|
RE: Mariborčanke,20.del 4.6.2011 21:48:25
|
|
|
|
arabela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: marta82 IZVIRNO SPOROČILO: katy83 IZVIRNO SPOROČILO: bambixxx IZVIRNO SPOROČILO: katy83 IZVIRNO SPOROČILO: bambixxx IZVIRNO SPOROČILO: Saraya IZVIRNO SPOROČILO: bambixxx zakaj pa ste proti uveljavitvi zakona o preprečavanju dela na črno, če smem vprašat zakaj? zato ker mi je to najbolj nesmiseln zakon kaj sem jih slišala.Vsi vemo kaki so časi, marsikdo nima za preživetje. A bo en frizer npr. zaračunal in izstavil račun sosedi, ker jo je ostrigel? bo vsak ki ima kombi, ki bo želel kolegu, prijatlu nudit uslugo(prevoz)....zaračunal? Bodo vse stare gospe,ki živijo same namesto, da bi ji prijatelj popravil na lastno pest vodovod ali kaj podobnega klicale za to usposobljene službe in mastno plačevale? Od kod ? to je sicer res, ampak prvenstveno velja za delodajalce, ki ne dajejo pogodb o zaposlitvi in ne prijavljajo v zdrav. zavarovanje. tako pa, če ti delodajalec ne bo dal pogodbe, ga lahko prijaviš in te mora zaposliti potem za nedoločen čas. vseeno mislim, da so prednosti. to kar si ti napisala bo pa itak ostalo. če se pa delo opravi zastonj, pa se ne šteje kot delo na črno. samo če se plača. ziher??? te pa tak ok, jaz sem mislila, da za vse to velja ...ja, glede teh stvari sem zmedena sigurno. je izrecno navedeno, če se dela odplačno, torej za plačilo. in izrecno je navedeno, da se ne šteje kot delo na črno: sosedska pomoč, delo v lastni režiji, nujno delo, osebno dopolnilno delo in humanitarno, prostovoljno delo. no, evo, ko ne berem...hvala bambi Če jaz prav razumem to piše v zdajšnjem zakonu, ki bi ga oni radi spremenili in bo to štelo kot delo na črno. rečeno je, da se to vse navedeno naj ne bi izvajalo, če bi bil zakon sprejet. Spet ena trajblarija, ki pa si je Slovenija v današnji časih ne more privoščiti. Morda kasneje ko bomo vse porihtali.
|