: upam, da ne zamerite, ker upadam v debato. Sem januarčica, pa vas občasno berem, ker sem bla na materinski z 2 decembrčicama.
Za vodene koze pri malčici sedaj res ne-bi smelo biti problemov, ker če si jih ti prebolela bo zaščitena s tvojimi protitelesi. Kljub temu svetujem, da si nabavite razkužilo za roke, kljuke, ipd., če ga še nimate (spitaderm ej za vse, pa imajo ga v večini lekarn), pa dokler ima starejši mehurčke oziroma bolj sočne kraste pazite, da si vedno umijete oz. razkužite roke, preden greste od njega k njej. So pa dojenčki v tem obdobju večinoma tako dobro zaščiteni z maminimi protitelsi, da se zna pri njih zgoditi, da kasneje v življenju še enkrat prebolijo vodene koze (kar je načeloma nemogoče).

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3163
   RE: DECEMBERKE 2011
16.12.2011 12:01:17   
mixi
se javljam na brzino 12.12  ob 00 53 je na svet prijokal naš korenjak nejc dolg 55 cm težek 3610 in obseg glavice je mel 37 cm  sva zdrava in se doma že cartava javim kaj več ko bo čas



_____________________________

10.5.08 je na svet prijokala naša pikica Kaja, ki mamici vsak dan bolj nagaja

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3164
   RE: DECEMBERKE 2011
16.12.2011 13:47:39   
Laima
Beti1 hvala za opogumljajoč post.user posted image

Mi hormoni šele sedaj nagajajo, grem kar v jok. Te koze so me res prestrašile, a si tudi jaz mislim, da ne bi smelo bit nič hujšega, saj malo dojim in koze sem prebolela.

A malega je bolje, da nekaj dni niti ne tuširam, ne? Sestra, ki jih je prebolela, kot odrasla si jih je s tuširanjem samo prenesla dodatno po telesu-tako jih je iz 50 nastalo 5000 ali še več. Samo po dlaneh in podplatih jih ni imela.
Pa kaj daste kako žličko Claritine otroku? Hladilnega mazila, kot smo ga imeli mi ni več. Žal, je bilo res super, pa še hitrejhe so se naredile hrastice in srbelo ni-kolikor se spominjam.

Novopečenim mamicam čestitam!!!
user posted image user posted image user posted image
Veliko crkljanja. In spanja, jaz ga pogrešam. Sva imeli nočno na uro spanja uro dojenja-ciskanja.
Sedaj dopoldan je spala 2 urci in od 11.00 do 13.30 budna. Sedaj jo imam na rami-podirava kupček a je že zaspala-tko, da grem tudi jaz malo vodoravno, spat pa itak ne morem,ker sem preutrujena.



(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3165
   RE: DECEMBERKE 2011
16.12.2011 14:42:15   
beti 1
laima: tuširanje ni problem, celo zaželjeno je, da se kaj ne vname. To kolko se jih bo pojavlo in kako dolgo se bodo pojavljale je odvisno od več dejavnikov, pa pri odraslih večinoma potekajo v težjih oblikah kot pri otrocih. Claritine lahko daš, a je učinkovanje dvomljivo. Glede kremic: pred leti, ko sta jih imela moja 2 se ni nič dobilo, potem se vmes nekaj je, tako da se ti splača poklicat po lekarnah, če sedaj kaj majo.

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3166
   RE: DECEMBERKE 2011
16.12.2011 15:38:56   
Laima
Beti1 še enkrat hvala za tvoje hitre odgovore.

Kdaj imaš pa rok januarja 2012? Vso srečo, če prav razumem greš po tretjega otročička?

Nič ni narobe, vsak lahko kaj zapiše tu gor,kar želi- decemberke smo odprte za vse.

Vsaka izkušnja šteje in če si s svojimi lahko medsebojno pomagamo, zakaj pa ne.

LP

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3167
   RE: DECEMBERKE 2011
18.12.2011 0:23:32   
čustvena
Živjo!

Sover, upam, da je bilo danes tako, kot si si želela. V vsakem primeru si verjetno rodila, saj je bil 10. dan po PDP, zato ti kar čestitam. Iskrene čestitke!user posted image user posted image user posted image  Prav tako čestitke tebi, mixi, ki si rodila na prav lep datum, 12. 12. namreč. user posted image user posted image  user posted image  V bistvu sem zdaj res že jezna sama nase, da sem želela rodit "naravno", torej s popadki. Konec koncev so vsi drugi pogoji za porod izpolnjeni - odprta sem, čep je odpadel, rok je bil včeraj, a mali še kar noče ven. Tudi on je živahen, a noče ven.
Res, da težim svoji zdravnici, da hočem rodit naravno, a po drugi strani sem tako zelo upala, da rodim prej. Mogoče celo dva tedna ali deset dni prej. Ko sva se z zdravnico zmenili za 10. 12., mi je bilo najprej všeč, da vem, kdaj se bo zgodilo, da ne bo več čakanja in spraševanja. Potem pa so se začele dileme, če ne bi bilo bolje počakati in do zdaj sem dobila že več potrditev - tudi babic - da je to res bolje tako zame kot za otroka (lažji porod, manj stresa, otrok je bolj razvit). Ampak računala sem, ker me je nekaj ščipalo že pred desetimi dnevi in mi je prejšnji petek odpadel čep, da bom na popadke čakala le še kak dan ali dva. Zdaj pa še kar nič...
Upala sem, da bom rodila vsaj deset dni pred božičem, ko bo starejši bratec prišel iz vrtca čez praznike (saj se moraš na začetku uvajat v rutino dojenja in spanja z dojenčkom) in bi imela do takrat vsaj deset dopoldnevov z dojenčkom. Ampak zdaj ugotavljam, da glede tega nikoli ne bi bil pravi čas.

Razumem tvoj strah, Laima, upam, da boste koze kmalu pozdravili.
Tudi najin triletnik je zdaj bolan - ima le povišano temperaturo, torej ima verjetno virozo. Če bi rodila 10. 12., bi prišla v torek domov, v sredo zvečer pa je najin Nikec že imel 39 stopinj C. Kako bi mu razložila, da zato, ker je bolan, ne sme videti ne mamice ne bratca? Še posebno zdaj, ko me potrebuje non stop - kot da čuti, da pride na svet še nekdo, ki bo potreboval mojo pozornost.
Če bi rodila 12. 12.,  bi prišla domov 15. 12., ko je imel vročino. Če pa bi rodila 14. zvečer (je bila tudi varianta), pa Nik že naslednji dan tudi v porodnišnico na obisk ne bi smel priti in tudi še naslednji dan ne. Tega res ne bi razumel - da mora biti ločen od svoje mamice za tri dni. No, že danes je njegova temperatura nižja (ves dan 36,9 ali 37 C), zato upam, da bo jutri zdrav in bom tudi končno rodila.
Mogoče pa res?

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3168
   RE: DECEMBERKE 2011
18.12.2011 17:09:24   
riba77
Čestitke vsem, ki ste v teh dneh postale mamice!

čustvena - nikar preveč vprašanj, mislim, da se včasih vse zgodi z razlogom. Kot si že sama zapisal, če bi bilo tako, ne bi bilo dobro za drugo. Prepusti se času in prišal bo pravi trenutek tudi zate. Tudi jaz mislim, da je naravno najboljše.

Tudi jaz še čakam, še sedem dni do PDP. V soboto sem bila na CTG-ju in je že beležil popadke na 5 minut. Odprta še nič, odšla domov, danes počutje OK. Verjetno bom še čakala nekajdni. Pregled pri gin. v sredo, CTG v četrtek, če se le dete ne odloči, da pride prej. Z glavico tišči dol, da že kar malo boli. Maternični vrat pa je že zmehčan.

Ne morem verjeti, da sem že tako blizu dnevu, ko bom k sebi stisnila svojo štručko. Se že veselim. Samo na porod ne mislim veliko, ker komaj čakam, da bo tisti dan za mano.

Imam pa vprašanje za tiste, ki že dojite - ali jeste vso hrano, ali se čemu v času dojenja izogibate?


(odgovor članu čustvena)
Neposredna povezava do sporočila: 3169
   RE: DECEMBERKE 2011
18.12.2011 20:36:58   
Laima
user posted image 77 jaz le dojim, a ne jem vsega. Sveže zelenjave in sadja ne jem, prav tako stročnic ne, ne pijem nič gaziranega le  vodo, čaj in kompot. Hrana pa mi je že enolična po 14 dneh. Piščanec, puran, pire, riž, testenine,...

Vso srečo vsem, ki še čakate na rojstvo svojihuser posted image , mala kliče-dojenje. PONOČI IMAVA BORBE

(odgovor članu riba77)
Neposredna povezava do sporočila: 3170
   RE: DECEMBERKE 2011
19.12.2011 1:50:20   
čustvena
Živjo, bejbe!

Ja, riba77, imaš prav, da se verjetno ni pametno toliko obremenjevat. Če sem se odločila tako, kot sem se, je najbolje, da zdaj to speljem in ne razmišljam za nazaj. Tudi mož mi je to rekel in se je v bistvu z mano do zdaj strinjal. Prav čudno se mu je zdelo, da bi se lahko kar sama odločila za dan poroda. Normalno in samoumevno se mu je zdelo, da čakava na popadke, ampak oba sva mislila, da bodo prišli prej.
Jutri bo 3. dan bo roku poroda in imam spet ctg. Zdravnica mi želi jutri sprožiti porod, ampak v sredo sem ji povedala svoje pomisleke in je na koncu rekla, naj pridem na ctg, potem se bova pa dogovorili. Z možem sva se odločila, da če jutri ne bo nič, bomo pa v torek sprožili porod. Meni je pač 20. 12. lepši datum.
Prej o tem nisem razmišljala, zdaj, ko me je zdravnica večkrat vprašala, kateri datum mi je všeč, pa sem imela v mislih že več datumov. Najprej sem upala, da bo dojenčku pomagala luna na svet in se bo rodil že 10. 12., potem mi je bil všeč 12. 12., pa 14. ali 15. 12., tudi 16. 12. ni bil slab... Zdaj pa, ko se dojenčku še kar ne mudi na svet, sem se odločila, da ne bom do konca vztrajala s popadki. Saj nekaj sem jih imela že prej, bolj močni so postali zadnja dva dneva (ampak zelo neredni in še vedno ne dovolj močni za porod).
Torej ne bom, tudi če ne bo tistih pravih popadkov, čakala do zadnjega, devetega dne po roku, amjpak bom rodila najkasneje v torek, torej četrti dan po roku.
Ja, riba77, mogoče se pa še vidiva. Če ti rodiš prej... In ja, tudi jaz že komaj čakam, da vidim dojenčka. Čeprav bom verjetno kasneje pogrešala njegove brce v trebuhu, ga bom že kmalu lahko stisnila v naročje, kar je bolj zanimivo. Spet bomo imeli majcenega otročička z malimi nogicami in rokicami. Letos bodo prav zanimivi prazniki!
Glede prehrane pa tako. Zdi se, da se tudi ti nasveti spreminjajo. Nam so pred štirimi leti rekli, naj po porodu ne jemo solate in svežega sadja, pa hrane, ki napenja (zelje in stročnice) ter čokolade. Vsega tega nisem jedla, no, razen čokolado sem jedla sem ter tja, saj jo imam zelo zerlo rada (ne mine dan, da je ne bi malo pojedla). Več mesecev sem jedla le kuhano sadje in zelenjavo, kupovali smo veliko kompotov, jedli juhe... Pa je naš Nikec vseeno imel krčke, vsaj štiri mesece in nobene kaplice niso čisto pomagale, potem pa mu je bilo kar naenkrat  boljše.
Zdaj pa so nam v šoli za starše babice rekle, da nič ni prepovedano, če to jemo v zmerni količini. Tako da bom skušala jesti vsega po malo, pa bom videla, kaj bo, koliko bo krčkov.
Se beremo, pa pa!

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3171
   RE: DECEMBERKE 2011
19.12.2011 14:24:55   
mixi
no naš mali cukerček spi pa sem se odločla da vam opišem mojo tokratno porodno izkušnjo.
v nedeljo  zjutraj  ko je moj dragi šel delat sem mu rekla da imam nek čuden občutek in da me bolijo trebušne mišice. potem sem pricapljala iz postelje in nikakor se mi tisti dan ni nič dalo tamala mi je težila da gremo ven na igrala pa sva se zrihtale in šle. Vmes sem mela take full blage popadke ki so potem trajali cel dan vendar se mi niso zdeli to to ker me ni pošteno bolelo, ob 9 zvečer so prešli na 5 minut in tako so trajali do 10 dokler ni moj reku dej prosim te gremo jaz ne bi bil rad babica. pa smo se odpravli težila sem mu da gremo po čim daljši poti ker pomojem ni to to pa pridemo v porodnišnico gremo na sprejem mene dajo na ctg pokličejo dežurno G me pregleda in reče ja gospa odprta ste 4 cm tipam glavico je zelo nizko gremo na klistir, tam sem bla do 11 in pol zvečer v kopalnici nato so me poslali v porodno sobo, poklicali mojega dragega pa pride babica me pregleda in mi pove da sem odprta 7 cm. ampak jaz mojemu pravim še vedno kako bom rodila če me ne bolijo tej popadki meni je nekaj čudno. pa pride čez pol ure babica me spet pregleda in reče odprta ste 9 cm in tako je blo še 10 minut in je rekla zdaj bi se mogla odpret že do konca ker ta porod bo full hiter pa nič od tega nato mi da svečko za mehčanje materničnega vrata in čez 5 minut sem dobila popadke tako brutalne da sem mislila da bom umrla ugotovi da tamali ne more prit ven oz. se spustit še tistih 10 cm do izhoda ker drži pred samo rokice in tako se odloči da mu bo pomagala in mu začne širit pot ( ker če ne bi me full potrgal) pa še enih 5 zelo močnih popadkov in tamali je pokukal ven in je blo vsega hudega konec. imam en dolg šivček z 5 šivi. mali zdrav ko ribica velik in še pravi požerušček jedu bi kolko mu daš pa čeprav pol zbruha. no spimo nekje 3 ure kakšen krat tudi manj pa tudi že 5 ur smo spali v enem kosu, in se pridno cartamo. to bi blo zaenkrat vse. vsem ki niste še rodile želim čim hitrejši in čim manj boleč porod. pa brez šivov. lep dan


_____________________________

10.5.08 je na svet prijokala naša pikica Kaja, ki mamici vsak dan bolj nagaja

(odgovor članu čustvena)
Neposredna povezava do sporočila: 3172
   RE: DECEMBERKE 2011
19.12.2011 20:42:31   
riba77
Laima in čustvena - hvala za odgovor na moje vprašanje. Mi veliko pomeni, ker v prvo nisem dolgo dojila, sedaj v drugo bi si želela čim dlje. Vsak nasvet pride prav.

čustvena - mogoče pa bo jutri le tvoj dan, držim pesti, da bo vse OK. Vso srečo!

Še malo pa bom tudi jaz na vrsti!?!

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 3173
   RE: DECEMBERKE 2011
20.12.2011 1:46:19   
čustvena
Živjo vsem!

Hvala, mixi, za tvojo izkušnjo. Tudi jaz sem si predstavljala tak začetek poroda, torej da bodo popadki redni, mojih pa kar ni in ni. Že zadnjih nekaj dni čutim neke šibke popadke, ne pa take močne, ki bi jih morala predihavati. Na take pa še kar čakam. Podobno, kot tebe, mixi, tudi mene ti popadki ne bolijo, ampak moji še niso redni.
Danes (19. 12.) mi je rekla, da mi je ctg zaznal popadke in ali jih ne čutim. Sem rekla, da ne, da mene to ne boli. Vprašala me je, kaj bova, pa sem rekla, da bi prosila, da mi naredi ultrazvok, da vidim, kako je z otročkom, če je res premajhen, kot je pokazal moj zadnji ultrazvok v 35. tednu, in s plodovnico. Ultrazvok je pokazal, da je mali že kar velik, okrog 3700 g, da pa ima premalo plodovnice. Glavice se na UZ ni več videlo, ker je že v medenični kosti. Potipala mi je trebuh in vprašala, če tega ne čutim. Dejala sem, da čutim n apetost v trebuhu, nič več. Pa je dejala, da več kot to niti ne bom čutila, dokler ne odteče voda oz. ne predrejo mehurja.
Pogledala me je še vaginalno in videla, da sem 4 cm odprta in vprašala, kdaj bi jaz rodila. Sem rekla, da če lahko, bi počakala še dva dni - do 21. 12. (da bi le prišli popadki - pa 21. 12. je prvi zimski dan, kar je prav lep dan).
A zdravnica se je na podlagi ultrazvoka odločila, da počakava le še do 20. 12., prav iz tega razloga, ker ima otroček premalo plodovnice. Zato se v posteljici ne počuti več dobro in je lahko ogrožen, če še čakamo. Potem pa tudi jaz nočem več čakati, sem se strinjala, otroka pa ne mislim ogrožat. V takem primeru je boljša sprožitev.
Jutri (20. 12.) je torej moj dan D. Danes zvečer sem spet dobila neke popadke in pomislila, da zdaj, ko je vse zmenjeno, tudi mali sodeluje in bom celo rodila s svojimi popadki in bolj odprta, a ne gre tako hitro. Moji popadki so še vedno šibki in neredni, le pridejo in gredo. user posted image  Na take bi verjetno čakala še en teden. user posted image
Saj sem kar vesela, da bo končno konec ugibanj. Žal mi je le, ker je prav zdaj moj triletni sinko bolan. Ko sem včeraj že mislila, da je boljši in bo danes šel v vrtec, je imel zjutraj spet 37,3 stopinj C, do 15. ure, ko sva z možem prišla iz porodnišnice, pa je imel že 38,4 stopinje C. Zjutraj je zbolel še mož, a je pojedel več lekadolov in hotel zraven na pregled, popoldne ga je že tresla vročina in tudi zvečer je imel okrog 37,5, počutil pa se je, kot da umira. Popoldne smo vsi želeli le spat, zvečer pa sva želela peljat sinka k zdravniku, saj se mu je vročina vlekla že peti dan, a jaz ne vozim, mož pa je bil vedno slabši. Preostalo mi je le, da pokličem moje starše, da sinka peljejo k dežurni zdravnici. Ugotovili so, da ima virozo, kar sva z možem že prej domnevala. Najin Nikec je šel prespat k starim staršem in niti povedali mu nismo, da bo jutri dobil bratca, saj ga verjetno ne bi smel obiskati. Tako mi je žal, upam, da se kmalu pozdravi. user posted image
Še vedno pa ne vem, ali bo smel biti pri porodu moj mož, ki je prav tako bolan. Seveda si tega želiva, ne želim pa, da naleze dojenčka. Ampak če ne gre z mano, tudi nobenih slik ne bova imela od poroda in malčka. Noben drug nima dovoljenja, da prisostvuje pri porodu, starim staršem pa so obiski v P prepovedani. Upam, da bo  mož smel vsaj od daleč narediti kakšno slikco, pa tudi če z masko na obrazu. user posted image

(odgovor članu riba77)
Neposredna povezava do sporočila: 3174
   RE: DECEMBERKE 2011
21.12.2011 8:43:29   
Laima
Pozdravljene,

Čustvena, upam, da je vse že lepo za tabo in da se s tvojim user posted image že lepo crtata. Čestitam vsem novopečenim mamicam in mamicam, ki so uspešno spravile na svet svojim predhodnikom bratce/sestrice.user posted image user posted image user posted image

Vem pa, da ti ni lahko, da bo mali na enem koncu-ti v porodnišnici, mož bolan. Te razumem, pri nas je to prišlo z zamudo, ko sem prišla domov.

Mali, kot sem zapisala najprej nek nahod, potem koze, ki se že sušijo. Mož prehlad. V kolikem času izginejo hraste od koz? Jaz sem imela koze pred 29 leti in se res ne spomnim. Hvala za odgovor.user posted image

Sedaj čakam kaj prinese konec leta naši dojenčici. Upam, da jih ne dobi-tako je še drobcena. Sicer sva se zredili za 600g od poroda in sedaj tehtava več, kot 3kg pa pol. Toliko so bili eni vaši user posted image težki ob porodu ali pa celo še več.

Plivid dela težave-krči so že tu.user posted image Prav presenečena sem bila, ko sem dobila recept že ob odpustu iz porodnišnice in potem že po prvem tednu začeti z doziranjem.
Ponoči je danes spala 2 uri, uro pokonci, spala uro pa pol, pol ure pokonci in tako do 7.30. Potem mi je bilo že meni dovolj user posted image in sem ustala, sedaj pa spi in vem da bo spala.
Kapljice ji dajem dopoldan.
Pred petimi leti sem imela AD3 isto krči, ampak s pitjem je mali začel pri 1 mesecu.

Druge alternative v Sloveniji ni-tiste, ki ste blizu italijanske meje, a v Italiji imajo kaj v njihovih lekarnah? Oleovid imajo Avstrijci, ne? Pri nas se jih ne dobi.

Kakšne vaše izkušnje?

Imejte se lepo mamice in user posted image . Tiste, ki ste še user posted image naj bodo to lepi zadnji dnevi, ko ste povezane z dojenčki v trebuščki in naj pride tisti dan, takrat, ko je to namenjeno. Srečno. Zdrave user posted image user posted image in user posted image vam želim.

Mami4 kako si pa ti?
Polno dela? Kmalu bodo počitnice in ti bodo starejši pomagali pri dojenčku?

Ostale, ki ste že doma?
Vse uredu?

Dojenje hrana-kak recept bi fajn prišel-meni se zdi, da jem tako enolično hrano, da res ni.
Jajca lahko jemo? Palačinke? Kako pecivo ala kuglof? Pečeno jajce-(surovo vem, da ne)?

Kdaj začnete jest grah, fižol, stročnice-po kolikem času po porodu?

Jaz jem sedaj:
testenine z maslom,
testenine z ribami,
sir popečen,
piščanec ali puran,
pire krompir,
korenček, cvetačo, brokoli, bučke
kako mineštrco ali kar tako zelenjavno prilogo iz omenjene zelenjave,
juho,
za zajtrk jogurt, kak sirni namaz, zdenka sirček, maslo marmelada in kruh
pojem pa tudi kak navaden piškot, kot smo jih jedli, ko se bila mala od Kraša petit buer ali nekaj podobnega, ne me vzet za napisano.
bel gres,
riž, bel ali z ribo

Pijem:
vodo,čaj, mleko, kompot iz sliv in jabolk, ki jih potem pojem

Kaj še lahko-prosim, ker se mi vse zgoraj našteto že upira za pomoč pri prehranjevanju.
Bojim se pa kar vse po vrsti jest, ker imamo v družini tudi občutljive želodce in težka hrana vsaj prvih 6 tednov po porodu ni priporočljiva.

Teža,
po prvem porodu sem prišla domov lažja 7,5 kg, tokrat pa le 5kg.
Sedaj imam +7kg in ne vem kdaj lahko začnem z vadbo po porodu, saj ne da bi se mi ljubilo, a me je izučilo že prvič, da vsaj malo je potreba. Nisem bila nič rezana, nič šivana.

Čišča ali menstruacija-
ne vem več kaj se spodaj na tem področju dogaja. Ko sem prišla iz porodnišnice je bila prisotna dva dni čišča, postala lepo svetla in konec en dan pa pol čist vložek, potem pa se ulije-prav kri. In sedaj me še vedno čisti. Dan je pa ni, pa je pa ni. A je to že prva menstruacija ali gre še vedno za čiščenje telesa?

Kdaj dojenčka peljat ven na sveži zrak? Z vozičkom na teren. Koliko stopinj mora biti zunaj? Med 8 in 10 stopinj celzija? 5 minutk tako na balkonu sva bili včeraj, je bil sonček in brez veterje.

Ma sem se razpisala danes. In imam user posted image vprašanja, a?
Vsaka, ki mi bo kaj odgovorila ali svetovala že v naprej hvala. Kdo ve, kdaj bom spet lahko tako v miru pisala, kot sem danes.
Srečno in imejte se lepo. Pa, pa


(odgovor članu čustvena)
Neposredna povezava do sporočila: 3175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 126 [127] 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 126 [127] 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?